Ontgoocheling bij Zulte: ‘Totaal niet getoond dat we kunnen voetballen’

Dinsdag, 30 juli 2013 om 23:25Thijs Post

Het contrast was groot, dinsdagavond in het Philips Stadion. Het piepjonge PSV speelde een uitstekende wedstrijd tegen Zulte Waregem, terwijl de opponent uit België een zwakke indruk maakte. “We hebben totaal niet getoond dat we kunnen voetballen”, tekent de Standaard op uit de mond van een balende trainer Francky Dury.

/

PSV kreeg kans na kans en Dury weet dat zijn ploeg ‘erg goed weg is gekomen’. “We liepen te lang met de bal, leden te veel balverlies en stonden te vaak uit positie. Combineer dat met een tegenstander die veel frisser is dan je eigen team en je krijgt een ontgoochelende partij voetbal van onze kant.” Toch houdt Dury hoop. “Als we ons niveau hervinden, kunnen we PSV nog een moeilijke terugwedstrijd bezorgen.”

Ook verdediger Davy De Fauw, in het verleden nog actief voor onder meer Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade, geeft de moed nog niet op. “Ze creëerden heel veel kansen, met goed voetbal. Bij de rust was het nog 0-0 en dat was al een half wonder. Nu moeten we proberen er volgende week nog een wedstrijd van te maken. We mogen vooral niet opgeven.”


Poll

Gaat Zulte Waregem volgende week nog verrassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door reyhan)

achja een budget van 9 miljoen niks om zich voor te schamen.

30 juli 2013 om 23:31

Transferbudget van 9 miljoen of begroting van 9 miljoen?

30 juli 2013 om 23:32

Begroting.

30 juli 2013 om 23:33

begroting.

30 juli 2013 om 23:35

. Dan echt respect voor Zulte. Dat is vergelijkbaar met Heracles. Mooi om te weten zeg.

30 juli 2013 om 23:32

Hoe kan zo'n ploeg 2de worden in Belgie vraag ik me af!

30 juli 2013 om 23:34

-omdat het niveau in Belgie lager ligt.
-zonder Malanda is dit team niks blijkbaar.
-Ze praten niet meer met elkaar lijkt wel, in tegenstelling tot vorig seizoen.
-Ze vechtte samen tegen topploegen en snoepte die punten af!

Hun echte niveau ligt toch echt in de middenmoot van Belgie, 8-9de, maar een goede flow kan wonderen doen.

30 juli 2013 om 23:35

normaal speelt zulte waregem voor de onderste plaatsen op zn hoogst als middenmotor vorig jaar hadden ze een jaar waar gewoon alles lukte. ondertussen is de as van het elftal weg en er is geen geld voor vervanging.

spelers als berrier en leye die bij belgische topclubs faalde begonnen plots te renderen.

vorig jaar was ook een jaar dat alle topclubs het lieten afweten.

30 juli 2013 om 23:38

Ik heb de wedstrijd op de slotdag gezien tegen Rsca en ze waren gewoon beter dan Anderlecht. Dus het niveau laten we eerlijk zijn in Belgie valt vies tegen.

30 juli 2013 om 23:38

Anderlecht was in de playoffs echt shit alles ging mis das nietecht een gradenmeter die match.

er is geen enkele belg die ook maar denkt dat onze competitie iets voorstelt wij accepteren dat wij niets in Europa te zoeken hebben.

30 juli 2013 om 23:40

Het is niet correct om dit Zulte-waregem met de ploeg van eind vorig seizoen te vergelijken. Toen zaten ze in een onwaarschijnlijke flow.

30 juli 2013 om 23:45

Ze werden 2e in België door dat rare play off systeem wat ze daar hanteren,anderlecht was aan het eind gewoon kampioen met een aantal punten voorsprong maar door die play off kwam Zulte nog heel dichtbij.

30 juli 2013 om 23:50

Nope. Zulte stond al kortbij voor de play-offs. Draaiden een bijna perfect seizoen en behielden hun 2de plaats in de play-offs..

31 juli 2013 om 01:02

Ze hadden gewoon een topseizoen man. Net als willem2 vroeger. Dit seizoen word gewoon weer middenmoot voor zulte.

31 juli 2013 om 08:33

Er is helemaal niks mis met de Belgische competitie. Ik volg het regelmatig en ik vond Zulte vorig jaar leuk voetbal spelen. De Nederlandse staat er precies hetzelfde voor. Gisteravond was ik blij met het goede spel van Psv, maar vorige week werd Utrecht nog voor lul gezet door een Luxemburgse club... Kortom: incidentele europese succesjes koesteren en verder gewoon met plezier de eigen competitie volgen.

31 juli 2013 om 09:51

Ehm, FC Utrecht vliegt eruit tegen Luxemburgse amateurs.... wat zegt dat over het Nederlands voetbal?

Helemaal niets. Net zo min als dit iets zegt over het Belgische niveau. Een team kan een topdag hebben, of een flop dag. Misschien wordt PSV volgende week wel van de mat gespeeld in België. Wie weet!?

31 juli 2013 om 09:54

Zulte gaat volgens mij dit seizoen gewoon hard moeten strijden voor play-off 1 te halen,want vorig jaar was een buitengewoon jaar en dat gaan ze dit jaar niet meer hebben.ik was zeer verrast hoe PSV speelde,maar Zulte was ook gewoon niet op het niveau van vorig jaar.ze toonde deze wedstrijd geen enkel lef en waren erg zwak in de duels.psv gaat dit in anderlecht afmaken vrees ik tenzij we een strijdlustig Zulte gaan verwachten met het voetbal dat zij spelen dan zie ik nog een kans voor verlengingen.spelers als berrier en Leye één van de sterkhouders in de competitie vorig jaar zijn ook erg hard door de mand gevallen.

31 juli 2013 om 09:55

Rare regels daar in belgie,hoor,anderlecht had toch al tig punten voorsprong dan ben je toch de duidelijke kampioen vorig jaar.
Dus kan iemand mij de logica van dat rare systeem daar even uitleggen??.
Alle clubs hebben toch al voor die tegen de nr1 Anderlecht gevoetbald?
Voor de ploegen erna snap ik het wel om evt voor v.r championsleage te spelen en andere vr Europa.

31 juli 2013 om 10:42

Ze wonnen bijna al hun wedstrijden tegen de 'kleinere' ploegen, terwijl de topclubs vaak punten verloren tegen zo'n ploegen. En tegen de topploegen pakt ze dan hier en daar hun puntjes.

30 juli 2013 om 23:34

Dan mogen die andere Belgische clubs zich wel schamen dat 14 clubs onder zulke koekenbakkers eindigen.
Alles bij Zulte Waregem is Champions League onwaardig. Alleen Anderlecht heeft nog een beetje uitstraling.
Zulte wordt in de Europa League niet eens serieus genomen.
Ze zijn geen één keer aan voetballen toegekomen en PSV zat overal tussen en er kort op.
De return wordt hopelijk wat saaier, ik gok op een nulletje of 3 voor Psv.
Als PSV zich wil plaatsen via de voorrondes, dan moeten ze het nu doen.

30 juli 2013 om 23:48

Hierna moeten ze nog een wedstrijd en dan waarschijnlijk tegen Arsenal,of een ploeg van dat kaliber.

31 juli 2013 om 01:19

Het zou me niks verbazen als PSV eens wint van Arsenal of een ploeg van dat kaliber Arsenal is allang de topclub niet meer dat het was dan ben ik nog meer bang dat we Milan loten (balotelli )

31 juli 2013 om 03:22

Die ploeg kan echt wel voetballen hoor. Alleen werden ze echt overrompeld door die kleine snelle aanvallers. Zulte-waregem speelt het spel wat trager, maar om ze gelijk koekenbakkers te noemen vind ik onterecht. Ze hebben die tweede plaats dik verdient, en als ze kampioen hadden gespeeld zou niemand roepen dat het onverdiend was geweest. Dit is gewoon nieuw voor een club als Zulte-waregem, en daar zullen ze wel van leren.

Chapeau voor Psv overigens dat met een jonge ploeg heel mooi voetbal liet zien.

31 juli 2013 om 09:53

@boyaz09 Hoe erg moet bijvoorbeeld AZ zich dan schamen? Zij eindigden onder Utrecht, die voor lul wordt gezet door een stel Luxemburgse postbodes en treinmachinisten.

31 juli 2013 om 01:51

Begroting wil niet altijd alles zeggen. Een team met kleine begroting kan ook prima presteren. Ik vind het echter vooral de verdienste van PSV dat Zulte helemaal niets te halen heeft gehad en ook niet tot voetballen kwam.

31 juli 2013 om 09:05

Ja, dat is wat je nu ineens hoort. Voor de wedstrijd was Zulte een geoliede machine, op een haar na de kampioen van België met een aantal topvoetballers. Toen was het nog een ingespeelde ploeg die in de zomer vrijwel intact was gebleven.

Nu roept iedereen ineens dat het een kleine club is, eigenlijk een middenmoter die vorig jaar toevallig tweede is geworden en wordt ineens als excuus aangedragen dat de beste spelers zijn vertrokken.

Ik vind het allemaal best hoor. Er lopen voorin bij Zulte een aantal spelers die gewoon bij de internationale sub-top mee zouden moeten kunnen en die waren compleet nergens tegen de jonge verdediging van Psv. Nu zal dit PSV dit jaar nog vaak steken laten vallen, maar ik heb als supporter voor het eerst in drie jaar zitten juichen. Niet voor de goals, maar vanwege het frisse en enthousiaste spel.

31 juli 2013 om 10:41

Zulte moet ook een geoliede machine zijn, en was vorig jaar op een haar na kampioen.
en omdat alle basisspelers buiten 2 gebleven zijn moet het ook een ingespeelde ploeg zijn.

Ik roep niet dat dit een kleine club is, denk nog altijd dat ze meespelen voor de play offs.
1 goede speler vertrokken, andere was vervangbaar!

en met je laatste zin zeg je alles, je hebt zitten juichen voor het frisse enthousiaste spel, normaal kan Zulte-waregem veel veel beter.
Dat het heel moeilijk ging zijn om te winnen, daar was iedereen mee akkoord. Maar zo naar de slachtbank gaan... Dury zal zwaar met zijn vuist op tafel kloppen!

Psv had gewoon al 5 0 moeten winnen dan was t al iver geweest, nu kunnen ze nog stunten maar hoop t niet

Ik volg Zulte op de voet maar dit is de slechte wedstrijd in tijden van mijn team.

Was helemaal niks vandaag! Berrier heeft een slechtere motoriek dan me Opa en De Fauw kan er ook niet veel van.

31 juli 2013 om 01:21

En waarom zaten die spitsen van Zulte omhalen te proberen toen het nog 0-0 stond dat kan je toch ook niet geloven als zo een ploeg 2 de kan worden in België hoop ik van harte dat er geen BeNe liga gaat komen

31 juli 2013 om 17:48

ja zag het ook, wat een stel idioten zeg.
zeker hun manier om indruk te maken in europa..

PSV heeft echt getoond dat zij de favoriet waren. Zal Zulte Waregem nog steeds zo blij zijn dat ze PSV hebben geloot?
Ik denk dat zij juist PSV onderschat hebben. Die denken, een paar goede basis spelers weg en wij kunnen onze gang gaan in Eindhoven.
Ik zie PSV eerder met 0-3 winnen daar dan Zulte gelijk speelt thuis.

30 juli 2013 om 23:39

Denk juist dat het vertrek van sommige spelers PSV goed heeft gedaan, dit team lijkt weer een beetje op het laatste gouden PSV van Hiddink. Echt zitten genieten van 2 centrumverdedigers die niet alleen verdedigend 7 klassen beter waren dan hun voorgangers, ook opbouwend was het nog eens een keer of 18 beter. Daarnaast komt er ook eindelijk eigen jeugd door met Zoet, Brenet, Depay, Locadia en Bakkali, die vandaag echt een geweldige pot speelde voor een ventje van 17.

30 juli 2013 om 23:45

Ben het helemaal met je eens. En er komt ook nog eens extra routine bij met Park. Ook goed voor de breedte. Dit PSV kan echt ver komen zoals Europees als de titel in de Eredivisie.
Deze avond maakte alle die zaad partijen van PSV goed in de Europa League met die malle Advocaat die bijna geen één jeugd spelers minuten gunde.
Zelfs in de beker wedstrijden kreeg Bakkali geen kans van die kwal.
En ga mij niet vertellen dat Bakkali toen nog niet klaar voor was om tegen Achilles uit te spelen?
Terwijl je nu in de voorronde Champions League meer dan uitblinkt.
Ik heb echt sympathie voor dit PSV gekregen. Vind Cocu ook meer bij die club passen.

30 juli 2013 om 23:55

Ach, Bakkali vorig jaar was wel erg vroeg geweest, dat ventje was tegen de tijd van de bekerwedstrijden waar je hem kon inzetten (de amateurteams) pas 16. Dat is wel iets teveel van het goeie. Ventje is afgelopen januari of februari pas 17 geworden.

31 juli 2013 om 00:05

Een goede wedstrijd en het is meteen hosanna. Dit team is jong en ook grillig. Vandaag lukt veel, maar dat zegt niks over de stabiliteit van de ploeg. Ook is het afwachten op PSV een ruggengraat heeft.

Ik zal niet ontkennen dat PSV mij verrast heeft deze wedstrijd. Er lijkt genoeg potentie te zijn waar PSV de komende jaren veel plezier aan kan beleven. Echter is zo dat je tegenwoordig je goede spelers zo kwijt bent. Zeker in Nederland.

31 juli 2013 om 05:01

Het is niet 1 goede wedstrijd. Tuurlijk waren het tegen Hannover en Fenerbahce oefenwedstrijden. Maar het werd wel duidelijk dat dit team elkaar makkelijk vind, hard wil werken, durft risicovol te voetballen (dus fouten durft te maken) en dat er een prima sfeer hangt.. Bakkali bijvoorbeeld vandaag viel verdedigend een paar keer prima op net zoals aanvallend. Dan is een speler als Jozefzoon toch wel lekker voor de breedte, zeker als de tegenstander ook moe begint te worden omdat ze minuut of 75 Bakkali achterna heeft moeten lopen.

31 juli 2013 om 07:52

Heb leuk voetbal gezien maar hoe naief sommige ballen maar werden ingespeeld. Heb psv een aantal keer de bal zien verliezen op het middenveld. Een betere ploeg straft dat gewoon af. Al met al ben ik wel blij met het 'nieuwe' psv.

31 juli 2013 om 09:09

Ik ben Psv-supporter en groot fan van Hiddink, maar dit PSV lijkt echt werkelijk in helemaal niets op het PSV van de periode Hiddink. Dat PSV speelde een gecontroleerd schaakvoetbal dat tactisch geniaal was, maar waarbij de creatieve uitspattingen echt bij 1 of 2 spelers zaten. De rest speelde zakelijk en vanuit een gesloten verdediging. Dit PSV is van centrumverdediger tot buitenspeler frivool, creatief en actief. Ik zie dit 100x liever.

Dat je niet elke wedstrijd zo kunt spelen is helder, tegen betere tegenstanders (of Italianen) loop je tegen veel te veel tegengoals op, ook met Zoet in deze vorm en dat beest van een Rekik en en een Bruma die laat zien dat hij echt kan voetballen.

30 juli 2013 om 23:48

PSV niet onderschat, zichzelf overschat. Q

Dan zullen ze toch ook een grote metamorfose moeten ondergaan. Het Belgische voetbal is toch een klasse minder dan onze Ed

Ze waren vandaag echt wel onherkenbaar zwak, vreemd. Ik denk wel dat Dury zijn ploeg tegen volgende week op een hoger niveau kan krijgen. PSV zou ook wel eens (onbewust) iets minder gefocust kunnen zijn, dus ik verwacht toch meer evenwicht in de terugwedstrijd! Tot PSV scoort uiteraard...

31 juli 2013 om 07:28

Ja maar dan nog, het verschil in tempo vond ik erg groot hoor. Zw kan goed voetballen ik heb ze gevolgd vorig jaar. Alleen spelen ze een tempo te laag om het de Nederlandse top moeilijk te maken.

Met een budget van 9 miljoen tegenover 60 miljoen is dit geen schande..

30 juli 2013 om 23:36

Een begroting van 9 miljoen? Dat is ook wel onwaarschijnlijk weinig zeg, geen wonder dat dit geen wonderploeg is. Vraag me dan wel af hoe deze ploeg vorig jaar dan zo hoog heeft kunnen eindigen terwijl zij maar 1 à 2(?) sterkhouders verloren hebben.

30 juli 2013 om 23:40

Een begroting van 9 miljoen daarmee heb je in NL gewoon de laagste begroting denk gelijkwaardig aan de Eagles en Cambuur.

30 juli 2013 om 23:43

Klopt enkel anderlecht komt in de buurt met een begroting van 45 miljoen. Ze hebben gewoon enorm veel geluk gehad vorig jaar dat alles lukte. Ze zaten in een bepaalde flow. Ze zitten ook nog maar 10 jaar in de hoogste klasse dus waarom de mensen hier zulte plots een topclub vinden is mij een raadsel.

30 juli 2013 om 23:46

@ Uncle Junior

In de eredivisie zijn er zelfs vijf ploegen met een begroting lager dan 9 miljoen. Clubs als GAE , Cambuur en RKC zitten in de buurt van de 5 miljoen.

30 juli 2013 om 23:47

@uncle Junior
Roda JC Kerkrade – begroting: 11 miljoen
Heracles Almelo – begroting: 8,5 miljoen
Willem II – begroting: 8,1 miljoen
PEC Zwolle – begroting: 8,0 miljoen
Vvv-venlo – begroting: 7,5 miljoen
RKC Waalwijk – begroting: 4,9 miljoen

Dit zijn de begrotingen van afgelopen seizoen. VVV en Willem 2 weg en Cambuur en GAE erbij. Zulte zou qua begroting dan net boven Heracles staan.

30 juli 2013 om 23:49

In waalwijk doen wij het met zo'n vijf miljoen maar wel twee jaar op rij gewonnen van psv

31 juli 2013 om 00:13

@ fl0r1d43


Die cijfers zijn niet allemaal juist, PEC had bijvoorbeeld een begroting van 8 miljoen.

31 juli 2013 om 00:22

Oh, mijn excuses. Dan weet ik niet of de rest van de cijfers wel kloppen. Het is ook meer een indicatie dan een exacte wetenschap in dit geval

31 juli 2013 om 00:40

@ fl0r1d43

//oh, mijn excuses.\\

Nou, zo erg is het nu ook weer niet hoor.

Het is inderdaad een indicatie. Maar meestal is het zo met die cijfers dat als ze eenmaal in de 'rondte slingeren' dan blijf je dat tegenkomen. Ik ben voor het gemak maar even uitgegaan van de woorden van de voorzitter van de club.

31 juli 2013 om 01:05

Ach ja, als je je vergist is dat wel zo netjes. Zeker hier, waar het soms een zwijnenstal is met al dat moddergooien.

En ik vond deze lijst op de eerste de beste site die ik zag. In dit geval geen probleem aangezien het meer om natte vinger werk gaat, maar ik snap wat je bedoelt. Zo zijn PSV supporters medio augustus 2013 ook nog steeds bezig om de deal met de gemeente aan iedereen uit te leggen.

Zal mijn reactie wel even aanpassen.

31 juli 2013 om 09:15

Dat klopt. Maar als je 2 maanden geleden nog tot het laatste fluitsignaal kampioenskandidaat bent in België, een (voor Europese begrippen) sub-top aanval hebt rondlopen en bovendien in de zomer vrijwel intact bent gebleven, dan mag je je nu niet verschuilen achter een begroting die laag is. Zeker niet tegen een ploeg die gemiddeld nog geen 20,5 is en pas 2 (oefen)wedstrijden samen heeft gespeeld.

Bij PSV startte er maar 3(!!) spelers die vorig jaar basisspeler waren (wijnaldum, Willems en Matavz)! De overige 8 waren nieuw, waarbij Depay vorig jaar soms meedeed. Dan moet je je als nummer 2 van een (naar eigen zeggen) vergelijkbare competitie toch echt kapot schamen hoor, als je zo weggetikt wordt. Dan maakt begroting niets uit.

31 juli 2013 om 11:38

Je vergeet even dat die ploeg van gemiddeld 20,5 allemaal bestaat uit talenten die nooit of te nimmer kunnen gehaald worden door zulte. Ik denk dat enkel hazard gisteren meekon met het niveau van psv. Hoewel hazard onzichtbaar was, kon je wel af en toe zien dat hij met dat niveau meekon. Verder Niemand van zulte.
Je hebt de wedstrijd toch ook gezien? Balcirculatie, aannames, passing en ga zo maar door ging telkens fout of te traag omdat psv er telkens zo dicht opzat. De spelers van psv oogden ook allemaal fysiek veel sterker en sneller.
De begroting maakt echt wel iets uit hoor. Dit zulte kende vorig jaar geluk, geen blessures, inzet en strafte ter ieder verbazing foutjes af en werkte af aan bijna 100%. Dit doen ze niet nog eens, ben ik van overtuigd.

Zulte-trainer Dury: 'dit (psv) is van een niveau dat we in België zelden of nooit zien. En dat van zo'n jonge ploeg.' Citaat van Thijs Slegers

30 juli 2013 om 23:45

Mooie uitspraak. Al met al een prachtige avond voor de PSV fans en de Nederlandse fans die gewoon de punten belangrijk vinden of neutraal naar deze wedstrijd kijken. Natuurlijk vervelende avond voor de rest van die zure mensen waarvan er nogal wat zijn in het topic dat direct over deze wedstrijd ging.

Ook vind ik dat Zulte lof verdient. Toegegeven, het was niet al te best wat ze lieten zien, maar ze zijn een aantal keer wel degelijk gevaarlijk geweest en als Rekik niet zo'n verschrikkelijk goede verdediger was geweest had PSV niet de 0 gehouden. Ook die spits met die aparte naam die me aan een smaak van haribo deed denken speelde best redelijk, ondanks dat hij zijn kansen niet afmaakte. Die andere met die ananas op zijn kop die bakte er maar weinig van.

Maar goed begroting van 9 miljoen dus alle lof voor Zulte. Hopelijk wordt de return een mooie wedstrijd, wint PSV sportief en gaat Zulte daarna vechten voor wat het waard is in de EL.

31 juli 2013 om 00:06

Ach ja, ik weet de randvoorwaarden niet hea . Ik kende alleen Hazard van Zulte, voor de rest kende ik er letterlijk geen een. Kende de historie niet, alleen dat ze vorig seizoen 2e werden in de competitie. Nou zie ik ze redelijk kansloos verliezen en achteraf hoor ik pas dat ze eigenlijk een middenmotor zijn die een geweldig seizoen draaide en een begroting van 9 miljoen hebben. Vandaar mijn lof voor Zulte. Ze speelden niet als de nummer 2 van België, maar als ik van tevoren had geweten dat ze de nummer 8 waren had ik die wedstrijd heel anders bekeken.

Overigens is dit ook voor het eerst sinds tijden dat PSV de gunfactor mee heeft, vandaar dat ik blij ben met het commentaar

31 juli 2013 om 00:19

Jij gunt het de CL wel, maar daar zijn de overige supporters in Nederland het niet echt mee eens. Spelers als Toivonen, van Bommel, Strootman en Mertens die geven toch echt de gunfactor uit handen hoor.

En bij mij is er ook geen hosanna stemming hoor, ik ben gewoon blij dat PSV een goede wedstrijd speelde, de 0 hield (vooral dat, was vorig jaar wel eens anders) en dat er eigenlijk verzorgd werd aangevallen. De echte referentie komt als PSV volgende week weer wint aangezien ze dan tegen een topclub moeten.

Maar voor nu is dit gewoon genieten als je dit team vergelijkt met dat vedetteteam met volgevreten mannetjes dat vorig seizoen in ons mooie shirt durfde rond te lopen.

31 juli 2013 om 00:29

@taartmeester; Van mij mocht psv wel tegen club brugge spelen hoor, geen probleem. Maar euh.. Waar is club dan? En ze kunnen 4 keer scoren tegen psv, maar niet eindigen boven dit zulte? Zulte geen goed referentie? Maar ze waren vorig jaar toch beter dan de andere clubs in belgie? Hmm ja ja

31 juli 2013 om 01:09

Jongen heb je ooit eerder van zulte gehoord(ze hadden gewoon een topjaar, net als willem2 ooit). Tegen club brugge was het zoiezo lastiger geweest voor psv.

31 juli 2013 om 09:32

3 of 4 doelpunten binnen :' Doe toch normaal man Brugge was net als Zulte (en Anderlecht) weggespeeld door dit Psv. Ze hadden meer weerstand geboden, maar dit niveau was veel hoger dan dat van de belgische competitie.

31 juli 2013 om 11:08

@ Taartmeester

Zulte is verzwakt uit de transferperiode gekomen??? Volgens mij is die nog bezig.
Daarnaast is Zulte maar 2 basisspelers kwijt.

Bij PSV stond er gisteravond op Willems na een compleet nieuw basiselftal. En dan is PSV niet verzwakt??

Verdediging slecht? Sorry maar volgens mij lopen dezelfde spitsen bij Zulte rond die vorig jaar de goals voor hun rekening namen.
Begroting geeft iets aan maar zeker niet alles.

Misschien moet je PSV iets meer credits geven voor het totaal uit de wedstrijd spelen van Zulte. Iets wat vorig jaar dus geen 1 belgische ploeg echt is gelukt.
Immers dit Zulte is op 10 minuten na gewoon de kampioen van België.

Misschien moet je de woorden van Dury iets anders lezen. Wat hij bedoeld is dat Zulte op een voetballende manier benaderd is die in België niet gewoon is. Namelijk direct afjagen, geen tijd krijgen om elkaar fatsoenlijk aan te spelen. Ruimtes klein maken bij balverlies en veld groot maken bij balbezit. Verder heel veel loop acties van de buitenspelers en diepgaande middenvelders als Maher en Wijnaldum.

Dat is waar Dury op doelt. Dit is een spelwijze die in België niet wordt toegepast.

Dit team is gewoon een paar klasse minder dan Psv, ze hebben al een wereldprestatie geleverd door het afgelopen seizoen (bijna) als eerste te eindigen. Hulde maar dat was toch echt hun max.
Met alle respect maar een De Fauw had er bijvoorbeeld @ PSV nooit ingestaan.
Al met al moet PSV wel zijn koppie derbij houden voor de heenwedstrijd maar eerlijk gezegd heb ik niet het gevoel dat Zulte opeens zoveel beter zal gaan spelen of PSV zoveel slechter.

Het was niet om aan te zien. Om je kapot te schamen eigenlijk, ook al is het budget niet groot en is het een kleine ploeg. Verliezen is niet erg, maar PSV heeft meer moeite met een RKC dan met dit Zulte.

30 juli 2013 om 23:47

Met dit RKC weet ik dat nog niet zo hoor.

30 juli 2013 om 23:49

En voornamelijk met dit PSV niet. Vorig jaar hadden ze er moeite mee, maar een verzwakt RKC en een fris PSV maken een wereld van verschil, maar ik snap natuurlijk het punt dat Revo64 wilt maken.

30 juli 2013 om 23:48

En dan te bedenken dat de begroting van RKC naar verluidt rond de 5 miljoen is!

Het was inderdaad niet om aan te zien. Ze missen duidelijk Mandala en de flow van vorig seizoen.

Dat gezeur over begroting en dat het normaal een middenmoter is, wat een onzin toch! Niks mee te maken, ze zijn tweede geworden van een competitie en daarop worden ze beoordeeld. Bovendien spelen ze tegen een psv waarvan 80% van het elftal nog op moet gaan voor het scooter certificaat.
Zulte is gewoon niet in staat dit jeugdig psv enige tegenstand te bieden. En ook al kunnen ze dat in de terugwedstrijd wel, ook een uitwedstrijd hoort bij resultaat boeken.
Het was toch wat geweest als het hier 7-0 of 8-0 was geworden, had zomaar gekunt namelijk!

30 juli 2013 om 23:44

Nou het niveau van de Luxemburgse competitie is hoger dan de Nederlandse aangezien Differdange Utrecht uitschakelt. of dat is toch de logica die veel mensen hier gebruiken.

30 juli 2013 om 23:50

Nee hoor die logica zie je mij niet gebruiken. Incidenten komen altijd voor, zeker bij instabiele ploegen als Fc Utrecht, die ik trouwens momenteel ook niet van een bijster hoog niveau vind hoor.

Maar je wil me toch niet wijsmaken dat dit Zulte in de buurt komt van een Eredivisie top 3 ploeg? En dat is echt geen PL of Bundesliga niveau...

30 juli 2013 om 23:57

nee dit Zulte komt dan ook niet in de buurt van een Belgische top-3 ploeg. Zelfs top-6 zal bijna onmogelijk zijn.

30 juli 2013 om 23:49

oke volgens jou redenering is dus vanaf nu de competitie van luxemburg beter als die van nederland.

30 juli 2013 om 23:54

De Belgische competitie is slechter dan de Nederlandse - PSV wint van Zulte. Maar Ajax won vorig jaar van City dus de Nederlandse is beter dan de Engelse. Luxemburgers winnen van de Nederlanders - Differdange 03 gaat volgend jaar de Champions League winnen.

30 juli 2013 om 23:59

euhm waar beweer ik dat de belgische competitie beter is als de nederlandse?

31 juli 2013 om 00:09

Dat beweer je niet, ik maakte alleen de redenatie even af. Die begon met België is slechter dan Nederland gebaseerd op 1 wedstrijd. Als we Ajax-city er even bij pakken kom je zo uit op Nederland is beter dan Engeland, Luxemburg is beter dan Nederland dus Luxemburg wint de Champions League. Niet zo serieus naar mijn reactie kijken joh

30 juli 2013 om 23:59

Heeft er alles mee te maken natuurlijk. Dit Zulte is gewoon een voetbaldwerg in vergelijking met Psv. En dat zag je vanavond gewoon.

Dit Zulte heeft één jaar gekend waarin alles goed ging, waarbij ze voor geen geld een aantal prima spelers op de kop hebben weten tikken en waarbij de concurrentie ook nog eens allemaal aan het falen was. Kan al eens gebeuren. En nu een aantal van die sleutelspelers vertrokken zijn of nog niet helemaal fit zijn zie je de werkelijke waarde van een club met dergelijk budget.

31 juli 2013 om 00:11

En toch zeiden 'kenners' bekende voetbal analisten dat Zulte een ploeg is om rekening mee te houden. Laat maar weer is zien dat die zogenaamde analisten elkaar maar zitten na te papegaaien.

31 juli 2013 om 00:15

Dat begrijp ik allemaal wel, maar dat neemt niet weg dat we Zulte dit jaar wel beoordelen als de nummer twee van België. En aangezien ik veel mensen (inclusief mezelf) van te voren heb horen zeggen dat we/ze het allemaal nog maar moeten zien, is het deste schokkender wat het niveau verschil uiteindelijk bleek te zijn!
Het was geen nipte 2-0 zegen. Het was een gigantische overklassing.

31 juli 2013 om 00:44

Als je dan toch al een oordeel wil vellen over de Belgische competitie op basis van één enkele wedstrijd (wat je in voetbal sowieso nooit moet doen), wacht dan eerst af en bekijk hoe Zulte dit seizoen presteert in België. Met hun huidige kern.

Het probleem met kleine clubs is dat ze na een goed seizoen vaak hun beste spelers verliezen en het jaar nadien in Europa helemaal niks meer klaarmaken. Dergelijke clubs hebben ook geen middelen om dat soort verliezen direct op te vangen door een transfer. Bij Zulte hebben ze hun vertrokken sterspelers gewoon vervangen door de bankspelers van vorig seizoen. En die zijn stukken minder natuurlijk.

Maar goed, je moet sowieso nooit op basis van één wedstrijd gaan oordelen natuurlijk. Dan kan je je zoals hierboven ook al aangehaald afvragen of de Luxemburgse competitie opeens heel erg sterk is geworden ook. Dit Zulte was alleszins geen schim van het Zulte van vorig seizoen.

Wat die zogenaamde kenners allemaal zeiden doet er verder helemaal niks toe. Ik zie echt niet in hoe relevant dit is. Ik had hier trouwens voorspeld dat Zulte weggespeeld ging worden. Leek me vrij logisch. Dat terzijde.

31 juli 2013 om 10:55

Maar de randvoorwaarde is keer op keer, indien ze zelf top spelen.
en gisteren speelden ze alles behalve top, was zware offday..
Berrier en Leye staan gekend voor zeer goed te spelen tegen topploegen, omdat die enkel spelen op naar een grotere club te gaan.
Was een trieste match van Zulte.

PSV was veel beter, hoor je ook overal, en zal niemand ontkennen.

Anyway, off topic, indien dit psv gisteren tegen Anderlecht had gespeeld, hadden ze wss ook gewonnen. en dit als anderlecht fan.

Habibou, Berrier en Leye zijn o zo beperkt. Thorgan was niet fit en stond duidelijk in het verkeerde team. PSV toont wat Anderlecht ook moet doen. Vertrekkers vervangen door je talentvolle jeugd in te passen. Het zal tijd en punten kosten, maar met die puntenhalvering heeft het geen zin om tot maart elke competitiewedstrijd kost op kost alles te winnen.

30 juli 2013 om 23:45

Berrier vond ik nog één van de uitblinkers bij Zulte Waregem samen met Skulason. Die jongen had meestal echt een geweldige trap naar voren.
Deze wedstrijd vond ik vooral ook Hazard echt slap. Ik kende de jongen niet maar ik heb het gevoel dat hij duidelijk overhyped wordt door een betere broer.

30 juli 2013 om 23:50

Thorgan is helemaal geen groot talent ofzo. Als hij 28 is, op z'n best, zie ik hem een Dempsey ofzo uit de basis spelen bij Tottenham maar meer dan dat ook niet. Of sub bij Chelsea. Kylian en Eden zijn beter. Daarnaast ken ik zo'n 15tal Belgische voetballers met meer potentieel dan hem. In tegenstelling tot Eden heeft hij meer loopvermogen en werkt hij harder maar dat is het dan ook. Vandaag had hij pech dat hij niet 100 fit was. Als enige jongen die wel dynamisch kan voetballen in z'n ploeg moet het vervelend zijn om tegen zo'n sterk elftal te spelen.

31 juli 2013 om 09:44

Hazard heeft dit seizoen dan ook al wel 2 keer getraind! poeh!

31 juli 2013 om 10:57

persoonlijk vind ik de mentaliteit van Thorgan veel beter dan Eden.
Eden heeft wel stuk meer talent, maar Thorgan zal toch ook een hoop voetballers achter zich laten!

30 juli 2013 om 23:58

Helemaal mee eens.ik snap ook niet waarom De Zeeuw bij Anderlecht speelt. Anderlecht veel talenten ,bijv Tielemans 16 jaar pas!

31 juli 2013 om 02:29

Ik heb die Tielemans van het weekend zien voetballen en dat is zeker een talent. Iedereen moet die gast dit seizoen in de gaten houden als ze Anderlecht kijken. Ook was er in die wedstrijd nog een goede speler die nog jong was. Ik weet zijn naam zo even niet maar het ewas iets met van nog wat.

31 juli 2013 om 09:42

hans vanaken

Het was ook de verdienste van PSV he? Zulte kon gewoon niet voetballen want de bal werd telkens veroverd. PSV was aanvallend en defensief heel sterk. Nog nooit heb ik een PSV zo goed kunnen voetballen. Chapeau, Psv. Titelkandidaat nummer 1.

31 juli 2013 om 01:33

Grapjas titelkanidaat nummer 1? Om basis van 1 wedstrijd we hebben 3/4 van de basis verloren er staat nu een heel jong gretig PSV maar dat vooral ook wisselvallig gaat zijn en als Ajax sterspelers als eriksen de jong en Alderweireld weet te behouden zijn hun echt titelkanidaat

Wie geven die cijfers?
Waarom een 7.5 voor Matavz die gewoon prima heeft gespeeld. ( 7.5 is niet laag, maar geef hem dan net zo'n hoog cijfer als de rest ).
Wat werd er duidelijk uit de wedstrijd? Rekik is een groot talent en dat liet hij zien. Bruma, ondanks allemaal jochies die hier zeiden dat hij heeft gefaald bij Hsv, heeft laten zien een topverdediger te zijn. Jozefzoon met zijn eerste kans meteen voor eigen succes, terwijl afspelen duidelijk het beste was, overduidelijk, en dat had ik al voorspeld. Een blind paard dat naar voren stouwt en vervolgens altijd, mits er geen andere optie is, voor eigen succes gaat. De rest spreekt voor zich.

30 juli 2013 om 23:52

Jozefzoon is een niet-talent dat tussen al die grote talenten mag spelen. Al die gasten zullen op termijn voor meer dan 5 à 10 miljoen euro verkocht worden aan grotere clubs en daar schitteren terwijl Jozefzoon dan zal sukkelen bij een Nederlandse middenmotor...

30 juli 2013 om 23:57

Jozefzoon is ook enkel en alleen voor de breedte gehaald. Kostte 2,5 ton en zal straks 4e keuze zijn op linker en rechtervleugel.

Links: Depay Bakkali Park Jozefzoon Rayhi
Rechts: Narsingh Bakkali Park Jozefzoon Overbeek

Jozefzoon is overigens wel handig voor de counter, als hij de bal had afgegeven die 2 keer dat hij dat had moeten doen was het 4-0 geweest. Hij is snel en heeft een goede voorzet, maar dat is dan ook alles.

31 juli 2013 om 00:32

Jozefzoon heeft echt wel meer dan alleen snelheid. Prima voorzet, genoeg asssist vorig jaar, tweebenig dribbelen en kan scoren. Dat ie nou twee keer voor eigen succes gaat om zich te laten gelden is miss niet goed maar toont wel lef. Maar t zal idd nooit een topper worden.

Zulte heeft volgens mij ook geen goede voorbereiding gehad. Hoe verklaar je anders al die dramatische passes terug op de keeper die onderschept werden door Psv?

Dat toont volgens mij gewoon aan dat die spelers niet op scherp staan. In de tweede helft ging het al wat beter, al werd Berrier er ook nog afgehaald, terecht, want die speelde als een vaatdoek.

Zulte speelde niet goed, maar dat kwam ook mede doordat PSV het niet toeliet. Telkens fel erop en vroeg druk zetten om de bal te (her)veroveren.
Wat PSV vandaag heeft laten zien was hoopvol met het oog op de terugwedstrijd en het begin van de competitie. Een goed resultaat in Brussel en de groepsfase EL is sowieso al zeker. Hopelijk kan er daarna nog gestunt worden in de play-offs van de CL

30 juli 2013 om 23:57

PSV heeft heel goed gespeeld en wie weet wat ze nog kunnen stunten, maar er lagen echt ruimtes genoeg bij Psv, vooral omdat Schaars en Maher die niet echt dicht liepen of slordig waren met balbezit. Ik vrees dat een team van formaat dat wel afstraft, maar we zullen zien

31 juli 2013 om 00:11

Hehe...iemand die het ook heeft gezien. Vond Rekik trouwens erg sterk spelen. Vond Schaars en maher ook erg matig en Lyon, Zenit, Schalke en die andere twee straffen dit keihard af.

Maakt ook niet uit...dit is een heel jong team en moet gewoon veel met elkaar spelen en ervaring opdoen.niets mis mee.

31 juli 2013 om 00:20

Ik zie persoonlijk Maher liever op de tien positie maar gezien de selectie begrijp ik de keuze van Cocu wel. Maher zal zich dan wel echt moeten ontwikkelen als CM

Wijnaldum speelde niet fantastisch. Rekik laat zien waarom hij het wel gaat maken bij City. Bakalli speelde zoals Boetius in het begin veelbelovend. Brenet heel aanvallend ingesteld net als Manolev alleen veel betere voorzet. Bruma heeft me blij verrast had het toch niet helemaal zien aankomen naar ze matige periode in Hamburg. Matavz was matig in zo'n wedstrijd moet je als spits scoren. Willems ging op de voet van vorig jaar verder, heel jammer.

30 juli 2013 om 23:54

ik weet niet welke wedstrijd jij heb gezien ,maar willems speelde heel sterk en gedurft met zn acties ook hoor!

1 goal voor psv betekent 4 voor zulte waregem, en als psv doorgaat naar de laaste ronde zijn ze dan al zowiezo zeker van Europa league! en de laatste ronde aub lyon of zenit loten!
op competitie gaat belgie nederland nooit passeren ,misshien op nationale ploeg wel,en maar stoer doen in belgie we hebben talent ,nou wij in nl ook hoor kijk eens naar de verdediging van psv vandaag alle 4 onder de 22 jaar!

Ik verwacht dat Zulte ''thuis'' wel wat beter voor de dag zal komen, toch verwacht ik niet veel problemen voor Psv. Er zal juist meer ruimte ontstaan voor de counter, aangezien Zulte het spel zal moeten maken.

Toch 1 pluspunt voor het Belgisch voetbal! Bakkali heeft na de match in een interview gezegd dat hij hoopt dat Wilmots zijn prestatie gezien heeft. Dit wil volgens mij toch duidelijk zeggen dat hij voor de Rode Duivels kiest en niet voor Marokko.

31 juli 2013 om 02:50

ik wou toch maar niet al te vrolijk zijn...hiermee kan hij ook zeggen van als jij me niet niet ziet staan dan zullen anderen dat wel

31 juli 2013 om 11:21

jah, op zn 17 jaar zeker?

Even iets anders: Junior Malanda keert toch terug via Wolfsburg. Die verhuren hem dit seizoen aan Zulte-waregem (bron: Canvas).

31 juli 2013 om 10:15

Dat klopt Malanda gaat naar Wolfsburg die vervolgens hem gaan uitlenen aan zulte.

Beste Nederlandse vrienden, ik hoor hoer dat het niveau v onze competitie tegenvalt. Één woord: Dudelange...

Snap niet goed dat Sammy Bossut maar zo weinig punten krijgt. Die man heeft de match van zijn leven gekeept!

31 juli 2013 om 10:11

Hier op voetbalzone krijgt alleen het winnende team goede cijfers.ik begrijp niet waarom die Zoet een 8.9 krijgt terwijl die geen bal heeft moeten pakken.bossut heeft de ene redding na de andere moeten doen en die krijgt amper een 5.5 zonder hem was zulte afgegaan met een 4-0 of meer.die cijfers kan je onmogelijk serieus nemen.

Je kan op een wedstrijd niet baseren wie de sterkste competitie heeft.zulte is sowieso niet een topclub.ze hebben altijd middenmoot gespeeld en hebben vorig jaar een uitzonderlijk jaar gekend.ik achte Zulte wel een pak sterker dan dat ze hebben laten zien en ik verwacht in Anderlecht ook een pak beter Zulte.ze leken te bescheiden tegenover PSV en leken een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.de traditionele topclubs die elk jaar meedoen voor de titel Anderlecht,genk,standard en Club Brugge zouden zich tegen een ploeg als PSV nooit zo bescheiden instellen en gewoon vechten voor de winst en te voetballen.ik ben er van overtuigd als Zulte volgende week voor elke bal gaat en hun spel op de mat leggen dat PSV het heel moeilijk gaat hebben.nu met een 2-0 voorsprong naar anderlecht gaan is natuurlijk een voordeel en ik vrees dat het te laat is voor zulte om die achterstand nog om te buigen.ze hebben het zich zelf heel moeilijk gemaakt en hadden vanaf het begin van de wedstrijd moeten tonen van dat ze niet zomaar vice kampioen zijn geworden.

Even voor de duidelijkheid, Zulte is geen topploeg in België.
Ze hebben vorige jaar eens een zeer mooi jaar gehad, maar dat maakt een ploeg nog geen topploeg.
Vorig jaar was hun sterke punt het middenveld met Hazard, Delaplace en Malanda. Daar is nu enkele Hazard nog van.
Niet te vergeten, 2 jaar geleden eindigde Zulte 14de van de 16 ploegen in België.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zulte Waregem

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. BrunoAanvaller2110
J. VossenAanvaller184
J. DompéAanvaller154
T. ChorýAanvaller83
N. KainourgiosAanvaller82
L. BostynKeeper150
E. BansenKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Zulte Waregem.

0 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren