Cocu zet Zoet tussen de palen en benoemt Wijnaldum tot aanvoerder

Dinsdag, 30 juli 2013 om

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem in het kader van de Champions League werd er flink gespeculeerd over de mogelijke opstelling van PSV. Het ging met name over de positie tussen de palen en over wie de aanvoerdersband zou krijgen. Die vragen zijn inmiddels beantwoord.

/

PSV meldt via de officiële kanalen dat Jeroen Zoet dinsdagavond het doel verdedigt van de Eindhovenaren. Omdat trainer Phillip Cocu de in zijn ogen beste elf het veld in zal sturen, heeft het er alle schijn van dat Zoet ook de rest van het seizoen de eerste keeper is. Przemyslaw Tyton is de andere kandidaat als keeper.

De aanvoerdersband zit om de arm van Georginio Wijnaldum. “Het zou me blij maken, ik zou er trots op zijn”, zei de middenvelder eerder, toen zijn naam viel als mogelijke aanvoerder. Tot slot valt op dat PSV met een erg jong elftal aantreedt tegen Zulte Waregem: het Eindhovens Dagblad berekende dat de gemiddelde leeftijd 20,8 jaar is.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Schaars, Maher; Bakkali, Matavz en Depay.


Poll

Georginio Wijnaldum is de juiste aanvoerder voor PSV


Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door xxxmagistraal)

Waarom opeens Brenet! Zeker een talent maar het wordt nu wel heel onzeker de achterhoede

waar kan je kijken?

30 juli 2013 om 19:50

Nederland 3.

30 juli 2013 om 20:18

Hoe laat begint het precies ?

30 juli 2013 om 20:29

20:45

Tja wel een hele sterke formatie maar of wynaldum de juiste captain is weet ik niet, dan zie ik dir band liever bih maher

30 juli 2013 om 19:52

Hele sterke formatie?
Deze formatie is de zwakste opstelling van PSV sinds jaren.

Ik zie Zulte Waregam als favoriet.

30 juli 2013 om 19:58

Daar ben ik het zeker niet mee eens. De verdediging is in geen tijden zo sterk geweest, ook al zijn ze erg jong en onervaren. Alleen Brenet is misschien (nog) geen topper, maar ach, dat waren Manolev en Hutchinson ook niet

30 juli 2013 om 19:58

Sterke formatie? Geen idee, dat moet blijken. Dit is de 1e echte serieuze wedstrijd voor Psv. Dat het een talentvolle groep is is een feit. Ik ben erg benieuwd naar het vernieuwde Psv. Ik kan me heel goed voorstellen dat heel veel Psv-supporters blij zullen zijn dat Marcelo op de bank is belandt !

30 juli 2013 om 19:59

Je kon wel lachen om Marcelo, maar inderdaad, we zien liever Bruma

30 juli 2013 om 20:25

Dat zeker maar op een gegeven moment wordt je ook moe van dat gestuntel en geschutter. Die jonge jongens die zo direct starten zijn veel belovende talenten, stuk voor stuk. Ik weet wel zeker dat als Advocaat nog trainer was hij nooit zou durven te starten met Brenet en Bakkali.

30 juli 2013 om 19:50

siem de jong had dat ook niet volgens velen, maar bleek toch een uitstekende aanvoerder te zijn
ook netjes dat er acht nederlanders spelen. Niet essentieel (vind het ook niet erg dat ajax meer buitenlanders heeft) maar toch wel een mooie bonus

30 juli 2013 om 19:58

ow ja depay gemist

off: betekent dit dat manolev derde keuze is geworden achter arias en brenet?

30 juli 2013 om 20:10

Die verwachting is er al meer dan 12 maanden en nog steeds heeft geen club hem opgehaald.

30 juli 2013 om 19:54

Gigi is een hele nette en degelijke jongen, een serieuse speler met leidinggevende vermogen.

mooie filosofie, gewoon durven ookal kan je onderuit gaan met een jong elftal er is kwaliteit genoeg. Ook goed dat hij Zoet de kans geeft!

30 juli 2013 om 20:37

Nu ben ik geen fan van Schaars, maar hij heeft wel dat stiekeme wat op het middeveld gewenst is. Maar vertel mij eens, waarom Hiljemark? Wat heeft die gepresteerd. Heb hem vorig jaar 2 keer zien spelen en ik vroeg me hardop af, waarom hij bij PSV speelt...

30 juli 2013 om 20:01

Ligeon zal nooit Oranje-materiaal worden terwijl het voor Van Rhijn wel tijd gaat worden weer stappen te maken. Janmaat is inderdaad wel een uitstekende back terwijl we vdwiel ook niet af hoeven te schrijven (heeft bij Ajax toch laten zien het niveau meer dan eenvoudig aan te kunnen). Maar om Brenet tot international te bombarderen is inderdaad veel te voorbarig

Dit kan drie kanten op:

1. Een gigantisch succes omdat de talenten naast hun kwaliteit ook hart voor de zaak hebben. Grote kans op kampioenschap
2. Een wisselvallig succes waardoor ze naast het kampioenschap grijpen maar wel tevreden kunnen zijn.
3. Een mislukking, ze vallen door de mand door hun gebrek aan ervaring.

Ik hoop op één zodat er twee nederlandse ploegen in de Champions league spelen maar ik denk dat twee gaat gebeuren.

30 juli 2013 om 19:54

Ik vrees voor optie 3.
Met deze formatie stel je in de Europa League nog niet eens iets voor.

30 juli 2013 om 19:55

Bedankt voor je nuttige bijdrage. Zou fijn zijn als je ook aangeeft wat je verwachting is?
Ik denk dat ze redelijk succesvol zullen zijn dit jaar. Ligt er ook een beetje aan wat de doelstelling, maar ik denk dat ze gewoon 2e worden achter Ajax. Tegen Zulte denk ik 50/50 met de gedachte dat ze er in een mogelijke volgende ronde uit zullen vliegen.

Voor vanavond denk ik 1-1, maar ben echt benieuwd naar het niveau.

30 juli 2013 om 20:00

Tja in voetbal kan je
1 winnen
2 gelijk spelen
3 verliezen
Ik vind jouw reactie wel heel erg onder de noemer " open deuren intrappen " vallen.
Maar om met je mee te gaan : ik hoop ook op 1

Zoet/tyton zijn beiden goede keepers, Zoet misschien net wat beter maar ik had Tyton ook wel begrepen. Als captain had ik dan toch liever voor Schaars gekozen, die heeft immers al ervaring bij AZ en is ook een stukkie ouder.

Mooie opstelling, of het genoeg is dat zal straks blijken. Eindelijk weer twee Nederlandse teams in de CL zou wel mooi zijn.

Heel jong en ook heel getalenteerde elftal - veel succes, Psv.

Ziet er toch uit als een prima elftal! Ben benieuwd waar beiden teams op dit moment staan, het zal moeilijk worden voor Psv maar een overwinning moet behaald kunnen worden.

Ik zou schaars aanvoeder maken, brengt de nodige ervaring met zich mee. En heeft bij az al bewezen een goede leider in het veld te zijn.

Waarom opeens Brenet. De achterhoede word wel heel onzeker nu

verrassend van Brenet! Arrias zou zich aan moeten passen? land, voetbal taal enzo? veder weinig verrassingen laten we hopen op een mooie avond voor het Nederlands voetbal!

30 juli 2013 om 19:52

Arias is afgehaakt op het laatste moment, gelukkig heeft Cocu Manolev nog bij zen selectie....

30 juli 2013 om 19:53

schijnbaar blessure arias bij warming up

Heerlijk elftal vol talenten, dit is on-psv. Ik ga zoveel mogelijk wedstrijden van PSV proberen te bekijken dit seizoen. Dit elftal samen kan PSV zo'n 100 miljoen euro opbrengen bij doorverkoop.

Is brenet nu dezelfde persoon als die arias of heeft cocu een totaal andere speler het veld in gestuurd? (nee even serieus kan iemand me iets over hem vertellen). Ik ben zeer benieuwd naar bakkali, ik hoop dat ie de lijn van de voorbereiding door kan trekken dit seizoen.

30 juli 2013 om 19:54

Eigen jeugd speler, altijd een groot talent gehad maar vorig jaar echt een minder jaar. Was nu in de voorbereiding wel goed maar of ie goed genoeg is voor dit niveau moeten we gaan zien...

Jammer dat Arias geblesseerd is geraakt

waarom niet Schaars en wijnaldum als 2e ?

Is het nog dankzij matavz dat de gemiddelde leeftijd net boven de 20 zit.
Als cocu voor locadia gekozen had , zat het onder de 20 .... als dat maar goed gaat.

Mooie team alleen vind ik Schaars er niet bij passen. Benieuwd naar Bakkali, deed het in de voorbereiding goed.

3-0 Winst voor Psv!

21 Zoet
26 Brenet
5 Bruma
3 Rekik
15 Willems
10 Wijnaldum
8 Schaars
6 Maher
19 Bakkali
9 Matavz
22 Memphis

Ik heb mijn twijfels over Wijnaldum en Schaars centraal op het middenveld. Erg aanvallend en gewaagd van Cocu.

30 juli 2013 om 19:57

Wel handig om daar een echte controleur te hebben als je met de punt naar achteren speelt hoor.

30 juli 2013 om 19:59

Schaars is inderdaad verdedigend maar heb mijn twijfels over Wijnaldum. Ik denk niet dat het goed gaat uitpakken met hem centraal. Vind hem erg zwak in de duels en die zijn centraal op het middenveld wel cruciaal.

30 juli 2013 om 20:04

Schaars is geen controleur maar een voetballer voor de verdediging. Niet heel snel of sterk, meer een spelverdeler van achteruit, beetje zoals Busquets dat bij Barca is en Pirlo bij Juve (niet qua stijl of niveau, maar qua invulling van de rol). Is wat dat betreft complementair aan Hiljemark die volgens mij wel echt een controleur pur sang is, Schaars heeft meer voetballende bijdrage en is in deze wedstrijd handiger (hiljemark kan je in de return beter gebruiken mits vanavond een goed resultaat wordt geboekt)

30 juli 2013 om 20:17

Precies, ik vind hem daar ook echt stukken beter voetballen, heeft ie toch meer ruimte en dat is juist zijn sterkste punt.

Ahahaa het is een feit. Wijnaldum aanvoerder van psv!!! Heerlijk.. kom maar op met die negatieve reacties

ik vind dat je er als psv wel op vooruit bent gegaan, want je hebt de kracht veel beter verdeeld over het team. Natuurlijk moeten Bruma, Rekik en Arias het nogg wel waarmaken. Maar maher erbij en in de voorbereiding een geweldige bakkali. Ook depay vond ik vorige jaar al beter dan mertens.

Veel vertrouwen in PSV 2 euro op 3-0 gezet heb er vertrouwen in

Er is trouwens niet plotseling voor Brenet gekozen, op de perstribune worden opstelling uitgedeeld en daar stond hij dus tussen tegen de verwachting in. Arias kan dus allang aangegeven hebben niet te gaan spelen.

Prachtig voor gino dat hij de aanvoerder is , juiste keus van cocu.
Zowel voor wijnaldum als voor psv.

Veel doen wel negatief, maar als dit team goed is ingespeeld kan er exht wel wat leuks ontstaan, laat ze eerst champions league halen dat zou goed zijn voor t nederlands voetbal

Ik twijfel om een betje te plaatsen op de uitspelende ploeg..heb t gevoel dat PSV gaat verliezen. Ontopic: Wijnaldum aanvoerder ? vind hem nou niet echt een typische leider maar misschien heeft hij deze verantwoordelijkheid wel nodig. Je ziet soms dat spelers juist door die verantwoordelijkheid gaan opstaan. Heb bij Gini vaak t idee dat bij paar tegenslagen hij z'n koppie snel laat hangen en gefrustreerd raakt. Ben wel heel benieuwd hoe Ps ervoor staat. Goede test vanavond iig ;-)

Geloof er niet in. Hooguit gelijkspel. Waarschijnlijk verlies.
PSV is te onervaren om een ingespeeld elftal weerstand te bieden.

Als je deze elf moet vergelijken met de elf van vorig seizoen. Wow, dit is echt een revolutie in Eindhoven. Heel boeiend om te zien wat het vanavond gaat worden. We hebben de punten nodig dus succes Psv.

Dit zijn uiteraard ook interessante wedstrijden voor v Gaal , hoe houden Zoet , Bruma , Rekik , Willems , Maher , Wijnaldum en Depay zich en wat is het huidige niveau van Schaars ?

Ben vooral benieuwd naar centrale duo Bruma / Rekik die hadden eigenlijk gewoon bij Feyenoord moeten voetballen , hoe gaat Wijnaldum om met de aanvoerdersband ?

Gaat Bakkali een vaste basisplek krijgen?

Ik zit nu te kijken, maar psv speelt redelijk. Veel strijd. Heb ik jaren niet gezien bij psv

Maak van die bakkali is een hollander. Wat kan dat kereltje voetballen zeg

Over Hollanders gesproken.. er staat er bijna geen 1 in bij Psv. Als je zo kijkt lijkt het wel alsof je naar een shell straatvoetbal toernooi zit te kijken.

30 juli 2013 om 23:34

Wat dacht je van Depay, Locadia, Maher, Brenet, Willems, Rekik, Bruma, Wijnaldum, Schaars dan. Of je bent erg dom of je loopt te trollen.

31 juli 2013 om 10:01

Nou Joey, ze hebben inderdaad een NL paspoort maar Nederlanders zijn het niet in mijn ogen. Zolang je het zelf maar gelooft is het prima, maar houd lekker jezelf voor de gek. Die gasten zijn nieteens te verstaan door de gemiddelde Nederlander. Ik heb zelf een NL paspoort maar voel me ook geen Nederlander. Dat zal bij deze jongens niet veel anders zijn.

Bedankt voor je nuttige bijdrage. Zou fijn zijn als je ook aangeeft wat je verwachting is?
Ik denk dat ze redelijk succesvol zullen zijn dit jaar. Ligt er ook een beetje aan wat de doelstelling, maar ik denk dat ze gewoon 2e worden achter Ajax. Tegen Zulte denk ik 50/50 met de gedachte dat ze er in een mogelijke volgende ronde uit zullen vliegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

114 fans
Keeper, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 12 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona keert na vertrek Jasper Cillessen mogelijk terug bij Ajax’

Barcelona betaalde Ajax in de zomer van 2016 dertien miljoen euro voor Jasper Cillessen en de doelman van het Nederlands elftal vervult sindsdien de rol van reservekeeper achter Marc-André ter Stegen....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Manchester United keert mogelijk in januari terug bij Internazionale voor Ivan Perisic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren