Ajax en FC Twente doen zaken: 'Blij dat het nu zover is gekomen'

Woensdag, 24 juli 2013 om
/

Dico Koppers stapt per direct over van Ajax naar FC Twente. De transfer was al enige tijd ophanden en woensdagavond maken de Enschedeërs via de officiële website bekend dat de 21-jarige stopper met succes de medische keuring heeft doorstaan. Hij tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor nog twee seizoenen.

Koppers, die in oktober 2011 debuteerde in de hoofdmacht van Ajax, speelde in totaal acht wedstrijd voor de Amsterdammers. Vorig seizoen werd hij verhuurd een ADO Den Haag, maar bij terugkomst in de hoofdstad werd duidelijk dat de kans op speelminuten ook komend seizoen niet erg groot zou zijn. Zodoende besloot de jongeling om zijn bakens te verzetten. FC Twente hapte snel toe.

“Ik ben blij dat het nu zover is gekomen en ik mijn contract bij FC Twente heb getekend. Ik kijk uit naar mijn tijd in Enschede en hoop hier veel speeltijd te krijgen, dat is mijn doel voor de komende seizoenen”, geeft Koppers aan. Coach Michel Jansen noemt de verdediger een ‘welkome aanvulling’. “Het biedt ons meer mogelijkheden in de verdediging”, zegt hij.


Poll

Dico Koppers gaat bij FC Twente een basisplaats veroveren


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door benficaajax1)

Dico ik hoop dat je het goed gaat doen bij mijn Twente!
Het kan niet slechter dan wat er nu staat een trage Schilder of een invalide Kuiper.

24 juli 2013 om 20:20

Vond dat Bouma het gisteren niet slecht deed op de linksback. Omdat die uit de eigen jeugd komt zou ik het eerst met Bouma proberen.

24 juli 2013 om 20:22

Ik heb de wedstrijd gisteren niet gezien maar hoor ook positieve verhalen van bouma op links. We zullen zien wie deze strijd wint!

25 juli 2013 om 00:13

Zoon van PSV Bouma?

25 juli 2013 om 00:17

Hahaha ja wilfred bouma was 13 toen hij een zoon kreeg. Hahah

25 juli 2013 om 00:59

Is Bouma niet van origine een rechtsback?

25 juli 2013 om 08:27

Klopt inderdaad, maar tijdens de oefenwedstrijd tegen Osasuna speelde hij op links een prima wedstrijd.

24 juli 2013 om 20:48

prima aankoop van twente!

25 juli 2013 om 00:14

Zeker zeker, en als ze toch op de 3e rangs spelers inzetten: we hebben nog een Braziliaanse verdediger in de aanbieding.

25 juli 2013 om 01:51

Koppers wil ik niet 3e rangs noemen eigenlijk.

Hij heeft veel talent maar jammer voor hem zaten er nog betere voor hem.
3e rangs vind ik een beetje respectloos van je eigenlijk

25 juli 2013 om 08:31

Heeft is Psv, daar loopt het over van de 3e rangs spelers, dus denken ze dat alle andere spelers die niet spelen ook 3e rangs zijn!

24 juli 2013 om 22:11

Het is huilen met de pet op. Dit hebben we vedomme zelf toch ook wel in de jeugdopleiding. Leuger, Bouma en beijen die kan je er toch ook wel neerzetten. En dan heben we ook nog kuiper en schilder. Nou 3x raden waarom het geld op is bij Twente. We hebben straks net zoals ajax had 50 contract spelers onder contract staan. Nog maar te zweigen over de contracten voor de dames. Wanbeleid.

25 juli 2013 om 01:55

Geloof me, dico zal geen wanbeleid zijn.
Erg goede speler voor jullie.

Ik baal alleen van die lage prijs, want het is gewoon een talentvolle jongen.
8 ton is extreem laag en dus zou ik je bestuur maar dankbaar zijn ipv ze te betichten van wanbeleid, dit komt namelijk gewoon goed voor Twente

25 juli 2013 om 02:00

@lexdebaas

Je hebt een leuke talentvolle jongen binnen voor een spotprijsje.
Dat hij onze 4e back was komt niet omdat hij slecht is, maar komt vooral doordat Blind Boilesen en Dijks nòg beter zijn, zeker de eerste 2 zijn top.

Dico gaat veel betekenen voor jullie en dat gun ik hem ook.
Hij is dan wel niet goed genoeg voor Ajax, maar denk dat het een welkome versterking / basiskracht is voor alle 17 de andere Eredivisie clubs.

Dat hij bij Ajax niet slaagt komt nogmaals door een uniek sterke bezetting op de linksback positie

Succes Dico! Laat zien wat je kan en bewijs dat Ajax ongelijk heeft om je weg te sturen.
Ik denk persoonlijk dat het een net-nietje versie nummer zoveel voor FC Twente gaat worden maar hoop voor Twente dat het anders uitpakt.

In elk geval hebben ze weer wat meer mogelijkheden langs de linkerkant.

24 juli 2013 om 21:05

Zou in dit geval nog geen eens zo'n grote ramp zijn. 2 jarig contract leent zich daarvoor prima.

24 juli 2013 om 21:05

Wegsturen is het niet echt.
Het is gewoon dat er op dit moment 2 betere opties voor die positie rondlopen bij Ajax.

Die poll.... Dat zou wat zijn, als je als 3e rechtsback weg mag bij Ajax en vervolgens basisklant bent bij Twente. Overigens heb ik niet het idee dat FC Twente dit jaar enige betekenis gaat hebben in de titelstrijd.

Edit: natuurlijk is Koppers linksback. Domme fout.

24 juli 2013 om 20:32

Linksback*

Daarbij komt dat die positie bij Twente niet al te best bezet is nu en bij Ajax eigenlijk belachelijk goed. De twee spelers voor hem zouden bij elke club in Nederland basisspeler zijn, denk ik.

Ik denk Dat Koppers nog wel stappen zal maken en een degelijke verdediger zal zijn voor Twente. Denk inderdaad niet dat Twente een hoofdrol zal spelen in de strijd om het kampioenschap.

24 juli 2013 om 20:33

Koppers is een linksback..

24 juli 2013 om 20:39

Hij is een linksback Mark_

Goede aanwinst voor Twente.
Echt behoorlijke voetballer maar had bij Ajax gewoon te veel concurentie.
Heel benieuwd hoe hij het gaat doen.

Prima speler voor Twente. Jammer dat hij bij Ajax Boilesen en Blind voor zich had.

Hele degelijke linksback die op weinig fouten te betrappen is geweest bij Ajax. Kan Twente nog plezier aan beleven.

24 juli 2013 om 20:55

Omdat die bijna geen wedstrijd heeft gespeeld wordt het ook moeilijk om fouten te maken haha

24 juli 2013 om 20:57

Hij speelde dan ook meer niet dan wel, dan is het ook niet lastig om veel fouten te maken

Voor Twente kan het een bruikbare speler zijn, maar ik denk dat hij toch wat tekort komt, zeker in de huidige staat, voor het niveau dat Twente nastreeft. Hij kan wel doorgroeien, maar de vraag is of Twente daar geduldig genoeg voor is.

24 juli 2013 om 21:00

Is niet helemaal waar. Hij speelde een prima Klassieker als debutant, speelde twee keer tegen Manchester United waarin hij weinig fout deed en zijn overige competitieduels waren ook prima als basisklant.

24 juli 2013 om 21:06

Was ook meer om te dollen he

Bij ADO vond ik hem niet erg opvallen, dat is positief, maar ene kant ook een beetje negatief. Twente is toch een niveau hoger en het niveau wat ze willen bereiken drie treden hoger, dus even afwachten hoe hij gaat presteren.

Voor het niveau Twente een prima voetballer, degelijke linksback.

Een goede stap naar een completere selectie. Nu nog een buitenspeler erbij en een goede spits. Dan moet Fc Twente weer mee kunnen doen voor plaats 4 tot en met 6. Anders is qualificatie voor de play offs voor Europees voetbal het maximale.

Voor hoeveel hebben ze hem gekocht??

24 juli 2013 om 21:30

Ik heb ergens gelezen € 750.000. Tja wat kun je ervan zeggen. Niet veel voor een verdediger die over 2 jaar in het nederlands elftal staat :-)

Een club als FC Twente moet dit soort spelers toch zelf kunnen opleiden?

Ajax hoeft helemaal niks te kopen dit seizoen als alles bij elkaar blijft. Enoh gaat verkocht worden en dekt de aankoop van vd.hoorn al. Suarez gaat ajax wellicht nog wat miljoenen opleveren en koppers en castillion gaan het salaris van bojan al dekken.

Mooie club voor koppers hopen dat het een suc6 word voor hem

We zullen wel zien wat het wordt - kww -. Jonge voetballer voor weinig geld, vond hem tegen man utd wel oke voetballen. Bij ado had hij ook wel enkele goeie wedstrijden. Voor een wisselspeler vind ik dat voldoende.

Ik denk dat hij het prima gaat doen bij twente, en ik hoop ook dat hij een leuk toekomst te gemoet gaat

Haha, is er nou helemaal geen alternatief in de jeugd te vinden? Koppers is toch ook niet wat je moet willen..

Ik hoop dat koppers het goed zal doen bij twente, veel concurrentie heeft ie niet want schilder is een halve middenvelder en kuiper is niet al te best. Ben benieuwd of hij een basisplek gaat veroveren!
Als hij dat voor elkaar krijgt ziet mijn opstelling er zo uit: mihailov rosales bengtsson bjelland koppers brama guttierez schilder Tadic /die Deense spits assaidi/mokhtar

Castaignos/die Deense spits

Logisch dat er nu afscheid is genomen van Koppers, Twente is een goede ploeg voor hem, komt hij toch bij de subtop van Nederland te spelen.

Koppers was kansloos in Amsterdam, dat was vorig seizoen al zo met spelers als Blind en Dijks voor zich.
Dat was nu nog meer het geval met een weer prominent voetballende Boilessen erbij. Blind en Boilessen zijn de primaire kandidaten voor de linksback positie.

Gun Kopppers een goeie tijd bij Twente, hij heeft zich zeker ontwikkeld en kan daar een vaste waarde worden. Bij Ajax was hij een net-niet geval.

Goede zaak voor alle partijen denk ik. Ajax is een speler kwijt die niet in aanmerking zou komen voor een plek bij de A selectie. Dico kan zich nu verder ontwikkelen en misschien daar stappen maken, Twente heeft een directe versterking binnen. (zal meteen met all respect erbij zetten, want de vorige keer dat ik zoiets beweerde werd me verteld dat ik arrogant was omdat ik vind dat Twente geen topclub is, maar er slim aan doet om jongens die net niet slagen bij de top op te pikken). Met alle respect

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

12 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren