Moyes begint stroef: Man United verliest tweede duel in voorbereiding

Dinsdag, 23 juli 2013 om 14:41Erik van Dam

David Moyes is wat stroef begonnen aan zijn tijd bij Manchester United. De Schotse trainer debuteerde tien dagen geleden op de bank bij the Red Devils met een ontmoeting met de Singha All Stars in Bangkok: die tegenstander bleek met 1-0 te sterk. Drie dagen geleden volgde wél een zege in wedstrijd nummer twee, tegen de A-League All Stars (1-5). Dinsdag ging het echter weer ‘mis’ (3-2).

/

United, dat op tournee is door Azië, trad aan tegen Yokohama F-Marinos uit Japan. Al heel vroeg in de wedstrijd zette de oude aanvaller Marquinhos zijn team op een 1-0 voorsprong. In het voordeel van de Japanse ploeg sprak dat die zich gewoon halverwege het reguliere seizoen begint. Er is momenteel een zomerstop van twee weken voor de clubs en Yokohama F-Marinos benutte die periode voor een oefenduel met United.

Jesse Lingard trok de stand al vlot weer gelijk voor het team van Moyes. De voorsprong kwam er nog voor rust ook, toen Masakazu Tashiro een eigen doelpunt maakte. Direct na rust waren het echter de Japanners weer die terugkwamen tot een gelijke stand (2-2) via verdediger Fabinho. Het winnende doelpunt kwam later op naam van Yoshihito Fujita.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Hoogste tijd voor Fabregas en C. Ronaldo

23 juli 2013 om 14:52

@ Dangr,

Zolang FC Barcelona Fabrégas niet wilt laten gaan, kan hij ook niet naar Manchester United komen en Cristiano Ronaldo die gaat, denk ik, niet weg bij Real Madrid.

Verder was ik zelf een van de voorstanders dat David Moyes trainer werd bij Manchester United, vooral vanwege het werk dat hij bij Everton heeft geleverd, maar in mijn ogen zal het toch wel wat lastig worden om Manchester United goed te laten presteren en Sir Alex Ferguson evenaren.

Maar ik heb wel veel vertrouwen in Moyes en hoop dat het goed komt.

23 juli 2013 om 15:51

Voor elke trainer is het onmogelijk om SAF op te volgen, wat hij heeft gepresteerd bij United is niet normaal.

Het zal heel raar worden om SAF niet meer te zien zitten, kauwend op zijn kauwgompje alsof zen laatste is...

Geef de beste man wat tijd

23 juli 2013 om 15:55

Dat zijn twee spelers waarvan het me zeer zou verbazen als ze zouden komen!

Het maakt toch helemaal niet uit het zijn maar oefenwedstrijden

23 juli 2013 om 14:54

Het is wel van belang dat je in je voorbereiding goede resultaten haalt. Dit zegt ook hoe United het seizoen ''kan'' beginnen. Het laat zien dat het nog niet helemaal werkt met Moyes en het team, maar dat was ook zo met SAF en dus is er nog geen enkele reden tot paniek.

23 juli 2013 om 16:15

Je moet niet vergeten dat die jongens net begonnen zijn en vooral bezig zijn met een promotionele tournee.

Opstelling van United: De Gea; Fabio, Jones, Evans (smalling), Evra; Anderson, Cleverley, Zaha (giggs); Lingard (ashley Young), Januzaj (kagawa); Van Persie (welbeck)

Je ziet dat jonge spelers vooral de kans krijgen. Gevestigde orde is veelal afwezig of maken hun eerste minuten weer. Verdedigend heeft het schijnbaar erg zwak gestaan vandaag, wat dan wel weer opvallend is. De verdediging bestond toch uit spelers die vaak genoeg een basisplaats hebben.

Van de live reporting die ik heb gevolgd bleek vooral dat Januzaj wederom indruk maakte, samen met Zaha. Hopelijk blijven ze zo bezig en kunnen zo komend seizoen ook de nodige minuten pakken bij United.

23 juli 2013 om 14:57

Tuurlijk maakt het wel uit. Dit bewijst zeer duidelijk dat de Japanse competitie beter is dan de Engelse.

23 juli 2013 om 17:08

Eigenlijk moet United als ik het onderzoek en ontwikkel terug naar pressie, spreiding en toeslaan. Ze zijn de afgelopen jaren te veel het nationale Engeland gaan nadoen en dat levert internationaal niks op. Ik zou er linksbenige centrumverdedigers kopen zoals Vermaelen, Indi en gewoon verder zo laten.

Bij dit bestaande elftal heb je nog Young, Smalling, Amos, Nani, Welbeck, Carrick, Kagawa op de bank en Giggs, Cleverley, Macheda en Ferdinand ook nog.

De Gea
Jones
Vidic
Büttner
Evra
Van Persie
Zaha
Varela
Powell
Hernandez
Rooney
23 juli 2013 om 17:32

Van Persie als Vmc?

23 juli 2013 om 17:47

Ja, ik vind het uit oogpunt van teamverband onbegrijpelijk als echte wereldspitsen als Rooney en bij Nlse Elftal Huntelaar slachtoffers zijn van een totaal andere speler als Van Persie. Toen Feyenoord bijvoorbeeld de Uefa Cup won, was er ook geen haar op het hoofd die toestond dat Tomasson de bank voor Van Persie mocht warmen. Wenger zag bij de opvolging van Bergkamp in Van Persie het meest, terwijl dat Fabregas had moeten zijn. Fabregas werd op zijn beurt verkracht als opvolger van Vieira, daarmee begon de aftakeling van Arsenals voetbal.

Ben geen fan van beoordelen op oefenwedstrijden maar als manu moet je hier toch zo doorheen fietsen met 3-0 per wedstrijd minimaal...

Matig dit, ik hoop dat ze er staan over een paar weken.

vind het niet eens zo gek dat Moyes stroef begint de perikelen rond Rooney, daarna blessure van Rooney, en nog een stel spelers die er niet bij zijn vanwege verplichtingen die ze nog hadden waardoor ze nog vakantie hebben, dit zijn ook de wedstrijden die je mag verliezen vind ik als je de wedstrijden die er om gaan maar winnen, Ferguson won ook niet alles van moment 1! en na zoveel jaar dezelfde trainer Moyes zal een iets andere stijl hebben dan Ferguson waardoor er ook een aanpassingsperiode zal zijn.

on: jammer dat United niet won veel kansen gehad maar tweede helft zeer zwakke afwerking die ze duur kwam te staan vooral Zaha vind ik een goeie leuke speler om naar te kijken

Geweldig om Man Utd en Arsenal in Japan te hebben. Brengt heel veel fans en iedereen is er dol op !heerlijke wedstrijd gezien, beetje over en weer, maar als Man Utd een beetje zijn best deed werden we hier gewoon op de slachtbank gelegd. Toch een knappe prestatie van Yokohama, ookal is het maar een oefenpotje, zal goed voor het moreel zijn in aanloop naar het kampioenschap, Heel erg zonde dat Nakamura niet mee deed. Toch een van de grootste legendes die in Japan rond loopt, had hem graag zien spelen, dat had wat meer extra's gegeven aan de wedstrijd. De tegengoals waren een beetje ongelukkig, die eigen goal vooral. Maar op het einde toch goed doorgezet en mooi afgerond van Fujita. Op naar vrijdag (?) hopen dat Cerezo iets moois kan neerzetten en Kakitani zijn waarde laat zien dan. Groot talent !

Trots op de jongens

23 juli 2013 om 17:28

Leuk om te lezen deze reactie Dit is waarom ik de reacties kijk op voetbalzone. Voor net dat beetje extra informatie van iemand die het wel gezien heeft. Niet al die "discussies" die hier onnodig worden gehouden.

Bedankt!

23 juli 2013 om 18:38

Haha, ik doe het met plezier !

23 juli 2013 om 17:59

Kun jij als kenner van het Japanse voetbal wellicht een indicatie geven van het niveau van die ploegen? Arsenal won gisteren vrij eenvoudig van Nagoya Grampus, wat dertiende blijkt te staan in de Japanse competitie. Die gasten waren vooral heel fit, wat je mag verwachten als je volop in competitie bent en wat ze ook zo'n goede sparringspartner maakt voor Arsenal in deze fase van de voorbereiding, maar wisten voetballend erg weinig klaar te spelen. Ik had wel het gevoel dat ze beter waren dan het Vietnamese en Indonesische elftal waartegen eerder deze voorbereiding geoefend is. Vrijdag wacht Urawa Red Diamonds, de nummer vier van Japan. Moet je dan denken aan onderkant Premier League/bovenkant Championship qua niveau?

Ik moet zeggen dat de stadions van al die Japanse ploegen er wel fantastisch uitzien.

23 juli 2013 om 18:49

Nagoya was inderdaad een groot drama gister. Ik zat ook te kijken en het was niet om aan te zien. In de competitie is het niet veel anders. Ze spelen denk ik hun slechtse seizoen aller tijden momenteel. Alles gaat fout daar. Drie jaar geleden werden ze nog kampioen en het jaar daarop tweede. Sindsdien is het allemaal bergafwaarts gegaan.

Ik vind het altijd moeilijk inschatten van welk niveau de J-league is. Lager dan de Eredivisie maar hoger dan de Jupiler League. Zo zou ik het het best kunnen beschrijven. Nu ga ik blind iets zeggen, maar misschien zoiets als de Noorse competitie. De top 3 zou denk ik voor degradatie strijden in de Premier League. Het is allemaal niet zo heel goed, maar ook niet zo dramatisch als vele denken omdat de competitie vrijwel onbekend is.

Tegen Urawa verwacht ik ook wel wat meer tegenstand dan Nagoya. Zij hebben een sterk elftal, speelt altijd goed en er lopen wat talenten rond. Helemaal als het publiek er achter zal staan. Het zal vast wel vol zitten met een club van dit kaliber. Overigens vind ik de stadions echt afschuwelijk in Japan, haha ! Met vaak lelijke sintelbanen. Het enige mooie eraan is de sfeer en de grootte. De stadions zijn over het algemeen groter dan in Nederland. De sfeer daar is ook veel beter dan hier. Behalve dan die van Feyenoord.

IK herinner mij dat er de jaren voordien ook wel eens werd verloren in de voorbereiding onder Saf, maar toen werd daar veel minder aandacht aan besteed. Dit soort wedstrijden zijn natuurlijk leuker als je ze winnend kan afsluiten maar verder verdiend dit eigenlijk niet zo veel aandacht hoor.

Lingard laat in de voorbereiding toch leuke dingen zien. Hoop dat Moyes dit jaar de jonge talenten meer de kans geeft. Vorig jaar had ik ook gehoopt op meer speeltijd voor Powell, die deed het in de minuten die die kreeg toch meer dan aardig. Januzaj, Powell en Lingard zoveel mogelijk invoegen komend seizoen.

City en United verliezen hun oefenpostjes. Moet wel aan de nieuwe trainers liggen. Of omdat ze zonder de spelers die later aan de voorbereiding spelen. of omdat de spelsystemen uitproberen. of omdat ze hard trainen en de oefenpotjes slechts een onderdeel zijn van de hele opbouw tot de competitie.
Ik verwacht dat volgende zomer er een betere voorbereiding komt zodat de oefenpotjes kunnen worden gewonnen. De competitie en de CL zijn niet belangrijk. Nee, de oefen-potjes!!

Mensen laten zich voor de gek houden, maar het is erg belangrijk dat je zulke wedstrijden wint om vertrouwen op te bouwen voor de aankomende seizoen.

Het is ook belangrijk dat je na elke wedstrijd weer de ritme te pakken krijgt, iedereen zegt wel "het is maar een oefenduel" ja dat weet iedereen maar dan nog. Je moet gewoon winnen.

Vandaag speelde United tegen een sterke tegenstander, dat zeg ik niet alleen omdat ze verloren hadden. Dit team deed me denken aan het nationale elftal van Japan. Zo energiek en veel loopvermogen. Ze zitten ook halverwege een seizoen en vandaag was dus ideaal om aan het fitness gehalte te werken.

Het middenveld vandaag kwam benen tekort om de energieke Japanners af te stoppen en bij balbezit zaten ze er dicht op. Lindegard en Zaha waren de lichtpuntjes, die maken een goede indruk. Adnan was iets minder, maar die is pas 18 en heeft al 2 wedstrijden in de benen. Welbeck is fysiek uitstekend, alleen er moet echt gewerkt worden aan zijn controle aan de bal en overzicht. Op naar de volgende tegenstander, want het draait in deze fase alleen om ritme, scherpte en conditie.

23 juli 2013 om 15:17

Ik vind het zeer mooi om te horen dat je Yokohama beschouwt als een sterke tegenstander. Ze speelde idd heel erg sterk, maar dit ligt denk ik ook aan de tegenstander. Ongeacht wat voor waarde zo'n wedstrijd heeft, je wilt er gewoon vol op knallen tegen een tegenstander van dit kaliber. Een van de grootste en beste club ter wereld kwam op bezoek, dan kan je moeilijk ongemotiveerd de wedstrijd in gaan. Als Manchester een beetje tegengas had gegeven hadden jullie gehakt gemaakt van ons, haha

23 juli 2013 om 15:20

Ja Yokohama speelde erg sterk en staan ook 3e in de competitie als ik me niet vergis. De sfeer was uitstekend en het was ook wel grappig hoe de camera constant bezig was om Kagawa in beeld te brengen

23 juli 2013 om 15:29

Ja, de eerste 10 wedstrijden waren ze ongeslagen.. Daarna een minder periode. Nu gelukkig maar 2 puntjes achter, dus ze kunnen het nog makkelijk halen. Ja, tuurlijk was de sfeer uitstekend Een van de grootste ploegen ter wereld en helemaal in Japan aangezien Kagawa daar speelt.

Zo zijn Japanners haha. Wij hebben geen Robben, Rvp, VdV en Sneijder. Bij Nederland is het normaal dat men bij een topclub speelt . Dus zodra er een speler bij zo'n club speelt zijn ze daar helemaal weg van en geven ze hem alle aandacht net als met Honda.

Opstelling? Jesse Lingard krijgt wel veel kansen tijdens de voorbereiding. Deed Januzaj weer mee? Heb op Youtube een compilatie van zijn wedstrijd tegen de A-league All Stars gezien. Die jongen heeft enorm veel mogelijkheden.

23 juli 2013 om 15:13

Januzaj deed mee ja. Viel niet echt op, had een mindere wedstrijd vandaag. Lingard doet het uitstekend ja. Was vorig jaar in pre-season ook al het geval. Hij is de u-21 in ieder geval ontgroeid. Een uitleenbeurt (wat de club overweegt) zou 'm goed doen.

Manutd XI: De Gea, Fabio, Jones, Evans, Evra, Anderson, Cleverley, Lingard, Zaha, Januzaj, Van Persie

23 juli 2013 om 15:14

Oh je bent me al voor

23 juli 2013 om 15:14

United speelde 4-4-1-1

Januzaj speelde op de linkerflank Dit is echt een getalenteerde speler, had ook een grote kans om te scoren. Hij speet voor een 18jarige met ontzettend veel vertrouwen.

Lindegard heeft zijn kans met beide handen gegrepen, scoorde vandaag zijn 3e goal in 2 wedstrijden. Zegt natuurlijk niet zoveel in oefen potjes, maar voor jonge spelers is dit een enorme boost.

23 juli 2013 om 15:14

Ja die deed weer mee werd in de 70'ste minuut gewisseled.

vandaag vond ik hem niet zo goed verloor veel de bal maar hij is nog maar 18 jaar dus dat mag wel op die leeftijd.

liet ook veel goede dingen zien was betrokken bij de 2de goal die united maakte met een mooi aangesneden vrije trap.

ik verwacht veel van zaha liet vandaag zien waarom er zoveel voor is betaald.

23 juli 2013 om 15:16

Voor een 18 jarige speelt hij met veel zelfvertrouwen. Vandaag was inderdaad minder als zijn voorgaande twee wedstrijden, maar je kunt aan zijn spel zien dat het talent ervan af druipt.

23 juli 2013 om 23:24

Ja hij lijkt echt op zeer jonge leeftijd al een speler te zijn die het team op sleeptouw kan nemen in de aanval. Het is echt indrukwekkend om te zien hoe hij zijn stempel heeft gedrukt op dit Man Utd in de voorbereiding. Hij zorgt er eigenlijk voor dat Moyes bijna niet meer naast hem kan kijken, al zal hij dit seizoen nog niet meteen basisspeler zijn uiteraard.

Het zegt natuurlijk ook voldoende dat hij in feite maar 6 maanden in de U21 meespeelde en hoe snel hij zich daar al ontpopte tot één van de belangrijkste spelers.

Ach aan oefenpotjes als deze kan en mag je weinig waarde hechten. Wanneer de competitie over enkele weken weer begint zal er een compleet en gemotiveerd United staan.

Wat een verassing... Wie had dit verwacht!

Geen paniek. Het zijn maar oefenpotjes waarin veel gewisseld/geprobeerd wordt en de spelers niet voluit gaan. Wel vraag ik me af of Moyes wel groot denkt. Hij is toch meer gewend om te strijden voor Europees voetbal, dan om titel te spelen. Manchester United had beter kunnen kiezen voor Meulensteen of oud spelers Keane, Hughes, Sheringham enz.

23 juli 2013 om 16:23

Lol...keane? Never. Hughes heeft het als manager ook nog nergens laten zien. Idem Sheringham.

Waarom zou een verleden als speler bij United betekenen dat zo'n manager beter bij de club past?

Of Moyes het uiteindelijk waar kan maken is afwachten. Hij zal ongetwijfeld de nodige dingen van Ferguson meegekregen hebben. In deze eerste fase van Moyes lijkt het me voor hem ook gewoon een zaak dat hij langzaamaan de groep compleet krijgt en hij first hand kan zien wat de kwaliteiten van de spelers zijn. Pas daarna kan hij gericht gaan werken aan het seizoen.

Weet iemand misschien of Van Persie meespeelde?

23 juli 2013 om 15:47

Ja, alleen de eerste helft als ik me niet vergis.

Heb wedstrijd niet kunnen zien, hoe speelde united?

I denk dat dit jaar een moeilijk jaar gaat worden voor United, het gaat namelijk een soort tussenjaar worden, Moyes moet nu eerst rustig de kans krijgen om zijn visie toe te passen en pas dan kunnen we conclusies gaan trekken over zijn benoeming. Ik hoop dat de supporters en de directie van Manchester Moyes eerst een jaar geven om zich rustig binnen te werken en hem niet meteen zullen ontslaan als het allemaal een beetje tegenvalt.

Vorig jaar waren de oefenpotjes ook dramatisch (er werd amper gescoord, 3x gelijkgespeeld en 3x gewonnen), dus dit resultaat wil natuurlijk niks zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

18 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren