'Ajax geeft begeerde Enoh toestemming voor gesprekken'

Dinsdag, 23 juli 2013 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:27

Ajax heeft Eyong Enoh toestemming gegeven om de onderhandelingen over een meerjarig contract te openen bij Olympiacos Piraeus. De topclub uit Griekenland denkt dat de komst van de middenvelder financieel haalbaar is, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Enoh mag uit Amsterdam vertrekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door 4213)

Laten we hopen dat deze deal doorgaat.

Enoh heeft dan zijn gewenste transfer met Cl-voetbal.
Ajax ontvangt wat geld voor een overbodige speler.

Dan is het verder wachten op de verkoop van Koppers, Alderweireld en Lukoki. Ook dat moet gaan lukken.

23 juli 2013 om 07:17

waarom jij alderweireld weg wil hebben is mij een raadsel, veltman is naar mijn idee er zeker niet klaar voor, dat kon je aan de wedstrijd tegen werder bremen zien, met alderweireld moisander kan je wat bereiken in CL, en denswil en van der hoorn voor de eredivisie in makkelijke wedstrijden

23 juli 2013 om 07:30

Alderweireld heeft nog maar een 1-jarig contract. Hij wil misschien in september verlengen (met daarin clausules etc). Daarom is het beter dat hij nu vertrekt voor een mooi bedrag.

Vd Hoorn en Veltman moeten onderling maar uitmaken, wie hem op gaat volgen. Oké, dit zijn jongelingen en daar horen fouten bij. Maar Ajax is groot geworden, door jeugdige spelers de kans te geven. Kortom gooi ze maar voor de leeuwen ook in de CL ! Kwestie van vertrouwen !

23 juli 2013 om 07:52

Veltman blijft wel erg veel fouten maken, van de hoorn vind ik nog meevallen, nu dat je over jongelingen begint die fouten kunnen maken, ik weet dat jij vermeer ook heel graag ziet weggaan en je mag hem niet, en nu vertel je dat jongelingen fouten mogen maken? Vermeer maakte op zijn 25ste veel fouten (voor een keeper is dat nog best jong want keepers zijn op hun 30ste pas op hun best) iedergeval, voor de fouten die vermeer in de verleden maakte wil je hem nog steeds weghebben, dan zit er geen logica in bij jouw.. je vindt dat een veltman en een van der hoorn die 21 zijn wel fouten mogen maken omdat ze zo jong zijn.. maar een Vermeer die fouten maakte op een relatief jonge leeftijd voor keepers mag dat niet en daar reken jij hem nog steeds voor af? vermeer speelt laatste tijd ijzersterk mijn punt is dat er geen logica bij jouw inzit, deze topic gaat totaal niet over vermeer maar ik haal er maar een voorbeeld bij, Ik vind dat je op 21 jaar niet zoveel fouten kan maken zoals veltman doet en dan hoor je gewoon niet te spelen want de beste moeten derin staan als ajax allerhoogste niveau wil bereiken.

23 juli 2013 om 08:36

Ajax is groot geworden door jeugd een kans te geven ondersteund door ervaren spelers. Als Ajax ook maar half de mogelijkheid krijgt Alderweireld een jaar te verlengen moeten ze dat direct doen. Ajax werd in eerste instantie kampioen door de solide verdediging waar hij belangrijk deel van is. Veltman en vd Hoorn weten waaraan ze toe zijn en lopen niet weg. Er is volop gelegenheid ze rustig te laten wennen, maar Alderweirweld is 3 stappen verder. Ajax moet nu eens sportief stappen maken, niet zo zeer financieel.

23 juli 2013 om 08:52

Alderweireld kan beter bij Ajax blijven! Daarvoor zou ik zelfs riskeren dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt. De opbrengst van overwinteren in de CL is waarschijnlijk even groot als de transfersom die Alderweireld dit jaar zal opbrengen.

Daarnaast denk ik dat het voor Alderweireld ook aantrekkelijker is te blijven en een gelimiteerde transfersom op te laten nemen: bijvoorbeeld 7,5 miljoen in het contract en onderling afspreken dat hij voor 5 miljoen naar zijn doomclub mag vertrekken. Dan tekent hij wel bij!

23 juli 2013 om 19:51

@caribbean
Totaal off topic, maar goed;

Veltman en Vd Hoorn zijn naast jong ook nog erg onervaren. Veltman heeft sowieso weinig speelminuten in de Eredivisie en Vd Hoorn heeft er ruim 1 seizoen op zitten.

Vermeer is voor een keeper dan wellicht jong, hij heeft al vele wedstrijden gekeept op allerlei niveau's. En waarom hij eigenlijk verkocht moet worden, is het feit dat we de bank een betere keeper hebben. Daarnaast blijft hij een soort zenuwpees in de goal, ondanks dat hij fantastische reflexen heeft.

Verder ben ik het met je eens, dat de beste moet spelen. Dus dan zou in mijn ogen Cillissen moeten gaan keepen.
Terug naar Alderweireld. Hij is nu nog beter dan vd Hoorn en Veltman. Maar we hebben niet voor niets onze nek uit gestoken voor vd Hoorn. Daarom cashen met Alderweireld en gooi Vd Hoorn voor de leeuwen !

24 juli 2013 om 07:20

waaruit kan jij maken dat vermeer nu een zenuwpees is in de goal? waar baseer jij dat op? op wedstrijden van vorige jaar? heb jij wel de laatste paar wedstrijden van de seizoen gevolgd, heb je cillisen tegen de graafschap gezien? dat was pas een zenuwpees, dat jij cillisen een betere keeper vind is een mening en niet een feit zoals je het noemt, daar kan je al zien dat je geen enige verstand van zaken heb, ik vind vermeer voetballend veel beter dan cillisen ,wat heeft cillisen dan bewezen dat jij het gelijk een feit noemt dat cillisen beter is? ik wordt zo moe van mensen zoals jij die zonder verstand maar mee zitten te praten, ik respecteert jouw mensen de meningen maar jij gaat hier zitten roepen dat het een feit is dat cillisen beter is dan vermeer? hou toch op man, ga je toch eens wat beter verdiepen in de voetbal wereld en kom dan mee praten, een de kwestie van alderweireld je bent het zelf met me eens dat de beste moeten spelen, maar nog steeds heb je het erover om alderweireld weg te doen en te cashen, de beste moeten we houden, zoals we de jong eriksen vermeer en alderweireld willen behouden, barcelona doet dit ook, anders kom je nergens als je elke jaar 4 a 5 spelers verlies en steeds opnieuw moet beginnen.

24 juli 2013 om 07:57

"laten we hopen dat deze deal doorgaat."

Ja, maar het is wel een Griekse club, dus alleen als er boter bij de vis komt, zonder water bij de wijn anders kun je mogelijk jaaaren wachten op je centen.

Enoh is een uitstekende bal afpakker. Alleen als hij aan de bal is dan zit je te billen knijpen op de tribune.

Voor Ajax zou het goed zijn als hij vertrekt. Scheelt weer een behoorlijk salaris.

23 juli 2013 om 07:46

ben het helemaal met je eens is misschien de enige bij ajax die een beetje gemeen is en durft te maaien

23 juli 2013 om 09:36

Mwah, Poulsen is ook nog wel een rakker op z'n oude dag. Ik zie Moisander ook nog wel eens hard ingrijpen. Maar daar houdt het inderdaad mee op.

23 juli 2013 om 08:21

My thoughts exactly. Sterk qua ballen veroveren, maar als vervolgens een pass over 10 meter niet aan komt heb je er niks aan. Geen idee wat er dan bespaard wordt aan salaris (buiten EU speler minimaal 750k?) maar als hij de in eerdere genoemde topics 4 miljoen oplevert, dan heb je je investering in Vd Hoorn al terug.

Jammer dat Enoh het uiteindelijk toch niet gered heeft bij Ajax.

Zijn veelal te onstuimig verdedigen wat hem veel te veel kaarten opleverde én de foute passes die meteen tot gevaarlijke tegenaanvallen leidden, hebben hem de das omgedaan.
Het niveau van Ajax nu is simpelweg aan hem ontstegen.

Evengoed heeft hij een nog 3-jarig kontrakt, Ajax ontvangt altijd nog tussen tussen de 3 en 4 miljoen euro voor hem.
Dan kan hij in Griekenland CL gaan spelen, is heel leuk en goed voor hem....zal je zien dat Olympiakos Ajax gaat loten eind augustus !

Griekenland heeft overigens een negatief transferadvies gekregen van de spelersvakbond, dus zekere tijden zullen hem ook daar niet wachten, valt te vrezen.

Nou dit is dus goed nieuws voor de ajax!
Deze speler is niet goed genoeg voor het combinatie spel noch voor het spelen in balbezit, wnt deze levert de bal even snel weer in. Tikt de bal alleen terug of breed. Lekker geld verdienen zo. Nee ben helemaal gehad met deze Enoh.
Elk aannemelijk bod accepteren voor deze speler, strik erom heen en wegwezen, we zullen hem missen als kiespijn.

23 juli 2013 om 08:54

Wat een negativiteit zeg!

Ik denk dat Enoh een prima voetballer is. Zijn rol bij Ajax is echter uitgespeeld doordat hij door andere spelers voorbij is gestreefd. Maar hij is voor iedere club in de eredivisie een versterking!

Bij PSV zou het bijvoorbeeld een welkome kracht zijn op het middenveld!

23 juli 2013 om 09:38

Enoh is en blijft een held hoor. Ook al heeft hij misschien niet helemaal de kwaliteiten, een betere balafpakker vind je bij Ajax op het moment niet. Ook houd ik echt van zijn inzet op het veld en de overgave die hij toont om het maximale eruit te slepen. En dan heb ik het over ieder duel dat ie uitvecht op het middenveld. Eyong Enoh! Altijd zal ik een groot fan van hem zijn.

vond hem zijn eerste seizoen(onder van Basten) tegen Psv geweldig. Dacht echt dat als hij die bal recht vooruit zou leren trappen dat het een wereldtopper zou worden. Maar helaas zijn passing is alleen maar slechter geworden.jammer hij had wel gif en kracht op het middenveld iets wat Ajax wel kan gebruiken.alleen die voortzetting he.

Ik hoop dat dit doorgaat. Olympiakos wordt ieder jaar kampioen en dus kan Enoh gewoon elk jaar CL spelen. Is mooi voor hem en nog mooier voor Ajax als we van zijn hoge salaris af zijn.

Voor beide partijen is dit zeker goed, financiel voor ajax en ook voor enoh zelf, want hier heeft hij een paar mensen voor zich en daar kan hij zich opnieuw bewijzen. Hij is inderdaad goed, zoals al gezegt is geworden, om ballen af te pakken, maar verliest ook vaak de bal weer.

Enoh is een zeer bruikbare speler, maar heeft geen plek in het huidige Ajax. Daar wordt meer verwacht van een verdedigende middenvelder, een functie die Poulsen momenteel uitstekend uitoefent.

Enoh verdient het ook om elke week te spelen. Zeer professioneel, klaagt niet en heeft bijna altijd een glimlach op zijn gezicht. Het lijkt mij een prettige vent en ik gun hem daarom ook een mooie transfer.

Enoh sunshine when he's gone

Zou goede deal zijn voor ajax dan heb je vd.hoorn erbij ipv een overbodige middenvelder en bij een eventuele verkoop van alderweireld kan je al die miljoenen in iets anders investeren.

wel apart dat Fullham Enoh niet kan betalen en Olympiacos Piraeus, toch een club uit een economisch zeer zwak land, hem wel zou kunnen betalen.

23 juli 2013 om 15:32

sorry dat ik het zo zeg.. maar af en toe kijk ik met stomheid geslagen toe. Beste chelskea..je weet toch wel dat die.club uit Pireaus niet van de staat is he?

23 juli 2013 om 17:56

Toch zou je verwachten dat een PL club financieel gezonder is dan een Griekse, of niet dan?

24 juli 2013 om 12:51

ja dus? zo'n financiële crisis beïnvloedt het hele land dus ook de clubs! Ik hoop dat die stomheid je niet al hard geslagen heeft...

24 juli 2013 om 14:04

Helaas wel weer.. Ik ben geen Griek maar blijkbaar heb je nog nooit een wedstrijd van de Griekse competitie gezien.. Eerst research doen.. daarna je preek verkondigen hierzo... voetbalheld !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

35 jaar
30 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren