Update: Trabzonspor hoeft geen transfersom te betalen voor nieuwe back

Zaterdag, 27 juli 2013 om 16:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:48

Trabzonspor eindigde vorig seizoen teleurstellend in de middenmoot en hoopt komend seizoen weer mee te doen om de bovenste plaatsen in de Süper Lig. De Storm van de Zwarte Zee zette die ambitie reeds kracht bij door Aykut Demir en Florent Malouda vast te leggen en men is nu dicht bij de komst van José Bosingwa, die net als Malouda in 2011/12 met Chelsea de Champions League won.

/

De dertigjarige rechtsback heeft nog een doorlopend contract bij Queens Park Rangers, maar door de degradatie mag hij vertrekken en bovendien wil de Portugees zelf niet in de Championship voetballen. De 25-voudig international is maandagavond in Istanbul geland en tekent vermoedelijk later op de avond een contract bij Trabzonspor. Voor hoeveel jaar en welk salaris Bosingwa in het Hüseyin Avni Aker Stadion aan de slag gaat, is niet bekend.

Trabzonspor, dat afgelopen donderdag de eerste wedstrijd tegen Derry City in de tweede voorronde van de Europa League met 4-2 wist te winnen, kan de zesde club in de loopbaan van Bosingwa worden. Hij maakte de meeste indruk bij FC Porto, waarmee hij tevens de Champions League won. José Mourinho nam hem mee naar Londen, maar daar heeft hij nooit echt kunnen overtuigen. Bij QPR staat hij nu nog twee jaar onder contract.

Update 27 juli 16.40 uur - Trabzonspor hoeft geen transfersom te betalen voor nieuwe back
Trabzonspor heeft de selectie opnieuw kunnen versterken met een winnaar van de Champions League. Nadat Florent Malouda al werd vastgelegd heeft de Turkse club nu ook de komst van José Bosingwa kunnen melden. Hoewel de rechtsback nog onder contract stond bij Queens Park Rangers, mag hij naar Trabzonspor verhuizen zonder dat er een transfersom hoeft te worden betaald. QPR en Bosingwa waren op elkaar uitgekeken, zodat een vertrek voor beide partijen de beste oplossing bleek.


Poll

Een mooie club voor José Bosingwa


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door shqiptarks)

Er zijn CL winnaars en CL winnaars, ik vind dit toch wel een voetballer die nooit heeft uitgeblonken. Echt een voetballer die het net niet heeft.

Ik snap ook niet wat de motivatie nog voor hem is, je wint de CL maar je weet dus tegelijk ook dat je het nooit nog een keer zult flikken.

22 juli 2013 om 21:10

Hij heeft een doorlopend contract en een doorlopende wenkbrauw..

27 juli 2013 om 17:09

hahahahah,die is goed!

22 juli 2013 om 22:01

Bojan is ook een CL winnaar.

Maar Ajacieden zijn blij met hem, of hij nog beter gaat worden staat ook helemaal niet vast

Dus wat maakt dat uit.

22 juli 2013 om 22:46

Gelukkig is het leeftijdsverschil ook niet zo groot

23 juli 2013 om 01:29

Kan je lezen?

Ik zeg toch dat het helemaal niet vaststaat of Bojan beter gaat worden?

Misschien blijft hij wel vasthaken op dit niveau.

Terwijl je van Bosingwa weet wat je in huis haalt of dat nou veel is of weinig maakt niks uit, je weet wat je van hem kan verwachten.

Je kan leeftijd niet alleen maar negatief weergeven, leeftijd brengt ook positieve eigenschappen mee.

Maar ik zie al aan je smiley dat jij dat nog moet leren, is niet erg want niet iedereen heeft dezelfde voetbalkennis.

22 juli 2013 om 23:05

Blijkbaar wel dus. Want hij heeft hem al twee keer gewonnen. De baas.

Tsja ik weet niet of je zo'n man er wel bij wilt hebben.
Na de degradatie van QPR werd hij lachend gefotografeerd in de catacombe.
Hij is natuurlijk een aardige speler, maar die kiest voor het geld.
Als hij wel gaat ben ik benieuwd, ben van plan om de Turkse competitie wat meer te gaan volgen.

José Bosingwa is geen topper, maar wel een speler van naam. Trabzonspor gaat een speler binnen halen die teveel aan geld denkt, als mensen dat niet geloven, vraag dat maar aan Harry Redknapp.

(kortom) Beter lekker in Engeland laten.

22 juli 2013 om 22:41

En alle andere voetballers doen het zeker uit clubliefde?

In zijn topjaar stond Bosingwa nog even in de belangstelling van Barcelona! Verder gewoon een heel matige speler die misschien één goed jaar heeft gespeeld en daarna nooit meer een dusdanig niveau heeft gehaald dat hij van meerwaarde kon zijn voor Chelsea.

Ik hoop dat Trabzonspor de komst van Jose Bosingwa kan afronden.
Trabzonspor wordt steeds sterker eerst Aykut Demir, daarna Malouda en nu ook nog Bosingwa.
Ik heb het vermoeden dat Trabzonspor volgend jaar een titelkandidaat wordt.
Ten slotte, Succes bij Trabzonspor Jose !

22 juli 2013 om 22:01

Is Aykut Demir zo verbeterd? Dat is neem ik aan toch dezelfde speler die bij NAC heeft gespeeld? Als dat een top-aanwinst is, ben ik benieuwd of hij zó veel beter is geworden?

22 juli 2013 om 22:54

In zijn tijd bij NAC was het nog een onervaren jochie met talent, maar op dit moment is het wel een van de beste Turkse verdedigers die er rondlopen naar mijn mening. Hij is fysiek veel sterker geworden en kan ook goed opbouwen.

23 juli 2013 om 01:14

Oké, dankjewel! Ook al in de picture voor het Turks elftal? Of heeft hij daar zelfs al in gespeeld?

23 juli 2013 om 13:51

Het nationale elftal is het op dit moment niet eens waard om over te praten.

Hopelijk tekent hij niet. Ik begrijp helemaal niks van het transferbeleid van Trabzonspor, dit wordt de 12de buitenlander. Weggegooid geld om 6 man op de tribune te plaatsen.

Ze hadden net zo goed Basser van Bursaspor kunnen huren. De Fransman/marokkaan is op beide backposities inzetbaar en een veel goedkoper alternatief.

23 juli 2013 om 00:15

Correctie dit wordt de dertiende buitenlander.
En ja ik snap ons transferbeleid even min, net als jij. Of beter gezegd, ik snap hem wel, maar kan niet geloven dat we die weg in zijn geslagen.

Dit zijn puur transfers voor de naam en de fans. Leuk om wat geld binnen te harken, maar dit moet niet ons doel zijn. Ik denk dat hij ons kwalitatief niets toevoegt!

Tevens is wel gemeld dat er ongeveer vijf buitenlandse spelers zullen vertrekken te weten: Zokora, Bamba, Cech, Emerson en Sapara. Janko wordt af en toe ook genoemd maar of hij zal vertrekken is niet zeker.
Dan nog snap ik het niet!

23 juli 2013 om 01:12

Trabzonspor maakt dezelfde fout als BJK onder YD. 'grote' namen halen, maar als dat zich niet uitbetaalt in prijzen, zal TS het ook moeilijk gaan krijgen. Ik heb begrepen dat ze nu al schulden hebben die afgelost moeten worden. TS is juist altijd de club geweest die slimme transfers deed, goedkope buitenlanders als Aurelio en Szymkowiak die het fantastisch deden in de competitie. Maar Haciosmanoglu heeft blijkbaar andere plannen. Malouda, Bosingwa, Barrios, dit zijn leuke namen, maar ze verdienen een godsvermogen en zijn risico transfers.

23 juli 2013 om 02:11

Sluit ik me bij aan en dat heb ik inmiddels al meerdere malen gezegd, en zelf ook te horen gekregen van, en tegen vrienden.
Op deze manier kunnen we over twee jaar op de 'feda' tour in mijn ogen. Dit zijn transfers voor de shirtverkoop en de supporters. Maar ik wordt er niet bepaald warm van.

Barrios had ik nog kunnen begrijpen, qua kwaliteit in de spits. Alhoewel al een tijd op minder niveau speelt (of haast niet speelt eigenlijk), kan hij wel degelijk veel toevoegen aan Trabzon eenmaal in vorm. Maar Malouda is onnodig aangezien die positie al goed is bezet en Bosingwa is een speler die niets kan toevoegen. Komt gewoon echt tekort!

Maar goed er zijn een boel supporters in hun sas, dus veel tegenwicht wordt er niet geboden aan de gemaakte transfers.

23 juli 2013 om 09:17

Goed bezet door Olcan Adin? Die man is net zo wisselvallig als het weer hier in Nederland. Wordt je niet echt vrolijk van. Malouda is wat dat betreft een belangrijke aanwinst voor onze club.
Daarnaast vind ik het een beetje kort door de bocht om te stellen dat Bosingwa niets kan toevoegen, gezien het gebrek aan kwaliteit in onze achterhoede afgelopen seizoenen. Balci (wat ben ik blij dat we verlost zijn van die man), Yumlu en ook Kaçar zijn spelers die constant in gebreke blijven. Kortom een Bosingwa, die internationale ervaring heeft genoten, zal zeker een toegevoegde waarde kunnen zijn voor Trabzonspor.

23 juli 2013 om 14:54

haamsi61,

Klopt, Olcan was vorig seizoen niet in vorm. Maar als je hem dat seizoen ervoor bezig zag en nu weer. Ik heb vertrouwen in zo'n jongen.
Dan hebben we nog Yusuf (die zo dadelijk misbruikt gaat worden op de linksback, omdat Malouda en Olcan voor hem staan in de pikorde). Heeft zich enorm bewezen vorig seizoen, heeft enkel vertrouwen nodig.

Adrian kan nog op linksbuiten uit de voeten als het nodig is, Volkan als het nodig is, Alanzinho als het nodig is en zo kan ik nog door gaan. Je hebt dus twee spelers van goede kwaliteit die daar standaard kunnen spelen en nog een aantal jongens erachter, die er nog uit de voeten kunnen. Lijkt me meer dan voldoende bezet!

Maar goed, merendeel van de fans is het niet met me eens en dat vind ik geen probleem. Ik ben gewoon bang dat Malouda in de problemen gaat komen qua salaris, te lui en te nonchalant gaat doen. Bovenal is hij ook al enorm uit vorm (heeft een jaar geen normale wedstrijden gespeeld). Hij was tevens een speler die het van zijn snelheid en acties moest hebben. Ik kan je vertellen, die scherpe randjes vallen ook weg, op zijn leeftijd.
Kortom die transfer vind ik compleet overbodig, gezien onze economische situatie en zijn salaris.

Om bij Bosingwa aan te komen. Kijk Bosingwa komt op een van de zwakke plekken van Trabzon. Ik ben het ook compleet met je eens: ben enorm blij dat we af zijn van Serkan. Maar voor de rechtsback positie (waar ik wel bleef hopen op een transfer), dacht ik aan Serdar Kurtulus. Een jongen die goedkoop is qua salaris, kwalitatief wat kan toevoegen, jong is en van Turkse komaf is. Kon die mooi met Zeki Yavru concurreren voor een positie.
Bosingwa is een twaalf in een dozijn type rechtsback, die nu pak 'm beet €2,- miljoen gaat opstrijken voor niets. Ja hij heeft internationale ervaring, maar dan nog blijft het salaris enorm voor zo'n speler. Ik vind hem kwalitatief namelijk echt niet bijzonder (waarbij ik bij Malouda nog hoop dat hij zijn oude vorm kan hervinden) heeft Bosingwa een goed seizoen mee gedraaid in Europa. En al die andere jaren viel het enorm tegen!

En dat is nou precies de reden waarom ik zeg: zulke type spelers hoef ik niet te zien in het bordeaux-blauwe tricot. Geldswolfen pur sang! Tevens hoop ik wel dat deze jongens mij het ongelijk bewijzen, zodat de club er wat aan heeft!

25 juli 2013 om 04:53

Je twijfels zijn zeker niet ongegrond, en qua financiën ben ik het gedeeltelijk met je eens. En toch vind ik het aantrekken van spelers van het kaliber Malouda een belangrijke stap in de goede richting op sportieve vlak.

Over de fysieke gesteldheid van Malouda kan je inderdaad je vraagtekens bij zetten, immers een heel seizoen niet aan spelen toegekomen. Desondanks denk ik dat hij snel zijn oude ritme zal oppakken. Fysiek ziet hij er beter uit dan het complete elftal!

Tevens zie ik ook graag jonge, talentvolle spelers aangetrokken worden, maar er zijn op dit moment weinig Turkse talenten in mijn optiek, waarvan je zegt dat is een echte topper met een goede toekomst.

Al met al ben ik wel blij met onze huidige transferbeleid. Hopelijk ronden we Barrios ook af, want we hebben echt dringend een goede spits nodig. Mocht hij erbij komen, denk ik dat we een sterke titelkandidaat zijn dit jaar samen met gala.

Vandaag maar eerst de volgende ronde halen in de EL.

25 juli 2013 om 05:39

haamsi61,

Mooi zijn we het daar in ieder geval over eens.
Er zijn inderdaad weinig goede jongens, Serdar Kurtulus had gekund als rechtsback eventueel en de rest is allemaal al opgekocht (en dan denk ik aan bv. Alper Potuk en Ömer Sismanoglu, die wat hadden kunnen toevoegen). Of ze zitten bij clubs die ze nooit gaan verkopen zoals Serdar Aziz van Bursaspor, die nooit naar Trabzon zal komen.
Jammer, want ik had ook gehoopt op wat meer goede Turkse talenten.
En die van 1461 zijn zeker wel in orde, maar er is een verschil tussen met alle respect een Baris Memis (die bij ons al eens is mislukt) en een type speler als Ömer Sismanoglu in mijn ogen. Ook qua niveau waarop ze hebben gespeeld. Maar goed we gaan het mee maken.

Ik hoop het ook man (insaallah).

27 juli 2013 om 17:31

Alper is gekocht voor bijna 10 miljoen en Omer is vergelijkbaar materiaal als Yasin. Ik had ook liever een jong talent gezien met potentie, maar hij is gratis, kwalitatief duidelijk beter dan het huidige materiaal dus wel te begrijpen. Malouda was broodnodig aangezien we voor links geen alternatief hebben, Adrian speelt op 10 heeft ook vorig seizoen bewezen waardeloos te zijn op links en Olcan wil ik niet eens over beginnen..

27 juli 2013 om 17:53

Alper is wel een hele goede lange termijninvestering. Misschien ook wel een leuke vraag, hoe kan Alper nou €10,- miljoen kosten terwijl wij onze aanvoerder voor drie laten weggaan?!

Ömer vind ik toch al jaren constant presteren (waar Yasin een half seizoen het liet zien bij Gençlerbirligi). Tevens vind ik Antalya ook nog boven Gençler staan, dus in dat opzicht heeft hij zich ook nog bewezen bij een betere club. Natuurlijk is Ömer geen Ronaldo of Messi op z'n plek, maar hij had bij ons wel wat meer gebracht dan Yasin. Dat weet ik haast zeker. Het zal ook wel blijken, hoe hij het doet bij Bjk.

Ik weet niet over wie je het nou hebt bij dat stukje over gratis? Is dit een inleiding over Malouda of een stuk over Bosingwa? Bosingwa vind ik namelijk kwalitatief namelijk helemaal niet zo sterk. Nooit gevonden ook. Over Malouda kun je discussiëren.

Adrian op linksbuiten was even als voorbeeld. Ik snap natuurlijk dat Adrian '10' is en dat geld ook in mindere mate voor Alanzinho, of voor Volkan die op rechtsbuiten speelt maar ook op linksbuiten kan spelen.
Het ging meer erom, dat mocht Olcan weg vallen, we daar nog andere jongens kunnen plaatsen om het op te vangen.
Daar buiten is Yusuf z'n positie gewoon linksbuiten. Dat hij eind vorig seizoen als linksback is gebruikt, bij gebrek aan beter, bij 1461, betekent niet dat hij ook daadwerkelijk back moet gaan spelen bij Trabzonspor. Ik vind dat we onze eigen jongens eens wat meer vertrouwen moeten geven, i.p.v. ons blind te staren op de namen.

Over Olcan zijn we het duidelijk niet eens, maar dat geeft niet. Ik vind dat zo'n jongen daadwerkelijk wat toevoegt aan ons, mits in vorm. Dan ga jij natuurlijk zeggen, maar hij is nooit in vorm. Als we naar afgelopen seizoen kijken klopt dat. Mijn hoop is er echter op gevestigd dat hij zijn oude vorm weer terug vind onder Mustafa Hoca, en dat begint er wel enorm op te lijken. Dat signaal geeft hij wel af! Wij, Trabzonlu (in mijn geval Karadenizli) mensen, geven spelers te weinig krediet. Gaat het een keer fout, dan is het meteen voorbij voor zo'n speler. En van die mentaliteit moeten we afstappen, willen we stappen vooruit gaan maken!

Ik ben blij dat Trabzonspor ook goed bezig is met de transfers want zij streven ook naar een sterke Turkse competitie. Trabzonspor is een grote club hoort bij de top 4 van Turkije, zeker een mooie club met trouwe fans.

Bosingwa is niet bijster speciaal en ik vind Trabzonspor een mooie club voor hem. Florent Malouda was een echte topaankoop terwijl Bosingwa toch meer een 'naam' is. Ik heb het idee dat het bij hem slechts om geld gaat.

22 juli 2013 om 21:34

malouda is ook meer een naam, gaat daar ook heen om te cashen, reken er maar op dat hij bijster weinig meer laat zien 'luie' voetballer..

22 juli 2013 om 21:37

Malouda was ook voor Chelsea van waarde geweest. Hij is veel beter dan een Bosingwa

22 juli 2013 om 21:55

malouda is anno 2013 niet meer goed genoeg voor chelsea, het aantal wedstrijden dan hij afgelopen seizoen speelde zegt wel genoeg

23 juli 2013 om 00:17

@ voetbalfreak

Alhoewel ik het er mee eens ben dat Malouda niet meer is wat het is geweest, is je laatste argument niet bijster sterk. Hij speelde afgelopen seizoen niet, puur en alleen omdat hij zijn salaris niet wou verlagen (een aanbod van Chelsea). Daarvoor was hij toch echt een van de sterkhouders (in de zin van caps, doelpunten en assists).

Was echt drama bij QPR en ook vaak gepasseerd. Rare aankoop dit, zeker in Turkije met die strenge regel. Er moet toch wel een goede Turkse back zijn.. Die gast van Beerschot is een goede maar is naar Standard.

27 juli 2013 om 18:05

Dat is grappig he, die jongen was gratis en is een veelbelovende talent, geen Turkse club die er naar om kijkt natuurlijk pff !

In zijn 1ste kaar bij Chelsea was hij fenomenaal, daarna een jaartje uit geweest door blessures waarna hij nooit meer zijn niveau haalde maarja dat zijn de meeste 'voetbalfans' al vergeten...

En btw; Mourinho heeft hem dus niet gehaald... Hij kwam in de zomer van 2008 naar ons toe terwijl Mourinho een jaartje eerder vertrok...........

Karayalcin

Als je Trabzonspor een beetje volgt, dan weet je dat de buitenlandse spelers die niet geselecteerd zijn voor de Europees selectie van Ts, wat ongeveer 5 spelers zijn.
Die 5 worden verkocht, als dat niet lukt, probeert Ts de contracten te ontbinden.

Karayalcin

Als je Trabzonspor een beetje volgt, dan weet je dat de buitenlandse spelers die niet geselecteerd zijn voor de Europees selectie van Ts, wat ongeveer 5 spelers zijn.
Die 5 worden verkocht, als dat niet lukt, probeert Ts de contracten te ontbinden.

22 juli 2013 om 22:45

Ja dat weet ik, maar zij hebben ook vette contracten. Dus ontbinden gaat ten koste van het geld van Trabzonspor. Echt goed gaat het niet met de financiën. Het lijkt mij duidelijk dat het slimmer is om eerst spelers te verkopen.

Dit zijn geen versterkingen waar je blij mee moet zijn. Het is leuk dat hij een verleden bij Chelsea en Porto heeft, maar je gaat er kwalitatief nauwlijks op vooruit.

Jammer dat de Turkse clubs veel naar naamsbekendheid kijken ipv kwaliteit.

22 juli 2013 om 23:12

Is wel goed voor bijvoorbeeld de shirtverkoop

ON: Ik ben niet zo op de hoogte van het Turkse voetbal, maar dit is toch een prima versterking lijkt me?

2 slechte aankoop van Trabzonspor dit seizoen.

1e: Batuhan Karadeniz
Werd altijd gezien als een talent, maar is inmiddels al 22 jaar en heeft nog steeds geen zak bewezen. Hij heeft overgewicht en het lijkt alsof hij met de dag zwaarder wordt. Ik hoop dat de trainer van Trabzon (wat ik overigens een prima coach vind) echt werk van hem maakt.

2e: Florent Malouda
Is de laatste jaar amper aan spelen toegekomen en was ook een tijdje geblesseerd. Hij is al 33 jaar en speelt op de flanken. Buitenspelers moeten het hebben van hun snelheid en techniek, maar ik kan je nu al zeggen dat het fysieke veel minder is dan zijn periode bij Chelsea. Daarom vind ik het zonde dat zulke spelers worden aangetrokken en worden gezien als een 'bomba Transfer'. Ik kan jullie nu al garanderen dat het niets wordt met Malouda. Hij zal misschien in het 1e seizoen hier en daar wat leuks doen maar daar zal het ook bij blijven. Toen Galatasaray tegen 1461 speelde was er 1 speler die ontzettend goed zat te spelen. Yusuf Erdogan de linksbuiten van 21 jaar. Het is toch jammer dat zulke jongens geen kans krijgen in Turkije en spelers als Malouda die in 2 jaar 5 miljoen opstrijken de voorkeur krijgen.

En terwijl je al 11 buitenlanders hebt in je selectie haal je doodleuk Jose Bosingwa. En daarom vragen we ons af waarom de jeugd niet kan doorstromen ? Lachwekkend !

23 juli 2013 om 00:12

Je moet je bek houden jij, als galatasaray malouda zou halen dan praatte je wel anders. Idioot, kijk eerst naar de transfers van je eigen club. Trabzon heeft geen rechtsback daarom hebben ze bosingwa gehaald, of wil je zeggen dat zeki yavru beter is? Malouda is gewoon een wereldster en kan nog steeds veel betekenen voor Trabzonspor.

23 juli 2013 om 01:03

Idioot ? dus als ik een andere mening heb ben ik een idioot ?

Begin je als een man te gedragen en toon op zn minst respect tegenover iemand anders.

Jij moet je bek houden jij, Als Galatasaray Malouda zou halen dan praatte je wel anders. Alsof teams in de rij stonden voor Malouda.

23 juli 2013 om 01:15

Gedraag je. Hij zegt toch niks verkeerds? Als die dat volgens jou wel doet, kan je het ook gewoon op een normale manier duidelijk maken. Neem een voorbeeld aan Efsane61.

23 juli 2013 om 02:49

Jij bent echt grappig.
Iedereen lacht jou nu uit weet je dat.

Ook het gerucht over Lucas Barrios naar Trabzonspor gaat rond. Zou ik een topper vinden voor deze club. Hij verliet Dortmund alleen voor geld, maar ik vond het echt een goede spits bij Dortmund. Lewandowski werd zijn opvolger ( ook geen slechte )

Dit zal denk ik een net wel of net niet transfer worden. Ik hoop voor Trabzon dat hij zal passen want qua naam en carriere zegt Bosingwa me, en vooral op deze leeftijd, niet zo veel meer.

Als ik moet denken aan het rampzalige seizoen van QPR en de mentaliteit daar dan moet ik als eerst aan deze speler denken. Gewoon echt meteen. Het lijkt mij een speler die teert op zijn naam en alleen maar aan centjes denkt. Eigenlijk hartstikke dom om belangstelling in zo iemand te tonen. Waarom koopt Trapzonspor hem? Neem dan Manolev, die blijft tenminste maar gaan voor zijn geld en is stukken goedkoper en jonger.

Trabzon gaat het goed doen dit seizoen. Malouda en bosingwa allebei transfervij. Cech is al weg. Nu nog bamba en janko. Trabzon heeft een paar ervaren spelers nodig, want er zitten al genoeg jonge spelers in de sele

Trabzonspor doet goede zaken! alleen moeten nog veel spelers verkocht worden. Als Lucas Barrios ook nog komt en Yusuf Erdogan 22 jaar een kans krijgt, gaan we vlammen!

Dit zijn natuurlijk leuke namen. Ik zie liever zulke spelers dan Celustka en andere Polen. Ik heb echter wel vraagtekens. Bosingwa is een rechtsback. Als je Trabzon bent en je geeft 2m salaris, haal dan een speler die het verschil gaat maken. Een cv, cm, am of een spits. Zoveel geld voor een rechtsback, terwijl je as nog verre van compleet is.

27 juli 2013 om 18:02

Spelers die t verschil maken komen niet naar Trabzon mijn grote vriend. Of kosten een transfersom wat Trabzonspor op dit moment niet kan ophoesten.

Trabzon is zwz niets meer. Imo moete ze meer goedkope jongeren van Buca oid aantrekken of gasten van 1481 laten doorstromen.

27 juli 2013 om 18:16

De CV positie is voor nu goed bezet. We hebben Aykut Demir en Giray voor in de basis. Daarachter hebben we onze eeuwige kneus Mustafa Yumlu, Celustka en de man die ik eigenlijk als enige basis waardig acht: Caner Osmanpasa. Overgekomen van 1461 waar hij daadwerkelijk een fantastische indruk achter liet op mij!
Daarbuiten kan Bosingwa eventueel ook nog als CV fungeren, mocht er echt geen alternatief zijn. Dus die positie is wat mij betreft in orde.
Zijn salaris is tevens het eerste jaar €1,8 miljoen, het tweede jaar €1,7 miljoen en het derde jaar €1,5 miljoen, volgens het geruchtencarrousel. Waarbij ik echt hoop dat het derde jaar gelogen is en hij maar een contract voor twee jaar krijgt!

Dan hebben we een CM positie die wel onderbezet is. We hebben op die positie Sapara (geblesseerd tot na de winterstop en gaat waarschijnlijk vertrekken), Colman (lijkt zijn vorm te hervinden, maar blijft te nonchalant en laks), Zokora (gaat hoogstwaarschijnlijk vertrekken), Abdulkadir en Aykut Akgün.
Van de laatste twee heren vind ik Aykut Akgün gewoon tekort komen voor Trabzon. Abdulkadir overgekomen van 1461 is een leuke speler voor in de breedte, maar of hij daadwerkelijk wat kan toevoegen aan ons? Op dit moment is hij er in ieder geval nog niet rijp voor.
Dus we hebben eigenlijk alleen Colman en twee jongens die het op dit moment niet halen. Dat is gewoon heel slecht onderbezet dus en daarom had ik gehoopt op Alper Potuk. Maar goed die is vertrokken en er is geen goede CM meer in Turkije, waarvan ik hem direct basis waardig acht. Een buitenlander erbij gaat lastig worden, dus dat wordt afzien een heel jaar op die positie. Ik hoop gewoon dat Abdulkadir zich stormachtig ontwikkeld!

Dan de AM positie: ik heb echt enorm lang gewacht op Jajà. Ik was vroeger enorm fan van hem, maar toen hij weg ging had ik zoiets van, zo'n speler hoef ik ook nooit meer terug te zien. Als je het tricot niet met eer draagt, mag je opflikkeren. Totdat ik hem het hele afgelopen seizoen heb zien smeken om terug te komen! Op een gegeven moment had ik mijn mening bijgesteld en gehoopt dat hij zou komen. Maar goed, dat is er niet van gekomen en veel Turkse of goedkope buitenlandse alternatieven kan ik niet bedenken.
We hebben op die positie Adrian (waar ik trouwens ook erg van ben gecharmeerd) en Alanzinho. Ik hoop gewoon dat Adrian zijn vorm doortrekt naar volgend seizoen en anders Alanzinho erin komt om de verdediging uit elkaar te trekken met zijn dribbels. Dus die positie is in mijn ogen geen prioriteit!

Tot slot de spits positie, vooraleer ik de keuze voor rechtsback nog even wil uitleggen. Dit is echt de meest problematische positie van Trabzon. Sinds Burak is vertrokken hebben we er niets voor in de plaats kunnen zetten. Ik had eigenlijk gehoopt op wat meer kansen voor Janko en wat meer hoge ballen voor die man. Maar hij heeft pech gehad, dat hij op een verkeerd moment op een verkeerde wijze werd binnen gehaald. Ondanks dat hij in mijn ogen nog krediet heeft, denken velen er anders over waardoor die jongen waarschijnlijk nooit meer zal knallen bij ons.
Henrique heb ik het hele afgelopen seizoen lopen uitkotsen. Heeft wel techniek, maar speelt als een soort wandelende tank. Nu dit seizoen in de voorbereiding en in de EL (alhoewel tegen een tegenstander van niets) heeft hij zich wat positief laten zien. Hij bewoog veel, haalde ballen, zette goede acties in, liet wat van zijn dribbel kunsten zien en tot slot: zorgde voor drie doelpunten en een assist tegen Derry City, waardoor hij enorme krediet heeft opgebouwd bij de fans. Ik hoop dat hij zijn oude vorm kan hervinden (zoals destijds bij Genk) en wat van zich laat horen aankomend seizoen.
Batuhan is een aankoop die ik nooit heb begrepen. Is te dik, te lui, te nonchalant, te zelfverzekerd aan ga zo maar door. Ik denk eerlijk gezegd ook aankomend seizoen niet dat het goed gaat komen met die jongen.
Emre Güral, hetzelfde verhaal als voor Janko. Heeft potentie, liet zich elke oefenwedstrijd zien. Maar in de echte wedstrijden mocht hij of niet mee doen of trof hij in de weinige minuten dat hij mee speelde continu het aluminium. Heeft geen krediet en is onzeker over zichzelf. Terwijl het toch een leuke back-up had kunnen zijn!
Om het verhaal dus wat samen te vatten, we hebben een spits die zich een beetje lijkt te herpakken, twee spitsen die geen krediet hebben en onzeker over zichzelf zijn en een spits die het nooit gaat brengen in mijn ogen. Daar moet dus nog iemand bij komen (en het liefst 1 à 2 van vertrekken). Iemand die er meteen staat en de ballen in het net legt. Daarom had ik Barrios geen overbodige luxe gevonden, maar die lijkt op weg naar een grotere Europese club. Als Kalou komt ga ik wel echt flippen, want dat wordt drie keer niks en veel andere goede spitsen schieten mij niet zo te binnen, die wij kunnen ophalen. Ik heb dus het gevoel dat het een problematische positie gaat blijven evenals de CM positie.

Tot slot de keuze voor een rechtsback. We hadden er wel degelijk een nodig, want de hopeloos uit vorm geraakte Serkan is weg (contract niet verlengd) en we hebben eigenlijk alleen Zeki op die positie. Zeki speelde vorig seizoen wel erg goed tot zijn blessure, maar lijkt wat uit vorm. Daarom is wat concurrentie op die positie wel een must! Maar het halen van Bosingwa is in mijn ogen dan verkeerd, maar goed dat is een ander verhaal.

Dit is mijn heel 'kort samengevatte' visie over de posities bij Trabzon. Tevens moet er ook nog wat gedaan worden aan de linksback positie, want met Celustka gaat het hem niet worden. Maar goed zo blijven we bezig en kunnen we net zo goed een heel nieuw elftal kopen....

Iedereen maakt ruzies en bladieblaa, Trabzon maakt de laatste jaren slechte aankopen en dat moeten we toegeven. Malouda en Aykut zijn wel sterke aankopen daarin tegen. Maar ik weet niet wat ik over Bosingwa moet zeggen. Volgens mij gaat hij vaak aan de kant zitten door een blessure en buiten het voetbal met Malouda gaan feesten.

Ik heb me mateloos geërgerd aan zijn gedrag vorig seizoen. Hij is zeer respectloos omgegaan met Qpr. De club die hem zoveel geld salaris gaf. Trabzonspor zou er goed aan doen om niet met hem in zee te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Trabzonspor


118 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. CorneliusAanvaller3715
A. BakasetasAanvaller348
U. ÇakırKeeper360
A. NwakaemeAanvaller3013
DjaninyAanvaller3010
O. AkVerdediger
F. KoitaAanvaller180
Voor de complete selectie: Clubpagina Trabzonspor.

Turkije
3 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren