'Vóór de loting had ik al gezegd dat ik het liefst tegen PSV zou spelen'

Vrijdag, 19 juli 2013 om 15:05Bart Kruyt

PSV hoopt de groepsfase van de Champions League te kunnen bereiken, maar zal dan eerst nog twee voorrondes moeten overleven. De eerste tegenstander die de Eindhovenaren tegenkomen is het Belgische Zulte Waregem, dat in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Jupiler Pro League. Bij Zulte speelt Davy De Fauw, die tien jaar op de Nederlandse velden actief was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV heeft gunstig geloot


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door dennisjwt)

Moet je dit als een compliment zien? Ik heb lieve dat ie doodsbang is voor psv.

19 juli 2013 om 15:19

Volgens mij heeft de Fauw vaak zat van PSV gewonnen vooral in Eindhoven!

19 juli 2013 om 15:26

Hij heeft inderdaad 2 x met Roda van PSV gewonnen in Eindhoven. Maar vaak zat is ietwat overdreven.

19 juli 2013 om 16:50

in 10 seizoenen 2x in Eindhoven gewonnen te hebben is niet "vaak zat". Ik ben blij met Zulte als tegenstander en we gaan Davy zijn mond even snoeren!

Toch wel apart dat Zulte blij is met PSV als tegenstander. Staat PSV er internationaal zo slecht op? Mss dat dit PSV wat motiveert. Dat ze een week eerder met de comp starten is wel een voordeel.

19 juli 2013 om 15:26

Volgens mij is de Fauw blij met Psv. Weet niet hoor, maar je moet wel ff het stukkie lezen. Over hoe het management van Zulte erover denkt staat namelijk helemaal niets. Het heeft vooral een sentimentele achtergrond dat hij graag tegen PSV wil voetballen.

19 juli 2013 om 16:27

Volgens mij wordt alleen De Fauw geciteerd en niet de hele selectie. En De Fauw is vooral blij vanwege zijn verleden in Nederland.

Nee, ik zou ook PSV verkiezen boven Zenit St Petersburg, Fenerbace, Lyon en Metalist, vooral omdat Zenit gewoon een maat te groot voor ze is net als Lyon, Fenerbace is een club waar je ook niet graag speelt door de supporters en Metalist is gewoon een hele stugge ploeg. En het is ook lekker om maar 180 KM met de bus te moeten in plaats van eerst al eens 80 naar Zaventem en dan nog een tijd in het vliegtuig.

19 juli 2013 om 15:47

Nou tegen Fenerbahçe lijkt me gunstiger om te spelen omdat die uitgesloten kunnen worden van de champions league en dan ga je automatisch door.

De Belgische competitie gaat pas volgend weekend van start, dus maar 1 week voor de Nederlandse.

Nou Davy veel succes tegen Depay dan maar. Zulte is veel basisspelers kwijt geraakt en heeft niet veel ingekocht.

19 juli 2013 om 15:22

Delaplace (al vervangen door Ndiaye) en waarschijnlijk Malanda.
Al de rest is tot nu toe gebleven en Hazard is opnieuw verhuurd aan ZW

Appeltje eitje word dit voor Psv, Zie PSV makkelijk winnen van een Belgische club waar ik de naam niet eens van weet...

19 juli 2013 om 15:19

Ze werden vorig seizoen bijna kampioen he. Ook een nadeel dat Hazard weer verhuurd is aan Zulte.

19 juli 2013 om 16:28

Dat zegt meer over jouw voetbalkennis. Zulte draait al jaren goed mee en had gewoon kampioen moeten worden.

19 juli 2013 om 23:30

ik denk dat je nog van een koude kermis thuis gaat komen,, psv gaat het heel zwaar krijgen tegen zulte.. daar hebben ze nog niet 1 2 3 van gewonnen..
ploegen die je met elkaar kunt vergelijken nu bij psv de beste spelers verkocht zijn

Depay, je weet wat je te doen staat ! Gekmaken deze speler.

De fauw heeft, zeker in zijn Roda tijd, aardig wat interessante wedstrijden tegen PSV gespeeld. De laatste jaren zijn helaas wat minder. Kan wel begrijpen dat hij o.a. daarom graag tegen PSV speelt. Daarnaast is het dichtbij huis, is de nederlandse speelstijl bekend, en misschien dat ie inderdaad minder bang is voor psv dan voor andere clubs

Waarom denkt iedereen dat ff een makkie wordt voor psv. Zulte speelde vorig seizoen het mooiste voetbal van belgie en zijn zo goed als intact gebleven. En psv begint opnieuw. Ik hoop dat ze doorgaan maar vrees dat ze het na de 1ste wedstrijd al op hun buik kunnen schrijven. Kijk de resultaten van vorig seizoen tegen de topclubs van belgie maar na. Psv succes!!! Maar ik vrees het ergste

Ik hoop dat die Belgen keihard op hun bek gaan in Eindhoven want de laatste jaren zijn die toch zonder aanleiding ( Nationaal elftal heeft wel goede spelers maar nog.. niks gepresteerd ) arrogant geworden.

19 juli 2013 om 15:32

Niet meer eens, ik vind nog steeds dat , Hollanders Belgen veel meer afkraken dan andersom, echter is ook een groot gedeelte in Nederland die Belgie wel succes gunt.

In vind wel dat er beetje rivaliteit mag/moet zijn van beiden kanten mag men weleens elkaar een beetje uitdagen.

Voor mij persoonlijk zijn die Belgen niet arrogant op een paar na, Vertongen, Hazard, goed misschien links en rechts nog wel een paar.

Maar bij Oranje zijn het er veel meer: N.de Jong, Wiel, Lens, V.persie, Affelay, Sneijder,robben
met misschien nog wel een paar vergeten namen.

Nou die kan z'n borst natmaken. Depay heeft niet voor niets succesvol op z'n onderlip getattoeërd. Die jongen heeft al menig back dolgedraaid.............

19 juli 2013 om 15:33

Gast verdiend al meer dan jij op zijn leeftijd, is toch nog aardig succesvol. Al snap ik je punt

19 juli 2013 om 15:40

Klopt, want het enige belangrijke in het leven is geld. Relatief is hij nog niet zo succesvol in zijn vakgebied hoor. Carriere is amper begonnen en een grootdeel van voetbal liefhebbend Nederland vindt hem nu al vervelend.

19 juli 2013 om 15:50

En waarom zou die vervelend zijn? Omdat hij voor psv voetbalt? Wat een onzin zeg. Hij heeft niets misdaan, maar Feyenoord supporters vinden hem blijkbaar vervelend. Zo denken de meeste psv supporters dus ook over die twee opgefokte hagenezen van jullie.

19 juli 2013 om 15:51

Hoezo vind voetbal liefhebbend nederland hem vervelend?

19 juli 2013 om 16:11

@ Psvf4n; Iedere voetballer van 19 die bij de top in NL speelt verdient meer dan zijn leeftijdsgenoten die niet in die top voetballen. Hij verdient minstens tien keer modaal; hij verdient ook meer dan 80 van de beroepsbevolking in alle leeftijdscategorieën. Wat is dat nou voor een onzinargument? En wat doet het ertoe?

On: het voordeel voor ZW is natuurlijk zoals de Fauw al aangeeft het feit dat zij dan al twee weken langer in competitie zijn. Bovendien moet het in Eindhoven eerst nog maar eens ingespeeld zien te raken. PSV is op papier natuurlijk de favoriet, maar makkelijk zal het echt niet worden, ga daar maar vanuit.

19 juli 2013 om 17:24

Mensen hebben, misschien onterecht, al niet bepaald een zwak voor hem omdat hij kapsones heeft. Kenneth Perez en Ronald Koeman hebben al in de media geroepen dat hij niet goed bij z'n hoofd is. Mensen nemen dat over. Dat hij voor PSV speelt heeft daar niets mee te maken, eerlijk gezegd ontgaat mij ook even waar ik dat zeg?

19 juli 2013 om 17:34

Ja en Ronald Koeman en Kenneth Perez kennen deze jongen ook zo goed. Ze werken elke dag met hem en hebben vaak met hem gepraat. Ga toch weg man.

Even een vraagje: Als PSV uitgeschakeld zou worden in deze ronde (niet dat ik dat denk of hoop), stromen ze dan in in de voorronde Europa League?

19 juli 2013 om 15:53

Yup en als ze in de volgende ronde eruit vliegen stromen ze of in de laatste voorronde in bij de EL of direct de groepsfase in. Weet niet precies meer hoe dat geregeld is.

20 juli 2013 om 10:54

Als psv verliest spelen ze voorronde europa league. Verliezen ze die ook zijn ze uitgeschakeld. Dit is wat Feyenoord vorig jaar gebeurde. Wint psv deze wedstrijd en verliezen ze de volgende spelen ze alsnog EL

Als je geld wil verdienen zet dan 10tje op zulte in eindhoven. Tog bankje rijker dan

19 juli 2013 om 15:51

Doe maar een paar honderd, dan gaan de odds voor psv omhoog, heb ik weer meer winst.

19 juli 2013 om 15:52

Ik doe 2h haha

Raar,want alle andere ploegen ware minder dan Psv.tegen PSV wordt het nog een hele karwei om door te stoten naar de volgende ronde.met de andere ploegen heeft Zulte meer kans voor door te gaan en nu met PSV zijn de kansen wel 50/50,maar het gaat moeilijk worden.

19 juli 2013 om 17:33

Je weet dat Zulte Waregem ipv PSV een van Lyon, Zenit, Fenerbahçe of Metalist kon treffen, hoop ik? Dan zou ik ook blij zijn met Psv. Commercieel gezien ook de beste kaart.

De wedstrijd wordt niet in het Constant Vanderstockstadion gespeeld, maar in het Koning Boudewijnstadion

Alweer perfect staaltje journalistiek van VZ

19 juli 2013 om 16:10

Open solicitatie? Haha

19 juli 2013 om 16:11

Dan zit het stadion voor nog voor geen 30% vol, dan kun je beter in het vandenstock spelen. Blijft wel armoedig dat de nummer 2 van Belgie geen fatsoenlijk stadion heeft.

19 juli 2013 om 16:40

Het zal wel volzitten, ik heb geen band met zulte waregem maar ik ga toch gaan omdat het in brussel is

19 juli 2013 om 17:49

Normaal is Zulte ook gewoon een middenmoter in de Belgische competitie.ze hebben een enorm goed jaar gehad.als middenmotor moet je ook niet een fatsoenlijk stadion hebben,want Europees haal je bijna nooit.en van 1 heel goed seizoen ga je niet meteen een verbeterd stadion bouwen.zulte zal nog wel enkele jaren zo succesvol als vorig seizoen moeten zijn om bij de top van Belgie te horen.de traditionele topclubs in Belgie zijn Anderlecht, Club Brugge en Standard.sinds 1999 hoort Genk ook wel bij de topclubs in Belgie hebben 3 titels gepakt en 4 bekers sinds 1998.dus het is helemaal niet armoedig.

19 juli 2013 om 16:51

Voor je voetbalzone gaat afzeiken zou ik eerst je feiten checken jongen. De voorrondes worden gewoon in het Constant Vanden Stockstadion gespeeld. Moest Zulte kunnen stunten en in de groepsfase geraken dan worden de overige wedstrijden in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt.

Moet ik dan ook alles uitleggen? Hij heeft het totaal nergens over het feit dat hij zoiets heeft van "ik hoop op PSV want die spelen wij helemaal van de mat"

Ik bedoel maar, je hoeft het artikel echt maar 1x te lezen en dan kom je deze zin tegen: "als je tien seizoenen in de Nederland hebt gespeeld, is dat gewoon heel leuk.

Nou ra ra ra waarom is hij blij met de loting.. PSV - Zulte Waregem ... het is echt geen rocket science hoor... lees je verder dan kom je dit tegen: "psv heeft wat meer spelers met internationale ervaring dan wij, maar wij moeten zorgen dat we fit zijn en ons focussen." klinkt als dat hij beseft dat PSV geen eenvoudige tegenstander is...

maarja als ik nou mijn mening mag geven: PSV gaat niet zomaar winnen... bijna een heel nieuw team... en Zulte begint eerder met echte wedstrijden.. dus ja geen gemakkelijke opgave, maar ook weer niet een onmogelijke.

19 juli 2013 om 16:46

Het was helemaal niet nodig om dit uit te leggen, dus een vrij onnodige overdreven reactie dit

Ik verwacht gewoon dat psv deze ronde makkelijk doorkomt,vorig jaar toen ajax tegen anderlecht moest zei iedereen ook vooraf al dat anderlecht zal winnen het werd toen uiteindelijk 0-3 voor ajax.

19 juli 2013 om 19:28

Dat was met Ariël Jacobs, was enkel coach omdat het staff hem mocht, denk jij dat Anderlecht een mindere selectie dan Ajax heeft? Bovendien was het 2 jaar geleden, 4 jaar geleden werd het oook 1-1 en 3-1 voor Anderlecht, is Anderlecht dan beter?

19 juli 2013 om 19:53

bij die 3-1 nederlaag speelde ajax wel met een b elftal omdat ze toen al geplaats waren, en daarnaast heeft az ook nog (verdient) gewonnen van anderlecht 2 keer zelfs, dus ja ik denk dat ajax momenteel wel beter is.

19 juli 2013 om 19:58

Over Ajax geef ik je wel gelijk, maar zoveel beter als Anderlecht zijn ze ook niet.
In de heenwedstrijd tegen AZ kreeg Anderlecht een hamerstoot op z'n kop maar in de terugwedstrijd was Anderlecht de betere partij en scoorde AZ onverdiend de 1-0, vergeet ook niet dat ze in de heenwedstrijd Suarez miste die het verschil maakt bij Anderlecht, zag je ook in de terugwedstrijd.

Die Belgen overschatten zich schromelijk. Kijken of ze over twee weken nog zo praten.

19 juli 2013 om 23:39

k denk dat de psv-supporters zulte onderschatten.. van de ploegen die zulte kon loten is psv een van de zwakkere broeders.. zeker met poegen als lyon, zenit en metalist in de koker mag je dus blij zijn dat je psv loot..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zulte Waregem

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. BrunoAanvaller2110
J. VossenAanvaller184
J. DompéAanvaller154
T. ChorýAanvaller83
N. KainourgiosAanvaller82
L. BostynKeeper150
E. BansenKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Zulte Waregem.

2 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren