Argentijnse topclub verwacht bod uit Enschede op ‘Beckham van Boedo’

Donderdag, 18 juli 2013 om 10:08Thijs Post • Laatste update: 10:12

De spoeling op het middenveld van FC Twente is weleens minder dun geweest. De club uit Enschede liet Leroy Fer vertrekken naar Norwich City, Kyle Ebecilio haakte na een dag op het trainingskamp in Duitsland al af terwijl ook Wout Brama en Robbert Schilder sukkelen met blessures. Het is dan ook niet zo raar dat er vanuit Argentinië geluiden klinken dat de Tukkers zich bij topclub San Lorenzo melden voor middenvelder Julio Buffarini.

/

De 24-jarige Argentijn is een veelzijdige middenvelder, die het beste tot zijn recht komt aan de rechterkant. Vandaar ook zijn bijnaam: de David Beckham van Boedo. Boedo is een wijk in Buenos Aires, het gebied met ook de thuishaven van zijn club San Lorenzo.

San Lorenzo verwacht nog deze week een bod uit Enschede op Buffarini, die in een eerder stadium genoemd werd bij clubs uit Spanje, Italië en China. Voor San Lorenzo (een van de ’cinco grandes’, de vijf grote clubs van Argentinië) speelde Buffarini in totaal 29 competitiewedstrijden (6 doelpunten). In totaal kwam hij tot meer dan tweehonderd officiële wedstrijden voor diverse Argentijnse profclubs.


Poll

FC Twente moet de eigen jeugd een kans geven in plaats van een buitenlander aan te trekken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door lannister)

We hebben om wat voor reden dan ook geen geld meer tot onze beschikking , weer een jaartje
middenmoot........ helaas,.......... Joop , waar ging het mis ...... ???????????

18 juli 2013 om 10:26

Het instorten van het stadion tijdens de verbouwing? En met spelers aankopen is Twente de laatste 2 jaar ook niet echt gelukkig geweest. Fer is voor eenzelfde bedrag verkocht als waarvoor hij gehaald was. Vorige jaar nog wel 2 aardige verkopen gehad met de Jong en John maar de spelers die daarvoor terugkwamen haalde niet het niveau wat verwacht werd.
Daarnaast had Joop zich een aantal jaren geleden denk ik ook rijk gerekend met een verkoop van Douglas die dit jaar gratis de deur uitliep.

18 juli 2013 om 10:27

Met alle respect richting FC Twente, net als Vitesse moeten ze niet na 2 3 goede jaren gaan denken dat ze elk jaar bij de titelfavorieten horen. Twente is het kampioensjaar verwend geweest maar zal realistisch moeten blijven en niet denken dat Joop zomaar een nieuw kampioenswaardig elftal bij elkaar haalt. Daar is de uitstraling van Twente ook niet genoeg voor in vergelijking met PSV Ajax en Feyenoord. Dat zijn clubs die naast de mogelijkheid ook de naam, faam en begroting hebben om elk jaar een titelwaardig elftal neer te zetten.

Joop kun je niks kwalijk nemen, het is al een ongekende prestatie dat Twente kampioen is geworden.

18 juli 2013 om 12:00

@stefc10 wat is dat voor een belachelijke vergelijking, wij als Vitesse zijnde, denken helemaal niet dat we titelfavoriet zijn. Pure provocatie dit! Check je feit eerst man droplul!

18 juli 2013 om 12:48

2007: 4de
2008: 2de
2009: 2de
2010: 1ste
2011: 2de

Toch iets meer dan 2-3 goede jaren met als toevalstreffer een kampioenschap, nietwaar?
Dat we nog niet 100% stabiel zijn, dat is een feit. Groei gaat niet zonder horten en stoten.

18 juli 2013 om 13:00

@huissen1994

Niks provocatie, Vitesse zou "binnen 2/3 jaar kampioen van Nederland zijn en een topclub worden" niet dus ...

@jansen

Oké noem het 4 jaar, maar Twente moet niet denken dat ze ineens naast de traditionele top 3 staat, tuurlijk heeft Ajax een dip gehad toen ze lang geen kampioen werden, zelfde dip die Feyenoord en PSV nu hebben gehad.

Maar nee Vitesse en Twente doen zeker leuk mee, maar meer dan de bovenkant van de subtop mogen we ze niet rekenen, met alle respect. Want ik vind hun prestaties erg knap. Maar veel meer dan incidenteel kampioen worden lukt niet.

18 juli 2013 om 13:15

Is jouw mening, vergeet vooral dat gedeelte niet.

18 juli 2013 om 13:37

@stefc10
Twente denkt toch ook niet dat ze naast de traditionele top 3 staan. Ze hebben de laatste jaren de doelstelling gehad in de top 5 te komen. Er zijn genoeg mensen die Twente bestempelen als titelfavoriet, maar Twente zelf is daar wel realistisch in gebleven.

18 juli 2013 om 17:33

@stefc.

Nee,niet de top3,maar gezien de hele historie van het betaalde voetbal zijn wij de 4de club van Nederland.
Top4 dan maar??
Gaaaapppp...

19 juli 2013 om 09:32

@stefc19
Twente staat simpelweg naast de traditionele top-3, of je het nou leuk vind of niet... Twente is de 4e club op de eeuwige ranglijst.

Als ze bij Twente het hoofd koel houden komt er gewoon een club te staan die jaarlijks om de prijzen speelt.. Als de ontwikkelingen blijven gaan zoals ze nu gaan, ben ik bang dat we het kampioenschap gemiddeld twee keer per drie jaar aan Ajax moeten laten (begroting 100 mln versus de rest), maar met de rest zouden we gewoon mee moeten kunnen strijden als de boel weer op de rit is. Zelfde geldt voor Vitesse, maar dat duurt wellicht nog iets langer omdat die later aan het traject begonnen zijn..

18 juli 2013 om 10:27

Toen Joop het wee probeerde met Steve en allerlei wazige spelers haalde.

18 juli 2013 om 10:27

Wat is daar eigenlijk de reden van? Normaal wilden ze minimaal 1 grote transfer per jaar doen en nu hebben ze geen eens geld voor relatief goedkope spelers? Nu snap ik nog dat ze afstappen van die grote transfer elk jaar, maar dat er helemaal geen geld meer is..?! Wat hebben ze met het geld gedaan, ze hebben namelijk toch een begroting van rond de 40 miljoen als ik me niet vergis?

18 juli 2013 om 10:34

Wacht nou maar rustig af, er komt nog wel het e.e.a. aan versterking bij.

18 juli 2013 om 11:24

Dat zal wel, maar dat was mijn vraag niet. Ik vroeg me af waar het geld is gebleven want ze hebben niet meer zoveel als ze hadden.

18 juli 2013 om 11:24

Riche ,jij weet meer ,vertel ?

18 juli 2013 om 11:32

Je kunt er wel vanuit gaan dat er spelers gehaald gaan worden, alleen moet eerst Chadli verkocht worden. Interesse is er wel in meer of mindere mate aan de kant van Twente voor verschillende spelers.

18 juli 2013 om 14:32

@azalkmaar2: het stadiondrama heeft het een en ander aan miljoenen gekost. Daarnaast is er vorig jaar al geinvesteerd in spelers, waarbij men er vanuit ging dat er ook verkocht zou worden. Is niet gebeurd, waardoor de salariskosten opliepen. Even financieel pas op de plaats, het stadion herfinancieren, de selectie weer in balans brengen en dan kunnen we weer vooruit kijken.

18 juli 2013 om 15:26

@ AZ Alkmaar: Het geld is niet weg, maar het probleem is dat de grote transfers
tegenwoordig zo'n beetje allemaal in termijnen worden afbetaald. Het geld komt wel, maar het duurt even.

Ook de transfer van Fer wordt blijkbaar in 4 jaarlijkse termijn voldaan door Norwich. Dat remt de groei dus ietwat af.

18 juli 2013 om 17:21

Alleen speelt meneer Chadli een vies spelletje met Twente. Hij eist namelijk 2 miljoen euro, anders blijft hij bij Twente om vervolgens transfervrij te vertrekken na dit seizoen. Chadli heeft zich gek laten maken door Douglas.

18 juli 2013 om 19:30

Toen ze Adriaanse ontsloegen. Toen ging het mis.

19 juli 2013 om 09:34

Iets eerder al, toen ze Adriaanse aannamen........

Maar ja.. hij die de toekomst kan voorspellen zal geen tegenslag kennen..

Heb eigenlijk geen zin om de discussie nog een keer op te starten, maar onder Adriaanse (en daarna onder Mcclaren) hebben we echt het beroerdste voetbal van de afgelopen decennia gezien in Enschede...

19 juli 2013 om 19:19

Het is jammer want ik als Ajacied, heb liever dat zoveel mogeljk (top)clubs om de titel strijden. Komt onze competitie ten goed en dus ook goed voor bijvoorbeeld Ajax. In mijn geval.

Benieuwd wie ze nog gaan halen, Twente.

je had alleen een Beckham van Heereveen en dat was Ugur Yildirim.
De rest zijn die neppe Beckhams

Ken deze jongen niet maar speelt toch voor niet de minste club.
Enige zou kunnen zijn, als het echt een topper is, waarom speelt hij op zijn 24 dan nog in Argentinie en heeft hij daar ook pas 29 wedstrijden gespeeld.

Maar zoals met alle minder/ onbekende voetballers is het afwachten. Laten we hopen dat als de transfer doorgaat hij een verrijking is voor de Eredivisie. Al teveel dragende spelers hebben de Eredivisie inmiddels verlaten.

18 juli 2013 om 10:21

Laatste zin van de tekst. In totaal kwam hij tot meer dan 200 officiële wedstrijden voor verschillende Argentijnse profclubs.

18 juli 2013 om 10:45

Heb ik inderdaad gelezen. Maar mij valt het vooral op dat hij op 24 jarige leeftijd "maar" 29 wedstrijden heeft gespeeld bij een Argentijnse topclub.

18 juli 2013 om 10:55

Tja, sommige spelers zijn laatbloeiers. Zie Boerrigter en in mindere mate Van Nistelrooij.

18 juli 2013 om 17:20

Haha Boerrigter bloeit alleen niet echt.

Dacht dat zijn contract afloopt in juli 2013...30 juli... dus dan hoeft Twente geen bod te doen richting de club.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/buffarini/profil...

Twente is onderhand al in verband gebracht met 3 volwaardige elftallen. Verwacht hier ook maar niet te veel van, kan het alleen maar meevallen.

18 juli 2013 om 10:35

En ze hebben een abonnement op 'beckhams'.
Of hoe heette onze Irakese Beckham ook alweer...?

Verder hoop ik dat Joop z'n werk nu eens goed gaat doen en de portomonnee opentrekt voor een sterke spits..

18 juli 2013 om 10:56

Akram volgens mij. Was idd niet zo'n topper als werd verwacht.

18 juli 2013 om 10:56

Akram was dat.

Chadli moet eerst verkocht worden voordat Twente eens normaal de markt op kan. Maar met berichten die ze de wereld insturen waaruit blijkt dat ze geen haast schijnen te hebben worden de fans alleen maar ongeduldiger.

Ze noemen mij ook altijd de Beckham van Brussel, maar er heeft zich toch nog nooit een BVO bij mij gemeld, dus dat zegt blijkbaar toch niet alles.

18 juli 2013 om 10:26

Jammer dat je dan onontdekt bent gebleven, maar je komt uit '83 zie ik? Met alle respect, maar dan heb je je leeftijd ook niet meer mee om nog ontdekt te worden door scouts.

Misschien hebben de scouts van diverse clubs dan toch iets over het hoofd gezien. Ook zij zitten er weleens naast, helaas.

Akram was de Beckham van Irak dus zo positief zie ik dit nieuws niet...

Twente loopt onnodig risico bij dit soort transfers. Zo'n speler verdient meer dan de gemiddelde Eredivisie speler. Het is altijd maar afwachten met dit soort spelers. Iedereen riep ook dat Gutierrez een topaankoop was, nou daar hebben we ook barweinig van gezien. Hoop niet dat hij dezelfde traptechniek heeft als Tadic, want die zet nog geen bal gewoon voor, zelfs niet uit corners. Nee, ik zie het weer somber in hier in Enschede.

18 juli 2013 om 10:59

Verdient meer? Zal wel wat meevallen denk ik. Hij heeft ook een Italiaans paspoort namelijk.

18 juli 2013 om 11:35

Hoe kom je daar in godsnaam bij? Voordat ik mijn bericht postte heb ik even nazoek gedaan op Wikipedia, en nergens stond bij dat hij een Italiaan is, zelfs niet op de Italiaanse of Spaanse pagina van Wikipedia. Dus het is en blijft een speler van buiten de EU. Hoe kom jij bij je info dat hij een Italiaan is? Dat vraag ik me dan wel eens af.

18 juli 2013 om 12:45

Ik zeg alleen dat hij naast zijn Argentijnse paspoort óók de Italiaanse bezit. Hoe ik daar bij kom? Dat staat op websites met zijn profiel en kijkende naar zijn naam, kijk ik daar niet echt van op eerlijk gezegd.

18 juli 2013 om 11:12

Weinig gezien van Gutierrez? Heb je de tweede seizoenshelft niet goed opgelet. Vaak de beste man bij Twente nadat hij controlerend op het middenveld ging spelen.

18 juli 2013 om 11:37

Ja, weinig gezien van hem, hij was dan zogenaamd de creatiefste aankoop van het seizoen (vanaf begin af aan) en dan verwacht je toch wel veel. Ik heb ook gezegd tegen mijn kameraden (meeste ervan zijn Twente fans aangezien ik in Hengelo woon) "eerst zien, dan geloven". In mijn ogen heeft hij het nog niet waargemaakt. Te langzaam voor de zogenaamde top, ik snap dan ook niet waarom sommigen zo kapot zijn van hem.

18 juli 2013 om 11:38

Ja, wie het durfde om hem op rechtsvoor te posteren snapte er weinig van. Toen was hij hecht elke keer onzichtbaar.

18 juli 2013 om 11:43

Hoeveel spelers denk je dat er bij Twente rondlopen die niet meer verdienen dan het gemiddelde eredivsie salaris? Niet-eu spelers krijgen anderhalf keer dat bedrag, maar dan nog zou ca 4,5 ton het probleem niet moeten zijn als het daadwerkelijk een versterking is...

18 juli 2013 om 11:54

En daar hebben we elkaar toch? Áls het daadwerkelijk een versterking is. Dat moet nog maar blijken, net als zoveel aankopen die Twente heeft gedaan afgelopen seizoen. Natuurlijk verdient de gemiddelde Twente speler meer dan een gemiddelde Utrecht of Groningen speler, dat komt door de successen en omdat Twente financieel beter zit/zat dan deze clubs. Maar ik vind het nogal een gok om deze speler aan te trekken.

18 juli 2013 om 12:38

In de vijver waarin Twente op dit moment vist, is iedere speler een gok.. Brengt hij wat Twente verwacht, of lukt dat niet? Kufo, Ruiz, Douglas, etc., etc.. Allemaal gokjes die goed hebben uitgepakt... En daar staan ook spelers tegenover bij wie het niet gelukt is..

Zou ik niet doen als ik FC Twente was, kost minstens iets van 400.000 euro aan salaris omdat het geen Eu-speler is en verder is hij 'al' 24, en als hij een goede speler was dan had hij zeker al voor een betere club gespeeld.

18 juli 2013 om 10:30

Het is toch minstens 500.000 euro aan salaris omdat hij geen Eu-speler is?

18 juli 2013 om 10:32

Schijnt ook Italiaans paspoort te hebben( zijn naam iig wel). Dus dan is het minder salaris..

18 juli 2013 om 10:36

Ik zie op Soccerway dat hij de Argentijnse nationaliteit heeft en zijn geboorteland is ook Argentinie. Hoe weet jij dat hij Italiaans is? Ik kan dat niet vinden.

Qua namen kunnen ook Zanetti en Messi Italianen zijn.

18 juli 2013 om 10:42

Als je kijkt op transfermarkt.de en dan zoekt op zijn naam staat er dat hij ook een Italiaanse nationaliteit heeft.

18 juli 2013 om 11:04

Veel Argentijnen hebben Italiaanse roots. Vandaar dat de meesten van hen een Italiaans paspoort erbij hebben om zo makkelijker bij een Europese club terecht te komen

Na de Beckham van het Midden-oosten nu de beckham van Boedo,, nou ik moet het eerst nog maar zien, vaak maken ze deze 'namen' niet waar. Plus Twente heeft al veel spelers voor het middenveld. Afwachten maar...

18 juli 2013 om 12:56

Van mij mag Janssen best vervangen worden op het middenveld. Desnoods door de "beckham van Zimbabwe"

19 juli 2013 om 08:34

Ja die blinde uut doarle kan ok, willempie moet marathon gaan lopen,.
Maar je weet toch als spelers zo gebracht worden is het vaak niet wat, kennelijk willen de zaakwaarnemers ze groot maken met zulke namen oid...

Als deze man komt dan mag Castaignos op zijn kopvaardigheden gaan oefenen.

18 juli 2013 om 12:56

Of plaatsmaken voor Makienok

Er zijn wel meer spelers die vooral aan de rechterkant uit de voeten kunnen, dus waarom wordt deze gozer dan de Beckham van Boedo genoemd?
Beschikt hij over een fluwelen traptechniek maar is hij verder een beperkte voetballer of heeft hij een mager uitgevallen vrouwtje met een succesvol zanggroepje aldaar? Of is het iets anders?

Type Verhoek, Wildschut maar dan met een vroege voorzet. Mag toch wel duidelijk zijn dat dat soort spelers hier niet passen.

18 juli 2013 om 17:28

Haha, de Beckham van Boedo of een type Verhoek. Het wordt al snel minder. Lekker in Argentinie laten die vent, lijkt mij.

Kyle Ebecilio is weggegaan bij Twente? Sorry heb ik wat gemist? Heeft hij zijn biezen gepakt vanwege een blessure of heeft hij alweer genoeg van FC Twente?

18 juli 2013 om 12:58

Hij haakte af bij het trainingskamp ivm blessure, meer niet

18 juli 2013 om 14:35

O, gelukkig, ik dacht even dat hij weer vertrokken was want het staat er niet echt duidelijk hier in de tekst.
Twente heeft qua blessures niet echt veel geluk. Tadic is toch ook nog geblesseerd geraakt?

18 juli 2013 om 19:22

Ja, en Schilder en Brama.

Wordt langzamerhand een beetje moe van al die ''komkommer-geruchten''. Twente wordt zo'n beetje met elke speler in verband gebracht, graag een keer nieuws wat concreet is.

18 juli 2013 om 14:39

Toch liever een gerucht om te zien waar men mee bezig is, dan een 329384ste bericht over Bojan

Eerst Beckham van Azië nu de Beckham van Boedo, Twente houd er wel van om onbekende spelers aan te trekken.

Akram,javadov,bajram, of wat bekendere speler van ver halen zoals Boyota,onyewu, en nog veel meer.

Terwijl de aankopen die uit Nederland en belgie komen vaker succesvol zijn.

Twente is de fout in gegaan door teveel matige spelers te halen zoals Gyasi,cabral,plet,john, als je dat geld had geïnvesteerd in een andere speler van kwaliteit had je balans in de ploeg gehad.

Daarnaast loopt Douglas gratis weg, zijn er meerdere trainers of zelf vertrokken of de laan uit gestuurd.
Twente zal dus alles weer op een rijtje moeten zetten willen ze weer een rol van betekenis gaan spelen in de top 5 top drie is verleden tijd.

19 juli 2013 om 09:38

Is dat wel zo, dat de aankopen uit NL of BE vaker succesvol zijn? Natuurlijk zijn er successen, maar het lijstje dat je noemt met matige spelers, zijn allemaal jongens die uit NL gehaald zijn... En daar is nog heel wat aan toe te voegen..

Waarom zou top-3 verleden tijd zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

San Lorenzo

Selectie
SpelersPositieW
J. RamírezMiddenvelder111
D. RodríguezMiddenvelder100
F. MonettiKeeper110
M. PeraltaAanvaller102
L. MenossiMiddenvelder90
Ó. RomeroMiddenvelder82
Á. RomeroAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina San Lorenzo.

0 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Boca Juniors 11 0 3 0
2019/2020 Boca Juniors 20 0 3 1
2018/2019 Boca Juniors 17 1 4 0
2017/2018 Boca Juniors 12 0 4 0
2017 São Paulo 7 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren