PSV contracteert achttienjarige verdediger na zes jaren in jeugdopleiding

Dinsdag, 16 juli 2013 om

PSV heeft naast Tufan Özbozkurt ook Sander Heesakkers aan de club gebonden. De club uit de lichtstad maakt bekend dat de achttien jaar oude verdediger zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor drie seizoenen. Heesakkers genoot zijn complete opleiding, vanaf de D1, in Eindhoven.

Hij heeft er al zes jaar opzitten in Brabant en gaat nu ook voor een zevende, achtste en negende seizoen. Op de clubwebsite van PSV spreekt hij zijn dankbaarheid uit richting de club. “Ik train nu al een aantal weken mee met Jong PSV en richt me daarna op de Otten Cup met PSV A1”, geeft Heesakkers dinsdag aan.

“Vorig jaar heb ik een mooi jaar gehad met PSV A1, ik hoop dat nu weer mee te maken en me te blijven ontwikkelen. Telkens wil ik een volgende stap blijven zetten”, zegt Heesakkers. De linksback heeft bij het eerste elftal van Phillip Cocu voorlopig nog Jetro Willems voor zich. Erik Pieters vertrok al naar Stoke City.Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door klopper1900)

Allemaal minder grote talenten die bij jong psv aan de slag gaan. Die van 18 plus die nu pas een conteract krijgen zeg maar, maarja. Misschien kan je hier nog een tonnetje of 2 uit krijgen of staat er nog een echt van op.

16 juli 2013 om 20:38

Klopt natuurlijk dat ze vooral gecontracteerd worden (een aantal in ieder geval) voor Jong Psv. Neemt niet weg dat deze jongen toch behoorlijk goed is. Ik schat hem eigenlijk gewoon beter in dan Willems, om eerlijk te zijn.

Het zou mij niet verbazen als we hem dit jaar in het eerste gaan zien, al is hij natuurlijk in de eerste plaats gewoon iemand die moet pendelen tussen de A1 en Jong Psv.

16 juli 2013 om 20:38

Of doe het zoals Ajax. Koppers is ook al 21 en daar vragen ze stug 8 ton voor. Zometeen verkopen ze hem nog voor 6 ton en dan is Ajax alsnog de winnaar in de verkoop. Iets wat PSV dus ook maar moet doen !

17 juli 2013 om 08:30

Wat een onzin. Dus omdat Koppers 21 is mag je geen 8 ton vragen? Het is gewoon een redelijke back die je voor dat geld niet snel zal vinden. Hij heeft alleen pech dat Ajax Blind, Boilesen en Dijks al heeft, dus mag hij weg.

16 juli 2013 om 21:08

Is natuurlijk een prima ontwikkeling voor Ajax, Psv en Twente. Op deze manier kunnen ook de mindere talenten nog wat opleveren als ze zich laten zien in de JL.

16 juli 2013 om 20:40

Oh ja? Waar speelde hij voor zijn 12ste dan?

Maar alle gekkigheid terzijde, dit is natuurlijk eigen jeugd. Een speler die je op zijn 18de koopt is geen eigen jeugd ook al wordt het een betere speler in het jeugdelftal. Dan krijg je natuurlijk de discussie wat dan wel eigen jeugd is? Voor mij is dat iemand die minimaal 5 jaar bij de club heeft gespeeld tot hij een prof. contract krijgt.

16 juli 2013 om 20:46

Hij speelde hiervoor bij odc in boxtel, daar woont die ook.

16 juli 2013 om 22:59

Never mind andere speler

16 juli 2013 om 20:40

Wat wil je hiermee zeggen? Een sneer naar Ajax, omdat zij tegenwoordig hele jonge spelers uit buitenland halen om de jeugdopleiding mee te versterken? Onzinnige opmerking, wat moeten Nederlandse clubs dan doen? toekijken hoe heel europa de grootste talenten wegplukt waar de Nederlandse clubs straks de hoofdprijs voor kunnen betalen?
Ajax heeft ook genoeg "eigen jeugd" rondlopen met Vermeer,van Rhijn,blind, De jong, Veltman, etc...

Dit is gewoon een reactie om goedkoop te scoren!

16 juli 2013 om 21:03

[email protected]
Als dit een sneer had geweest naar Ajax had de reactie allang verwijderd geweest.( en ja hoor moderator dacht het ook en weg reactie)
Het is een algemeen bedoelde reactie en ik wil ermee zeggen wat er staat.
Dus dat een speler die er zolang voetbal eigen jeugd is en diegene die later worden gehaalt in mijn visie niet.
Dus al dat gelul van andere clubs (en zeker ja o.a. jouwclub ) dat ze een goede eigen jeugd hebben klopt niet, maar ze kunnen wel zeggen dat ze een goede opleiding hebben.
Hetgeen logisch is want je redt het niet met spelers alleen uit eigen jeugd.

WAT EEN Kneuzen DIE Moderators (lees Machtwellustige Sukkels)

Vorige Reactie Weer Verwijderd Lijkt verdomme WEL OF ER Censuur IS Voor Alles WAT Eventueel Uitgelegd ZOU Kunnen Worden ALS Negatief Over Ajax !!!!!

Steek Alsjeblieft DIE Site IN JE Anus

Deze Reactie KAN Verwijderd Worden MET EEN Reden!!!!!!!!!!!!!!

16 juli 2013 om 21:18

WAS Niet Goed Onderbouwt Hebben Jullie Misschien HET Syndroom VAN Down DAT JE Alles Helemaal Moet Uiitleggen Hierzo Voor EEN Normaal Denkend Mens IS :

DIT IS Echt Eigenjeugd

Vrij Duidelijk

17 juli 2013 om 01:37

Mee eens ik reageerde ooit eens op een artikel dat over Ajax en Israel ging, toen ik de opmerking "wat is Ajax weer Pro-israel' maakte kreeg ik een ban van 14 dagen

Ik hoop dat Voetbalzone veranderd in een neutrale website waar gewoon kritiek op Ajax mag geuit worden.

Wil niet te vroeg juichen, maar het lijkt erop dat de jeugd wat meer kans gaat maken in de nabije toekomst.

16 juli 2013 om 21:11

Daar heeft dit helemaal niets mee te maken. Dit is gewoon je talenten die het waarschijnlijk niet redden te gelde proberen te maken. Daar is helemaal niks mis mee. Ajax zal ook bepaalde jongens met Jong Ajax mee laten doen, die eigenlijk toch weinig kans hebben echt door te breken bij het eerste, zo hebben ze ook laatst twee spelers een contract voor een jaar gegeven met de optie voor nog een jaar. Precies hetzelfde.

16 juli 2013 om 23:00

Never mind, andere speler

Goed, de afgelopen weken hebben we echt vrij veel berichten gekregen over talent dat een contractaanbieding krijgt bij Psv. Persoonlijk snap ik niet dat continu elk talent een eigen artikel krijgt? Kan dit niet in één keer of is die update-artikel hier niet handig voor?
Na Leemans, Naciri, van Osch, van Overbeek, Horsten, Paal, Sanoh en Özbozkurt nu dus Heesakkers. Leuk, we kennen geen enkele speler en buiten Leemans, Paal en Heesakkers zijn het niet eens hele grote talent ?

ON : Leuk voor hem, hopelijk kan hij het maken bij Psv.

16 juli 2013 om 20:40

Persoonlijk vind ik dat van Overbeek ook wel in het rijtje met echte talenten mag. Ik zeg niet dat hij het eerste van PSV gaat halen, maar hij heeft minstens het talent van Leemans.

Daarbij, ik vind het leuk om te zien dat VZ ook wat interesse toont voor de jeugdspelers van Psv, toch weer wat anders dan die suggestieve 'koopclub' titels die ze normaal voeren.

17 juli 2013 om 09:41

Heesakkers is wel het meest overschatte talent van de afgelopen jaren wat mij betreft. Eigenlijk vind ik hem ronduit slecht en ik heb dan ook niet het idee dat hij van enige toegevoegde waarde zal worden voor Psv. Maar we zullen zien.

Van Overbeek en Naciri zijn ook niet echt koekebakkers hoor

Jetro Willems nog voor zich. Dan zou ik ook snel bijtekenen.
Willems heb ik nog weinig goeds van gehoord deze voorbereiding.

Goed dat al die jonkies voor langere tijd vastliggen.

16 juli 2013 om 20:56

Ik ga er toch vanuit dat PSV nog iemand regelt voor de linksback positie. Iemand om Willems scherp te houden. Met Bouma en Pieters zijn toch twee concurrenten van hem vertrokken..

16 juli 2013 om 21:16

Inderdaad. Denk ook dat PSV voor een linksback gaat om te laten concurreren met Willems die de laatste tijd als een natte speelt. We hebben denk ik de selectie compleet en ik heb er vertrouwen in dat we gewoon voor de plekken één of twee gaan.

16 juli 2013 om 21:31

@ Wilfried Zaha

Vergeet Feyenoord niet.. Die hebben echt geen minder elftal en die zijn echt op elkaar ingespeeld.

En Heesakkers kan misschien enkele wedstrijden spelen, maar daadwerkelijk concurreren? Ik betwijfel het..

16 juli 2013 om 23:19

Hmm, PSV levert toch enorm aan kwaliteit in, Van Bommel, Lens, Mertens en Strootman zijn toch zeker geen onbelangrijke spelers. Daar haal je Maher voor terug en je verdediging word redelijk versterkt met Bruma en Rekik, maar je middenveld is duidelijk minder dan dat van Ajax en dat van Feyenoord, vooral omdat Hiljemark een klasse minder is dan Clasie en Poulsen. Je aanval verlies je helemaal punten op nu Ajax daar Fischer, Siggy en Bojan heeft en Feyenoord daar nog altijd Pelle heeft. Matavz is gewoon niet het type spits dat bij PSV past, Narsingh is nog een tijd geblesseerd en Depay en Jozefzoon komen duidelijk nog tekort. Tenzij PSV zich nog enorm gaat versterken zie ik het somber voor de Psv-ers in. Twente gaat het ook niet redden, Fer verkocht en Ebecilio ervoor teruggehaald is niet genoeg. Vitesse zonder Bony en Van Ginkel moet ik ook nog zien. Natuurlijk krijgen ze er veel geld voor, maar om ook een betaalbare kwalitatief goede vervanger te vinden is meestal lastig.

16 juli 2013 om 23:50

Vorig jaar werden Lens en Mertens nog weggezet als mentaal zwakke spelers die voornamelijk hoge ogen wisten te gooien tegen de kleintjes en er in grote wedstrijden nooit stonden. Intussen kon Mark van Bommel niet voorkomen dat wel erg veel verdedigende fouten op het middenveld regelrecht bij hem weg kwamen, terwijl Toivonen en Strootman vervelende jongens met maniertjes waren. Ik vind het vreemd dat men in dat licht ineens klaagt dat PSV zoveel kwaliteit heeft ingeleverd.
Zelf zie ik het namelijk erg zonnig in. De leegloop zal een verfrissing blijken, juist omdat de armzalige verdediging van de laatste jaren eindelijk een kwalitatieve injectie krijgt. Arias zal het al snel beter doen dan Manolev of Hutchingson, die wekelijks voorbij werden gelopen door buitenspelers van alle niveaus. Dat Dereijk weg mag en Cocu Marcelo totaal negeert voor zijn basisplaats lijkt me een vrije doortocht voor de fysiek en technisch sterke Bruma en Rekik. Met Zoet op de goal heeft PSV bovendien een keeper die eindelijk weer eens punten kan pakken voor het team, het verschil kan maken. Alleen Jetro Willems is me nog een doorn in het oog, maar ik verwacht dat het veelgeprezen talent Jorrit Hendrix het hem als linksbenige verdediger lastig gaat maken.

Het middenveld mag dan een verandering doormaken, minder hoeft het niet te zijn denk ik. Van Stijn Schaars was ik aanvankelijk geen groot fan, maar gezien het geringe aankoopbedrag mag hij mijn ongelijk bewijzen. In zijn plaats denk ik dat Oscar Hiljemark na een halfjaar gewenning inmiddels ook klaar is voor het grote werk. Cocu is erg tevreden, aangezien hij zelfs al met de aanvoerdersband heeft rondgelopen in de voorbereiding.

In wat het jaar van Wijnaldum maar eens moet worden, is Maher het absolute paradepaardje op het middenveld, terwijl ik met de te verwachte komst van Duarte en Toornstra niet zie waarom deze linie voor Ajax en Feyenoord zou moeten onderdoen.

In de aanval kan PSV enkel verrassen. Matavz lijkt een spits die vertrouwen nodig heeft om te kunnen presteren en dat krijgt hij van Cocu. Achter hem staat bovendien in Juergen Locadia een effectieve sluipschutter die popelt om het stokje van de Sloveen over te nemen. In tegenstelling tot jou denk ik dat Depay er nu wel klaar voor is. Hij ziet er fit uit en lijkt echt klaar voor een basisplaats als je hem in de voorbereiding ziet. Dat PSV geen vervanger voor Mertens heeft gehaald zegt genoeg. Bovendien laat ook Zakaria Bakkali zich nadrukkelijk zien, hij zou wel eens kunnen worden wat Fisher voor Ajax betekende vorig jaar. Verder heeft PSV inderdaad nog Narsingh, waar we ook allemaal de meerwaarde wel van in kunnen zien als hij fit is. Over Jozefszoon ben ik inderdaad ook erg sceptisch.

17 juli 2013 om 00:16

Bakkali is een groot talent, dat ben ik met je eens, maar ik ben bang dat hij er nog niet klaar voor is, je kan hem nog niet echt als volwaardige speler van het eerste opzetten. Schaars was ik vergeten, is inderdaad wel een goede vervanger voor Van Bommel denk ik. Toch denk ik dat je juist een type als Strootman/van Bommel nodig hebt qua mentaliteit, mannen die het schip de juiste richting op sturen en wat gif in het te lieve spel kunnen brengen. Manolev is echt niet zo slecht als gezegd word, verdedigend is hij vrij degelijk, aanvallend alleen niet, maar voor de eredivisie denk ik wel dat hij goed genoeg is.

Nieuwe plannen bij Psv! Alles op de jeugd. En alles snel in de media melden. Vinden de mensen leuk! En goed voor het imago..

17 juli 2013 om 08:29

PSV is gewoon bezig om het hele JL team te contracteren. Anders loop je het risico dat het halve team is weg is voor de tweede seizoenshelft begint. Natuurlijk zetten ze dat op de homepage, en natuurlijk nemen de media dit over.

Goed bezig. Spelers als van Overbeek, Heesakkers, Vloet, Koch (vindt ik een niet een erg groot talent, maar sommige blijkbaar wel, Hendrix is veel beter) Sanoh Ozbuzkurt en dat soort spelers uit de jeugd moeten volgend jaar zoveel mogelijk bij Jong PSV mee gaan spelen in de Jupiler League om ervaring op te doen en ook nog eens meer weerstand te krijgen.

Misschien dat Hendrix ook wel in de JL gaat spelen aangezien er toch wat verdedigers zijn aangetrokken. Brenet (indien Manolev niet vertrekt) Hendrix Koch Sanoh Ozbuzkurt Heesakkers Overbeek kunnen dan veelvuldig worden getest in de Jupiler League en misschien Zakaria Bakkali ook diverse malen (maar hij schijnt ook een echte kans in PSV 1 te gaan krijgen achter Memphis Depay)

16 juli 2013 om 21:19

"spelers als van Overbeek, Heesakkers, Vloet, Koch (vindt ik een niet een erg groot talent, maar sommige blijkbaar wel, Hendrix is veel beter) Sanoh Ozbuzkurt ..."

Er zijn hier veel meebabbelaars, niet alleen onder de Psv'ers trouwens, die vooral maar namen noemen/schrijven als talent, terwijl echte kenners daar toch wat genuanceerder over denken. Zoals ik het begrijp zijn de echte talenten voor de komende twee seizoenen Depay, Locadia, Zoet, Hendrix en Bakkali...en heel misschien Brenet een beetje. Verder valt het allemaal wel mee qua talent en dat is ook best logisch. Met de bovengenoemden heb je al aardig wat eigen kweek in huis.

Ajax heeft op dit moment 2 a 3 keer zoveel echt talent als Psv, maar die hebben bijna de gehele Scandinavische hooglanden kaalgeplukt en ook wat talent bij wat andere clubs vandaan gehaald. Het aantal directe talenten vanuit Ajax is ook niet zo hoog.

17 juli 2013 om 12:52

Klopt helemaal wat zegt. Maar de toekomstige ontwikkeling van spelers is moeilijk in te schatten. In the end is het een numbers game. Van de zogenaamde "toptalenten" haalt misschien 50% ofzo echt de top, en van de redelijke talenten misschien een procentje of 10% (de percentages zijn slechts als voorbeeld). Maar er zijn veel meer redelijke talenten, dan toptalenten. Oftewel een groot deel van de topspelers van morgen, is vandaag niet bekend als toptalent. Daarom is het ook gewoon slim om de spelers die redelijk wat talent vast te leggen voor een jeugdcontract, en te kijken hoe een speler zich ontwikkeld. En waarschijnlijk gaat deze jongen nooit in Psv-1 spelen, maar de kans is zeker aanwezig dat hij Psv-1 wel haalt.

17 juli 2013 om 18:20

Zeker nu met de JL kun je ook de net niet spelers blijven testen/uitproberen. Die kun je ook nog aan Eerste of Eredivisie verkopen. Of in ieder geval iets makkelijker.

Waarom haal je in godsnaam Rekik terwijl er op deze leeftijden een karrenvracht aan verdedigers hebt in de jeugdopleiding? PSV heeft duidelijk geen eigen visie, zoals Brands dat wilde onderstellen. Kopen is het devies dus?

16 juli 2013 om 21:04

en bij jouw azijnpissen dus

16 juli 2013 om 21:08

waarschijnlijk omdat Rekik veel meer talent heeft. Daarbij heeft hij al wat wedstrijdjes gespeeld bij City, Blackburn en nog zo'n Engelse tweedeklasser. Bij FC Emmen hebben ze ook een karrevracht aan verdedigers in de jeugd, dus als dan Agger langskomt als testspeler neem je hem niet omdat je in de jeugd nog verdedigers hebt ?

16 juli 2013 om 21:13

Rekik wordt gehuurd omdat de transfermarkt ook weer sluit en de beleidsbepalers blijkbaar niet overtuigd zijn dat deze talenten meteen een versterking zijn voor PSV 1.

16 juli 2013 om 21:22

Wacht ook de transferperiode nog maar af. Het zou mij helemaal niks verbazen als Psv nog flink gaat investeren...en dat is op zich ook niet onlogisch. Er is veel geld verdiend. Een deel kun je natuurlijk terugpompen in de selectie.

Heesakker een contract geven is een grote fout. Bakt er helemaal niets van die jongen. Hij zal, mocht hij ooit voor psv 1 spelen, direct het nieuwe pispaaltje worden bij VI

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren