'FC Twente denkt aan El Hamdaoui en Congolees van één miljoen'

Dinsdag, 16 juli 2013 om
/

FC Twente is op zoek naar aanvallende versterking en overweegt zich te versterken met Jeremy Bokila. Dat meldt Jeune Afrique. De 24-jarige Congolees, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, speelde eerder al voor onder meer Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn. Ook AZ is naar verluidt geïnteresseerd in Bokila. Hij heeft bij Zulte Waregem nog een contract tot volgend jaar zomer, maar daar denkt men in Roemenië heel anders over.

De aanvaller kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Petrolul Ploiesti en hij werd daar met zestien doelpunten clubtopscorer. Bokila is inmiddels weer teruggekeerd naar België, maar Petrolul is van mening dat de spits bij hen nog onder contract staat tot de zomer van 2015. De drievoudig landskampioen is inmiddels naar de FIFA gestapt en heeft Essevee en de voorhoedespeler aangeklaagd. Petrolul heeft de wereldvoetbalbond gevraagd om Bokila voor twee seizoenen te schorsen.

/

“Hoe willen ze mij schorsen dan? Ik heb er niet eens een contract”, zegt Bokila tegen ProSport. “Ik ben ongelooflijk boos, kon zelfs niet slapen. De club liegt. Ik tekende bij Petrolul voor één jaar met een optie op nog twee seizoenen, maar dan moest ik daar wel mee instemmen. Dat deed ik niet en de club dreigde dat ik daardoor duizend problemen zou krijgen. Ze dwongen mij te tekenen omdat ze geld nodig hadden. Ik mag nu van Zulte voor één miljoen euro vertrekken, maar Petrolul vroeg meer dan tweeënhalf miljoen. Belachelijk veel!”

Mocht FC Twente, dat door het vertrek van Dmitry Bulykin alleen nog met Luc Castaignos over een natuurlijke centrumspits beschikt, Bokila dus willen vastleggen, dan zal het dus een miljoen moeten betalen. De spits heeft ook een aanbieding van Krasnodar op zak en hij werd ook al in verband gebracht met AJ Ajaccio, Maccabi Haifa, Espanyol, Rayo Vallecano, Real Valladolid, Dinamo Zagreb en dus AZ. Petrolul hoopte de aanvaller te kunnen verkopen aan Steaua Boekarest, maar de speler wilde vanwege de rivaliteit tussen de supportersgroepen niet naar Steaua vertrekken.

Makienok en El Hamdaoui
FC Twente werd in een eerder stadium ook in verband gebracht met Simon Makienok en Mounir El Hamdaoui, maar lijkt weinig kans te maken op de komst van deze spelers. De 22-jarige Deen van Bröndby IF kost namelijk 3 miljoen euro en Fiorentina vraagt 5 vijf miljoen voor de Marokkaan. La Nazione meldt dat de speler inmiddels de onderhandelingen met de Twentse club is gestart, maar doordat hij in Italië een riant salaris opstrijkt, lijkt een transfer van El Hamdaoui naar De Grolsch Veste een utopie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door jolano)

Mihaylov ruilen voor El Hamdaoui? Mihaylov zou naar Fiorentina gaan.

16 juli 2013 om 17:37

Ik denk dat Mihaylov bij lange na geen 5 miljoen moet kosten, daar krijg je hooguit 2 a 3 voor.

16 juli 2013 om 17:41

Misschien was hij het afgelopen seizoen geen 5 mil. waard want hij speelde waardeloos. Daarvoor was Nikolay een enorm goeie keeper.

16 juli 2013 om 17:50

Jmjob

Mihaylov is een keeper die vaker geblesseerd is dan een f-pupil op profniveau in engeland. De man kan niks hebben en staat al meerdere seizoenen ongelofelijk slecht te keepen. Hij heeft 1 goed seizoen gekend en dat was toen we in de CL speelden. Toen was die weergaloos, deze jongen voelt zich te goed en gaat nooit een topkeeper worden.

16 juli 2013 om 18:22

Ach El Ham is ook geen 5mln waard dus probleem opgelost.
De vraag is daarnaast of Twente het salaris van El Ham wel kan betalen want ik betwijfel dat deze een flinke stap terug wil doen qua salaris.

16 juli 2013 om 17:39

Wie betaalt dan het riante salaris van El Hamdaoui?

Ik heb heel veel vertrouwen in Makienok, ik hoop echt dat die jongen haalbaar blijkt.
Ik volg brondy altijd een beetje en die jongen zou een held hier in Enschede zijn.

Bokila wordt ik niet echt warm van en vanwege de problemen die El Hamdaoui bij zijn vorige clubs heeft gehad hoeft hij van mij ook niet te komen. Komt bij dat die jongen ook nog is een salaris opstrijkt waar je waarschijnlijk u tegen zegt.

16 juli 2013 om 17:40

En al 29 is, vergeet dat ook niet. Die Bokila doet mij inderdaad ook niks.

Waarom zou je een speler als El Hamdaoui willen hebben? Hij is alweer ouder en zal zich zeker niet meer verbeteren. Bovendien strijkt hij veel te veel salaris op en hem kennende, zal hij er ook niet van willen afwijken, of op ze minst veel van afwijken. Dan ben je hartstikke duur uit voor een 'vedette' die het nog maar moet gaan zien. Bij AZ en Ajax was ie een goede speler maar ik betwijfel of hij nu Twente kan versterken. Misschien ook wel, maar de kosten die hij met zich meebrengt lijken mij veel te zwaar. Twente kan beter een alternatief proberen.

Het zou me niet verbazen als el Hamdaoui deze zomer nog bij PSV tekent. Ze hebben geld en doelpunten ingeleverd. En wellicht valt Mounir wel in het pulletje in Eindhoven.

16 juli 2013 om 17:43

jij hebt het echt goed bekeken! cocu probeert nu juist de jeugd een kans te geven en een team te bouwen. haal je el hamdaoui sla je op beide de plank finaal mis! jij snapt er wel echt heel weinig van he?

16 juli 2013 om 17:50

@ bigtosti: Jeugd? Welke jeugd? Stijn Schaars? Ik hoop dat je meer herseninhoud hebt dan een tosti.

Ten eerste red je het niet alleen met jeugd, en ten tweede heeft Cocu aangegeven dat PSV heel veel goals heeft ingeleverd. Helemaal als Toivonen weggaat. PSV heeft dan een garantie voor goals nodig. Die moet ik nog maar zien komen van Matavz/locadia

16 juli 2013 om 17:56

Bakkali ?? Heel groot talent.. PSV is een ander weg ingeslagen zweetbal. Denk dat matavz 1e keus is, Locadia 2e keus en 3e keus Bakkali... En PSV zal echt geen andere spits aantrekken. als Matavz niet vertrekt... Vind jou reactie nogal vreemd Zweetbal

16 juli 2013 om 18:11

Hamdaoui rendeert het beste achter een spits in een vrije rol, zoals hij speelde bij AZ en zelf meerdere malen heeft aangegeven. Hij is dus geen diepe spits.

Waarom is het zo'n vreemd? Wanneer Toivonen vertrekt is er toch nog heel weinig scorend vermogen. Zijn Narsingh, Matavz, Wijnaldum, Maher, Locadia en Bakkali nou de gegarandeerde doelpuntenmachines voor een club die kampioen wil/moet worden?

Daarnaast is Brands zeer voorspelbaar wat betreft het aantrekken en scouten van spelers. Dit is ook zo'n voor de handliggende optie. Hij kent el Hamdoui ook al.

16 juli 2013 om 18:17

Achter de spits? Daar hebben ze net Maher voor tig miljoen voor gehaald...

PSV zal er zo uit zien.

Zoet,
Arrias,rekik,bruma,willems
Hiljemark,schaars,maher,
Narsingh, Matavz, Depay.

Er is echt geen plaats voor Mounir,

16 juli 2013 om 18:23

Schaduwspits. Is iets compleet anders dan een aanvallende middenvelder als Maher.

16 juli 2013 om 18:33

Klopt maar dan moeten ze het hele systeem omgooien, en dat zullen zie niet door voor mr. Hamdaoui....

16 juli 2013 om 18:48

@zweetbal, ja jeugd inderdaad. Ik betwijfel of je meer intelligentie hebt dan een tosti. Eerst de enige aankoop noemen die boven de 23 is om je zogenaamde punt te maken en vervolgens zeggen dat je het niet alleen met jeugd redt. Wat is het nou?

On: voor welke club dan ook, El H. heeft bewezen een rotte appel te zijn in je selectie, die moet je überhaupt niet willen hebben.

16 juli 2013 om 19:02

Oke, waarom denk je dat PSV Schaars heeft gehaald?

16 juli 2013 om 20:53

met die 11 ga je het niet halen als je ook Europees speeld...alles wat erna komt is te jong en onervaren...met die selectie moeten er niet 2 uitvallen...echter El Ham moet je niet willen halen...slecht voor het team en voor de knip....laat hem maar lekker cashen ergens anders.

16 juli 2013 om 22:19

Hier win je de oorlog niet mee. Te jonge vervediging, Schaars gaat niet het middenveld EN de verdediging kunnen sturen.

17 juli 2013 om 05:12

Bakkali is niet eens een spits lol.

16 juli 2013 om 17:46

Zolang Matavz daar nog loopt denk ik het niet. Met Locadia en Matavz hebben ze prima spitsen. Mocht Mounir daar nog bij komen zal dit tenkoste gaan van Locadia.. Denk niet dat dit het beleid is van Cocu...

Mits Fit en met wedstrijdritme is Mounir een killer. Helaas voor hem is dat niet het geval en zal het ook niet meer gebeuren omdat geen club in europa zijn salaris wil betalen wetende dat ie op de bank beland.

Dit is nog eens een leuke speler voor Twente: Bokila. Dat kan wel eens een speler zijn waarvan Psv, Feyenoord en Vitesse in de jaren daarna denken: oeps, waarom zagen wij dat niet.

Hamdaoui de stoorzender is voor geen enkele ploeg goed. Je moet hem volledig de vrije hand geven, zeker als je een provincieclub zoals Twente bent. Denk niet dat hij daar gelukkig wordt. En dan nog het salaris. Te betalen??

Duarte halen en in een deal betrekken met Plet lijkt me verstandiger dan problemen op je hals halen met een speler als El Hamdaoui. Met alle respect voor zijn voetballende kwaliteiten overigens. Gewoon niet doen Twente. El Hamdaoui moet de komende jaren gewoon nog even zijn zakken vullen in een of ander sjeikdom. Dat stadium heeft hij volgens mij al bereikt.

ALs mounir water bij de wijn wil doen en nog een paar jaar lekker wil voetballen,

dan is Fc Twente de club voor hem, Twente kan hem mooi ruilen tegen Michailov.

16 juli 2013 om 18:07

Lijkt me niet dat Fiorentina genoegen neemt met alleen Mihaylov ruilen.

16 juli 2013 om 19:36

De meeste Ajax supporters zijn als de dood dat el hamdaoui bij twente of psv tekent stelletje hypocriete dat het zijn ik hoop dat het gebeurd

16 juli 2013 om 20:57

Wish-full thinking...el Ham kan prima ballen...als hij a. zin heeft en b. iedereen naar zijn pijpen danst...daarbij is de kans groot dat hij geen versterking is maar een verzwakking....wat heeft hij nu gespeeld de laatste 3 jaar? Verder is hij een ramp als een team vanuit het teamverband speelt zonder echte uitblinkers in plaats vanuit een individueel perspectief...want Mr social kun je hem niet noemen.

Ik dacht dat ze bij Twente wel een beetje klaar waren met mentaal zwakkeren als Cabral en Fer, dan lijkt El Hamdaoui me ook niet het prototype 'makkelijke jongen'. Puur voetballend gezien zou ie natuurlijk een enorme aanwinst zijn, misschien twee spitsensysteem want dat ligt castaignos ook beter.

Heb alleen gelezen dat Fiorentina Roberto Rosales wilde hebben en dat Fiorentina El Hamdoui en 1,5 miljoen wilde bieden. Maar hier moeten we toch niet aan beginnen als Twente zijnde. Een speler die al bij 2 club achter elkaar heeft gefaald. Iemand die bij de meeste clubs slecht in de groep ligt. Nee alsjeblieft zeg laat deze man hier ver vandaan blijven.

Makienok zie ik graag komen, een boom van een kerel met veel karakter. Ook nog een jonge jongen waar potentie in zit.

Stevens
Rosales
Bengtsson
Bjelland
Kuiper
Brama
Promes/Eghan
Guttierez
Holscher
Makienok
Tadic
16 juli 2013 om 18:33

Makienok zal nog een moeilijk verhaal worden aangezien Bröndby 3.000.000 euro voor hem wil ontvangen. Volgens mij hebben ze de prijs nog omlaag proberen te halen door ook Joshua John bij de deal te betrekken, maar dat wilde Bröndby niets van weten.

Haha, el Hamdaoui? Een erg goede voetballer, maar moeilijk te motiveren als hij zich niet goed behandelt voelt.. Hij moet dé ster zijn, zo behandelt worden en niks en niemand mag daarvan afwijken. In Engeland heeft hij het hierdoor niet gered, bij Willem 2 was hij op enkele wedstrijden na geblesseerd, bij AZ ging het op sportief gebied goed (maar daarbuiten botste het vaak, dus ook hier; hij moet de ster zijn en niet tegengesproken worden), bij Ajax was het op de eerste wedstrijden onder Jol oké (daarna ook direct rap bergafwaarts) en bij Fiorentina is het ook weer geen succes..

Ik zou geen miljoenen investeren in deze speler.. Daarbij heeft hij zijn leeftijd zo langzamerhand ook niet meer mee..

16 juli 2013 om 20:18

@detoekomst
Dat El Hamdaoui graag gezien en behandelt wilt worden als de topspeler van het team is misschien wel zo, maar dat dat de reden was dat hij het niet heeft gered in Engeland is natuurlijk de grootste onzin! Hij heeft het daar niet gered vanwege zware knieblessures en kreeg na zijn herstel ook geen kansen meer om zich te bewijzen.

ON: Met El Hamdaoui zou Twente weer een grote concurrent voor ons kunnen worden. Hij zou dan wel de ontwikkeling van Castagnios in de weg lopen. Al heeft Luc het niet bijster goed gedaan afgelopen seizoen, in de laatste 10 wedstrijden begon hij toch wel weer makkelijk te scoren en liet zien dat hij nog steeds over aardig wat talent beschikt. Dus als ik Twente was zou ik 2 x nadenken voordat ik een spits ala El Hamdaoui zou aan te trekken, die natuurlijk wekelijks in de basis zal willen en hoort te staan.

17 juli 2013 om 01:55

Zeg ik ben het hier toch niet helemaal mee eens. Men doet net alsof El Hamdaoui een prinsje is die helemaal op de wenken bedient wil worden maar zo was het toch niet? Hij was gewoon met een heel ander verhaal naar Ajax gehaald door Jol (opvolger Suarez, spel zou om hem gebouwd gaan worden). Toen De Boer hem meteen liet weten voorlopig geen beroep op hem te doen was de jongen op zijn teentjes getrapt. Ik vind dat de Ajacieden te snel De Boers kant hebben gekozen in dit verhaal, DB heeft zelf overigens ook aangegeven dat hij dit 'nowadays' anders aangepakt zou hebben.

on:

Ik weet niet of het zo slecht zou zijn om hem te halen, men schreef Pelle van tevoren ook af. El Hamdaoui heeft iig bewezen meer dan behoorlijk te kunnen voetballen en zal ongetwijfeld zich heel erg graag willen bewijzen.

El Hamdaoui is een goede voetballer, maar FC Twente zal haar geld nu in spelers met statiegeld moeten steken. Als je nu 3-5 miljoen betaalt voor El Hamdaoui, dan kun je die afschrijven. 3 miljoen voor Makienok moet op zich nog wel te doen zijn zodra Chadli verkocht is. Ik neem aan dat we dan iets ruimere bedragen kunnen uitgeven tot max 4 miljoen. Neemt niet weg dat Makienok geen 3 miljoen waard is als je ziet dat Helenius voor 1.4 miljoen is vertrokken en ongeveer van hetzelfde niveau is. 2-2.5 miljoen moet voldoende zijn.

Toch zie ik liever die Bokila komen, wat ik er van kan vinden is het toch wel een veelzijdige spits, tweebenig, goede kopper, goed schot, kan een man passeren, blijft rustig aan de bal en is redelijk sterk. Heeft bovendien met 2 uit 3 een prima gemiddelde ook al is het de Roemeense competitie. Hij is weliswaar al 24, maar wat oudere spelers die wat toevoegen kan FC Twente op het moment goed gebruiken.

Nooit nooit nooit elhamdoui binnen halen!!!
Je hebt gezien wat voor problemen hij met zijn gevolg ( dhr lens) bij Ajax veroorzaakte!!! Hij heeft bij Ajax een jaar in het tweede lopen verkloten en is in Italië op de bank beland dus heeft al2,5 niet meer normaal gespeeld... Is je reinste kapitaal vernietiging!!!!!!

Op dezelfde dag dat Munsternan vertelt dat de inkomsten van Fer voorlopig niet geherinvesteerd kunnen worden, zouden ze nu in staat zijn om El Hamdaoui te halen?

Een paar dagen geleden was de 8 ton voor Koppers al een te groot obstakel, dus dit miljoen voor Bokila is misschien ook wel te veel.

De enige van het genoemde rijtje die zomaar de vraagprijs op tafel kunnen legen, is AZ. Anderzijds, welke club gaat zich willen branden aan dat gedoe met zijn contract. Heb je straks een overeenkomst met Zulte, blijkt ie achteraf niet speelgerechtigd te zijn. Daar zit toch geen enkele club op te wachten.

16 juli 2013 om 19:24

8 ton voor een speler die de helft maximaal waard is is inderdaad teveel. Persoonlijk vraag ik me af of Bokila één miljoen waard is maar Koppers is met alle respect net vier ton waard ( zo word hij ook geprijst op transfermarkt ). En zelfs dat is veel voor een speler die 25 duels op het hoogste niveau heeft gespeeld ( waarvan dan ook weer grootendeels invalbeurten bij Ajax zijn geweest. ).

Twente heeft het geld, maar niemand gaat onnodig te veel geld uitgeven voor spelers die wellicht goedkoper zijn, maar alsnog te duur worden geprezen.

Ik snap Twente niet. Ze laten nu Glynor Plet gaan om vervolgens Bokila te halen voor een miljoen. Oftewel je geeft een miljoen uit om vervolgens een speler te halen die ongeveer gelijk is aan de speler die je laat gaan.
Ik verwacht dat FC Twente dit seizoen zich mengt tussen alle middenmoters, oftewel alle clubs op Ajax, Psv, Feyenoord en Vitesse na. Ze kunnen zomaar vijfde worden maar ook zomaar 14e. ( ik ga er natuurlijk wel vanuit dat Chadli gaat! )

Ja, betaal dan een miljoen euro voor Bokila om een betere Glynor Plet gratis te laten gaan. Kom op Plet is een prima spits dat heeft hij vorig seizoen bij Racing Genk meermaals bewezen. Als supersub is hij echt van goudwaarde.

Sjonge relativeren kan hier ook niemand he,

dit over El Hamdaoui is alleen maar een gerucht uit een lokale Italiaanse krant, maar mocht het waar zijn, dan kost het Fc Twente waarschijnlijk helemaal geen geld, omdat ze Michailov dan ruilen met El Hamdaoui, en dan zou ie wel ineens heel dicht bij een komst bij Twente zijn, als ze het eens worden over salaris e.d, maar zoals ik al zei, een Gerucht meer niet,

over Makienok kan ik kort zijn, ik denk niet dat Twente 3 miljoen uitgeeft aan een speler die niemand verder kent en nog niets tot weinig heeft gepresteerd in denemarken of zweden, ( dan liever een El Ham)
en over Bokilo kunnen we echt heel kort zijn, ziet er op youtube filmpje bij sparta aardig uit, maar het niveau van een top / subtopper heeft ie denk ik niet, kan wel komen, maar Twente heeft juist iemand nodig die er al staat, dus ik zou zeggen maak werk van El Hamdaoui, die in de aanval ook op meerdere plekken kan spelen, maar als spits dodelijk is.

El Hamdaoui laat maar lekker in Italië blijven. Bij Ajax had hij er ook geen problemen mee om zijn zakken te vullen ten koste van de club en zijn carrière dus voor dat soort spelers kan Twente beter passen. Bokila ken ik niet maar klinkt al een stuk haalbaarder en minder risico. Wat betreft Plet lijkt het me een duidelijke zaak, die kwam en komt nog steeds te kort. We hebben meer mensen nodig die een goal kunnen maken en Plet kan nooit vanaf de bank scoren.

Wat heb je nou aan El Hamdoui? Hij is alleen voor het geld gegaan en heeft niet veel potentie meer het zou een waardeloze aankoop zijn. FC Twente moet jonge spelers kopen en Bokila is een geschikt kandidaat wat bij FC Twente ontwikkelen ze zeer sterk en dat levert weer geld op voor Twente.

tuurlijk gaat hij voor geld, wie doet niemand aan geld alles draaide om geld,el hamdaoui heeft een naam in eredivisie kampioen geworden bij AZ en topscoorders bij AZ kampioen bij Ajax wat wil je nog meer.
ik hoor vaak over el hamdaoui dat hij geen lieverdje op het veld,met lieverdjes word je geen kampioen geloof me.

Och twente, snap het probleem wel, maar ga niet met mehke in zee, a) hij heeft te veel gekke noten op zang en b) kost te veel salaris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

31 jaar
3 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2020/2021 Ankara Keçiörengücü 0 0 0 0
2019/2020 Ankara Keçiörengücü 12 1 4 0
2019/2020 Hatayspor 6 2 4 0
2018/2019 Akhisar Belediyespor 16 4 2 0
2017/2018 Dinamo Boekarest 12 1 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren