Update: Ajax maakt tijdelijk vertrek beste spits van Copa Amsterdam officieel

Woensdag, 17 juli 2013 om

Gino van Kessel verhuist naar Slowakije. De twintigjarige aanvaller hoeft bij Ajax nog niet te rekenen op veel speelminuten in het eerste elftal en de Amsterdammers stallen hem voor één seizoen bij AS Trencín, de club van Tscheu La Ling waarmee men een samenwerkingsverband heeft. Dat laat Van Kessel zelf weten via zijn account op Twitter.

Het talent speelde vier jaar voor AZ en werd in 2012 topscorer van de A-junioren door 29 keer te scoren in 26 wedstrijden. Ajax rook zijn kans en nam hem voor twee seizoenen over, maar het is Van Kessel nog niet gelukt om zijn officiële debuut voor de ploeg van Frank de Boer te maken. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Almere City FC en in de Jupiler League kwam hij tot tien wedstrijden en één doelpunt. Hij scoorde in februari tegen SC Veendam (3-1 verlies).

Van Kessel keerde in mei terug bij Ajax en hij maakte persoonlijk veel indruk op de Copa Amsterdam, een toernooi voor spelers onder de negentien jaar. Hij scoorde in totaal vier keer en werd daarmee topscorer van de Copa. Hij werd bovendien verkozen tot de beste spits van het Amsterdamse toernooi. Hij moet proberen om die vorm nu vast te houden bij Trencín, dat het nieuwe seizoen van de Corgon Liga inmiddels al is begonnen. Ajax haalde onlangs Stanislav Lobotka nog weg bij Trencín.

Update 17 juli 13.50 uur - Ajax maakt tijdelijk vertrek beste spits van Copa Amsterdam officieel
Gino van Kessel meldde het afgelopen zondag al op Twitter, maar drie dagen later heeft Ajax het nieuws ook officieel bevestigd op de website van de club: de aanvaller zal voor het aankomende seizoen verhuurd worden aan AS Trencín. De verhuur is een voortvloeisel uit de samenwerking tussen de Slowaakse club en Ajax, waar Van Kessel nog een eenjarig contract heeft. In deze verbintenis zit echter een optie voor een extra seizoen.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Kunnen we dus concluderen dat het Technisch hart geen toekomst ziet in hem. Lijkt me niet dat je anders wordt verhuurd aan Trencin.

14 juli 2013 om 21:41

Lijkt me wel. Ook als je ziet dat Ajax spelers als Sam Hendriks en Höner heeft aangetrokken. Deze zullen wel eerst in de JL gaan spelen of zelfs in de A nog. Maar als Van Kessel niet eens in aanmerking komt voor de JL selectie. Tja dan kun je je afvragen of het niet beter is om je heil ergens anders te zoeken inderdaad

14 juli 2013 om 21:43

Voort wat hoort wat verhaal. Samenwerking net nieuw. Wij doen wat voor hen, zij doen wat voor ons.

Eigenlijk een beetje Raiola activiteiten :P

17 juli 2013 om 15:40

Dat lijkt mij heel logisch. Raakte afgelopen seizoen geen pepernoot bij Almere. Hij kwam gewoon veel fysiek te kort en ook de voetbal intelligentie, die je bij een spits van Ajax verwacht, zit er bij hem niet in.

Dit wordt gewoon een gevalletje Castillon ben ik bang, een eeuwig talent...

Kan je dan niet beter een jaartje in de JL bij jong Ajax spelen? Lijkt me beter dan de Slowaakse competitie..

14 juli 2013 om 21:45

AS Trecín speelt Europees voetbal dus dat is opzich best verleidelijk. Daarbij moet de samenwerking niet alleen maar van één kant komen. Ik denk dat ze in Slowakije niet zitten te wachten om hun talenten goedkoop te laten gaan en daar niks voor terug te krijgen. Ik denk dus dat je dit moet zien als een soort cadeautje voor Trecín.

17 juli 2013 om 14:04

Ik dacht dat Trecin 5e geworden was. Spelen ze dan Europees voetbal?

17 juli 2013 om 14:19

Ze eindigden 3e en mogen kwalificaties EL spelen. Dat doen ze morgen al in de 2e ronde tegen Goteborg, daarna volgen eventueel play-offs.

17 juli 2013 om 15:42

Göteborg en daarna play-offs? Ik mis iets volgens mij?

17 juli 2013 om 23:28

Ik kan er ook niks aan doen dat de volgende ronde zo heet. Mocht je in de war zijn en denken "maar Trencin speelt toch niet in Zweden?" Nee dat klopt daarom zei ik ook kwalificatiewedstrijden EL.

Volgens mijn las ik dat die maar een half jaar werd verhuurd.

14 juli 2013 om 21:42

Dat klopt hij komt inderdaad na tijdens de winterstop weer bij jong ajax

Dat is toch ook niks voor een jong talent om verhuurd te worden aan een club in Slowakije. Hij kan beter in Jong Ajax gaan spelen, Jupiler League

14 juli 2013 om 21:46

Andere werkomgeving kan wonderen doen in dat koppiej.. ff wakker worden en straks hier weer lekker knallen.

Had dan beter bij Az kunnen blijven
Draaide een topsiezoen in de jeugd
En moest dus ook snel gekocht worden, want supertalent he
Als het dan even wat minder gaat kan hij mooi naar Trencin
Leuk kadootje voor de samenwerking voor Ling
Voor Van Kessel is dit natuurlijk niks, Trencin daar zal hij niet veel beter van worden
Hij word gewoon als wisselgeld gebruikt, ach who cares dan halen we gewoon toch weer wat andere 16 jarigen

14 juli 2013 om 21:49

Hij was transfervrij, werd niet gekocht.

Wat dat betreft was het voor Ajax logisch, een gokje nemen met een gratis speler die er 29 maakt in de landelijke beloften jeugd (topscoorder) is dan erg goedkoop.

Achteraf had hij beter bij ons (az) kunnen blijven, had hij backup spits geweest, of in ieder geval samen met Babalj uitzoeken wie de backup wordt achter Aron Johansson.

14 juli 2013 om 21:57

Wat je zegt klopt.
Voetbal gaat niet alleen maar over rozen. We horen eigenlijk alleen maar het mooie nieuws dat er deze periode alweer heel veel nieuwe talenten bij zijn gekomen bij Ajax. Dat is natuurlijk mooi, maar we kunnen het gezegde 'de één zijn dood is de ander zijn brood' hier best omdraaien. De één zijn brood is de ander zijn dood. Elk talent dat er wordt aangetrokken betekent het einde van een minder goed talent. En dat zullen we op voetbalzone hier niet lezen dat een talent van Ajax nu ergens voor een hongerloontje werkt. Dat is voetbal, dat is het leven en Ajax doet daar gewoon aan mee. Het is tragisch maar weinig aan te doen.

14 juli 2013 om 22:01

Ik weet wel zeker dat we weer wat andere 16 jarigen halen. Hele bakken vol. Kosten weinig, dus als ze floppen als deze Van Kessel is dat niet zo'n groot probleem als wanneer je een speler van de subtop in Nederland haalt van 17 mil die flopt.

Verder had hij het bij Az ook niet gered, hij kon bij Almere City al geen potten breken. Hij komt gewoon te kort. Je zegt zelf al dat zelfs Trencin hier niet beter van zal worden.

17 juli 2013 om 14:20

Hij is pas 20 en speelt dit seizoen wellicht EL. Dat lijkt me een stuk zwaardere competitie dan JL en daarbij is Trencin dit jaar echt een kampioenskandidaat. Je vergeet dat van Kessel zelf heel graag erheen wil.

(achteraf gezien) Is het uiteindelijk toch een fout van die jongen geweest om AZ te verlaten voor Ajax, had dan nog een kleine kans op invalbeurten in het eerste. Bij Ajax heb je dat natuurlijk met Sighthorsson en nu ook Krkic. En dan is die Hoessen nog niet eens meegenomen in de beslissing.

Als (ja als) dan had hij het samen met Babalj kunnen uitzoeken wie de vaste invaller van Aron Johansson wordt. Maar goed, misschien komt hij wel sterker terug van Trencin........

Zal wel een vriendendienstje zijn, tscheu la ling levert dingen aan Ajax (die Zcerny die jeugdspeler?) en dan krijgen hun nu hem terug in ruil....

14 juli 2013 om 22:12

Lobotka bedoel je. Cerny komt niet van AS Trencin

15 juli 2013 om 10:49

@remi
Excuus, ik volg ajax niet zo. Ik ging er eigenlijk vanuit dat die jongen van het samenwerkingsverband afkwam!

Maar dit is wel een leuk goedmakertje voor Trencin, Kessel is misschien geen topper, maar kan zijn waarde hebben in ''die competitie'' ik bedoel het niet al te neerbuigend, maar het is wel een niveautje lager.

15 juli 2013 om 14:06

Ja, hij gaat daarnaast ook met Trencin in de Europa League spelen. Dat is dus wel mooi voor hem. Maar Ajax ziet sowieso geen toekomst meer in hem. Ze hebben Sigthorsson, Hoesen en Hendriks al.

14 juli 2013 om 22:18

Ach wie zegt dat hij bij Az dan wel al doorgebroken was?
Dit is een kans voor die jongen om te laten zien wat hij kan of een hoger niveau dan de jeugd en wie weet als hj terugkomt zit er meer voor hem in bij Ajax.

Bij AZ was men lyrisch om zijn prestaties en had het een kwestie van tijd geweest voordat hij zijn kans bij de selectie zou hebben gekregen. Zijn verblijf bij Ajax heeft hem niets gebracht. Een tijdelijke transfer naar AS Trencin is het gevolg. Jammer.

14 juli 2013 om 22:05

Bij Ajax was men ooit ook lyrisch over Richard Knopper in de jeugd. Sommige talenten halen het gewoon niet, de laatste stap is het moeilijkst. Of deze van Kessel nou bij Az was gebleven of naar Ajax was gegaan, gered had hij het niet. We hebben het hier over een speler die het niet lukte te slagen bij Almere City.

14 juli 2013 om 22:14

Ik ben het grotendeels met je eens. Verkeerde keuzes spelen een belangrijke rol. Wat zou de keuze om voor Ajax te gaan spelen mentaal met deze jongen hebben gedaan? Is zijn ego hiermee enorm gestreeld? Heeft hij teveel druk ervaren waardoor hij zijn niveau niet kon halen/kon verbeteren? Hij vond net zijn draai bij AZ, raakte gewend aan de speelstijl. Wellicht had de vertaling bij AZ van talent naar basiskracht wel vorm gekregen. Weten doen we het natuurlijk niet, het blijft gissen.

14 juli 2013 om 22:24

Zeker weten doe je het nooit, maar ik betwijfel het sterk. Ik herinner me bijvoorbeeld nog Darko Bodul. Die schoot bij jong Ajax alle ballen binnen, scoorde echt heel veel. Vervolgens flopte hij bij Ajax 1, om daarna bij Sparta nogmaals te floppen. De laatste stap is de moeilijkste; uitblinken in de jeugd is iets heel anders dan ook doorbreken in het eerste.

Hmm risicovol maar laten we niet vergeten wat er met Ozbiliz is gebeurt.
Ik weet dat het een andere competitie is van Ozbiliz (zwaarder) maar je weet maar nooit wat er kan gebeuren met een speler in een andere omgeving.

14 juli 2013 om 22:58

Als Ajax zo gaat denken dan zit je dus over een tijdje weer met minimaal 75 contractspelers...
Nee kom, deze speler heeft het niet laten zien bij Almere City en als je het daar al niet redt dan red je het al helemaal niet bij Ajax.
Maar goed, dit is alleen een verhuur en geen verkoop dus je neemt sowieso geen risico...

Jammer, want denk dat hij dan toch niet het volste vertrouwen geniet van technisch hart. Toen hij destijds naar Ajax kwam, werd hij toch wel bestempeld als talent en ik heb hem toen ook gevolgd. Zeker toen hij werd uitgeleend aan Almere City. Maar ondanks dat hij een beetje tegenviel had ik zo'n stap niet verwacht.

Ondanks dat AS Trencin wel Europees voetbal speelt, denk ik dan dat hij niet meer het volste vertrouwen geniet. Anders had je Van Kessel ervaring op kunnen laten doen in de Jupiler League, wat de anderen talenten wel gaan doen aankomend seizoen.

14 juli 2013 om 22:08

Hij werd waarschijnlijk alleen aangetrokken omdat hij een ongelofelijk doelpuntengemiddelde had en er een gat was in de spits. Dit gat wordt nu dus opgevuld door Sam Hendriks, en dus mag van Kessel uitwijken.

14 juli 2013 om 23:51

Ja denk het ook. Inmiddels hebben we Hoesen, inderdaad Hendriks, Höner, Karlsson en Ezra Walian voor de toekomst...dus voor de komende tijd zitten we niet verlegen om de spits positie.

Vraag me af wat we van Höner kunnen verwachten, niet echt een topper op papier en als hij echt zo goed was dan hadden andere Duitse clubs hem toch wel ontdekt? Zeker omdat Duitsland de afgelopen jaren zo intensief bezig is met het zoeken en opleiden van jong Duits talent.

Maar ja we zullen het wel gaan zien aankomend seizoen!, wie weet kan hij verassen.

14 juli 2013 om 23:55

Inderdaad, het is altijd gewoon afwachten. We zullen het dus wel gaan zien, al denk ik niet dat Höner dit seizoen veel in Ajax 1 zal spelen.

15 juli 2013 om 06:06

Gino van Kessel werd door mensen die hem echt kenden helemaal niet bestempeld als talent maar als een jongen die er toevallg een seizoen veel in had getrapt. Voetballend nooit echt goed geweest en naast dat ene topseizoen altijd maar een matige spits.

15 juli 2013 om 14:04

Dat is dus wat ik zei...

In het artikel staat dat de competitie in Slowakije al is begonnen. Hij kan dus gelijk aansluiten bij de selectie en wedstrijden spelen. Als hij dan na de winterstop terugkomt, heeft hij i.i.g. een hoop wedstrijden gespeeld. Misschien kan hij daarna aansluiten bij jong Ajax in de jupiler league.

Dit is natuurlijk omdat Trencin toch iets moest krijgen van de samenwerking met ajax, die hen tot nu toe eigenlijk weinig tot niets had opgeleverd. Hij had beter bij az kunnen blijven, had hij nou gewoon in de spits kunnen concurreren samen met johansson. Maarnee, alle supertalenten moeten in de jeugd van ajax hebben gespeeld.
Keerzijde van ajax' behoefte om de jeugdopleiding aan te blijven vullen met nieuwe spelers.

14 juli 2013 om 23:20

Ja toch typisch dat men nu vindt dat hij beter bij Az had kunnen blijven en dat hij zelfs daar een concurrent zou zijn van de spits terwijl hij vorig seizoen bij nota bene Almere City in de JL niks gepresteerd heeft...

Ik heb dan ook het idee dat jij en die paar mensen die dat zeggen hem totaal niet meer gevolgd hebben na zijn vertrek bij Az...
Hebben jullie hem echter wel gevolgd dan vind ik het simpelweg een erg vreemde mening.

14 juli 2013 om 23:34

Kritiek op de jeugd van ajax wordt hier niet gewaardeerd fredje.

Maar feit is dat er ook bij ajax honderden talenten floppen en slechts een paar doorbreken. Het verschil met andere clubs is, dat bij ajax de nadruk meer wordt gelegd op de wel doorgebroken jeugd, dus alles lijktdaar beter.

14 juli 2013 om 23:52

In plaats van een debiele reactie te plaatsen kun je beter inhoudelijk op de discussie ingaan boer.
Bij Ajax floppen er genoeg, zekers, (nogal logisch dat als je meer in de jeugd investeert dan de rest dat er dan ook genoeg spelers floppen) maar dat is niet het hele punt toch?
Het gaat erom of deze speler het wel gered zou hebben bij Az wat een aantal mensen durven te verkondigen.

Ik heb echter nog niet 1 steekhoudend argument daarvoor gelezen...

15 juli 2013 om 00:02

Hij heeft gewoon gelijk, een kuis je taal. Bij ajax wordt er inderdaad meer nadruk op gelegd dan bij andere clubs, en zodoende breekt er misschien iets meer door dan bij andere clubs. Nadeel is ook dat geflopte spelers dan eerder opvallen dan bij laat ik zeggen psv.
Aan de hand van de informatie gegeven in het artikel over een spits die verder totaal onbekend is voor de meeste lezers is de reactie dat hij beter bij az had kunnen blijven totaal niet vreemd.

15 juli 2013 om 00:05

De meeste mensen volgen inderdaad niet ieder jeugdproduct van ajax, dus aan de hand van de informatie in het artikel is deze reactie helemaal niet raar. Daarnaast wil ik eraan toevoegen dat het bij almere city uberhaupt onmogelijk is om een bal voor het vijandelijk doel te brengen, dus daar heb je als spits nietzoveel te zoeken nee

15 juli 2013 om 00:07

Bij AZ was het vertrouwen in hem zeer groot. was hij wellicht eerder bij de selectie gekomen, waar hij met betere spelers traint en dus zelf waarschijnlijk ook sneller beter wordt.

Ook werd hij nu uit zijn vertrouwde omgeving weggehaald, waar hij zich goed voelde en ook goed presteerde, kan zijn dat hij zich in Amsterdam niet zo op zijn gemak voelde en daardoor ook minder presteerde.

Genoeg argumenten??

15 juli 2013 om 00:58

Naja ik vind dus dat als je deze speler eigenlijk totaal niet kent en niet gevolgd hebt de laatste jaren dat je dus ook totaal niet kan en mag oordelen...
Iets dat ik steeds vaker zie hier, mensen die zomaar reageren zonder enige kennis van zaken en puur afgaan op de zeer beperkte 'info' die in een artikeltje gepropt wordt.

Dat is 1, 2, Almere City heeft 40 doelpunten gemaakt (rond die koers) en van Kessel heeft er daarvan maar liefst 1 gemaakt in 569 minuten...
Buiten dat hij niet effectief is geweest, was het zelfs zo dat hij niet eens een vaste 1e keus was...

Ja, echt, ik vind het dan vrij ongelofelijk dat men dan nu zegt dat hij het bij Az zomaar had kunnen halen als concurrent van de spits.

@boer, 'wellicht' 'waarschijnlijk' in je 1e argument doen me nogal twijfelen aan de kracht ervan.
Iets dat zoveel twijfel uitspreekt kan ik moeilijk als echt sterk argument zien, daarbij kan ik dan zeggen dat hij bij Ajax in tegenstelling tot Az traint met ex wereldtoppers in de staf waar hij meer van kan/kon leren.

Vertrouwde omgeving weggehaald? (en wederom 'kan zijn', wederom zeg je eigenlijk zomaar wat zonder dat je het zeker weet, zoiets heet speculeren, iets dat niet als argument geldt lijkt me, niet als steekhoudend argument in ieder geval)
Muah, valt reuze mee aangezien hij transfervrij was en zelf heel erg graag naar Ajax wilde.
Dus uuhm, ik denk dat hij zich prima voelde bij die stap hoor
Maar goed, dat is dan weer een aanname van mijn kant.
Iets waar we niks aan hebben want ik zei het al eerder, speculatie is geen argument...

Ik lees dus genoeg argumenten (soort van), echter, ik ga liever voor kwaliteit dan kwantiteit wat dat betreft

heeft iemand wat van die speler gehoord? ik ken hem blijkbaar niet ..... zo jaah kan je wat informatie geven aan me

17 juli 2013 om 14:18

Az
Gino van Kessel speelde van 2008 tot 2012 voor AZ en werd in zijn laatste jaar Topscorer van de Nike A-junioren Eredivisie met 29 goals in 26 wedstrijden.

AFC Ajax
Gino van Kessel speelt sinds 2012 voor Ajax, hij heeft een contract tot medio juni 2014. Gino speelde in de jeugd van AZ, in 2012 werd hij overgenomen door Ajax. In 2012 werd van Kessel topscorer. Hij heeft naast AZ nog bij Kolping Boys, sv Vrone en Stormvogels Telstar gevoetbald.
Verhuur aan Almere City Fc[bewerken]
In januari 2013 werd bekend gemaakt dat van Kessel voor de rest van het seizoen verhuurd zal worden aan Almere City FC om ervaring op te doen in het betaald voetbal. Op 18 januari 2013 maakte van Kessel zijn debuut voor Almere, in een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (0-1 verlies). Op 15 februari 2013 maakte van Kessel zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal in een uitwedstrijd bij SC Veendam (3-1 verlies). Met Almere City eindigde van Kessel op een 13de plaats. Tijdens zijn verhuurperiode kwam hij 10 keer in actie en wist hij 1 maal te scoren.

Terugkeer naar AFC Ajax
Op 15 mei 2013 werd bekend gemaakt dat van Kessel terug zou keren bij Ajax. Hij zou met de A1 van Ajax gaan deelnemen aan de Copa Amsterdam. Op deze Copa Amsterdam kwam van Kessel met Ajax A1 niet verder dan de groepsfase. Hij speelde alle 3 de duels uit de groepsfase en speelde de wedstrijd om de 5e/6e plaats tegen Tottenham Hotspur mee en scoorde in totaal 4 keer en werd daarmee voor het tweede jaar op rij Topscorer en Beste Spits van het Copa Amsterdam toernooi.

Verhuur aan AS Trenčín
Op 14 juli 2013 meldde Gino van Kessel op zijn persoonlijke twitter account dat hij voor een half jaar zou worden verhuurd aan de Slowaakse club van Tscheu La Ling, AS Trenčín, waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft. [1] Op 17 juli 2013 werd door Ajax bevestigd dat van Kessel tot en met 30 november 2013 zal worden verhuurd aan AS Trenčín.

Daar heeft die speler weinig aan. Is enkel een cadeau van Ajax aan AS Trencin. Die speler hoeft daar eigenlijk niet in mee te gaan. Kan me niet inbeelden dat hij op basis van een seizoen in de Slowaakse competitie een plek in de A-selectie van Ajax verdient.

Wauw 4 keer scoren en dan de titel krijgen van beste spits Copa Amsterdam.
Zo'n nietszeggend toernooi waar de simpele burger veel te veel waarde aan hecht.

Waarom zoveel negatieve reacties?
Dit is simpelweg de beste oplossing voor alle partijen.

Voor Ajax, omdat ze een speler die op dit moment (blijkbaar) niet zoveel toevoegt beter kunnen laten worden door speeltijd te krijgen bij een andere club waarna ze opnieuw de inschatting kunnen maken of hij dan wel goed genoeg is.

Voor Van Kessel zelf, omdat hij een jaar veel speeltijd kan maken en zich kan laten gelden, terwijl hij nog onder contract staat bij een fantastische club als Ajax. Hij heeft het dus zelf in de hand, weet hij ze te overtuigen dan kan hij terugkeren.

En voor AS Trencin, omdat ze een jaar kunnen genieten van een speler die bij Ajax weliswaar niet zoveel toevoegt maar vermoedelijk op een niveautje lager wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren