Southampton breekt transferrecord en heeft gewenste controleur binnen

Donderdag, 11 juli 2013 om
/

Southampton heeft de overgang van Victor Wanyama definitief afgerond. De controlerende middenvelder komt over van Celtic, dat een Schots transferrecordbedrag van naar verluidt 12,5 miljoen pond (14,5 miljoen euro) voor hem ontvangt. De Keniaan tekende een vierjarig contract bij de ambitieuze club uit het zuiden van Engeland, dat daarmee onder meer Liverpool en Cardiff City te vlug af is.

De 22-jarige speler, het jongere broertje van Internazionale’s McDonald Mariga, zegt op de website van zijn nieuwe club te hebben gekozen voor de uitdaging die The Saints hem bieden. “Ik had meerdere opties, maar Southampton is een club met ambities en dus heb ik gekozen om hierheen te komen. Het komt nu aan op hard werken en goed trainen en dan zien we wel wat ervan komt”, aldus Wanyama, die in 2011 overstapte van het Belgische Beerschot naar Celtic.

Coach Mauricio Pochettino denkt met de jongeling een absolute topper in spé in zijn gelederen te hebben. “Het feit dat veel Euroepse topclubs hem ook wilden hebben, zegt wel iets over de aantrekkingskracht die Southampton op spelers heeft. Ik heb hem zien spelen in de Champions League en ik ben ervan overtuigd dat hij een zeer waardevolle toevoeging zal blijken voor deze club, maar ook voor de Premier League.”

Vegard Forren
Southampton maakt verder bekend dat Vegard Forren na een half jaar al terugkeert naar zijn voormalig werkgever Molde FK. De 25-jarige verdediger maakte in januari voor dik vijf miljoen euro de overstap naar St Mary's, ondanks belangstelling van onder meer Liverpool en Everton. Pochettino stelde de Noors international echter in geen enkele officiële wedstrijd op. Molde heeft Forren voor een onbekend bedrag overgenomen van the Saints.


Poll

Vind jij dit een goede keuze van Victor Wanyama?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door dion united)

Dit was inderdaad al even bekend. Enorm sterke aankoop van Southampton en Arsenal heeft hier toch wel zitten slapen. Zo'n beer op het middenveld is namelijk precies wat er nodig is. Ik denk dat hij het goed gaat doen.

11 juli 2013 om 19:50

@ Nic_d,

Dit is inderdaad weer een goede aankoop van Southampton.

Eerst Dejan Lovren overgenomen van Olympique Lyon en nu Victor Wanyama van Celtic, vorig jaar Gastón Ramirez van Bologna overgenomen.

Ze hebben ook toch wel een leuk elftal en daarmee kunnen ze wel voor Europees voetbal spelen, vind ik.

Boruc
Clyne
Lovren
Yoshida
Shaw
Wanyama
Schneid/Cork
Rodriguez
Ramírez
Lallana
Lambert
12 juli 2013 om 01:17

Zou toch meer een spits van formaat moeten komen dan respectievelijk Ricky Lambert..

11 juli 2013 om 20:00

Ik denk dat Wenger volledig voor Fellaini gaat, ook een beer. Maar voor Southampton en de PL is dit een goede aankoop.

11 juli 2013 om 20:06

Zitten slapen? Wanyama is lang niet goed genoeg voor Arsenal. Laat hem zich maar eerst bewijzen bij Southampton, ipv dat Arsenal met hem een risico neemt.

11 juli 2013 om 21:25

Een risico van 12 miljoen is voor een club als Arsenal te overzien. Fellaini nu halen, een DM is gewoon de topprioriteit samen met een goede spits, als we dat hebben denk ik serieus dat we een heel eind kunnen komen, dan kom je zo uit:
Basis: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, aankoop, Wilshere, Cazorla, Walcott, aankoop, Aoc/podolski.

Bank:
Fabianski/aankoop
Vermaelen
Monreal
Arteta
Rosicky
Aoc/podolski
Giroud

12 juli 2013 om 03:59

Met het budget dat Arsenal nu heeft.
Krul word waarschijnlijk gehaald als eerste keeper.
Sagna zo spoedig mogelijk vervangen.
Waarom een aankoop op die positie?
Higuan word gehaald als spits

Arsenal heeft hier liggen slapen. Dit is echt een topaankoop van Southampton, Wanyama kan zo mee met de top in de PL. Hij speelde zeer sterke wedstrijden tegen Barcelona oa.

Wat een geweldige versterking van Southampton, Victor Wanyama was de absolute sterkhouder van Celtic in de Champions League; een bedrag van twaalf miljoen pond lijkt me dus wel op z’n plaats. Na Dejan Lovren is dit al de tweede ijzersterke aankoop van de Saints, dat belooft veel voor komend seizoen! Toch vond ik deze transfer niet broodnodig, met Jack Cork en Morgan Schneiderlin had Southampton al twee goede centrale middenvelders die zich vorig seizoen opvallend makkelijk staande hielden in de Premier League. Echter blijft een brede selectie cruciaal om je te vestigen in de middenmoot op het hoogste niveau van Engeland, hopelijk weten de Saints dat ik de komende jaren te doen.

Wat Pocchetino waarschijnlijk nog nodig heeft is een aankoop die op beide vleugels uit de voeten kan, Guly do Prado komt namelijk echt tekort voor de Premier League. Met Jay Rodriguez, Adam Lallana en Puncheon staan er al behoorlijke spelers, maar iemand die een wedstrijd in z’n eentje kan beslissen ontbreekt daar eigenlijk nog. Aiden Mcgeady werd de laatste tijd vaker genoemd, hij zou met een eenjarig contract bij Spartak Moskou niet zo duur zijn en een waar gevaar op rechts kunnen vormen. Zo kan Jay Rodriguez zich meer richten op de spitspositie als vervanger van Lambert, die waarschijnlijk niet het gehele seizoen wedstrijd in wedstrijd uit kan spelen.

Helaas lees ik dat tegenover de komst van Dejan Lovren het vertrek van Vegard Forren staat, helaas kon hij zich niet bewijzen in Saint Mary's. Net als Mayuka trouwens, op die twee heren is toch een behoorlijk bedrag verloren (al moet de spits nog verkocht worden). Maar goed, dat is natuurlijk het risico van de transfermarkt en het betalen van behoorlijke bedragen voor spelers die zich enkel hebben bewezen in kleinere competities.

Boruc
Clyne
Lovren
Yoshida
Shaw
Wanyama
Schneiderlin
J. Rodriguez
Gastón/Davis
Lallana
Lambert
11 juli 2013 om 20:18

Ik heb het een tijdje terug al gezegd dat Wanyama gewoon naar Southampton zou gaan. Met deze aankoop doen ze voor de tweede keer goede zaken deze periode. Eerst namen ze Lovren van Lyon over en nu dus Wanyama van Celtic waar ze grote clubs voor hebben afgetroefd. Met de selectie die er nu staat zullen ze zeker in de middenmoot gaan eindigen. Echter is de selectie nog niet zo breed dat ze een afwezige speler makkelijk kunnen opvangen maar dat gaat wel komen.

Ik vind Southampton echt een van de mooiste clubs uit Engeland en dat komt vooral door het beleid wat ze voeren. Er is nu een manager die goed voetbal wilt spelen en haalt spelers die voor de lange termijn een versterking zijn maar er wel direct staan. Met jongens als Clyne, Lovren, Wanyama, Ramirez en Rodriguez heb je genoeg voorbeelden van transfers die in een periode van een jaar gehaald zijn. Deze spelers hebben een groot potentioneel en kunnen na een tijdje voor veel geld naar een grotere club overstappen. Hierdoor kan Southampton eerst sportief profiteren van de speler en later economisch profiteren met het geld wat binnenkomt. Zo wordt je als club dus stap voor stap sterker en kan je steeds je grenzen verleggen.

Boruc
Clyne
Lovren
Yoshida
Shaw
Schneiderlin
Wanyama
Rodriguez
Ramirez
Lallana
Lambert
11 juli 2013 om 20:34

Volledig met je eens, Southampton is ook in mijn ogen één van de mooiste clubs in Engeland. Arsenal blijft voor mij nummer één, maar Southampton blijft toch ook iets hebben. Het transferbeleid van de Saints heeft z'n voordelen in nadelen, dat wordt ook wel duidelijk in dit artikel. Spelers worden voor veel geld aangetrokken, maar zullen niet altijd geweldig presteren; ik noem bijvoorbeeld namen als Mayuka en Forren, zij kostten maar liefst elf miljoen euro gezamenlijk. Nu vertrekken ze door de achterdeur en hebben ze alleen maar geld gekost. Maar inderdaad, met zulke aankopen kan je ook een voltreffer schieten en uiteindelijk zowel sportief als economisch profiteren van z'n prestaties!

11 juli 2013 om 20:58

Ik vind Southampton ook gewoon de mooiste club van Engeland na Liverpool natuurlijk en ik denk dat ze met dit beleid en de huidige trainer echt tot de suptop gaan behoren binnen een paar jaar. Ik vind dat altijd geweldig om te zien dat clubs jonge goede spelers binnenhalen en ze in de toekomst voor veel geld te verkopen. Zoals ik hierboven al zei groei je hierdoor zowel sportief als economisch en kan je steeds wat verder gaan omdat je als club groter wordt.

Wat je over Forren en Mayuka zegt heb je helemaal gelijk in maar ik denk dat iedereen die deze twee spelers goed kende wel het gevoel had dat ze het goed gingen doen bij Southampton en echte versterkingen zouden zijn. Dan is het jammer dat je een kleine tien miljoen pond verliest aan hun maar dat is achteraf altijd makkelijk praten natuurlijk.

11 juli 2013 om 21:28

Subtop is te hoog gegrepen, onder subtop schaar ik Everton, Newcastle, Liverpool, Spurs en Arsenal to be honest. En iedere club doet miskopen, kijk naar United met Anderson, kijk naar Liverpool met Carroll, kijk naar Arsenal met Gervinho en zo is er voor iedere club wel een miskoop te noemen. Dat Forren niet gespeeld heeft snap ik eerlijk gezegd ook niet, al weet de manager van Southampton natuurlijk wel meer dan ik over hem.

11 juli 2013 om 22:10

Er staat dat Southampton binnen een paar jaar tot de suptop in Engeland gaat behoren als ze deze manier van werken doorzetten. Het beleid is om jonge spelers binnen te halen die al wel van het niveau zijn waar Southampton op dat moment staat. Wanneer die spelers dan na een paar jaar weer worden doorverkocht is Southampton er zowel sportief als economisch beter van geworden. Stel dat Wanyama over twee jaar voor twintig miljoen pond wordt verkocht aan een andere Engelse club dan kunnen ze daar weer twee nieuwe spelers voor halen die ze weer opnieuw beter kunnen maken. Dat is de beste manier voor een club die geleidelijkaan naar boven wilt klimmen.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat een club als Southampton echt ambitie uitstraalt om naar de bij de grootste clubs van Engeland te gaan behoren. Als je naar clubs als Everton en Newcastle kijkt zie je die ambitie veel minder terug. Je hoort ze nooit echt zeggen wat ze nou echt willen bereiken terwijl je dat bij Southampton juist wel hebt. Ook zie ik geen duidelijk beleid bij Everton en Newcastle op het gebied van transfers en dit is bij Southampton wel het geval.

Ik weet echt honderd procent zeker dat Southampton met deze manier van werken en met de huidige manager binnen een aantal jaren vast tot de Engelse subtop gaat behoren.

12 juli 2013 om 05:13

Anderson was geen miskoop. Beest van een voetballer die door Fergie misbruikt is als CM.

De slepende blessures erbij hebben ook niet geholpen.

Lekkere aankoop. Die gast kan volgens mij diamant met zijn tanden bewerken. Had hem graag bij Arsenal gezien.

Goed gehandeld celtic 2 jaar terug gekocht voor 1 miljoen van gba nu voor 14,5 aan southampton verkocht

Perfect! De perfecte tussenstap voor Wanyama! Hoop dat hij doorbreekt tot vaste kracht, en na een paar jaar naar een topclub verhuist; zoals Arsenal, Chelsea of Man Utd/city...........

Ik wist echt niet dat dit het jongere broertje is van Mariga. Mariga is ook een prima speler maar deze wanyama vind ik toch ook een stukkie beter, ik ben benieuwd hoe die zich gaat ontwikkelen.
Daarnaast erg vreemd dat Forren alweer terug is naar Noorwegen, prima speler die bij een grotere club kan spelen als Molde.

Arsenal lag weer te slapen vrees ik, zulke spelers horen bij topclubs te spelen, niet met bij alle respect Southampton.

vind het een goede speler maar voor arsenal een te groot risico. heb ik veel liever fellaini. we moeten absolute toppers aantrekken en geen speler die 2 goede wedstrijden heeft gespeeld tegen een fysiek slap barca.

11 juli 2013 om 19:59

Wanyama heeft wel meer goede matchen gespeeld dan die twee tegen Barcelona hoor.

11 juli 2013 om 20:10

Noem eens voorbeelden.

11 juli 2013 om 20:19

Een heel seizoen ijzersterk met Celtic in zowel Schotland als in de CL. Bovendien pikt hij nog wel eens een doelpuntje mee zo nu en dan, assists geven kan hij ook. Voorbeelden van zijn sterkste matchen zijn die tegen Barcelona, Juventus, Benfica, Spartak. Zoek ze anders eens op zou ik zeggen, Youtube is je vriend.

Arsenal en Liverpool hadden hier moeten happen. Goede aankoop van Southampton hoor!

De subtop van Engeland heeft er overigens ook zin in. WHU = Carrol, Swansea = Bony, Southampton = Wanyama.

11 juli 2013 om 20:49

Ik zie West Ham met die topspits van een Carroll wel Europees voetbal halen ja.

11 juli 2013 om 21:01

Is dit sarcastisch of niet? Met Carrol hebben ze gewoon een goede aankoop gedaan die perfect bij het systeem past. Ook heeft hij een een aantal goede laatste maanden gehad.

11 juli 2013 om 21:31

En dan vergeet je nog wel wat clubs, wat dacht je van WBA met Anelka, Norwich met Van Wolfswinkel en F ulham met Amorebieta en Stekelenburg?

Vreemd, een paar maanden geleden werd het bestuur van Southampton voor alles en niet uitgemaakt en zeiden mensen dat ze hoopten dat ze zouden degraderen omdat ze hun vorige coach hadden ontslaan. Nu lees je dingen zoals dat het een mooie club is en dat men respect heeft voor hun beleid. Zo zie je maar hoe snel het allemaal kan gaan.

ON: Dit is gewoon een hele goede aankoop vansouthampton, hij heeft zich sterk ontwikkeld sinds hij uit Germinal Beerschot vertrokken is.

11 juli 2013 om 22:58

Hij is niet gekocht door Arsenal

En het was ook een belachelijke beslissing om de trainer eruit te gooien aangezien die gewoon presteerde met het materiaal wat hij had, Pochettino is een grotere naam en daarom moest die trainer pas op plaats maken wat absoluut belachelijk was en nog steeds is.
Southampton wil denk ik gewoon weer de status krijgen wat ze ooit hadden met deze verschillende goede aankopen zoals Lovren en nu Wanyama, spelers die niet mis zullen staan bij een Arsenal en alles daaronder.

11 juli 2013 om 23:13

Haha ja excuseer. heb het al aangepast. Komt door al die reacties die Arsenal constant vermelden dat ik het onbewust heb opgeschreven. Ik heb het aangepast .

Persoonlijk vond ik het ook een vreemde beslissing. De timing was vooral opmerkelijk.

Goede speler; sterk en een enorme werklust! Goede transfer voor Southampton.

Toch wel opvallend dat veel goede spelers voor Southampton kiezen. Het is toch geen top in Engeland, en de plaatsen voor de EL zijn het hoogst haalbare. Vorig jaar kochten ze Ramirez, niet zomaar een speler! Volgend jaar zal ik Southampton zeker meer gaan volgen!

Zag hem liever bij Arsenal.

Wat een transfer... Gekocht voor 900.000, ons aan Champions League glorie geholpen en nu voor 12.5 miljoen pond naar de Epl. Het ga je goed Keniaanse Warrior!!!

Zulke middenvelders horen te spelen bij grote top clubs nu zal Southhampton terug reageren met deze speler en zullen de grote top clubs zien, hadden ze beter deze speler kunnen halen dan nutteloze spelers die maar 1 seizoen meegaan.

Volgens mij ben je hem pas gaan volgen sinds die CL wedstrijden. Ik vraag me ook af hoe je erbij komt dat hij een ijzersterk seizoen in Schotland heeft gedraaid.

Tenzij jij een schot bent zie ik totaal geen reden om die competitie te volgen omdat het niveau vreselijk is vooral sinds de Rangers uit de roulatie zijn.

Maar misschien zit ik mis en tape je zelfs wedstrijden als je er een hebt gemist van Hibernian tegen Motherwell.

Lekker oldschool

Wat een enorm goede deal van Celtic eigenlijk. €14.500.000. Binnen zo'n korte tijd een razende ontwikkeling gemaakt en voor de absolute hoofdprijs verkocht. Knap staaltje scouting en transferbeleid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren