'Van der Wiel wil carrière nieuw leven inblazen: oude bekende meldt zich'

Dinsdag, 9 juli 2013 om 00:55Daniel Cabot Kerkdijk

/

Gregory van der Wiel genoot vorig jaar serieuze belangstelling van Internazionale, maar het was uiteindelijk Paris Saint-Germain dat de verdediger van Ajax overnam. Een jaar na dato komt de 25-jarige Oranje-international wellicht alsnog in het Giuseppe Meazza terecht, zo schrijven diverse Italiaanse media dinsdag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gregory van der Wiel zou bij Internazionale meer spelen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door shockproof)

Komt hij dan niet op de positie van Zanetti of speelt Zanetti meestal op het middenveld? Al is het nog maar de vraag hoe goed Zanetti nog speelt als hij is hersteld van zijn blessure. Zou toch zonde zijn om zo'n icoon niet meer te zien voetballen

9 juli 2013 om 01:14

Kwaliteit gaat boven historie! Al is het maar de vraag of Inter er beter op wordt. Van der Wiel koos voor het geld en niet voor het spelletje. Betwijfel daarom of hij nog zijn vorm terugpakt van het WK 3 jaar geleden.

9 juli 2013 om 01:17

Die eerste zin, heb je op zich gelijk in maar een gemiddelde wedstrijd van Zanetti is in mijn ogen nog altijd beter dan een goede wedstrijd van vd Wiel

9 juli 2013 om 01:19

Daarom vraag ik me ook af of Inter daadwerkelijk beter wordt, mocht je Zanetti vervangen voor Vdw. Ik denk dat je gelijk hebt.

9 juli 2013 om 01:23

En zelfs toen (2010) was hij niet echt goed.

9 juli 2013 om 01:38

Klopt, tijdens het wk was hij 1 van de mindere. Het werd echter verdoezelt door de rest van het team. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het er destijds over had. Op zich niet vreemd natuurlijk dat dit een beetje vergeten wordt.

9 juli 2013 om 01:59

Ik vond hem bij Ajax in 2010 en bij Oranje toen gewoon 1 van de beste rechtsbacks ter wereld.
Echter, laat je niet gek maken door die uitspraak want de enige fatsoenlijke backs toen waren Ramos (toen nog rb) en Maicon.
(alves was niet bijzonder) dus dan ben je al snel 1 van de beste rechtsbacks van de wereld uiteraard.

Ik vind echter wel dat hij nu te kort wordt gedaan, hij was toen bijna echt onpasseerbaar en aanvallend was hij fantastisch, erg jammer dat hij de jaren erna totaal prut speelde (aanvallend was hij ook geen schim meer)

Uiteindelijk koos hij voor het geld, voor Ajax was het ook ideaal. (aangezien hij totaal niet in vorm was over 2 jaar en van Rhijn doet niet onder voor hem als van der Wiel uit vorm is)
Hopelijk kan hij ergens anders weer zijn vorm vinden want dan is hij echt een uitstekende speler.

9 juli 2013 om 02:21

"1 van de beste rechtsbacks van de wereld"

Deze uitspraak mag je wel met een korreltje zout nemen wat mij betreft. Hij speelde niet slecht. Maar als je een goed seizoen bij Ajax draait en rechtsback van het Nederlandse elftal bent (waar nauwelijks concurrentie was destijds) ben je niet een van de beste van de wereld. Hij was goed in vorm en een stap hoger dan Ajax was zeker tijd. Maar de klasse en de consistentie van een wereldspeler (zoals Maicon, Alves of Ramos (om nog maar te zwijgen over spelers als Lahm en Jallet) ontbraken en ontbreken bij Van der Wiel.

Hij is een goede speler, daar niet van, en 22 wedstrijden voor PSG is opzich niet slecht. Misschien kan hij hoger op -mits hij zijn oude vorm herpakt- maar 'een van de beste van de wereld destijds' lijkt mij toch een tikkeltje te veel voor een dergelijke speler.

9 juli 2013 om 08:58

Hij koos voor het geld inplaats van het spelletje? Al zou ik bij beide evenveel kunnen verdienen dan nog zou ik eerder naar PSG gaan in plaats van Inter. Laat staan als je meer krijgt bij Psg. Denk dus niet dat het enkel en alleen geld was.

9 juli 2013 om 10:09

Al je naar tal van andere clubs kan gaan, waar de garantie op speeltijd groter is, en je gaat naar Psg, waar nota bene de aanvoerder op jouw positie staat, dan keis je enkel en alleen voor het geld.

9 juli 2013 om 10:23

Premiergunner

Welke 'tal van andere clubs' doel je op? Volgens mij was de keus niet zo vet meer.
Bovendien moet Ajax dan ook eerst nog een akkoord bereiken. Als speler had hij in deze situatie dus niet zoveel te willen.

9 juli 2013 om 03:31

Klopt

Als V der wiel en Sagna echt serieuze kandidaten zijn voor inter, dan heeft Minola denk ik toch wel een beetje gelijk. De serie A is aan het doodbloeden, en ik zie ze niet snel met de andere toppers concurreren.

9 juli 2013 om 01:46

Sagna word in verband gebracht met Psg, niet met Inter..

9 juli 2013 om 13:51

Ja ik zie het nu, mijn fout sorry. Maar waarom zou PSG vd wiel weg doen om Sagna binnen te halen? Ze zijn beide slecht, maar vder wiel is volgens mij iets jonger. Ik denk dus dat het onzin is.

9 juli 2013 om 01:48

minola praat onzin, hij is gewoon verdrietig omdat milan en inter en wel meerder clubs het roer om hebben gegooid en niet meer met geld smijten en dus zijn zakken vullen.
juventus heeft een sterk team, milan waarschijnlijk volgend jaar ook, bij inter lopen leuke talenten rond en clubs als napoli, as roma, lazio en nu ook fiorentina zijn allemaal beter dan de subtop van bijvoorbeeld de primera division.

9 juli 2013 om 14:08

Ja Minola praat vaker onzin en ik vind het goed dat de clubs verstandig zaken doen, maar het kan ook te erg. Ac Milan heeft het nog goed gedaan met Balo te halen, maar wat doet bijv. Juventus? Al een paar jaartjes missen ze een echte top spits voorin, dan konden ze heel goed voor de CL meedoen, maar ze bleven de hele tijd terughoudend. Ze hebben nu Tevez gehaald, maar ze konden ook serieus voor V. Persie gaan (ze boden maar 12 miljoen volgens mij, belachelijk) enz.

9 juli 2013 om 08:49

Talent krijgt daar nu een kans en daardoor verdiend hij geen geld. Gaat hij toch lekker naar Engeland of Frankrijk toe!

9 juli 2013 om 09:39

Haha, een dag nadat Raiola dat zei, haalde Fiorentina Gomez binnen. Dus er klopt niets van. Verder gaat Inter volgend seizoen onder Mazzarri 3-5-2 spelen en speel Zanetti meestal centraal op het middenveld of aan de linkerkant. Van der Wiel zou dus gewoon aan de rechterkant kunnen starten.

Ja, lastige situatie. In vorm een goede rechtsback, alleen is mijns inziens zijn instelling niet juist.
Hoop dat hij met het oog op het wk zijn goede vorm herpakt komend seizoen en dat dat opgemerkt wordt door Van Gaal, want schat hem in vorm hoger in dan Janmaat en Van Rhijn

Van der Wiel kan beter weggaan bij Paris Saint Germain, waar hij niet zeker is van een basisplaats. Jallet vind ik net wat verder dan Van der Wiel, die nog teveel fouten maakt en de druk bij PSG is denk te hoog voor hem. Als Sagna naar PSG vertrekt, dan zal Van der Wiel wel een plek op de tribune warm houden. Ik hoop voor hem dat hij een mooie Engelse, Spaanse of Italiaanse club vind.

9 juli 2013 om 01:06

Sagna is niet veel op dit moment. Hij is niet meer de oude na die zware blessure. Jallet is wel beter dan van der Wiel. Maar van der Wiel lijkt mij de ideale back-up. Alleen denk ik dat hij meer wit dan alleen back-up

Isla is toch helemaal geen rechtsback.

9 juli 2013 om 06:52

Isla is wel degelijk een rechtsback. Al kan hij ook op rechtshalf uit de voeten.

Als hij bij Inter zou willen spelen zal Inter echt een heel ander type voetbal moeten gaan spelen. Meer aanvallend, met meer spel vanaf de vleugels en minder door het midden.

Als hij als een echte Italiaanse verdediger moet gaan voetballen gaat het mis, want hij moet het toch hebben van zn opkomende acties vanaf de rechtsback positie, en niet echt van zn verdedigende kracht.

Inter lijkt mij een prima club voor Van der Wiel waar hij een basisplaats kan afdwingen. Dan heeft hij ook meer kans om mee te gaan naar het WK in Brazilie.

Tja als greg ze vorm weer wert te vinden is hij wel erg goed! En nu is hij denk ik ook goedkoop

Jammer voor Vd Wiel dat zijn transfer niet heeft uitgepakt zoals hij verwachte. Hoop dat hij een Engelse of Duitse club kan vinden waaraan hij verhuurd of eventueel verkocht kan worden. Inter is het Inter van vroeger niet meer en schiet in mijn ogen tekort om mee te doen voor de scudetto dit jaar. Al blijft het natuurlijk een prestigieuze club. Wellicht is hij iets voor een club als Arsenal?

Van Der Wiel was zijn laatste jaren bij Ajax ook al een matige back geworden , en zijn opvolger lijkt wel een exacte kopie van hem.
Altijd even doen alsof ze erlangs willen dan toch het passje terug naar de centrale verdedigers als je dan ook nog verdedigend matig bent, heb je niks te zoeken bij zulke grote clubs.

9 juli 2013 om 01:13

Precies, hij ging met 'alle respect' op het juiste moment vertrekken bij Ajax. Daarnaast hadden we in Ricardo van Rhijn de juiste man een opvolger al in huis.

On: Gregory van der Wiel moet gewoon naar Engeland gaan, bij een club als Norwich City / Swansea City. Daar komt hij beter tot zijn recht en kan hij in de kijker spelen voor het Nederlands Elftal.

Hij was bij Ajax ook al niet goed genoeg, lag meer aan het niveau van de competitie dat hij aanvallend nog redelijk mee kon komen. Verdedigend komt hij vele male te kort.

Wat zijn jullie allemaal negatief over van der Wiel zeg. Hij heeft absoluut een dip gehad, maar 17 basisplekken bij PSG is helemaal niet zo slecht. Daarnaast heb ik hem bij Ajax echt hele goeie wedstrijden zien spelen.

Kan Inter dan niet beter voor Janmaat gaan? Vind hem momenteel toch beter dan v/d Wiel en volgens mij vindt van Gaal dat ook.

9 juli 2013 om 02:02

diezelfde van gaal die RKC hetzelfde niveau acht als Aston Villa?

nou nou.. ik ben het met marsipulani eens van der wiel is best goed maar moet nog een club zoeken waar hij zijn basis vind PSG is nog een stap te hoog voor hem en ja je weet nooit hij is nog niet zou oud dus hij zou nog heel goed kunnen worden

Misschien is het wel beter even niet een stap hogerop/opzij te doen, maar één terug. Hij is al jaren uit vorm (of is hij het verleerd?). In ieder geval, ik zou eerder naar een club als Lille of Marseille gaan.

Italie lijkt met niet de juiste competitie voor hem, maar we zullen zien.

Inter is een club in verval. Wat moet VDW daar nu doen. Daarbij past het spel van Inter en de serie A niet bij hem.

Ze kunnen beter een ruil voorstellen Arsenal vs. Psg. Daar zal VDW beter tot zijn recht komen !

Ik hou maar snel bij PSG vertrekken als ik vd Wiel was alleen ben ik bang dat hij zijn luxe leventje met alle andere sterren in de wereldstad Parijs niet zo maar opgeeft...zelfs niet voor Milaan.

Snap niet wat Inter met hem moet. Ik zou eerder zeggen dat ze behoefte hebben aan een defensief sterke back, Jonathan was echt verdedigend gezien afgelopen seizoen een drama van jewelste. Van der Wiel laat op verdedigend vlak echter net zo veel steekjes vallen, op het EK 2012 werd hij gewoon overlopen, maar dat kwam ook door het laconiek meeverdedigen van Robben.
Als ik Inter was zou ik gewoon Zanetti als vaste man op de rechtsbackpositie zetten, mocht die tijdig herstellen van zijn blessure. Dan als opvolger wellicht Basta, die is al gewend aan Italiaans voetbal, speelde afgelopen seizoen voor I Zebrette zeer goed en is ook nog eens multi-inzetbaar op die rechterflank.

22 duels waarvan 17 in de basis is uiteindelijk nog niet zo slecht. Ik schat PSG beduidend hoger in dan Inter. Tenzij hij bij Inter echt meer kans heeft op speeltijd, ik ken de selectie van Inter niet goed en ik weet niet hoe ze in hun rechtsbacks zitten, zie ik het voordeel van deze transfer niet zo in. Vd Wiel zou beter een stapje terug kunnen doen, naar een middenmoter in de Franse competitie, of de serie a of de bundesliga en speeltijd opdoen. Doet hij het goed, dan komt ie vanzelf weer in beeld voor de Oranje-selectie, mocht hij daar het wk spelen en dat goed doen, dan komt ie vanzelf weer bij topclubs in beeld.

Lekkere speler, hopelijk beland hij in italie. daar past hij beter, Greg verdiend zeker speeltijd, wat een lekkere speler is hij zeg! : Absoluut de nummer 1 op rechtsback in het nederlands elftal!

welke club hij ook terecht komt maakt niet uit, dat ie maar een vaste basisplaats weet te veroveren anders kan die brazilië 2014 op zijn buik schrijven

Eerste bod van Roma is 17 miljoen. Dus dan zal het rond de 20 worden lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice3916
5.AS Monaco3310
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller1910
L. MessiAanvaller111
S. YansaneAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

122 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren