‘Medisch geheim’ houdt Bruma nog af van deelname aan PSV-training

Woensdag, 3 juli 2013 om 11:22Erik van Dam

Jeffrey Bruma is nog altijd niet officieel speler van PSV. De 21-jarige verdediger werd voor om en nabij de drie miljoen euro overgenomen van Chelsea, maar kon nog niet meedoen aan de trainingen op De Herdgang. Maandag kwam naar buiten dat de twee clubs nog enkele formaliteiten moesten afronden en dat de overstap van Bruma snel rond zou zijn. Woensdag komt echter ander nieuws naar buiten.

/

PSV zou aanvullend medisch onderzoek verrichten bij de Oranje-international, voordat hij pas echt kan meedoen aan de oefensessies. Wat er precies onderzocht wordt, maakt de club niet bekend. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV er niets over wil zeggen in het belang van de speler; het gaat om medisch geheim.

Afgelopen weekend sprak Bruma zijn tevredenheid uit over zijn terugkeer in Nederland. Hij werd er opgeleid door Feyenoord, maar koos op jonge leeftijd reeds voor de jeugdacademie van Chelsea. Nu gaat hij aan de slag bij PSV. “Ik verwacht er veel van. Ik wil hier om de prijzen spelen, wat bij PSV denk ik vrij normaal is”, gaf hij aan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door -world-)

Hmm ben benieuwd wat dat zou kunnen zijn, zou wel een tegenvaller zijn als het toch niet goed blijkt te zitten met zijn medische gesteldheid. Zou de transfer dan ook nog teruggedraaid kunnen worden btw?

3 juli 2013 om 11:26

De transfer is nog niet afgerond dus hoeft niet teruggedraaid worden als er toch uitkomt dat er iets niet goed is.

3 juli 2013 om 11:51

Lijkt me wel, transfers zijn volgens mij altijd op voorwaarde dat de betreffende speler door de medische keuring komt.

Hopelijk niks ernstigs, volgens mij is niets erger voor een voetballer dan een mooie transfer mislopen door een medische afkeuring. Ik denk dat het wel mee zou vallen en dat ze misschien een oude blessure tegen zijn gekomen die ze extra willen testen voordat ze die drie miljoen overmaken.

Het zal niets ernstigs zijn, anders was hij echt niet door de medische keuring gekomen.

Edit: @dammie, te snel gelezen :D

3 juli 2013 om 11:31

Hij is dus (nog) niet door de medische keuring gekomen; vandaar dit extra onderzoek. Dit klinkt alsof er tijdens het medische onderzoek iets vreemds/onduidelijks is gezien dat ze verder willen onderzoeken.

3 juli 2013 om 11:32

Hij is toch nog niet door de medische keuring zoals ik het hier lees? Er is aanvullend onderzoek nodig dus uit de 'normale' medische keuring is iets naar voren gekomen wat niet helemaal goed was. Of begrijp ik het verkeerd?

Het zou een flinke tegenvaller zijn voor PSV én Bruma wanneer deze deal niet door zou gaan, maar verwacht niet veel problemen.

3 juli 2013 om 12:54

In het geval van PSV weet ik dat nog niet. Natuurlijk hoop ik niet op een ernstige blessure voor Bruma (alsmede voor elke voetballer) maar ik vraag mij al langer af of Bruma wel een geschikte verdediger is voor Psv.

Bruma speelt 5 seizoenen profvoetbal en heeft nog geen seizoen voluit gespeeld. Zijn maximaal aantal wedstrijden is in één seizoen; 22 voor Hamburger SV. Chelsea was duidelijk een stap te hoog wat overigens geen schande is. Maar daarna wist hij niet te overtuigen bij Leicester en Hamburger SV.
Neem aan de andere kant de druk op de verdediging van Psv, die al jaren niet deugt, en ik vrees dat dit geen gelukkig huwelijk gaat worden.

Maar nogmaals, ik hoop natuurlijk dat alles goed met Bruma is..

Zou best kunnen dat het iets genants is. Immers, hij is door de medische keuring gekomen, maar misschien hebben ze nog iets opvallends in zijn bloed gevonden. Bij iets genants/persoonlijks, snap ik wel dat ze er geheimzinnig over doen.

Misschien heeft Bruma wel een SOA :D

3 juli 2013 om 11:39

Hahahaha ja super grappig man!! Triest dit..

Ohja, en hij is dus niét door de medische keuring gekomen. Vandaar het extra onderzoek

3 juli 2013 om 11:43

Hij is dus niet door de medische keuring gekomen dat is juist het probleem, anders had hij vandaag gewoon meegetraind

3 juli 2013 om 11:50

Hij heeft iedere fysieke test doorstaan, zo bedoel ik het meer.
En op een bloedtest moet je iets langer wachten, wie weet wat ze gevonden hebben.

Het feit dat er zo geheimzinnig over wordt gedaan, betekent voor mij dat het of iets is dat niet de hele wereld hoeft te weten (persoonlijk / genant) of dat het zo erg is dat Bruma's carriere op het spel staat.

Zo gek is het nu ook weer niet gedacht hoor

3 juli 2013 om 11:53

Lijkt me dat er wel direct wat gevonden is, Maher werd 2 uur na zijn keuring gepresenteerd, als Bruma ok was dan was hij ook wel gepresenteerd.

3 juli 2013 om 11:55

@mt87

Misschien heeft ie een bepaalde drugsstof in zijn lichaam. Ik zal als ik PSV heel voorzichtig met Bruma zijn. Dit vertrouwt niet veel goeds als ik dit zo allemaal lees.

3 juli 2013 om 11:57

@zen1th

Daar heb je een punt.
Ik wil gewoon niet geloven dat die jongen iets ernstigs heeft en zoek de oorzaak van dit 'medische geheim' in wat lichtere problemen.

Na zoveel jaren voetballen op topniveau bij zulke grote clubs, moet een ernstige kwaal toch allang ontdekt zijn? Aan de andere kant heeft Kanu ook jaren gespeeld met een ernstige hartafwijking. Nou ja, we zullen wel zien.

3 juli 2013 om 11:59

@ahjacied

Ja, toen je dat vertelde over het nachtleven dacht ik ook meteen aan de kans dat Bruma een Fränkeltje heeft uitgehaald.

3 juli 2013 om 12:02

@mt87

Wat dacht je van Maduro? Bedoel je wordt wekelijks of maandelijks getest. Maar die had ook een bepaalde afwijking. Zoveel hebben van die dingen, maar soms wordt het niet helemaal door een club getest. Misschien was de laatste test voor Bruma 3 jaar geleden.

Maar weet jij veel, misschien heeft ie wel wat in ze drinken of iets anders genomen wat niet kan. Je weet nooit wat voor gek je hebt naast je staan in het uitgaansleven.

3 juli 2013 om 12:43

Als Bruma echt even lekker een pretsigaret gerookt heeft komt dat toch wel aan het ligt.

Reis precies hetzelfde, dat verstop je niet maar komt vroeg of laat openbaar

3 juli 2013 om 12:46

Want jij kent hem persoonlijk..

3 juli 2013 om 11:46

Ja, want stel ze hebben iets aan zijn hart ontdekt dan zouden ze dat direct van de daken schreeuwen voordat er verder onderzoek is geweest.
Wat een onzin zeg.

Hoop iig voor Bruma dat het niets ernstigs is.

Hmm vaag inderdaad, hopen voor Bruma dat het niets ernstigs is! 3 miljoen is idd een extra onderzoek waard. Of het een ramp voor psv zou zijn weet ik niet, vind Bruma een net niet voetballer, niet voor niets overal mislukt

ik ben benieuwd na bruma in de eerste 10 wedstrijden moet hij het meteen laten zien voor psv anders gaan mensen weer twijfelen.als ik psv was zou ik zo snel mogelijk de verdediging op orde maken dan kunnen ze in de voorbereiding nog even aan elkaar wennen en de automatisme derin slijpen dat is erg belangrijk.

Spannend zeg, hoe zouden de externe investeerder hier naar toe kijken. Zeer benieuwd, zit zeker te wachten op een reactie van Brands. Wat zal Bruma precies hebben? Dit is wel een flinke aderlating zeg.

3 juli 2013 om 11:47

Welke externe investeerder, als ik vragen mag? Volgens mij hebben we in een week tijd zo een 22 miljoen ontvangen door verkoop van spelers? Een beetje onnodig provoceren dit, heel jammer.

3 juli 2013 om 11:57

Misschien dat externe investeerders nu voorzichtiger zijn met het geven van bepaalde geld biljetten. Ik moet wel zeggen, dit had misschien niet vooraf gezien konden worden. Maar als Chelsea en PSV al rond zijn, kan dit wel zorgelijk wezen.

3 juli 2013 om 13:32

Altijd leuk dat er mensen zijn die denken dat PSV 22 miljoen heeft ontvangen aan transfers.
Staat er nu niemand bij stil dat dit de transfersom is. Hetgeen inhoud dat er 22 miljoen betaald moet worden om de zaakwaarnemer te betalen en eventueel de speler die tegenwoordig vaak een clausule laten opnemen in het contract om zo ook aan een transfer te kunnen verdienen. En dat de verkopende partij voor de kosten van de transfer opdraait. Als je deze bedragen er af haalt blijft er minder dan 20 miljoen van over.
En over de 20 miljoen zal belasting betaald moeten worden. Dus Netto mag PSV blij zijn als ze 12 miljoen over houden.
Aan aankopen heeft PSV 6,5 a 7 miljoen betaald voor Maher en is de rest van de transfer betaald door een externe investeerder. Bruma kost 3 miljoen. Dus 10 miljen is al weer uitgegeven. Daarnaast had PSV afgelopen jaar schulden omgezet, hetgeen betekend dat ze die dus nog hebben en deze zullen ook afgelost moeten worden.
Zou mij niets verbazen dat PSV geen liggende gelden meer heeft en dat verklaard ook gelijk waarom er een externe investeerder nodig was om Maher te kunnen halen.

3 juli 2013 om 13:55

Hahahaha 12 miljoen overhouden vind ik knap als je voor 22 miljoen verkoopt.
De verkopende club draait ook niet altijd op voor de kosten.
Maar jij wil dus suggereren dat PSV de helft van het bedrag kwijt is aan makelaars en belasting? Knap dat jij al die inside info hebt, precies weet welke afspraken er gemaakt zijn over betalingen en dergelijke..

3 juli 2013 om 14:39

Welke belastingen zitten er op spelers? Ben ik zeer benieuwd naar.
Nogmaals psv heeft bij het aantrekken van maher geen externe investeerder gebruikt.

3 juli 2013 om 11:49

Denk je dat Bruma ook door vreemd geld is aangekocht??

3 juli 2013 om 11:58

Ik weet het niet, denk het wel misschien. PSV is bezig met grote transfers als ik de kranten mag geloven. Ik zie ze er wel voor aan om dit met externe te doen. Dit kan op zich in de toekomst goed uit wijken als ik het zo mag geloven.

Krkic gaat waarschijnlijk naar PSV toe. Alleen het salaris zal een probleem zijn. Misschien dat externe mensen dit weer kunnen opvullen.

3 juli 2013 om 12:10

Zou Krkic niets zijn voor Ajax? Hij kan toch ook als rechtsbuiten spelen? In mijn ogen is Krkic toch beter dan bijvoorbeeld Cuenca.
Wat het salaris betreft denk ik dat clubs uit de eredivisie hem een jaar willen huren tegen een percentage van zijn salaris. Als hij dan in Nederland veel speelt (en veel scoort) dan is hij voor Barcelona het jaar daarop ook beter te verkopen.

3 juli 2013 om 17:30

Ajax is niet concreet, voor Cuenca (als hij niet geblesseerd was) waarschijnlijk wel.
Ik denk dat het het beste is, dat Ajax bijv. (als dat kan en of alle partijen het willen) een Deulofeu/bojan/... een half jaar huurt (tot de winterstop) of het hele seizoen.
Als je hem een half jaar huurt, zou ik in de winterstop Isaac Cuenca kopen.
Of je koopt gewoon een andere speler (of jeugd/aangekocht talent, voordat ik iedereen hier over mij heen krijg).

Het liefst zou ik zien wat ik hier eerder in deze reactie heb vermeld, als dat niet mogelijk is, zou ik een andere speler kopen. Een toptalent dat wordt begeerd door Europese topclubs maar voor Ajax kiest :D (laat me dromen) / een speler als Schöne, waarbij het toch voor een deel een risico is, waarbij je moet afwachten of hij slaagt.

3 juli 2013 om 11:50

Welke externe investeerder? Hoezo een flinke aderlating?

On: Er is vast iets ongewoons opgemerkt tijdens de medische test, kan mij niet voorstellen dat het heel ernstig is. Verwacht hem de komende dagen gewoon op het trainingsveld.

3 juli 2013 om 12:29

Hopelijk voor hem is het niets ernstigs. Maar als het een transfer vertraagd is er natuurlijkwel degelijk iets aan de hand wat psv mede kan schaden.

@granite64

dat is juist het probleem hij is dus blijkbaar niet feilloos uit de keuring gekomen

Ach, nu is het weer een anderlating en moeten alle Ajax-supporters inwvrijven dat het verschrikkelijk is voor PSV als deze transfer niet door zou gaan. 2 dagen geleden vielen alle Ajax-supporters nog over elkaar heen om aan te geven dat Bruma nog nooit iets heeft laten zien en dat het een flutvoetballer is.

Daarbij, de externe investeerder heeft niets met de komst van Bruma te maken, dus waarom je die er bij sleept. Zal wel een gebrek aan kennis aan jouw kant zijn. Of hele slechte humor, dat kan ook.

Hoe dan ook, het zal mij een zorg zijn of Bruma komt. Net als met elke andere haalbare CV blijft het een gok of hij bij PSV het niveau kan halen wat nodig is. Dus als Bruma niet komt, dan wordt er een andere speler op de gok gehaald. Allemaal om het even. Laten we vooral voor Bruma hopen dat er niets aan de hand is wat zijn carriere (of erger) kan bedreigen.

3 juli 2013 om 11:51

Verschrikkelijk is het alleen voor Bruma als het niet doorgaat. Maar ook voor PSV is het vervelend want Bruma is toch de beste verdediger die ze hebben. Hij is niet fantastisch, maar absoluut wel beter dan Marcelo, Derijck en Zanka

3 juli 2013 om 11:55

@hoppa,

Zeer sterk inhoudelijk gereageerd hoor, niet dus. De eerste 2 alinia's bgebruik je om de10 af te ziken. En vervolgens haal je Bruma en PSV naar beneden. Om tot slot nog even inhoudelijk te reageren dat het zo erg is voor Bruma.

Is voor PSV en Bruma te hopen dat het mee valt, heeft wellicht iets te maken met een oude blessure waar mischien nog wat irritatie/vocht zit. Denk niet dat het zo ernstig dat de deal niet doorgaat. Hopelijk kan Bruma zich verder ontwikkelingen en zo nuttig zijn voor Oranje in 2016.

Aangezien het ''medisch geheim'' is zal het eerder iets zijn dat niet zo prettig is als het naar buiten komt, maar ik verwacht niet dat het iets ernstigs is dat hem langere tijd van spelen af zal houden.

3 juli 2013 om 12:01

Zal PSV nog willen doorgaan met Bruma? Stel je voor dat het medisch iets is, waarvan je later in de jaren ook nog last van krijgen. Ik denk dat PSV zich beter op Hoorn moet gaan focussen misschien.

3 juli 2013 om 12:30

Lovre, alles is in principe mediach geheim zolang de betrokkene het niet zelf wil vertellen.

3 juli 2013 om 12:55

Als ie door zijn enkel was gegaan dan hadden ze het heus wel verteld...

3 juli 2013 om 17:04

Dat noemen we een blessure en is toch iets anders dan een medisch probleem dat bij een keuring aan het licht komt.

Het hoeft natuurlijk niks te betekenen. Bruma heeft in het verleden een achilles, schouder en een liesblessure opgelopen misschien willen ze daar nader onderzoek op verrichten. Toch vreemd dat er niet kenbaar word gemaakt waar het precies om gaat. Zo voed je natuurlijk de speculatie media omv het maar zo uit te drukken hoop iig dat t niks ernstigs is voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

63 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren