Labyad blikt terug: 'Er is iets gebeurd tussen mij en de trainers'

Maandag, 1 juli 2013 om 00:16Daniel Cabot Kerkdijk

Zakaria Labyad is teruggekeerd van zijn vakantie en landde zondagavond in Lissabon. Dat de twintigjarige middenvelder annex aanvaller zich weer bij Sporting Portugal zou melden, was zeker geen vanzelfsprekendheid. Os Leões hebben het financieel moeilijk en zouden baat hebben bij een verkoop van de spelmaker. Labyad werd in verband gebracht met FC Porto, Vitesse en Ajax.

/

De Amsterdammers ontkenden echter interesse in de voormalig PSV’er te hebben, maar de belangstelling van de kampioen van de Liga Sagres leek wél serieus. Labyad heeft er echter nooit over nagedacht om zijn huidige werkgever de rug toe te keren, zo laat hij weten aan Record. “Ik wil bij Sporting blijven. Ik wil hier een betere speler worden. In mijn eerste seizoen had ik het lastig. Er is iets gebeurd tussen mij en de trainers. Maar dat vergeet ik en ik start hier een nieuwe tijd”, zegt hij.

De enkelvoudig Marokkaans international, die PSV vorig jaar na veel trammelant verruilde voor een avontuur in de Portugese hoofdstad, werkte bij Sporting tot dusver samen met drie trainers. Na Ricardo Sá Pinto, Franky Vercauteren en Jesualdo Ferreira krijgt Labyad nu te maken met Leonardo Jardim. “Ik ken hem nog niet. Maar ik heb een vijfjarig contract getekend en wil die periode uitdienen. Dus wat dat betreft is er niets veranderd”, besluit hij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door vvga)

Het lijkt wel of hij overal trammelant heeft.
Ajax en PSV zullen hem niet (meer) willen.
Wellicht dat Vitesse hem onderdak kan bieden. Het is toch en groot talent.

1 juli 2013 om 02:12

Precies misschien moet Labyad eens een spiegel kopen en daar eens in kijken, alleen maar problemen met die jongen.

2 juli 2013 om 04:18

labyad lijk net elia, als ze hun voeten laten spreken zijn het goede voetballers, maar deze jongens hebben een iets te grote mond!

Ik vraag me af of hij, ondanks zijn onmiskenbare talent, wel een topsportmentaliteit heeft.. Hij moet toch ook inzien dat hij door problemen te maken niet verder komt?

Goh, wat vreemd.. Er is wat tussen Labyad en de trainers!!
Maar dat zou natuurlijk wel aan de trainer(s) liggen..

1 juli 2013 om 00:54

Wat je zegt slaat nergens op. Labyad heeft verder nooit iets negatiefs ervaren met alle trainers die hij heeft gehad, ik begrijp dus niet waar dit vandaan komt. Dat hij het zakelijk niet eens kon worden met marcel brands heeft niets te maken met zijn ex trainers.

1 juli 2013 om 01:05

Nou ik ben benieuw waar jij dit vandaan haalt. Want het is een quote van Labyad. Maar jij zal het wel beter weten natuurlijk.

1 juli 2013 om 09:28

Chyno heeft het over alle trainers vóór deze trainer waarmee "iets was". Het is een feit dat Labyad behalve deze trainer bij Sporting nog nooit problemen met trainers heeft gehad, dus probeer dat ook niet te suggereren.

1 juli 2013 om 12:32

Hij heeft hiervoor pas 1 trainer gehad in het betaalt voetbal, dus wil dat nou echt zoveel zeggen?

Beetje cynisch natuurlijk, maar heeft hij tussentijds een salarisverhoging gevraagd? Nog steeds misselijk hoe hij uit Nederland is vertrokken, PSV had nog geluk dat ze er een miljoen uit konden slepen.

1 juli 2013 om 00:57

Hij heeft hem gekregen volgens mij doormiddel van een speciale clausule in zijn contract waardoor hij nu de best betaalde of een van de best betaalde spelers van Sporting is.

Ik zie Labyad wel in een Vitesse shirt, maar het liefst wil ik dat hij zich doorontwikkelt bij Sporting.

Het is een jongen met een groot eergevoel iets wat Marokkaanse voetballers typeert en hij kan er dus slecht tegen als hij naast het team staat, het is hem verweten dat hij op de trainingen niet de juiste mentaliteit tentoon spreidde waardoor hij in conflict raakte met zijn trainers.

Van die kritiek zou hij eigenlijk brandstof moeten maken en nog harder gaan werken op de trainingen, voetballen kan hij zeker maar zonder de juiste mentaliteit zal er ook van hem minder terecht komen dan er in zit.

1 juli 2013 om 01:10

Vermoed dat men bij PSV heel anders over dat "eergevoel" denkt, ik overigens ook. Zodra eergevoel of trots zorgt dat je minder uit de verf komt en je vervelend bent voor je omgeving dan lijkt het meer op eigenwijsheid, over het paard getild zijn en/of zelfs ronduit asociaal gedrag.

Helaas heeft labyad een dergelijk beeld bij mij opgeroepen en vind dit zonde want aan zijn voetbaltechnische kwaliteiten ligt het niet.

1 juli 2013 om 08:23

Eergevoel moet je helemaal niet mee laten spelen als voetballer, Hij krijgt vorstelijk betaald en moet gewoon doen wat hem opgedragen wordt. Veel te makkelijk om het dan op eergevoel af teschuiven, iedere voetballer wil nl spelen.

1 juli 2013 om 09:32

Eergevoel typeert Marokkaanse voetballers helemaal niet. Het stereotypeert ze misschien. Iedereen loopt altijd te zeiken op alles wat Marokkaans is, maar ondertussen gedragen de meeste jongens zich als goede profs (boukhari, Bakkal, Maher, El Ahmadi, Boutahar, Sinouh, Ramzi, Bouhlarouz, El Akchaoui, enzovoorts enzovoorts).

1 juli 2013 om 09:44

Je bent het hopelijk met me eens dat dit soort verhalen vaak gerelateerd zijn aan Marokkaanse spelers. Natuurlijk zijn er ook veel spelers die zich goed gedragen zoals de spelers die jij opsomde.

1 juli 2013 om 10:09

Er zijn anders genoeg andere spelers van niet-marokkaanse komaf die problemen met trainers hebben. Heeft niets met je afkomst te maken, maar met je karakter als persoon...

Zucht....

hij geeft al aan dat hij daar wilt blijven,en aangezien hij een heel goed salaris heeft daar denkt hij 5 jarig contract met dit salaris,die dien ik lachend uit

Goed bezig, Labyad. Met ruzie vertrekken bij je eerste club en binnen een jaar ook ruzie hebben bij je tweede club. Na zulke berichten zullen de belangstellende clubs vast voor je in de rij staan!

Wedden dat die over een jaar of twee à drie ergens in een land als Azerbeidzjan, Bulgarije of Cyprus staat te voetballen?

1 juli 2013 om 02:54

Dat denk ik niet. Als je goed kan voetballen dan krijg je meestal nog wel wat kansen. Ik verwacht niet dat hij de absolute top zal halen met zijn mentaliteit maar de subtop in een van de grotere competities zie ik voorlopig nog wel gebeuren. Zou het overigens wel leuk vinden mocht hij in Azerbeidzjan gaan voetballen, lekker in de anonimiteit (maar ook voor veel geld..).

Tussen hem en die trainers waarmee hij problemen heeft gehad, is er maar één constante factor en dat is Labyad zelf. Labyad moet maar eens bij zichzelf ten rade gaan. Maar goed, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het erg zou vinden als hij zijn carrière verder de afgrond ingooit.

1 juli 2013 om 09:33

Hij heeft geen problemen gehad met trainers. Hij heeft problemen gehad met één trainer. Enkelvoud. Er is dus ook geen constante factor tussen meerdere gebeurtenissen, want deze gebeurtenis staat op zichzelf.

Dit wordt een Bogarde-verhaal.
Hij is uit de gratie, maar wil geen salaris inleveren om te investeren in zijn sportieve toekomst.
Naar ventje...

Keurig consequent die Labyad.
Sporting had je eigenlijk alleen maar verleid met die clausule om te tekenen en zo spoedig mogelijk aan jou te cashen, maar jij dient weer keurig je contract uit om opnieuw zelf alles op te strijken.
De bedrieger bedrogen en dat mag ik dan weer wel.

Het is niet iemand die ik in de ploeg zou willen hebben. Het viel mij altijd op dat hij bij PSV nooit eens blij was voor een collega. Nooit in de armen sprong van een medespeler. Altijd wegrennen van de groep en boos in de camera kijken.

Straalt ook totaal geen plezier uit. Compleet tegenovergestelde van bijvoorbeeld een Maher. Waarvan je gewoon ziet dat hij geniet van het voetbal.

Kan het mis hebben hoor, maar dit gevoel heb ik gewoon.

Blij dat deze jongen niet naar Ajax is gekomen. Hij en zijn zaakwaarnemer aka vader zijn more trouble then they worth.

Helaas kwam die niet naar Ajax , voetballen kan die wel

Ach doe alsjeblieft niet alsof je graag ergens je contract wil uitdienen. Het gaat gewoon puur om geld. Als je bij PSV was gebleven zat je in een hartstikke leuk project en had je jezelf uitstekend door ontwikkelt. Je bent gewoon een eerste klas golddigger.

Je bent een goede voetballer maar je mentaliteit is gewoon zwaar naar de haaien. Van mij part ga je naar een club ergens in China ofzo waar ze je een vermogen betalen. Zolang wij maar niks van je horen.

1 juli 2013 om 09:38

Waar slaat het nou op om een voetballer zo kapot te maken omdat hij voor geld kiest? Accepteer gewoon dat dit de voetbalwereld is. Voor de meeste mensen daarin is geld heel belangrijk. Heb je wel eens aan jullie vorige trainer Dick Advocaat gedacht in deze context?

Waardeloos ventje dat nooit in de fout gaat maar alles afschuift naar een ander.
Zijn mentaliteit op en naast het veld is van ikke en de rest kan stikke.
Hopelijk vindt deze speler geen club meer en zal zich niemant meer ergeren aan deze hypocriet.

Ik snap wel dat hij niet weg wilt. Een salaris zoals hij bij Sporting krijgt, gaat hij nergens meer krijgen. De enige reden dat hij dus blijft is om vooral goed voor Labyad te zorgen. Wat hij voor werkgevers oplevert maakt hem veel minder uit.

Doodzonde dat hij PSV voor een paar grijpstuivers heeft verraden. Had nu met al die andere jonge talenten zich goed kunnen ontwikkelen. Nu is het maar wat aanklooien in de middenmoot van Portugal en speelt hij meer niet dan wel.

Hij zal zijn vader dankbaar zijn.

"er is iets gebeurd tussen mij en de trainers."

Dat overkomt je wel vaak he? Ruzie en gerommel met staf of trainers. Zou het misschien aan jezelf kunnen liggen, Zakaria?

Ik ben bang dat dit het volgende geval is van te snel weggegaan, gek laten maken door geld. Dat carrièrepad werkt gewoon niet.

Labyad dacht aan de doekoe en doekoe is er niet meer bij SCP en hij heeft vorig seizoen meerdere keren in de Portugese pers aangegeven dat die een overgang naar Porto ziet zitten. In de zandbak hebben ze vast nog wel een plek voor em. Hij moet eens meer zijn benen laten spreken want dat heeft die in zijn nu nog korte carriere weinig gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica1511
2.Estoril136
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Matheus NunesMiddenvelder50
Jovane CabralAanvaller51
AdánKeeper50
PaulinhoAanvaller51
PoteMiddenvelder43
S. CoatesVerdediger50
Z. FeddalVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

55 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Ajax 22 5 0 0
2019/2020 Ajax 2 1 0 0
2018/2019 Ajax 12 1 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren