Chelsea maakt vertrek van vier oudgedienden wereldkundig

Zondag, 30 juni 2013 om
/

Honderden spelerscontracten lopen vandaag, 30 juni, af en zodoende zien veel clubs zich genoodzaakt om duidelijkheid te geven of datgene te bevestigen wat eigenlijk al duidelijk was. Chelsea maakt zondagmorgen bekend dat Yossi Benayoun, Ross Turnbull, Paulo Ferreira en Florent Malouda vertrekken.

Vooral het vertrek van Malouda komt niet als een verrassing. De 33-jarige aanvaller speelde een jaar geleden, in de Champions League-finale tegen Bayern München, zijn laatste duel voor the Blues. Ondanks zijn miljoenencontract werd er afgelopen seizoen bij de technische staf niet op aangedrongen om hem te laten spelen.

Turnbull, 28, was de afgelopen vier seizoenen de stand-in van Petr Cech. Coach José Mourinho is voorstander van een andere samenstelling van het keepersgilde. De vijf jaar oudere Benayoun werd de laatste jaren uitgeleend aan West Ham United en Arsenal. Ferreira, 34 jaar, speelde al sinds medio 2004 voor de Londenaren en maakt een hereniging met Mourinho niet meer mee.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door geert vs)

Ja er zijn weer een hoop voetballers op zoek naar een nieuw cluppie

30 juni 2013 om 11:27

Dat waren deze vier jongens vorig seizoen volgens mij ook al....
Malouda, Fereira en Benayoun mogen echt al een hele lange tijd weg bij Chelsea. Ben benieuwd of er dit jaar wél een club voor ze komt. Heb behalve Maloude de andere drie ook uberhaubt nooit van het Chelsea niveau gevonden. Fereira heeft het één seizoen redelijk gedaan maar het zijn alledrie maar matige spelers en Malouda is gewoon te oud + heeft als je de verhalen hoort een motivatie van een oude sok.

30 juni 2013 om 11:31

De 2 die ik echt ga missen zijn Malouda en Ferreira.

Malouda was gewoon jarenlang een vaste kracht en vormde destijds een sterke aanvalslinie met Drogba en Anelka

Ferreira was gewoon de man die altijd alles gaf voor Chelsea, de laatste jaren vrijwel nooit basisspeler maar altijd bereid 100% te geven als het nodig was en ook altijd bereid om te feesten als een gek al had ie geen/nauwelijks bijdrage geleverd aan de prijs die gewonnen werd. Gewoon een heerlijke speler, nooit zeuren en altijd 100 geven als het nodig was.

30 juni 2013 om 12:23

Idd, Malouda en Ferreira verdienen alle respect, ik wens ze het aller beste. Turnbull en Benayoun zal ik niet missen, Turnbull heb ik nooit goed gevonden en Benayoun al helemaal niet.

30 juni 2013 om 20:39

Verdienen Benayoun en Turnbull dan geen respect? Misschien hebben die ook alles gegeven

Beter dat Malouda weg is, want hij kreeg honderdduizend per week en wilde maar niet gaan.

30 juni 2013 om 08:58

Geef hem eens ongelijk, en dat hij niet wilde weggaan is zijn goed recht.
De club sluit dit contract met hem af.

30 juni 2013 om 09:17

Ik vind dat altijd zo makkelijk en ondankbaar. Je zou als speler soms ook wel mogen meedenken met de club vind ik. De club geeft de speler in eerste instantie een supergoed salaris omdat ze verwachten of de hoop hebben dat die speler dit d.m.v. prestaties op het veld terug zal betalen. Als de prestaties van de speler dan tegenvallen zou die speler ook zoiets kunnen hebben van: Ok, ik heb niet geleverd wat er van mij verwacht werd en waar ik voor betaald wordt, we gaan in goed overleg uit elkaar. Maar nee, spelers hebben vaak gewoon puur schijt aan de club en denken alleen aan zichzelf. Bij clubs als Chelsea zal het niet veel uitmaken, maar clubs zonder zo'n suikeroom kunnen er flink van in de problemen komen. Soms zouden spelers wel wat dankbaarder naar hun club mogen zijn en meedenken met de club.

Maar ja, uiteindelijk heb je gelijk: het is zijn goed recht.

30 juni 2013 om 09:32

Chelsea is zelf verantwoordelijk voor deze verrotte mentaliteit. Hoop dat veel spelers zullen volgen.

30 juni 2013 om 09:33

Clubs zonder suikeroom zullen dan ook niet dit soort belachelijke contracten afsluiten.
En dat de spelers schijt hebben aan de clubs als het niet gaat als verwacht is niks nieuws.
Clubs sluiten nou eenmaal die belachelijke contracten af met de speler en die denkt ook bij zichzelf, prima zo, mijn pensioen is geregeld.
Hebben we bij Feyenoord momenteel ook last van, Fernandez is zijn naam en zolang hij alles afslaat zal de club hem moeten blijven betalen.
Dan kan van Geel wel uithalen in de media, contract is contract en dus is de speler de winnaar zonder te spelen.

30 juni 2013 om 09:35

@oiramor wat je nu zegt slaat natuurlijk nergens op. Als jij een weekje je week slecht doet vraag je toch ook niet om minder geld. Die gast is altijd komen trainen en heeft altijd zijn best gedaan. Dat de trainers betere opties hadden kan hij niks aan doen. En dus kan hij zich niet 'terug betalen'. Bovendien is het zodat als hij de pannen van het dak had gespeeld dan had hij ook niet meer geld gehad. Je gaat met zijn 2e een contract aan en als je als werknemer nergens anders enigszins zoveel geld kan krijgen als bij je huidige werk. Dan ga je niet weg. As simple as that.

30 juni 2013 om 10:05

@ Oiramor Grappig dat je zegt dat spelers moeten meedenken met de clubs. Maar misschien moeten clubs ook wat vaker meedenken met de spelers? Zoals bij jouw club gebeurde met Leerdam? Daarnaast, op het moment dat iemand niet goed genoeg is wordt ie bij het grof vuil gezet, en als ie niet meteen weggaat 'denkt ie niet mee' (Guyon Fernandez). Contracten van spelers moeten ook worden gerespecteerd, het zijn in feite werknemers.

30 juni 2013 om 10:35

Als je een voetbalcontract sluit dan is weten beide partijen dat het een risicocontract is, de speler kan slagen of mislukken. Dat medeleven van spelers vind ik zo belachelijk.
Als een speler het niet goed doet dan wordt hij uitgescholden door supporters en soms opzij gezet door een bestuur.
Maar zelfs als een speler het goed doet, dan zou een club hem nog op de bank zetten omdat hij een 1-jarig contract niet wilt tekene.

30 juni 2013 om 13:33

Malouda heeft wel degelijk z'n salaris dmv prestaties betaald. Waar heb je het over? Spelers in het algemeen, dan geef ik je gedeeltelijk gelijk.

Deze boven vernoemde spelers zijn echt Chelsea onwaardig en zijn binnen gebracht door een slimme zaakvoerder.die jongens zwaaien wel af met een dikke zak vol geld.

30 juni 2013 om 10:59

Paulo Ferreira stapte in 2004 in dezelfde trein als zijn trainer bij Porto (mourinho). Daar kwam niet veel werk van de zaakwaarnemers bij kijken. José wilde hem er graag bij hebben, maar uiteindelijk bleek het jarenlang een aardige backup te zijn voor de betere backs bij Chelsea.

30 juni 2013 om 11:26

Paolo Ferreira en Malouda hebben nog wel aandelen gehad, alhoewel (vooral Malouda) de laatste jaren niks meer heeft laten zien. Maar dat zou ik ook niet doen met zo,n salaris, bij City zal hetzelfde gebeuren. Ik zou ook wel een jaartje willen banken als ik elke week 50.000 op me rekening krijg

30 juni 2013 om 15:58

Volgens mij verdiende Malouda wel wat meer dan 50.000 per week, denk eerder aan 80.000 per week, en dat is dan in ponden.

Zou Mourinho proberen om Diego Lopez mee te nemen uit Madrid? Niet dat die dan boven Cech verkozen wordt, maar hij is een groot fan van die keeper. Of Lopez dat ziet zitten weet ik niet aangezien die juist groot fan is van Real Madrid.

30 juni 2013 om 12:03

Om volgend jaar met het probleem Cech, Diego en Courtous te zitten..? Kom op dat zou een erg onhandige transfer zijn als Lopez ook maar enigsinds van zijn werk houd.

30 juni 2013 om 14:38

Waarom zou Courtois volgend jaar al terug naar Chelsea gaan? Cech kan heus wel langer mee.

30 juni 2013 om 15:49

Ik kan me toch niet voorstellen dat hij een langer dan vijfjarig contract heeft afgesloten bij chelsea. Dus als chelsea nog iets aan hem wilt hebben zal hij volgend jaar terug moeten komen. Anders is chelsea wel heel afhankelijk van zijn wil om bij te tekenen, en zou ik het van hem goed begrijpen als hij niet bijtekend bij een club waar hij nooit een kans heeft gehad.

Misschien heb je gelijk hoor, maar t zou wel een zeer eigenaardige handelswijze zijn van chelsea..

30 juni 2013 om 23:15

Courtois zal waarschijnlijk wel verlengen wanneer ze hem beloven dat hij eerste doelman wordt. Cech is nu 31 en kan nog best lang mee. Misschien eigenaardige situatie maar waarom zou Courtois niet zo'n 5 jaar aan Atletico Madrid verhuurd kunnen worden?

Ik heb me vaak mateloos geirriteerd aan Malouda. Ze lieten hem vaak corners nemen en ook voorzetten van de flank maar altijd als ik keek waren ze zeer matig. Niet hoog genoeg om te koppen en niet laag genoeg om te kunnen schieten. Heb nooit gezien wat anderen wel in hem zagen. Ik was hem liever kwijt dan rijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool3418
3.Chelsea2610
Voor de complete stand: Premier League

39 jaar
10 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren