Update: Eerste duel mondt uit in nachtmerrie voor FC Groningen-talent

Woensdag, 3 juli 2013 om 14:23Erik van Dam • Laatste update: 14:24

Henk Bos draafde vorig seizoen vooral als invaller op bij FC Groningen en hij had gehoopt komend seizoen definitief door te breken in het eerste elftal. Het ziet er echter naar uit dat de twintigjarige aanvallende middenvelder zijn plannen bij moet stellen, want hij raakte zaterdag in het oefenduel met RWE Eemsmond zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door fc038)
29 juni 2013 om 22:50

Altijd jammer als er een speler zwaar geblesseerd raakt, helemaal als het een jong talent betreft, aangezien het zijn ontwikkeling in de weg kan staan. Laten we hopen dat het niet al te ernstig is.

Zuur voor zo'n jongen en voor elke andere speler als je in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd raakt... Hopen voor die jongen dat het meevalt!

Wel overtrokken om te zeggen dat je per definitie een zware blessure hebt als je per brancard het veld afgedragen moet worden. Zitten vaak genoeg keren bij dat je gewoon niet in staat bent om het been te belasten.

Maar dat terzijde, pure pech dit voor Henk Bos. Zijn gelukkig voor hem nog genoeg voorbeelden van spelers die het doorbreken iets wat uitgesteld hebben en op latere leeftijd opgebloeid zijn.

29 juni 2013 om 23:26

Meestal is het wel zo als het over een knie gaat. Dat is zowat de zwaarste en meest voorkomende blessure bij voetballers.

3 juli 2013 om 14:57

Klopt, en vooral bij kruisbanden is het zo dat die heel erg moeilijk helen, in tegenstelling tot enkelbanden oid.

Dat gun je die jongen natuurlijk niet. Dit seizoen wou hij meer speelminuten, en dan krijg je dit.

Maar laten we nou eerlijk wezen, Henkie is toch veelste licht (letterlijk en figuurlijk) voor eredivisie niveau?

Desalnietemin, veel sterkte Henk en bewijs het tegendeel van half groningen!

Komop Henkie, ik hoopte je ook dit seizoen weer te kunnen zien in de Euroborg. Veel sterkte!

80% kans dat het de kruisbanden zullen zijn. Streep door de rekening voor zo'n jongen die zich nog moet bewijzen. Alvast veel succes gewenst!

Heel jammer voor zo'n potentievolle jongen. Hopelijk revalideert hij snel en kan hij zijn doorbraak maken.

Na Bakker, weer een speler die FC Groningen lang zal moeten missen.

Hoop toch niet dat ie zn kruisbanden afgescheurd heeft. Hij heeft net aangegeven om vol voor fc groningen te gaan i.p.v cambuur of dergelijke aanbieding.

Jammer. Had graag geweten wat het zou zijn. Hij zelf natuurlijk ook

Sympathieke knul en je gunt het hem absoluut niet. Jongen uit Stadskanaal, die moet toch gewoon spelen in Groningen. Hopelijk valt de ernst mee en kan hij nog voor de start van het seizoen weer mee trainen.

Achteraf natuurlijk blij voor Cambuur, dat hij heeft gekozen om bij Groningen te blijven. Al zegt dat niet, dat het dan ook was gebeurd natuurlijk. Verder heel sneu voor die jongen, het is te hopen voor hem dat het meevalt en dat hij snel weer op het veld kan staan.

3 juli 2013 om 14:33

Wat is dit nou voor domme reactie... Het was allerminst zeker dat dit bij Cambuur ook zou gebeuren en daarnaast kiest deze jongen dus blijkbaar Groningen boven Cambuur. Daar zou ik niet al te blij mee zijn.

3 juli 2013 om 21:48

Dat zeg ik er toch ook nog bij. Daarnaast ben ik juist wel blij, dat hij niet kwam. Omdat ik hem gewoon niet als versterking zie voor ons, breedte opvulling hebben wij nou al genoeg.

4 juli 2013 om 11:09

Dat je zelf die domme redenatie weerlegt maakt het het alleen nog maar dommer.
Je weet dat het niet klopt maar toch zeg je het.

Of het een aanwinst is voor Cambuur weet ik niet. Daarvoor ken ik de jongen en de selectie van Cambuur te slecht.

Dan denk je meer met eigen jeugd werken is heel nobel...maar ondertussen zijn we 2 leuke talenten uit onze jeugd kwijt door een fikse blessure. Bakker en nu Bos. Sterkte Henk en hopelijk kom je hier sterker uit. Hij heeft van nature wel een goede techniek dus ik zou met die jongen ook meer in het krachthonk gaan zitten en spiermassa kweken. Voetballen kan hij zeker hij moet alleen Fysiek sterker worden. Maar ja zo klap als dit zou niet meevallen.

Balen voor die jongen. Kwam afgelopen seizoen nog te kort, maar was benieuwd wat voor stappen hij dit jaar zou maken. Dat gaan we nu voorlopig niet zien. Denk dat hij niet de basis gehaald had, maar wie zal het zeggen. Nou eerst maar zien hoe hij terug komt.

3 juli 2013 om 14:54

het enige positieve (al kan je daar niet van spreken eigenlijk) is dat hij nu heel veel in het krachthonk gaat zitten. Hij was veel te licht voor de duels etc. Hopelijk kan hij aan zijn fysiek werken.

Was in jong Groningen vaak redelijk op dreef.

Einde carriere? Zware blessure, speelt pas in februari/maart weer. Heeft contract t/m dit seizoen en is (nog) niet doorgebroken bij de Fc.

3 juli 2013 om 14:43

//einde carriere?\\

Nogal voorbarig lijkt me.

Dit moet een hele grote mentale klap zijn voor dit grote talent

Zeer triest voor deze jongen. Dit gun je natuurlijk niemand.

Off: Ik zou hem niet als talent willen bestempelen. Is eigenlijk lang niet goed genoeg voor het niveau wat we bij Groningen nastreven. Heeft een uitstekende traptechniek, maar hij is fysiek echt veel te licht. Deze jongen heeft wat uren nodig in het krachthonk en dan denk ik dat hij er wel gaat komen. Mocht het hem echt in zijn bouw zitten, dan moet hij slimmer worden in de duels. Op dit moment is het in ieder geval geen vaste waarde voor Groningen, en ik zie hem eerlijk gezegd ook niet graag invallen of op de bank zitten. Desondanks is zijn blessure natuurlijk enorm vervelend, en daar doet zijn gebrek aan fysiek niks aan af. Hopen dat hij snel weer fit wordt en misschien dan kan gaan werken aan zijn duelkracht of inzicht in duels.

triest voor die jongen natuurlijk, maar als ie slim was geweest, had hij bij cambuur zn speeltijd moeten pakken. Groningen had al aangegeven dat hij mocht vertrekken,dan moet je aan je carriere denken, en toch bij n andere club speelminuten maken als die kans zich voordoet. Naief gedacht om dan weer vol voor je kans te gaan bij Groningen. maar verder nogmaals triest om zo,n blessure op te lopen.

Beste Hansworst, volgens mij zag Cambuur op het laatste moment van de transfer af. Hoe het ook zij zeer triest. Henk is een zeer groot talent die het absoluut in de eredivisie waar zou maken. Helaas door velen te vroeg afgeschreven na een paar mindere beurten.

Henk heel veel sterkte en zorg dat je sterker terugkomt.

Weet niet of Henk dit leest maar in ieder geval: Beterschap Henk! Kan hij in de tussentijd ook aan z'n fysiek gaan werken. Lekker veel het krachthonk in. Neem een voorbeeld aan Vlaar en Boilesen. Die zijn na een zware blessure als beesten teruggekeerd door veel krachttraining.

Ik ben toch echt mijn vraagtekens aan het zeten bij de trainingen van FC Groningen, ik bedoel hoeveelste knieband dieafscheurde bij een speler is nu al voor gekomen de laatste tijd? KAn isschien ook aan het veld ligge, maar zie in vergelijking met andere teams toch echt een verschil als het gaat om zware blessures.
Hoop dat Henk snel herstelt en niet gelijk in zijn eerste wedstrijd na herstel de andere afscheurt, wat jammer genoeg al eerder is gebeurd. Zal toch wel al gauw 4 maanden uitgeschakeld zijn. Beterschap iig.

3 juli 2013 om 18:04

Meerdere spelers komen ongelukkig terecht. Ja, dat is denk ik simpel weg pech. Waar zat jij aan te denken dan?

3 juli 2013 om 19:18

Het is natuurlijk moeilijk je vinger er op te leggen, maar misschien de trainingsmethode dan wel het slechte veld wat er al tijden ligt.
Het kan gewoon ongelukkig zijn, maar het is wel opvallend. Misschien moeten ze eens gaan kijken naar waar die blessures optreden, of hebben ze gewoonweg bijna altijd ongeluk met en spelers en blessures, want dan heeft Groningen echt al tijden dikke pech.

3 juli 2013 om 19:43

lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat het aan het veld ligt, wij trainen zelf op een toendra vol met kuilen en nog nooit heeft er iemand daar zijn kruisband afgescheurd, gewoon domme pech, kan overal en zomaar gebeuren zoiets. wel enorm triest atijd zulke dingen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren