Turkije begint WK Onder-20 met puike zege op El Salvador

Zaterdag, 22 juni 2013 om 21:53Erik van Dam • Laatste update: 11:15

Turkije won het WK Onder-20 nog nooit en hoopt de bokaal deze zomer in eigen land te kunnen houden. De ploeg van Feyyaz Ucar heeft zaterdag laten zien wat het kan, want men was in Trabzon veel te sterk voor El Salvador; door doelpunten van Salih Ucan en Cenk Sahin (tweemaal) werd het 3-0. In de andere wedstrijd in Groep C speelden Colombia en Australië met 1-1 gelijk. Het opmerkelijkste moment aldaar was de goal van Daniel da Silva, de jongste speler op dit WK.

/

Turkije - El Salvador 3-0
De beste prestatie van Turkije op het WK Onder-20 was tot dusver het bereiken van de achtste finale in 2005. De fanatieke fans hopen nu dat de Turken in eigen land tot betere prestaties kunnen komen en vrijdag werd de eerste goede stap alvast gezet. De roodhemden begonnen ook sterk in het Hüseyin Avni Aker; na zeven minuten legde Cenk de bal terug op Salih, die de bal simpel kon binnenschieten: 1-0. Even later redde keeper Rolando Morales knap op een inzet van Hakan Calhanoglu en na een halfuur werd een treffer van diezelfde Hakan vanwege buitenspel afgekeurd.

De Turken waren oppermachtig, maar schakelden na het halfuur over naar de automatische piloot. Direct na rust gaf het gastland weer gas en toen was het ook direct raak. Salih bediende Cenk, die de doelman omspeelde en voor de 2-0 kon zorgen. De achttienjarige aanvaller van Istanbul Büyüksehir Belediyespor maakte er na ruim een uur spelen zelfs 3-0 van, door met links beheerst binnen te schuiven. De Centraal-Amerikanen konden daar nauwelijks iets tegenoverstellen en treffen dinsdag Australië.

/

Colombia - Australië 1-1
Colombia, dat derde werd in 2003, is een outsider voor het winnen van de mondiale titel, maar kwam zaterdag niet verder dan een remise. In een open wedstrijd in het Hüseyin Avni Aker in Trabzon speelden beide landen aanvallend en verzorgd voetbal. De eerste échte kans was voor Juan Quintero, die zijn vrije trap vlak voor rust overgetikt zag worden door doelman Paul Izzo. Australië sloeg direct na de pauze toe toen de zestienjarige Daniel da Silva van Perth Glory trefzeker was met een boogbal: 0-1. The Socceroos leken te stunten, maar Jhon Cordoba zorgde er tien minuten voor tijd voor dat beide landen in evenwicht uit elkaar gingen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door zwaregast)

U20 Turkije is beter dan het Turkse elftal zelf.

22 juni 2013 om 22:00

haha dat zou niet best zijn. ken de ploeg niet zo goed maar over het algemeen zijn turken individueel heel sterk. Het is de kunst er een team van te maken.. misschien dat bij U20 nog weinig vedettes rondlopen waardoor ze als team wel presteren?

22 juni 2013 om 22:01

Nee meen je

Deze generatie ziet er aardig uit hoor.. natuurlijk was El Savador geen tegenstander maar de grote uitblinker was Cenk Sahin. Wat een lekkere speler zeg.. zoveel dreiging.. altijd goede acties, heerlijke speler!

Hoop dat hij zich blijft ontwikkelen want we kunnen nog veel van deze jongen genieten.

Dit was niet echt een test voor Turkije in mijn ogen; ik wacht op een betere tegenstander, eens zien hoe ze dan spelen. Denk wel dat het goed komt omdat ze gewoon een goede team hebben. Alleen de keeper bevalt me niet maar we zullen zien.

We begonnen sterk en na een puike actie van Cenk rond Salih netjes af, daarna gaat het rustig.. Ik vond Salih en Hakan een beetje tegenvallen, ze waren wel goed maar er moet meer worden gecreeerd. Misschien komt dat door de tegenstander die niet al te sterk was, dat ze dan een beetje laks gaan doen - vooral begin 2e helft van Salih - maar tegen Colombia moet het echt beter!

2e helft begon echt lekker meteen met een prachtige assist van Salih op de man of the match Cenk ! Veel scouts hebben Cenk vandaag genoteerd want hij speelde geweldig, heerlijke buitenspeler met een goede versnelling. Verder vond ik onze verdediging scherp en stabiel, Ilkay heeft wel een paar riskante acties gedaan ondanks dat hij al geel had gekregen, daar moet hij mee oppassen. Verder vond ik Alparslan zeer positief opvallen, erg sterk, zelfverzekerd en zoekt naar de voetballende oplossing.

Ibrahim heeft ook goed gepresteerd, hij is een ideale aanspeelpunt gebleken in deze wedstrijd, jammer dat Cenk op ongelovige wijze die bal niet naar hem kon toe spelen want hij had wel een doelpunt verdiend !

Heel Turkije was gewoon sterk maar de tegenstander was van een lage niveau, we moeten echt veel beter tegen Colombia en Salih en Hakan moeten meer initiatief tonen- niet te geforceerd - en de team op sleeptouw nemen.

22 juni 2013 om 22:06

Niet zo optimischtisch, El Salvador is de Andorra in Zuid-amerika. Als zij het ons al in verschillende fases van de wedstrijd al lastig kunnen maken, dan moeten wij Colombia vrezen. Die zijn meer gecontroleerd en beschikken over goede spelers.

We leden onnodig balverlies, en hadden gedurende de wedstrijd veel kansen om zeep geholpen. Ook onze achterhoede was makkelijk te forceren, en het middenveld gaf ook geen aanvoer naar de voorhoede toe.

22 juni 2013 om 22:22

Bedoel je optimistisch?

22 juni 2013 om 23:06

Ebegumeci,

Eindelijk eens een gemeend bericht. Stop met onnodig provoceren, want je snapt het spelletje wel.

We leden inderdaad veel en vooral onnodig balverlies. De pressie erna was goed (vooral door de ingrepen van Alpaslan), maar als je tegen betere spelers dezelfde fouten maakt, dan ga je echt weg gecounterd worden met je trage centrumverdedigers. Het is dat El Salvador helemaal géén wapens had, anders zouden we echt in gevaar komen.

Het middenveld ging beter draaien toen die Taskin (?) erin kwam. Hij bracht voetballend vermogen in het spel. Want ervoor was daar géén sprake van. Salih moet het spel vloeiender laten verlopen (hakan ook). Deze twee moeten constant het spel kantelen, want je hebt op papier twee snelle flankspelers die goed achter de verdediging kunnen duiken. De keren dat het gebeurde (eerste helft bij de goal van Salih en tweede helft bij de pass van Salih en goal van Cenk), was het ook meteen een goal.

Daarvoor moet je spits ook effectief zijn en als aanspeelpunt functioneren. Dat deed Ibrahim veel te laat (pas midden tweede helft). Ibrahim is veel te statisch en onhandig om die rol te kunnen vervullen. Artun hetzelfde. Eigenlijk heb je een spits a la Batuhan nodig, maar ja hij is te oud en is alleen te vinden in de disco.

23 juni 2013 om 11:34

@ebegumeci:

El Salvador behoort tot Noord-amerika

22 juni 2013 om 23:44

Belhanda8, wie is Ilkay? Ik ken niet alle spelers en ik keek met Engelse commentaar, en die mensen noemen alleen de achternamen op.

ondanks een 3-0 overwinning had ik toch meer verwacht van dit Turkije. Zag er onverzorgd uit, en kwamen er geen offensieve intenties vanuit de middenveld vandaan. El Salvador heeft het ons in verschillende fases erg lastig gemaakt, vooral met corners hadden ze veel vrijheid, en konden ze de bal vrijuit binnenkoppen. Nu hopen dat dit Turkije uit zijn schulp komt tegen Colombia, want als dit alles is, dan houd ik mijn hart vast voor de komende jaren.

Echt hè we hebben opzicht een elftal met veel talent alles is goed aanval middenveld verderging keeper behalve een trainer we hebben al 5 jaar geen goede trainer we hebben 2 WK

speelde mustafa saymak mee?

23 juni 2013 om 00:12

Nee, wel Fatih Turan van Fortuna

Volgens mij is deze Turkse ploeg beter dan de gewone haha

22 juni 2013 om 22:10

Omdat ze van een kansloos El Salvador winnen ? Ik vond Turkije juist tegenvallen.

Elk toernooi heeft een openingswedstrijd waar het gastland bij zit. Maar waarom niet in Turkije?

Ik vond Turkije ook erg tegenvallen. Erg lage tempo. Het leek of ze El Salvador onderschatten en daardor rustig aan speelden.

Ik vond de wedstrijd tegenvallen. Dit is Turkse middenmoot materiaal.

Kerim Frei en Hakan Calhanoglu waren te passief en scoorden een onvoldoende. Vooral Kerim voelt zich al heel wat (door de fans), maar hij weet mij echt niet te overtuigen. Als je met alle respect de rechtsback van El Salvador met moeite voorbij komt, tja..

Salih was ook niet goed, had een goal en een mooie assist. Voor de rest probeerde hij telkens de moeilijke oplossing (misschien om zich extra te bewijzen?). Hij moet gewoon zijn tik-voetbal spelen, daar is hij heel goed in. Hij is de hoop van dit elftal en daarvan mogen wij meer verwachten.

Cenk speelde goed. Ik weet niet wat zijn situatie is bij zijn club, maar hij zou niet misstaan bij een middenmoter (misschien subtopper in Turkije) in de hoogste liga.

Wie vooral een goede indruk heeft gelaten is die nummer 16 die voor Standard gaat spelen. Alpaslan is een goede balafpakker, een ware stofzuiger. Hij kiest de juiste momenten uit om in te grijpen en heeft al heel wat aanvallen onderschept. Deze jongen moet in de gaten gehouden worden. Het leukste is dat het nationale elftal zo een speler mist. Hij is een grasvreter die met positieve agressie speelt.

22 juni 2013 om 23:12

Ja altijd leuk om dit te horen, wedstrijd dus niet gezien zoals ik je vertelde. Maar die Alpaslan stond in de belangstelling van Trabzonspor al ruim twee seizoenen. Eerst wou Germinal Beerschot te veel voor hem. Maar deze transferperiode was hij transfervrij, omdat Beerschot failliet ging. Trabzonspor wou hem deze transferperiode dan ook halen, maar omdat ze te traag handelden heeft hij gekozen voor Anderlecht.

Hij zei nog een weekje geleden dat hij teleurgesteld was in het bestuur van Trabzonspor, dat ze niet de moeite deden om hem te halen. Hij komt oorspronkelijk namelijk ook uit Trabzon. Als je dit dan achteraf leest, dan sla je jezelf echt weer voor de kop. Hetzelfde verhaal als we eergisteren eigenlijk bespraken: jonge talenten die voor Turkse teams willen spelen, maar worden geweigerd door onze fantastische bestuurders. Vervolgens ontpoppen ze zich in Europa en zijn ze niet meer haalbaar voor de club....

22 juni 2013 om 23:21

Pffffff, dat meen je niet?

Het was ook nog ééns wederzijdse interesse. Deze jongen kan 't heel ver schoppen als hij in alle nuchterheid zijn dingetje doet. Je ziet aan hem dat ie een talent is. Hij laat geen steekjes vallen. Hij begon wat stroef, maar daarna was hij echt spijkerhard en heersend. Hij kan een hele goeie worden.

Jammer man. Ik zou hem zeker in Turkije willen zien, dan zou ik hem vaker kunnen volgen. Ik ga meer wedstrijden van hem kijken om te kijken of ik niet mis zit. Hij heeft vorig seizoen al 25 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en dit seizoen zal hij voor Standard uitkomen (géén Anderlecht bro).

Haha, we hadden er nog over. Kijk zulke jongens moet je meteen aantrekken. Siritmiyorlar (ze blijven serieus).

22 juni 2013 om 23:47

Efsane61, ik had juist gehoord dat hij heeft gekozen voor Standard. Verandert overigens niks aan zijn kwaliteiten, hij was vandaag een van de betere aan Turkse kant. Maakt goed gebruik van zijn lengte, al was dat niet echt moeilijk tegen die kleine Zuid-amerikanen. Onderschept ook veel ballen, mist alleen nog de drang naar voren. Met zijn fysiek kan hij het de verdedigers van de tegenpartij goed lastig maken.

23 juni 2013 om 00:55

Haha, ik ben lekker bezig vandaag. Fout op fout. Inderdaad hij heeft voor Standard Luik gekozen. In ieder geval was hij wel transfervrij volgens de Turkse media en had hij naar Trabzon willen komen.

Maar goed, dat verhaal kennen we van zoveel goede voetballers. Het zit nou eenmaal niet altijd mee.

Ik hoop dat we weer eens een topper in de gelederen hebben. Salih wordt er denk ik een, dan hebben we nu nog een potentiële kandidaat. Verder ken ik de leeftijdscategorie niet al te veel. Alleen wat jongens van 1461 Trabzon en de PAF elftal van Trabzon. Maar niet van daarbuiten (oké Kerim Frei ook nog, maar ik vind hem nog bij lange na geen topper, is te wisselvallig).
Hakan Sükür verwachtte een halve finale plaats, ik ben benieuwd!

Pff wat viel Colombia tegen zeg, waren nog geen 10% van de ploeg die Sudamericano wonnen. Paraguay ook een tegenvallend resulstaat vandaag, maar niks van de wedstrijd gezien tot nu toe.

Tegenvallende start maargoed Chili zal het morgen rechtzetten! Angelo Henriquez, Rabello, Castillo, Lichnovsky, Cuevas..... klasse ploeg

2 erg duidelijke penalty's niet toegekend aan Turkije.... en een El Salvador speler moest een donker Rood krijgen! verder Turkije makkelijk overheen gewalst met een aantal erg getalenteerde spelers. het was een leuke wedstrijd om naar te kijken! Turkije een van de favorieten.

Puik? Verre van. Ze hadden het al moeilijk tegen El Salvador, met alle respect natuurlijk, tegen Colombia en Australie zal het echt beter moeten. Met een beetje geluk had El Salvador er nog een of twee ingeprikt en dan had je een heel andere wedstrijd. De arrogantie na de voorsprong droop er bij sommige Turkse spelers van af, alsof ze het al gemaakt hebben.

Voorheen hadden ze het heel de tijd over Hakan, Kerim, Salih en Ibrahim Yilmaz, maar ik vond ze alle vier tegenvallen. Salih maakt het dan nog wat goed met zijn doelpunt en assists. Maar vooral Kerim heeft er bij veel mensen de twijfels in gebracht met zijn optreden. Deze jongen is nog niet klaar voor het echte werk, laat het eerst maar eens zien tegen Colombia/australie-onder 20.

Ik vond Alpaslan en Cenk goed spelen, en die linksback kon er ook wat van, ben zijn naam vergeten, volgens mij Durmus. Misschien komt het door de zwakte van de tegenstander, maar met dit voetbal zal je hard op je bek gaan tegen de andere twee tegenstanders. Een finaleplaats zit er helemaal niet in, nu ik Frankrijk en Spanje aan het werk zag. De Turkse spelers moeten op zijn Turks gezegd nog veel brood eten voordat ze zich met hun kunnen meten.

23 juni 2013 om 00:06

Bro, hadden we dan hoop op finale?

Als wij halve finale halen, dan hebben we echt grandioos gepresteerd! Maar dan echt van bovenformaat!

Kerim is overschat, Hakan kwam niet uit de verf, Ibrahim Yilmaz is beperkt en Salih zocht de moeilijke oplossingen op.

Zoals je zegt, hebben Alpaslan en Cenk een bovengemiddelde indruk gemaakt. Ik zie veel potentie in Alpaslan. Hij gaat volgend jaar bij Standaard spelen en hopelijk blijft hij zich goed ontwikkelen, want hij doet mij lichtelijk denken aan de speelstijl van Tugay (op kleinschaliger niveau). Hij mist inderdaad nog de drang naar voren, maar als hij zich nuchter blijft ontwikkelen, kan hij het ver schoppen.

Ik denk dat de kwartfinale het eindstation is.

23 juni 2013 om 00:20

Ja, er waren mensen die riepen dat de finale het uiteindelijke doel is, maar ik schat de kans dat we volgend jaar aan het WK gaan meedoen hoger in.

Tegen Colombia zal uiteindelijk duidelijk worden hoe goed/zwak deze selectie is, want El Salvador is geen serieuze tegenstander. Ik zag Frankrijk spelen tegen Ghana, als zij vandaag de tegenstanders waren, poeh. Dat zou geen leuke ervaring zijn voor de Turkse spelers.

Feyyaz moet Kerim en Hakan even duidelijk maken dat ze geen vedettes zijn en dat iedereen op de bank kan belanden. Ook al speel je in de Premier League/bundesliga. Cenk Sahin van IBB liet zien hoe je moet spelen, daar kunnen ze een voorbeeld aan nemen.

Feyyaz is wat doelstellingen betreft realistischer dan de doorsnee Turk. Eerst de groepsfase doorkomen, daarna kunnen we verder kijken.

Eindelijk weer eens een goede prestatie van onze nationale elftal(en) met spelers als Frei en Ucan kunnen we het toernooi winnen

23 juni 2013 om 10:48

Ja tuuurlijk, vooral als de rest middelmatig is. Kijk is naar Spanje man, dat heeft onder de 20 jaar op elke positie een betere speler dan elk land.

@voetbalzone: er is nog een groep die vandaag gespeeld heeft met daarin een toernooifavoriet (mexico) en de finalist van het EK (griekenland). Jammer dat daar 0,0 aandacht aan wordt gegeven.

23 juni 2013 om 11:12

Ja idd, ze lichten alleen de groep eruit die ze views geeft, ipv ander interessant nieuws ook te vermelden. En dan ook nog Colombia een outsider noemen voor de Europese titel

het is aangepast

Wedstrijd niet gezien , maar toch blij met een overwinning. Had toch even samenvattingen gekeken, en ik zie onze boys wel dit kleine bekertje wel pakken. Ik zie Turkije van Frankrijk en Spanje winnen.

Met spelers als Salih,frei,cenk en Alpaslan verslaan we iedereen , moet kunnen. #road-to-final.
#motivatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije U20


2 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije U20.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren