Lovren krijgt gewenste overstap en verlaat Lyon voor Engeland

Vrijdag, 14 juni 2013 om 22:17Erik van Dam

Dejan Lovren vervolgt zijn profcarrière in het shirt van Southampton. De 23-jarige centrumverdediger werd de laatste maanden al onophoudelijk in verband gebracht met andere clubs en heeft nu zijn gewenste transfer naar de Premier League te pakken. Olympique Lyon ontvangt circa tien miljoen euro van the Saints voor de international van Kroatië.

/

Lovrens naam viel sinds de winterstop bij tal van clubs, waaronder Liverpool en AC Milan. Uiteindelijk is zijn nieuwe bestemming geen topclub geworden, maar de nummer veertien van de Engelse competitie. Die bevestigen zijn komst vrijdagavond via de officiële kanalen. Lovren heeft een contract getekend voor vier seizoenen.

Hij speelde van 2005 tot halverwege het seizoen 2009/10 voor Dinamo Zagreb en werd tussentijds nog uitgeleend aan Inter Zapresic in eigen land. In het shirt van Lyon speelde hij 72 competitieduels, maar won hij niet de Franse titel. “Ik heb veel met de voorzitter en trainer van Southampton gesproken en ik vind dit een zeer interessant project”, geeft Lovren aan. “Ze hebben me veel positiefs verteld.”

“Ik ken ook de geschiedenis van de club”, vervolgt de zeventienvoudig Kroatisch international. “Dit is een grote vereniging en ik ben blij dat ik er deel van uit mag gaan maken. Na drieënhalf jaar in Frankrijk was het een droom verder te mogen gaan in de Premier League. Die droom komt nu uit. Ik heb grootse plannen in mijn hoofd, net als de club. We zijn een jong team en ik ben een jonge speler, dus ik hoop hier lang te kunnen blijven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door lovren)

Mooie versterking voor Southampton, fysiek erg sterke speler.

14 juni 2013 om 23:53

Slimme koop. Southampton heeft nu met Clyne(22), Shaw(17), Yoshida(24), Forren(24) en nu dan Lovren(23) echt een talentvolle en sterke verdediging!!

Southampton vind ik sowieso verbazingwekkend sterk voor een gepromoveerd team met Mayuka, Lallana, Gazanniga, Gaston Ramirez, Jay Rodriques, Schneiderlin en Boruc(:

15 juni 2013 om 00:16

southampton heeft ook een uitstekende jeugd! en het is geen misselijke club, hopen dat ze blijven werken met de jeugd, staan toch een paar goede jeugdspelers zoals lallana en die linksback shaw.

15 juni 2013 om 13:18

Klopt ja! En denk aan Bale, Chamberlain en Walcott de laatste jaren. Die hebben toch ook niet de minste carrières op het moment. Hoop dan ook dat deze club het nieuwe Everton kan gaan worden wat talenten scouten en subtop betreft.

Precies wat we nodig hebben, een verdediger.

Iemand die weet wat voor speler hij is? Meer dan zijn naam ken ik niet.

14 juni 2013 om 22:25

Lange sterke verdediger. Vind hem alleen niet heel erg snel. Nog jong als centrale verdediger (23) en hij stond ook o.a. in de belangstelling van Liverpool met name! Ik denk dat wanneer Dejan Lovren nog even had gewacht hij naar een nog grotere club had kunnen vertrekken. Met alle respect voor Southampton

14 juni 2013 om 22:30

Is hij maar 23 jaar? Dus hij debuteerde op zijn 16de voor Dinamo Zagreb, indrukwekkend.

15 juni 2013 om 13:20

Lovren is al jarenlang dé rots in de branding bij Lyon in de verdediging. Het is echt een topper in worden die naar mijn idee veel te weinig credits kreeg de laatste jaren. Heeft onder andere in belangstelling gestaan van Valencia, Sevilla, Everton, Liverpool, Tottenham, Arsenal, AC Milan en Napoli de laatste jaren dus vind het een heel erg slimme aankoop van Southampton!!!

14 juni 2013 om 22:27

Werd in het verleden veel in verband gebracht met Barcelona, dus heb een aantal wedstrijden van hem gezien en had nooit gedacht dat hij haalbaar zou zijn voor de Saints. Bij Olympique Lyon heeft hij zich bewezen als potentiële topper, hij stond niet voor niets in de belangstelling van onder andere Internazionale, AC Milan en de Engelse subtop. Gold vroeger als één van de grootste Kroatische talenten en wat mij betreft heeft Southampton hier een ge-wel-dige aankoop gedaan, aan deze jongen gaan we veel plezier beleven!

14 juni 2013 om 22:30

Echt een goeie jongen. Ik zou blij zijn dat je bij Southampton, wat een relatief kleine club is deze jongen binnen hebt kunnen halen aangezien hij zo mee kon doen op het niveau Arsenal, Liverpool, Everton, Tottenham !

14 juni 2013 om 22:38

Inderdaad hier schrik ik toch enigszins van. Als ik de naam Lovren hoor denk ik meteen aan één van de meest talentvolle verdedigers van het moment. Southampton heeft het vorig jaar ook al voor elkaar gekregen met Gaston Ramirez voor een relatief laag bedrag binnen te halen. Echt geen slechte ploeg met ook nog spelers als Lambert, Lallana, Clyne en Pochettino als trainer

14 juni 2013 om 22:48

Ze betalen er nu 10 miljoen voor, maar dit is een jongen met een goede mentaliteit en een krachtige speler. Is nog jong, en er is dus een aanzienlijke kans dat ze hier op den duur (dikke) winst op gaan maken wanneer de grotere clubs interesse gaan tonen. Men betaalt bij een United/arsenal/city of Chelsea eerder veel geld voor zo'n speler dan iets minder geld voor iemand uit de Eredivisie die zich nog maar moet bewijzen in de Premier League. Daarnaast kun je met zulke spelers zomaar een jaar of 2 meedoen in de middenmoot/subtop en daarop verder bouwen. Ramirez is ook een groot talent waar ze zeker nog winst op kunnen maken en met de jongens die jij net opnoemt zit dat ook wel goed. Met al dat (potentiele) geld kunnen ze deze lijn nog wel even doortrekken en zich nog een aantal jaren verzekeren van Premier League-voetbal. En wie weet, middenmoot of subtop(?).. Al is niets zo onvoorspelbaar als de Premier League. Kijk naar een Newcastle vorig jaar of afgelopen seizoen, flink verschil..

14 juni 2013 om 22:50

Die Franse middenvelder is ook niet slecht.. Schneiderling heet die ofzo? Daarnaast hebben ze ook dat talent Luke Shaw. Helemaal geen onaardig team hebben ze daar. Het is ook wel een mooie club.

14 juni 2013 om 23:26

Morgan Schneiderlin. Inderdaad, die jongen heeft flink gewerkt aan z'n fysiek en dat werpt nu z'n vruchten af. Hopelijk wordt volgend seizoen de volgende stap gezet richting een stabiele middenmoter in de Premier League!

15 juni 2013 om 00:48

En dan nog die Shaw, Schneiderin en mijn persoonlijke favoriet Rodriguez. Goed team, die blijven wel een tijdje in de Premier League

14 juni 2013 om 23:06

Goede aankoop voor The Saint ja . Is een sterke verdediger en heeft zeker de potentie om tot een topper uit te groeien. Het is geel toevallig dat ik op dit artikel klink, want ik hem een tijdje gevolgd en is zeker getalenteerd . Ik denk dat het zelfs voor Everton een aanwinst zou zijn en hij bijvoorbeeld beter is dan een Heitinga.

Goede versterking voor Southampton. Maar toch wel een rare stap om van Lyon naar Southampton te gaan, De Premier League is een prachtige competitie, Maar ik zelf had wel gewacht op een betere club.

Southampton heeft altijd leuke aankopen!

Heerlijke speler voor Southampton! Goede aankoop en dat voor 10 miljoen! Is nog jong, nu al enorm goed en sterk! Heeft ook lengte, komt goed van pas!

Had wel verwacht dat clubs als Liverpool en Arsenal ook wel interessen zouden tonen aangezien Thomas Vermaelen steeds vaker met een vertrek in verband werd gebracht (evenals dat Djourou waarschijnlijk niet terug keert)

Ook Liverpool, aangezien die verdediging echt dramatisch is, op Daniel Agger na (centraal dan) en nu hebben ze een oude Kolo Touré er dan wel weer bij, maar die Martin Skrtel is zo lomp als wat!

In de afgelopen periode zijn er veel namen de revue gepasseerd om de verdediging van Southampton te versterken, maar Dejan Lovren had ik niet van durven dromen! Wat een geweldige versterking voor de zwakste positie van het elftal, nu nog hopen dat Vegard Forren z'n potentie vervult en samen met Lovren één van de betere duo's gaat vormen in de Premier League. Zeg nou zelf, met dit elftal moet het toch mogelijk zijn om hoog in de middenmoot te eindigen?

Boruc
Clyne
Lovren
Forren
Shaw
Cork
Schneiderlin
J. Rodriguez
G. Ramirez
Lallana
Lambert
14 juni 2013 om 22:27

Moet Forren wel daadwerkelijk zijn potentie benutten. Daarnaast moeten Shaw en Clyne nog maar behouden blijven voor Southampton! Ik bedoel, met name Shaw wordt flink aan getrokken. Clyne is ook enorm goed, maar daar schijnt minder aan getrokken te worden.

Verder denk ik dat Southampton nog wel een creatieve speler erbij kan gebruiken. En zelf ben ik niet echt kapot van Boruc (al is dat voor een club als Southampton dan weer wel een goede keep)

14 juni 2013 om 22:31

Luke Shaw heeft afgelopen winter een contractverlenging getekend en aangegeven dat hij nog minstens drie jaar bij Southampton wil blijven spelen. Verder hebben ook Boruc, Schneiderlin, Cork, Lallana en Lambert een contractverlenging getekend; waarschijnlijk worden zij dus ook niet verkocht of voor een enorme som getransfereerd.

Waarom ben je overigens niet kapot van Boruc, hij heeft de Saints meerdere malen gered en heeft zich bewezen als een Premier League waardige doelman. Ben ontzettend blij dat hij ook volgend seizoen onder de lat staat bij Southampton!

14 juni 2013 om 22:32

@ Guaporta,

Dejan Lovren, vind ik, zelfs een topaankoop voor Southampton zijnde.

Ik had eigenlijk verwacht dat hij voor Liverpool zou kiezen, maar nu bij Southampton zal hij het ook goed gaan doen in mijn ogen.

Met dit elftal moet Southampton zeker in de middenmoot kunnen eindigen, misschien kunnen ze zelfs wel op een plaats eindigen die recht geeft op Europa League het seizoen daarna.

14 juni 2013 om 22:40

Dan nog te bedenken dat je spelers als Puncheon, Mayuka, Steven Davis en Yoshida achter de hand hebt. Davis speelde in het slot van het seizoen de teleurstellende Gastón Ramirez uit de basis, dat is toch wel een prestatie van formaat. Hopelijk weet Gastón volgend seizoen meer te brengen dan dit seizoen, want ondanks een aantal geweldige momenten heeft hij toch niet z'n transfersom volledig waar weten te maken!

14 juni 2013 om 22:51

Mijn verwachting is dat Southampton binnen een aantal jaar tot de subtop in Engeland zal behoren. Als je naar hun beleid kijkt zie je dat ze bijna alleen maar jonge jongens halen voor een redelijk transferbedrag die zich nog verder zullen gaan ontwikkelen. In mijn ogen hebben ze echt een heel goed elftal en ook een hele goede manager. Ik hoop voor ze dat ze zich nog met een verdediger, een verdedigende middenvelder en een aanvaller kunnen versterken. Wanneer ze dat voor elkaar krijgen zie ik ze komend seizoen in de top tien eindigen. Ze spelen ook leuk voetbal om naar te kijken als club en doen geen domme dingen.

Als je naar deze opstelling kijkt zie je dus op Boruc en Lambert na alleen maar spelers die jonger dan vijfentwintig jaar zijn. Dit is natuurlijk prachtig om te zien. Met jongens als Yoshida, Fonte, Davis, Cork en Mayuka hebben ze ook nog hele goede spelers en niet te vergeten Ward-prowse als zeer groot talent.

Zoals ik dus al zei verwacht ik dat Southampton binnen een aantal jaar zal aansluiten bij de subtop in Engeland.

Boruc
Clyne
Lovren
Forren
Shaw
Schneiderlin
Wanyama
Lallana
Ramirez
Rodriguez
Lambert
14 juni 2013 om 23:03

Met Jack Cork en Morgan Schneiderlin hebben de Saints al een geweldig middenveld, al is Victor Wanyama natuurlijk van een ander niveau. Het probleem is natuurlijk dat hij een gigantisch bedrag moet gaan kosten en waarschijnlijk Celtic ook niet wil verlaten voor een club die niet Europees voetbal speelt. Een aanvaller lijkt me ook niet nodig, tenzij het en goedkope versterking betreft. Sir Rickie, Jay Rod en de geflopte Mayuka kunnen ook op die positie uit de voeten en in de jeugd loopt nog ene Ryan Seager rond. Beter kan Southampton zich concentreren op deze selectie bij elkaar houden.

Goede stap voor deze jongen, hopelijk is die fysiek sterk, want anders ga je het niet redden.
Southampton moet het doen met dit soort jongens, maar meestal overtuigen ze wel en kan Southampton ze doorverkopen. Hopelijk gebeurt dat bij deze jongen ook! Veel succes!

Wat een rare transfer... Ik begrijp dat de Engelse competitie het walhalla van voetballers is, maar van Lyon naar Southampton.. Dat is wel een stap achteruit..

14 juni 2013 om 22:32

Lyon is laatste tijd toch niet zo goed bezig en in de Franse competitie draait het nu alleen maar om Monaco en PSG met als outsiders Lyon en Marseille, waar zij vroeger steevaste titelkandidaten waren.

14 juni 2013 om 22:34

Van Southampton kan die weer de stap omhoog maken naar een grotere club, mits hij goed presteert.

14 juni 2013 om 22:54

Begrijpelijk dat Southampton onderschat wordt door het merendeel op dit forum, maar bedenk je wel dat de Saints een lange tijd een vaste waarde in de Premier League waren. In 2005 degradeerde Southampton na 27 jaar uit de hoogste divisie in Engeland, dat wordt vaak vergeten. Met een ijzersterke jeugdopleiding, een jong en getalenteerd eerste elftal en een inmiddels financieel gezondere fundering sluit ik niet uit dat de Saints in de subtop van de Premier League gaan meedraaien over een jaar of vier á vijf.

14 juni 2013 om 23:08

Ja sparta heeft ook jaren lang op het hoogste niveau gespeeld en heeft ook een sterke jeugdopleiding. Wat zegt dit nou?
Ik vind het maar een rare stap voor hem. Speel je bij een topclub in Frankrijk die vaak CL spelen en ga je naar met alle respect Southampton. Misschien dat ze daar met een project bezig zijn waar ik niet van af weet, maar als hij nog even had gewacht kon hij echt wel naar een betere club

14 juni 2013 om 23:24

Sparta heeft inderdaad lang op het hoogste niveau gespeeld, maar wel in Nederland waar de inkomsten relatief laag zijn wanneer je in de Eredivisie speelt ten opzichte van de Premier League. De stap richting de subtop is dan makkelijker te maken door middel van slim transferbeleid dan met alle respect Sparta Rotterdam. De aantrekkingskracht van een club die lang op het hoogste niveau heeft gevoetbald en grote namen in de voetbalwereld heeft voortgebracht is inderdaad ook een factor waarover Sparta net als Southampton beschikt.

Natuurlijk is de stap van Lyon naar Southampton een stap omlaag, maar de manier waarop de Saints worden weggezet als klein clubje is onterecht. Met goed voetbal werd dit seizoen een knappe veertiende plaats vastgesteld, al stond de ploeg een tijd zelfs op de elfde plaats!

Belachelijke transfer zeg van Lovren. Hij kan bij een nog betere club terecht komen dan met alle respect Southampton en zou zeker wel bij United of Barcelona terecht kunnen komen.

14 juni 2013 om 22:42

United of Barcelona?
Barcelona heeft misschien de beste verdedigers, maar Lovren is echt (nog) niet van het niveau Pique of Puyol. Over United begin ik niet eens zeg.
Hij zou misschien Liverpool, Newcastle of Everton nog hebben gekunnen, maar Southampton is een club met een ambitieus project en halen een hoop nieuwe en goede spelers dus deze stap is zo dom nog niet.

Hmmm... niet echt een vooruitgang van Lyon naar Southampton. Veel voetballers zien Engeland nog steeds als de topcompetitie maar als je bij clubs als southampton terecht komt....dat moet je ook niet willen.

10milljoen euro is wel goed geld voor Lyon en die zullen vast al een goede jongen op de scoutingsslijst hebben staan.

Zeer goede verdediger.. weer een goede zet van de Saints. Saints blijven nog wel een aantal jaren in de PL. Er wordt weer goed beleid gevoerd daar en ze halen de juiste spelers. Deze Lovren kan eigenlijk mee met Arsenal, Tottenham en Manchester United. Zeer goede verdediger in de Ligue 1.

Oeiii, dact heel even dat hij naar Arsenal kwam. Vind het wel een goede speler, en Southampton vind ik ook wel een goede/leuke en mooie club maar naar mijn mening kan Lovren beter en vind ik dit een rare transfer. Had bijvoorbeeld ook niet misstaan bij Liverpool.

Laten we deze man maar feliciteren voor titel ''de grootste stap achteruit van 2013''! Ik zou van Lyon nog niet eens naar Tottenham of Everton gaan maar oke..
Als Kroaat zou ik hier al helemaal niet vrolijk van worden, want hij is nog slechts 23 man

Topaankoop voor Southampton. Ze doen goede zaken. Beter één (potentiële) topspeler halen die het verschil kan maken, dan drie middelmatige spelers.

Beetje zielig voor de Franse competitie dat iemand die het goed doet bij een Franse topclub naar een Engelse middenmotor gaat.. Prima speler, denk dat hij gewoon te goed is voor Soutahmpton. Bij Tottenham had hij ook gewoon meegekund.

Met alle respect voor Southampton maar begrijp deze overstap niet, wat was de beweegreden voor Lovren om over te stappen? Ziet hij Soutpamton als een tussenstap of had hij weinig goede aanbiedingen? Ken deze speler vrij weinig, maar had wel gehoord dat het een degelijke speler was. Is nog vrij jong ook als ik zo zie. Voor Southapmton zeker een topaankoop. Vorig jaar met Gaston Ramirez verrast en nu weer een toppertje binnen gehaald, goed bezig, gefeliciteerd!

Lovren was allicht een groot talent, maar bij Lyon heeft hij toch vooral teleurgesteld, zeker het laatste seizoen. Hij werd de basis uitgespeeld door nota bene Umtiti en Bisevac, en niet voor niets. Oliedomme rode kaarten, beslissende blunders, strafschoppen onnodig weggeven en nog regelmatig geblesseerd ook. Tien miljoen is een geweldig bedrag voor Lyon, ik ben blij met deze transfer.

De beweegreden voor Lovren om weg te gaan was overigens dat hij het vertrouwen van de staf kwijt was (terecht, gezien zijn spel) en weinig meer speelde, voor iedereen die zich dat afvraagt. Ongetwijfeld is hij dan blij dat hij de Premier League in mag en slijmt hij nu een beetje bij zijn nieuwe achterban, maar als hij gewoon basis had gespeeld en goed presteerde, had hij deze transfer nooit gemaakt.

Overigens wens ik hem alle succes toe, het is gewoon een aardige jongen verder.

Lovren is een goede verdediger, te goed voor Southampton.
Zeker een beste versterking, maar zolang zal hij daar niet blijven.

Lovren gaat het goed doen bij de saints. Hij is gewoon een top verdediger en hij is pas 23 . Zijn beste jaren komen nog dus misschien na een jaar of de over stap naar de top in engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brentford23-12
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WalcottAanvaller80
W. CaballeroKeeper20
F. ForsterKeeper50
H. LewisKeeper00
A. McCarthyKeeper150
J. BednarekVerdediger173
D. SimeuVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

11 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren