Heynckes verliest strijd om prijs voor coach van het seizoen in Bundesliga

Maandag, 10 juni 2013 om 23:40Bart Kruyt

Opmerkelijk maar waar: Bayern München heeft als eerste Duitse ploeg ooit de 'triple' gewonnen, maar toch is Jupp Heynckes niet gekozen tot beste coach van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. De 228 spelers uit de Duitse competitie kozen voor Christian Streich van SC Freiburg, die 48,7 procent van de stemmen kreeg. Heynckes moest het doen met 23,7 procent, meldt BILD.

/

Bayern haalde in de competitie maar liefst veertig punten meer dan Freiburg, maar toch vinden de spelers in de Bundesliga de prestatie van Streich knapper dan die van Heynckes. Freiburg eindigde als vijfde in de competitie en mag daardoor volgend seizoen de Europa League in. De Breisgau-Brasilianer speelden in de geschiedenis van de club pas twee keer eerder Europees voetbal.

De prijzen voor speler en keeper van het seizoen gingen wel naar München: Franck Ribéry bleef Robert Lewandowski van Borussia Dortmund voor als speler van het jaar en Manuel Neuer eindigde net boven Roman Weidenfeller van Borussia en werd gekozen tot keeper van het seizoen.


Poll

De prestatie van SC Freiburg is knapper dan die van Bayern


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door tomreniers)

Ik volg de Duitse competitie niet genoeg om in te kunnen schatten hoe goed de prestatie van Freiburg is geweest dit jaar, maar Bayern Munchen heeft dit seizoen alle records verbroken, dus ik vind het zeker opmerkelijk.

10 juni 2013 om 23:44

Freiburg normaal gesproken in de onderste regionen nu ineens in de top 5

10 juni 2013 om 23:49

Freiburg is een middenmoter.

Edit: Bedoelde geen degradatiekandidaat.

10 juni 2013 om 23:49

Stel je voor dat Pec of Rkc (of een club rond die plekken) 5e wordt.
Zoiets is het ongeveer.
Bijzonder knap maar ja, wat Bayern presteerde was natuurlijk ook niet verkeerd

Dat deze keuze er kwam is niet verwonderlijk maar het verschil (meer dan 20 procent) vind ik opmerkelijker.

11 juni 2013 om 05:47

Vreemd is het zeker. Natuurlijk is de relatieve prestatie van Freiburg uitstekend, maar als je als Bayern trainer hier geen prijs voor krijgt, dan wordt het wel een erg lastig verhaal om hem wel te verdienen.

Gezien de selectie-eindklassering verhouding is dit niet meer dan terecht.

11 juni 2013 om 08:32

Is ook zo omdat het eenmaal knap is als zoiets gebeurd! dus dik terecht.

Onterecht, Jupp heynkes heeft een topprestatie geleverd bij Bayern Munchen.
Onbegrijpelijk!

11 juni 2013 om 01:53

en hoe, vroegste kampioen ooit in de BL? als dat niet genoeg is... onbegrijpelijk , echt.

Jupp Heynckes mocht hem van mij hebben! Een geweldige coach en dit keer weer het maximale uit Bayern gehaald.

Heel apart als je alles wint en met zo'n puntenaantal kampioen wordt , plus de eerste Duitste ploeg ooit die de treble wint

Erg vreemd resultaat. Het is toch niet zo dat Freiburg pas gepromoveerd is en nu 5de eindigt? Vorig jaar had je toch een club die zoiets deed of alleszins stuntte door zeer hoog te eindigen na promotie. Dat vind ik dan indrukwekkender.

Heynckes had deze prijs wel verdiend.

11 juni 2013 om 00:16

2 jaar geleden ontsnapte Gladbach maar net aan de degradatie, vorig seizoen eindigden ze 4e met dank aan Marco Reus natuurlijk. Ik vermoed toch dat je die bedoelt.

11 juni 2013 om 00:24

Even opgezocht, FC Mainz was het.

Mja niet dat de prestatie van Bayern Munchen slecht is, maar die van Freiburg is knapper vind ik, dit zijn vaste doelstellingen wat zij elk jaar stellen: de titel en de beker. Die zijn dus gehaald, vind ik persoonlijk niet speciaal vergeleken met Freiburg dat in mijn ogen hoog zijn geëindigd in een competitie waar vaak de top 4 al vast staat: Bayern, Schalke, Dortmund en Leverkussen.

Gezien het materiaal vind ik dit wel terecht.

11 juni 2013 om 09:32

Ja maar normaal gesproken krijg je die prijs en zo het gewoon dik verdiend zijn. De coach van Freiburg verdiend het natuurlijk ook want de 5e plaats halen is voor zo'n club niet alledaags. Ze gaan Europa in, een doelstelling waar ze alleen maar van konden dromen net zoals Zulte-waregem.

10 juni 2013 om 23:52

de loterij misschien?

10 juni 2013 om 23:54

Ongelooflijk gewoon, je pakt de beker en de C.L en de titel maar je word geen trainer van het jaar.

11 juni 2013 om 02:59

Trainer van het jaar in de Bundesliga. De Champions League en de beker hebben hier dus niets mee te maken.

Twee keer eerder Europees voetbal. Waaronder tegennnn... Feyenoord! Een zekere P. van Hooijdonk hielp Feyenoord met een prima vrije trap langs Freiburg

Overigens vind ik het een terechte winnaar. Als het spelersmateriaal op elkaar afstemt. Al heeft Jupp het natuurlijk ook geweldig gedaan.

48,7% hebben de CL dit jaar niet gezien. Heynckes heeft serieus alles gewonnen wat er te winnen viel.
en dan win je hem nog niet! tja kan je er vrij weinig aan doen dat sommige spelers blind zijn

11 juni 2013 om 00:08

Dit ging over de Bundesliga, niet over de Champions League.

Echt niet serieus te nemen die spelers van de Bundesliga, dit slaat werkelijk nergens op. Enige trainer die dit verdiende was toch Heynkes, die de triple won met Bayern. Schandalig. Deze prijs kan je in het vervolg niet meer serieus nemen.

als je als freiburg europa voetbal gaat spelen dan ben je heel goed bezig en het is de derde keer in hun geschiedenis dus dat is knap gedaan, dan ben ik het eens met poll hier boven want van bayern munchen is het niet een verrassing me de top spelers. Ik wens freiburg een goed volgende seizoen.

Die Duitsers smoren precies wat te veel.hoe kan je Jupp nu niet als beste Duitse van het jaar stemmen.

Er moet gekeken worden naar de prestaties ten opzichte van het spelersmateriaal.

Dan is het niet meer dan terecht dat Streich deze prijs in ontvangst mag nemen. Heynckes heeft het fantastisch gedaan met Bayern, maar zij hebben ook een selectie waarmee je kampioen hoort te worden en waarmee het niet totaal onverwacht is dat je de Champions League en beker ook wint. Bij Freiburg is het wel een verrassende/totaal onverwachte prestatie.

10 juni 2013 om 23:56

Ik snap je redenatie, maar "niet totaal onverwacht" alle prijzen winnen? Ze zijn nota bene de eerste Duitse club die dit geflikt heeft, zo erg "verwacht" is het echt niet hoor. Als een Man Utd de triple pakt, is dit toch ook niet gewoon verwacht? Nee, Heynckes verdiend hier op zijn minst meer stemmen.

11 juni 2013 om 10:47

@ Cooleronie

Gezien het spelersmateriaal had ik van te voren al kunnen zeggen dat de kans aanwezig was. Van Gaal lukte het bijna ook met veel van de spelers die er nu ook spelen. Vorig seizoen greep Bayern onterecht naast de Cl-beker. Vorig jaar hebben ze opnieuw geinvesteerd, dus zo onverwacht is het niet. Het is natuurlijk alsnog hartstikke knap, maar niet zo verrassend als de prestatie van Freiburg.

10 juni 2013 om 23:59

Maar toch je wint de beker, CL, Titel hoe kan het het van Freiburg ook is verdiend Heynkes hem even goed. De C.L dat win je ook niet zomaar.

Ach, ik denk niet dat Heynckes er wakker van zou liggen. De trainer van Freiburg heeft het natuurlijk uitstekend gedaan met het materiaal wat hij had, maar Bayern heeft dit seizoen zo ongelooflijk goed gepresteerd dat kan toch niet boven een clubje staan die verrassend een plekje voor Europa veroverd?

Ze zullen wel gedacht hebben, bij Bayern hebben ze al elke prijs, deze gaat maar naar iemand anders. Ook is Bayern niet de meest geliefde club in andere delen van Duitsland op het zuiden na, dus wellicht toch een beetje jaloezie haha

Het gaat hier om een prijs van de Bundesliga. De Champions League wordt dus buiten beschouwing gelaten, evenals de beker.

Voor iedereen het gaat om de beste trainer van de Bundesliga dus hier heeft de triple niks mee te maken. De CL en Beker zijn heel wat anders dan de Bundesliga, maar als je zelf door denkt is het normaal dat Bayern 1e wordt en niet normaal dat Freiburg 5de wordt.

Dit is een typische opinieprijs. Er zit geen vakjury achter en blijkbaar schatten de spelers in de bundesliga het 5e worden van Freiburg hoger in dan het jaar van Bayern.
Beetje hetzelfde als dat je topscorer wordt van Engeland, een heel groot aandeel hebt in de landstitel van je club en dan niet als speler van het jaar wordt gekozen.

Onterecht dit en ik heb dit absoluut niet zien aankomen. Ik ging er eigenlijk al vanuit dat Jupp hem zou winnen. Jupp heeft een fenomenale prestatie neergezet bij Bayern. Hij heeft dit jaar record na record verbroken en als eerste coach ooit de triple gewonnen. Dit zijn prestaties die de geschiedenisboeken ingaan en nooit meer vergeten zullen worden. Ik vind dit toch een grotere prestatie dan voor de 3e keer in de geschiedenis van de club naar de Europa League. Ik kan niet bevatten waarom ze voor Streich zouden stemmen.

Verder ben ik wel blij dat Neuer en Ribery persoonlijke prijzen hebben gewonnen. Lewandowski heeft het in de CL fantastisch gedaan, beter dan Ribery zelfs, maar Ribery is in de competitie toch beslissender geweest en ik denk dat dit uiteindelijk de doorslag heeft gegeven bij de stemmers.

In de bundesliga wordt er bij vermeld. Dus je mag de cl hierbij niet meerekenen? In ieder geval vreemd.. Records verbroken die man. Speler van het jaar vind ik trouwens geeb Ribery.. Eerder schweinsteiger die een top seizoen heeft gedraaid of lewandowski .

11 juni 2013 om 00:09

Wel de Titel en de Beker gepakt. C.L daar kijken de speler heus wel ook naar.

11 juni 2013 om 00:18

Ja maar dat is ook de doelstelling voor een club met zo'n selectie en het grootste kapitaal van de bundesliga. Bayern heeft in duitsland (cl niet meegerekend) hun doelstelling gehaald, en freiburg ieders stoutste wens overtroffen vandaar deze verassing... Misschien ook een beetje afgunst .. Neem niet aan dat een gundogan , subotic etc op heynckes gaan stemmen..

Vrij onterecht, hetzelfde als Art Langeler de prijs te geven ipv de Boer

Geheel logisch natuurlijk. Freiburg vorig jaar nog aan het randje van de degradatie en ze spelen met een matig elftal. De coach heeft hier zeker invloed op gehad tot een uiteindelijke prestatie waar om geklapt mag worden.
Heynkes daarintegen zat in een pakketje waar het eigenlijk niet meer dan logisch was dat je kampioen zou worden, ver in de beker zou komen en natuurlijk ook ver in de Champions League. De bijdrage van Heynkes is in ieder geval stukken minder dan de coach van Freiburg op het team.

Gelukkig dat zoiets in Duitsland wordt erkent aangezien die coach met een prettige meerderheid heeft gewonnen. Maar als in Nederland Wouters Utrecht naar de 5e plaats sleept, dan blijkt men toch voor Frank te stemmen. Eigenlijk dezelfde situatie al was Freiburg wel een gedoodverfde degradatie kandidaat van te voren en Utrecht zou een beetje bungelen rond plaats 10. Maargoed, Frank heeft ook niet de Champions League gewonnen.

Tja hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. Heynckes had de prijs ook wel verdiend, maar of hij er nu wakker van zal liggen, hij heeft al genoeg prijzen gekregen dit seizoen.
Toch ook leuk dat iemand van een mindere ploeg ook erkenning krijgt.

Enige reden dat ik zou kunnen bedenken is dat dit alleen over de competities in Duitsland gaan, want Bayern is verplicht als je naar de begrotingen kijkt om kampioen te worden + de beker te pakken, anders kan ik echt geen reden bedenken dat Heynckes het niet is geworden..

Wat ik hier opmerkelijk aan vind is het verschil tussen Streich en Heynckes..

Het had wat mij betreft veel dichter bij elkaar moeten liggen.. Wat Freiburg presteerde is zeker opmerkelijk als 5e eindigen is niet niks als je ze vergelijkt met zowat alle andere clubs die ook op die plek zouden kunnen staan en hun spelersmateriaal.. Hsv.. Stuttgart.. Bremen om er nu maar een 3 tal te noemen.. Hebben na mijn mening gewoon allemaal veel beter spelers als Freiburg maar toch eindigen ze ver boven sommigen van deze 3 genoemde clubs..

Bayern heeft dan wel geschiedenis geschreven door alles te winnen wat er te winnen viel in het afgelopen seizoen.. En dat als eerste Duitse club ooit.. en ze hebben zowat elk mogelijk record verbroken.. Maximaal punten aantal.. minste nederlagen.. minste goals tegen.. en de lijst gaat nog door..

De prijs had zomaar ook naar Heynckes kunnen gaan.. maar die zal daar denk ik niet echt wakker van liggen.. Hij heeft immers ook nog de kans om uiteindelijk door de Fifa te worden verkozen voor trainer van het jaar.. 2013.. Dan is hij wellicht een half jaar gestopt.. maar die prijs zou meer dan terecht zijn.. Als Pep in 2012 genomineerd werd en alleen de Copa Del Rey won.. Dan moet Heynckes die prijs gewoon ontvangen..

Maar goed.. Bayern heeft een fantastische prestatie neergezet dit jaar.. Freiburg voor hun begrippen ook natuurlijk.. Maar dat verschil in punten vind blijf ik wel opmerkelijk vinden..

Ja maar dit is eigenlijk geen prestatie van Heynckes. Ze hebben de triple natuurlijk aan van Gaal te danken! Eigenlijk hoorde hij coach van het jaar in de Bundesliga te zijn!

Ik vond de prestatie van Eintracht Frankfurt misschien nog wel knapper. Zij zijn als promovendus uiteindelijk 6e geworden, na lange tijd nog hoger te hebben gestaan. Hier zal wellicht hebben meegespeeld dat niet iedereen sympathie heeft voor Frankfurt, maar haast niemand negatief staat tegenover Freiburg.

11 juni 2013 om 07:54

Ik ben het hiermee eens, Eintracht Frankfurt is in principe met een gelijk aantal punten maar met een minder doelsaldo als Freiburg geëindigd. En omdat Frankfurt promovendus was is die prestatie inderdaad knapper, normalerweise...

En het klopt dat niet iedereen sympathie heeft voor Frankfurt, dit komt omdat de supporters van Eintracht toch regelmatig betrokken zijn bij ''randale'', alhoewel dat dit seizoen wel meeviel (waarschijnlijk omdat ze zo goed presteerden.).

Voor Freiburg en Frankfurt is het de zomer afwachten, kijken of er clubs zijn die hun beste spelers wegkopen, bij Freiburg zijn bijvoorbeeld Kruse, Caligiuri en Rosenthal al weg, gaat lastig worden het te evenaren.

11 juni 2013 om 10:48

Daar komt ook bij dat Frankfurt een veel rijkere club is. Freiburg heeft geen grote begroting en kan niet anders dan jonge jeugdspelers gebruiken, met hier en daar een aankoop als Kruse of Hanke.

terecht dat SC freiburg heeft gewonnen. want vorig seizoen stonden ze bijna op degraderen en moesten het dit seizoen doen met veel minder goede spelers dan bayern. terecht dusa

Toen Streich Freiburg midden vorig seizoen overnam stonden ze onderin. Uiteindelijk keurig naar de middenmoot geloodst en nu 5e. Dat is megaknap met een zeer goedkope selectie zonder grote namen. Natuurlijk is ook de prestatie van Heynckes fenomenaal. Maar alleen Martinez heeft al meer gekost dan de complete selectie van Freiburg. Dat mag zeker meetellen in deze verkiezing vind ik! Ook de "sympathiefactor" zal, onbewust, meetellen. Types als Streich (met zijn ludieke uitspraken etc) en Klopp (idem) spreken iets meer tot de verbeelding

Waarom is dit terecht? Frank de boer is toch ook weer coach van het jaar geworden, terwijl je dit seizoen toch wel jan Wouters had mogen verwachten of die coach van Zwolle. Jupp verdient t gewoon punt uit. Als Frank de boer exact hetzelfde had gepresteerd als Jupp, dan had t niet uitgemaakt of VVV of Willem ll hetzelfde had gepresteerd als freiburg. Dan had de boer het helemaal verdient. br Dus in Duitsland geen twijfel mogelijk. Jupp verdiende het gewoon. Waarschijnlijk gewoon aan die coach van freiburg gegund omdat Jupp al zoveel gewonnen had.

Het gaat om de Bundesliga, dus de triple e.d. erbij halen is prima, maar dat doet er dus helemaal niet toe. Freiburg heeft het geweldig gedaan, en dit toont aan dat Streich geen eendagsvlieg is. Verdorie wat zullen ze bij Freiburg blij zijn dat ze Kurs eruit gegooid hebben en Streich de kans gegeven hebben. Het is een totale gek maar hij geeft iets extra's mee aan z'n ploeg.
Wat mij betreft is dit net zo terecht als dat Heynckes hem had gewonnen, hebben het beiden fantastisch gedaan!

Beetje rare uitslag! Jupp heeft wel een unieke prestatie geleverd. Dit zal vermoedelijk de komende jaren niet meer herhaald worden! Natuurlijk is de prestatie van Streich ook uitmuntend te noemen. Je moet het een beetje vergelijkenof Epke Zonderland sportman van het jaar wordt of iemand wint judogoud op de olympische spelen. Beiden fantastisch maar dat nederland goud wint bij turnen zal wellicht niet vaak meer terugkomen . Nederland is wel een judoland dus dat zal wel nog een keer voorkomen! Ach wat kan mij het ook schelen haha

Alsnog verdient Heynckes de prijs vind ik.

Het maakt niet uit als t alleen om de Bundesliga gaat. Waar het ook maar om gaat, wat er ook maar meetelt op welk voetbalgebied daar in Duitsland dan ook, daar heeft Jupp gewoon super gepresteerd. Niet zomaar ff een beetje goed, nee gewoon héél erg geweldig gepresteerd. Als ik de meningen hier lees over van de mensen die het heel logisch vinden dat de coach van freiburg het is geworden, dan was er blijkbaar geen enkele mogelijkheid dat Jupp die prijs zou kunnen winnen, al wonnen ze alles met 6-0 dan had ie em nog niet gekregen.

Maar inderdaad als de reden leest van waarom freiburg tvis geworden, dan had Frankfurt het inderdaad meer verdientbr

Als je dan toch andere competities eebij moet tellen moet je ook vermelden fat Streich er voor gezorgd heeft dat Freiburg voor het eerst in de halve finale van de Duitse beker staat.

Wat een verschrikkelijk mannetje is het ook. Kennelijk was hij, zoals gewoonlijk, niet zo geblesseerd als dat hij voordoet. En dan nog een verzorger een trap geven... Dat is net zo erg als ambulance personeel mishandelen. Die mensen proberen jou alleen maar te helpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller89
T. MüllerAanvaller83
L. SanéAanvaller82
C. FrüchtlKeeper00
M. NeuerKeeper80
S. UlreichKeeper00
A. DaviesVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

Duitsland
38 fans
Coach, 76 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren