‘Luuk is een leuke gozer, maar na de wedstrijd zal het hem niet goed gaan’

Donderdag, 6 juni 2013 om 11:31Erik van Dam

Tony Jantschke en Luuk de Jong zijn bij Borussia Mönchengladbach teamgenoten, maar dat telt donderdagavond even niet mee. Dan strijden Jong Duitsland en Jong Oranje tegen elkaar in de eerste groepswedstrijd op het EK Onder-21 in Israël. Beide landen worden gerekend tot de titelfavorieten en dus zou een nederlaag het imago en zelfvertrouwen een deuk kunnen opleveren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door basiieee)

Kan iemand mij wat meer vertellen over de selectie van Duitsland. Heb ze eerlijk gezegt nauwelijks zien spelen, wat zijn de sterke en zwakke punten ?

6 juni 2013 om 11:39

Ik weet alleen dat ze hun 2 beste spelers missen op het toernooit Götze en Draxler.

6 juni 2013 om 11:44

Duitsland mist maar liefst zes A internationals en sterspelers: Ter Stegen, Gundokan, Kroos, Schurrle naast de door jou genoemde Gotze en Draxler.

Maar het wordt desondanks nog een lastige wedstrijd. Je zag gisteren dat een van de titelfavorieten, Italië, het lastig had met het matige Engeland; het kwam zelf moeilijk tot scoren en kreeg zomaar een onterecht afgekeurd doelpunt tegen. Duitsland is niet minder stug dan de Engelsen en hebben meer kwaliteit.

6 juni 2013 om 11:55

Zijn wel meerde landen die Internationals missen. Nederland is volgens mij ook de enige land die alle A international meeneemt die onder de 21.
Kijk bijvoorbeeld naar Engeland die Wilschere, Zaha, Sterling, Chamberlain, Jones, Powell, Gibbs, Walker, Wisdom missen . En ben ik er vast nog paar vergeten.

6 juni 2013 om 12:42

We zijn de enige die dit toernooi serieus nemen, alle andere landen boeit echt niks volgens mij

6 juni 2013 om 13:52

Lol Herrmann? Die jongen rent nog bijna sneller dan Cristiano Ronaldo

6 juni 2013 om 11:40

Minder sterk als je verwacht. Gotze, Draxler en Ter stegen zijn bijvoorbeeld niet mee. Sterkhouders zijn Doelman Leno, Holtby en aanvaller Mlapa houdt Luuk uit de basis bij Monchengladbach en is ook belangrijk voor Jong Duitsland. Verder nog aangevuld met diverse spelers van Middenmotors in duitsland.

6 juni 2013 om 11:44

@fabia,

Zijn al die spelers bepalend voor hun club? Spelen ze elke wedstrijd?
Omdat Duitsland Gotze en Draxler missen denk ik dat Nederland een hele grote kans maakt om vanavond te winnen.

6 juni 2013 om 11:47

@ fabia

En niet te vergeten Luuks andere ploeggenoot Patrick Herrmann. Ook een klasse-speler

6 juni 2013 om 11:47

Dat zou je afhankelijk wel denken, het verschil is natuurlijk wel dat de meeste spelers van Duitsland wel in een hogere competitie acteren, dus die zijn sowieso veel weerstand gewend, en dit Duitsland is wel een collectief, hoewel dat bij Duitsland negen van de 10 keer het geval is.

6 juni 2013 om 11:54

@etienne Reijne

Holtby is geen bepalende speler bij de Spurs. Hij speelt er pas sinds januari en is ook geen vaste twaalfde man. Vaak blijft hij zelfs op de bank zitten. Echter heeft hij wel voldoende potentie.

6 juni 2013 om 12:02

@stevenp

Van Holtby had ik wel eens van gehoord, maar van de rest niet echt.
De meeste spelers van Jong Oranje hebben allemaal een bepalende rol bij hun eigen club. Dat kan denk ik niet gezegt worden over de Duitse spelers. Dan geef ik Nederland toch het voordeel desondanks dat de duitse spelers in een zwaardere competitie spelen.

6 juni 2013 om 15:04

Patrick Hermann is denk ik niet de nieuwe Reus. Hij is een klein beetje overschat. Als je op die leeftijd nog geen a interland hebt betekent het echter niet dat hij slecht is. Voor de winterstop was hij namelijk fantastisch, hierna kende hij een inzinking. Ik denk dat hij een basisplaats heeft en het prima gaat doen, het is geen speler die het echte verschil gaat maken.

6 juni 2013 om 11:44

Dit Duitse elftal heeft een zeer sterke groep , maar ik denk dat hun grootste kwaliteit is dat het een echt team is , en dat moet je bij Oranje nog maar afwachten. het geluk voor Oranje in wel dat goede spelers als Draxler, Gündogan, Kroos , Götze niet mee zullen doen.

Op goal hebben ze Bauwman , dat is een zeer talentvolle keeper , vele mensen hoor je bijvoorbeeld praten over Ter Stegen , en ik acht de jongen bijna gelijkwaard, daarnaast hebben ze met Leno nog een zeer talentvolle keeper.

Ik denk dat hun middenveld het sterkste is met spelers als Hermann , Rode, Holtby. Hun spitsen zijn daarintegen niet zo heel indrukwekkend op Mlapa na, daarachter komen Lassoga enzo.

6 juni 2013 om 11:50

The strength of the team is ... the team

6 juni 2013 om 13:24

Niet te vergeten de verdediging. Die is ook erg sterk met het Freiburg duo Ginter en Sorg. Vooral die Ginter moet je eens op letten. Jongen van 19, een ijzersterke mentaliteit en opbouwend van hoge klasse is. Het is op "papier" een verdediger, maar zou ook zo op het middenveld kunnen worden gezet en dan niet als stofzuiger, maar meer als spelverdeler. Daarnaast is deze jongen verdedigend en dan vooral positioneel ook nog eens erg goed.
Dan heb je voor op rechts deze Jantschke, ook erg goed, op links dus Sorg en wie de 2e cv wordt mogen Kolasinac, Sobiech en Rudiger met elkaar gaan uit maken, maar ik denk dat dat Sobiech word, aangezien die al wat meer ervaring heeft en wekelijks speelt.
En dan idd niet te vergeten Baumann en Leno voor op goal, daarachter zelfs nog een aantal grote keeperstalenten als Horn en Giefer(niet mee) en dan Trapp en ter Stegen die niet mee zijn.

Weet iemand op welke zender deze wedstrijd wordt uitgezonden, ben erg benieuwd hoe de jongens het gaan doen.

6 juni 2013 om 11:42

sbs en eredivisie live dacht ik.

Kijk uit naar vanavond, zal een spannende pot worden. Ben blij dat Van Ginkel waarschijnlijk voor Clasie speelt. Heeft toch meer dreiging en diepgang in zijn spel.

6 juni 2013 om 11:48

Van Ginkel en Strootman is meer krachtvoetbal tegen die Duitsers. Clasie zal waarschijnlijk tegen de Spanjaarden spelen. Ons middenveld is wel heel lekker. Enorm veel keus. Strootman en Maher zijn zeker van hun plek op het middenveld.

Vind ons voorin niet goed genoeg. Luuk was vorig jaar geweldig, maar dit jaar toch beetje tegenvallend (ja eerste jaar Duitsland). John heeft een goede eindspurt gehad. Wijnaldum is wel een sterkhouder in dit Jong Oranje, maar is toch tegenvallend.
We hebben wel veel kracht in ons team.

6 juni 2013 om 11:43

SBS 6 zend het uit

6 juni 2013 om 11:52

half negen op sbs 6

6 juni 2013 om 11:59

het wordt uitgezonden op SBS om 20.00 is de voorbeschouwing, Hidde van Warmerdam doet het verslag vanaf het veld en doet de interviews voor, in de rust en na de wedstrijd. Leo Oldenburger is de commentator. Vanuit de studio in Hilversum bespreken Hans Kraaij JR en Ronald de Boer vooraf de wedstrijd

Mooi, die rivaliteit tussen landen. Kijk uit naar de wedstrijd van vanavond. Jammer dat Sbs6 het uitzend. Krijg je van die amateuristische verslaggeving.

6 juni 2013 om 11:57

Je kan ook naar Eredivisie Live kijken..al zal het commentaar niet veel beter zijn vermoed ik..

SBS 6 en Eredivisie Live.

Ik hoop dat Luuk laat zien wat hij waard is, ondanks dat hij niet in een super vorm is. Laat die Duister maar even zien hoe het moet! Met Hoesen hebben we gelukkig een uitstekende back up. Mocht Luuk niet z'n wedstrijd hebben dan kan Danny sportieve wraak nemen op hen.

Hebben een uitstekende keeper(s). Verdediging is gewoon solide en sterk. Die Ginter is een heel groot talent imo. Dan heb je Holtby de aanvoerder die ik toch hoger inschat dan Maher atm. Hermann natuurlijk nog van Gladbach en Can vond ik altijd heel sterk spelen op de jeugdtoernooien. Spitsen ben ik niet echt van onder de indruk. Die Mlapa is wel een snelle jongen.

6 juni 2013 om 12:01

De keeper van Nederland is inderdaad slechter dan Leno van Duitsland, maar Zoet heeft wel weer een geweldige verdediging voor zijn neus staan. Die verdediging schat ik toch hoger in dan die "solide en sterke" verdediging van Duitsland. Op het middenveld is Duitsland duidelijk de mindere, Holtby valt ook niet te vergelijken met Maher, meer met Strootman. Strootman vind ik persoonlijk beter dan Holtby. Maher en Van Ginkel zullen de toevoer moeten spelen vanuit het middenveld naar De Jong.

De aanval vind ik de minste. Ola John is weliswaar een erg goede speler, maar Wijnaldum heeft nauwelijks goed gespeeld en de positie waar hij komt te staan is ook niet zijn favoriete. De Jong zit in een vormdip, maar heeft wel weer Ola John naast zich. Toch wel weer de speler die zoveel assists had waardoor De Jong zoveel kon scoren.

6 juni 2013 om 12:06

Lol Holtby is duidelijk een CAM dus wtf

Hoe laat en op welke zender begint de wedstrijd?

Hopelijk is luuk een beetje in vorm, zou goed uitkomen. nederland gaat het nog lastig genoeg krijgen om door te gaan

6 juni 2013 om 11:49

20:30

Leuk dat een toernooi voor Jong-oranje zoveel aandacht krijgt vind ik. Nu gaan er wel 12 A-internationals mee, dus echt Jong-oranje is het moeilijk te noemen, maar zeker op de rest van het toernooi zien we waarschijnlijk wel wat onbekende namen, of voetballers die we/ik niet zo heel veel zien.

Ik ben benieuwd wat er staat te gebeuren vanavond. Aan de berichten in de media merk je dat Duitsland tot op het bot gemotiveerd is, maar misschien heeft Nederland hier iets meer individuele kwaliteit. Ik hoop dat Cor er iets van heeft kunnen maken, maar ben bang van niet.

Hopelijk maakt Luuk de Jong de winnende want hij blijft in mijn ogen een topper in wording

Al zouden draxler en gotze erbij zitten, zou nederland ook een grote kans maken op de 3 punten. We onderschatten jong nederland soms, ik zie maher bijvoorbeeld ook tot 1 van de grootste talenten van europa en een speler als Strootman word ook al begeerd door een aantal grote clubs. Ola john heeft een goed seizoen gedraaid en doet niet onder voor sommige van die duitsers, van rhijn en blind hebben de nodige CL ervaring opgedaan afgelopen 2 seizoenen en Bruno martins indie en Stefan de vrij zijn gewoon degelijke sterke verdedigers. Ik denk dat NL met 2-1 wint van zie germansss.

12 A-internationals... Wat een status als je slechts één potje hebt meegedaan bij de grote jongens. Ter zake, Oranje heeft een zeer degelijk elftal waar ze zeker een eind mee kunnen komen. Ik ben benieuwd hoe het ze zal vergaan.

6 juni 2013 om 12:54

De Vrij, Martins Indi, Blind en Strootman staan gewoon basis in het 'grote' Oranje hoor. Maher is het grootste Nederlandse talent sinds jaren en Ola John heeft het overgrote gedeelte van het seizoen basis gestaan bij een Portugese topclub. Van Rhijn en Nuytinck hebben Champions League ervaring opgedaan, Wijnaldum is ondanks dat hij niet in topvorm was clubtopscorer van PSV geworden. Luuk de Jong heeft een jaar lang aan een hoger niveau kunnen wennen en gaat ook echt zijn goaltjes nog wel meepikken. Gewoon een goed team dus.

7 juni 2013 om 23:17

Je hebt mij toch ook niet horen zeggen dat ze geen goed team hebben. Ik probeer alleen aan te geven dat de benaming A-international enorm overrated is.

Dit team is grotendeels het potentiële Oranje van de toekomst. Wat een geweldig sterk middenveld hebben ze mee zeg en hebben nog een mooie selectie op de bank zitten. Ik denk dat ze best een grote kanshebber zijn om dit EK te winnen. Hopelijk gaat de aanval een beetje lopen, als hun in vorm zijn zal het als een trein zijn die bijna niet te stoppen valt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

4 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren