Bayern verlengt contracten van Ribéry en Van Buyten

Donderdag, 6 juni 2013 om

Franck Ribéry en Daniel Van Buyten hebben hun contract bij Bayern München laten verlengen. De Franse middenvelder en Belgische verdediger lagen vast tot respectievelijk medio 2015 en medio 2013, maar hebben allebei bijgetekend. Ribéry blijft nu twee jaar langer aan boord in de Allianz Arena, tot medio 2017. Het contract van Van Buyten is met één seizoen verlengd, meldt Bayern.

Ribéry en Van Buyten wonnen de laatste twee maanden die grote prijzen met hun club: de landstitel, de Champions League en de DFB-Pokal. De contractverlenging van de dertigjarige Ribéry zat er al geruime tijd aan te komen; de Fransman zei herhaaldelijk dat hij wilde blijven en dat hij het zelfs realistisch achtte, dat hij nooit meer voor een andere club zou spelen dan der Rekordmeister.

De 73-voudig Frans international speelt al sinds de zomer van 2007 voor Bayern en kwam tot 156 wedstrijden en 52 doelpunten in de Bundesliga. Van Buyten is slechts één jaar langer vastgelegd, maar gezien zijn 35 lentes was dat ook geen verrassing. De Belgische stopper kwam in de zomer van 2006 van Hamburger SV naar München en speelde sindsdien 146 competitieduels voor Bayern.

“We zijn heel blij dat we twee pijlers onder ons elftal langer hebben kunnen vastleggen”, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge trots op de officiële clubwebsite. “Franck en Daniel hebben in het afgelopen seizoen keihard gewerkt, we konden altijd op ze bouwen en in verschillende wedstrijden maakten zij het verschil.” Het ligt in de lijn der verwachting dat Van Buyten zijn laatste seizoen als prof ingaat.


Poll

Het is goed dat Bayern besloten heeft ook Daniel Van Buyten te houden


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door ezio_)

Mooi voor van Buyten, toch een onderschatte verdediger

6 juni 2013 om 12:01

Overschatte verdediger bedoel je. Maar hij is ook al 35 en ze verlengen heb tot 2016? Ik snap daar weinig van als ik eerlijk ben.

6 juni 2013 om 13:01

Hij is maar tot 2014 verlengd hoor.

6 juni 2013 om 13:03

2013 + 1 is volgens mijn berekening 2014 en niet 2016

6 juni 2013 om 13:06

Overschatte verdediger.
Gij zijt blijkbaar dommer dan de trainers van Bayern want die houden hem wel aan boord.
En inderdaad,gij snapt er weinig van.

6 juni 2013 om 13:20

Ik vind Ribery overschat. Ik vergelijk hem altijd maar met Kuyt, heeft ook bijna de zelfde statistieken, is alleen creatiever en heeft meer assists.

Daniel van Buyten? Ik vind het echt knap dat hij 8 seizoenen voor Bayern uit gaat komen. Dit had ik niet van hem verwacht en vind hem ook niet het niveau Bayern. Het verlengen van zijn contract lijkt mij overbodig.

6 juni 2013 om 11:26

Is gewoon een beer van een vent die aardig kan verdedigen en redelijk kan mee voetballen.
Met Lucio was dat vroeger echt een kanonnen verdediging.

6 juni 2013 om 11:29

Maar wel traag als dikke stront door een trechter. Denk niet dat hij nog veel aan spelen gaat toe komen komend seizoen.

6 juni 2013 om 11:40

@viking: hij is inderdaad traag, maar de eerste perfecte voetballer moet volgens mij nog geboren worden. Messi spurt Van Buyten er op zijn een been uit, aan de andere kant zal Messi nooit een kopbalduel winnen van Van Buyten. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal: ieder heeft sterke en zwakke punten (de ene enkel wat meer zwakke dan de ander ).

Uitstekend positiespel, beresterk in duel, fantastische kopper, tonnen ervaring en ligt heel goed in de groep. Terechte contractverlenging. Maar uiteraard als back-up voor volgend seizoen

6 juni 2013 om 11:43

@antwerpfan

Als je het zo bekijkt dan is Ronaldo op het moment de meest perfecte voetballer, hij heeft een probleempje en dat is dat hij niet zo goed is in de kleine ruimtes.

6 juni 2013 om 11:28

Hij zal denk ik komend seizoen weinig minuten maken want ik denk Guardiola Badstuber, Boateng, Dante de voorkeur zou geven boven Van Buyten.

6 juni 2013 om 12:36

Eens. Maar voor de breedte van de selectie kan een ervaren jongen als van Buyten nog van grote waarde zijn voor Bayern. Natuurlijk komt hij niet meer in aanmerking voor een basisplaats, maar mochten er een paar basiskrachten wegvallen, is het een prima optie om op terug te vallen.

6 juni 2013 om 15:53

Badstuber zal de eerste maanden nog niet spelen. Je weet nooit wat er gebeurd met Dante of Boateng. Volgens mij is Van Buyten een zeer goede back-up die tevens nog eens heel goed in de groep ligt.

6 juni 2013 om 11:28

Blijkbaar is hij van erg groot belang in de kleedkamer. Zou me ook niks verbazen als Ribery dit als voorwaarde heeft gesteld voor het verlengen van zijn contract. Daarnaast mag je Van Buyten ook echt niet onderschatten, goed voor op de bank en kopt er af en toe ook nog eentje in.

6 juni 2013 om 11:40

@teamwenger

Dat zijn een paar logische verklaringen, ben benieuwd hoeveel minuten die zal gaan spelen onder het beleid van Guardiola.

6 juni 2013 om 12:03

Dat was bijna zeker een voorwaarde voor Ribery. Die twee zijn beste maatjes en bij de vorige onderhandelingen voor een nieuw contract had Ribery exact dezelfde eis gesteld. Die kleine scarface mag dan wel gekend staan bij justitie, hij heeft het hart op de juiste plek.

Van Buyten is daarbij inderdaad van belang in de kleedkamer. Niet de beste speler, maar één van de meest professionele jongens op en naast het veld. Het is hem gegund om nog een laatste jaar in München te spelen en dan kan hij nog uitbollen bij Monaco voor het geld of Luik om de cirkel rond te krijgen

6 juni 2013 om 11:39

Van Buyten is net handige speler om te hebben.
Voorbeeldprof voor de jongere spelers, belangrijk in de kleedkamer. Mort niet als hij op de bank moet zitten, maar staat er wel als je hem nodig hebt en hij heeft ervaring op het hoogste niveau en in belangrijke wedstrijden.

Dit zijn toch de twee Franstalige gabbers in de selectie? Twee handen op één buik? Ik krijg bijna het vermoeden dat Van Buyten (niettemin een prima verdediger) expliciet vermeld wordt in het contract van Ribery. Hij moet en zal blijven.

6 juni 2013 om 11:28

De reden dat hij blijft heeft niets met Ribery te maken. Badstuber heeft zojuist een terugslag gehad en ligt er nog een extra 10 maanden uit. Van Buyten ligt goed in de groep, kan nog uitstekend meedoen en is bereid op de bank te zitten of zelfs als 4de centrale verdediger op de tribune. Daarom mag hij blijven.

6 juni 2013 om 11:38

Wow nóg 10 maanden vanaf nu? Dat is echt zonde voor die jongen zeg.

6 juni 2013 om 12:03

Nog een maand of 10, maar Van Buyten lag al tot 2014 vast, dat is dus nog 2 jaar. Nu is daar een extra jaar bij geplakt terwijl hij nu al 35 is. Ik vind dat onbegrijpelijk.

6 juni 2013 om 12:05

Zijn contract liep af in 2013 en is nu verlengd tot 2014.

Perfekt: FCB verlängert Verträge mit Ribéry (bis 2017!) und van Buyten (bis 2014). Franck: "isch bin glücklisch!" | ^m.hörwick

6 juni 2013 om 11:31

Van Buyten komt uit Wallonië en spreekt dus Frans. Maar of de contractverlenging iets met Ribery te maken heeft, denk ik niet. Het is een gevalletje Ooijer, denk ik. Goed in de kleedkamer etc.

6 juni 2013 om 11:34

Tot op de dag van vandaag heb ik altijd gedacht dat van Buyten Nederlands-talig was. Maar inderdaad komt uit Chimay.

En wat je daar zegt zou zo maar eens waar kunnen zijn, stervoetballers hebben vaker zulke contract eisen. En Ribery is wel zo'n type om zo iets raars te eisen. Als je al vanaf 2007 in Duitsland verblijft mag je wel al wat meer 'vriendjes' hebben gemaakt in een andere taal. Overigens denk ik niet dat Ribery echt een 'gezellige' knul is.

6 juni 2013 om 11:41

Zijn naam klinkt gewoon Vlaams.
Ribéry schijnt echt de grappenmaker van de kleedkamer te zijn. Je moet maar eens letten op de manier waarop zijn ploegmaats met hem omgaan, die ligt echt niet slecht in de groep hoor.

6 juni 2013 om 11:44

Ja vandaar dat ik dacht dat hij Nederlandstalig was, heb me nooit zo verdiept in de voetballer van Buyten.

Ik zal eens opletten ik dacht altijd dat Ribery een probleemkind was bij Bayern.

6 juni 2013 om 11:37

Het is inderdaad een publiek geheim dat Van Buyten zowat de enige is binnen de selectie die Ribéry (grotendeels) binnen de lijntjes houdt. Zoals jij zegt, twee handen op een buik. Maar Van Buyten is de ideale back-up voor een topteam als Bayern: modelprof, ligt zeer goed in de groep, heeft tonnen ervaring en is iemand die er altijd zal staan als je hem nodig hebt. Als ik bij momenten die Boateng zie verdedigen trouwens...

Het contract van Ribery verlengen is natuurlijk geweldig, maar of Van Buyten nou echt nog wat toevoegt... Het was de afgelopen jaren al niet echt top en die word natuurlijk alleen maar minder. Vind ik dus een beetje een rare beslissing, maar Bayern zal wel weten wat het doet.

Bayern wint denk ik volgend jaar met gemak weer de Champions League als ze dit elftla bijeen weten te houden. Wat denk ik niet erg moeilijk zal zijn gezien hun budget.

6 juni 2013 om 14:33

Zei iedereen over Barcelona ook. Vooralsnog is er nog geen ploeg die de CL 2x achter elkaar won (dus sinds '93)
De Champions League winnen is gewoon fantastisch en ontzettend moeilijk, zelfs al heb je de beste spelers en team, dan nog is het zo moeilijk. Die win je niet even...

6 juni 2013 om 14:57

Heb je gelijk in, echter zie ik op het moment geen spelers weggaan en er komen met Gotze, Rode en Kirchhoff alleen nog maar spelers bij. Als het dit jaar al zo makkelijk ging......

6 juni 2013 om 14:57

Niemand wint de Cl zonder moeite

Ribery logisch, van Buyten is misschien geen onbetwiste versterking voor de basis, maar op zich wel een goede backup.

Mooi voor van Buyten dit. Hopelijk krijgt hij wel speelminuten en word hij geeen veredelde bankzitter.

Ik vind het een mooi teken van respect dat ze van Buyten een nieuw contract hebben gegeven, natuurlijk zal hij geen basisplaats meer hebben maar een speler die zo lang bij je gespeeld heeft een kans geven zijn carriere bij de club af te sluiten vind ik mooi. Veel beter dan een AC milan dat zijn oude sterren eruit gooit waardoor deze hun carriere moeten afsluiten bij clubs als FC Sion (gattuso)

Zat er natuurlijk al aan te komen..

Ribery roept al het hele jaar dat hij bij Bayern wil verlengen en als het aan hem ligt zijn loopbaan afsluiten.. en van Buyten.. die heeft denk ik ook wel ergens het geluk dat Badstuber er door die nieuwe knieblessure nu weer 10 maanden aan de kant zit.. Dus hem zien we als alles goed gaat wellicht ergens in 2014 terug.. aan het eind van het seizoen..

Ik verwacht natuurlijk dat van Buyten als backup wordt gebruikt.. Bayern heeft Jan Kirchhoff als eerder dit seizoen overgenomen.. Misschien dat ze nog iemand halen voor de CV je weet het maar nooit.. Maar ik denk dat ze het met Dante.. Boateng.. Kirchhhoff en van Buyten het nieuwe seizoen in gaan..

Van Buyten wordt inderdaad toch onderschat. Tegen snelle en wendbare spelers heeft hij het moeilijk, maar om tegen een grote targetspits te spelen is Van Buyten gewoon top en kan je haast geen betere verdediger vinden. Komt dus nog altijd van pas bij Bayern.

In de bekerfinale en de halve finale CL tegen Barcelona stond hij ook op het veld en speelde gewoon enorm goed.

Van Buyten is best een goede verdediger.
Ik zie in hem geen basisspeler meer, maar is een sterke back-up.

Voor Ribery ook mooi dat hij blijft, al moet hij wel zich beter gedragen op het veld.

Van Buyten moet voor de meeste van ons ongekende talenten hebben.
Niet alleen krijgt hij een verlenging aangeboden bij Bayern maar Wilmots de trainer van de Rode Duivels houd hem en de ook overjarige Simons aan boord.
Ik heb er maar één verklaring voor:het zijn twee top-professionals.

6 juni 2013 om 13:41

Zeker en vast, maar het zijn ook gewoon beide steengoede spelers. Van Buyten wordt zooo onderschat, niet normaal. Gewoon omdat hij traag is, en dan lijkt het een stuntelaar. Maar kijk eens naar een Lucio in zijn hoogdagen, of Piqué nu... Die zijn toch ook vrij tot zeer traag? En toch waren dat topverdedigers. Net als Van Buyten. Van Buyten heeft de kwaliteiten om zowel bij Bayern als de Rode Duivels, zelfs nu nog, basis te staan. Natuurlijk gaan de jongere gasten de voorkeur krijgen omdat Van Buyten geen drie matchen na elkaar meer aankan, maar hij is de ideale back-up.

Simons eigenlijk net hetzelfde: zo onderschat. Het is geen spelmaker, maar als verdedigende middenvelder (positie, spel lezen...) is hij zonder twijfel wereldtop. Volgens mij had hij een veel grotere carrière kunnen maken dan -met alle respect- Club Brugge en Psv.

6 juni 2013 om 13:51

Het grote Inter Milaan bood hem een blanco loonbriefje aan.
Simons kon zelf zijn loon bepalen.
Hij is er toen niet op ingegaan,de rede blijf mij nog altijd een raadsel.

6 juni 2013 om 15:20

Ja inderdaad. Van Buyten en Simons zijn bovendien de enigen die nog tornooi ervaring hebben. Van Buyten heeft ook net de treble gewonnen, zeker de jonge spelers dromen daar toch van.
Hij is ook het ultieme voorbeeld van hoe ver je het kan brengen als je je uitstekend gedraagt en nooit geen gekke dingen doet.

6 juni 2013 om 18:40

Van Buyten leeft al van kleins af als een prof. Heeft in zijn jeugd nooit alcohol gedronken of veel gefeest. Altijd maar trainen. Blijkbaar was hij vroeger ook een hele goeie spits. Goed met de kom en schoot ze er ook vlot in. Zie je ook soms nog bij corners dat hij er eentje in legt. Zijn broer heeft nog gezegd moest Van Buyten een spits geweest zijn dat hij een nog betere carriere zou gehad hebben. Is gewoon een top prof en een goeie speler. Meer dan terechte verlengen.

Ribery heeft zich in de voorgaande jaren wel eens minder gevoeld bij Bayern, maar is het afgelopen jaar toch weer belangrijk geweest voor het team. Voor Bayern een van de spelers die het verschil maakt. Van Buyten is toch wel op zn retour, maar wss nog steeds van waarde.

6 juni 2013 om 14:08

Mwah ik vind Ribery wel meevallen hoe hij het verschil heeft gemaakt. Goede speler natuurlijk, maar ik vind Robben van een hoger niveau.

Ik ben zeker geen fan van Van Buyten, maar gedurende de laatste weken van dit seizoen heeft hij echt een positieve indruk op mij weten te maken. Tegen FC Barcelona en Juventus speelde hij puike wedstrijden waarin hij werkelijk waar op geen fout was te betrappen! Hij verdiende zeker de triple met Bayern München vanwege allerlei kritieken, waar ik ook aan mee deed, die hij te verwerken kreeg. Een contractverlenging voor Van Buyten is naar mijn mening daarom logisch!

6 juni 2013 om 15:20

Ik vind de contractverlenging ook logisch. Van Buyten is een handige om erbij te hebben. Kan in de onbelangrijke wedstrijden als Bayern voorstaat lekker in de 70e minuut invallen. Ribery is ook goed dat hij heeft verlengd. Kunnen we hem volgende zomer voor een mooi prijsje verkopen.

Overigens vind ik het een prachtige foto die VZ op de hoofdpagina, bij dit artikel heeft geplaatst!

Van Buyten is ook goeie maatjes met Ribéry, wat wel een belangrijke speler is voor Bayern. Ribéry stelt het waarschijnijk zeer op prijs dat Van Buyten nog een jaartje in Munchen blijft.

Bovendien kan Van Buyten voor de sfeer in de groep ook belangrijk zijn en hij heeft zijn nut als backup al bewezen dit seizoen (ook op het hoogste niveau). Verlengen is dan ook niet meer dan logisch.

Hij heeft ervaring, maturiteit en brengt rust in de groep. Hij is overigens het beste maatje van Ribéry, wat ook een rol speelde in de keuze om met hem te verlengen. Prima keuze. Ik zie hem liever niet spelen voor de nationale ploeg, waar hij het vaak verpest, zoals morgen, waardoor we de kwalificatie voor het WK zullen mislopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

152 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 14 4 2 0
2017/2018 Bayern München 20 5 3 0
2016/2017 Bayern München 22 5 2 0
2015/2016 Bayern München 13 2 1 0
2014/2015 Bayern München 15 5 2 0

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren