Feyenoorder goud waard voor Noorwegen in openingsduel EK Onder-21

Woensdag, 5 juni 2013 om 19:57Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:08

/

Jong Israël en Jong Noorwegen hebben de punten tijdens de openingswedstrijd van het EK Onder-21 gedeeld. Het gastland van Guy Luzon kwam een aantal keer met de schrik vrij, maar was desondanks op weg naar een verrassende 2-1 overwinning. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde de ingevallen Feyenoorder Harmeet Singh echter voor de gelijkmaker (2-2). Vitesse-aanvaller Marcus Pedersen verzorgde de eerste Scandinavische treffer. Later op de avond komen Engeland en Italië in actie in Groep A van het toernooi.

De Noren, die het nog zonder A-international en AZ’er Markus Henriksen moesten bolwerken, zaten na afloop met gemengde gevoelens in de kleedkamer. De ploeg van Tor Ole Skullerud had eigenlijk moeten winnen, maar stelde zich na afloop door de late goal ook wel tevreden met een punt. In het eerste kwartier waren de betere kansen al voor de Scandinaviërs; Anders Konradsen raakte in een kansrijke positie de bal niet goed en Jo Inge Berget dwong doelman Boris Kleyman tot een redding. De blauw-witte equipe nam echter tegen de verhouding in de leiding in het volgepakte Netanya Municipal Stadion, waar ongeveer dertienduizend mensen zaten.

/

Ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui beging bij een hoekschop een overtreding op Omri Ben Haroush en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Aanvoerder Nir Biton stuurde keeper Örjan Nyland de verkeerde kant op: 1-0. Gezien het veldspel was de voorsprong voor de Israëliërs onverdiend en Noorwegen kwam al gauw weer op gelijke hoogte. Pedersen hield de bal na een voorzet knap in bezit en schoot uit de draai raak: 1-1. De Noren bleven de betere partij en raakte voor rust nog twee keer het houtwerk. Jo Inge Berget na een halfuur, en Anders Konradsen schampte de deklat met een afstandspegel.

Het lukte Israël niet om daar ook maar een offensiefje tegenover te stellen, maar de thuisploeg ging wel met een overtal aan spelers rusten. Rechtsachter Vegar Hedenstad haalde de doorgebroken Mohammed Kalibat neer en kreeg een directe rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid was het voornamelijk Noorwegen dat jacht maakte op een treffer. Kort voor rust schoot buitenspeler Yann-Erik de Lanlay rakelings naast en kort na de pauze trof Konradsen voor zijn tweede keer en de derde keer namens Noorwegen het aluminium. Het zat Drillos duidelijk niet mee in Netanya.

Pedersen kreeg nog twee uitstekende mogelijkheden om Noorwegen de eerste voorsprong van de avond te bezorgen, maar hij kopte over en stuitte van dichtbij op Kleyman. Nadat ook Israël een dot van een kans had gemist, spits Munas Dabbur schoot naast, kwam het gastland een kleine twintig minuten voor tijd op voorsprong. Invaller Alon Turgeman volleerde de bal op schitterende wijze over keeper Nyland en leek Israël zo de winst te bezorgen. Invaller Singh besliste in de slotminuut echter anders: 2-2. Israël speelt zaterdag tegen Italië, terwijl Noorwegen het dan opneemt tegen Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door magni)

Heel mooi om te lezen dat een speler die bijna geen minuten maakt in de eredivisie toch van belang kan zijn op zo'n toernooi!

5 juni 2013 om 21:40

fey's gaan tegen jou tekeer omdat jij voor gister ook had gezegd dat singh niet goed was en bla bla. en ineens ben je van mening veranderd, wat kan hoor. maar ik vraag me af waarom je hem ineens wel een groot talent vindt .

mensen gaan tekeer omdat je amper (dus niet nooit, maar bijna niet) je mening onderbouwt.

on

leuk dat singh scoort, maar ik verwijt hem niks mbt afgelopen seizoen , want het grootste probleem is voor hem het aanpassen, bij noorwegen u21 gaat het wat makkelijker , voornamelijk omdat hij dezelfdetaal spreekt.

ik hoop dat hij volgend seizoen meer laat zien.

5 juni 2013 om 20:24

@vinnow

Inderdaad, Elabdellaoui geeft toch maar mooi een pingel weg.

Leuk voor Israel dat puntje, Noorwegen had wel gewoon moeten winnen natuurlijk.

Leuk voor Singh dat hij zijn goaltje mee pikt! Goed voor zulke spelers om mee te doen aan zo'n tournooi en die Singh heeft echt wel potentie. Vraag me alleen af of dat er komend seizoen ook uit gaat komen.. Wellicht is het verstandig om ook Singh te verhuren aan een club waar hij veel minuten kan gaan maken. Dan kan hij het seizoen erna wellicht voor een basisplek vechten of definitief afhaken.

Leuke en attractieve wedstrijd, in de eerste helft domineerde Noorwegen, de tweede helft was voor Israel. Heel zuur om in de laatste minuut de 3 punten te verliezen maar over de hele wedstrijd gezien terecht. Gemazzeld met de penalty(die volgens mij wel terecht was) en de rode kaart, waar je je vraagtekens bij kan zetten. Verdediging van Israel wel ernstig, en ben bang dat het tegen Italie en Engeland wel eens voor grote problemen kan zorgen. Moet wel een wonder gebeuren wil Israel nog punten halen in de poule, laat staan doorgaan. Maargoed de streek staat dan ook bekend om het produceren van wonderen.

Noren werden zwaar benadeeld door de arbitrage. Onterechte strafschop en een onterechte rode kaart voor rust. Ook daarna nog genoeg kansen gehad om de wedstrijd in Scandinavisch voordeel te beslissen, maar onder andere de paal stond een treffer in de weg. Gelukkig toch nog de gelijkmaker in de slotminuut, maar Noorwegen verspeelt hier toch gewoon 2 punten.

Maar goed, de Noren maken zeker kans tegen Engeland en Italië. In de kwalificatie cyclus voor dit EK 21 is al gebleken dat zij beter voetballen tegen ploegen die ook willen voetballen. Zo werd uiteindelijk ook afgerekend met de sterker geachte Fransen door in eigen huis met liefst 5-3 te winnen. Dus ik acht de Noren zeker niet kansloos voor het halen van de halve finale!

5 juni 2013 om 20:18

Rode kaart was zwaar terecht. Gewoon een doorgebroken speler

5 juni 2013 om 20:20

Kom op man! Hij gaat geweldig makkelijk naar het gras en bovendien was de Noorse verdediger Semb Berge nog in de buurt om ook het gevaar te neutraliseren. Gele kaart kan je geven, maar rood slaat nergens op!

5 juni 2013 om 20:26

Doorgebroken speler = rood!

6 juni 2013 om 01:40

Het is überhaupt nog maar de vraag of het een overtreding was en een doorgebroken speler was het zeker niet!

Nu nog hopen dat Singh het ook bij Feyenoord kan waarmaken.

Wanneer gaat Singh dat bij Feyenoord ook eens laten zien?!

Pedersen toch weer gescoord, benieuwd of hij zich nu zal bewijzen als hij weer terugkeert naar Vitesse.

Ik verwachtte in het begin van het seizoen ook veel van Singh. Maar als het echt zo'n groot talent was, had ie bij deze ploeg toch wel een basisplaats gehad. Zelfs Elabdellaoui heeft hier een basisplaats. En die heeft in Nederland helemaal niks laten zien.

5 juni 2013 om 21:34

Maar er werd van te voren gezegd dat Singh gehaald werd voor de toekomst en dat we het eerst jaar niet extreem van hem moesten verwachten, daarnaast is het een jonge speler , die voor het eerst in een buitenlandse competitie speelt.

Die Wolff Eikrem is wel een leuk spelertje voor Feyenoord, nog maar een half jaar contract.
Heeft vroeger ook nog in de jeugd van Manchester United gespeeld.
Even informeren Van Geel, kan eventueel direct het vertrek van Clasie volgende zomer opvangen of op Vilhena zijn plek die dan door stroomt naar de 10.

Het score verloop heeft meer weg van een aflevering van opsporing verzocht dan van nederlands elftal spelers. #douglas zucht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noorwegen U21

Actuele wedstrijden

22 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren