Jans heeft na Nijland en Mokotjo ook derde aanwinst binnen bij PEC

Woensdag, 5 juni 2013 om

Kevin Begois heeft onderdak gevonden voor het seizoen 2013/14. De 31-jarige doelman stond de voorbije twee jaar onder contract bij FC Den Bosch, maar verruilt die club voor de Eredivisie. PEC Zwolle heeft de Belg voor één seizoen aan zich gebonden, bevestigt de club via Twitter. Begois is de opvolger van Danny Wintjens, die recent richting VVV-Venlo vertrok.

/

Begois heeft zelf ook een rijk verleden bij VVV; hij stond er van 2002 tot 2005 en van 2007 tot 2011 onder contract. Hij kwam voor nog drie Nederlandse clubs uit: Roda JC, Helmond Sport en als gezegd dus FC Den Bosch. De routinier was de laatste twee seizoenen eerste keus in Brabant en hoopt dat ook te worden bij PEC. De Zwollenaren eindigden in het eerste seizoen na promotie knap als elfde.

Hoofdtrainer Art Langeler vertrok uit Overijssel en nam een baan aan als hoofd opleidingen bij PSV; zijn opvolger is Ron Jans. Die strikte eerder al Kamohelo Mokotjo en Stef Nijland: doelman Begois is nu zijn derde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Hij moet concurreren met Diederik Boer en Leon ter Wielen.Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door dasklotas)

Goed bezig bij Zwolle, kan niet wachten op het nieuwe seizoen onder Jans!

Die blijven dit jaar wel weer in de eredivisie.
Leuke en zeker aanwinst aankopen tot op heden.

Zwolle wordt er alleen maar sterker op. Met Jans een goede trainer binnengehaald, een keeper voor in de breedte die met Boer kan concurreren, een ervaren spits en een talent die staat te popelen zich nu eindelijk echt te kunnen bewijzen in de eredivisie. Ben benieuwd naar volgend seizoen!

5 juni 2013 om 12:06

Deze keeper lijkt me gte goed om op de bank te gaan zitten.
Zou deze aankoop kunnen betekenen dat PEC bezig is om Diederik Boer te verkopen?

5 juni 2013 om 12:10

Dat zie ik niet zomaar gebeuren, Boer behoort tot het meubilair van de club en heeft redelijk wat fans. Het is een goede keeper voor Zwolle, maar ik denk dat Jans inziet dat er gezonde concurrentie moet plaatsvinden om ook de keepers scherp te houden. Ter Wielen zie ik niet als eerste keeper worden, dus de strijd zal gaan om Boer en Begois, beiden hebben ze hun kwaliteiten, Boer is alleen wat nonchalanter.

5 juni 2013 om 12:38

Daarom keepte hij ook 2 jaar in de Jupiler league... Hoezo te goed voor de bank?

5 juni 2013 om 13:01

Ik heb van enkele bronnen vernomen dat boer heel dicht bij een akkoord is met Roda jc of het waar is weet ik niet maar normaal gesproken wel een betrouwbare bron. Dus zullen ze begios nu als eerste keeper hebben aangetrokken ?

5 juni 2013 om 13:10

Er zijn genoeg spelers te noemen die uiteindelijk na een(paar) jaar Jupiler League het goed deden in de Eredivisie.

Omtrent Begois hebben Eredivisie clubs gewoon zitten slapen, want ik heb met eigen ogen gezien dat hij voor FC Den Bosch gewoon veel te goed was...

5 juni 2013 om 13:26

@ bugsy ajax
hij is inderdaad aangetrokken als reservekeeper (ter vervanging van Wintjens) maar waarom zou een keepr uit de JL niet goed genoeg kunnen zijn voor de eredivisie?
Er schijnen meerdere eredivisieclubs interesse te hebben gehad maar hij heeft desondanks gekozen voor Zwolle
Op de site van P.e.c. staat het volgende:
"technisch directeur Gerard Nijkamp is verheugd met het aantrekken van de keeper. ,,het is prettig om de opvolger van Danny Wintjens zo snel in huis te hebben. Kevin is een keeper met veel ervaring, die al jaren aantoont het niveau in Nederland aan te kunnen. Het is dan ook goed nieuws dat hij voor PEC Zwolle heeft gekozen, aangezien meerdere Eredivisieploegen interesse in hem hadden.”

5 juni 2013 om 13:28

@daanson
Als de geruchten waar zijn en Boer inderdaad naar Roda vertrekt dan hoop ik op een deal waarbij Pluim betrokken is en ook volgend jaar in Zwolle speelt.

5 juni 2013 om 13:30

@ gait1701 / daanson

Dat Boer naar Roda zou gaan is de grootst mogelijke onzin.

5 juni 2013 om 14:12

@gait1701

Je begrijpt me verkeerd. Ik zeg niet dat hij niet goed genoeg voor de Eredivisie zal zijn. Echter, van een 31 jarige keeper die van de Jupiler league weg komt, kan je onmogelijk zeggen dat hij te goed is voor de bank van PEC Zwolle.

5 juni 2013 om 14:40

Als hij in vorm is, is het een uitstekende keeper en ik vond het dan ook jammer dat hij in 2011 zijn contract in Venlo niet wilde verlengen. Hij heeft echter ook fases gehad waarin hij te veel fouten maakte.

5 juni 2013 om 14:48

Er is wel interesse van Roda alleen hij is te duur.

5 juni 2013 om 14:54

@ Sponsor

Niet alleen is hij te duur, ook wil Boer niet naar Roda.

5 juni 2013 om 12:11

De vraag is alleen of Boer ook blijft. Er zijn geruchten dat er redelijk wat interesse is en hij heeft zelf al aangegeven het niet erg te vinden om tweede keeper bij een (sub)top-club te zijn.

Het worden nog spannende weekjes komende zomer want het is nog maar de vraag of naast Boer, Mohktar, Achenteh en Lachman blijven. Daarnaast zou het erg fijn zijn als Klick definitief overgenomen kan worden van Wolfsburg.

5 juni 2013 om 12:23

Ik ben niet bekend met de geruchten rondom Boer, maar ik zou het erg jammer vinden als hij zou vertrekken. Het lijkt me dat hij het in Zwolle aardig goed heeft met een goed uitzicht om eerste keeper te zijn. Bij andere clubs is dat niet het geval en is het inderdaad een tweede keeper, daar geef je je basisplaats toch niet voor op? Voor die duizend euro meer? Kan het me niet voorstellen.

5 juni 2013 om 14:21

Jans heeft gisteren bij een bijeenkomst aangegeven dat in ieder geval het gerucht dat Boer naar Roda zou gaan complete onzin is

Natuurlijk wil Begois voor zijn kans vechten maar ik vind Boer echt vele malen beter. Boer heeft dit jaar een hoop punten gepakt voor Pec. Maar als tweede keeper is Begois een prima keus.

Ze zijn goed bezig. Maar er moet nog wel een middenvelder bijkomen lijkt me. Slot is al gestopt. Klich en Pluim zullen weer vertrekken lijkt me? Ik hoorde dat ze met Anco Jansen bezig waren van de Graafschap. Lijkt me een goede keus.

5 juni 2013 om 12:22

Klich blijft zodra hij rond is met wolfsburg over zijn contract verlenging..

5 juni 2013 om 12:24

En anco is alleen een optie als mokthar verkocht wordt..

5 juni 2013 om 12:42

Klich zou echt geweldig zijn voor Zwolle. Met alle respect maar hij zou niet misstaan bij een club als Heerenveen, Utrecht of Groningen. Geweldige speler.

5 juni 2013 om 15:36

Klich blijft waarschijnlijk en bovendien heeft P.e.c. Mokotjo al aangetrokken.
Waar ze Stef Nijland willen laten spelen dat moeten we nog afwachten

Geruchten zijn dat Diederik Boer als 2e keeper naar PSV kan of als eerste keeper bij Heerenveen. Dan moet PEC dus een nog betere keeper voor de toekomst halen, want die Begois is ook niet meer de jongste.

5 juni 2013 om 12:21

Ik weet niet waar jij die geruchten vandaan haalt dat PSV Boer als 2e keeper wilt aantrekken, als dat zo is dan eet ik mijn schoen op.

Nee even serieus PSV heeft Zoet en Tyton die moeten strijden voor een plek onder de lat en we hebben Bertrams nog als 3e keeper.

5 juni 2013 om 13:27

De boer is een rieele optie voor Heerenveen als 1e keeper en psv heeft geïnformeerd ..de boer zou een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract hebben wat betaalbaar is.. voor mokthar staan meerdere clubs (az, heerenveen en twente) klaar vraagprijs is €1,7 miljoen . Pec wil indien mokthar blijft alleen nog een goede spits halen, sisonko, pilar, ogia en patrick helmes van wolfsburg zijn opties voor helmes is meer interesse en pec is de 3e keus ..verschil is dat de andere twee 2e bundesliga clubs zijn die ervoor moeten betalen, dit is niet/nauwelijks voor pec het geval.. Dus als klich, de boer en mokthar blijven wil pec alleen nog een spits en is de selectie rond...er zijn nog geruchten voor lachman die niet wil verlengen en achenteh waarvoor nec zich eerder gemeld had mochten deze vertrekken komt er een huurspeler van wolfsburg..

5 juni 2013 om 14:23

Jans heeft gisteren een bijeenkomst bij HC Zwolle gehad, waarop hij heeft aangegeven dat de 'buitenlandse spits' waar PEC mee onderhandelde niet aangetrokken moest worden, omdat het geen goede voor de club zou zijn. Ik weet niet of hij Helmes daarmee bedoelde, maar mocht dat zo zijn, dan komt Helmes dus zeker niet

5 juni 2013 om 12:22

Eerste keeper van SC Heerenveen zal Boer wellicht niet worden, Want ik acht hem niet in staat om Nordfeldt eruit te spelen. Tweede keeper van PSV moet wel mogelijk zijn, Mits Zoet eerste keeper word, want dan zou Tyton weg willen.

Ik vind Begois een matige indruk maken toen hij in de eredivisie keepte, was altijd wel verantwoordelijk voor een fiks aantal blunders, misschien herpakt hij zich, maar als serieuze bedreiging voor Boer zie ik hem niet. En als tweede keeper had ik voor Ter Wielen gekozen.

5 juni 2013 om 13:18

Dat hoop ik toch echt niet, Boer is een degelijke keeper begrijp me niet verkeerd maar niet goed genoeg om bij een nederlandse top club onder contract te staan, ik zie 'm wel eerste keeper worden bij Roda, die polen die ze daar op goal hebben zijn zeker niet beter dan Boer.

Dit zijn natuurlijk uitstekende aankopen van Zwolle, zoals een aantal hier al aangeven gaat Zwolle er alleen maar op vooruit met deze spelers. Begois is een prima keeper met veel ervaring, ben benieuwd of hij het gaat redden tegen Boer die een prima seizoen achter de rug heeft.

Goed bezig daar in Zwolle, Begois toch geen onaardige keeper, dus denk niet dat Zwolle komend seizoen in de problemen komt in de Eredivisie die handhaven zich weer meteen. maar wel zullen zien

Buiten Motkotjo en Nijland (twee pure versterkingen) heeft Zwolle natuurlijk een onwijs sympathieke trainer voor volgend seizoen. Ik zie Zwolle niet tegen directe degradatie voetballlen, al verwacht ik ook geen 13e plek ofzo. Verder zijn zij daar wel echt bezig met een leuk team op te bouwen. Prima bezig!

Dit is geen directe versterking, PEC heeft best een redelijke keeper voor dat niveau. En als Boer vertrekt is Begois niet echt een eerste doelman wat mij betreft. Prima stand-in voor als het een keer moet, maar geen eerste keeper om een seizoen lang onder de lat te hebben. Mokotjo en Nijland zijn natuurlijk wel twee absolute versterkingen, hoewel we Nijland al te lang niet hebben zien spelen om daarover te oordelen, moet hij de zaak weer op de rit kunnen krijgen in Zwolle.

5 juni 2013 om 13:10

Is als reserve doelman gehaald, geeft de voorzitter aan. Dus prima versterking voor zwolle.

Begois is een prima opvolger voor Wintjens en daarmee ook een prima stand-in voor Boer. Normaal gesproken blijft Boer bij Zwolle, tenzij er een club komt waar hij als (reserve)doelman nog een leuk Europees avontuur kan meepikken. Dat is althans wat hij in interviews wel eens laat doorschemeren. Naar Roda gaat hij sowieso niet. Dat bericht werd in de wereld geholpen door een site (tjerkstramedia.nl) die dat onzinbericht inmiddels heeft verwijderd.

Goede keeper die helaas last heeft van faalangst. Liep in z'n periode bij VVV wekelijks bij een sportpsycholoog, omdat hij de druk niet aan kon.

Keepte in de JL. bij VVV elke week de pannen van het dak, maar in de eredivisie sloeg de angst hem om het hart en blunderde hij elke wedstrijd.

Hoop voor hem dat hij nu alles op de rail heeft. Gun het deze sympathieke Belg wel.

Goede aanwinst voor Zwolle. Ze gaan er alleen maar op vooruit.
Wintjens was nou niet echt om vrolijk van te worden.

Off: Verwacht dat PEC in de top van het rechterrijtje gaat komen.
Als Klich en Pluim blijven zit er misschien zelfs wel een 9de plek in...

wie gaat er dan in de basis bij pec zwolle berois of boer
allen twee zijn echt geen slechte keepers

5 juni 2013 om 17:57

Begois is als vervanger voor Wintjens gehaald. Boer blijft dus in principe in de basis staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II16-10
15.PEC Zwolle14-11
16.FC Emmen14-16
17.NAC Breda11-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

3 fans
Keeper, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren