Atlético Madrid presenteert nieuwe spits na verkoop van Falcao

Maandag, 3 juni 2013 om

Atlético Madrid heeft maandag de komst van Léo Baptistao bevestigd. De twintigjarige spits wordt overgenomen van Rayo Vallecano, waar hij de laatste twee jaar voor uitkwam en in totaal zeven goals voor maakte. Baptistao wordt niet gezien als de aanvaller die de erfenis van Radamel Falcao op zich moet nemen. In de toekomst kan hij misschien wel uitgroeien tot een nieuwe topspits voor Atlético.

/

Los Colchoneros boekten de laatste tien jaar al succes met spitsen als Fernando Torres, Sergio Agüero en Falcao. Laatstgenoemde werd afgelopen weekend overgedaan aan AS Monaco, voor tientallen miljoen euro’s. De verwachting is dat de club uit Madrid nog een grotere naam zal bekendmaken die de Colombiaan moet doen vergeten, maar Baptistao is in elk geval iemand voor de lange termijn.

Hoeveel Atlético voor hem betaalt aan Rayo is niet bekend; de Braziliaan met een Italiaans paspoort moet ook nog zelf tot een akkoord komen met de nummer drie van Spanje. Al maanden geleden werd de naam van Baptistao gelinkt aan Atlético. Andere spitsen wiens namen de ronde doen zijn Edin Dzeko, Luis Suárez, Burak Yilmaz en Óscar Cardozo.


Poll

Kan Léo Baptistao uitgroeien tot een spits van het formaat Radamel Falcao?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door fatihultraslan)

Wat een verschil kwa niveau zeg.. van topper Falcao naar een tweede hands talent van de bovenste plank.

3 juni 2013 om 14:45

Er stat in de tekst dat dit niet dé vervanger van Falcao is.. Er komt nog een betere spits.

3 juni 2013 om 14:46

Tigre Lees jij de tekst wel ? Hij is een aankoop voor de toekomst. Als je meer aandacht zou besteden aan de tekst en inhoud van je reacties, bereik je meer dan je denkt te bereiken met je first posts.

3 juni 2013 om 14:47

Er staat duidelijk dat er nog een grotere naam op komst is. Dus waarom deze reactie? Die jongen wordt gehaald, voor het geval dat hij wel degelijk van grote waarde kan zijn in de toekomst.

3 juni 2013 om 14:48

Lees de tekst eerst eens:
"baptistao wordt niet gezien als de aanvaller die de erfenis van Radamel Falcao op zich moet nemen. In de toekomst kan hij misschien wel uitgroeien tot een nieuwe topspits voor Atlético."

Het is dus de bedoeling dat er nog een andere spits gehaald word...

3 juni 2013 om 14:55

Ik acht de kans groot dat Cardozo komt, aangezien zijn huidige club van hem af wilt en het toch altijd een felle goalgetter is.

3 juni 2013 om 16:40

No way.
Benfica moet en zal altijd 1 echte echte topper hebben das hun beleid.
Het is net zoals Porto een geweldig handelshuis maar zij hebben wel altijd 1 echte topspeler die voor geen enkel bedrag mag gaan. Er was al intresse vanuit
turkije vorig jaar of 2 jaar geleden in hem en toen werd de geboden 30miljoen gelijk van tafel gegooid.

Ondanks het zeer zeer ongelukkige seizoen van benfica 3 misgelopen prijzen weet ik vrijwel zeker dat Cardozo blijft. Dzeko is denk ik de mest geschikte kandidaat want Yilmaz heeft het 2e seizoenshelft toch wel een stuk minder gepresteerd...cavani zou geweldig zijn maar ik denk helaas toch onhaalbaar

3 juni 2013 om 17:51

@tigre_afca

Jij kent dus dit toptalent niet, anders zou je zo niet praten. Tuurlijk is de beste spits ter wereld niet te vervangen door Atletico, maar op lange termijn misschien wel. Deze jongen is in elk geval een supertalent.

Mooi zo. Zat er al een tijdje aan te komen, maar ben blij dat hij nu definitief binnen is. Léo Baptistao is een groot talent, al verwacht ik niet dat dit dé opvolger voor Falcao is. Daar komt wel een andere, meerder doelpuntmakende, spits voor.

3 juni 2013 om 15:10

De kans is groot dat David Villa komt denk ik.

Villa heeft al aangegeven Spanje niet te willen verlaten. Hij heeft jonge kinderen (1 is slechts 2 maand oud) en wil daarom ook graag in Spanje blijven. Atletico speelt champions league en Real gaat hij niet heen die zijn ook niet geïnteresseerd. Terugkeer naar Valencia is ook geen optie die hebben geen geld en zeker niet nu ze het miljoenenbal zijn misgelopen.

3 juni 2013 om 15:19

Ergens twijfel ik wel of Villa nog het gewenste niveau kan halen aankomend jaar. Is natuurlijk veel geblesseerd geweest en daardoor ook niet meer echt scherp. Al moet ik zeggen dat hij wel enkele hele goeie wedstrijden nog heeft gespeeld. Zoals tegen Milan, waar die eens niet werd misbruikt als vleugelspits, maar gewoon in de punt stond.

3 juni 2013 om 15:35

Ben ik opzich met je eens ook voor Villa begint de tijd te tikken met zijn leeftijd.
Toch ben ik ook benieuwd als hij bij een team echt in de punt mag spelen, veel vertrouwen krijgt en belangrijk wordt gemaakt door het team. Dat er ook spelers zijn die voor hem werken. Ik zal dan ook niet raar opkijken als hij er gewoon 20 a25 inschiet in La Liga volgend seizoen.

3 juni 2013 om 16:01

Daar ben ik het weer met jou mee eens

De kwaliteiten heeft Villa nog, zonder meer. Het is vooral een risico omdat hij wat blessureleed heeft gehad en omdat we toch 28 goals en een x aantal assisten inleveren met het vertrek van Falcao, neig ik eerder naar wat meer zekerheid. Cardozo wordt deze maand 30, scoort altijd wel en kan goed voetballen. Hoeft daarnaast ook niet veel te kosten. Hem zie ik dus ook graag komen.

Denk dat de echte opvolger nog moet komen. Voor het bedrag dat je krijgt voor Falcao kun je toch een betere spits kopen.

Ik denk nog aan Leandro Damiao.. Waarom horen we niks meer van hem? Goede spits met potentie en hij kan langer mee dan bovengenoemde spitsen. Jackson Martinez zie ik ook nog wel naar Atletico Madrid vertrekken..

3 juni 2013 om 14:47

Damiao liet gisteren weten dat hij Tottenham Hotspur nog niet heeft uitgesloten als nieuwe club. Ze zitten al een tijdje achter hem aan, maar Damiao z'n voorkeur gaat uit naar een club die CL speelt. Wat dat betreft heeft Atlético wel een voorsprong.

3 juni 2013 om 16:33

Ik denk dat mogelijk Cardozo een optie is kost denk ik minder is wel een hele sterke spits.

3 juni 2013 om 16:40

Cardozo is zeker een optie en ik hoop ook dat hij komt. Hij staat garant voor doelpunten, heeft veel ervaring, maar is nog niet heel oud. Hij wordt deze maand 30. Verder hoeft hij niet veel te kosten en kan hij als een prima tussenpaus fungeren om het verlies van alle goals van Falcao op te vangen en Baptistao de tijd te geven om te groeien naar het gewenste niveau (waar hij zeer zeker de potentie voor heeft).

Ik ken hem niet dus verras me Al had ik wel gehoopt op Jackson Martinez

Ik hoop voor Atlético dat ze het houden bij Costa, Adrian en Baptistao. Nog wat geld investeren in een creatieve middenvelder of misschien flankspeler. Maar verder gewoon 40 miljoen in die enorme schuld steken. Atlético heeft echt een enorme staatsschuld. Die moeten nu echt goed beleid gaan voeren, net als Llorente heeft gedaan bij Valencia.

3 juni 2013 om 15:15

Akkoord. Pizzi komt ook nog terug van Deportivo, waar hij het alleraardigst heeft gedaan. Costa kan mijns inziens prima in de spits.

7 doelpunten. Wel een verschil met Falcao he Atletico.

3 juni 2013 om 15:09

Ga je gelijk weer vergelijken. Dit is een aankoop met het oog op de toekomst. En bij Vallecano scoren lijkt me wel lastiger dan bij Atletico, en hij is nog maar 20 jaar.

3 juni 2013 om 19:58

Je zegt: ga je weer vergelijken. Zag je me eerder vergelijken dan?

3 juni 2013 om 19:25

Er zit even voor de gein een shitload aan ervaring in jaren en wedstrijden tussen.

Appels blijven zich lastig te vergelijken met peren.

Heeft Atletico er nu uiteindelijk nog winst op gemaakt, geloof dat ze Falcao kochten voor 45 mil en nu voor 60 hebben verkocht?

Maar inclusief salaris en andere randzaken, is er winst op gemaakt?

En Atléctico had ook nog Forlan in de gelederen! Wat een spitsen heeft die club gehad...
Tsja, voor de fans van Atlético is het nu wachten op een goeie vervanger en hopen dat niet nog meer sterren vertrekken. Arda had destijds aangekondigd ook weg te willen, weet niet of dat nog zo is?!

Ik denk dat een type als Damiao wel wat is voor Atlético. De rest lijkt me of onhaalbaar of niet het type spits dat bij de club past.

Hoe is het trouwens met de financiële situatie bij de Spanjaarden, was verleden jaar nog belabberd!

3 juni 2013 om 14:51

Arda gaf enkele weken terug aan niet meer te hoeven vertrekken. Dus zoals het er nu naar uit ziet, blijft hij bij Atlético, al kan dat natuurlijk zomaar veranderen als er een grote club voor de deur staat.

3 juni 2013 om 15:25

Je laatste bijzin zegt het allemaal.
Nooit een voetballer op zijn woord geloven.

3 juni 2013 om 18:44

Hmm, dat had ik inderdaad gelezen. Maar ik had de indruk zoals Mixp het al zei dat het een beetje uitstel van executie is. Dat hij de gemoederen probeert te bedaren.

3 juni 2013 om 19:50

We zien wel. Hij heeft in elk geval nog een contract voor twee jaar. Wat mij betreft verkopen ze hem trouwens hoor, in tegenstelling tot ongeveer iedereen vind ik Arda niet de belangrijkste man van Atlético. Hij speelde natuurlijk een prima seizoen en was altijd gevaarlijk, maar zijn rendement is niet al te hoog. Als er nu nog zo'n 20-25 miljoen voor gepakt kan worden, dan moeten ze dat wel doen.

Een gevalletje Adrian Lopez denk ik,
Ferguson was ook gecharmeerd van deze jongen

Toch moeten ze gaan voor David Villa

Misschien Jackson Martinèz?

het zou geweldig zijn als Atletico Torres terughaalt. ik ben er bijna zeker van dat hij weer gaat opbloeien in La Liga en ik denk dat Chelsea ook tevreden zou zijn met 15 a 20 miljoen

wat voor spits is hij?

ik zou niet gaan voor jackson martinez want daar vraagt porto gewoon weeral veertig miljoen voor, ik zou gaan voor een goedkoper alternatief en een deel van falcao zijn transfer in het terugbetalen van de schulden steken

Doet Atletico Madrid prima om een spits te halen voor de lange termijn. Het is altijd goed om een talentvolle spits in huis te hebben, die dan de opvolger zou moeten worden van de directe vervanger van Falcao. Op deze manier heb je over een aantal jaar al een spits in huis die er al staat, bij verkoop van de eerste keus.

Benieuwd wie ze dan halen als vervanger van Falcao. In principe moeten ze geld hebben voor een adequate vervanger, gezien de transferinkomsten van Falcao.

3 juni 2013 om 15:07

ze hebben juist geen geld want ze hebben daar enorme schulden

3 juni 2013 om 15:12

Welke club tegenwoordig niet (uitzonderingen nagelaten)?

Real Madrid en Barcelona kampen ook met megaschulden, maar weten wel elke keer topspelers te contracteren.

Als hier een Almere City FC schulden heeft, is dat gelijk failliet. De echte grote clubs wordt de hand boven het hoofd gehouden.

3 juni 2013 om 16:33

Real Madrid staat niet in de schulden, ken je feiten.

Madrid heeft een belachelijk groot eigen vermogen en de waarde van de club is groter dan de schulden. Dat zou betekenen dat de club dus meer waard is dan de schulden, waardoor je de club niet failliet kan verklaren.

Barcelona idem dito, ze hebben de laatste paar jaar enorm veel afgelost en hebben inderdaad een moeilijke periode gehad. Daarna zijn ze uit het dal geklommen en halen ze positieve cijfers.

Ik word er een beetje gek van dat mensen denken dat ze meer dan 300 miljoen euro schuld hebben en dat de Bond ze een hand boven hun hoofd steekt.

Dzeko of Torres zou het mooiste zijn maar het zal wel Cardozo worden. Die past er ook het beste bij.

Ik had eerder gedacht dat atletico David villa zou hallen een veel betere spits

Leo Baptistão is het dus uiteindelijk geworden, het zat er al een tijdje aan te komen natuurlijk. Let op mijn woorden; dit wordt een absolute topper en zal het Madrileense publiek al snel achter zich krijgen. Een voormalig zaalvoetballer met een neusje voor de goal, dat lijkt me toch de ideale combinatie?

Misschien heeft hij dit seizoen niet al te veel gescoord, maar als je hem ziet spelen zie je het talent er vanaf spatten. Hij weet altijd precies waar het doel is en weet toch in het behoorlijk voetballende Rayo Vallecano zeven maal te scoren, ik denk dat met betere spelers in z'n rug hij tot een topper kan uitgroeien.

Atletico Madrid kan het best nu nog gaan investeren in een creatieve middenvelder, daarbij denk ik aan Diego of de transfervrije Gourcuff.

3 juni 2013 om 15:22

Precies wat jij zegt. Kijk er ook wel naar uit om hem te zien voetballen, in combi met bijvoorbeeld Cardozo kan het heel wat worden. Nieuwe creatieveling wordt zeer waarschijnlijk Diego. Al is die natuurlijk niet echt nieuw

Jackson Martinez is naar as Monaco gegaan

3 juni 2013 om 16:18

Nee. James Rodriguez en Joao Moutinho zijn naar Monaco gegaan!

Atletico kan Torres gewoon terughalen, voor 20 miljoen proberen. Chelsea zal meer willen natuurlijk, maar als Torres zelf weg wil kunnen ze nog onderhandelen. Torres en Baptistao als alternatief gebruiken. En je hebt nog Diego Costa die ook een doelpun kan maken.

Goede spits, zeven goals en zeven assists. Heeft ook zijn leeftijd nog mee zitten. Alhoewel hij wel blessuregevoelig is. Prima aankoop!

ik hoop dat ze voor david villa gaan en daar 12miljoen voor geven en dan deze jongen binnen twee jaar de kans geven als villa wat minder wordt

Kan uitgroeien tot een topper. Zeer goede aankoop dus van Atletico. Die weten ook natuurlijk hoe je met een spits moet omgaan. Zoveel spelers voor veel geld verkocht laatste jaren.

Heeft een sterke seizoen gedraaid denk wel dat ie het goed gaat doen bij Atletico is alleen een hele andere soort spits dan Falcao. Heeft trouwens in de jeugd met Neymar gespeeld bij Portuguesa Santista !

kan Diego Costa ook niet prima als spits spelen volgend jaar? Vindt ik een hele bruikbare speler maar weet niet goed of hij beter is vanaf de zij kant.

3 juni 2013 om 16:35

Ja, het probleem is dat die gozer bijna elke wedstrijd geel pakt door soms zijn onbehouwen spel. Dat betekent dat je hem zeker tien wedstrijden in het seizoen zal missen (europees + beker meegeteld) waardoor je toch een waardige vervanger moet hebben. Ik ben het wel met je eens dat hij in de spits kan, maar toch is het een geheel andere voetballer dan Falcao.

wat een heerlijke speler eentje voor de toekomst! misschien moeten ze jackson martinez halen als opvolger.

Ik vind dat we met deze jongen een groot talent hebben gekocht en hij was ook de wens van mij voor volgend jaar bij Atletico te spelen.ik heb hem al een paar keer bezig gezien en hij bevalt me wel erg.ik kijk er naar uit om deze jongen zien uit te groeien tot een topspits hopelijk toch.nu nog een topspits halen voor terug voor de 3de plek te spelen en in de CL eindelijk eens door de groepsfase te raken.de namen die worden genoemd in het artikel zou ik geen enkele van willen halen buiten Luis Suarez klassespits,maar die lijkt zelf denk ik wel niet te willen en liever voor een grotere club te kiezen.als ik mocht kiezen wie ik zou aantrekken als opvolger voor Falcao zou ik terwijl gaan voor Jackson Martinez(porto),negredo(sevilla),rodrigo(benfica) of Pierre Emerick Aubameyang(saint Etienne).deze spelers zijn allemaal nog vrij jong 21tot 27 jaar,maar weten allemaal wat scoren is dus ik zou graag één van deze mannen richting Atletico komen.negredo goed voor 25 La Liga goals zou een heel goede opvolger zijn voor Falcao en zou ik persoonlijk graag zien komen dat in combinatie met Diego Costa en Leo Baptistao zou voor een heerlijke aanval kunnen zorgen.ben benieuwd wie de spits gaat worden,maar ik hoop in ieder geval een goede die al bewezen heeft dat scoren geen probleem is voor hem.

prima aankoop met oog voor de toekomst. Kan zeker een hele goede worden, met de juiste begeleiding

Nu kijken wie ze er nog bij halen als echte eerste spits. Wij hebben Bony in de aanbieding. Ik denk dat hij goed past in Madrid.

Zelf denk ik aan een Villa of Cardozo.

Hij zal denk ik toch wel een Sanchez worden, een goed scorende spits voor de toekomst

Deze kennen we haha.. Toevallig zijn alle spelers die bij hen nieuwe club arriveren van kinds af aan voor die club. Zeg niet dat het bij neymar ook het geval is maar wel heel toevallig allemaal..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller187
João FélixAanvaller172
Germán ValeraAanvaller10
J. OblakKeeper210
S. AriasVerdediger60
FelipeVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

Brazilië
3 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Leroy Sané is nog altijd van plan om Manchester City aankomende zomer te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren