Fischer stelt doel: ‘Meer goede wedstrijden en meer doelpunten’

Maandag, 3 juni 2013 om 11:26Erik van Dam

Viktor Fischer brak afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Ajax. De jonge Deense aanvaller debuteerde in augustus al in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en in oktober volgden zijn eerste minuten in de Eredivisie. In totaal kwam Fischer tot 33 optredens in alle competities; hij scoorde 12 keer. De bedoeling is dat aantal in het nieuwe seizoen omhoog te tillen, laat Fischer weten.

/

De pas achttienjarige aanvaller zegt dat in een interview met Politiken. Terugkijkend op zijn debuutseizoen in Amsterdam kan Fischer alleen maar tevreden zijn, stelt hij voorop. Hij werd basisspeler in het team van Frank de Boer en maakte er tien in de competitie. “Ik heb enkele goede en slechte wedstrijden gespeeld. Komend seizoen wil ik meer goede en minder slechte wedstrijden spelen en daarnaast meer doelpunten maken”, aldus Fischer.

Fischer maakte in drie wedstrijden twee doelpunten: uit tegen PEC Zwolle, thuis tegen Feyenoord en thuis tegen NEC was hij erg trefzeker. Zijn laatste optreden was het thuisduel met Willem II, waarin hij er één maakte in een ruime zege van Ajax.


Poll

Viktor Fischer maakte afgelopen seizoen tien goals in de competitie; hoeveel zijn dat er komend seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ajaxjosh)

Sowieso heeft hij het goed gedaan, en al helemaal op die leeftijd! Maar hij heeft eigenlijk nog aardig veel pech gehad in de afronding. Met een beetje meer geluk, schiet ie er 20 in mits hij fit blijft!

3 juni 2013 om 11:47

pech???
de meeste kansen die hij gemist heeft waren slecht/matig ingeschoten.
daar komt geen pech bij kijken.

T is topsport...je doet het de hele dag...dan kun je toch niet steeds over pech beginnen.
T is gewoon kwaliteit of je veel kansen maakt of niet.

Fischer schoot ze er bij de jeugd wel in, dus alle vertrouwen dat dat bij de a selectie ook wel gaat gebeuren. Hij is nu gewend...kan wat rustiger worden... heeft prima tipgevers als bergkamp om zich heen. Alle vertrouwen in die jongen

3 juni 2013 om 12:47

Hij is 18, ik zou niet al te kritisch zijn. Hij kijkt nu nog meer naar zichzelf, dan naar het team. Zelfs van Persie had dat.op die leeftijd. Als hij aan z'n overzicht werkt en rustiger wordt in de afronding, kan dit naar mijn mening een zeer complete voetballer worden.

3 juni 2013 om 13:41

ik ben ook niet kritisch. Ik constateer alleen iets. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat die jongen er wel komt. Hij heeft het idd nu al prima gedaan voor iemand van 18.

T ging me er meer om dat jij het afschoof op pech...en daar geloof ik nooit zo in in de topsport. T is meer kwaliteit. Hij mist nu nog even de rust voor de goal, maar dat krijgt hij snel genoeg.. meer rust = een kwaliteit...dus geen pech.

3 juni 2013 om 12:04

Het is een fantastisch talent (zeg ik als Psv'er) maar dat moet hij doortrekken. Hij komt hongerig over en spreekt de taal goed.

Maar we moeten niet vergeten dat bijv Castagnos ook 18 was toen hij er 15 inlegde bij Feyenoord, een slecht jaar bij inter en in de opinie kan hij er dan gelijk niets meer van. Laat die jonge gasten falen, ze zullen weer opstaan en zien waar het schip strand.

Denk wel als hij in dit tempo zijn ontwikkeling maakt, hij een Europese topspeler wordt.

3 juni 2013 om 12:33

Ik ben het met je eens dat we jonge spelers de kans moeten geven om te vallen & weer op te staan, Ook is het zeer waarschijnlijk dat talenten een terugval krijgen, Maar de vergelijking die je maakt met Castaignos gaat totaal niet op zelfs een blinde kan namelijk zien dat Fischer 20x meer talent heeft dan Castaignos liet zien in zijn debuutseizoen.

3 juni 2013 om 12:41

De vergelijking met Castaignos gaat wel wat mank, want dat is een spits, terwijl Fischer alleen als buitenspeler is gebruikt.

3 juni 2013 om 13:23

het is ook niet de vergelijking in talent of positie. maar dat een jonge voetballer tijd moet krijgen. We hemelen te snel op en branden te snel af. Dat fischer meer talent heeft lijkt me duidelijk (had ik misschien er even bij moeten vermelden)

Wat ben ik blij dat deze jongen nog een vierjarig contract heeft. Zie hem nu al als een belangrijke basisspeler en over 2-3 jaar kan je flink op hem cashen denk ik. Hopen dat ie grotendeels blessurevrij blijft

Met een beetje meer concentratie en rust in je hoofd bij 100% kansen voor jezelf en af en toe genoegen nemen met een assist als een collega er beter voor staat, moet dit zeker lukken!

Fisher... is dat het zoontje van Steve Mcclaren met z'n open deuren?

3 juni 2013 om 12:01

Je kunt ook de journalist aanpakken door te zeggen dat hij debiele vragen stelt waar ook dan terecht debiel op word geantwoord. Wat zou een jonge gretige speler dan moeten vertellen.

Fischer gaat dit jaar beslissend worden in het 4e kampioenschap op rij.

3 juni 2013 om 12:02

Fisher misschien wel, maar zover ik weet Fischer niet.

3 juni 2013 om 12:42

Hij stelt zijn eigen doelen, hoe is dat een open deur intrappen?

3 juni 2013 om 12:46

mensen moeten eens met zinnige reacties komen, i.p.v. die flauwe: "open deur intrappen" en "heb je een glazen bol?" reacties. één keer is leuk, maar blijf alsjeblieft een beetje origineel zeg.

Staat het artikel je niet aan en/of is er niks om te reageren? Reageer dan gewoon 's even lekker niet.

Goed dat zo'n jongen een doel stelt. Grootste doel is om een betere voetballer op de nederlandse velden te worden. Dat zal nog een beste klus worden en vandaar uit een stapje hogerop. Tot nu toe een beetje gehyped maar dat gebeurd al snel in Nederland. Leuk talent die nu de stap moet gaan maken.

Grappig dat er nog mensen zijn die minder dan 10 goals stemmen.
Fischer word wel een beetje gehypt maar hij heeft toch veel laten zien voor een talent van onder de 21.
Ik denk dat hij ook wel wat goals in de cl meepikt.

3 juni 2013 om 11:39

Er zijn maar weinig 18-jarige talenten die er meteen 12 inschiet in zijn debutseizoen! Hij word niet gehypt... Hij is gewoon een toptalent en dat is aan alles te zien!

3 juni 2013 om 11:47

Nou met gehypt bedoel ik dat iedereen al zeker is dat hij de top bereikt maar hij kan zomaar een blessure krijgen of niet de top bereiken. Ik vind het een zeer goede speler met een hoge potentie om de top te halen maar hij is er nog niet.

3 juni 2013 om 13:33

Of je daadwerkelijk de top bereikt dat is bij ieder talent maar de vraag...
Maar bij sommige o.a Fischer kan je wel zien dat ze de juiste mentaliteit/instelling hebben om de top te bereiken.
Continue je zelf willen verbeteren

Is niet meer dan realistisch doel.
Als je achtien bent stel je jezelf toch ook een doel die vele malen hoger ligt dan het reeds gepresteerde, dat is in alle beroepen het geval wel geloof ik.

Fischer weet ook dat hij een grote speler in de dop is en dat er zeker bij vertrek van Eriksen en wellicht De jong veel van hem verwacht wordt aankomend seizoen ondanks zijn jonge leeftijd.

Je ziet dat hij een voorsprong heeft van die 2 jaar in de opleiding van Ajax. Kent de looplijnen, manier van storen, vrijlopen en combinaties. Hierdoor komt hij veel vaker in scoringspositie. Nu is het zaak om belangrijker te worden voor het team en individueel het verschil maken. Niet elke wedstrijd, maar toch zeker in een aanzienlijker merendeel van de wedstrijden dit seizoen.

Ik vind deze man maar een ego denkt alleen maar aanzicht zelf . Denkt alleen scoren scoren scoren .
Hij speelde dit seizoen goed maar moppert alleen maar over ik wil scoren tege PSV ook al heletijd ego.

3 juni 2013 om 12:11

Dus omdat hij graag wil scoren (en daarmee het team helpt) is hij een egoïst.

Nice job dude.

3 juni 2013 om 12:34

Deze jongen is geen ego maar een gedreven talent. Ego(ist) betekent dat je alleen aan jezelf denkt en dat heeft niets te maken met het feit dat je altijd beter wil presteren. Hij is een sportman in hart en nieren. Ja misschien schiet hij net wat te vaak zelf maar welke goede voetballer van 18 voelt dat al perfect aan?

Goede speler en wat is hij hongerig naar succes. Het doet mij denken aan Cristiano Ronaldo; alleen de beste prestaties zijn goed genoeg om zelf tevreden te kunnen zijn over zijn prestaties.

Ik ben wel benieuwd hoe Fischer het komend seizoen gaat doen. Van Eriksen had ik ook een betere ontwikkeling verwacht, dus ik ga nu niet roepen dat Fischer een topper wordt. Wel lijkt Fischer een grotere drang te hebben om beter te worden.

Het afgelopen jaar is hij beslissend geweest in belangrijke wedstrijden. Hij speelde echter niet altijd even goed. Linksbuiten is daarom de juiste positie voor hem. Op het middenveld bestaat het risico dat Fischer de bal te makkelijk verspeeld, terwijl Ajax juist daar geen risico wil leggen in het spel en de bal rondt wil laten gaan. Fischer kan als linksbuiten lekker zijn acties maken en zich verder ontwikkelen.

Ik ben benieuwd wat hij komend seizoen gaat brengen.

Wordt een hele goeie, goeie mentaliteit, gedrevenheid, moet alleen nog ff meer overzicht krijgen, maar is misschien de leeftijd dat hij soms te veel wil laten zien.. Maar mensen die het over arrogant hebben, hebben geen verstand zoiets heet zelfvertrouwen/zelfverzekerd, In interviews heeft hij het niet constant over zichzelf zoals bijv. Van Gaal (bwvs). Hij stelt alleen doelen voor zichzelf, meer scoren is logisch bij een aanvaller, hij kan moeilijk zeggen ik wil niet scoren en meer slechte wedstrijden spelen.

Heeft in de ieder geval al de vereiste topsportmentaliteit om er het maximale uit te halen. Alleen oprechte tevredenheid bij de beste prestaties. Alleen al wat betreft zijn karakter en mentaliteit is deze jongen een grote belofte. En dan heb ik het nog niet eens over zijn voetballende kwaliteiten. Het belangrijkste is nu dat hij constant gaat presteren. Fischer wisselt nog te vaak een goede wedstrijd met een mindere af waardoor hij soms door de ondergrens zakt. Is verder ook helemaal geen schande, de beste man is immers pas 18. Wanneer hij op termijn meer stabilliteit toont, wordt dit ongetwijfeld een grote speler.

Een van de grootste talenten uit de eredivisie lijkt me, zeker voor die leeftijd eigenlijk al een topseizoen gehad, en denk dat hij niet zo kritisch op zichzelf hoeft te zijn. Als je als buitenspeler al deze statistieken hebt op je 18e, is er lijkt mij toch niks aan de hand, nu nog vasthouden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

657 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren