De nieuwe Toto

Sinds mensenheugenis is Antonio Di Natale, door zijn fans liefkozend "Toto" genoemd, aanvalsleider en aanvoerder van Udinese. Ook al bewijst hij elke week nog erg belangrijk te zijn voor de club, heeft hij naar eigen zeggen al gespeeld met de gedachte te stoppen. Gezien zijn respectabele leeftijd van 35 geen grote verassing, maar toch zal hij erg gemist worden. Dit is dus misschien wel het laatste seizoen geweest waarin we van hem konden genieten, dus zal er moeten worden nagedacht over een opvolger.

/

Di Natale is niet alleen een afmaker. Hij is een speler die het hele team op sleeptouw neemt en vooropgaat in de strijd. Verder is hij de constante factor in een continu veranderend team waar door het beleid van Udinese steeds de topspelers vertrekken. De selectie wordt dan weer aangevuld met jonge talenten, waarvoor Di Natale ook als mentor dient.

Het liefst zie ik dus een ervaren speler komen die deze rol meteen op zich kan nemen. De enige speler waarvan ik denk dat hij deze op eenzelfde manier kan invullen is Edison Cavani. Die lijkt mij echter onhaalbaar, en deze transfer zou niet in het beleid vallen. Er zijn waarschijnlijk wel meer opties, maar zij zullen allen niet goedkoop zijn, wat natuurlijk ook niet vreemd is voor een dergelijke speler. Er moet dan dus flink kwaliteit ingeleverd worden of men moet breken met het beleid, wat ik Giampaolo Pozzo niet snel zie doen. Er is echter nog een optie.

De andere optie is om de opvolger te zoeken binnen de eigen gelederen. Als dit gebeurt is het echter wenselijk dat Di Natale nog een jaar doorgaat om de betreffende spelers nog een jaar te laten ontwikkelen en zich voor te bereiden op de zware taak hem op te volgen. De jongens waarover ik het heb zijn Luis Muriel en de momenteel aan Watford verhuurde Matej Vydra. de 22 jarige Muriel wordt genoemd als een van de grootste talenten van de Serie A en Vydra, die 2 jaar jonger is, was dit jaar al erg belangrijk bij Watford en met die club de finale van de promotie playoffs wist te bereiken. Het geniet mijn voorkeur om, als Di Natale nog een jaar door gaat, Muriel zich nog een jaar onder de vleugels van Di Natale door te laten ontwikkelen, en Vydra nog een jaar aan Watford te verhuren. Muriel heeft dan het voordeel van het mentorschap van Di Natale, maar Vydra zal bij Watford al een van, zo niet de belangrijkste, mannen zijn en kan zodoende ervaring op doen met de druk die daarmee gepaard gaat. Als Di Natale wel gelijk stopt dan is het een optie om Vydra niet te verhuren en met Muriel een koppel te laten vormen in de Serie A.

Het is niet mijn bedoeling om beide heren de rol te laten delen. Het lijkt mij echter ideaal als volgend jaar aan het eind van het seizoen kan worden gekeken welke van de twee het best in het plaatje past De andere speler kan dan alsnog verkocht worden. Op deze manier wordt dan waarschijnlijk veel geld verdiend, en toch kan Di Natale de club toch met een gerust hart achter zich laten. Op het moment gaat mijn voorkeur uit naar Vydra, die zich mijns inziens al meer bewezen heeft dan Muriel, maar ik wil Muriel nog niet afschrijven. Hoe zijn vertrek ook opgelost gaat worden: Toto, bedankt.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 25 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2100+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gozert r)

Het is heel erg jammer dat zo'n speler met een hart voor de club afscheid neemt van het voetbal. Ik volg zelden wedstrijden van Udinese, maar als ik er een bekijk dan gaat mijn aandacht natuurlijk uit naar Di Natale. Voetballers die hun club zo lang trouw blijven is tegenwoordig haast nergens te vinden. Respect!

Verder wel een goede CE. Had alleen wel wat meer over Di Natale willen lezen. Hij is immers de hoofdpersoon in het verhaal. Maar over het algemeen mooi geschreven.

Hele mooie CE met een hele mooie voetballer als hoofdpersoon.

Echt ongelooflijk wat Antonio Di Natale allemaal heeft gepresteerd bij Udinese. Hij heeft telkens de belangstelling weten trekken van grotere clubs, maar telkens wees hij het af, dat zegt wel wat over zijn clubliefde voor Udinese.

Eerlijk gezegd krijg ik echt niet het gevoel dat Di Natale al 35-jaar is. Als ik hem zie spelen, dan, denk ik, dat ik naar een speler van 27-jaar kijk. Hij komt gewoon fit over op mij en naar mijn mening kan hij makkelijk nog 'n jaar of twee, drie door bij Udinese.

Ik geef je 5 sterren voor deze CE, het is goed geschreven, met een mooie hoofdpersoon en het leest makkelijk.

Edit:

Per ongeluk op 4,5 gedrukt -_-.

Prachtig! Kan je er nog 1 maken,maar dan iets langer? Leest zo makkelijk weg :

Je stuk is wat kort, maar wel goed, duidelijk en informatief.

Over de opvolging van Di Natale kan ik maar één ding zeggen, die gaan zowel Muriel als Vydra niet kunnen brengen. Toto is te goed en te speciaal om zomaar te vervangen, niet alleen zijn statistieken maar ook zijn ongelooflijke spel is wat Udinese doet draaien. Hij is een uitstervend soort speler, zoals Del Piero, en Totti. Leiders met ongeziene kwaliteiten, met een hart voor hun club, Muriel is allesbehalve dat, evenals Vydra.

3 juni 2013 om 17:17

Ik ben het met je eens dat Toto onvervangbaar is, maar als hij besluit te stoppen moet er toch iets gedaan worden om het verlies op te vangen. Daarom hoop ik ook dat een van beide heren zich toch als een dergelijke speler kan ontpoppen in de komende jaren, aangezien ik de kans niet groot acht dat een speler gehaald wordt die dit kan hoop ik dat binnen de eigen gelederen een speler opstaat die ten minste deels het gat kan opvullen. Op het moment springen Muriel en Vydra het meest in het oog in de op die positie bij Udinese, dus is het meest voor de hand liggend als een van hen het overneemt. Ze zijn beide nog jong dus het kan nog veel kanten opgaan met ze.

Naast dat dit een hele goede CE is die heel lekker weg leest en een leuk onderwerp heeft wou ik even dit posten.

2012/2013 Udinese Serie A 33 23
2011/2012 Udinese Serie A 36 23
2010/2011 Udinese Serie A 36 28
2009/2010 Udinese Serie A 35 29

Ongelofelijk zeg heel erg knap voor een spits van boven de 30.

2 juni 2013 om 21:25

Inderdaad, is één van de 4 of wat spelers ter wereld die in 4 jaar seizoenen meer dan 100 goals gemaakt heeft.

2 juni 2013 om 22:46

na messi en ronaldo de meeste

3 juni 2013 om 17:50

Inderdaad, zegt genoeg lijkt me.

di natale, een van de meest onderschatte voetballers ter wereld, hoort nog altijd wat mij betreft bij de 10 beste spitsen ter wereld. Die man doet dingen die bijna onmogelijk zijn en op die leeftijd nog, de klasse druipt eraf. Over zijn opvolging, ik vraag me af of udinese ooit nog zo'n goede spits krijgt, maar ik zou het jammer vinden als hij niet nog een seizoen of 1 a 2 doorgaat, want hij kan nog makkelijk mee.

Goede ce, leest lekker vlot, je had alleen misschien wat meer over de speler di natale zelf kunnen zeggen, maar voor de rest goed geschreven, 4 sterren.

Hele goede CE. Eindelijk een CE over een held, een clubspeler pur sang. Die het ook verdiend om in de spotlights te staan. Je hoort er hier in Nederland relatief weinig over, maar Di Natale is ondanks zijn leeftijd nog echt een fantastische spits, die zo dodelijke effectief is.. Zou het ook doodzonde vinden als hij zou stoppen, die kan nog makkelijk een aantal jaartjes mee. Of bij Udinese, en anders misschien naar Empoli waar het voor hem eigenlijk begon.

Verder vind ik het feit alleen dat je een CE schrijft over Di Natale al erg goed, want hij verdiend het gewoon. Daarom 5 sterren!

Als ik me niet verveelde had ik deze CE nooit aangeklikt alleen al door de titel, ik ben geen Udinese volger dus wist ik niet dat het om Di Natale ging maar ik dacht dat het om De Toto ging zoals in het wedden.
Di Natale kent iedereen van Wk's, Ek's en videospelletjes, daarom was het mooi geweest als je je ce wat meer in zou gaan op de inhoud en de hoofdpersoon.
Het leest lekker weg maar is te kort in mijn ogen, al met al weet ik nog steeds niet veel welke kwaliteiten zijn opvolgers hebben in jou ogen.
Goed geprobeerd en een keer een leuke hoofdpersoon maar jammer dat het (bij mij in ieder geval) niet echt overkomt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Udinese

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Bologna27-8
14.Spezia25-18
15.Udinese24-5
16.Sampdoria20-12
17.Venezia18-20
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. NestorovskiAanvaller10
S. IanesiAanvaller00
D. PadelliKeeper20
E. PianaKeeper00
A. SanturroKeeper00
M. SilvestriKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Udinese.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Udinese.

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren