Munsterman: ‘Dertien goals voor Luc is een prima aantal’

Donderdag, 30 mei 2013 om 16:48Erik van Dam

Enkele dagen geleden berichtte Voetbal International-verslaggever Peter Wekking dat Luc Castaignos komende zomer in het kielzog van enkele teamgenoten wellicht vertrekt bij FC Twente. De spits werd vorig jaar zomer door Steve McClaren weggehaald bij Internazionale, waar hij een slecht seizoen kende. Castaignos was een dure aankoop en met dertien goals was zijn rendement niet zo hoog. Het kan echter slechter, vindt Joop Munsterman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Luc Castaignos' eerste seizoen bij FC Twente was...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door raulduke)

Ik heb het gevoel dat Munsterman steeds meer genoegen neemt met mindere resultaten.
In plaats van de stempel om een topclub in Nederland te worden, lijkt het of hij genoeg neemt met een plaats onder de Top 3

30 mei 2013 om 16:59

Complete onzin wat je nu verkondigd. Castaignos heeft het gewoon helemaal niet verkeerd gedaan in zijn debuut seizoen. Zou mij niks verbazen als hij komend jaar over de 20 gaat. Als Twente volgend jaar goed draait en hij 100% vertrouwen krijgt is hij in potentie nog een topper voor een club als Twente.(en iedere andere Nederlandse top ploeg)

30 mei 2013 om 21:29

Hou toch op het was een rampseizoen. Het lijkt wel of die alles is verleerd. Wat me vooral opvalt is zijn matige techniek en daarbij heeft die ook nog een enorm aantal kansen verprutst. Duidelijk is wel dat die zijn transfersom nog niet waar heeft gemaakt en ik vraag me af of die het ooit gaat doen. In die periode is het belangrijk om te spelen en hij heeft bij Inter eigenlijk alleen maar op de bank/tribune gezeten.

30 mei 2013 om 22:36

Hij heeft gewoon heel vaak heel slecht gevoetbald en 13 doelpunten is gewoon te weinig. Dat hadden ze beter Janko kunnen houden. Voetballend ook slecht, maar scoort waarschijnlijk vaker dan Luc.

30 mei 2013 om 17:01

Het enige probleem bij Fc Twente is dat ze onverwacht, eerder dan gepland, kampioen zijn geworden. Daardoor leek er geen weg meer terug en werd de prestatienorm te snel opgeschroefd. Door zowel bestuur als supporters, net als ik. Als je één keer het hoogste hebt geproefd wil je niet meer voor minder. Begrijpelijk! Echter de basis was nog niet stabiel genoeg om blijvend om plek 1 te spelen. Het is daarom goed dat nu wordt teruggetreden op het oorspronkelijke plan om langs de geleidelijke weg een blijvende kampioenskandidaat te worden. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen. Joop Munsterman heeft met een enorme energie een beweging gecreëerd die nu weer wat geremd moet worden om niet uit de bocht te vliegen. Dat is een herkenbaar patroon bij succesvolle bedrijven. De reactie die het bestuur nu geeft is een passende en logische.

30 mei 2013 om 17:33

Het kampioenschap kwam min of meer uit de lucht vallen. Een team met ervaren jongens die wisten wat er gevraagd werd. Gemiddelde leeftijd een jaar of 27. Afgelopen jaar zal dat ongeveer 23 zijn geweest. is toch iets anders.

Het werken aan stabiele groei is wel gewoon doorgegaan, maar er werd alles in het werk gesteld om meer kampioenschappen te halen. Niet helemaal realistisch.

Twente zet wel degelijk stappen op dit moment. Zou me niets verbazen dat volgend jaar gewoon weer mee wordt gedaan om het kampioenschap.

30 mei 2013 om 23:47

Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Als je het logisch bekijkt zou Ajax elk jaar kampioen (grootste begroting)moeten worden met PSV als tweede en wij als derde .gelukkig werkt het niet zo. Ajax kan zich mede door de inkomsten van de c.l. en grotere binnenkomsten vaker een zepert veroorloven dan b.v. Twente (neemt niet weg dat Ajax gewoon goed bezig is) Als echter bij b.v. Twente een keer uitzondelijk goed gescout wordt en het elftal past bij elkaar hebben ze zeker een kans (net als elke sub topper)kijk eens na het geval Ruiz.als Feyenoord indertijd Sicee niet voor de neus van Twente had weggekocht zou Ruiz nooit bij Twente zijn gekomen.doordat Sicee wegviel viel de keus van Twente op Ruiz met alle gevolgen van dien. Daarbij had men ook de beschikking over Jansen Perez N kufo Stoch Tiote enz Het passte gewoon allemaal bij elkaar met een kampioenschap tot gevolg. De laatste 2 jaren heeft twente te krampachtig geprobeert de top 3 vast te houden met twee zesde plaatsen tot gevolg.want als je dus een jaar geen gelukkige aankopen doet val je gelijk een eind terug..zoiets kan een Ajax beter en makkelijker opvangen.
Dus zal Twente weer terug moeten naar het aantrekken van jong gretige spelers en als dan alles een weer een keer op de plaats valt kunnen we best weer een keer kampioen worden. Maar de meeste kans om kampioen te worden heeft voorlopig ajax.
Wa t Castagnios betreft ben ik er toch bang voor. Ik vind dar hij toch echt voetbalkwaliteiten mist . HIj kan soms geen bal fatsoenlijk aannemen en dat heeft toch gewoon met kwalitiet te maken. n als een tegenstander zich ingraaft (en dat gebeurt nog wel eens in de Veste) weet hij het helemaal niet meer0 Maar ik hoop dat ik t mis heb en dat Luc er volgend jaar 20+ inlegt en een lange neus naar mij maakt

30 mei 2013 om 17:46

Onzin, '
Hij geeft aan dat de spits die ze nu hebben, in principe gelijkwaardig presteerd (qua goals) als zijn 2 voorgangers. Dat waren niet de minste natuurlijk.. Nu moet hij per seizoen gaan groeien..

30 mei 2013 om 18:17

@afcabs

Soms moet je een stapje achteruit doen om er 2 vooruit te doen... ofzo
Castaignos heeft dit jaar niet goed gepresteerd maar dat zegt nog niet dat hij volgend seizoen het ook nog zo slecht gaat doen.
Het zou pas echt waanzin zijn om een nieuwe dure spits te kopen met geld dat je niet hebt en het vertrouwen in Castaignos volledig op te zeggen.

30 mei 2013 om 19:08

vergeet ook niet dat Casteignos een jaar bijna amper gevoetbald heeft en ritme ontbrak en meerdere wedstrijden op de flank is gezet waar ie niet thuis hoort en ook zeker niet kan scoren

Dus zo slecht zijn 13 goals niet als je kijken wat de spitsen van andere clubs hebben gedaan en wetende dat hij inderdaad ook 20 is, een jaar stilstond en vaak niet in de spitspositie speelde

30 mei 2013 om 20:10

Hoi Afcabs. Jouw visie op dit stuk vind ik zeer interessant. Het lijkt er inderdaad op dat Munsterman inziet dat hij geen aansluiting meer met de top kan krijgen.

Verder, Luc is een beperkte spits gebleken. Elke goal die hij maakt is winst, dus 13 stuks is een
prestatie van formaat.

Maar deze man heeft wel 6 miljoen gekost. Daarom mag hij wel meer brengen dan dat hij dit seizoen heeft gedaan.

30 mei 2013 om 17:05

Zijn transfersom (die trouwens bij lange na geen 6 miljoen is) schept misschien hoge verwachtingen maar dat betekent toch niet dat hij het voor zijn leeftijd niet redelijk heeft gedaan. Topspitsen als Huntelaar en Van Nistelrooy speelden op hun 20ste nog in de Jupiler League, Luc heeft er in 2 seizoenen eredivisie op dezelfde leeftijd al 28 ingeschoten.

Guidetti werd vorig seizoen door iedereen de hemel ingeprezen (terecht overigens) maar hij scoorde net zoveel velddoelpunten als Castaignos dit seizoen deed.

Wanneer hij volgend seizoen wel fit is en goed wordt gebruikt heeft hij de potentie topscorer van de eredivisie te worden.

30 mei 2013 om 17:24

Wat was zijn transfersom dan wel? Want in de media (o.a. Tubantia) wordt gewoon een transfersom van om en nabij de 6.000.000 gemeld.

30 mei 2013 om 17:27

Op de supportersavond hadden ze het over minder dan 5. Verder noemt Twente nooit exacte bedragen dus wat andere bronnen zeggen hoef je verder weinig waarde aan te hechten.

30 mei 2013 om 17:29

Misschien dat er sprake is van een vast bedrag en een variabel bedrag? Dat variabele bedrag zou dan kunnen oplopen door bepaalde prestaties (aantal wedstrijden, doelpunten enz.). Dat lijkt mij in ieder geval het meest aannemelijk.

30 mei 2013 om 17:33

Zie iets verder naar onderen: minimaal 3,8, maximaal 4,8 miljoen.

30 mei 2013 om 17:36

Geen idee. Weet er verder ook niks vanaf. Kunnen bonussen zijn of iets dergelijks. Lijkt me niet dat die zijn uitgekeerd dan.

30 mei 2013 om 17:44

Riche , 13 Goals is niet verkeerd maar hij past niet bij Twente . Als je dominant wilt voetballen ( 28 Wedstrijden van de 34)heb je aan Castainios niet veel (ook niet aan Janssen en Fer trouwens)

30 mei 2013 om 17:49

Waarom he je niets aan Castaignos en Fer als je dominant wilt voetballen dan?
Ik vind Fer echt een beest, jammer dat het na de winterstop niet meer zo lekker gaat..

30 mei 2013 om 17:58

tim , het probleem is dat de meeste Teams met 10 man voor de goal gaan liggen en dan heb je meer aan spelers die goed zijn in de kleine ruimte . ik vind dat Castaignos meer een spits voor de Counter . Fer is een loper die van 16 tot 16 moet kunnen lopen.

Voor een speler van 6 (!) Miljoen is dat veel te weinig. Ik had vanaf het begin van mijn bedenkingen. Ik redeneer heel logisch: een speler die eerst 3 miljoen kostte, en daarna een jaar op de bank zit kan nooit het dubbele waard zijn. Hopen voor Twente dat hij het volgend seizoen beter doet , maar dat ze teveel betaald hebben is duidelijk. Overigens moet men het wel zo zien dat Twente dramatisch presteerde en dat hij daardoor wellicht ook meegezogen werd in dat niveau.

30 mei 2013 om 16:59

Jij zegt dat hij 1 jaar op de bank heeft gezeten dat hij daarom te duur is? hij heeft bij inter gespeeld en 1 jaar op de bank gezeten dan is zijn aantal doelpunten niet slecht en daarbij komt kijken dat het nog maar zijn eerste jaar is dan kan je hem toch niet in het geheel beoordelen wie weet speelt hij volgend jaar als een beest en dan? Als hij weer ondermaats presteert dan neem ik mijn woorden terug.

30 mei 2013 om 17:06

Je zit er helemaal naast met je bedragen, Castaignos ging transfervrij van Feyenoord naar Inter en ging van Inter naar Twente voor een bedrag van tussen de 3,8 en 4,8 miljoen.

30 mei 2013 om 17:13

Dat hogere bedrag dat genoemd is heeft volgens mij betrekking op een bedrag met bonussen. Bonussen als 'castaignos topscorer' 'twente kampioen' etc. kleine kans dus dat die betaald zijn, waardoor we gerust kunnen stellen dat het werkelijk betaalde bedrag zoals Riche al aangeeft ongeveer 4 miljoen was. (nog steeds erg veel geld overigens) Edit: reactie op Wilshere.

30 mei 2013 om 17:36

Jij zit er helemaal naast Riche, Feyenoord heeft ongeveer 4 miljoen ontvangen van Inter

Citaat uit VI 2 jaar geleden

Feyenoord doet goede zaken met de transfer van Luc Castaignos. De club ontvangt bijna vier miljoen voor de speler die als B-junior van Spartaan '20 de overstap maakte naar de opleiding op Varkenoord.

Daarmee komt Feyenoord goed weg. Omdat Castaignos jonger dan achttien jaar was toen hij zijn eerste contract tekende, mocht Feyenoord hem niet langer dan drie seizoenen vastleggen. De optie voor nog twee jaar - die de club in de verbintenis had laten opnemen - was zodoende aanvechtbaar.
.

30 mei 2013 om 17:40

@pvherrie

Dus jij weet het beter dan de accountant van Feyenoord? Lees de jaarrekening maar eens na, Castaignos is transfervrij van Feyenoord naar Inter gegaan en heeft uit eigen beweging een deel van zijn tekengeld overgemaakt naar Rotterdam.

Wat in de media staat m.b.t. transfersommen kun je met een hele grote korrel zout nemen is mijn ervaring.

30 mei 2013 om 22:08

transfervrij? riche verkoop geen onzin want fey heeft 3 miljoen gekregen van inter.

bron, AD

edit

luc begon te mekken op fey omdat fey een clausule in het contract had staan dat het contract van luc dat zijn contract met 2 jaar verlengd ging worden, dat heeft hij volgens mij aangevecht (kan het fout hebben maar mekken deed ie wel). maar transfervrij? lol

30 mei 2013 om 22:23

Blijf jij maar fijn geloven wat er in de media geroepen wordt, ik baseer me liever op de feiten, in dit geval het jaarverslag van Feyenoord, resultaat transfers 2010/11 was 9 ton, dat was volgens de toelichting voornamelijk de transfer van Castaignos (opleidingsvergoeding en tekengeld dat hij afstond aan Feyenoord), leg jij maar eens uit waar die 3 of 4 miljoen dan is gebleven?

Dat doet de fansite lunaticnews trouwens ook, die nemen niet klakkeloos aan wat de media over Feyenoord schrijft maar doen zelf onderzoek: "gudde en Blokland verlengde in samenwerking met Joris van Benthum het contract van Luc Castaignos. Alleen was er één probleem: dat mocht niet. Luc Castaignos vertrok eigenlijk transfervrij naar Inter Milan, maar Luc stelde zelf een gedeelte van zijn tekengeld beschikbaar als gebaar richting Feyenoord."

31 mei 2013 om 07:50

@riche
Feyenoord werkt met talentpools. Castaignos zat in zo´n talentpool. In het jaarverslag staat namelijk ook dat Feyenoord van de talentpool waar Castaignos deel van uit maakte ´maar´ recht heeft op zo´n 18,33% van de netto transferopbrengst die Feyenoord ontvangt.

Wanneer 9 ton 18,33% van het netto resultaat is, dan is het netto bedrag dat Feyenoord heeft ontvangen zo´n 4,9 miljoen.

Ik weet niet of mijn verhaal klopt, maar zo kom je wel aan het transferbedrag dat Feyenoord voor Castaignos zou hebben ontvangen

31 mei 2013 om 08:40

Ik weet dat Feyenoord voorheen met talentpools werkte (hoewel die percentages heel anders liggen dan jij nu stelt) maar in het geval van Castaignos bestond die opbrengst voor de pool alleen uit een deel van de opleidingsvergoeding, zie het artikel van Lunaticnews. Dit zijn Feyenoord supporters die heel goed weten waar ze het over hebben en binnen Feyenoord erg veel contacten hebben.

Waarom zou Inter 3, 4 of zelfs 5 miljoen betalen voor een speler die contractueel gezien transfervrij is? Dat is toch volkomen onlogisch?

31 mei 2013 om 10:18

In het jaarverslag hebben ze het over drie talentpools. Voor elke talentpool had Feyenoord een ander aandeel en dus recht op een ander percentage. Feyenoord had volgens het jaarverslag een aandeel van 18,33% in de talentpool waar Castaignos onder viel.

Volgens mij was Castaignos ook niet transfervrij, maar was de optie, die door Feyenoord gelicht was, in zijn contract stond volgens de zaakwaarnemer niet rechtsgeldig. Echter, na enkele gesprekken met de clubleiding hebben ze geen stappen ondernomen om het contract te laten ontbinden. Waarschijnlijk met de afspraak dat Feyenoord hem voor een laag bedrag zou laten gaan.

30 mei 2013 om 21:52

Wilshere, heel logisch, maar uiteraard speelt de contractduur een grote rol. Hoewel het niet het dubbele blijkt te zijn, had dit gezien de veel langere contractduur prima gekund.

31 mei 2013 om 07:38

Volgens het jaarverslag van FC Twente is er na 1 juli 1 spelersaankoop plaatsgevonden van
circa € 5 miljoen euro exclusief bijkomende kosten. Dit kan alleen maar Castaignos geweest zijn, aangezien de andere aankopen, Tadic, Bjelland en Gutiérrez al voor 1 juli waren aangekocht.

Castaignos heeft Twente dus bruto € 5 miljoen euro gekost

31 mei 2013 om 08:51

Dat zou best kunnen, komt in elk geval overeen met de bedragen die ik heb gehoord (tussen de 3,8 en 4,8 miljoen) en de uitspraken van Munsterman (minder dan 5 miljoen).

Heel leuk allemaal, maar je moet je afvragen of ie beslissend is geweest. Hij heeft voornamelijk goals gemaakt op moment dat het niet erg belangrijk meer was. Een spits wordt afgerekend op het aantal goals, maar zeker ook of dat ze wel/niet beslissend waren. In mijn ogen komt ie tekort voor dit niveau en gaat ie dit niveau ook niet halen. Ik heb er weinig vertrouwen in.

30 mei 2013 om 17:06

En wat hij voetballend toevoegt aan het spel van Twente. N'kufo en De Jong hadden ook nog een actie en waren balvast, dat heeft Castaignos absoluut niet.

30 mei 2013 om 18:14

Nou, dan heb je van de Jong niet alles gezien. Wat heb ik die jongen vervloekt in zijn eerste volledige seizoen waarbij hij vrijwel iedere bal minimaal 2 meter van zijn voet liet stuiteren. Wat hebben wij op de tribune vaak tegen elkaar gezegd dat in de balaanname van Luuk de Jong nog veel winst te behalen viel. In zijn tweede seizoen was het beter maar nog steeds niet heel goed. Daarom verbaast het me ook niet dat hij nu geen hoofdrol speelt bij BMG Castaignos heeft gewoon tijd nodig. Pas na volgend seizoen kun je hem serieus beoordelen, vind ik.

30 mei 2013 om 22:01

Kdsnummer9, een tip. Op Vi.nl kan je bij spelers hun goals zien, welke wedstrijd en bij welke stand. Als je nu eerst eens naar de feiten kijkt, voordat je uitspraken doet, scheelt dat weer onzin op dit forum.
2 van de 13 goals zorgden voor een marge van 3. 11 goals waren belangrijker.

Een spits kan natuurlijk niet alleen worden afgerekend op zijn doelpunten. Inderdaad, 13 doelpunten is niet zo heel slecht maar wat heeft hij naast zijn doelpunten gebracht? Niet bijster veel inderdaad. Veel balverlies, weinig assists, geen aanspeelpunt, eigenlijk alleen de nodige vechtlust maar dat is toch het minste dat je mag verwachten. Ik schrijf Luc nog niet af maar ik vind dat je best wat kritischer mag zijn als FC Twente-zijnde.

30 mei 2013 om 17:13

Goede reactie man, zelf verzonnen of niet. Je maakt nogeens wat mee op voetbalzone.

Het aantal goals is niet echt van belang, het gaat erom hoe je je als spits in het team aanpast en dan wel een assist geeft en dan wel een goal. Het overgrote gedeelte van het seizoen was hij echt waardeloos, heeft het team voor geen ene meter geholpen. Nu staat hij al veel beter te voetballen en ik denk dat hij dit volgend jaar wel zou kunnen doortrekken. Een topspits zal het denk ik nooit echt worden

Inderdaad, voor een bedrag van 6 miljoen....
..je mag hem dan wel een stempel geven van miskoop van het seizoen!
hopelijk voor twente trekt het volgend seizoen iets bij..

30 mei 2013 om 17:28

Minder dan 5 eigenlijk. Twente noemt nooit exacte bedragen, dus wat andere media rondschreeuwen en van elkaar kopiëren zijn gokjes.

31 mei 2013 om 00:32

Dat je veel zaken in de media met een korreltje zout moet nemen mogelijk duidelijk zijn. Alleen dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ze er altijd naast zitten, zo´n beetje elk serieus landelijk of regionaal medium hebben wel een (goed )ingevoerd contact persoon binnen de club. Nu boeit het me weinig hoeveel hij gekost heeft maar het is (nog) niet geworden wat men er van gehoopt had.

Nu zal het talent wat hij bij Feyenoord had niet verdwenen zijn dus het denk ik het belangrijkste dat er een trainer op zijn pad komt die het beste in hem naar boven haalt. Dat klinkt wellicht wat simpel maar spelers geven toch vrij vaak aan dat ze door het vertouwen van een trainer vaak speler gaan spelen.

13 goals is sowieso te weinig in verhouding met het aantal kansen en de speelminuten die hij kreeg.

Begin van het seizoen gewoon zwaar onder verwachting gepresteerd. Hij heeft het in de 2de helft van het seizoen een stuk beter gedaan. Als hij zulke stappen blijft zetten is hij over een jaartje of 2/3 de onbetwisde aanvalsleider van het nederlands elftal.

Pure scorebordjournalistiek van Munsterman. 13 goals is voor een spits in zijn debuutjaar bij een nieuwe club helemaal niet verkeerd inderdaad, maar als je kijkt wanneer hij ze heeft gemaakt en hoe hij over het gehele seizoen speelde, heeft hij toch echt te weinig gebracht voor de 6 miljoen(!) die hij gekost heeft. Natuurlijk praat een voorzitter van een club zijn eigen spelers en beleid goed, maar ik denk dat hij zelf ook wel door heeft dat Castaignos niet goed genoeg was dit jaar.
Daarbij wil ik wel opmerken dat als je die jongen in een goed draaiend team zet, dat hij echt wel goed mee kan spelen en er zeker 15-20 per seizoen in kan prikken.

Allemaal leuk en aardig Munsterman, Pelle nam slechts 2 penalty's, daarvoor alles op Immers

30 mei 2013 om 17:08

Pelle scoorde op zijn 20ste geen enkel doelpunt, op zijn 21ste 10 goals in 38 duels in de serie B, geen goede vergelijking dus.

30 mei 2013 om 17:15

Ioyol, het gaat Munsterman er om dat Castaignos in dat geval waarschijnlijk 20 goals had gemaakt. Bij 20 goals had niemand zijn eerste seizoen slecht gevonden...

Mulder denkt toch ook dat hij nog wel een penalty gemist had van die acht dan...

Op zich hebben ze wel gelijk. Hij is nog jong en kan nog veel beter worden. De fout van Twente is vooral die belachelijk hoge transfersom die ze hebben betaald. Inter die ligt nog steeds dubbel van het lachen omdat ze zoveel winst hebben behaald op iemand die alleen maar op de tribune zat.

Doelpunten zeggen niet alles. Z'n spel was ver beneden verwachting. Maar ik denk dat ie er komend seizoen wel een paar meer inschiet en dat 'ie dan ook wel wat beter zal gaan spelen. Bij Feyenoord heeft 'ie toch wel leuke dingen laten zien. Hij moet alleen wel wat meer op z'n linkerbeen gaan oefenen.

Een spits hoeft van mij geen assist te geven hoor laat ie ze er maar gewoon in schieten,maar datbheb ie te weinig gedaan als je kijkt hoe veel kansen hij gemist heeft!

Castaignos heeft veels teveel kansen om zeep geholpen ! had er minimaal zeker 20 kunnen maken en dan ben ik nog mild , verder kan die ook niet veel maar dat terzijde !

13 doelpunten voor een spits in zijn eerste jaar bij een nieuwe club is prima. Alleen het is geen echte spits, althans niet voor een 433 systeem ben ik van mening. In een 442 systeem zou hij prima kunnen spelen denk ik. Hij werkt altijd keihard en jaagt altijd op, prima voor 422 dus. In een 433 kun je nauwelijks spelen met hem, voorzetten heb je weinig aan. Dat is juist de specialiteit van Tadíc, de bal op de juiste plek leggen. En dat is zo moeilijk wanneer je met Castaignos speelt, want alles moet laag.

30 mei 2013 om 17:09

Waarom hebben ze hem gehaald dan? Als hij toch niet in het systeem past.

30 mei 2013 om 17:17

Castaignos heeft in principe alles om een goede spits te worden. Hij is snel, scoort vrij makkelijk en kan een man passeren. In de lucht is hij gewoon niet sterk genoeg, vaak kan daar aan gewerkt worden, en ik verwacht dat Twente daar ook op gegokt heeft. Twente heeft sinds het vertrek van Steve Mcclaren ook een speciaal programma voor hem opgesteld samen met Schoenmaker om hem fysiek sterker te maken.

Voor velen, en ook voor mij is het een raadsel waarom hij destijds gehaald werd, want hij past gewoon niet in het 433 systeem. Wij zagen liever een balvaste kopsterke spits naar Enschede komen, een Janko, Kufo, De Jong type. Maar dat is het niet geworden, helaas.

30 mei 2013 om 17:17

Daar begrijpt niemand wat van Vitexx... Dat is ook een groot/het grote probleem geweest bij Twente dit seizoen. En dan toch in de winterstop nog op #1 staan... Onbegrijpelijk.

30 mei 2013 om 17:31

Arnautovic Ik citeer: ''wat als Luc bij ons de strafschoppen had genomen, zoals Bony en Pelle? Immers heeft 6 penalty's genomen pelle 2... Dus pelle heeft niet alle penalty's genomen... fout gekozen munsterman...

30 mei 2013 om 17:49

loyol 13 plus 8 is 21 , toch een leuk aantal

30 mei 2013 om 18:38

Dit is een reactie op een ander bericht van mij begrijp ik. Dat is een erg vreemde stelling, ben ik met je eens. Maar het gaat ze denk ik om het idee dat in dat geval Castaignos waarschijnlijk ongeveer 20 goals had gemaakt, en dat hadden de meeste mensen niet slecht gevonden.

We zullen het gaat zien hoe hij het volgend seizoen gaat doen. Stond in de jeugd altijd te boek als een toptalent voor de spitsenpositie. Scoorde doelpunt na doelpunt, maar heeft zich voetbaltechnisch nog niet echt fantastisch ontwikkeld.
Heeft natuurlijk met Inter de domste stap van de afgelopen 5 jaar gemaakt en moet die verloren minuten nu inhalen.
Als hij er volgend seizoen 20 in legt heeft hij het prima gedaan, de tijd zal het leren.

30 mei 2013 om 22:07

Als 18-jarige lijkt het mij niet makkelijk een aanbod van Inter af te slaan. Makkelijk veroordelen wanneer je die keuze zelf niet hoeft te maken.

6 miljoen is zeker veel en hij heeft het niet laten zien dit seizoen. Al was het de laatste paar wedstrijden wel wat beter. Misschien had Joop wat meer op het veld moeten lopen om hem te steunen want dit seizoen heb ik Joop niet vaak gezien op het veld..;-) De laatste seizoenen was hij niet van het veld af te slaan!

30 mei 2013 om 22:05

Aldus Derksen. Het is overigens wel leuk wanneer Smit of Van Seumeren op het veld staan kennelijk. Waar je je al niet druk over kunt maken.

30 mei 2013 om 22:40

Ik heb Van Seumeren welgeteld 1 keer op het veld gezien dit jaar.. Toen Joop boos op de tribune zat te kijken..naar zijn falende team uh... keeper...

30 mei 2013 om 22:43

Voorzitters komen op speciale momenten wel eens naar het veld. Die momenten heeft Twente in de laatste jaren vaker gehad dan Utrecht en Heracles. Maar kennelijk wekt het bij Munsterman irritatie op. In het verleden was Scheringa ook erg vaak op of rond het veld te vinden. Heb ik nooit zoveel gezeur over gehoord.

30 mei 2013 om 22:48

Voorzitters horen niet op het veld.. Alleen bij een kampioenschap of iets dergelijks.. Scheringa was helemaal erg, met z'n duimpjes omhoog voor het uitvak.. Scheringa was helaas trendsetter..

30 mei 2013 om 22:51

Niet helemaal mee eens.
Neem zo'n Munsterman, die er onbetaald lange werkweken in stopt. Hij heeft dan bij succes toch ook wel het recht eens mee te vieren?
Op minder vrolijke momenten, zoals bij de dakramp in het stadion, staat hij er ook.

Pelle heeft maar 3 penalty's genomen de rest nam Immers.

30 mei 2013 om 17:22

Ik dacht er net ook zo over! 3 ja en voor de rest waren de meeste goals alleen maar beauty's. Dus Mulder moet beter zijn huiswerk doen!

Al met al Castagnos is nog jong. Denk dat er meer in die jongen zit. Hopen voor Twente doet hij het volgend jaar beter.

deed het helemaal niet verkeerd, maar pelle nam alleen op het eind 2? penalty's dus Youri beter opletten volgende keer.

OT: Als Luc bij een super slecht feyenoord 15 goals maakt, en dan na 1 jaar bij inter zien hoe top spitsen het doen, mag je toch verwachten dat hij in iedergeval die 15 weer aanraakt en stiekem hoop je dat hij er overheen gaat.

Waarom hij bekritiseerd wordt zijn niet het aantal doelpunten. Hij brengt gewoon geen extra's en dat mag je wel verwachten van zo'n aankoop. Een spits van Twente mag er ook wel 13 inschieten als je kijkt wat er om hem heen loopt met Tadic en Chadli.

die mulder kan ook uit zijn nek lullen, volgens mij heeft pelle er maar 3 genomen waarvan hij er 1 heeft gemist, bony heeft er vervolgens 4 gemaakt vanaf 11 meter, dus volgens mij valt dat allemaal best mee.
en pelle en bony kan je volgens mij ook niet vergelijken met castaignos
al ben ik het wel eens dat hij pas 20 jaar is en met een goede trainen echt nog wel een spits van formaat kan worden

Vind het en hele matige spits , ik denk zelf dat hij het niveau van Utrecht , Heerenveen nog niet eens aan kan ; )

30 mei 2013 om 17:29

Niet zo raar. Weinig spelers die op hun twintigste de kar kunnen trekken.

Dat is bijna een half miljoen per goal. Ik denk dat er goedkopere alternatieven waren om 13 goals te maken. Kom op zeg, een slechte aankoop doen is één ding, maar geef gewoon toe dat het dit jaar teleurstellend was.

Munsterman,is zijn eigen straatje aan het schoonvegen. 6 miljoen voor 14 doelpunten is veel te weinig!

En dat hij de penalties niet neemt heeft ook te maken dat de trainers geen vertrouwen hebben in hem anders had hij ze wel mogen maken.

Overigens Luuk de Jong maakte in zijn eeerste volledige seizoen(49 wedstrijden!) 20 doelpunten, Nkufo 33 wedstrijden 17 doelpunten en Luc in 44 wedstrijden 14.

Daarbij hebben Luuk de Jong en Nkufo beide bij verre geen 6 miljoen gekost, én al een jaar bij f'nrd eredivise heeft gevoetbald (dus heeft niet echt hoeven wennen aan het niveau). Is dit gewoon matig.

Ik snap wel dat Castaignos in bescherming wordt genomen, anders zaag jeaan zijn stoel poten en heeft hij volgend seizoen geen zelfvertrouwen maar 6 miljoen en 14 doelpunten is wel erg matig.

Hopelijk blijft Luc nog jááááren bij Twente

14 doelpunten is uitstekend van Luc, wat een middelmatige speler is het..
zeg maar gerust slecht, heeft geen actie, kan de bal niet vast houden, creëert (bijna) nooit eigen kansen en mist daarbij ook nog een heleboel.
het enige positieve is dat Luc zich altijd voor de volle honderd procent inzet maar voor de rest een erg overschatte voetballer.

14 doelpunten in een eerste seizen na een seizoen niet gespeeld te hebben is niet slecht, echter speelde hij gewoon slecht dit seizoen, had intikkers die hij gewoon finaal miste. Kan gebeuren, maar het gebeurde het hele seizoen door.... Hij legt er 14 in: chapeau gezien de omstandigheden. Speelde hij goed?: Allerminst.

als je kijkt hoeveel kansen hij heeft verpest is 13 echt veelste weinig. slechste koop tot nu toe. maar snap sws niet dat ze hem haalden inter die wou hem maar al te graag kwijt en twente trapt er in.
luc heeft alleen kracht en dat is 1 van de vele dingen die je moet hebben om een topspits te zijn echter mist hij de rest. als je bulykin had laten spelen had hij er meer gemaakt en had het je haast niks gekost.
echter heeft hij ook wel gelijk want als tie inderdaad 20 goals met de penals erbij had niemand wat gezegd. maar luc is maar een beperkte speler laten we eerlijk zijn.

Alsof Castaignos alle strafschoppen ook benut had. .

30 mei 2013 om 18:16

Nou 6 dan van de 8, dan heeft hij nog het respectabele aantal van 18 goals. W

14 goals maken is niet eens zo slecht. Alleen als je kijkt wat voor kansen hij wel niet heeft gekregen. Ja, dan is toch wel matig te noemen. Hij heeft zo vaak alleen voor de keeper gestaan. Maar ben het wel eens dat hij aankomend seizoen toch wel 20 doelpunten of meer maakt in de Eredivisie.(als hij tenminste blijft en eerste keus is.)

30 mei 2013 om 19:12

Maar daarvoor had hij wel 48 wedstrijden nodig, niet echt een geweldig moyenne.

Redelijk debuutseizoen. Twente liep toch al niet super. Dan is 14 doelpunten voor zo'n jonge spits zeker niet verkeerd.
Ben benieuwd hoe Luc het volgend seizoen zal doen.

30 mei 2013 om 18:39

Maar velen hebben de indruk dat Twente 'toch al niet super' liep door Castaignos... Met een balvaste spits was Twente hoger geeindigd.

Munsterman kan hem moeilijk afbranden. Sponsoren zijn anders niet zo blij met deze aankoop. De vinden die jongen totaal niet bij twente passen.

30 mei 2013 om 19:24

Niet alleen de sponsors. Groot deel van de aanhang ook. Nou nog niet zo zeer alleen om zijn speel wijze maar ook omdat hij werd gehaald voor 7miljoen.. kijk koop je hem voor 3 of miljoen dan oké maar 7 miljoen voor een speler die niet in het bekende systeem van Twente past is toch wel wat.

30 mei 2013 om 20:09

Ik snap eigenlijk niet waarom ik op dergelijke onzin blijf reageren maar deel die 7 miljoen maar door twee, dan zit je dichter in de buurt van de werkelijkheid.

30 mei 2013 om 21:00

is allemaal leuk en aardig dat ze jullie op de supportersavond hebben verteld dat castaignos maar voor 3 of 4 miljoen euros is overgenomen. alle media, ook de italiaanse, spreken over een bedrag van minimaal zes miljoenen.

niet alles geloven wat er op de supportertsavond verteld wordt.

30 mei 2013 om 21:42

Neem van mij aan dat deze informatie niet van een supportersavond komt hoewel Munsterman ook daar duidelijk heeft gesteld dat Castaignos minder dan 5 miljoen heeft gekost en je mag er vanuit gaan dat hij dit beter weet dan welke journalist dan ook. Sportjournalisten schrijven de bedragen van elkaar over en noemen vaker dan eens in hetzelfde artikel verschillende cijfers.

Gezien de bedragen die gepubliceerd werden na de transfer van Castaignos naar Inter kun je de sportmedia met een grote korrel zout nemen, volgens de jaarrekeningen van Feyenoord vertrok Castaignos transfervrij en niet voor drie of vier miljoen zoals de media ons wilden doen geloven.

31 mei 2013 om 09:20

Heb je een bron dan, want ik ben erg benieuwd wat die nou werkelijk koste?
Overal staat 6, en dat heb ik Joop ook ergens horen/zien noemen.

31 mei 2013 om 12:51

Nergens staat een juist bedrag, Overal staat vermoedelijk 6 miljoen.
Volgens mij is het officiële bedrag nooit naar buiten gebracht.

Ik vind hem een iet wat lompe spits , maar die toch wel zijn doelpuntjes meepikt . Hij heeft door zijn overstap naar inter nu al gezorgd dat het nooit een top spits zal worden . Ben benieuwd naar volgend seizoen .

Het siert Joop dat ie het voor Luc opneemt en dat is als je puur naar het aantal doelpunten binnen Joops referentiekader kijkt misschien ook wel terecht maar het kan niet anders dan dat Joop zich toch ook realiseert dat een beetje meer spits Twente gewoon kampioen had kunnen maken / mee had laten doen.
Hij heeft een nogal matige indruk gemaakt, los van de 13 goals. Plett had het zeker niet slechter gedaan, scheelt wel 6 miljoen
Luc straalt in ieder geval niet de kwaliteit ut die past bij de ambities waarvan ik dacht (!= verleden tijd) dat Twente die had.

48 duels dit jaar , 14 doelpunten

Weliswaar een aantal invalbeurten gehad waardoor het extra scheef loopt, maar het principe is duidelijk. Zeker gezien de som geld die Twente voor Castaignos heeft betaald is dat rendement gewoon te laag. Dat betekend nog niet dat Castaignos al mislukt is, hij heeft alleen een slecht eerste seizoen erop zitten. Volgend jaar de handschoen oppakken en volgend jaar je kansen grijpen.

Als je 2 keer bij de eerste 3 eindigt,dan kraait er geen hond naar.maar als je 2 keer 6e wordt,dan krijg je (terecht) verwijten naar je hoofd. In de Nederlandse competitie 2 keer 6e worden is een aanfluiting.zeker gezien de aankopen van Joop. Zo langzamerhand mag er toch vraagtekens gezet worden bij het feit of Joop wel de juiste man is om Twente weer op het juiste pad te krijgen.

het was allemaal niet indrukwekkend dit seizoen, maar je ziet toch bepaalde typische spitsendingen bij castaignos.

wat mij vooral opvalt bij hem is een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen. en een spits die in het hele seizoen geen wedstrijd met vertrouwen heeft gespeeld en er toch 13 inschiet. promising.

Als hij de penals mag nemen... Ja Als, DAN moet hij ze nog wel maken. Dus die vind ik te makkelijk.
Daarbij dertien is niet slecht, maar die kerel neemt geen bal aan, hij maakt alleen goals als hij een bal perfect in de loop krijgt.
Munsterman neemt ook steeds met minder tevreden, top 4 Nederland, hoog in Europa, nu 2x 6e en een spits die matig rendeert daar is hij tevreden mee...
Kom op Joop, meer bravoure.

Waar hebben we het over. De Club die de meeste doelpunten maakt wordt kampioen. Clubs trekken spelers aan en betalen ze vorstelijk om wedstrijden voor de Club en de supporters te winnen.

Ajax, mijn club, wordt al 3 jaar kampioen, het doel van zowel supporters, voetballers en clubs, zonder dat een speler van Ajax een rol van betekenis speelt op de topscorerslijst!

Supporters juigen voor clubs die scoren, het boeit ze geen ster of dat nou Luc Castaignos is of de verdediger van de tegenstander die een eigen doelpunt maakt.

Men vergeet snel. Luuk de Jong gleed in zijn eerste seizoen meer uit dan dat hij nuttige dingen deed. Ik verwacht dat Castaignos komend seizoen mooie dingen gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

42 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren