'Natuurlijk baal ik dat het bod is afgewezen, Ajax is een mooie club'

Woensdag, 29 mei 2013 om

Lerin Duarte vindt het na twee seizoenen bij Heracles wel mooi geweest in Almelo. De middenvelder heeft nog een contract voor een jaar in het Polman Stadion en wil deze verbintenis niet verlengen, omdat hij aast op een stap hogerop. Duarte voelt nog niets voor een buitenlands avontuur: eerst wil hij aan een hoger niveau wennen bij een grotere club in Nederland.

/

Ajax heeft interesse, maar de Amsterdammers wisten (nog) geen akkoord te bereiken met Heracles. "Ajax heeft het eerste bod gedaan, maar dat is afgewezen", weet Duarte, in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk baalde ik daarvan, Ajax is een mooie club. Bij een stap hoger denk ik ook aan de topclubs van Nederland."

De 22-jarige Duarte ging niet mee naar Israël, waar Jong Oranje probeert om het EK voor spelers onder de 21 jaar probeert te winnen, maar de middenvelder gaat wel met het 'grote' Oranje mee naar Azië. Daar speelt de ploeg van Louis van Gaal twee oefenduels, met Indonesië en China. Duarte zit voor het eerst bij de nationale selectie en hoopt zijn debuut te mogen maken.


Poll

Lerin Duarte zou een aanwinst zijn voor Ajax


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door mrger)

Ik ben toch bang dat deze Duarte tekort komt voor Ajax. Ik vind het een goede voetballer, maar ik vind hem een stuk beter passen bij clubs als Utrecht, Twente en Feyenoord.

29 mei 2013 om 12:11

Het is waarschijnlijk ook meer een breedte aankoop.

29 mei 2013 om 12:16

Nee zeker niet. Duarte is een geweldenaar. Omdat hij tactisch zeer sterk is zou hij heel goed passen bij Ajax. Door zijn loopvermogen en veelzijdigheid zou hij uitermate geschikt zijn. Wanneer hij bij Ajax omringt wordt door betere spelers zal hij meteen gaan groeien tot een betere speler. Hetzelfde wat je bij Schöne ziet dit seizoen.
Echter vraag ik me wel af Ajax hem ziet als VM of als een mogelijke opvolger van de Jong of Eriksen.

29 mei 2013 om 12:23

Hou toch op man. Moet er niet aan denken om hem als opvolger te zien voor Danwel Eriksen danwel de Jong...dit is gewoon een leuk voetballertje die Heracles op zoveel posities heeft lopen. Daarnaast hebben wij al Serero in huis, die een paar klasse beter is dan deze jongen.
Als Ajax dit echt gaat kopen dan ga ik begrijpen waarom wij zo afdalen van de top.

29 mei 2013 om 12:25

Ik denk ook dat Duarte het niveau in de top aan kan. Strootman riep jaren terug al dat er van zijn huidige lichting bij Sparta (en daar zat een berg talent!) niemand sterker was in de kleine ruimtes dan Duarte. Duarte is snel, technisch, beheerst het simpele 1x raken en kan in principe overal op het middenveld spelen.

29 mei 2013 om 12:34

@ajaxstyle, Ik weet 100 procent zeker dat Duarte jou positief zal bevallen als hij voor Ajax speelt. En dit is niet zomaar een leuk voetballertje. Deze jongen heeft veel meer in z'n mars dan Heracles. Serero is ook zeker een meester aan de bal en in de kleine ruimte. Maar Duarte is een meester in het positiespel, het tactisch vrijlopen en de omschakeling. Dat zijn dingen die Serero nog niet zo goed beheerst.

29 mei 2013 om 12:35

Naar mijn mening is duarte beter dan serero want duarte kan fysiek net iets meer brengen dan serero maar dat sluit niet uit dat serero ook een uitstekende speler voor ajax

29 mei 2013 om 12:40

@ajaxstyle

Hou toch op man? jij volgt heracles dus niet goed!
zal ik je wat vertellen.... ik weet zeker dat die de top aan kan en gaat halen!
laatste wedstrijd van jong oranje niet gezien?
en pas zeker goed bij het ajax spelletje, denk dat ajax dat ook wel ziet en nog wel voor hem terug komt!

29 mei 2013 om 14:19

Haha , en waar baseer jij dat op? dat Serero een paar klasses beter is?
Dit is gewoon ouderwetse arrogantie van een ajacied die het verziekt voor de andere

29 mei 2013 om 14:07

Zet jij eens gauw die ajax-bril af a.u.b.

Een duarte is zo'n type speler a la schone, die prachtig kan invallen. Meer hoeft/wilt hij denk ik ook niet zijn.

Als Ajax echt geinteresseerd is komen ze nog wel terug. En Heracles kan misschien ook nog op de beslissing terugkomen..
De transferperiode is nog erg lang Lerin!

Ajax komt heus nog terug als Eriksen verkocht wordt. Ajax heeft nu gewoon een lijstje gemaakt met spelers die ze willen halen mocht Eriksen vertrekken. De media maakt hier natuurlijk weer een groot probleem van en zitten overal lekker te stoken.

De transferperiode moet nog beginnen. Logisch dat Ajax begint met een laag bod. We zullen wel zien wie Ajax daadwerkelijk gaat halen, want we hebben nu al genoeg namen voorbij zien komen. Maher, Duarte, Toornstra, en Van Ginkel. Lijkt me duidelijk dat Ajax sowieso een van die vier namen gaat aantrekken.

29 mei 2013 om 12:20

Ik dacht dat Ajax niet de hoofdprijs voor spelers wil betalen dus AZ vraagt rond 10miljoen voor Maher dus die komt al niet

Vitesse heeft al aangegeven Van ginkel niet naar ajax te laten gaan

zo word je lijsje weer een stuk kleiner overigs vind ik duarta wel een leuke speler voor ajax alleen hij zal zeker rond de 4miljoen kosten denk ik

29 mei 2013 om 12:58

Blijkbaar zat Ajax voor Toornstra op de tribune. Dat zou nu een geweldige aankoop zijn. Kost waarschijnlijk ook maar de helft van wat maher moet kosten. En hij laat in het half jaar bij utrecht al zien, dat hij dat niveau al is ontstegen. Die jongen heeft alles wat een middenvelder nodig heeft. Techniek, dribbel, scorend vermogen, goede passing/aanname en overzicht. Bij Ajax gaat die jongen alleen maar beter spelen omdat hij dan nog betere spelers om zich heen heeft.

29 mei 2013 om 15:06

Toinef,

10 miljoen voor een Maher vind ik geen hoofdprijs, maar gewoon een marktconforme prijs.

Maar tja, ik ga nu niet aan jou uitleggen wat Ajax bedoeld met de hoofdprijs betalen, want dat is al vaak genoeg op topics uitgelegd.

29 mei 2013 om 13:42

Ik denk inderdaad dat het Maher of Duarte wordt. Aangezien Toornstra Fc Utrecht niet zo snel gaat verlaren na 1 seizoen en Vitesse wilt van Ginkel niet naar Ajax laten gaan. Overigens had van Ginkel al een akkoord met Chelsea of de clubs waren er al uit. Mocht van Ginkel naar Chelsea gaan, zou ik het een domme zet vinden, want bij Ajax heb je de zekerheid dat je speelminuten maakt.

29 mei 2013 om 14:07

Hij kan toch ook weer uitgeleend worden aan Vitesse. Ze hebben immers connecties.
Speelminuten kan ie wel krijgen.

29 mei 2013 om 14:26

Maar wat heeft Vitesse er dan aan? Ik als club zijnde zou dat echt niet willen en Vitesse wou toch ook richting de top. Dus dat zouden ze denk ik niet doen, dan geven ze andere spelers wel de kans. Overigens denk ik dat van Ginkel wel een slimme jongen is en niet zomaar een contract zal tekenen ergens in Engeland of elders. Met het oog op het WK wil je zekerheid hebben.

Tja Ajax staat er om bekend niet veel voor spelers te willen geven ik geef Heracles gelijk dat ze maar genoeg betalen voor een getalenteerde speler

29 mei 2013 om 12:21

Ik ook, maar de macht ligt in deze toch bij Duarte met zijn 1 jarige contract. Hij kan simpel zeggen ik wil alleen naar Ajax en als jullie me daar niet aan willen verkopen ga ik daar volgend jaar gratis heen en krijgen jullie niets.

29 mei 2013 om 13:02

Hij heeft nog een optie in zijn contract. Wanneer Heracles die volgend jaar licht, staat hij nog een jaar extra onder contract. Heracles hoeft hem dus komende zomer niet per se te verkopen.

29 mei 2013 om 13:09

Een jaar gebruik maken van Duarte is wel wat waard, Ajax moet gewoon met een goed bod komen anders vertrekt hij niet. Heracles is nu niet echt een club wat moeilijk doet met transfers, de meeste spelers zijn vrij makkelijk (soms te makkelijk in mijn ogen) vertrokken. Blijkbaar wil Ajax Duarte niet heel graag hebben. Prima, dan blijft hij nog maar een jaar in Almelo.

Ik las ook dat er een optie voor nog een jaar in zijn contract staat, dan ligt hij nog 2 jaar vast.

29 mei 2013 om 14:23

Die heeft Ajax met Castillion ook en Heracles wilt hem graag overnemen.

29 mei 2013 om 14:50

Toinef,

Als Ajax daar bekend om staat voor een dubbeltje in de eerste rang te zitten, dan neem ik aan dat Ajax altijd goede zaken doet op een (transfer)markt.

dit was al de eerste van de twee afgewezen boden van ajax. Bieden ze niet genoeg of zullen de clubs te veel geld vragen.

29 mei 2013 om 13:09

Het transferwindow is nog niet eens geopend, dus dan is het een beetje van beiden. De verkopende club gaat ver boven de waarde van de speler zitten, en de kopende club er ver onder. Zo werkt het nou eenmaal.

Als Ajax echt geinteresseerd is, komen ze hier nog wel voor terug.

Wat ik niet begrijp is dat Ajax genoeg spelers heeft als bijvoorbeeld Eriksen en/of De Jong vertrekken. De spelers daarachter zullen dan hun kans moeten pakken en even in het diepe worden gegooid. Maar bijvoorbeeld Serero, heeft al wat ervaring. Daarachter lopen er jongens rond die bulken van het talent, zoals Andersen, Fischer kan op de plek van Eriksen, dan lopen Klaassen en Meleg nog rond, Schöne kan worden doorgeschoven richting de plek van De Jong, maakt hij ruimte voor een jongen als Boccora/sporksklede, want Poulsen zal soms wel zijn rust krijgen. Misschien dat de rust en krachttraining van Sana zijn vruchten afwerpt, die misschien ook nog eens beter rendeert als centraal aanvallend middenvelder. Natuurlijk zou Duarte voor de breedte heel leuk zijn, maar dat is ook niet goed voor de ontwikkeling van Duarte zelf lijkt me, die zit op een niveau dat hij een meerwaarde is voor veel clubs in nederland, maar bij Ajax geduld moet hebben.

29 mei 2013 om 13:02

Je moet wel begrijpen dat bij clubs als Ajax en PSV de druk om kampioen te worden heel hoog is. Als dan een steunpilaar als eriksen of de jong wegvalt, moet je wel lef hebben om daar een jeugdspeler neer te zetten. Zeker in het spel van ajax zijn de posities waar de jong en eriksen op spelen cruciaal.

29 mei 2013 om 13:35

sana?????? ik moest heel hard lachen. Dat je nog iets van die kerel wil verwachten.

29 mei 2013 om 13:59

Er werd nooit wat van verwacht en heeft een paar goals en assists. Dus lach maar heel hard, hij heeft ons een aantal punten gebracht, altijd handig.

Ik hoop dat deze transfer er toch komt, in zekere mate goedkoop (1-3 miljoen), talentvol en bruikbaar voor Ajax. Enkel heeft hij weinig scorend vermogen, niet zoals bv. Siem en dat ga je straks toch nodig hebben wanneer De Jong en Eriksen vertrekken.

29 mei 2013 om 12:19

Als Ajax 4 ton durft te vragen voor Castillion dan gaat Heracles natuurlijk niet akkoord met een bod van 1-3 miljoen.

29 mei 2013 om 12:21

Wat is dan realistisch? 4-5 miljoen moet je al echt heel goed zijn en dat is Duarte nog niet.

29 mei 2013 om 13:17

Waar zat jij dan aan te denken??

7-8 miljoen?

Iedereen en ook de kleinere clubs vragen idiote bedragen voor spelers die niets bewezen hebben en slechts lekker mee ballen bij een team wat nog niet eens een subtopper is.

Ajax vangt straks 12-15 miljoen voor Eriksen en zelfs Vertonghen is voor een appel en ei verkocht. Dus ook Ajax ontvangt niet de hoofdprijs.

400.000 voor Castillion is een vraagprijs, denk dat ze hem ook mogen ophalen voor 1 of 2 ton minder.

29 mei 2013 om 13:27

12-15 miljoen voor Eriksen is toch ook een belachelijk hoog bedrag. Als hij 15 waard is dan is Duarte imo zeker 5 waard.

29 mei 2013 om 14:25

Je moet niet vergeten dat zowel Verthongen & Eriksen nog maar een contract van een jaar hadden/hebben

Duarte heeft een contract van een jaar met optie voor nog een jaar.

Hij heeft zich bij Heracles moeiteloos aangepast aan Eredivisie niveau en is nu een van de uitblinkers. Bij jong oranje is hij een van de smaakmakers. Daarom zou ik hem wel willen zien spelen bij een topclub in NL. Ik denk dat hij daar ook moeiteloos aanhaakt en een belangrijke speler kan worden.

Als hij zijn debuut maakt voor Oranje in Azië zal hij waarschijnlijk nog duurder worden ....

29 mei 2013 om 12:31

Nee joh. Hij valt in het echte Oranje buiten de boot omdat spelers die bij Jong Oranje zitten de voorkeur boven hem krijgen. Deze selectie voor Oranje valt niet serieus te nemen als je het mij vraagt.

29 mei 2013 om 13:07

Hij heeft dan wel het label international. Dat jij en ik deze selectie voor oranje niet serieus nemen maakt dan vrij weinig uit. Clubs (met name uit het buitenland) raken dan nog meer geïnteresseerd wat tot een biedingsoorlog kan leiden.

29 mei 2013 om 13:11

Het valt wel degelijk serieus te nemen. Natuurlijk komt Duarte te kort voor Oranje en zal normaal gesproken ook niet snel worden geselecteerd (misschien in de toekomst wel). Maar dat hij er nu bij zit, geeft toch wel aan dat hij goed bezig is en dat hij de potentie heeft. Anders zou Van Gaal wel 23 willekeurige spelers hebben geselecteerd, maar met deze selectie blijkt dat Duarte toch bij de betere spelers van de eredivisie zit (in elk geval de talentvolle spelers).

Hoe vaak wordt dit nieuws nog uitgemolken? Precies een week geleden was er een nagenoeg identiek bericht en het bod van Ajax dateert ook alweer van 21 mei. Je kunt wel merken dat de nieuwe editie van Voetbal International is uitgekomen.

Daarnaast vraag ik me af of Duarte een versterking voor Ajax zou zijn. Enerzijds speelt hij 'maar' bij Heracles en zou de overstap misschien te groot zijn. Anderzijds heeft de voormalige Spartaan wel 'iets'.

Als Ajax een club van zijn woord is(wat ik niet denk) komen ze niet terug.
Zou heel zwak zijn als ze zeggen dat het hun eerste en laatste bod was om vervolgens alsnog te gaan bieden. En Duarte moet niet gaan liggen janken en tonen dat hij er wel tegen kan.

Het is niet alsof hij al bijna rond was met een Premier League ploeg zoals Fer en dan net voor het einde ineenstort.

Ik hoop dat ie komt , misschien word het net zo'n verrassing als schone . Dan hoef je geen maher aan te kopen , maar een duarte en als hij dan niet goed presteert heb je altijd nog een davy klaassen en thulani serero achter de hand. Maar ajax moet haar beleid voortzetten en niet de hoofdprijs betalen voor spelers .

Heeft gewoon een optie van nog een jaar in zijn contract dus meneertje kan weg willen wat hij wil als Heracles de optie licht, blijft hij gewoon nog 2 jaar.

dit was toch de bedoeling van ajax met dat waardeloze bod?
nu gaat de speler van alles roepen in de media en heracles komt er bekaaid af.

29 mei 2013 om 14:46

Denk je nou echt dat Ajax dit nodig heeft? Er hoeven alleen al scouts van Ajax bij Heracles een wedstrijd bekijken en spelers worden al gek, dus ga nou geen onzin verkondigen hier op een forum.

En wat vindt jij dan een goed bod voor een 22 jarige Heracles speler met een één-jarige contract dat ook niet eens (meer) een International is?

29 mei 2013 om 16:42

Hootch30,

Naar wat ik begrepen had, heeft Heracles een eenzijdige optie om het contract van Duarte met een jaar te verlengen. 1,5 miljoen zou dan op zich geen verkeerd openingsbod zijn.
Echter weet niemand van ons wat Ajax heeft geboden en daar het een "take it or leave it" bod was, zal Ajax ook niet meer terugkomen voor Duarte.
Winterkoning heeft echter wel gelijk dat laag bieden en vervolgens hopen op een op hol geslagen speler wel een onderhandelingstactiek is van Ajax de laatste jaren. Als je dat wilt ontkennen dan kijk je wel heel erg met een (zwart)roze bril.

29 mei 2013 om 18:53

(zwart) roze bril? Hahaha, die kende ik nog niet. Maar ik kijk niet door een Ajax-bril, als jij dat bedoelde.

Op en (transfer)markt hebben we eenmaal te maken met vraagprijzen. Een koper probeert ongeveer de marktconforme waarde vast te stellen gaat vervolgens onder dat bedrag beginnen met te bieden. Dat dan zo'n speler warme gevoelens krijgt is alleen maar een eer voor Ajax, want dan betekend dat wel dat de speler zelf ook interesse heeft, maar om te zeggen dat dat de tactiek is van Ajax is wel heel diepzinnig bedacht. Ajax is gewoon in Nederland de grootste club, met de meeste prijzen in hun kast, dus dan is het logisch dat een speler van een Heracles vrolijk wordt van een interesse van een Ajax. Spelers van Ajax zullen hetzelfde ondervinden als een Liverpool, Barca of Bayern komt melden voor hen.

Dat Heracles dan ook nog een optie in het contract heeft laten opnemen heb ik ondertussen ook al vernomen, maar dat wil niet zeggen dat de waarde met ca. 1 miljoen zal stijgen. Deze jongen is 22 jaar en vele spelers van zijn leeftijdscategorie hebben de voorkeur boven hem gekregen voor Jong Oranje of Oranje. Daarom vind ik 1,5 miljoen euro teveel voor hem.

Zelf heb ik vernomen dat Ajax 3 ton had geboden voor deze speler en dat vind ik ook te weinig, maar Ajax zal echt niet hoger moeten gaan dan 1 miljoen euro, want meer vind ik deze Duarte niet waard.

Ik heb m'n best gedaan om mijn uitleg zonder een (zwart)roze bril te bekijken.

Duarte is een prima speler en is denk ik voor elke club in Nederland een versterking. Hij is tactisch erg sterk enorm goed in de kleine ruimte, beschikt over een goed loopvermogen en heeft een goede trap. Hij heeft dus alles om in de top te kunnen voetballen. Ik verwacht dat hij naar Ajax gaat, al zag ik hem altijd graag naar Twente komen, maar nu wij Guitérrez hebben zou Duarte overbodig zijn.

Lijkt me wel dat het goedkomt en hij naar Ajax gaat, en als het Ajax niet is dan komt er vast wel een andere club wat een stap hogerop voor hem is.

OFF : blijf het raar vinden om te lezen : "de 22-jarige Duarte ging niet mee naar Israël, waar Jong Oranje probeert om het EK voor spelers onder de 21 jaar probeert te winnen"

29 mei 2013 om 14:11

Ik hoop dat het goed komt. Ben zeer gecharmeerd van Duarte. Hij past qua karakter ook veel beter bij Ajax dan een speler als Toornstra die in mijn ogen meer een type is voor Feijenoord.

Inderdaad. Maar volgens mij gaat het er om dat die speler in 2013 nog 21 is geweest. Niet of ze tijdens het EK nog 21 zijn. Beetje vreemd allemaal.

ik denk dat eriksen en de jong beide vertrekken
en dan heb je 2 posities ver voor aanvallende middenvelder.
Dan heb je veel kanidaten.
-van ginkel
-toornstra
-maher
-duarte
ik denk dat ik er nog wel wat vergeet

maar ze hebben ook nog serero en shone

Dit is al het derde bericht over een teleurgestelde Duarte in ruim een week. Ik zie de nieuwswaarde er niet meer van in.
Maar goed, balen voor Duarte natuurlijk. Zeker omdat Ajax niet terug zal komen met een nieuw bod als we Overmars op zijn blauwe ogen mogen geloven.

29 mei 2013 om 22:09

Dat was het eerste waar ik aan dacht.
Dit heeft VZ niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ256
6.Vitesse256
9.VVV-Venlo20-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

40 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren