Van den Brom wil broertje Hazard in huis halen: ‘Zijn zeer geïnteresseerd’

Dinsdag, 21 mei 2013 om

John van den Brom is waarschijnlijk nog maar net bekomen van het kampioensfeest met Anderlecht, maar is nu alweer bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen. De Nederlandse oefenmeester hoopt de selectie van Paars-wit op verschillende plekken te kunnen versterken.

/

De club uit Brussel pakte afgelopen weekend de Belgische titel door Zulte Waregem op een 1-1 gelijkspel te houden, en wil de concurrent nu beroven van Thorgan Hazard. De aanvallende middenvelder, die net als zijn broer Eden onder contract staat bij Chelsea maar op huurbasis uitkwam voor Zulte Waregem, staat in de belangstelling van Anderlecht.

“Thorgan is een speler voor Anderlecht”, vindt Van den Brom. “Wij zijn zeer geïnteresseerd”, liet de coach weten aan Extra Time. Voorzitter Roger Vanden Stock is het met zijn trainer eens. “Als zo’n goede speler bij ons zou willen spelen: graag. We hebben een goede relatie met zijn eigenaar Chelsea, maar er is nog niet over gesproken.” Anderlecht is daarnaast geïnteresseerd in Zulte-verdediger Bernard Malanda-Adje, beter bekend als Junior Malanda, en AA Gent-aanvaller Ilombe Mboyo.


Poll

Denk je dat Thorgan Hazard naar Anderlecht komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door xxxmagistraal)

Lijkt me een goede stap. Voor Chelsea lijkt hij me nog niet klaar, maar bij Zulte Waregem is hij een van de uitblinkers. Een stapje hoger zou dus niet verkeerd zijn en Anderlecht is toch een net wat grotere club. Daarnaast zou hij ook in België blijven, wat ook wel fijn is voor hem waarschijnlijk.

21 mei 2013 om 10:59

Als je het speelsgemak ziet dat hij in Belgie had zie ik hem liever in een iets grotere competitie spelen, zoals de eredivisie met Vitesse. Wellicht nog wel een stapje hoger, want Hazard verdient in min ogen de speler van het jaar verkiezing.

21 mei 2013 om 13:34

vitesse schat ik echt niet hoger in dan anderlecht

21 mei 2013 om 14:29

Ik denk dat Anderlecht nog wel een trapje hoger staat dan Vitesse hoor. Alleen al om te leren omgaan met de druk van een topclub die altijd kampioen moet worden.

21 mei 2013 om 19:08

Anderlecht vergelijken met ocharme vitesse,
vitesse is meer niveau kv kortrijk sporting lokeren in belgie met alle respect , geef mij maar ajax

Junior Malanda en Thorgan Hazard, de talentvolle smaakmakers en verassingen van Zulte Waregem dit seizoen. Ik vind daarnaast dat ex-roda speler De Fauw een fantastisch seizoen heeft gedraaid op rechtsback. Tenslotte heb ik Bryan Verboom een jaar geleden op de Copa Amsterdam zeer sterk zien spelen voor Anderlecht -21, het is mooi om te zien dat hij nu een steunpilaar was in het eerste elftal van Zulte Waregem.

Vorig seizoen hadden ze Hyland, die natuurlijk elke wedstrijd uitblonk. Hoe is het hem vergaan in zijn carriere?

21 mei 2013 om 09:43

Hyland speelt momenteel bij KRC Genk, waar hij dit seizoen de beker heeft gewonnen. Zeer goede speler, die fysiek sterk is en daarbij ook een uitstekende trap heeft. Ik zie hem in ieder graag spelen.

21 mei 2013 om 09:45

Die Hyland speelt momenteel een belangrijke rol in het Genk van Mario Been.

Hazard zal zeker een versterking zijn voor Anderlecht. Jova out, Hazard in. Hazard is zo een goede voetballer, heerlijke acties en laat een team verzorgd voetbal spelen.

21 mei 2013 om 09:46

Haal inderdaad alsjeblieft die Jovanovic eruit Van den Brom. Wat een ongeinspireerde en nonchalante speler is dat geworden zeg.

21 mei 2013 om 09:53

Jova heeft wel de meeste assist achter zijn naam, maar toch vind ik ook dat hij eruit moet. Verdiend veel te veel, en voor dat salaris kun je echt een goeie aantrekken.

21 mei 2013 om 10:06

Zijn prestaties spreken wel voor zich ja. Het ergerlijke voor mij is zijn houding, alsof hij een werelspeler is. Ik zou daar liever iemand zien die wel optimaal gebruik maakt van zijn kwaliteiten.

Junior Malanda is een fantastische speler. Ik kan mij herinneren dat Twente ook belangstelling voor hem had / heeft. Erg goede speler.

Ik ben toch wel blij dat we in Nederland de regelgeving hebben dat spelers van buiten de EU een bepaald(hoog) salaris moeten verdienen. Zo komen de Nederlandse talenten nog eens aan de bak. In Belgie bestaat het gros van de teams uit Afrikanen waardoor de Belgische talenten amper aan spelen toe komen en zo naar NL & omstreken verkassen.

21 mei 2013 om 10:43

Dat valt de laatste jaren goed mee hoor. Mboyo en Malanda zijn gewoon Belgen (van Congolese origine).

21 mei 2013 om 11:54

Een totaal achterhaald cliché! De vijf meest voorkomende nationaliteiten in de Belgische competitie zijn Fransen, Israëli's, Brazilianen, Serviërs en Nederlanders.

Sommige Nederlanders hier denken nog altijd dat Beveren met 11 Ivorianen speelt...

21 mei 2013 om 11:59

Israëli's ja? Dat vind ik opvallend. Enig idee hoe dat komt?

21 mei 2013 om 12:42

Straf nog altijd dat Yaya Touré een van die Ivorianen was.

21 mei 2013 om 14:35

@attamotta: goeie vraag... Het is min of meer begonnen met Elyaniv Barda bij Genk, die er meteen een stuk of 15 inschoot. Daarna zijn steeds meer club die markt op gegaan, met wisselend succes moet ik zeggen. Refaelov bij Club Brugge doet het niet zo slecht, maar voor de rest zijn de meesten niet bepaald geslaagd. Waarschijnlijk zijn het vrij goedkope spelers en hebben de meeste clubs gewoon een gokje gewaagd. Het probleem voor Belgische clubs is natuurlijk dat ze het moeten afleggen tegen clubs uit grotere competities wanneer ze naar de betere scoutingslanden gaan. Scandinavië en Zuid-amerika, daar zit iedereen te scouten, dus dan moet je wat creatiever gaan werken.

21 mei 2013 om 12:52

De regelgeving waarbij spelers van buiten de EU een hoger minimumsalaris dienen te verdienen geldt in België ook beste vriend.

Als het talent in de familie zit, wat ik wel verwacht als hij bij Chelsea speelt, zit het wel goed daar. Ik denk dat zulke spelers minuten moeten maken om kans te maken om bij Chelsea in de basis te komen. Anderlecht is een aardig niveau om als opstapje te gebruiken lijkt mij. Ervaring is sowieso altijd goed.

21 mei 2013 om 09:48

Sneijder speelde bij Ajax, Real en inter. Waar staat rodney onder contract?

21 mei 2013 om 10:32

Daarom gebruikt hij ook het woord "als"...

Ik ben fan! hazard doet op die manier toch een stapje omhoog, hij speelt zowiezo voor de titel en championsleague.

Verder moet anderlecht nu vooral aan een centrale middenvelder denken, malanda? Vainqueur?

Ik denk dat biglia mbokani en kouyate vertrekken.

proto
gillet
aankoop
nuytinck
safari
malan/vainq
klejstan
suarez
praet
hazard
De sutter
21 mei 2013 om 09:47

Denk je niet dat Suarez verkocht gaat worden? Ik zie hem wel spelen bij een mooie Spaanse club.

21 mei 2013 om 10:14

Matías Suárez heeft zijn contract bij Anderlecht met 2 seizoenen verlengd, die gaat hoogstwaarschijnlijk nog even in Brussel blijven voetballen.

21 mei 2013 om 12:54

yep, nog een jaar normaal gezien... hij wil zelf naar het buitenland maar krijgt
nu de kans om zich weer in de kijker te spelen....

21 mei 2013 om 13:37

belgische clubs verkopen niet meer zolang er geen bankgarantie is dus waarschijnlijk zal men niet verkopen aan de spaanse clubs want die betalen altijd te laat

21 mei 2013 om 09:48

Ik heb dit jaar eigenlijk voor het eerst de Belgische play offs wat nauwlettender gevolgd. Die Vainqueur van Standard vond ik in meerdere wedstrijden echt zeer sterk spelen. Aan jouw avatar te zien, volg jij de competitie wat intensiever. Speelt die jongen altijd zo sterk?

21 mei 2013 om 09:51

Ja hoor, Vainqueur speelt altijd sterk. Fysiek top, fantastisch schot! Alleen pakt hij veel te veel kaarten, wat wel een minpunt is. Zeker en vast een aanwinst, al denk ik dat het moeilijk gaat worden.

21 mei 2013 om 10:13

Vainqueur vind ik samen met Malanda de beste C(v)m middenvelders in België. Malanda zou perfect zijn voor Anderlecht, zeer jong en belgisch, maar ik denk dat hij een avontuur verkiest in Engeland. zat al heel dicht bij Fulham in de winter.
Vainqueur is ook gewoon een topsspeler die naar Anderlecht kan gaan. Ik zie hem eerder naar daar gaan, zeker met Duchatelet aan het roer daar.

21 mei 2013 om 10:35

Als Biglia vertrekt is er in België maar één speler die hem meteen kan vervangen en dat is Vainqueur. Let wel, Malanda zou zeker een toptransfer zijn voor Anderlecht, maar die gaat enerzijds nu al te duur zijn en anderzijds zelf liever naar het buitenland willen.

21 mei 2013 om 10:17

William Vainqueur zou te duur zijn voor Anderlecht, ik zou het daarnaast ook jammer vinden moesten wij de concurrentie versterken met een goede basiskracht.
Lucas Biglia vertrekt sowieso, hij zou rond zijn met Lazio Roma. Dieumerci Mbokani vertrekt ook, hoogstwaarschijnlijk naar West Bromwich Albion om Romelu Lukaku te vervangen en Cheikhou Kouyaté wacht op zijn Belgisch paspoort om naar de Premier League te verhuizen.

21 mei 2013 om 10:28

Mbokani zou naar Dinamo kiev verhuizen...

21 mei 2013 om 10:36

Ik heb daar ook wat van opgevangen dat hij momenteel naar Kiev zou reizen om eens te polsen. Zijn droom was toch altijd de Premier League dus ik denk dat als er een Engelse club concreet wordt, hij wel naar Engeland naar verhuizen.

21 mei 2013 om 10:37

Laat die hoogstwaarschijnlijk maar vallen bij Mbokani en Wba. Voor hem geldt namelijk hetzelfde: door zijn geruzie met de Congolese bondscoach heeft hij de afgelopen jaren niet genoeg interlands gespeeld en krijgt hij dus ook nog geen werkvergunning voor Engeland.

Zoals Rodeduivelfan al aangeeft is de kans een stuk groter dat hij naar Dynamo Kiev verhuist!

21 mei 2013 om 11:30

De PL is inderdaad zijn droom, maar zoals hij zelf als zei, hij is al 28. Hij kan zich eigenlijk niet permitteren om ergens nog eens te mislukken. Dus snap ik wel dat hij nu voor de financiële zekerheid zal gaan. Ik ben alleen benieuwd hoe hij om zal gaan met het racisme in het Oostblok.

21 mei 2013 om 11:31

Tuurlijk dat Anderlecht een stap omhoog is. Zulte speelt nooit voor de titel en hebben nu een uitzonderlijk jaar gehad. Je kan het vergelijken met Montpeiller vorig jaar.

21 mei 2013 om 11:46

Ik zeg niet dat ze volgend jaar niet mee gaan doen om de titel, maar dit is de 1ste keer in de historie dat ze eraan meedoen geloof ik. Maar het feit dat je het Belgisch voetbal niet volgt verklaart jouw mening wel.

Na dit seizoen gaan er gewoon enorm veel sleutelspelers vertrekken. Hazard, Berrier, Malanda gaan al zeker weg en dat waren hun beste spelers. Het is ook reeël dat Delaplace vertrekt en dan schiet er heel weinig over.

Hun middenveld kan dus gewoon helemaal leeggekaapt worden.
Ik hoop natuurlijk dat ze volgend jaar weeral zo'n seizoen kunnen hebben, maar dat wordt zeer moeilijk en Zulte is nu niet bepaald de club die spelers zomaar gaat kopen, ze hebben een zeer beperkt budget.

Maar zeggen dat Anderlecht geen stap omhoog is is niet correct.

21 mei 2013 om 12:41

Anderlecht is maar een klein stapje omhoog, hij kan echter beter in een sterkere competitie gaan spelen. Dat lijkt me veel beter voor hem. Moet de nummer 1 uit Belgie trouwens niet eerst kwalificatie rondes spelen om in de CL te komen?

21 mei 2013 om 12:46

Nee. Sinds vorig jaar hebben we de laatste directe plaats in de groepsfase. Tenzij de winnaar van de Champions League zich niet plaatst via de competitie. Dan krijgt die een rechtstreekse plaats en moet de Belgische kampioen naar de play-offs.

Dus vorig seizoen werd Chelsea pas 6e maar won, dus ging Chelsea rechtstreeks naar de groepsfase. Anderlecht nam de plaats in van Tottenham in de voorronde.
Bayern en Dortmund hebben zich al gekwalificeerd voor volgend seizoen dus dat kan nu niet gebeuren.

21 mei 2013 om 20:05

Intussen is België nog gestegen op de ranking, en is de kampioen in alle gevallen direct geplaatst voor de CL.

Tja haal je mss Hazard maar alleen op huurbasis.. kan je weer van nul beginnen als hij het goed doet
bij anderlecht...

En dan staat Zulte daar met lege handen.. zonder Hazard en zeker met Malanda zullen ze (naar belgische normen) financieel wel een goede zaak doen, maar sportief gezien zijn ze volgend seizoen geen partij meer....

Was ik dus al bang voor.zulte gaat gewoon leeg gekocht worden en dan mogen we weer helemaal opnieuw beginnen. Ik denk dat Thorgan het uitstekend naar zijn zin heeft in Zulte. Heb hem gezien in Waregem zondag na het gelijk spel tegen Anderlecht en je zag aan hem dat hij de club erg dankbaar is. Wie weet dat hij misschien nog een jaartje blijft als we europees spelen. Berrier gaat weg want die ligt echt slecht in de groep, en Malanda zal waarschijnlijk wel naar de PL gaan. Jammer want ik denk dat hij zeker nog een jaartje in Belgie kan gebruiken

21 mei 2013 om 10:39

Maar wie gaat Berrier willen hebben? Is al eens mislukt bij Standard, is al lang niet meer de jongste en laat zich nu ook (opnieuw) kennen als een moeilijk karakter.

21 mei 2013 om 10:46

Als je naar Berrier zijn statistieken kijkt is het toch redelijk indrukwekkend wat hij dit seizoen heeft laten zien... Er zijn altijd wel clubs die spelers met een moeilijk karakter een kans willen geven (bv. Barton). Keert waarschijnlijk terug naar frankrijk of misschien ergens gaan cashen. Dury is gewoon een trainer die van orde houd en ook al ben je een van de beste spelers dan moet je je nog niet als een idioot gaan gedragen. Daarom zat hij ook veel op de bank de laatste tijd.

21 mei 2013 om 19:11

dat is het lot van een topploeg in Belgie,
iedereen wil weg, als je ziet welk talent er de laatste jaren al verkast is dan zouden we nu een vveel straffere competitie hebben

Heeft Anderlecht eindelijk door om eens in de eigen competitie te kijken in plaats van 2de rangs Argentijnen en Brazilianen te gaan halen ? Hazard is een zeer goede speler en zou een verrijking zijn voor Anderlecht. Anderlecht gaat het komende seizoen moeten bouwen en ze zouden weleens moeten accepteren dat ze geen kampioen gaan worden. Jova, Mbokani, Biglia, Wasyl zijn belangrijke spelers die weggaan. Hopelijk hebben ze dat geduld. Ze waren ook van plan om wat jeugdspelers in te brengen. Dit zou geweldig zijn.

Hopelijk volgen ze het voorbeeld van Ajax met wat jeugd. Ajax heeft toch een paar jaar zonder titels gespeeld maar plukt nu de vruchten ervan door 3x na ekaar kampioen te zijn en goede prestaties te leveren in de CL en met een goede coach natuurlijk.

21 mei 2013 om 10:15

Er moet gewoon meer aan de regelgeving gedaan worden.
¨
Zolang buitenlandse krachten goedkoper zijn dan belgische dan zullen de clubs altijd proberen ergens anders zoeken. Dit geld niet alleen in het voetbal. Ook in de bedrijfswereld is dat zo. België is al een van de zwaarst belaste landen van Europa.

Ik ben vrijgezel en daardoor betaal ik meer dan de helft aan de staat. Enkel en alleen omdat ik vrijgezel ben!! Als er op regeringsniveau niets gedaan word aan de immense loonlast die er in België heerst zal er niet veel veranderen denk ik. Voor iemand die 1,300€/maand verdiend moet de werkgever in België in totaal ongeveer 3 à 4,000€ betalen. Hallucinant gewoon!

21 mei 2013 om 10:40

Anderlecht kijkt altijd eerst in de eigen competitie, maar zoals Van Holsbeeck al meermaals aangegeven heeft: zodra Anderlecht naar een speler informeert gaat de prijs meteen maal twee of maal drie. Zoals Club Brugge bv. ook teveel heeft betaald voor De Bock. Goeie speler, daar niet van, maar dat niveau kan je in het buitenland halen voor de helft van die prijs.

21 mei 2013 om 10:47

Is het dan zo slecht om iets meer te betalen ? Kijk naar Suarez, ok nu is hij heel goed. Maar het heeft 4 jaar geduurd voordat hij rendeerde. Dat is gewoon veel te lang. En dan heb je nog veel Zuid-amerikanen die compleet mislukt zijn. Een Arabiër die niet eens gespeeld heeft. Er waren gewoon teveel mislukte transfers de laatste jaren. en momenteel heeft België goede jeugdspelers, het wordt tijd dat Anderlecht meer en meer er ook gebruik van maakt vind ik.

21 mei 2013 om 11:12

Dat Suarez niet doorbrak is te danken aan Jacobs die hem gewoon links liet liggen. Terwijl het duidelijk was dat hij de meest getalenteerde voetballer was. Pas toen Boussoufa vertrok kreeg hij een echte kans. Hetzelfde verhaal met Leekens die Bryan Ruiz compleet negeerde bij Gent.

21 mei 2013 om 11:15

Het is niet omdat je spelers uit de Belgische competitie haalt dat ze wel een garantie op succes zijn hè. Neem bv. Odoi die het fantastisch deed bij Sint-truiden en alles in huis leek te hebben om te slagen bij Anderlecht. Blijkt dat het gewoon niet lukt op een niveau hoger. Idem voor De Bock voorlopig, die zit gewoon op de bank bij Club Brugge.

Die Arabier waar je van spreekt is gratis gekomen en een half jaar later voor een miljoen euro of zo verkocht, toptransfer toch? Anyway, je hoeft voor geen enkele speler teveel te betalen, garanties dat ze slagen heb je nooit.

21 mei 2013 om 11:28

Ja dat is waar en heb je wel gelijk in daar tegenover kan je Biglia, Klejstan en Wasyil als gelukt herzien . Maar voor Biglia en Mbokani moeten er zeker vervangingen komen. Maar Hazard, Malanda en Vainqueur zijn splers die ik zeker en vast zie slagen bij Anderlecht

Nou Eden en Thorgan zijn eigendom van Chelsea. Aangezien Eden het super doet en ook Thorgan nu al van grote waarde is, denk ik dat hij onbetaalbaar is voor Anderlecht. Zou hem ook wel bij Ajax willen zien hehe

21 mei 2013 om 10:18

Het gaat om een transfer op uitleenbasis. Chelsea ziet ook wel wat voor een talentvolle speler Thorgan Hazard is, hij wordt minstens even goed als zijn broer Eden, dus die zullen ze niet laten gaan.

21 mei 2013 om 10:25

Op uitleen-basis oh oke. Ennuh - ''hij wordt minstens even goed als zijn broer Eden, dus die zullen ze niet laten gaan''. Dat is natuurlijk onzin, want zekerheid is er echt nooit.

21 mei 2013 om 10:26

Ik zal mijn zin corrigeren: 'dus die zullen ze niet zo gemakkelijk laten gaan.'

21 mei 2013 om 10:47

Dat hij even goed gaat worden als Eden bedoelde ik. Die zekerheid heb je niet.

21 mei 2013 om 10:54

Denk dat Thorgan iets minder talent heeft dan Eden maar heeft meer loopvermogen en is meer een teamspeler. Gaat ook mee verdedigen. Eden heeft iets meer flair maar dat kan bij Thorgan misschien ook nog komen. Hij moet gewoon goed begeleid worden nu en ik denk niet dat Anderlecht de juiste club is. Hij zal constant moeten presteren en als hij een wedstrijd niet goed speelt zit hij op de bank. Bij zulte kan hij met vrijheid spelen en zonder al die druk. En met een trainer als Dury die echt goed om kan gaan met jonge spelers is hij in goeie handen. Als Waregem Europees speelt moet Thorgan nog maar een jaartje blijven en gewoon bevestigen.

Die twee nurken van VI (gijp en snorex) laten zich regelmatig laagdunkend uit over de wedstrijden in Belgie.maar die wedstrijd zondag was eentje om je nagels af te bijten,heerlijk.
En Hazard,broertje van,zou een echte versterking zijn als Biglia vertrekt.

21 mei 2013 om 10:41

Hazard en Biglia zijn totaal andere types op andere posities in het veld. Niks met elkaar te maken dus.

21 mei 2013 om 10:50

Spannend was het zeker, maar kom op het was wel heel slecht. Bovendien hoor ik hier veel lofpraat over Praet maar die vond ik persoonlijk de zwakste man op het veld, Hazard viel me in positieve zin op wat een overzicht en techniek!

21 mei 2013 om 11:51

Praet heeft deze playoffs niet veel mogen spelen van Van Den Brom. Daardoor miste hij denk ik wat ritme, maar hij heeft de wedstrijd ervoor gewoon 2 assists gegeven. Met Praet is het spel van Anderlecht meestal mooier om te zen. Eergisteren was heel Anderlecht minder. Maar Praet was gedurende het seizoen en vooral in de reguliere competitie 1 van de beste van Anderlecht. Hij is ook nog heel jong eh, 19 jaar.

21 mei 2013 om 14:15

Praet zat in een enorm slechte vorm tijdens de hele play offs. Het is spijtig want die kan echt wel geweldig voetballen en enorm slim tussen de lijnen lopen. Die jongen komt er nog wel, alleen zal hij wel nog een jaartje of 2 moeten groeien bij Anderlecht.

21 mei 2013 om 14:36

Had je hem maar eens de eerste seizoenshelft moeten bezig zien. Zelfs tegen AC Milan, Zenith, e.d. was hij vaak de betere, zoniet de beste. Het is niet verwonderlijk dat zo'n jonge gast een terugval heeft.

21 mei 2013 om 14:37

Het probleem met Praet in de play-offs was niet Praet zelf, maar de hele ploeg. Die draaide gewoon vierkant en dan kan je niet verwachten van een 19-jarige dat hij in zijn debuutseizoen snel even de kampioen uit het moeras gaat trekken. Als de zogenaamde vedetten het al niet kunnen...

Anderlecht zal heel wat nieuwe spelers moeten halen willen ze hun titel prolongeren volgend seizoen. Lucas Biglia, de sterkhouder op het veld en leider in de groep, vertrekt zo goed als zeker naar Lazio Roma. Dieumerci Mbokani, sterke spits, gaat zijn geluk in Engeland beproeven, net als zijn maatje Cheikhou Kouyaté die wel nog moet wachten op zijn Belgisch paspoort. Daarnaast maakt waarschijnlijk Tom De Sutter ook zijn transfer, Club Brugge en AA Gent zouden concreet zijn. Wie weet vertrekt ook doelman Silvio Proto na een heel sterk seizoen. Denis Odoi zou ook vertrekken, net als Marcin Wasilewski die gisteren ontroerd afscheid nam van het publiek.
Het is alleszins positief dat Anderlecht de kaart trekt van zowel de jeugd als van Belgische spelers. Massimo Bruno en Dennis Praet hebben dit seizoen al van zich laten zien, volgend seizoen staan er nog heel wat jonkies te popelen om te spelen in het eerste elftal. Ik verwacht dat Anderlecht weer als de grootste titelkandidaat aan het nieuwe seizoen begint.

21 mei 2013 om 10:43

Kouyaté zie ik nog wel blijven tot de winterstop, maar als dat betekent dat Heylen een half seizoen in zijn schaduw kan groeien is dat een goede zaak. Dan hoeft er in de winterstop niemand bij, als die jongen bevestigt.

Wasilewski zou overigens nog een contract kunnen krijgen, zo liet Van den Stock verstaan.

Hij heeft het over de jonge hazard, die staat ook namelijk, net als zijn broer, onder contract bij Chelsea. Hij speelt nu op huurbasis in belgie

waregem wordt leeggekocht. wat ik op zich wel jammer vind (dat ik dit ooit ging zeggen )
hazard zou zowiezo een vertserking zijn voor anderlecht.
leuk om te zien dat er weer aardig wat Belgische talenten rondlopen op onze velden

Zou op zich wel leuk zijn om te zien, een middenveld met Bruno, Praet en Hazard. Alledrie jong, talentvol en Belgisch

En Hazard vierde mee in de Carré met Anderlecht, uren na het verliezen kampioenschap. Een teken dat er meer aan de hand is???

21 mei 2013 om 14:25

Hazard speelt bij Zulte en is dus een paar uur voordien geen kampioen geworden op Anderlecht, maar gaat wel met de tegenpartij gaan vieren. Was wat ik bedoelde met verliezen kampioenschap. Ik zou persoonlijk zitten balen ipv met de concurrentie te gaan vieren....

21 mei 2013 om 14:38

En dan? Zulte heeft een meer dan uitstekend seizoen gekend en kan alleen maar trots zijn op hun 2de plaats. Moet hij dan in een hoekje zitten janken? Hij zal wrs niet de enige geweest zijn van een rivaliserend team die aanwezig was in de Carré.

21 mei 2013 om 16:15

Was wat in Vlaams dialect opgesteld. Wist niet dat dit een wedstrijd 10 voor taal was. Excuses. Kampioenschap is overigens dan ook maar met één S geschreven.

21 mei 2013 om 16:43

Gaat niet om rivaliserend team, maar je grootste concurrent dit seizoen in de competitie. Ik vind niet dat je het kan maken met hen te gaan meevieren, maar wie ben ik? En inderdaad Kevin Debruyne werd er ook gesignaleerd, maar vierde niet mee met de spelers.

Hopen dat dit volgend jaar de basiself is. Demy de Zeeuw begon op het einde toch wat van zijn kunnen te tonen, met een goede voorbereiding zal hij volgens mij Kljestan voorbijstreven. Vainquer of Malanda, beide zijn welkom en zeker en vast Hazard!

Niet zo'n fan van Mboyo, zie liever een andere spits of De Sutter in de punt.

Proto zal wss weg gaan, Kaminski kan dan op doel; gewoon een deftige tweedekeus aantrekken.

Centraal achteraan moet Kouyaté opgevangen worden en van de backs ben ik ook niet zo'n fan eigenlijk.

Kaminski
Gillet
Aankoop
Nuytinck
Safari
Suarez
de Zeeuw
Maland/Vainq
Hazard
Praet
De Sutter
21 mei 2013 om 16:42

De Sutter kan je eruit laten. Hij gaat waarschijnlijk weg, na jaren de doublure te zijn geweest van Frutos, Lukaku en Mbokani. Ik las ook dat Ajax interesse had in Nuytinck maar dat gaat denk ik niet door. Bruno zou ik laten spelen, de jonge gasten moet beter worden.

Proto gaat niet weg, hij voelt zich goed in Anderlecht. Suarez kan in de spits spelen, dat heeft hij al eerder gedaan.

Proto
Gillet
Heylen
Nuytinck
Safari
Bruno
Vainqueur
Klejstan
Hazard
Praet
Suarez

Anderlecht is niet de club om spelers een jaar te huren. Ze gaan geen gehuurde speler een jaar in de weg laten staan van eigen jeugdspelers. Toen debruyne bij chelsea tekende was er sprake dat hij nog een jaar aan anderlecht zou uitgeleend worden, maar toen liet rsca weten geen interesse te hebben in zulke constructies. Ik zie hem dan eerder vast transfereren naar anderlecht, met een clausule dat chelsea hem voor een beperkt bedrag kan terughalen. Thorgan heeft veel talent, maar ik zie hem de eerste jaren nog niet bij chelsea, zeker als je weet dat debruyne, oscar,... er nog zijn op stamford

21 mei 2013 om 12:20

De Zeeuw? Triguinho die gehuurd werd waardoor Lamah mocht vertrekken? Acheampong in de huidige selectie? De Congolezen verleden seizoen?
Anderlecht koopt en huurt al jaren liever dan eigen spelers de kans te geven: Kums, Verboom, Godeau, Vadis, Kagé. Ik vergeet er nog een paar
Van Holsbeeck roept al jarenlang dat de jeugd meer kansen moet krijgen maar koopt zich ondertussen te pletter aan middelmatige spelers ipv echt de jongeren een kans te geven.
Marecek, Molins, Veselinovic, Chavarria, Aoulad, Diogo, Samuel, Lecjaks, Rnic, Reynaldo, Taylor. Allemaal aankopen die op zijn best middelmatig waren. Het is gewoon droevig om te aanschouwen dat een club die zo'n goede jeugd heeft ze op deze manier blijft behandelen.

En De Bruyne werd niet aan Anderlecht verhuurd omdat Genk bij de verkoop had afgesproken dat hij in België enkel aan Genk verhuurd mocht worden.

21 mei 2013 om 12:42

Ok, ik moet het een beetje anders zeggen: anderlecht wil geen spelbepalende speler huren waarond het team gebouwd wordt. Nog voor er afgesproken werd dat debryune enkel aan genk verhuurd mocht worden zei anderlecht letterlijk: wij gaan geen ploeg afstellen op een speler die na 1jaar toch weer weg is.
De gehuurde spelers die jij opnoemt werden gehuurd om te kijken of ze effectief wel iets toevoegden aan het team, voor ze een vast contract kregen. Gelukkig maar want de meeste vielen door de mand.
En tot 2jaar geleden werden inderdaad een hoop 2e rangsvoetballers gehaald in plaats van de eigen jeugd een kans te geven, maar ik denk dat er beterschap is op dat vlak.

21 mei 2013 om 12:44

Wouw nu jij paar namen zegt, zoals Taylor en Rnic, die was ik al helemaal vergeten! Zelfs Triguinho, de man met de fantastische linkse voet hoe die werd binnengehaald, was ik vergeten :D

21 mei 2013 om 20:20

Het transferbeleid van Anderlecht is al jaren dramatisch. Ieder jaar opnieuw buitenlanders halen die nooit het niveau halen. Hawsawi dit jaar. Samuel vorig jaar. En het zotte van al is dat die in de eerste wedstrijd van het seizoen gewoon in de basiself staan, om daarna nooit meer te spelen. Alsof ze dan pas doorhebben dat ze tekort komen. Hun scouting is echt dramatisch, al is dat van Club Brugge ook om van te huilen.

Anderlecht heeft zoveel talentvolle jeugdspelers, maar ze worden amper benut. Alleen als ze hun fysiek meehebben en van jongsaf tonen dat ze beter zijn dan de rest (lukaku, Vdb, Kompany) krijgen ze de kans. Anders njet.

21 mei 2013 om 13:04

Misschien huren met aankoopoptie, kan ook

Een blikvanger in de Belgische competitie. Hij was dit seizoen aan een zeer goede reeks van wedstrijden bezig. Deze speler gaat het nog wel ver schoppen met z'n carrière, mits hij de goede keuzes zal blijven maken in de keuze van zijn clubs. Nu Van den Brom bij Anderlecht trainer is, krijgt jong talent als Thorgan Hazard zeker kansen.

Als die 3 transfers plaatsvinden dan vind ik dat A'lecht er niet eens zo veel op achteruitgaat, zeker niet op termijn gezien.

Jova out, Hazard in
Kouyaté out, Malanda in
Mbokani out, Mboyo in

Dan nog juist vervanger voor Biglia (tenzij ze uiteindelijk toch De Zeeuw een contract aanbieden.)

21 mei 2013 om 13:25

Malanda is eigenlijk een echte verdedigende middenvelder, en geen centrale verdediger. Daarom denk ik eerder dat Malanda of Vainqeur gehaald wordt, niet allebei.

Vanachter moet er echt iemand bijkomen, want Deschacht kan niet meer als 3e man functioneren. Elke keer hij speelt maakt hij een fout. Ik hoop dat Anderlecht eindelijk de kans gaat geven aan Michael Heylen, een zeer talentvolle verdediger.

21 mei 2013 om 14:40

Dan kunnen ze inderdaad Malanda-kjelstan/praet als middenveld gebruiken, en dan nog een vervanger voor Kouyaté. Mbemba Mangulu kan die rol misschien inkleden, al hebben ze wel iemand nodig voor naast Nuytinck die er meteen staat.

Deschacht vond ik verdedigend dit seizoen wel gewoon top eerlijk gezegd...natuurlijk brengt hij aanvallend niet veel maar dat verwacht je ook niet van een Deschacht hé.

21 mei 2013 om 20:15

Heylen zouden ze een jaartje moeten uitlenen aan een club als Zulte-waregem of beter KV Kortrijk, die Mitrovic kwijt zijn aan Benfica. Zie wat voor een stormachtige ontwikkeling Verboom en Godeau hebben doorgemaakt. Vorig seizoen nog bij de reserven van Anderlecht, dit seizoen top in België. Anderlecht kennende zie ik hun geen kansen geven aan een 19-jarige verdediger die niet echt een toptalent is. Zeker wanneer Kouyaté nog eens blijft.

Anderlecht is het Bayern van Belgie.
Proberen alle goede spelers bij concurrenten weg te kapen.

Maar Hazard is natuurlijk goed genoeg voor de basis bij Anderlecht.

21 mei 2013 om 14:42

Wel er word altijd geklaagd , Anderlecht haalt alle goede spelers weg bij de kleine ploegen. En de andere keer is het Anderlecht haalt te veel buitenlanders...

Wat ze ook doen altijd commentaar En voor de beste spelers in België te halen hebben ze het geld niet , want die ploegen vragen altijd 3 keer zoveel aan ploegen binnen de competitie.

21 mei 2013 om 14:42

Die stelling klopt niet echt, het aantal binnenlandse transfers van Anderlecht ligt een stuk lager dan van bijna elke andere topclub, AA Gent op kop. Ik begrijp niet goed vanwaar het gerucht altijd komt dat Anderlecht alle sterke spelers uit de Pro League wegkoopt.

Ik zie hem zeer graag naar het Astridpark komen, nu Jova zelf zegt (eindelijk) weg te willen, komt er een plaats vrij op links. Hazard zou het fantastisch doen bij Rsca, daar ben ik van overtuigd. Hoop wel dat Anderlecht dan de ballen toont om hem te kopen ipv te lenen van Chelsea.
Stel je even dit elftal voor volgend seizoen:

Proto
Gillet
Kouyaté
Nuyticnk
Deschacht/Sa
De Zeeuw
Malanda
Bruno
Praet
T. Hazard
Suarez
21 mei 2013 om 22:44

zeker geen slechte opstelling
al zou ik af en toe desutter inbrengen om de voorzetten van bruno binnen te koppen

Zou voor Anderlecht een versterking zijn. Tevens kan hij minuten pankken bij Anderlecht in de Champions League en zich in de kijken spelen. Van wat ik gezien heb is het een groot talent met veel potentie. Eden, Thorgan en ze hebben nog een broertje die volgens vele meer talent heeft dan Eden.

heeft mij wel verbaasd dit seizoen hele goede speler, ook malanda speelt erg sterk lijkt me perfecte toevoeging bij psv op het middenveld.

thorgan is een degelijke middenvelder maar gaat nooit het niveau halen van eden.......
Kylian hazard daarentegen, die gaat erboven uitstijgen...... technisch nog beter
moest ik er geld kunnen opzetten, die gast kan ongelooflijk ballen

Bwa, als Jovanovic vertrekt en Thorgan zijn speelminuten mag overnemen waarom niet? Heb dan nog liever Anderlecht dan Genk, net omdat Genk al met heel veel flankspelers en offensieve middenvelders zit. Talenten als Limbombe en Croux spelen amper tot bijna niet.

Thorgan heeft wel wat potentieel, in z'n beste jaren zie ik hem in de basis staan bij een team van het niveau Tottenham. Hij kan beter dan bv. Dempsey. Maar Kylian en Eden zijn sowieso beter. Dat zijn geen wereldklassespelers, maar eerder niveau Legendarisch. We ain't seen nothing yet.

Heeft Anderlecht eindelijk door om eens in de eigen competitie te kijken in plaats van 2de rangs Argentijnen en Brazilianen te gaan halen ? Hazard is een zeer goede speler en zou een verrijking zijn voor Anderlecht. Anderlecht gaat het komende seizoen moeten bouwen en ze zouden weleens moeten accepteren dat ze geen kampioen gaan worden. Jova, Mbokani, Biglia, Wasyl zijn belangrijke spelers die weggaan. Hopelijk hebben ze dat geduld. Ze waren ook van plan om wat jeugdspelers in te brengen. Dit zou geweldig zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. VerschaerenMiddenvelder172
M. VlapMiddenvelder122
P. ŽuljMiddenvelder110
J. DokuAanvaller101
E. CobbautVerdediger130
K. RoofeAanvaller95
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

38 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren