Berusting in Venlo: 'Het is eigenlijk terecht dat wij hier de verliezer zijn'

Zondag, 19 mei 2013 om 19:15Matthijs van Laar

/

Bij VVV-Venlo was er vooral berusting na de tweede nederlaag tegen Go Ahead Eagles. De Eredivisionist ging in de eigen Koel met 0-3 onderuit en onderstreepte daarmee dat het eigenlijk tekort komt voor het hoogste niveau. Trainer Lokhoff toonde zich dan ook vooral realistisch. “Als je twee keer tegen Go Ahead speelt en dan helemaal niet scoort, dan maak je het jezelf wel heel moeilijk”, zei hij voor de camera van Eredivisie Live.

Ook Marcel Seip, met zijn 31 jaar een van de geroutineerde krachten van de Limburgers, stak de hand in eigen boezem. Volgens hem waren de prestaties tegen de Deventenaren tot twee keer toe ondermaats en is degradatie daarvan het logische gevolg. “Eigenlijk is het wel terecht dat wij hier de verliezer zijn”, vond hij. “We kunnen dit onszelf kwalijk nemen.”

Voor clubvoorzitter Hai Berden betekent de afgang naar de Jupiler League ook een financiële strop. De begroting zal omlaag gaan en waarschijnlijk zal de club afscheid moeten nemen van een flink aantal spelers. “Maar realistisch gezien weet je dat dit kan gebeuren”, bleef ook hij koeltjes. “We zijn in de afgelopen jaren ontsnapt en nu niet.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door veeveevee)

Is ook niet meer dan tercht als je de twee wedstrijden gezien hebt. GAE was in beide duels de betere ploeg met de wil om te winnen. De spelvreugde straalde ervan af. Ik zou ze graag in de eredivisie willen zien spelen.

19 mei 2013 om 20:57

GAE heeft gewoon een hele goeie selectie - ze verdienen het om in de eredivisie te spelen. Denk zelf wel dat ze Volendam weer verslaan. GAE is altijd heel gevaarlijk tegen eredivisie ploegen - ze hebben zelfs Feyenoord vorig seizoen in de beker uitgeschakeld.

VVV was vooral in het begin een leuke ploeg om naar te kijken en de hele situatie werd natuurlijk enorm verbloemd door de aanwezigheid van Honda. Toen hij vertrok werd het al een stuk minder en dan ben je uiteindelijk natuurlijk aan de beurt. Maar vooral leuk voor Gae, gun het ze echt!

VVV heeft het de 1e wedstrijd laten liggen, als we nu een trainer hadden die wel aanvallend wilt spelen, al zeker tegen een ploeg uit de jupiler league , dan had je uit bij GAE gewoon een goal gemaakt en was het vandaag mischien beter gegaan.
Wat het vvv publiek al liet horen : Lokhoff, weg ermee!

19 mei 2013 om 20:11

En dan geven ze hem zeker de ontslagpremie mee omdat hij verlengt heeft, ik zie het niet gebeuren. Welke man heeft in een dronken bui nouw gezegd: Ja, Ton omdat het zo geweldig gaat dit seizoen en het spelniveau zo hoog is, mag je bijtekenen! Ga weg, ik stel me voor dat het zo is gegaan want ieder helder denkende vvv'er ziet dat het één pot nat is eigenlijk.

Ik denk dat hij volgend seizoen nog mag verpesten en dan iemand anders komt. Weet je wat het is, ik dacht altijd dat de trainers invloed altijd beperkt was, maar Lokhoff bewijst het tegendeel.

Sowieso ook van dat 4-5-1 afstappen, en gewoon 4-3-3 spelen, relatief goeie buitenspelers halen uit de Jupiler League à la Schaken/ahahoui en aanvallend gaan spelen.

19 mei 2013 om 20:27

Als ze 4-3-3 willen gaan spelen zullen ze er goed aan doen om Wildschut proberen te behouden (als dit financieel mogelijk is natuurlijk). Dan hebben ze een prima buitenspelertje die tegen de matige backs vast wel zijn vorm kan terug vinden.

De enige manier om de onrust rond de club te doen verdwijenen is een ontslag van Lokhoff en een afscheid van Rado (hopelijk nooit meer in de koel), Maquire, Roseler, Wildschut, Bergkamp, Leiwakabessy (dramatisch), Nwofor (zakte vandaag ook door de 0-grens qua mentaliteit), van Haaren.. en waarschijnlijk mis ik nog iemand

19 mei 2013 om 19:51

Waarom afscheid van Wildschut, Roseler en Maguire? Puur omdat ze op de begroting drukken of slecht zijn? Ik heb het idee dat juist deze drie moeten blijven. Door de rest van de selectie mag de bezem gehaald worden.

19 mei 2013 om 23:33

Wildschut laat al sinds zijn afgeketste transfer naar Heerenveen blijken absoluut geen zin meer te hebben om bij VVV te spelen, Roseler kost ons bijna elke wedstrijd een tegengoal door een persoonlijke fout, en Maguire is zo traag als dikke stront door een trechter.

19 mei 2013 om 19:53

Wat is er gebeurd met Wildschut? Is die zo ver afgezakt dat hij bij VVV niet eens meer goed genoeg is? Jammer dat hij vorig jaar geen transfer heeft gemaakt naar een leuke club.

19 mei 2013 om 20:01

Door het verddigende spel van , Ja lokhoff , speelt hij als linksvoor bijna alleen maar op zijn eigen helft en bijna als linksback. mischien dat dat een reden is voor zijn slechte spel ?

20 mei 2013 om 01:07

Zeker deels door de amateurtrainer misbruikt als 2e linksback daarnaast heeft ook aan Wildschut zelf gelegen. Weinig inzet sinds het afketsen van een mogelijke transfer naar Heerenveen. Soentjens heeft al laten weten dat mee willen werken aan een vertrek van Wildschut. Ik zou het alleen doen wanneer er een fatsoenlijke vergoeding tegenover staat. Maar dat zal wel niet gebeuren met dank aan de verdampte transferwaarde.

19 mei 2013 om 20:08

Tja. Rado is juist de enige speler met wat kwaliteiten bij Vvv, ik kan niet wachten om hem terug te zien bij ADO want zo'n jongen hadden we echt nodig.

20 mei 2013 om 01:09

Grapjas. Dit was echt een miskoop. Ik heb die jongen helemaal niks zien bijdragen bij Vvv. Doodleuk schijt hebben aan de supporters. Kansloos figuur. Nooit meer uitgerangeerde dure non-vedetten dan liever nog eigen jeugd.

20 mei 2013 om 01:50

Mja bij ADO was het juist een mannetje van het publiek. Of hij speelde het heel goed. Maar hij speelde er ook gewoon lekker.

Misschien een domme vraag, maar zijn er geen clubs uit de eredivisie die Antonia willen hebben als rechtsbuiten!? Ik vind het een supervoetballer! Komt veel dreiging van en kan een goeie actie maken! En de voorzetten van hem komen ook allemaal aan! Is dit nou niks voor een heerenveen bijv?!

19 mei 2013 om 20:10

Opgeleid bij ADO (deels, want hij begon bij Ajax;c) en dan krijg je inderdaad wel goeie voetballers.

20 mei 2013 om 11:19

Het is idd een snelle goede buitenspeler. Maar veel te weinig rendement. En zijn progressie de laatste 2 seizoenen is minimaal. Dan nog even over zijn voorzetten... ik vind het triest dat hij er niet op vooruit is gegaan. Buiten de 16 meter gaat veel goed. Maar in de 16 erg slecht. Hij wil te vaak diagonaal inschieten. Ik zie vaak aan hem af, dat als hij voorzet, dat dit hard en (te) hoog is, en als hij op doel schiet, dit te zacht en te laag is.

Ja Lokhoff, das een goede! Wat een drama...

Ik bekijk het zo: Als je het hele seizoen niet gevoetbald hebt, weten de spelers niet eens hoe ze moeten spelen, als ze het spel moeten maken. En dan gaat dat tegen Go Ahead Eagles ook niet lukken, omdat ze het niet kunnen? of waar komen de automatisme vanaf...? dat bedoel ik is helemaal niets ingeslepen wat überhaupt met voetballen te maken heeft.

Hai Berden heeft wel gelijk gekregen. in 2011 riep hij: Over een paar spelen we in het linker rijtje.

Jammer maat helaas voor Vvv. Het eerste seizoen was het nog wel een leuke ploeg, maar na het succes met Honda werden er busladingen vol met derderangs buitenlanders gehaald en was er weinig te genieten voor de neutrale toeschouwer. Met Musa en Amrabat hebben ze nog wel een aantal spelers kunnen laten doorbreken en financieel goede zaken kunnen doen. Maar helaas heeft dat nooit geleid tot structurele groei van de club. Ik denk dat VVV toch eerst eens een plan moet maken voor een nieuw stadion, of het renoveren van het huidige onderkomen (wat met de opbrengsten van Honda en Musa toch zou moeten lukken). Want hoewel De Koel misschien gevoelens van nostalgie oproept, is het onmogelijk om een vaste Eredivisionst te worden in zo'n stadion. Plus dat ze bij clubs eens moeten stoppen met derderangs buitenlanders. Dat Honda een gelsaagde transfer blijkt, betekend niet dat elke Japanner goed is. Hopelijk gaan ze daarmee aan de slag in Vvv, en kunnen ze over een paar jaar in een modern stadion, met een Nederlands georienteerd elftal weer terugkeren in de Eredivisie.

20 mei 2013 om 01:16

Als we de voorzitter en directie mogen geloven heeft deze degradatie geen gevolgen voor de plannen van een nieuw "stadion"lees evenementenhal). Maar dat zal pas in 2016 gereed zijn als alles meezit.
De opbrengsten van de transfers van Honda, Musa, Amrabat zijn op en zijn gebruikt om de afgelopen seizoenen het spelersbudget te vergroten. Jammer genoeg hebben deze investeringen helemaal niets opgeleverd, behalve een trieste terechte degradatie. VVV moet weer terug naar het beleid onder Allach en met een scoutingsapparaat. Wat dat betreft mogen ze zich een voorbeeld nemen aan RKC en Pec. En zich kapot schamen dat ze met deze selectie zijn gedegradeerd.

Dankzij jarenlang amateuristisch beleid is degradatie een feit.
Een amateuristisch geleide club wat zij uitbetaald in dito prestaties op het veld.

Ik vind het jammer dat VVV degradeert, ik had altijd wel sympathie voor deze club. Een van de weinige eredivisie ploegen die in een oud maar sfeervol stadion speelde.

19 mei 2013 om 21:42

Oud, ja. Sfeervol? Alles behalve.

Clubs uit de Eredivisie kunnen nu wildschut Linssen joppen voor een klein bedrag weg kapen. Joppen naar NAC wildschut Heerenveen Linssen Heracles bijvoorbeeld

Vraag me af of dat nieuwe stadion er nu nog komt ??

Soentjes en Berden hoor je alleen maar over het nieuwe stadion, zelfs vandaag, de dag van de sportieve ondergang. Acteren op een semi-amateur niveau volgend jaar. Juist nu moeten externe financiers (lees Berden) opstaan en geld in de club pompen in plaats van te reserveren in het nieuwe stadion. Anders wordt het straks onverbrugbaar naar de Eredivisie toe. GAE verdient de overwinning ruimschoots in het tweeluik maar die club heeft ook weinig te zoeken in de Eredivisie als je het mij vraagt.

20 mei 2013 om 08:55

Dat zal je pas echt weten als ze het halen en de hindernis Volendam hebben kunnen nemen.
Ik schat die ploeg hoger in dan Gae.
Al komt het in deze wedstrijden ook op karakter aan en kan GAE weer verassen.

20 mei 2013 om 11:32

Natuurlijk hebben we (gae) op het moment weinig te zoeken in de eredivisie. Maar de trekker is nu wel overgehaald. Dit versneld de bouw van het stadion. Ook zullen andere clubs wat sneller spelers aan ons uitlenen om ervaring op te doen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Promes; hij gaat dan wel terug naar Twente, maar met Chadli, Tadic, Gutierrez, Janssen en zo vergeet ik er nog wel een paar, zal hij weinig aan spelen toekomen. Ik hoop dat hij nog wel een jaar blijft.
Het bestuur is niet gek in Deventer. Er gaat hetzelfde gebeuren als in Venlo. Investeren in het stadion is een prioriteit. De capaciteit van de hoofdtribune moet worden verdubbeld. En er moeten betere faciliteiten komen voor de sponsoren.
Wat dat betreft is het om het even. VVV of Go Ahead in de eredivisie. Maar wat Go Ahead op het moment als streepje voor heeft, is dat ze herkenbaar voetbal spelen.

21 mei 2013 om 22:08

capaciteit vergroten, investeren in huidige stadion terwijl gae ook toe is aan een nieuw stadion, ook dat kost meer dan het opgaat leveren. zeker als het eredivisieschap mogelijk eenmalig is voor de komende periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.Telstar26-16
13.FC Den Bosch26-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. JanssenMiddenvelder220
Y. RoemerAanvaller222
J. SchroijenAanvaller190
N. VenemaAanvaller31
J. CraenmehrKeeper00
L. ZimaKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

Nederland
6 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren