Update: RKC denkt naast Joachim ook aan Platje als nieuwe spits

Dinsdag, 14 mei 2013 om 17:25Peter Nusselder • Laatste update: 17:24

Nu RKC Waalwijk zich de afgelopen weken verzekerde van een langer verblijf in de Eredivisie, kan de Brabantse club zich gaan richten op het komende seizoen. Het aflopende contract met verdediger Frank van Mosselveld is inmiddels reeds verlengd, terwijl RKC nog op zoek naar een nieuwe aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat RKC Waalwijk volgend seizoen hoger eindigt dan plaats veertien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door faberge)

Joachim? Wat een waardeloze speler is dat zeg en trouwens ook een totaal ander type dan Chevalier. Ik dacht bij het lezen van de titel van het artikel eigenlijk dat het om die Midzijan ging.

14 mei 2013 om 11:18

Ja, dacht ik ook! Of die Lumu, is ook wel een leuk talent.

14 mei 2013 om 11:57

Denk niet dat ze Lumu kunnen krijgen. Hij wees diverse buitenlandse clubs al af omdat hij zich bij Willem II wou ontwikkelen. Maar goed, nu staan ze wel Jupiler League en misschien is hij dan nu van gedachte veranderd.

14 mei 2013 om 15:52

Lijkt me niet dat RKC een van deze toptalenten zal kunnen betalen

15 mei 2013 om 11:37

Lumu speelt helaas niet bij Willem II omdat hij onhandelbaar zou zijn. Ook in Tilburg gaan de geruchten over deze jongen die blijkbaar veel talent heeft maar nooit de kans krijgt het bij de tricolores te laten zien. Afgelopen weekend zouden er weer scouts van Fiorentina aanwezig zijn geweest maar wederom geen speelminuten.
Joachim is een redelijke, zei het beperkte spits. Kan de bal aardig vast houden maar mist techiek en snelheid. Bovendien valt zijn kopsterkte nogal tegen gezien zijn fysiek.

14 mei 2013 om 11:24

Dat is inderdaad een leuke speler maar is dat niet een linksbuiten? Chevalier was een spits en scoorde lekker veel goals voor een club als Rkc. Als ik hun was zou ik navraag doen voor Achabar van Feyenoord.

14 mei 2013 om 11:49

Wat een onzin. Iedereen neemt maar klakkeloos over wat zo'n Johan Derksen bijvoorbeeld te melden heeft. Joachim is een hele goede speler geweest voor Willem2. Was sterk in duels kon de bal goed vast houden en werkte altijd kei en kei hard. Hele functionele speler voor veel Eredivisie teams uit het rechter rijtje.

14 mei 2013 om 12:10

Ik heb Joachim dit seizoen regelmatig in actie gezien bij Willem2; hij is misschien niet de beste voetballer die er rondloopt in de Eredivisie. Maar zeker een zeer bruikbare kracht voor veel Eredivisie ploegen.

14 mei 2013 om 12:59

Dramatische spits. Geen snelheid, geen individuele actie, geen scorend vermogen. Kan alleen een beetje een bal vasthouden en kaatsen. Is eigenlijk een matige versie van Zeefuik, en dan vind ik Zeefuik al slecht. Nee, als RKC dit soort jongens gaat halen dan is het gedoemd tegen degradatie voetbal te spelen.

14 mei 2013 om 17:30

Een spits moet scoren en dat heeft Joachim bij een club als Willem 2 toch wel aardig gedaan

14 mei 2013 om 17:54

Joachim is een slechte speler. Voor Willem II niet en ik heb wel sympathie voor die jongen. Het klopt dat iedereen maar Derksen overneemt maar Joachim is gewoon slecht. Net zoals iedereen Demouge ook ineens slecht vind, haha. Demouge is gewoon een goede aanvaller voor Nederlandse begrippen. De heren aan tafel vergeten al snel dat spitsen alleen maar doelpunten hoeven te maken. Net zoals bij Janko, hij werd zo erg afgemaakt daar aan tafel. Maar hij is een spits en hoeft alleen maar te scoren en niet hoeft dus niet te kunnen voetballen, en Janko scoorde ook! Ik wist niet wat het probleem toch was...

14 mei 2013 om 17:56

Iemand snapte mijn vraag niet of wilde punten scoren door mij aan te geven voor een reactie met gebrek aan onderbouwing.

Nogmaals, wat was de titel? Aangezien het artikel een update heeft gehad kan ik de oude titel niet meer zien en ik ben er wel benieuwd naar aangezien jij een vergelijking trekt met Misidjan en hieronder met Lumu.

Voordat ook deze reactie verwijderd wordt omdat iemand zo vriendelijk is zal ik maar inhoudelijk reageren:

Ik vind Joachim geen goede voetballer voor RKC Waalwijk, heeft gewoon gebrek aan kwaliteit en ze moeten gewoon op zoek naar een betere aanvaller.

15 mei 2013 om 01:30

Benshop zou ook een leuke spits kunnen zijn voor Rkc, die heeft aangegeven terug te willen naar Nederland vanuit gedegradeerde Brest

Begrijpelijk, Joachim heeft mij dit seizoen overtuigd, hij kan zeker een degradatiekandidaat helpen.

14 mei 2013 om 11:41

Hij heeft je overtuigd? Hoe dan? Deze gozer kan er echt helemaal niets van! Een slap aftreksel van de witte tornado Frank Demouge..

14 mei 2013 om 12:04

Hij heeft mij overtuigd door z'n spel en inzet, hij is een goede speler voor degradatiekandidaten, dat is dan ook wel zijn top. Een slap aftreksel van ''de witte tornado''? ik moest toch even heel hard lachen, Demouge is al een slap aftreksel van zichzelf.

14 mei 2013 om 12:07

Duidelijk dat je de betekenis van het woord sarcasme niet kent. Was om even te benadrukken dat de beste man er helemaal niets van kan en lekker terug naar Luxemburg moet gaan.

Mag van mij in Tilburg blijven..

Net bekend geworden dat Rodney Sneijder ook transfervrij mag vertrekken.

Haha veel succes met deze badmeester...
Die jongen kan het eredivisie niveau echt niet aan.
Heeft de draaicirkel en snelheid van een vrachtwagen.

Bij Willem II lopen wel een paar leuke spelers rond maar die kunnen ze in Waalwijk niet betalen...

Ondanks de trekjes die Chevalier heeft is die echt wel een klasse beter dan Joachim. Kan RKC niet een topper een jaar huren van een topclub uit de eredivisie? Een Hoesen, Born/Zscusschen of Locadia iets in die trant.

14 mei 2013 om 12:12

Die born en zschusschen spelen zeker voor Twente? Ik denk dat haast niemand van hen gehoord heeft, iig niet dat ze in het rijtje Hoesen Locadia kunnen staan

14 mei 2013 om 12:57

Ernnofcg, Misschien is dat het verschil tussen jou en mij. Ik volg beloftenteams en ga naar veel beloftenelftallen. Zouden beide goeie spelers voor RKC zijn.

14 mei 2013 om 12:15

Hoesen en Locadia gaan niet vertrekken. Ik denk zelfs dat Locadia zomaar eerste spits kan worden volgend seizoen. En Hoesen is na de blessure gevoelige Sigthorsson de tweede spits dus die mag ook niet weg.

14 mei 2013 om 18:30

Hoesen was vorig jaar al in beeld bij RKC en ze hadden hem zelfs bijna op huurbasis binnen, totdat hij zich bedacht en koos voor een ontwikkeling bij Ajax. Ik weet niet wat beter was geweest voor Hoesen zelf, maar RKC was er wel beter op geworden. Ik denk alleen niet dat hij nu nog verhuurd wil worden, hij heeft zelf toch al aangegeven volgend seizoen topscorer bij Ajax te willen worden?

14 mei 2013 om 18:46

Ik weet wel zeker dat Ajax de beste stap is geweest voor Hoesen. Hij heeft een speciaal traject doorlopen zodat hij fysiek sterker werd en op specifieke punten zichzelf kon ontwikkelen. Daardoor heeft ie pas aan het eind van het seizoen speelminuten gemaakt.

Maar zolang Sigthorsson bij Ajax speelt zal Hoesen 2e spits zijn. Tenzij hij zich dusdanig
ontwikkeld dat hij Kolbeinn voorbij gaat.

Dat was inderdaad ook het eerste waar ik aan dacht. Hoessen en Locadia kan RKC natuurlijk nooit halen, beide spitsen zitten bij de A-selectie, Hoessen moet concurreren met Sightorsson en Locadia met Matavz waarbij ik niet uitsluit dat ze zelfs eerste keus worden op de nr.9 positie.

Maar een Mirko Born moet toch mogelijk zijn, die krijgt in Enschede niet heel veel speeltijd en voor Fc Twente zou dat toch ook gunstig zijn, of misschien Te Vrede van Feyenoord een jaartje huren totdat je een goede kandidaat om te kopen gevonden hebt?

Joachim kan een redelijke spits zijn voor RKC. Hij is geen topper, maar hij werkt wel hard. Misschien kunnen ze ook naar Castillion kijken, want die keert weer terug bij Ajax, maar hij heeft Sightorsson en Hoesen voor zich.

14 mei 2013 om 12:36

Heracles wil Castillion behouden. En ik denk dat hij het daar ook wel naar zn zin heeft.

14 mei 2013 om 12:40

Castillion hoeft van mij niet meer, die hebben we al een seizoen gehad, en die deed het eigenlijk vrij triest..
Joachim hoeft ook niet van mij.. De draaicirkel van een oud-russische onderzeeër..

Hoop dat RKC dit seizoen verder kijkt dan hun neus lang is..

14 mei 2013 om 12:53

Jack Tuyp van Volendam? Is dat niet iets?

14 mei 2013 om 14:35

Castillion komt niet in de A-selektie. Castilion kan nl iets niet..en dat heet: voetballen. Bij RKC nog n wedstrijd of 25 mogen meedoen, bij Heracles nog een wedstrijd of 15. Enkel omdat het label 'jeugdbelofte bij Ajax' erop geplakt was...
Soms zien coaches door de bomen het Bosz niet, ...he Heracles?

14 mei 2013 om 18:33

Castillion kwam bij RKC elke wedstrijd 1op1 met de keeper, maar schoot ze 9/10 keer niet in de goal. Die jongen heeft zich bij RKC niet populair gemaakt, hij werd niet voor niets derde keus achter Ten Voorde en Schet.

14 mei 2013 om 14:31

Joachim goeie spits voor Rkc, maar beetje medium scorend vermogen, en ik zie ook niet veel andere scorende spelers bij RKC dus daar moet dan wat aan gedaan worden.

14 mei 2013 om 18:34

Dat komt waarschijnlijk omdat je alleen elke zondagavond maar een uurtje naar de eredivisie kijkt op tv

14 mei 2013 om 20:07

Nogal stoer.
Jij wint, jij bent de echte voetbalfan die elke wedstrijd 90 minuten lang kijkt. Dikke baas zoveel respect yo yo.
Ik ben inderdaad geen Willem II supporter maar wat ik van Joachim heb gezien is gewoon prima, en meer dan prima voor Rkc. Dus wat loop je nou gek te doen.

Kan men beter bij Twente aankloppen voor een talentvolle aanvaller , Born is wel een leuke optie en met hun manier van spelen dat positieve verzorgde en aanvallend daar past zo'n spits ook goed in.

Een Bel Hassani zou voor RKC ook helemaal geen verkeerde aanvallende versterking zijn , heeft als het goed is een aflopend contract en zou ik graag een stapje hoger willen zien.

14 mei 2013 om 17:50

Lieder gaat terug naar Vitesse denk ik of had Lieder een contract getekend dat is me dan ontgaan.

14 mei 2013 om 18:10

Lieder heeft destijds contract voor 2 jaar getekend dus loopt tot medio 2014.

14 mei 2013 om 18:17

Oke dank je wel. Wist ik niet meer.

Höcher? Ik verbaas me ook toen ik hoorde dat Joachim Chevalier moet gaan vervangen. Joachim is geen socrende spits maar een schaduwspits of nummer 10. Dat is bij willem II wel bewezen.

RKC moet lekker Serrarens halen van Almere, groot talent, behendig snel en sterk.

Dat is idd beter dan Joachim. Maar ik zou niet weten wie Ajax eventueel wil gaan verhuren. Ze hebben aan Cambuur vandaag laten weten dat ze nog niet weten welke spelers er verhuurd mogen worden. Maar misschien van Kessel. Verder zou ik het niet weten neem aan dat ze voor een spits gaan. En natuurlijk ook de verdediging dan zal Dijks een mooie optie zijn. RKC zal volgend seizoen wel een nieuwe verdediging hebben. Op van Mosselveld na zal de rest wel vertrekken. Maar van Gelder gaat er wel voor zorgen dat we een mooi elftal hebben volgend seizoen.

Als Sparta niet promoveert, zou ik proberen Calabro van Sparta te halen. Prima spits, die denk ik heel goed bij RKC past.

14 mei 2013 om 18:18

Calabro is zeker een goede spits voor RKC.

14 mei 2013 om 19:34

Ja die zou best s kunnen passen bij ons Rkc. Kijken hoe Sparta het in de navompetitie doet, wanneer is de eerste wedstrijd?

Ik vertrouw echter gewoon op Janus van Gelder. De beste man kiest al voor het zoveelste jaar op rij de juiste spelers uit voor Rkc. Bovendien tovert hij overal wel een opvallende naam vandaan; vorig jaar Sno, dit jaar Sneijder en Chevalier (ja, Sneijder was wisselvallig) en volgend jaar vast wel weer een speler of talent dat niemand verwacht had. RKC profileert zich al sinds jaar en dag als opleidingsclub en elk jaar zijn er weer waardevolle talenten die kiezen om de opstap bij RKC te maken. Zoet, Jozefzoon, Martina (verkoos basisplaats RKC toch nog boven meer geld bij Roda), Lieder... Ik ben zeer benieuwd!

Nounou..dat is me een goed rijtje van van Gelder!
-zoet gehuurd, niet gehaald dr v Gelder
-koemannetje ruzie met Sneijder en Chevalier
-lieder is net zo goed als Castillion en onze Luxemburger
-martina viel me tegen dit seizoen
En soms ws idd Jozef behoorlijk, maar vn begin van het seizoen vanaf links, mn de eerste wedstrijd tegen Psv. Daarna oest ie op rechts omdat Boukhari er ineens in kwam via Erwin, en die moest natuurlijk meedoen.
Bij Volendam, Dordt lopen 2, 3 aardige onderbetaalde voetballers rond

14 mei 2013 om 20:29

Van Gelder haalt al jaren met beperkte middelen goede spelers voor een club als Rkc, het is niet voor niks dat ze er elk jaar vrij gemakkelijk in blijven!

63 doelpunten in 155 wedstrijden, Joachim is een prima spits voor een club als Rkc!

@kwartier wat ben je toch een naar manneke op internet. Hier en op andere site's.
RKC doet het gewoon goed met de mogelijkheden die ze hebben. je bent een semi racist altijd zeiken op donkere spelers en spelers met een marokkaanse achtergrond. Je vergeet zeker dat we vorig jaar heel de voorhoeden hadden verloren dus natuurlijk was het dit jaar minder. Ik heb 1 tip voor je koop een scc van fcdb.

Van mij part mag Platje per direct verkassen naar Waalwijk. Het liefste breng ik hem nog op m'n step of fiets. Platje heeft helemaal geen kwaliteiten voor Nec. En ik denk dat NEC toch echt een stuk hoger is dan Rkc.

14 mei 2013 om 22:00

Dacht dat ie toch vrij redelijke seizoenen had gedraaid bij jullie Nec, of vergis ik me? Van zn Volendamse tijd kan ik me herinneren dat t een super-sub was, scoorde meestal.
Aan de andere kant: Platje is een man met een eigen mening, steekt ie niet onder stoelen of banken (ik vind dat prima), maar Chevalier moet nou juist kennelijk weg omdat ie eigenwijs was...beetje tegenstrijdig, los van het veit dat ik de Franzoos nog wel wat beter vind dan de Volendammer.

14 mei 2013 om 22:57

Naja als je puur naar de statistieken kijkt(9 goals in 33 wedstrijden) zou je misschien zeggen dat hij het redelijk heeft gedaan. Maar dit bewijst maar weer eens dat je nooit alleen op statistieken af moet gaan. Platje is gewoon een matige voetballer, die 9 goals scoort waar bijna elke andere willekeurige spits er minimaal 15 had gemaakt met de kansen die Platje heeft gehad. Daarbij springt elke bal 3 meter van zijn voet af, speelt onnodige energie door te jagen op kansloze ballen om vervolgens staan te slapen wanneer er echt gejaagd moet worden. Als RKC bereid is er zelfs nog een kleine transfersom voor te betalen breng ik er hem achterop de fiets naartoe.

Platje lijkt me een prima keuze voor Rkc. Hij gaf aan niet helemaal gelukkig te zijn bij Nec, dus er is ook een kans dat hij wil vertrekken.

Van mij mag Chevalier dan naar NEC komen. Ik vind hem beter dan Platje.

sno traint toch mee bij rkc

Joachim zou een zeer bruikbare speler voor RKC kunnen zijn. Hij komt van F91 Dudelange in Luxemburg en heeft van ver moeten komen om aan te haken bij het niveau van de Eredivisie. Qua kracht en condititie heeft hij enorme stappen gemaakt, daarnaast heeft hij bij Willem II een belangrijke rol als aanspeelpunt gespeeld in de voorhoede. Als hij deze lijn weet voort te zetten (en daar acht ik hem toe in staat) dan is hij zeker in staat het Eredivisieniveau blijvend aan te kunnen en ook zijn rendement te verhogen. Met 6 doelpunten en zijn belangrijke rol voorin bij Willem II vind ik dat hij het voor zijn doen prima gedaan heeft, vooral als je bekijkt waar hij vandaan is gekomen. Daarnaast is Joachim met zijn uitstekende mentaliteit zeker geen Chevalier die voor onrust zal gaan zorgen maar juist positieve energie uitstraalt op de ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TahiriMiddenvelder281
L. DaneelsAanvaller282
S. BakariAanvaller271
K. LamprouKeeper290
F. StokkersAanvaller265
R. van der VenneMiddenvelder244
S. SowAanvaller231
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

3 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren