Wigan Athletic laat geweldig sprookje uitkomen en wint FA Cup

Zaterdag, 11 mei 2013 om 20:09Erik van Dam • Laatste update: 23:52

Wigan Athletic heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubhistorie beslag gelegd op de FA Cup. Makkelijk ging het niet, maar dankzij een dapper strijdend collectief op Wembley werd het favoriet geachte, maar mat spelende Manchester City toch het nakijken gegeven. In de eerste minuut van de blessuretijd kopte Ben Watson zijn team dik- en dikverdiend naar de overwinning (0-1). Het is de eerste serieuze trofee voor de club uit Greater Manchester.

/

In de competitie maakte Wigan dit seizoen weinig indruk en nog steeds is het niet veilig van degradatie, maar daar was zaterdag niets van te zien. Het team van Roberto Martínez speelde gedurfd, aanvallend en initiatiefrijk en was in de tiende minuut al dicht bij de openingstreffer. Arouna Koné verzond een voortreffelijke steekbal richting Callum McManaman, die aannam en Matija Nastasic goed uitkapte. Vervolgens schoot hij in kansrijke positie echter ruim voorlangs het doel van Joe Hart.

Er kwamen meer kansen voor Wigan. Shaun Maloney mikte van redelijke afstand echter naast en McManaman bekroonde een wereldactie in de 36ste minuut niet met een goal. Hij kapte Hart tot tweemaal toe uit, maar schoot vervolgens vermoeid op de rug van Pablo Zabaleta. Tegenover het spervuur van the Latics stond één serieuze kans voor de afgetreden landskampioen. En die was groot ook: Carlos Tévez ontving de bal van Samir Nasri, maar trof keeper Joel Robles.

/

Na rust oogden het positiespel en de aanvalsgolven van Manchester City gestroomlijnder. Sergio Agüero was al snel dicht bij een doelpunt; Emmerson Boyce voorkwam met een prima interventie dat de Argentijn het net vond. Kort daarna appelleerden El Kun en al zijn teamgenoten voor een penalty, toen Paul Scharner hem vloerde. Arbiter Andre Marriner weigerde die echter te geven en hield het daarmee erg spannend op Wembley. Roberto Mancini verbeet zich intussen aan de zijlijn.

De opwinding bleef alom voelbaar, zeker toen Maloney een kwartier voor tijd (wellicht per abuis) de bovenkant van de lat trof met een vrije trap. Voorzitter Dave Whelan keek vanaf de eretribune gespannen toe of Wigan nog zou scoren en kreeg nog meer hoop, toen Zabaleta zes minuten voor tijd zijn tweede geel ontving en het veld verliet. De droom werd uiteindelijk ook werkelijkheid toen invaller Watson de bal in de kruising kopte uit een corner van Maloney. De laatste minuten tikten weg, maar brachten City niet meer de ommekeer.


Poll

Ik gunde het Wigan Athletic meer dan Manchester City


Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door exquisite)

Prachtig!!!!
Ik gun dit Wigan meer dan van harte!

11 mei 2013 om 20:14

Haha geweldig dit!!! Zwaar terecht city had een paar kansjes in de eerste helft maar in de tweede waren ze nergens.

Terechte rode kaart ook, mooie goal van de invaller. Dit bewijst weer eens dat city niet de prijzen kan kopen. Er moet een team staan.

City werd regelmatig weggetikt vandaag.

Lwuke wedstrijd ook

11 mei 2013 om 20:28

Buiten het feit dat het Wigan van harte is gegund vind ik het heerlijk dat dit City in de finale geklopt is. Heb verder niks tegen City als club zijnde maar als je zo een finale in gaat met een soort misplaatste arrogantie waarmee ze ook al de afgelopen 2 jaar in de CL vroegtijdig ten onder gingen.

Daarbij hoor ik altijd van Mancini dat hij vind dat hij het zo geweldig doet, een van de slechtste trainers die ik in de afgelopen jaren in Engeland heb gezien. De man parasiteert op de individuele kwaliteiten van Kompany, Toure, Aguero, Nasri, Silva en Tevez. Het enige waar hij verantwoordelijk voor is is dat er homogeniteit in de groep is maar het team hangt als los zand aan elkaar wordt niet gezamelijk druk gezet, telkens maar 1/2 spelers in beweging. Het is echt een aanfluiting. Als je dan nog eens in de 60/70 minuut je spits eruit gaat halen voor een controlerende middenvelder.

11 mei 2013 om 20:29

Commentator: Remember this: Wigan side costs 11 million. Man City squad costs more than 300 million quid :D Geweldig.

11 mei 2013 om 20:55

Komt de theorie van Cruijff weer uit:
Cruijff: 'ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken'

11 mei 2013 om 21:05

Precies daarom staat city 2e en wigan 18e je kan altijd stunten maar als je systematisch succes wilt halen heb je geld nodig klaar!
Wigan gefeliciteerd het is jullie hartelijk gegund

11 mei 2013 om 21:14

Frhich ik ben het met je eens, iedereen denkt nu dat je met een zak geld geen doelpunten kunt maken.
Maar ik weet wel iemand die de angstgegner is van Johan Cruijf zn ajax : Ronaldo.
ON : Gefeliciteerd wigan, nu vrolijk degraderen want ik hoop dat NU en Sunderland blijven

11 mei 2013 om 21:19

wijze woorden...

11 mei 2013 om 22:59

Haha, ik wil zo graag dat Aston Villa, NU, Sunderland en Wigan allevier in de PL blijven. Wel mooi dat het zolang spannend blijft met 20 teams in de competitie.

Volkomen terecht, het is Martinez en Whelan gegund! Macmanaman man of the match! En Mancini wat een coward ben je.

11 mei 2013 om 20:52

Ik vind niet dat Mancini alle schuld moet krijgen, tuurlijk speelde hij een beetje in dit verlies maar de spelers waren gewoon niet gemotiveerd genoeg en deden hun werk niet goed. Gelukkig maakt Wigan dan de goal, maar de spelers hebben wel een groot probleem hier...

11 mei 2013 om 21:49

Het probleem is dat de spelers van City wel vaker motivatie problemen hebben.
Ik denk ook niet dat het puur aan Mancini ligt maar er moet eigenlijk wel de bezem door de selectie van City.

11 mei 2013 om 21:50

Dit is wel de schuld van Mancini. Pantilimon keepte alle wedstrijden van FA Cup en deed hij dat geweldig zonder tegendoelpunten. Mancini had eerder gezegd dat Pantilimon ook de finale gaat keepen. Maar hij heeft niet zijn woord gehouden. Hij zet Hart onder de lat en Pantilimon op de bank. Pantilimon is groot en sterk in kopduels. Hij kan lange ballen makkelijk vangen. De tegendoelpunt was een lange bal uit een corner. Precies wat Hart moeilijk kan vangen. Dat had hij ook moeite mee tegen Ajax.

11 mei 2013 om 21:57

Zo een balkan je zeer moeilijk vangen, zo een bal is hoog, dipt snel en het belangrijkste heeft heel veel snelheid.
Bij ons scoort JT altijd zulke goals keepers kunnen daar niets aan doen want het gaat heel snel. Ik weet zeker dat Pantilimon het ook niet had gehouden...

11 mei 2013 om 23:00

Koné speelde in mijn optiek beter, Macmanaman is natuurlijk een heerlijke speler maar gaat gewoon te vaak voor eigen succes. Dat is begrijpelijk, en al helemaal in een finale. Toch vond ik Koné beter omdat ik hem gewoon niet heb kunnen betrappen op een fout.

12 mei 2013 om 07:38

Is di mcmanaman familie van die ene mcmanaman die bij real heeft gespeeld?

Speelde een goede match

12 mei 2013 om 22:02

Ik heb even gegoogled, omdat het een naam is die niet heel veel voorkomt zou het maar zou kunnen, maar ze zijn geen directe familie voor zover ik weet
http://web.orange.co.uk/article/gaffer/steve-and-c...

Een overwinning van het voetbal en een fantastisch moment voor de voetballiefhebbers; Wigan Athletic met het kleinste budget van de Premier League wint van de miljonairs van Manchester City. Genieten geblazen dit en van harte gefeliciteerd Wigansupporters!

11 mei 2013 om 20:16

De opstelling van Wigan kosten in totaal 11 miljoen pond en die van City kosten 235 miljoen pond. Spreekt boekdelen.

11 mei 2013 om 20:21

Fantastisch toch en wat speelde Macmanaman een fantastische wedstrijd zeg! Ik heb dan wel niets met Wigan Athletic, maar dit is wel prachtig om te zien.

11 mei 2013 om 20:16

'een overwinning van het voetbal'. Wat een populistische uitspraak. Waarom is het een overwinning van het voetbal ? Wigan heeft verdiend gewonnen omdat ze meer hebben gescoord dan City.

11 mei 2013 om 20:20

Niet lullig bedoelt maar als Barcelona verliest van een klein la liga team is het ook een overwinning van het voetbal? Volgens mij geeft Barca net zoveel uit als city.

11 mei 2013 om 20:21

en daarbovenop is Barcelona haar voetbal enorm saai.

11 mei 2013 om 20:24

Een overwinning van het voetbal is het zeker, Manchester City heeft de gehele wedstrijd ontzettend laf gespeeld met al haar miljonairs in het elftal terwijl Wigan met beperkte middelen gewoon zeer behoorlijk voetbal laat zien. Dus ja; een overwinning van het voetbal.

Frikx, het uitgavenpatroon van Manchester City en Barcelona zijn wel iets anders hoor. Verder weet je ook hoe ik denk over het transferbeleid van m'n club, dus daar hoef ik volgens mij ook niet meer op in te gaan. Verder wil ik het eerlijk gezegd niet eens hebben over Barcelona, daar gaat het namelijk ook helemaal niet om. Laten we gewoon lekker genieten van deze overwinning van Wigan!

11 mei 2013 om 20:27

@guaporta

Nouja, voor Sanchez, Villa, Mascherano, Alves, Song, Fabregas is gewoon ook veel te grof betaald.

11 mei 2013 om 20:31

Dat bedoel ik Frank_lfc, volgens mij is het wel duidelijk hoe ik over het transferbeleid van de afgelopen jaren denk van Barça; bar en bar slecht. Dus nogmaals; ik wil het niet hebben over Barça, laten we gewoon lekker genieten van Wigan dat hier gewoon een fantastische prestatie neerzet!

11 mei 2013 om 20:44

@guaporta

Jij bent inderdaad wel een objectieve Barcelona supporter is mij opgevallen. Eigenlijk geven best een hoop topclubs nog veel uit, ook Bayern bijvoorbeeld 40 miljoen voor Javi Martinez was niet per se nodig geweest, maar goed nu begint deze discussie een beetje offtopic te worden .

On:

Echt knap van Wigan Athletic om de FA Cup te winnen, ik gun het ze van harte!
Buiten dit hoop ik dat zij ook niet gaan degraderen. Martinez heeft het toch goed voor elkaar gekregen wat betreft deze cup!

11 mei 2013 om 21:35

en voor carrol en downing ,henderson hebben jullie ook goed gezien he of dat ssuarez jullie enige ster speler is

Hahaha dit is wel leuk.

Gefeliciteerd Wigan en Martinez, jullie hebben het totaal verdiend.

Ze hebben al meer gewonnen dan Arsenal de laatste jaren, proficiat Wigan.
Dik verdiend op basis van deze wedstrijd.

11 mei 2013 om 20:15

Deze is wel hard man, waarom zeg je zo iets???

Hehe.

11 mei 2013 om 20:16

Geef maar toe dat het grappig is.
Neenee, gewoon respect voor Wigan.

11 mei 2013 om 20:19

Ik vind Arsenal wel mooi voetballen en goed beleid voeren, maar je post heeft inderdaad een lach getoverd op mijn gezicht.

Wigan flikt dit één keer in de tig jaar, dus ze mogen zeker genieten.

11 mei 2013 om 20:21

Als Arsenal-sympathisant kan ik hier de humor wel van inzien, hoor. Maar volgens mij puilt de recente prijzenkast van Liverpool ook niet uit. Hopen op betere tijden voor beide clubs, en ik gun het Wigan Athletic van harte!

11 mei 2013 om 20:23

Voila, zo een reacties daar doe ik het voor.

Mei maand is Wigan maand, goed gedaan boys congratz.

11 mei 2013 om 20:26

Dinsdag gaan ze helaas met nul punten naar huis, en degraderen ze, dus of het verder echt hun maand wordt?

The latics!!! Dit is geschiedenis. Van een club die op degradatie staat om te winnen van een club met 100 keer de begroting is zeer zeer zeer speciaal. Gefeliciteerd Wigan jullie hebben het verdiend.

BTW : Verbaasd me niets al Roberto vandaag wordt ontslagen.

11 mei 2013 om 20:17

Moet je je voorstellen dat als ze straks degraderen ze nog wel spelen in de El

11 mei 2013 om 20:18

Roberto Manicini dan hé :P

Geweldige prestatie van Martinez en zijn mannen

Respect!

12 mei 2013 om 10:24

@bestistthepl,

inderdaad. Wat ik ook niet begrijp van Manchini is dat hij altijd weer wat te klagen heeft. Het is nooit zijn schuld, of de schuld van het team. Het zijn altijd de randzaken waar Manchini over begint. De ene keer is het veld niet goed, de andere keer zat de scheids niet mee. Nu is hij weer boos op de clubleiding. Als ze ooit nog wat willen bereiken in Europa hebben ze een winnaar nodig als coach.
Het zou me dan ook niks verbazen als Manchini aan het einde van dit seizoen zijn koffers mag gaan inpakken.

hopelijk wordt mancini ontslagen, want met zone team zone prestatie afleggen das gwn een scande !!

11 mei 2013 om 20:21

Ik hoop het eerlijk gezegd niet. Als Mancini nog een jaar aanblijft zal het volgende kampioenschap tussen United en Chelsea gaan.

11 mei 2013 om 20:30

Ze hebben waarschijnlijk een akkoord met een Pellegrini, en als hij het niet wordt word het wel een andere coach, Mancini wordt zeker weten ontslagen.

Dit komt erg onverwacht, had verwacht dat city zou winnen maar gelukkig heeft wigan gewonnen

Wat kan voetbal toch mooi zijn. Genieten dit. City met de selectie van tienduizendmiljoen afgetroefd door Wigan. Prachtig.

Feest er helemaal op, hahah een community shield zal misschien gaan tussen een team uit de pl en een uit de n-power league, maar het is hun gegund. Hopen dat ze zo afgeleid raken dat ze dinsdag verliezen van Arsenal met 5 goals verschil.

Een standbeeld voor Roberto Martinez, een voorbeeld voor alle trainers ter wereld.

11 mei 2013 om 20:34

Dat gaat nou net te ver, niet overdrijven.

Dit gaat Mancini definitief de kop kosten

Wigan!! Wow wat was City slecht... en Barry wat een prutser lol. Wigan dik verdiend gewonnen idd!

Inzet en passie wint van het grote geld

Wat een afgang voor die Citymilionairs zeg!

Haha, weer de zinnen uit de kast: 'voetbal wint van geld!'

Laten we ermee kappen.

Leuk voor Wigan!

City heeft alleen oog op de competitie en de Cl.

11 mei 2013 om 20:16

Zoveel oog hadden ze dit seizoen niet echt op de CL hoor leek het :P

11 mei 2013 om 20:21

Hahaha, ik bedoelde eigenlijk de beleidsbepalers en de financierders(/sjeiks). Zij rolden hun ogen, maar Mancini hield ze juist dicht. Dit is het resultaat dus.

De sjeik ligt echt niet wakker van deze prijs, hij wil alleen de allerbelangrijkste competities binnenslepen.

11 mei 2013 om 20:37

The FA cup staat bekend als een grote prijs in Engeland, als je de FA cup hebt gewonnen is je seizoen al redelijk geslaagd.

11 mei 2013 om 20:41

C-t-b

Je hebt gelijk, het is inderdaad een prestigieuze prijs.

Maar in de ogen van de sjeik stelt de FA cup echt niks voor, hij wil alleen de cup met de grote oren en de competitie binnen hebben.

11 mei 2013 om 20:55

Hahahaha ja ik snap je. Mwah ik denk dat de sjeik best blij is met de winst van de Fa-cup hoor, het blijft veruit de meest prestigieuze nationale beker die je in Europa kan winnen. Staat mooi naast de troffee van het landskampioenschap en de eventuele EL beker. Maar ja, vergeleken met de CL stelt geen één clubprijs echt iets voor natuurlijk. Toch frappant dat de spelers zich dat niet echt realiseerden.

11 mei 2013 om 20:22

Hoezo ermee kappen?

City de rijkste club verliest van Wigan de armste club. Ongelofelijk maar waar.

11 mei 2013 om 20:43

Elke club koopt om te overleven.

Bayern heeft 37 miljoen gespendeerd aan Gotze, terwijl ze genoeg alternatieven hebben op zijn plek. Als City dat had gedaan, dan waren ze een ordinaire koopclub, maar Bayern is ultra sympathiek!

11 mei 2013 om 20:56

Maar Bayern heeft met Badstuber, Alaba, Lahm, Sceweini, Kroos en Muller zes man uit eigen opleiding in de basis staan. Dat je de overige vijf toppers niet voor een appel en een ei kan kopen dat accepteert iedereen ook wel.

City heeft de gehele eerste 22 de afgelopen 3 jaar bij elkaar gekocht zo ongeveer, dat is een belangrijk verschil :P

11 mei 2013 om 21:32

Alaba is geen eigen jeugd hoor. Komt van een Oostenrijkse club.

Verder heb je wel gelijk over de rest .

12 mei 2013 om 12:11

@jordinhoo

Klinkt leuk, maar is feitelijk niet waar. Kroos komt van Rostock en Alaba van Austria Wien.

Haha Manicini dacht natuurlijk ik word toch ontslagen als zij het mij niet gunnen gun ik ze ook nix...

Prachtig dit.

Gefeliciteerd Wigan en Roberto Martinez, dik verdiend.

Vind het alleen jammer dat vz altijd van die subjectieve titels heeft. Vreselijke journalistiek altijd.

11 mei 2013 om 20:17

Ik krijg het er ook van. ' Dikverdiend' hoefde eigenljk niet. Maar ja, ze waren duidelijk voor Wigan hier op voetbalzone.

11 mei 2013 om 20:18

zo te zien hebben ze het voor jou aangepast.

Fantastisch, een schitterende kleine club die de finale wint van een stel egoïstische overbetaalde 'supersterren' en dan nog dikverdiend ook. Geweldig!

Gefeliciteerd Wigan en Martinez het is jullie gegund.

City was vandaag een drama, geen controle of goeie combinaties het was allemaal slap en slordig. Ook bijvoorbeeld Aguero, Nasri en Silva speelde een afschuwelijke wedstrijd. Martinez heeft het tactisch zwaar gewonnen van Mancini. Dat was in alles duidelijk, Wigan speelde compact en liet City op geen een moment gevaarlijk zijn, ook de keeper was van grote waarde. Kone, Macmanaman en Maloney (met name in de slotfase waren fenomenaal. Kompany en Nastasic hadden hun handen vol aan Kone en Clichy met Macmanaman.

Weer een geweldige prestatie van Martinez met een beperkte budget wint hij terecht van het steenrijke City. Het is hem gegund.

Gefeliciteerd Wigan!
Achteraf kan ik er van genieten dat Wigan de beker heeft gewonnen.

City speelde slecht. Ik kan niet geloven dat Mancini nog steeds daar zit. Daar gaat Mancini!

Schande,schande

Niet te geloven dit . Je speelt tegen de nummer 17 en dan kan je niet eens winnen, sterker nog Wigan was een stuk beter dan City.

Gefeliciteerd Wigan, nu maar hopen dat ze in de BPL blijven.

haha heerlijk Mancini Out!!!

Gefeliciteerd wigan fans!!

Dik verdient gewonnen, vooral in de tweede helft hangde het doelpunt in de lucht.. Leuke pot en een zeer zwak city!!

man city wil maher na de beker wedstrijd van nl, maar als hij deze wedstrijd heeft gezien kan ik niet geloven dat je voor zo club wilt spelen. Ongelooflijk

Geweldig mooi.

Dik verdiende overwinning en prachtig voor Wigan, dat het dit jaar niet makkelijk heeft en lijkt te gaan degraderen. Niettemin probeert Martinez wel positief te voetballen met Wigan en is dit een beloning daarvoor.

De passie was er zeker bij wigan maar bij city echt niet! Ik gun het wigan van harte gefeliciteerd!

Wat speelde Mcmanaman en Joel een fantastische pot aan de kant van Wigan , vooral Joel heeft City onthouden van doelpunten in de eerste helft vooral de redding op de inzet van Tevez was echt van wereldklasse.

Atletico leid toch steeds weer goeie keepers op want deze Joel staat ook te boeken als talent en dan hebben we ook nog David Gil wat echt een toekomstige topper is.

Als Courtois vertrekt hoop ik dat Joel het samen met Asenjo mag gaan uitvechten , ze hebben geen nieuwe keeper nodig want beide hebben kwaliteiten genoeg en dan Gil als 3e keeper er achter die langzaam gebracht kan gaan worden.

Mcmanaman moet hoe dan ook behouden worden voor de Premier League wat er ook gebeurd met Wigan , speler waarvoor je gaat zitten.
Fantastisch voor Martinez , als hij ze er in houd kan hij met opgeheven hoofd afscheid nemen als een van de succesvolste coaches van Wigan en een mooie stap maken naar Everton , levert al jaren vakwerk af.

Mooi voor Wigan.
Hopelijk blijven ze in de Premier League.

Mooie voor Wigan, echt geweldig dat zij zo'n koopclub zonder beleid eruit kegelen!
Hopelijk wordt Mancini direct ontslagen en komt er eindelijk een fatsoenlijke coach ala Pellegrini.die er structuur in komt brengen.

Een PSV scenario voor City. Proficiat voor Wigan !

11 mei 2013 om 20:39

inderdaad, alleen de community shield

Ik denk dat clichy dolgedraaid naar huis gaat. Man o man die macmanaman heeft hem alle hoeken van het veld laten zien geweldige speler zeg. Gefeliciteerd wigan dik verdiend ze spelen echt leuk voetbal jammer dat arsenal moet winnen anders had ik het ze wel gegund .

Echt fantastisch, de vergelijking met Mcmanaman en Aguero spreekte boekdelen. De Wigen-aanvaller wilde dolgraag winnen en speelde weergaloos en met bomvol energie, terwijl de richboy Aguero er kalmpjes bij liep en totaal geen werklust toonde.

Prachtig!

Zo Wigan speelde echt goed, petje af voor dat collectief.

Manchester city wist niet echt kansen te creëren, tot aan de 16 kwamen ze en verder niet.

Arouna Kone is echt een hele goede speler geworden. Ik kan me de wildeman nog bij PSV herinneren, maar dit is een hele andere Kone. Hij lijdt bijna geen balverlies, is snel, en behoudt het overzicht. Vandaag heeft hij volgens mij niet één keer de bal verloren. Mcmanaman is echt een geweldig dribbelaartje, maakte de gehele verdediging kapot.

Aan de kant van Manchester city was alleen Yaya Touré goed, de rest viel tegen.

Mooie finale voor Wigan en wat een dikke prijs hebben ze gewonnen zeg, ongelooflijk

Haha dit is echt prachtig. Ik gun het Wigan echt van harte. Jammer voor ze dat ze waarschijnlijk degraderen maar met deze prijs op zak en het fundament wat Martinez heeft gebouwd gaat ervoor zorgen dat hij daar een legende blijft.

Wigan blijft toch een leuke club met een goede coach die zijn team altijd wil laten spelen. Deze prijs gaat daarom al verdiend naar Wigan en hopelijk blijven ze in de Premier League.

Haha, ik dacht: ik ga leren voor mn examens want Man City maakt toch wel gehakt van het nietige Wigan. Guessed whrong. Maar goed, leuk voor Wigan. Geeft die club een enorme boost, supporters hebben nu nog meer vertrouwen in de club zijn kunnen en hopelijk kunnen ze volgend seizoen weer een goede prestatie neerzetten.

ik weet nu zeker dat mancini ontslagen wordt hahahaha

Man City, het PSV van Engeland! Met dat budget, zo'n wedstrijd op de mat leggen...verschrikkelijk!

Komt er nou nog zo'n ''engelse Johan Cruijff Schaal'' ?? Een wedstrijd tussen de bekerwinnaar (wigan) en de kampioen (manu)....

11 mei 2013 om 20:36

Volgens mij hebben ze zoiets wel in Engeland, want ik zag net een tweet dat de eerste prijs van Moyes tegen Wigan gehaald zou kunnen worden... Ik durf het niet met zekerheid te zeggen!

11 mei 2013 om 20:39

Is er toch altijd al geweest?

11 mei 2013 om 20:45

ja aan het begin van het seizoen, vroeger heette dat de Charity Shield weet niet hoe het nu heet

11 mei 2013 om 20:51

Het heet nu FA Community Shield.

Klasse van Wigan!
Zo zie je maar weer dat je met veel vechtlust en passie veel verder komt dan een zak geld! Mooi resultaat!

wat kan voetbal soms toch mooi zijn hé ......city met lege handen , waar zijn de noisy neighbours nu ??

Dit vind ik gewoon echt fantastisch, al die koopclubs zoals City en PSG die denken dat ze zo maar even de top van Europa kunnen gaan worden, op papier zijn ze echt ontzettend sterk maar als een team is het echt duizend keer niks. Hopelijk gaat City nu eindelijk eens beginnen om een echt team te bouwen en niet dat ze deze zomer weer allerlei "top" spelers halen die uiteindelijk toch niks kunnen forceren.

11 mei 2013 om 21:09

een beetje hypocriete reactie, aangezien het huidige Bayern ook uit bijna alleen maar gekochte spelers bestaat.

Ribery, Robben, Martinez, Neuer, Shaqiri, Dante, Mandzukic, Gomez.

11 mei 2013 om 22:37

Elke club bestaat uit "gekochte spelers" hoe wil je anders aan spelers komen? En jij weet precies wat ik bedoel met koopclubs. Koopclubs zijn clubs die een paar jaar geleden nergens voor speelde en die nu plotseling dankzij een rijke investeerder de hele voetbalwereld op hun kop zetten met hun belachelijke grote uitgaven. Bayern speelt al ontzettend lang elk jaar opnieuw mee in de top van Europa en ze doen het ook nog op een gezonde financiële wijze.

Mooi dat zo'n club dit kan winnen. Het blijkt eens te meer met geld kun je geen prijzen kopen

Man. City laat zich tegenwoordig het kaas van het brood eten, want ze zijn in veel meer in staat met deze goede miljoenenploeg. Daarentegen gun ik het Wigan heel erg!

Jaaa!!! prachtig voor Wigan en Martinez. Wigan Europa in!

Elke voetballiefhebber moet deze wedstrijd koesteren. Dit is gewoon heerlijk! Ik schat dat vroeger of later City deze nederlaag gaat revancheren, maar voor nu ben ik erg blij. Ik zou nu voor heel veel geld de gezichten willen zien van die sjeiks. dit is priceless!!!

Beetje zelfde beeld als in Nederland, AZ heeft in de competitie slecht gepresteerd maar wint wel de beker.
Psv koopt een hoop spelers in Mindere mate dan City maar haalt ook geen enkele "echte" prijs.

Kone speelde goed zeg! Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn

Prachtig prachtig voor Wigan en Martinez natuurlijk. Ik hoop dat er binnenkort een club aan gaat kloppen bij Martinez (everton?) want het zou zonde zijn als Wigan zou degraderen en hij er blijft. Al zou het hem ook sieren om Wigan trouw te blijven natuurlijk maar ik zie hem liever gewoon in de Premier League.

Wedstrijd gezien. Beeld was duidelijk en helder. Wigan maakte het spel.
Heeft een aantal leuke spelers. Terechte goal en terechte winnaar!

Wigan word de 2e Birmingham city. Een beker pakken en ook degraderen. Mooi dat Martinez een prijs heeft gepakt. Toch een bekroning op zijn goede werk de afgelopen jaren.

Geweldig toch alleen jammer dat ze straks wellicht degraderen. Op z'n Birmingham's dus. Hopelijk komen ze volgend seizoen in een groep met Cercle of Club Brugge terecht in de Europa League, want die Birmingham supporters waren heerlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wigan Athletic

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: League One
SpelersPositieW
B. AmosKeeper
J. JonesKeeper
T. DarikwaVerdediger
A. LongVerdediger
T. PearceVerdediger
L. RichardsonVerdediger
L. RobinsonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Wigan Athletic.

9 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Sergio Peña gaat FC Emmen mogelijk verruilen voor een avontuur in LaLiga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren