PEC Zwolle haalt bij Feyenoord eerste aanwinst voor nieuw seizoen op

Vrijdag, 10 mei 2013 om

PEC Zwolle zit ook volgend seizoen in de Eredivisie en heeft zich vrijdag verzekerd van de eerste zomeraanwinst. De huidige nummer veertien van de ranglijst werd aan het begin van deze week voor het eerst in verband gebracht met Kamohelo Mokotjo en vrijdag meldt PEC op de officiële website dat de komst van de middenvelder van Feyenoord is afgerond. Mokotjo tekent voor drie jaar.

/

PEC betaalt een kleine transfersom voor de 22-jarige Zuid-Afrikaan, wiens contract bij Feyenoord nog een jaar doorliep. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben blij met deze kans", reageert Mokotjo op zijn overstap. "Ik verheug me op een goede samenwerking en zal mijn uiterste best doen om PEC Zwolle uit te laten groeien tot een stabiele club in de Eredivisie."

Feyenoord nam Mokotjo in 2009 over van Supersport United en stalden de middenvelder eerst een seizoen bij Excelsior. Vervolgens keerde hij terug naar De Kuip en in het shirt van Feyenoord kwam hij tot 35 competitiewedstrijden in drie jaar tijd. Dit seizoen liet Ronald Koeman Mokotjo slechts een keer invallen en de mannetjesputter mocht dan ook vertrekken bij Feyenoord.


Poll

Kamohelo Mokotjo is een aanwinst voor PEC Zwolle


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door mootje1993)

Prima voetballer, zeker een aanwinst. Technisch 1 van de beteren bij Feyenoord, daar valt PEC zich geen buil aan...

10 mei 2013 om 17:14

Technisch 1 van de beteren? Dan ken jij Mokotjo niet. Mokotjo is een stofzuiger met veel loopvermogen en een aardige trap. Technisch is hij niet veel bijzonders..

10 mei 2013 om 18:04

Technisch is hij juist heel sterk. Van zijn wedstrijden die ik gezien heb, gaf hij me toch prachtige ballen. Was altijd al wel beetje fan van hem, vond jammer dat ie toch alleen maar in beeld was als rechtsback..

Ik gun hem het beste bij Zwolle, heb zo'n gevoel dat hij het daar heel goed gaat doen.

10 mei 2013 om 21:52

Of jij kent Mokotjo alleen van de laatste 2 seizoenen. Mokotjo is technisch erg goed. Heeft misschien geen fijne balcontrole als Adam Maher, maar heeft een actie en kan een man passeren. Hij heeft de laatste 2 jaar geen vertrouwen gekregen en daardoor is hij dus uit beeld geraakt. Was 3 jaar geleden aan het begin van het seizoen ook gewoon basisspeler. Echter raakte hij geblesseerd.

Lijkt me een goede aanwinst voor Pec.
Nu hopen dat het vrijgekomen budget geinvesteerd kan worden in de aflopende contracten van Clasie en de Vrij.

10 mei 2013 om 17:13

Precies, alleen zal het salaris van mokotjo niet al te hoog geweest zijn. ik denk dat ze eerst Cisse moeten verkopen die tegen de 8 ton verdiend.

Mokotjo is zeker een goede aanwinst voor Pec. Heb hem altijd al een goede middenvelder gevonden, alleen kwam er gewoon niet aan te pas bij Feyenoord waar de concurrentie op dit moment moordend is op het middenveld. Ik hoop dat hij daar weer zijn oude vorm kan herpakken en misschien dat er in de toekomst wel weer een club voor hem komt die bovenin staat.

10 mei 2013 om 17:21

Inderdaad, hij was helemaal niet zo slecht als dat hoop doen geloven en het jammere voor hem was dat uiteindelijk de concurrentie al die jaren net iets te hoog was.

daarbij wil ik hem nog niet helemaal afschrijven en geloof ik dat hij bij Pec een goede kans heeft om zich te herpakken.

Hoop overigens dat er een percentage van doorverkoop in het "kleine" transfer bedrag zit.

En dan nog Nijland waarschijnlijk dan word er PEC nog wel wat sterker op en met een goede coach op de bank komt het goed!

10 mei 2013 om 18:30

Die goede coach hebben ze met Ron Jans. Die zal wel weer wat willen laten zien na zijn ontslag bij Standard Luik. verwacht er veel van en Mokotjo kan wel eens een heel belangrijke speler gaan worden voor Pec!

Het ga je goed mokotjo ik gun je deze stap en hoop dat je veel gaat spelen.
Gaan we nog wat aan hem verdienen???

Jammer dat het zo gelopen is voor hem bij feyenoord, maar een goede aanwinst voor pec. en voor feyenoord goed nieuws voor de salarisbegroting.

Ik vind het heel jammer dat ie niet is geslaagd bij Feijenoord en dat blijft voor mij nog steeds een raadsel. Talent heeft ie namelijk wel. Ik verwacht daarom dat ie wel gaat slagen bij Zwolle en dat ie één van de belangrijkste spelers wordt.

Enige positieve is dat Feijenoord af is van zijn salaris.

10 mei 2013 om 17:15

Ik snap het ook niet. Kwam binnen tegelijkertijd met Wijnaldum en Fer enzo en liet toch steeds een goede indruk achter. Ik verwachte dat hij net als Fer en Wijnaldum wel zou doorbreken bij Feyenoord 1, maar helaas is de realiteit anders.

Mooi zo ! Dit lijkt me echt een aanwinst !

Lijkt me een uitstekende aanwinst voor Zwolle, een voetballer die keihard werkt met een goede techniek die als het moet een speler van de tegenpartij de tribunes in schopt.

Kijk hier worden we nou blij van in Zwolle! Ook fijn dat deze transfer vrij vroeg is afgerond want ik denk dat er nog wel het een en ander gaat veranderen bij Zwolle, snel bouwen naar een nieuw team en trainen trainen trainen!

10 mei 2013 om 18:40

Is vooral mooi om een scenario zoals met Avdic, die duidelijk nog moest wennen begin dit seizoen, te voorkomen

Jammer dat hij het niet heeft gehaald bij Feyenoord. Concurrentie is momenteel gewoon te groot. Hij heeft wel altijd een goede inzet getoond en bleef ook altijd positief.

Goede aanwinst voor Pec, ook een prima stap voor hem zelf.

Weet iemand hoeveel PEC heeft betaald? Verder goede transfer voor alle drie de partijen

moet hij omdat hij 22 en buiten eu is niet rond de 3 / 4 ton verdienen?

10 mei 2013 om 18:50

Verdiende 50k bij feijnoord zal wel een sportgelijke en gaat iets meer bij pec verdienen, transfersom is rond dr anderhalf ton, bron :Zwolsche wandelgangen daarnaast is het slechte nieuws dat pluim niet in Zwolle blijft..

Prima speler voor Zwolle, benieuwd wat Jans op kan bouwen daar.

Mooie aanwinst voor Pec! Natuurlijk is dit ook beter voor mokotjo's ontwkkeling.
Pec heeft mij dit seizoen erg verrast met fris aanvallend voetbal.

Ik denk dat Pec volgend jaar een prima stabiele eredivisieclub is, met leuk en aanvallend voetbal

Hele goede aankoop voor Zwolle, denk dat andere clubs zich straks achter de oren krabben.

Goede speler voor Pec, prima aanwinst!

Goede aanwinst voor PEC Zwolle. Prima speler die jammer genoeg niet echt een kans heeft gekregen bij Feyenoord mede door de concurrentie op het middenveld. Zou dit een teken kunnen zijn dat Klich niet meer terugkeert bij PEC Zwolle??

ik hoop dat er nog meer versterkingen komen zoals voorin en achterin.

Ik heb hem nog niet veel speciale dingen zien doen, maar bij Feyenoord waren de spelers altijd lyrisch over hem (uit stukjes van Feyenoord tv) en die zeiden dat hij wel een van de meest ondergewaardeerde voetballers was tevens de meest getalenteerde. Laten we hopen dat hij wat leuke dingen laat zien bij Pec!

Prima speler maar moet hij niet een bepaald (hoog) salaris verdienen omdat hij van buiten de EU is?

10 mei 2013 om 18:06

Ja 458 duizend per jaar om precies te zijn.

10 mei 2013 om 18:09

Volgens mij geldt deze regel niet meer voor spelers die al langer dan 3 jaar in Nederland spelen? Zoiets kan ik mij herinneren.

10 mei 2013 om 18:20

Heb je een bron? Niet dat ik je niet geloof maar ben wel benieuwd hoe dat zit.

10 mei 2013 om 18:39

Zwollecf verkondigt onzin, hij moet 1,5 keer het gemiddeld jaarsalaris (gemeten over de afgelopen 3 seizoenen) verdienen als spelers van buiten de Eu.

10 mei 2013 om 19:04

Het was dus geen onzin,

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/archief/archie...
Of dit artikel op de site van de volkskrant. "salarisdrempel voetballers van buiten EU hoger"

Daar staat te lezen dat na 3 jaar de regeling vervalt, het klopt dus wel wat ik zei.

10 mei 2013 om 19:11

Dat was 11 jaar!!!! gelden misschien zo. Maar dat is dus aangepast Everton Ramos da Silva voetbalt zeker al 6/7 jaar in NL en moet nog steeds dat buiten EU salaris verdienen.

10 mei 2013 om 19:31

Dat is niet veranderd in de afgelopen jaren. Die regels zijn in 1996 al opgesteld. Mokotjo staat bij Feyenoord ook maar op de loonlijst voor iets van 75.000 per jaar. En hij heeft alleen maar een Zuid-afrikaans paspoort, dus zou hij dat ook moeten verdienen.

11 mei 2013 om 02:39

Zwollecf

Vlg.mij heb je gelijk dat na 3 jr he inkomenscriterium niet meer geldt.
Voor spelers/werknemers buiten de Europese Economische Ruimte (eer). Dat is de EU m.u.v.bulgarje en Roemenie o.a. Noorwegen, Zwitserland, Ijsland en Lichtenstein is een twerkstellingsvergunning nodig. Na 3 jaar is e rgeen vergunning eer nodig. Zie o.a. http://www.uwv.nl/werkgevers/images/wb110 14543.... blz. 3

Voor het nieuwe seizoen zijn de inkomstensvereisten lager (site Fbo)

Zoals bekend moet er bij de aanvraag van een tewerkstellingsvergunning (twv) voor een speler afkomstig uit een land niet behorende tot de Europese Economische Ruimte (eer) aan enkele criteria worden voldaan. Met name het inkomens- en kwaliteitscriterium zijn daarbij van belang.

Ieder jaar wordt aan de hand van het door de Knvb vastgestelde gemiddelde inkomen in de Eredivisie door het UWV het nieuwe inkomenscriterium vastgesteld. Het voor het seizoen 2013/2014 te hanteren inkomensgemiddelde bedraagt € 283.000,- bruto.

Dit inkomensgemiddelde betekent dat het salariscriterium voor het seizoen 2013/2014 als volgt zal zijn:

- Voor spelers van 18 en 19 jaar: € 212.250,-

- Voor spelers van 20 jaar en ouder: € 424.500,-

Voor meer informatie met betrekking tot de verkrijging van tewerkstellingsvergunningen en de criteria die daarvoor gelden, verwijzen wij naar de ‘brochure Vreemdelingen’ van de Fbo. U kunt deze vinden op deze website. Uiteraard staat de FBO beschikbaar voor de begeleiding en afhandeling van de procedures.

Een poll met 95 procent van reacties die net als mij aangeven vertrouwen te hebben in voorname rol van Kamohelo Mokotjo bij PEC Zwolle, waar zie je dat nog voor een speler?
Art Langeler was al goed bezig en komend seizoen zal de ervaren Ron Jans ondersteund met dit technisch beleid, dat vast voort gaan zetten.

Ik denk een orde aanwinst voor mijn clubje. Alleen hoe gaan ze hem betalen aangezien hij buiten de EU kom mag toch hopen dat Pec geen tonnen per jaar aan 1 speler spendeert aan loon. Voetbalt die misschien op een Europees paspoort?

10 mei 2013 om 20:46

Voor de miljoenste keer: hij heeft een Europees paspoort. Snap niet hoe mensen kunnen denken dat hij alleen een niet-europees paspoort heeft en toch maar 50k verdient. Bovendien zal Zwolle nooit in deze tijd meer dan 2 ton uitgeven aan salaris per speler. En dat is ruim geschat.

11 mei 2013 om 02:45

Rajon,

Vlg. mij heeft hij geen Europees paspoort.
Wel is het zo dat na 3 jaar in Nld te hebben gewerkt/gevoetbald, hij geen arbeidsvergunning meer nodig heeft, oftewel Mokotjo hoeft niet meer te volden aan de inkomenscriteria voor niet Eu-spelers (zie o.a. mjn bovenstaandepost).

Succes in Zwolle misschien wordt het daar wat het bij Feyenoord had moeten worden.

Succes en tot ziens

Ja klopt. De huidige a1 is niet van een bijster niveau. Ik weet niet hoe het zit met deze moses daddy, maar er liep genoeg talent rond op de vorige africa cup u-17.( er is een bottentest ondergaan, dus de leeftijden zijn betrouwbaar) spelers als isaac succes(nigeria), haj hassen en chemssedine samti(tunesie) speelden een heel goed toernooi. Binnenkort zullen ze via eurosport ook te zien zijn op het wk-17 en ik denk dat ajax daar wel scouts heen zal sturen. Allewn krijgen ze dan wel concurrentie met andere clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PEC Zwolle.

27 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Alexander Schwolow lijkt niet de nieuwe keeper van Ajax te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren