Schalke 04 stuurt busjes Ruhrgebied in om contractnieuws te vieren

Donderdag, 9 mei 2013 om 16:30Bart Kruyt • Laatste update: 16:33

Julian Draxler blijft Schalke 04 trouw. Het toptalent van die Knappen werd in verband gebracht met Real Madrid en zelfs aartsrivaal Borussia Dortmund, al maakte Draxler direct duidelijk dat hij nooit naar laatstgenoemde club zou verhuizen. De aanvallende middenvelder heeft nu besloten om zijn verblijf bij Schalke te verlengen en voor twee seizoenen bij te tekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Julian Draxler doet er goed aan om langer bij Schalke te blijven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ajaxxjoduh)

Zo..................nooit verwacht dit, mooi voor Schalke natuurlijk!!!

Voor 3 miljoen per jaar moet hij ook blijven, goeie keuze dus. Hier voelt hij zich thuis en kan hij zich fantastich door ontwikkelen en de basis leggen voor de rest van zijn carriere. En dat terwijl hij zichzelf financieel onafhankelijk maakt. Als hij bij Schalke zo door gaat met zichzelf ontwikkelen komt die topclub later ook wel.

Zeer origineel idee. Hij verdient zijn nieuwe verbintenis tot medio 2018 ook totaal.

Volgens werkt internet sneller, en goedkoper

9 mei 2013 om 17:00

Ja goedkoper, dat is een goeie! Net iemand z'n contract 2 jaar verlengd en z'n salaris verdubbeld, laten we bezuinigen op de manier hoe we t bekend maken!

Zeker mooi en goed dat hij nog even blijft! kan nog lekker even doorontwikkelen bij schalke!

Voor de normale mensen onder ons. 19 Jaar - 3 miljoen per jaar tot en met 2018. Ongelooflijk. Wat een geld.

9 mei 2013 om 17:09

Wat moet je anders als S04 zijnde, hem een contract aanbieden van 1 miljoen per jaar en dan maar hopen dat een Real of United niet met 3-4 miljoen per jaar komt aanzetten.

Ik denk dat ze in Dortmund wel iets beters te bekijken hebben dan langsrijdende busjes. De Champions League-finale bijvoorbeeld.

Door Dortmund ook nog. Lijkt toch een beetje op provoceren?

9 mei 2013 om 16:53

Ja maar provoceren is toch in eerste instantie niks mis mee. Zolang het maar niet te ver gaat moet et in mijn ogen gewoon kunnen.

9 mei 2013 om 16:58

Misschien wel, maar in Dortmund zullen ook wel genoeg Schalke supporters wonen.

9 mei 2013 om 18:09

Vind dit juist wel wat hebben, kan de (voetbal)humor er wel van inzien en gezien de sportiviteit (in het algemeen) van de Duitse supporters, denk ik dat zij dat ook wel kunnen. Tuurlijk is er sprake van rivaliteit, maar dit is vaak gezonde en onder de mensen in het Ruhrgebied bestaat meestal ook een soort verbondenheid. Ze hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: en dat is de "haat" tegen Bayern, die je kan vergelijken met de "haat" tegen Ajax van de overige clubs in de Eredivisie.

Edit: spelfout

9 mei 2013 om 20:30

@liverbird1,

Je slaat de plank aardig mis..
Tussen Schalke en Dortmund is de haat naar elkaar veel groter dan de haat naar Bayern toe.. Tuurlijk houden ze ook niet van Bayern, maar de situatie is compleet anders de Nederlandse.. Bij Schalke worden wekelijks liederen gezongen over "scheiss Bvb", niet over Bayern ofzo.. De supporters hebben juist geen verbondeheid met elkaar, zoals je beweerd.

9 mei 2013 om 23:28

Sterker nog: Mocht Dortmund wel interesse gehad hebben dan balen ze er wel van. En dan kan het tot het bekogelen van de busjes leiden of ontstoppingen, problemen met de fans etc... Zulke dingen hoor je eigenlijk niet te doen als club zijnde.

Onverwacht, hoopte stiekem dat hij net als Holtby naar Noord-london zou gaan, maar dan naar de #1 club van Noord-london: Arsenal.

Wel leuk dat ze t zo verspreiden maja via internet een veel goedkoper, schalke doet goeie zaken met dit nieuws

Haha dat wordt lachen in Dortmund. Die balen nu als een stekker en zagen in hem de opvolger van Gotze

9 mei 2013 om 17:40

Je mist de plank, er was nooit contact met Draxler, inmiddels bevestigd door de serieuze vertegenwoordigers van Schalke.

Goed voor Ajax nu zijn alleen Isco en Eriksen in de race om Gotze te vervangen. Echter Isco net heeft bijgetekend. Dus als Dortmund Eriksen wilt hebben, hebben ze weinig keuze dan te betalen. Goed dat Draxler blijft groot talent bij een grote club.

9 mei 2013 om 16:54

Volgens de vader van Isco ging hij sowieso niet naar Dortmund. Er is 1 club in Duitsland waar hij naar toe zou gaan, mocht Pellegrini weg gaan bij Malaga. En die club heeft over een paar weken een Spaanse coach . Geen enkele andere club schijnbaar, waar dan ook.

Verder natuurlijk een heel orgineel idee om dit prachtige nieuws aan de Schalke supporters te laten weten, erg leuk! Hoop dat hij nog wat jaren de club trouw blijft, ook al is het echt een geweldige speler.

9 mei 2013 om 17:09

Ja dan zal Isco dus niet naar Duitsland gaan. Mij lijkt Dortmund ook een fantastische club voor hem. Op Bayern hoeft hij in elk geval niet te rekenen dat die zich voor hem zullen melden.

Buiten Dortmund zou ik hem ook graag aan het werk zien bij AC Milan of Arsenal.

ON: prachtig nieuws voor Schalke, het is natuurlijk duidelijk dat dit een grote jongen gaat worden. Denk dat hij er verstandig aan doet om nog 2 jaar bij Schalke te blijven. Ik verwacht dat hij dan een vaste plaatst heeft in de selectie van die Mannschaft en zal hij verder gerijpt zijn om dan de stap naar een absolute topclub te maken.

Tevens heeft Schalke zijn opvolger al in huis met Max Meyer, ook een enorm talent. Maar heeft qua lengte en bewegelijkheid meer weg van Gotze dan van Draxler.

9 mei 2013 om 17:35

Guardiola heeft hem al benadert kan ik je melden, echter wilt hij blijven zo lang Pellegrini blijft. Echter dat zijn vader dit vertelde is inmiddels ook al een maand geleden, minimaal. Dus hoe het na de komst van Gotze is geworden durf ik niet te vertellen, je weet het maar nooit.

Ook mooie clubs inderdaad, echter wat ik heb begrepen is dat ook al gaat Pellegrini weg en Bayern is niet meer in het spel, dat hij dan alsnog bij Malaga blijft. Jongen van de club geworden en hier is dan ook zijn thuis.

Wat je vertelt over Max Meyer, is dat een speler die al zijn debuut heeft gemaakt? Ik ken hem verder totaal niet, volg de Duitse competitie niet op de voet. En zou hij het takenpakket nu al kunnen overnemen?

9 mei 2013 om 17:55

Ja Guardiola kan hem benaderen wat hij wil maar dacht je dat Guardiola over het aan en verkoop beleid gaat bij Bayern? Hij zal ongetwijfeld mee mogen praten maar meer ook niet. Bayern heeft op die positie met Gotze, Muller, Kroos, Ribery, Robben en Shaqiri al 6 toppers. Wat moet Isco daar dan ook nog bij?

Ok, nou hoop van harte dat deze jongen alsnog over Dortmund na gaat denken want denk echt dat het sensatie kan worden bij Dortmund en de rol van Gotze op zich gaat nemen.

Dat zou kunnen hij heeft niet voor niks zijn contract onlangs verlengt. Alleen zit Malaga natuurlijk in financieel opzicht in zwaar weer, dus als de nood te hoog wordt denk ik dat er voor Malaga weinig anders opzit hem van de hand te doen.

Max Meyer heeft zijn debuut al gemaakt ja, zit al het hele jaar vanaf 16 jarige leeftijd al bij de A-selectie en mocht dit jaar 4x mee spelen. De jongen is pas 17 en heeft nog relatief weinig ervaring dus nu zal hij het takenpakket nog niet kunnen overnemen. Maar het is absoluut een van de grootste talenten van Duitsland speelde ook een prominente rol in alle nationale jeugdteams. Ik denk dat hij in de schaduw van Draxler (misschien een beetje vergelijkbaar met Eriksen/fischer) de komende 2 jaar kan doorgroeien tot een vaste waarde. Als Draxler dan over 2 jaar de overstap naar de top maakt zal Meyer klaar zijn om zijn taak als spelmaker van Schalke over te nemen. Daar ben ik zeker van.

9 mei 2013 om 18:08

Klopt absoluut, ik snap ook echt totaal niet waarom zij Isco zouden halen, is een overkill aan spelers op die posities.

Ik hoop het ook van harte want als je iemand kan vergelijken met Gotze is het naar mijn idee Isco wel. Zie hem heel veel spelen en kan, mits hij op een hoger podium komt, echt nog veel en veel groter worden. Als ik z'n pa weer spreek zal ik het eens vragen, ben erg benieuwd hoe de huidige stand van zaken is. Qua financien gaat het iets beter met Malaga is wat ik heb begrepen, maar de details weet ik er niet van, dus daar doe ik geen uitspraak over.

Als je vanaf je 16e meetraint met de A-selectie en op 16/17 jarige leeftijd je debuut maakt, kan je wel spreken dat het een aardig talent zal zijn. Hoe het uiteindelijk uitpakt is natuurlijk maar gissen, maar ik ben erg benieuwd. Blijf me er toch over verbazen hoe Duitsland op zo'n beetje elk willekeurig moment weer een nieuw talent uit de grond kan halen, kan daar niets anders dan respect voor hebben.

9 mei 2013 om 19:02

Klopt ja, alleen vind ik Gotze qua loopvermogen iets sterker dan Isco maar inderdaad verder lijken ze enorm op elkaar. Heb ook eerlijk gezegd nooit begrepen waarom Valencia hem zo makkelijk heeft laten gaan of een kans gekregen want toen stond hij al te boek als een zeer groot talent.

Daarbij is nu vernoemt tot Golden Boy (grootste talent van Europa) dus naar welke club hij nu ook gaat, komt hij als grote jongen binnen. Daarbij moet zo'n jongen ook gewoon jaarlijks om de prijzen meevoetballen op nog beter te worden.

Ja ik weet dat de eigenaar toen zijn geen centen meer in Malaga wou investeren omdat hij de vergunningen voor de bouw van hotels in Marbella niet kreeg. Als ''wraak'' besloot hij toen de stoppen met investeren in Malaga. Volgens mij gaat het nu beter inderdaad. Malaga heeft de nodige miljoenen uit de CL bij elkaar gevoetbald en een aantal grootverdieners van de hand gedaan natuurlijk.

Natuurlijk moet je eerst even kijken hoe hij zich verder ontwikkeld maar als hij gewoon rustig gebracht wordt zou het mij verbazen wil dit ook geen grote voetballer worden. Hij heeft dit jaar kunnen ruiken aan het eerste, verwacht dat hij volgend jaar meer minuten gaat maken.

Daar verbaas ik me eerlijk gezegd niet over. Duitsland is natuurlijk met ruim 80 miljoen inwoners een enorm land en voetbal is daar enorm populair. Na de EK 2000 heeft de Duitse Bond een rigoureuse maatregelen genomen en de hele jeugdopleiding om gegooid. Zo werden clubs verplicht een jeugdopleiding te hebben, een minimum Duitse spelers in de jeugdopleiding, een minimum aantal jeugdtrainers.

Daarbij werden er ook onafhankelijk voetbal academies opgericht en het belangrijkste, de manier van opleiden werd veranderd. Er werd niet meer opgeleid op basis van karakter, fysiek en werkvoetbal. Maar op basis van techniek en tactiek. Zo'n enorme verandering kost natuurlijk jaren de tijd om door te voeren en heeft enorm veel geld gekost (volgens bronnen zelfs rond de 100 miljoen) maar het lijkt nu zeker zijn vruchten af te werpen. Want inderdaad schieten overal de talenten de grond uit.

9 mei 2013 om 17:42

Allebei genoemden staan niet op het lijstje. Eriksen is fysiek veel te zwak en geen vechtjas, dus geen BVB type speler, Isco wordt te zwak bevonden in de 2 wedstrijden tegen Malaga.

En dan maar hopen dat hij volgend of het navolgend seizoen kiest voor Real. Goeie jongen met enorm veel beheersing in zijn spel, en dat op zo´n jonge leeftijd. Echt een topper.

Borussia Dortmund?? Hoe komen ze daar nu weer bij. Welke kutsensatiekrant zou dat weer bedacht hebben.. juist, Bild. Alsof Draxler die al sinds z'n zevende voor de club speelt opeens naar de aartsrivaal zou gaan.. Is alsof de Telegraaf zou melden dat Blind naar Feyenoord wil.. waar slaat dat op.

Draxler is een topper en de volgende in de rij heet Max Meyer. Moeilijk om in te schatten welke van de twee nu beter is.

9 mei 2013 om 17:45

Bedankt, jij kent tenminste de verhoudingen, wel jammer dat de mensen hier denken op elk gerucht moeten te reageren, zonder de feiten te checken,

9 mei 2013 om 18:01

Van Schalke naar Dortmund zou best kunnen! De haat is niet zo groot als bijv. Ajax - Feyenoord denk dat je niet met een Feyenoord shirtje door Amsterdam moet lopen bij wedstrijden van Schalke en BVB lopen ze gewoon door elkaar. Nuri Sahin heeft dit ook bevestigd door te zeggen dat die nog nooit zo'n haat tussen 2 clubs heeft gezien als Ajax -feyenoord terwijl die toch jaarlijks tegen Schalke speelt.

9 mei 2013 om 18:11

Hahaha je vergist jezelf maat. Er is zeker haat tussen de 2 clubs.
Ben vaak in Nrw(nord Rhein Westfalen),en heb genoeg mensen gesproken om dit te weten

9 mei 2013 om 18:14

Wel haat, maar niet vergelijkbaar met Ajax / Feyenoord!

9 mei 2013 om 20:35

@ Uncle Junior,

De haat tussen Dortmund en Schalke is wellicht nog wel dieper.. Kom ongeveer 3 keer per seizoen bij Schalke en nog geen wedstrijd meegemaakt waar geen liederen over "scheiss Bvb" gezongen worden. (en dan spelen ze niet tegen elkaar).
Daarnaast lopen ze in Duitsland inderdaad vaak door elkaar heen, de uit- en thuissupporters.. Echter is de wedstrijd Schalke- Dortmund toch echt een uitzondering.. Als je wat dieper het nieuws rond deze wedstrijd in de gaten houd zul je opmerken dat er zelfs vaak rellen uitbreken, terwijl dat tegenwoordig bijna nooit meer voorkomt in Duitsland.

9 mei 2013 om 23:08

Ik denk dat ik het niet hoef te hebben over de liederen die Ajax en Feyenoord zingen al spelen ze niet tegen elkaar. En check internet je ziet ze gewoon door elkaar lopen die fans van S04 en BVB kan je vertellen dat gaat je bij Ajax -feyenoord niet lukken. Haat tussen Ajax en Feyenoord is gewoon zo groot dat is niet normaal en totaal onvergelijkbaar met bvb en S04 dat is daar kinderfeestje bij.

Draxler stond/staat ook al lang op een shortlist van Juventus, is ook een geweldig talent deze Julian Draxler, heerlijke dribbel en heeft nu al een vaste stek bij Schalke, toch erg knap voor een amper 20 jarige.

9 mei 2013 om 18:07

Inderdaad een geweldenaar had 'm graag bij Arsenal gezien. Jammer dat Schalke vorig jaar Holtby verloor anders had je echt een pracht middenveld.

9 mei 2013 om 18:13

Inderdaad, Schalke zal het jammer genoeg nog moeilijker krijgen om deze Draxler lang te behouden, een kwestie van tijd denk ik voor hij de overstap naar Engeland maakt. Maar nu zijn contract verlengd is kunnen ze lekker veel voor vangen, die zekerheid hebben ze nu wel.

Toch mooi hoor die Duitse competitie dat ze dit soort talenten kunnen behouden.

40 miljoen afkoopsom. Nou die speelt dus in no-time bij Bayern als hij zo doorgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.St. Pauli3713
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
V. PálssonMiddenvelder180
R. ZalazarMiddenvelder182
M. BülterAanvaller186
M. PieringerAanvaller172
S. TeroddeAanvaller1614
M. FraislKeeper130
R. FährmannKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

79 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren