Messi, Messi en nog eens Messi

Wanvertoningen tegen Bayern München zorgen voor kritische blikken op de afhankelijkheid van Barcelona op Lionel Messi. Het spel is geheel op de kleine Argentijn gericht, hij fungeert als de dieselmotor van een stormende trein. Maar wanneer de viervoudig Gouden Bal-winnaar niet speelt of een mindere dag heeft, begint die trein te haperen en weet het zijn eindstation niet te bereiken.

/

Voor clubs die tegen Barcelona spelen geldt er alleen maar één opdracht: het uitschakelen van Messi. Nadat deze missie succesvol is uitgevoerd is Barça kwetsbaarder dan ooit. Hetgeen is de aanleiding voor het schrijven van deze Clubexpert. Er wordt gesproken over het einde van een Barça-tijdperk. Maar in mijn ogen is het juist het einde van een alleenheerschappij van Messi. De afhankelijkheid van Messi moet drastisch afnemen. Een nieuwe sterspeler moet rijzen. Voor één van de huidige spitsen van Barça lijkt het onmogelijk om deze rol te vervullen. Laten we eerlijk zijn, een Thiago Silva of Mats Hummels zal echt niet bibberen van ene Pedro Rodríguez. Een speler met een reputatie als angstgegner moet worden gehaald. Een speler die als doel heeft Messi van de troon te stoten, niet bang is voor zijn status en de absolute sterspeler van Barça wil worden. Hetgeen lijkt wel absurd, maar een speler met die instelling heeft Barça nodig. Of die gewenste speler uit de eigen jeugd wordt geplukt of gekocht wordt zal mij een worst wezen. Als de enorme druk op de schouders van Messi maar afneemt.

Een speler die al maandenlang in verband wordt gebracht met Barcelona is Santos-sterspeler Neymar. Aanvankelijk vond ik zijn komst onnodig en genoot ik ongewild van de alleenheerschappij van Messi. Maar nu, een seizoen later, is mijn standpunt drastisch veranderd. Neymar is een speler met een attitude, die af en toe zijn Braziliaanse trukendoos opentrekt. Met zijn komst zou er ongetwijfeld een nieuwe sterspeler rijzen, hetgeen waar ik zo naar snak. Hoewel hij nog geen reputatie in Europa heeft opgebouwd, ben ik overtuigd van zijn kwaliteiten. De klasse druipt er bij hem vanaf. De overtuiging en belevenis in zijn spel is te zien. Het zou de ideale aankoop zijn voor Barça, een speler waarvoor in mijn ogen diep in de buidel mag worden getast. Vice-voorzitter Josep Maria Bartomeu verzekerde de Barça-fans vier á vijf aankopen. Ik kruis mijn vingers en hoop dat Neymar tot die aankopen behoort. Messi en Neymar, wat zou dat een geweldig tandem zijn.

Een andere optie is Gerard Deulofeu, waarschijnlijk het grootste talent uit de befaamde jeugdopleiding van Barça. Om het op financieel gebied weer op orde te krijgen zou zijn doorbraak in de hoofdmacht een enorme gunst zijn. Maar het laatste wordt tegen gehouden door de overige spitsen die falen. Deze ‘onomstreden' spelers lijken een oneindige hoeveelheid aan krediet te hebben bij trainer Tito Vilanova. Je zou toch wel verwachten dat het talentvolste jeugdproduct van Barça wekelijks zijn minuten pakt in de hoofdmacht van Barcelona? Zeker gezien de voorhoede van Barcelona de laatste maanden niet naar behoren fungeert. Maar niets blijkt minder waar. Het lijkt alsof Vilanova zijn haperende motor niet wil verversen met nieuwe olie, en daarmee de deksel op de neus krijgt. Bovendien zou het voor de overige spitsen een serieuze waarschuwing zijn, wanneer Deulofeu een basisplaats krijgt toegekend. Bij Barça B is hij de absolute sterspeler en scoort hij aan de lopende band. Het ligt dan ook zeker niet aan zijn huidige vorm. Maar wat dan wel? Het zijn onbeantwoorde vragen die door mijn hoofd spoken.

Of gelooft Vilanova in een wederopstanding van zijn falende aanvallers? Is hij ervan overtuigd dat miljoenenaankoop Sánchez zijn oude niveau herpakt en weer schittert als vanouds? Denkt hij dat de tandem Villa en Messi weer begint te scoren? Of gelooft hij dat een technisch jeugdproduct als Pedro weer goed zal fungeren in het team? Alleen Sánchez lijkt de rol als tweede sterspeler op zich te kunnen nemen, aangezien de andere spelers meer in dienst van het team spelen. Maar ook hij speelt ongewild en onnodig in dienst van het team. De vrijheid, zelfverzekerdheid en pit mist hij. Kwaliteiten waarover Deulofeu en Neymar wel beschikken. Eén van deze spelers moet dus naar Catalonië gehaald worden. Misschien dat Sánchez, Villa en Pedro dan beter gaan presteren. Er moet een eind komen aan de omstredenheid van hen, want ze lijken zich in hun eigen 'onomstreden' status te verslikken.

In de succesvolle jaren van Barcelona met voetbalfiguren als Ronaldinho, Thierry Henry en Samuel Eto'o kende de club meerdere sterspelers. Een team kent normaal gesproken één aanvalsleider, maar eigenlijk waren dit allemaal aanvalsleiders. De samenhang tussen deze spelers was uitmuntend. En Messi? Hij was 'slechts' een groot aanstormend talent. Het zijn tijden die ik weer wil beleven. Niet afhankelijk zijn van één speler, niet het spel geheel richten op de belangrijkste factor van het team. De komst van Neymar of de opkomst van Deulofeu moet hiervan het begin zijn. Zoals ik eerder al aangaf; een nieuwe sterspeler moet rijzen. Een nieuwe revolutie. Het einde van een alleenheerschappij van Messi.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door lionel andreas)

Tja, iedereen gooit het nu op Messi, maar de kracht van het Barcelona dat op zijn top was was toch echt het team, dat dit nu niet het geval meer is zorgt dan ook voor de teruggang.

Messi is altijd belangrijk geweest, maar belangrijk geworden door de spelfilosofie, het team dat hem de mogelijkheid gaf om te excelleren. Hierdoor is hij op zijn niveau gekomen, alleen is het niveau van het team als geheel afgenomen.

Hierdoor kan Barcelona niet meer, wat een topclub nodig heeft, een stabiele backbone hebben, met wisselvalligheid tot gevolg.

Ik ben het voor een groot deel met je eens. Barcelona is veel te veel afhankelijk van de naar mijn mening op één na beste voetballer ter wereld. Een Pedro en een Villa kunnen naar mijn mening echter wel dienen als 2e belangrijke aanvaller, maar dan niet als sterspeler, maar als bliksemafleider. Ook vind ik het vrij overdreven om te zeggen dat de tijd met Henry, Eto'o en Ronaldinho veel succesvoller was, want met Messi alleen heeft Barca ook 'gewoon' een CL gewonnen.

Ik ben niet veel taal- en stijlfouten tegengekomen. Het enige waar ik me wel aan ergerde was de plaats van de persoonsvorm na 'hetgeen'. Voorbeeld:

"hetgeen is de aanleiding voor het schrijven van deze Clubexpert."
Het had moeten zijn:
"hetgeen de aanleiding is voor het schrijven van deze Clubexpert."

Voor de rest een hele goede tekst met diepgang. Ik geef je er 4 sterren voor.

4 mei 2013 om 17:04

Bedankt voor je beoordeling! Maar ik heb niet gezegd dat het tijdperk met Henry, Eto'o en Ronaldinho succesvoller was. Je was alleen niet afhankelijk van één speler, waardoor het spel niet gericht is op de belangrijkste factor Misschien heb je me verkeerd begrepen. Nogmaals bedankt voor je reactie en beoordeling!

4 mei 2013 om 17:46

"in de succesvolle jaren van Barcelona met voetbalfiguren als Ronaldinho, Thierry Henry en Samuel Eto'o kende de club meerdere sterspelers."

Dan heb ik deze zin inderdaad verkeerd begrepen...

6 mei 2013 om 15:48

Op 1 na beste ? Wie is volgens jouw nog beter dan als ik vragen mag ?

6 mei 2013 om 16:24

Valt maar één naam te bedenken lijkt me.

6 mei 2013 om 16:51

Naar mijn mening is Ronaldo beter. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat Messi dit jaar minder goed lijkt omdat het hele elftal op zijn schouders rust. Dat kan geen enkele voetballer aan...

"kwaliteiten waarover Deulofeu en Neymar wel beschikken. Eén van deze spelers moet dus naar Catalonië gehaald worden". Dit klopt natuurlijk niet aagezien Deulofeu al bij Barca (B) speelt.

Ik hoop ook dat Neymar gehaald wordt. Al is het maar als bliksemafleider voor Messi. En een centrale verdediger lijkt me ook geen overbodige luxe.

7 mei 2013 om 10:22

een van de weinige reacties op deze club expert waar ik het mee eens ben. Met alles wat je hier nu zei.

In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik niet ondersteboven ben van deze clubexpert. Buiten het feit dat ik voorstander ben van de komst van Neymar, wat ik overigens al minstens twee jaar ben, las het stuk erg moeilijk weg. Als ik je iets mag adviseren; gebruik minder korte zinnen, daarmee bevorder je namelijk een beetje de snelheid waarmee het stuk weggelezen kan worden.

Wat betreft 'onze' voorhoede; Pedro Rodriguez is één van de belangrijkste krachten van het elftal. Ondanks zijn magere vorm van de laatste weken werkt hij altijd hard voor de ploeg en is hij technisch misschien wel één van de beste vleugelspelers ter wereld. Een voorhoede met Neymar, Messi en Pedro zie ik dus zeker zitten.

4 mei 2013 om 21:32

Allereerst, bedankt voor je commentaar en de bijbehorende beoordeling. Het is mijn tweede clubexpert, dus verbeterpunten zat. En wat betreft Pedro. Hij is zeker een waardige vleugelspeler voor Barça, maar ik vind dat hij meer in dienst van het team speelt. Het is altijd: naar buiten kappen en de vrije man aanspelen of naar binnen kappen en dan gehaast een voorzet leveren. Maar zoals je zegt; op basis van inzet, passing en teamspel behoort hij zeker tot de beste vleugelspelers.

Ik vind dat de alleenheerschappij van Messi ook wel groter wordt gemaakt door het matige spel van Pedro, Villa en Alexis. Deze zijn gewoon het hele seizoen uit vorm.

Waar Pedro vorig seizoen altijd op het niveau meeging van het team, presteert hij dit seizoen dramatisch. Vanuit Villa kwam altijd veel gevaar uit en Alexis pakte vorig seizoen ook zijn doelpunten mee, maar deze halen dat niveau dit seizoen ook niet meer.

Omdat de andere aanvallers minder presteren is Barcelona meer afhankelijker geworden van Messi. Vandaar dat er, naar mijn mening, nu sprake is van een "alleenheerschappij" van Messi, omdat hij het dit seizoen eigenlijk alleen moet doen voorin.

Ik ben dan ook van mening dat vrijwel alle teleurstellende resultaten aan de huidige vorm van Pedro en Villa te zijn te verwijten. (en natuurlijk de problemen centraal achterin)

Ik denk dat het de schuld is van de coach en club in het algemeen, Messi moet het mannetje van de records worden. Dit zorgt voor meer inkomsten, publiciteit enzovoorts. Door veel doelpunten te maken kan Messi een Ballon d'or op pikkem aan het eind van het jaar, ook goed voor de club. Maar door alles op Messi te spelen gaan andere spelers zich verwaarloosd voelen, ze blijven alleen omdat ze dan bij Barcelona kunnen voetballen, helaas wel in dienst van Messi.

Er is niks mis mee, Messi schiet er genoeg in om Barca kampioen te maken. Je begint het pas te merken in grote wedstrijden zoals tegem Bayern bijvoorbeeld, zodra ze hem uit de wedstrijd halen is de katalysator van Barca weg en gaat het minder lopen. Natuurlijk, soms weet hij tussen 4 verdedigers in alsnog de bal achter in het net te krijgen, dit lukt echter niet altijd en moet je er dus niet te veel op vertrouwen.

Wat Barcelona nodig heeft is een tweede doelpunten machine, een extra gevaar waar tegenstanders rekening mee moeten houden. Ik zou Neymar daar inderdaad graag zien, ben echt benieuwd naar wat hij gaat presteren in Europa. Het zou zomaar een nieuwe sterspeler kunnen worden (of een totale flop).

Je stukje is redelijk geschreven, ik denk alleen dat je toch iets meer uit het onderwerp had kunnen halen. Ik geef je er 4 sterren voor.

Het verontrust mij ook als ik zie dat Barca pas een vuist kan maken wanneer Messi erin komt. Hiermee doel ik op de wedstrijd vorige week tegen Bilbao en van een aantal weken eerder tegen Psg. Barca heeft een ontzettend goede selectie en het is eigenlijk ook een schande dat ze soms zo onzettend afhankelijk zijn van de kleine Argentijn.
Ik was eerst ook geen voorstaander van de komst van Neymar, puur vanwege zijn prijskaartje, maar ben het nu ook met je eens dat er een sterspeler a la Neymar mag komen.
Ik vind wel dat je Pedro hier tekort doet. Hij is een geweldige speler, die moet ik wel eerlijk zijn niet zijn beste seizoe heeft, maar toch is het een belangrijke speler die al heel veel belangrijke doelpunten heeft gescoort en een toegevoegde waarde is in het spel van Barcelona.

Leuke CE, Barça is gewoon te afhankelijk van Messi geworden

Misschien wordt het tijd om 'de magische driehoek' te vervangen door ' de fantastische vijfhoek'.

Precies wat daar staat!

Alaba is echt een van mijn favoriete LB echt een geweldige voetballer is dat!

Benzema lijkt me een leuk speler bij PGS. Dan hoop ik dat Ibra naar juve gaat! Dan is juve echt een mooi team! sterke verdedigers, goeie middenvelders, misschien nog een aanvaller erbij maar ik weet niet echt welke aanvaller hun hebben precies. maar ik weet wel dat ze op zoek zijn naar aanvallers.

Als PSV goeie verdedigers had, waren hun dik kampioen! Want PSV scoort echt veel elke seizoen !

Idd PSV speelt echt geen mooi voetbal! Ze winnen echt vaak met geluk tegen de kleine clubs. En die strootman is echt een ..... Die gast is zo vervelend ! Net als die Zweed met ze blonde haren.

Hij past meer bij Tottenham

Bale bij Man.Untid is wel nice! Man.Untid zoekt buiten spelers die zijn niet echt best.

KNVB beker vind ik niks aan. FA Cup is beter

Siem past wel bij Fullham of Everton

Beetje makkelijk praten achteraf. In het artikel zelf zeg je dat je genoot van Messi maar na twee verloren wedstrijden ben je klaar voor de "nieuwe ster van Barca". Bayern heeft Barca simpelweg overklast en Messi onschadelijk gemaakt.

De komst van Neymar past in mijn ogen perfect in het plaatje van zinloze transfers die Barca de laatste jaren heeft gedaan. Hij heeft geen europese ervaring, heeft het zwaar in de kleine ruimte(net als Sanchez speelt hij beter met veel ruimte voor zich die er bij Barca niet is) en is zwaar gehyped(net als sanchez na het Wk). Denk dat hij gedoemd is om te falen. Reus van Dortmund zou een veel betere aankoop zijn.

Verder zeg je dat "een van deze twee spelers naar Catalonië moet komen". Deulofeu bevindt zich al in Catalonië.
Veel clichés zonder iets nieuws te vertellen. Als Deulofeu zo goed is waarom krijgt hij dan geen speelminuten? Hij heeft de afgelopen jaren verscheidene malen in de Copa del Rey gespeeld en heeft op mij absoluut geen indruk gemaakt en ik denk dat hij dit ook niet doet op de staf bij Barca. Als er een club is die speelminuten geeft aan talenten is het Barca wel.....

6 mei 2013 om 18:38

Ook ik ben een voorstander van de komst van Neymar en zal maar geen argumenten erbij halen waarom want dat is al genoeg verteld hier. Lucas Moura was ook iemand zonder ervaring in Europa en had zelfs minder speeltijd bij a selecao en een slechtere gemiddelde dan Neymar, maar Lucas Moura heeft wel een basisplek bij Psg, een kwartfinalist in de Champions League, en hij deed het goed tegen Barcelona op het hoogste niveau. Oscar is ook iemand die vanuit Brazilië kwam en het geweldig deed en het nog steeds doet. Staat in de basis bij Chelsea (met veel middenvelders als concurrentie) en dat als 21 jarig mannetje die net komt kijken als het gaat om Europees niveau. Dat zijn al 2 brazilianen die het zo goed doen binnen een paar maanden. Neymar zou de 3de kunnen zijn, daar ben ik overtuigd van.

Ik gok trouwens zomaar dat jij dit account hebt gemaakt nadat Bayern in de finale zat en Barcelona 'vernederde'? Er zijn opeens heel veel Bayern en Borussia fans, typisch. Tenzij je al voor Bayern was, dan hoor jij duidelijk niet bij de mensen die 'opeens' voor de duitsers zijn en neem ik het terug.

On: Wat betreft de clubexpert, ik kon me goed vinden in je mening en daar hou ik wel van. Vond wel dat je schrijfstijl iets beter kon, zoals Guaporta hiervoor al aangaf, dus ik zal het maar niet herhalen. Aangezien dit pas je 2de clubexpert is krijg je 4 sterren van mij.

6 mei 2013 om 18:46

Dus omdat Neymar een Braziliaan is en er in recente jaren 2 andere Brazilianen zijn die het in Europa redelijk doen gaat Neymar ook slagen? Wat is dat voor bizarre redenatie?

Lucas Moura doet het redelijk bij PSG wat in mijn ogen een niet al te hoog niveau heeft. Oscar heeft zich bij Chelsea nog lang niet bewezen. Volgen jaar komt Mourinho en die houd niet zo van kleine jongens met geen fysieke kracht, zou het me niets verbazen als hij lekker gaat banken onder Mourinho.

Wie zijn die Bayern fans dan? Ik kom alleen maar Dortmund fans tegen. Ik ga je niet vertellen wanneer ik mijn account heb aangemaakt. Ik hoef me hier tegenover niemand te verantwoorden voor mijn liefde voor Bayern!!

Mia san mia!

6 mei 2013 om 19:21

Ik zeg volgens mij nergens dat Neymar gaat slagen, ik zeg dat hij de 3de zou kunnen zijn in 1 seizoen die van Brazilië komt en het gewoon goed gaat doen, daar ben ik overtuigd van, dat is wat ik gezegd heb.

PSG heeft dan wel een niet al te hoog niveau maar heeft wel bijna Barcelona uitgeschakeld, dat lijkt mij ook niet slecht, ook al was Barcelona niet op haar best. Di Maria en Özil zijn 2 middenvelders met ongeveer zelfde rol als Oscar en die 2 speelden ook bij Mourinho en dat zijn nou niet de meest fysieke spelers of wel?

Over je liefde voor Bayern kan ik vrij weinig zeggen, toch gefeliciteerd op jullie 3e champions league finale in zo'n korte tijd!

7 mei 2013 om 01:26

Is het populair om te zeggen dat Neymar gehyped is? Ik lees het steeds vaker. hier op vz. Neymar kan toch met zijn ogen dicht het topniveau in Europa aan. Hij is gewoon zo ontzettend goed. Dat wordt geheid een gouden bal winnaar over een aantal jaar.

Ik vind het een leuk stuk om te lezen en ben het met je eens dat Messi meer ondersteuning nodig heeft. Ik droom ook echt van de tandem Messi-neymar. Kan Deulofeu een mooie stand-in worden. Met zo'n voorhoede speel je elke verdediging stuk haha. Als ze dan ook die waardeloze backs vervangen voor echte verdedigers kan iedereen bij Barca zich op zijn eigen taken richten. Aanvallers moeten aanvallen en bij verdedigers moet de prioriteit verdedigen zijn. Al met al zie ik dit niet als het einde van een tijdperk. Ik geef je 4 sterren!

7 mei 2013 om 03:56

@ bayern4life

Wat een onzinnigeuitspraak om neymar als toekomstige miskoop aan te duiden, en daarbij meteen het hele aankoopbeleid van barcelona te bekritiseren. Deze club heeft wel alle competities de afgelopen zes jaar gedomineerd. Dan kun je nauwelijks spreken van mislukkingen.

Bayern moet de finale nog spelen, en nog maar zien te winnen!

Terugkomend op neymar. Een blinde kan zien dat dit een topvoetballer is! Hij is meermaals tot beste speler van zuid-amerika verkozen, en speelt al jaren in de braziliaanse selectie. Wat denk je dat die daar doen? Knikkeren? Waar heb jij gezien dat hij niet met kleine ruimtes om kan gaan?

Wat een arrogantie zeg!

7 mei 2013 om 16:05

Welke aankoop is onder Rosell dan een groot succes geworden?

We zullen zien of Neymar een topvoetballer is. Ik denk simpelweg van niet. Geen reden om me gelijk van arrogantie te betichten.
De wedstrijden die ik zie zijn van de Braziliaanse competitie en hier heeft hij bij vlagen een goede actie maar te weinig om hem tot topvoetballer te bombarderen.

De toekomst zal het uitwijzen mijn vriend!

7 mei 2013 om 17:19

Als je vind dat de uitspraak, perfect in het plaatje van zinlose transfers van barca, niet wat arrogant overkomt, ben ik benieuwd over welke transfers jij het hebt?

Je kunt toch niet zeggen, dat je van tevoren kon zien dat cesc, en sanchez het zo moeilijk zouden krijgen?

Het gaat er natuurlijk om hoe ze gebruikt worden. Wanneer barcelona zou overgaan tot de aankoop van neymar, en hij wilt daar naartoe, zulken ze toch wel een idee hebben hoe ze dat zullen invullen?

Overigens wil ik hier niet mee zeggen dat ik het met de stelling van de schrijver eens ben, en de noodzaak zie om hem te halen. Ik denk alleen wel dat neymar in europa zal slagen. Maar daar mag je best een ander idee over hebben.

Daar kunnen we later dan nog eens op terug komen.

Het is recent dat mensen beweerden dat messi zonder barca, zonder xavi en iniesta helemaal niet de speler zou zijn, die hij op dat moment was.

Nu heb je weer allemaal wijsneuzen die de rest van het team slachtofferen. Hummels die niet bang zou zijn voor pedro. Wat een belachelijk voorbeeld. Nota bene de man die in het meest succesvolle jaar van barcelona in alle competities gescoord heeft, en de huidige topscorer van de europees en wereldkampioen spanje, wordt hier even weggezet als een b-junior buitenspelertje met beperkte mogelijkheden.

Voor een clubexpert is je verstand van voetbal wel heel beperkt. En voor iemand die een stukje schrijft, loop je wel heel erg met de waan van de dag mee.

Goed, het klopt wel dat er meer variatie in het spel van barca met henry en ronaldinho zat, maar de speelwijze was anders.

Guardiola was zo ingenieus om messi naar de spits te halen, en die de opdracht te geven zich te laten zaken, zodat een centrale verdediger moest gaan kiezen. Ga ik met hem mee? Dan ontstaat er ruimte in het centrum. Of, laat ik hem lopen? Dan krijgt messi het metertje om aan te nemen, en acties te maken.

Inmiddels hebben toptegenstanders fitte middenvelders die zich laten zakken. Vervolgens spelen ze de counter goed uit.

Barca heeft nog steeds een fantastische selectie, en het is ontzettend knap dat ze zo lang dit niveau hebben vastgehouden. Ze hebben niet veel nodig. Geloof mij nou, iniesta en co zijn weergaloos!

Een centrumspits. Dat lijkt me een oplossing. Wat verdedigende versterking zou ook niet misstaan.

Voorlopig kun je ook gewoon ff genieten van bayern, en dortmund! Volgend jaar doet barca weer mee voor de hoofdprijzen.

Vermakelijk, leuk stuk en ik ben het helemaal met je eens. Neymar en Marco Reus lijken me goede aankopen, maar ook in het centrum moet wat gebeuren. Daar staat het ook niet! Ik geef je vijf sterren, ook omdat het je eerste stuk is, maar je had misschien ook wel een titel als Het Einde van een Messi-tijdperk of het probleem van Barca kunnen gebruiken. Je titel vindt ik zwak, de inhoud niet.

Ik vond het een mooi stuk en het is zeker waar alhoewel ik denk dat je iets meer had kunnen zeggen over de verdwenen team geest die Barcelona zo goed maakte.

Nou ik het steeds meer lees ben ik het er mee eens dat er een andere ster speler is. Meymar lijkt me ook een goed versterking maar waarom heeft niemand het over Bale?

Ook een sterspeler die in de voorhoede speelt en veel kan scoren.
Is het de prijs of iets anders??

Het is jammer maar waar Barcelona is een te kloppen ploeg geworden. Met geweldig combinatie voetbal was Barcelona jaren lang succesvol, maar aan al deze succes is abrupt een eind gekomen. Het einde van een tijdperk? Ja ik denk van wel!

Mourinho was de eerste die met zijn Real Madrid de zwaktes van Barcelona aankaarten. Countervoetbal was de oplossing, met vleugelspelers die mee verdedigden als extra link en recht back. Ook AC Milan en PSG maakte gebruik van deze tactiek en maakte het Barcelona nog lastig. Maar toen was daar als klap op de vuurpijl Bayern Munchen die Barcelona volledig van de mat speelde.

Het grootte probleem van Barcelona is dat ze niet veranderen ze willen eigen falen niet toe geven en houden vast aan een achterhaalde tactiek. Het einde van Barcelona en een nieuw tijdperk is begonnen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren