Reading en QPR scoren niet en verdwijnen uit de Premier League

Zondag, 28 april 2013 om 16:37Matthijs van Laar • Laatste update: 17:04

/

Het Premier League-avontuur zit erop voor Reading en Queens Park Rangers. De tweede hekkensluiters ontmoetten elkaar zondagmiddag in het Madejski Stadium, en wisten op voorhand dat enkel winst nog een minimale kans op lijfsbehoud zou betekenen. In een matige ontmoeting bleef het bij 0-0, waardoor beide teams een langer verblijf op het hoogste niveau in Engeland definitief kunnen vergeten.

Hoe vervelend ook, de onderlinge confrontatie tussen de twee minst presterende clubs van Engeland toonde min of meer aan waarom Reading en QPR het verdienen om te staan waar ze staan. De zenuwen en de spanning zullen ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld, maar het niveau van de wedstrijd was ondermaats. De bezoekers uit Londen, die in de winterstop nog zo fors investeerden om degradatie te ontlopen, kregen weliswaar de betere kansen (waaronder een inzet op de lat van Esteban Granero), maar scoorden niet. Reading speelde voor eigen publiek al helemaal weinig klaar.

Na de rust werd het iets leuker. Er kwam meer ruimte en dat leidde tot een hoger tempo en meer goede mogelijkheden. Adel Taarabt was een aantal keer dichtbij, maar de Marokkaan wist het net niet te vinden. Omdat ook Pavel Pogrebnyak en Adam Le Fondre faalden in de afwerking bleef de beginstand tot aan het laatste fluitsignaal ongewijzigd. Voor beide clubs was dat niet genoeg: zij spelen volgend jaar een niveau lager in de Championship.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door mr_m)

Triest, dit, zat er natuurlijk aan te komen!

Qpr heeft dit dus gewoon aan zichzelf te danken. Zo veel goede spelers gekocht waarmee je kon mikken op subtop en dan nu degraderen.

28 april 2013 om 16:58

redknapp toch. snap niet dat hij geen bondscoach engeland is geworden. of had hij het afgewezen? zeer triest dit voor Qpr, dat wordt een giga leegloop.

28 april 2013 om 17:04

Hij wees et niet af, ze vonden een andere bondscoach.

28 april 2013 om 17:01

Zo blijkt godzijdank dat je niet altijd succes kan kopen!

Nee toch, owee als Wenger voor Remy kiest.

28 april 2013 om 16:56

Niet Remy nee, maar Taarabt, hoe denk je daarover? En Hoilett kan ook nog wel interessant zijn. Samba niet echt, fysiek wel goed maar wat te traag om met veel ruimte in zijn rug te spelen, net zoiets als Bfg, Remy komt tekort net als M'bia. Cesar is misschien interessant, ligt aan zijn salaris en aan zijn transfersom. Reading heeft niet echt interessante spelers. Nu eens zien wie de derde degradant word, als het Wigan is Mccarthy kopen, als het Aston Villa is Benteke en misschien Bannan of Clark, stel het is Sunderland dan Sessegnon, Mignolet en misschien Colback halen en mocht Newcastle gaan hebben we misschien wel de jackpot, dan zou het kunnen dat spelers als Krul, Debuchy, Yanga-m'biwa, Tiote, Cabaye, Ben Arfa, Sissoko en Cisse goedkoop weg kunnen, alhoewel Newcastle financieel volgens mij wel vrij goed zit.

28 april 2013 om 17:02

In principe zou ik enkel César graag zien komen, maar Adler is gewoon een betere keus. Taraabt is een aardige speler en kan zeker wat toevoegen, maar is niet de kwaliteit die ik verlang.

28 april 2013 om 17:04

Ik zie liever Begovic, Mignolet of Krul komen dan Adler, niet in de laatste plaats omdat de anderen al een tijdje in de PL keepen, en dus geen aanpassinsperiode hebben zoals je die bij De Gea zag.

28 april 2013 om 17:32

Adler is wel al 27 jaar oud, en is fysiek ook een stuk beter dan De Gea toendertijd was. Ik zou Remy wel graag bij ons zien, gevaarlijk aanval en met het huidige voetbal en zijn snelheid kun je aardig wat klaar spelen. Sturridge en Remy samen diep, daar vreest iedere verdediging voor.

Een schande van QPR en Redknapp om met zulke individueel aardige spelers te degraderen.

Dit vind ik echt diep en diep triest van Qpr, best veel geld besteed en dan nog degraderen!
Echt geen respect voor.

Ongelofelijk dat QPR degradeert met het materiaal dat zij tot hun beschikking hebben. Er zijn weliswaar een aantal 'over de top' spelers, maar daar tegenover staan weer namen als Hoilett, Remy, Granero, Taarabt, Mbia en Fabio... Ik verwacht een enorme leegloop bij Qpr.

28 april 2013 om 17:34

De leegloop weet ik niet, want ik denk niet dat een Samba voor 2 miljoen ergens anders gaat voetballen. Hij verdiend nu bijvoorbeeld al 6 miljoen euro, welke club kan en wil dit salaris overnemen?

Waar zal Samba heen gaan. Wat een beest was dat misschien wat voor chelsea want voetballend komt die te kort voor arsenal denk ik

K weet niet wat ik moet denken van qpr, zon spelers materiaal en dan nog degraderen.. Ik vind het spijtig voor Julio Cesar en hoop dat hij zo snel mogelijk weg gaat na misschien een Arsenal of Liverpool.
Nu Qpr degradeert zullen er tog een aantal aardige spelers op gepikt kunnen worden voor een mooi prijsje, bijvoorbeeld Mbia, Samba, Granero, Remy. Deze spelers zouden bij bijvoorbeeld Inter zeker niet misstaan!

Mooi beeld trouwens na de wedstrijd, Bosingwa en Redknapp die een glimlachend gesprek hebben..

29 april 2013 om 10:41

Nee het is 100%, laatste speelronde is namelijk Wigan vs Aston Villa, 1 van de 2 komt dan dus op minimaal 35 punten.

Intriest dat je nog niet in de premier League kan blijven met zo veel geld en zoveel goede spelers. Ik denk dat : Park, Granero, Bosingwa, Samba , Julio Ceasar, Wright-phillips, Remy , Diakite, Zamora allemaal QPR gaan verlaten.

zal wel flinke leegloop zijn, misschien ook maar beter. Kunnen ze normaal beleid voeren en goed team creëren want nu ziet het er als een zooitje ongeregeld uit bij qpr.

QPR en Reading, het zat er aan te komen, Jammer voor Harry ''houdini'' Redknapp en al z'n aankopen. Maar QPR moet gewoon gaan zorgen dat ze vanuit een goede basis gaan werken, en niet allerlei spelers vanuit alle kanten van de wereld gaan kopen. Hoe dan ook pijnlijk voor Qpr, en die gaan een hoop spelers kwijtraken. Denk bijvoorbeeld aan Rémy, Samba, Park, Taarabt, Granero, M'bia en Julio César. Die zijn subtop Engeland/europa waardig. En gaan hun heil ergens anders zoeken.

Vind het persoonlijk toch altijd mooi als zo'n club waar zo met geld gesmeten wordt degradeert. Maar ja, aan de andere kant, zo veel teams doen het tegenwoordig. Volgend jaar krijg je Cardiff er weer voor terug. Een club die de eigen clubkleuren en identiteit verkocht.

Zo blijkt maar weer eens dat je resultaten niet kunt kopen. Je kan kwalitatief materiaal kopen voila, maar als je het cement er niet bij hebt dan wordt het geen constructie. Met andere woorden, kwaliteit is te koop, maar geen zekerheid.

Dat wordt dus uitverkoop bij Qpr. Cesar, Samba, Mbia, Taarabt en Loic Remy zijn prima spelers. Vreemd om hier mee te degraderen, verder hebben Robert Green, Bosingwa, Ji-sung Park, Andrew Johnson en Zamora veel ervaring. En dan hadden ze ook nog Granero en Fabio gehuurd. Vind het een zeer slechte prestatie van Redknapp

28 april 2013 om 17:01

Granero is gekocht voor rond de 10 miljoen euro. Heeft het nooit echt waargemaakt bij QPR trouwens.

Dat wordt aanvallen op Traore , Taraabt, Hoilet en Remy natuurlijk.. Ben benieuwd wie gaat shoppen bij QPR

28 april 2013 om 17:14

Denk ook op de keeper, Julio Cesar.
Nog steeds een erg goede keeper, wellicht voor Arsenal?

LOL wat gaan spelers als Samba,granero,hoilett,remy,taarabt,mbia,julio Cesar doen? Ik zie die echt niet naar de Championship gaan. Arsenal kan Remy Julio Cesar en Samba zeker gebruiken, zou me niks verbazen dat die spelers die net in London zijn gaan wonnen gaan kijken naar Tottenham en Arsenal en de mindere goden naar Fulham en West Ham.

28 april 2013 om 17:37

Haha inderdaad mooi. Goed voor ze. Al dat geld uitgeven, idiote salarissen voor een promovendus/degradatiekandidaat. Lekker de deur op de neus nu. Ik heb niks tegen QPR maar wat die Remy ging verdienen daar per week voor een club van niks als QPR dat maakt gewoon het voetbal kapot. Daarom ben ik nu blij dat ze eruit liggen en dat men kan zien dat je beleid dient te voeren en niet geld geld geld.

Bij Reading staat ook Carrico onder contract toch? Stond 2 jaar terug nog in de belangstelling van Real Madrid, volgend jaar Championship...

Het was te verwachten. QPR heeft veel te veel matige spelers met een veel te hoog salaris voor hun capaciteiten. Veel spelers presteren ook erg onder hun niveau bij die club. De enige die mij positief hebben verrast zijn Cesar, toch een erg sterk seizoen gekeept na zijn mindere seizoen bij inter. Remy die mooie doelpunten maakt en voor dreiging zorgt. Taarabt heeft enorm veel kwaliteit, wellicht past zijn technische stijl beter bij een subtop club. Samba is een beer van een verdediger en is in zijn korte periode erg handig geweest voor Qpr, maar met spelers als Hill, Bosingwa en Traore/rafael heb je gewoon een matige verdediging, erg jammer dat Nelsson is gestopt halverwege het seizoen.ik vond hem de beste centrale verdediger van QPR die altijd 200% gaf voor het team, als een van de weinige, de meeste laten het afweten en krijgen daar dan vorstelijk voor betaald. Nu doorgaan in de Championship.. Hebben ze een mooie kans om structuur op te bouwen i.p.v paniek aankopen te doen.

Beter, het is nooit een team geweest. Zo een Reading heeft helemaal niet geinvesteerd, alleen Pogrebnyak. Hopen dat Arsenal Taarabt en Julio Cesar wegkoopt daar, de rest is allemaal Fulham-materiaal

Zat er aan te komen.
Denk dat Aston Villa het 3e team wordt dat degradeert.

QPR mag zich schamen.
Heb de Premier League amper gevolgd maar vooraf kon je toch gewoon zeggen dat QPR met de aankopen in ieder geval het linker rijtje moet kunnen halen.
Dat zei men dan ook en dan degraderen, schandalig.
Daar zit iets gruwelijk fout!

Ben niet heel bekent met de PL en Qpr, maar waarom in godsnaam?

Mbia, Samba, Julio Cesar, Park, Hoillet, Remy, Granero en Taarabt... Toch zeker niet d eminste namen en ze hadden een team voor subtop/middenmoot....

Met name Park gun ik dit niet, vond ik altijd symphatieke jongen

Ik vrees voor het project van QPR dat ze nu een tijdje in een dal zullen zitten. Er zal nu wel een leegloop komen, ik denk ook niet dat de eigenaars nog zin hebben om er na dit seizoen nog veel geld in te pompen en het is niet dat de club er financieel zo goed voorstaat op dit moment.

Ik denk dat ze zelfs gaan mogen opletten dat ze volgend seizoen niet weer degraderen, misschien klinkt dit wat voorbarig maar veel clubs die uit de PL degraderen hebben het seizoen erna moeilijk en voor QPR denk ik dat het volgend seizoen extra moeilijk zal worden.

Dan mag Samba weer terug naar Anzhi haha.

Maar even serieus: Dit QPR is echt een aanfluiting. Zoveel goeie spelers, maar nooit een team geweest. Er zitten te veel grootverdieners tussen die er helemaal niks van bakken, zoals een Bosingwa. En dat gaat dan irriteren binnen een groep dus dan kan je ook nooit als een team presteren.

Haha, wat een lachertje. Zoveel geld investeren, en er dan nog helemaal niks van bakken. En dat Reading speelt gewoon zo'n bagger voetbal, in vergelijking daarmee lijkt Chievo Verona ineens op Bayern München.. Verder hoop ik dan dat Esteban Granero mooi naar Florence komt, nu ze gedegradeerd zijn kost hij een stukje minder.

Reading was wel enigszins te verwachten dat die zouden degraderen, op papier in mijn ogen toch de zwakste ploeg uit de Premier League. Maar Queens Park heeft mij dit jaar erg teleurgesteld, hebben toch fantastische spelers. Maar ja, een vreemdelingenlegioen. Zal bij Queens Park wel een leegloop worden komende zomer.

die reactie van twitterkoning Joey Barton... dat spelers als Bosingwa als Hill zich zouden moesten schamen want die gingen lachend (!) van het veld alsof ze niet eens beseffen dat ze zojuist waren gedegradeerd.

Toch wel bijzonder dat QPR gedegradeerd is, terwijl ze zoveel geld in nieuwe spelers hebben geïnvesteerd. Daarbij hebben ze ook behoorlijk wat ervaring binnen gehaald, maar dus zonder resultaat.

Misschien een gekke gedachte van mij, maar zou het voor Park geen optie zijn om terug te keren naar psv? Als er bij psv wat spelers (mertens, Strootman, Lens, Wijnaldum, Toivonen, Engelaar Van Bommel?) vertrekken, dan moeten die gaten toch worden opgevuld.

Dit zat er natuurlijk aan te komen, ben wel benieuwd wie het 3e slachtoffer zal zijn. Ik zou er trouwens niet van verschieten als er een leegloop zal zijn bij Qpr, de meeste spelers verdienen een vermogen en de club zal dit niet kunnen betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Reading

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Reading13-2
10.QPR123
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
G. PuşcaşAanvaller90
Lucas JoãoAanvaller20
RafaelKeeper60
L. SouthwoodKeeper30
A. BabaVerdediger40
E. BristowVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Reading.

90 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren