Tiental FC Groningen bezorgt gasten uit Den Haag jubileumnederlaag

Zaterdag, 20 april 2013 om 20:37Peter Nusselder

FC Groningen heeft in de strijd om een plek in de play-offs drie belangrijke punten gepakt tegen ADO Den Haag. Género Zeefuik kopte uit een voorzet van Andraz Kirm de 1-0 binnen, en ook David Texeira profiteerde van voorbereidend werk van de Sloveen. Het werd nog spannend toen Virgil van Dijk rood kreeg en Groningen met tien man kwam te staan, zeker toen Kevin Jansen voor de 2-1 zorgde. De ADO-middenvelder werd in de slotfase echter ook uit het veld gestuurd en van een gelijkmaker kwam het niet meer in stadion Euroborg.

/

Hoewel er in de openingsfase een overwicht was voor de thuisploeg, was de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten. Na een fraaie dieptepass van Aaron Meijers stuitte Mike van Duinen vanuit een lastige hoek echter op keeper Marco Bizot. Aan de andere kant liet vooral Leandro Bacuna zich zien, maar zijn schoten kwamen nog niet in de buurt van het ADO-doel. Dé mogelijkheid om de score te openen was evenwel voor Texeira, toen de Uruguayaan op aangeven van collega-aanvaller Zeefuik oog in oog met doelman Gino Coutinho verscheen. Texeira had teruggevlagd moeten worden en leek zelf te schrikken van het feit dat hij buitenspel stond, want zijn inzet was weinig overtuigend en was zodoende een eenvoudige prooi voor Coutnho.

Pas kort voor de pauze werd de equipe van trainer Robert Maaskant weer gevaarlijk, maar ditmaal was men ook uiterst effectief. Kirm, op papier op de linkerflank geposteerd, verscheen tweemaal op rechts en had beide keren een messcherpe voorzet in huis. In de 38e minuut profiteerde Zeefuik daarvan door de 1-0 keihard achter Coutinho te koppen, vier minuten later was het zelfs 2-0. De naar binnen gekomen Texeira dook op bij de eerste paal en legde de bal met het hoofd op fijnzinnige wijze in de verre hoek achter de kansloze sluitpost van de bezoekers.

/

ADO, zonder de geschorste trainer Maurice Steijn en aanvoerder Danny Holla, die er tegen zijn ex-club niet bij kon zijn, was zodoende veroordeeld tot een inhaalrace in de tweede helft. Charlton Vicento, ingevallen voor de geblesseerde Van Duinen, had het elftal van Steijns vervanger Henk Fräser terug in de wedstrijd kunnen brengen door de 1-2 achter Bizot te schieten. Na een knappe combinatie met Tjaronn Chery probeerde de aanvaller echter om af te leggen op een ploeggenoot, terwijl hij voor eigen succes had moeten gaan. Een spannend laatste half uur lonkte wel voor de gasten, toen Groningen-verdediger na een harde tackle op Dico Koppers rood kreeg van scheidsrechter Tom van Sichem.

Het Groningse tiental leek aanvankelijk simpel op de been te blijven tegen de opponent uit Den Haag, maar met nog ruim een kwartier te gaan werd het toch 2-1: Chery legde terug op Jansen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de middenvelder prachtig raak. Tien minuten voor tijd benadeelde Jansen zijn ploeg evenwel, door zijn tweede gele kaart te incasseren, en dus was het tien tegen tien binnen de lijnen. In de stand kwam geen verandering meer, en dat betekende voor ADO de vierhonderdste nederlaag in de Eredivisie.


Poll

Denk je dat FC Groningen mag deelnemen aan de play-offs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door tyrone97)

Blij met de punten, maar wat was dit toch weer een goed voorbeeld van hoe triest laag het niveau van scheidsrechters in Nederland is.

20 april 2013 om 20:49

Scheids was dramatisch, liet echt geen fuck doorspelen en floot voor werkelijk elk tikje. Die rode kaart van Van Dijk zal wel geseponeerd worden

Deze wedstrijd was het voorbeeld van de belachelijk slechte arbitrage in Nederland.

vond het absoluut geen rood voor van dijk. zeer zwaar gestraft

Drei Punt'n! POM POM POM Pom, Broez'n!

Ik weet niet wat die scheidsrechter zag met die overtreding van Van Dijk, maar een rode kaart vond ik het zeker niet!

Dan zitten Groningen en Heerenveen er beiden bij vermoed ik. ADO afgehaakt en als ik naar het resterend programma kijk dan geeft Heerenveen die 7e plaats niet meer weg.

20 april 2013 om 20:54

Laten we het hopen! Heerenveen krijgt het denk ik nog moeilijk genoeg tegen AZ, Utrecht en Roda.

20 april 2013 om 21:05

Dat denk ik ook, echter laten we toch dit gehele seizoen zien dat we tegen de betere ploegen gewoon goed spelen en het meeste aanspraak maken op de winst.

20 april 2013 om 21:06

Daar zal ik maar niet zo zeker van zijn, Heerenveen heeft nog 3 lastige wedstrijden, die zomaar verloren en ook zomaar gewonnen kunnen worden.
Groningen zal normaal gesproken nog 3 punten pakken tegen Vvv,psv uit zal geen punten opleveren,en Ajax thuis kan ook alle kanten op.
Wordt dus nog een strijd om plek 7 en ook Nec doet daar nog voor mee.
On: matige wedstrijd wel terecht drie punten, rode kaart voor van Dijk een lachertje,zal wel voor de derde keer dit seizoen geseponeerd worden

20 april 2013 om 21:11

Kan wel alle kanten op nog, daar heb je gelijk in. Toch vermoed ik dat 1x 3 punten voor Heerenveen genoeg moet zijn voor plek 7.
Ik zie Groningen niet winnen van Ajax en Psv, en NEC niet van PSV en Twente.

20 april 2013 om 23:14

Dat slaat kant noch wal mijn jongen. Als Groningen wint van VVV wat gewoon normaal is en een punt pakt of meer tegen het waarschijnlijk uitgespeelde Ajax moet Heerenveen dus net zoveel punten pakken om 7e te worden. Maar goed laten we daar maar geen discussie over voeren, Twente en Utrecht zijn beide lastig maar ook beide te verslaan. Laten we eerst eens kijken wat NEC tegen Zwolle doet morgen, mocht daar puntverlies in zitten mogen zowel Heerenveen als Groningen sowieso 1 wedstrijd verliezen, dit blijft een mickey mouse competitie voor zelfde geldt winnen we van PSV en Ajax en verliezen we bij VVV

20 april 2013 om 23:49

Ach wie er 7de of 8ste wordt is op zich niet zo belangrijk. Ik hoop gewoon dat zowel Groningen als Heerenveen de play offs halen. We komen beide van ver en het zou een prachtige beloning zijn voor zowel de spelers als de supporters van de beide clubs.
En niet onbelangrijk, we krijgen weer een paar prachtige wedstrijden voorgeschoteld. Als je het niet erg vind hoop ik wel dat wij die van jullie winnen...

On:
Goede overwinning van Groningen en natuurlijk zwaar verdiend. Die rode kaart voor Van Dijk slaat natuurlijk nergens op. Vond het eigenlijk niet eens geel waard.

Suc6 jongens in de resterende wedstrijden!

21 april 2013 om 09:45

kijk ff doelsaldo voor je je in mengt
maar ik lach om jou
3 weken geleden was maaskant het lachertje,nu weer volop in playoff discussie
wat zijn jullie zwart-wit zeg
maar kijk ff naar selectie van grunn,dan heeft maaskant een geweldige prestatie neer gezet ongeacht playoff of iet

vvv 3 punten? kijk ff naar de stand,dat wordt nog een heel karwij om daar te winnen,a punt te pakken.
jij vergeet 1 ding,grunn speelt laatste wedstrijden bet redelijk en zou op papier ook moeten winnen van vvv,,maar grunn scoort heel moeilijk,en krijgt bijna alle wedstrijden een tegengoal
dus om te winnen van vvv moeten ze zeker 2x scoren
ook vvv wil niet direckt degraderen,dat maakt ook nog eens extra krachten los

Schandalig die rode kaart voor van dijk. Dat een kaart waard is dat klopt maar rood is zwaar gestraft. Ik vond het meer gele kaart waard. Maar we lezen wel wat van sichem te zeggen heeft. Wat de Knvb ook beslist (indien geen seponatie) in beroep gaan er tegen. Groningen streed voor wat het kon na die kaart voor wat het kon met 10 man. Ik als beroeps scheidsrechter vond het eerder geel waard dan rood. Voor de rest een goeie overwinning geweldig gespeeld door kirm en magnasco speelde ook goed. ADO was meer afwachtend en loeren op de counters.

verschrikkeijk wat een arbitrage in Nederland. De rode kaart van ADO was een goedmakertje.

Beste man op het veld Andraz Kirm.

Goede stap naar play-off wedstrijden voor Groningen maar we zijn er nog niet!

Als NEC morgen wint, is het punten verschil slechts twee, en Groningen moet dan nog tegen PSV en Ajax

20 april 2013 om 21:21

Gelukkig maar, dan is er nog hoop dat ze buiten de boot vallen

Gelukkig hebben we veel punten gestolen dit jaar , wat zijn we slecht met een amateur voorhoede , dit blijft niet goed gaan ,

Zware slag voor Ado, absoluut te triest. Maargoed, de strijd is nog niet gestreden. We moeten nog tegen VVV en Pec, waarvan ik mag hopen dat we eindelijk eens een keer kunnen winnen. En dan nog Feyenoord thuis, opzich ook een mogelijkheid op drie punten. Feyenoord tegen ADO is namelijk altijd een chaos wedstrijd die tot nu toe altijd een verassende uitslag weergaf!
Maargoed, schande dat we hier niet hebben gewonnen, maar hopelijk komen we nog in die play-offs !

20 april 2013 om 21:32

Waarom een schande dat jullie hier niet hebben gewonnen?

Kijkende naar de laatste weken, speelt Groningen beter, en hebben ze betere uitslagen.

Groningen was deze wedstrijd ook grotendeels de bovenliggende ploeg, de verwachtingen van de meeste mensen waren ook dat Groningen ging winnen, dus ik kan niet snappen dat het een schande is :`

21 april 2013 om 11:45

Verliezen tegen Groningen is niet persé een schande, maar vijfmaal op rij verliezen, waarvan de laatste twee wedstrijden niet helemaal terecht. Als ADO dan nog iets wil forceren om niet te diep te zinken was dit het moment om uit te halen. En als dan zelfs Zeefuik weet te scoren, de spits die nog nooit een doelpunt heeft gemaakt, nou, dan weet je hoe diep je zit.

20 april 2013 om 21:47

Ado bakte er niet al teveel van en leek met weinig vertrouwen naar de Euroborg te komen. Ze hebben wel kansen gehad, maar ik heb er geen seconde aan getwijfeld dat dit een driepunter voor de FC zou worden. Alles valt op zijn plaats, 12 punten uit de laatste vier. Groningen zit in een flow. Dat is bij Ado wel anders. Helaas voor de Hagenezen, maar goed ook niet gedegradeerd. Den Haag 0, FC Groningen 6ptn in de onderlinge duels. Dat lijkt me dus duidelijk.
Volgend seizoen beter!

Blij met de 3 punten maar wat die scheids weer flikt met die rode kaart , spuugzat word je er van . Seponeren ...heel snel.
Wel lekker sfeertje ,vooral het laatste kwartier.

21 april 2013 om 17:36

Haags kwartiertje he haha

Waaarom Steijn altijd argschreven spelers haalt, boussabon, kolk smolareken puffff en een spits maar opstellen, drama, gelukkig geen play offfs ADO in Europa schande voor nl

die nummer 42 van groningen is een betere zeefuik dan zeefuik.

3 punten en compleet verdiend! 1ste helft was het krachtsverschil wel heel groot.
2 heerlijke veldgoals en vooral de kopbal van Texeira! schitterend...krim ook 2 goede voorzetten. Die rode kaart sloeg nergens op en zal wederom geseponeerd worden! Zal toch wel een record moeten zijn alle rode kaarten die we gehad hebben 3 of 4 allemaal geseponeerd Dammm! Leuk dat die jonge spits ook zijn debuut mocht maken en ik moet zeggen hij deed het niet slecht...overal waar de bal kwam stond hij en zie er zeker potentie in!

Smerige streek van die Vicento trouwens wat een dwaas is dat soms ook.

die rode kaart was lachwekkend. Hij glijdt voorlangs om de voorzet er uit te halen zonder enige intentie de speler te raken. En dat hij raakt hem dus ook niet. Naaierij van die ado speler!!

Groningen Europa , overigens wordt ik wel spuugzat van die *** scheidsrechters in Nederland.

Heerlijk, drei punt'n! mooi goals van zeefuik & Texeira na goede voorzetten van kirm.br er was niks aan de hand, tot de rode kaart..

Maargoed, het lijkt tussen Groningen en nec te gaan voor plek 8

Was rode kaart van Dijk terecht?

21 april 2013 om 11:55

Nee, het was wel geel.

Beugelsdijk in de opstelling? Die is toch geschorst? Foutje?

20 april 2013 om 23:13

Nee heeft gewoon gespeeld...ze zijn wederom in hoger beroep gegaan zodat hij nu gewoon kon spelen. Denk wel dat ze daar nu spijt van hebben

Als ajax op speeldag 33 nog geen kampioen is , wordt het nog wel heel lastig. Ajax en de euroborg is geen garantie voor succes.

21 april 2013 om 09:34

Moeten ook niet raar opkijken als fc de play offs wint.

ik moet lachen als k de meeste reacties lees
3 a4 weken geleden gaf niemand nog een cent voor de fc,en was het allemaal maaskant zijn fout.
nu winnen ze 4 op rij en niemand heeft het nog over maaskant.,niemand heeft het over het toch nog matig spel,over iedere wedtrijd minimaal 1 tegengoal,over het slecht benutten van de kansen.
erg zwart/wit mensen,alleen het resultaat telt bij jullie,en is die niet goed isde trainer schuld.

er is niks veranderd in feite,alleen dat er nu wel punten gepakt worden,en de concurentie de punten laat liggen.
maar goed grunn heeft het erg moeilijk om de playoffs te halen,1 degradatie kandidaat,en 2 lkampioenskandidaten.
tel uit je winst.
grunn dat nog not in eindoven won.
vvv hete adem van willem2 in de nek,
ajax misschen nog gen kampioen.
dan toch 8ste willen worden,dan moet ook ,nec,heracles,denhaag,nog minimaal 1 wedtrijd verliezen

deze comp.wint iedereen van iedreen,dus afwachten maar

Maaskant is nog steeds een drol, dat zullen de meeste groningers nog steeds beamen. Wat hij nu goed heeft gedaan is(naar mijn mening): 1.bacuna juist gepositioneerd ipv te misbruiken op posities waar hij "in potentie" kan spelen maar uiteindelijk is gefaald. 2. Eindelijk Magnasco wedstrijden laten spelen. 3. Zowel Zeefuik als Texeira (tegelijk) laten spelen. 4. Bizot op doel is een iets meer zekerheidje dan Luciano.

Al met al kan je wel stellen dat Maaskant redelijk gefaald heeft met zijn invulling voor de opstellingen voorgaande wedstrijden, ondanks de mindere selectie van grunn. Daarnaast is het ook niet een trainer die voor positiviteit zorgt binnen de groep, hij kleineert liever. Als we winnen dan is het "we" hebben het gedaan en bij verlies "zij" of "fc groningen". Maaskant bedankt dat je weggaat. Sinds het bekend is geworden, hebben we alleen nog maar gewonnen.

21 april 2013 om 15:39

Daar komt bij dat al die keuzes noodgedwongen zijn gekomen en niet door het inzicht van de trainer..
Magnasco omdat Kappelhof geblesseerd raakte.
Texeira door de buik blessure van Zeefuik.
Bizot was de keuze van Hesp.

En juist die Zuid Amerikanen geven de drive en passie die we thuis zo gemist hebben met de borst vooruit..dat er niks veranderd is vind ik dus onzin want vanaf de thuis pot tegen Twente speelde we eindelijk een beetje ons eigen spel thuis met druk vooruit.
En wat is er gek aan dat nu niemand over de kut periode praat..? Het gaat beter en Europees is binnen hand bereik. Maaskant begint beter te wisselen en de druk lijkt eraf! Dus naar het heden kijken en vooruit! Achterom kijken heeft helemaal geen zin daar heeft niemand wat aan.

Als ze zich nou eens een keer gaan concentreren op een wedstrijd en het hele seizoen gewoon niks zeggen over mogelijk Europees voetbal... Op het moment dat ze er over gingen praten ging het fout! En leer eens om die Poepon niet op te stellen. Maurice, ik denk dat ze bij Prorail nog iemand zoeken. Jouw wissels zijn zo slecht dat ze er bij Prorail nog het een en ander van kunnen leren. Ga eens voetballen naar je eigen kwaliteiten! Zet mensen op de juiste plek! Leer combineren en driehoekjes en sneller omschakelen. Maak van Den Haag desnoods een counterploeg.waar is die Haagse Bluf??? Schuim op die bekken!

je kan zeggen wat je wilt maar sinds maaskant ze dat ie volgend seizoen weggaat doet fc grningen het heel goed.
valt het niet op???
en die kaart van van dijk was echt geen rood.
kom op scheids man kijk beter uit je doppen man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder51
M. de LeeuwAanvaller50
M. El HankouriAanvaller50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

28 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren