Van Persie scoort na ruim twaalf uur weer, Sunderland wint derby

Zondag, 14 april 2013 om 16:55Thijs Post • Laatste update: 16:57

Het heeft 12 uur en 31 minuten geduurd, maar Robin van Persie heeft weer gescoord voor Manchester United. De Nederlander was zondag van elf meter trefzeker in het met 0-2 gewonnen duel met Stoke City. Onderin boekte Sunderland een cruciale zege op aartsrivaal Newcastle United. Voor het eerst sinds 1966 won Sunderland met drie doelpunten verschil op het terrein van de aartsvijand. Voor nieuwbakken manager Paulo Di Canio en co drie extreem belangrijke punten: Sunderland neemt iets verder afstand van de degradatiezone.

/

Stoke City - Manchester United 0-2
Manchester City zal de hoop zeker na de overwinning van vorige week op Manchester United nog niet opgegeven hebben, maar dat the Red Devils kampioen gaan worden lijkt wel vast te staan. Zeker na de zege van zondag op Stoke City: het Britannia Stadium in Stoke-on-Trent is zeker niet de meest favoriete bestemming van de Engelse topclubs. Dat Manchester United won (0-2) had het mede te danken aan Robin van Persie, die na ruim een uur een strafschop versierde en deze zelf benutte. Het was voor de Rotterdammer zijn eerste doelpunt na 12 uur en 31 minuten voetbal voor Manchester United.

Op het moment dat Van Persie scoorde, diep in de tweede helft, stond het al 0-1 voor de ploeg van manager Sir Alex Ferguson. Ook bij dat doelpunt was Van Persie belangrijk: hij nam de corner, die door controleur Michael Carrick tegen de touwen werd gewerkt. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft Manchester United vijftien punten voorsprong op Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Stoke City bevindt zich vlak boven de streep en het team van manager Tony Pulis zal met angst en beven naar beneden kijken.

/

Newcastle United - Sunderland 0-3
Sunderland was in de eerste minuten de partij met de beste kansen. Zo werd Stéphane Sessègnon teruggefloten na een overtreding op Steven Taylor en kregen the Black Cats tot tweemaal toe geen strafschop van scheidsrechter Howard Webb. Na goed 25 minuten werd Newcastle-doelman Tim Krul dan toch verslagen: met een schuiver van ongeveer twintig meter vond Sessègnon de binnenkant van de paal en uiteindelijk het net.

Di Canio vierde zijn treffer uitbundig en een kwartier voor tijd mocht hij opnieuw juichen. Met een heerlijk schot verschalkte Adam Johnson keeper Rob Elliott, die Krul even daarvoor was komen vervangen. De Nederlander kwam verkeerd terecht en hij moest het veld verlaten met een armblessure. Het was tot dat moment een zeer vermakelijke wedstrijd met kansen over en weer, zoals je in een derby kon verwachten. In de slotfase viel er ook nog een derde treffer: een fantastische knal van David Vaughan betekende 0-3 en op dat moment verlieten de thuisfans het stadion.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fubar)

Met als toppunt natuurlijk de 'mourinho' van Di Canio. Wat een kerel zeg haha

14 april 2013 om 15:06

De 1 houdt van hem en de ander moet er niks van hem hebben. Ik mag hem niet zo, die hitler-groet blijft mij bij en het blijft een rare kerel.

On: Wat een wedstrijd met alles erop eraan. Das echt de derby tussen Newcastle en Sunderland. Maar wat een goal zeg van David Vaughan bij de 0-3.

14 april 2013 om 15:26

Als je van hem houd heb je een steekje los zitten. Ik gun die man geen enkel punt, ook jammer van zo'n club dat ze zo iemand willen aannemen. Het zal ze niet geliefd maken, ook niet bij de eigen supporters.

14 april 2013 om 15:32

Ik heb een goeie vriend die enorm van hem houdt. Hij is zelfs zo van dat hij destijds een Di Canio shirtje bestelde van Lazio. Ik heb geen losse steek bij hem kunnen ontdekken.

Het zal ze niet geliefd maken bij de eigen supporters? Ik heb nog nooit iemand gehoord bij Sunderland die erom klaagde.

14 april 2013 om 15:34

Respecteer als mensen van hem houden of niet. Ik mag hem omdat hij erg gepassioneerd over komt. Zit er dan een steekje los bij mij?

Dat ie fascist is wel jammer aan hem, maar het blijft voetbal. Politiek en voetbal hoort niet samen te gaan, we zijn ten slotte geen Fransen die dat wel doen.

En heb je wel die fans van Sunderland zijn naam horen roepen in de wedstrijd?

14 april 2013 om 15:34

Off: Ik haat het als mensen andere mensen quoten, vooral vijf minuten nadat het gezegd werd door een commentator. Heb je niet eens een beetje zelfrespect? Verzin iets zelf verdomme.

On: Vreemde wedstrijd vond ik het. Sunderland was niet beter dan Newcastle, maar je kan ook niet zeggen dat ze hebben gewonnen op basis van geluk.

Dit komt hard aan voor Newcastle zeg! Die hebben echt een ramp seizoen. Ik snap Newcastle soms echt niet, het ene seizoen doen ze mee om de cl en het andere seizoen degraderen ze.

14 april 2013 om 15:30

hebben ongelooflijk veel pech met blessures dit seizoen. dit neemt niet weg dat ze natuurlijk veel te laag staan voor het spelersmateriaal dat ze hebben.

Heerlijke wedstrijd natuurlijk met een uitstekend keepende Krul maar de grote uitblinker was vandaag toch wel Sessegnon... Wat een heerlijke voetballer is dat zeg!

Overigens had het zo maar anders kunnen aflopen. Bij 1 - 1 werd er nog een doelpunt van Cisse afgekeurd voor buitenspel waar hij dat absoluut niet stond. Pardew en zijn mannen zullen zich dus wel benadeeld voelen en daar valt wel wat voor te zeggen.

Was mooi om te zien wat Di Canio deed bij de 0-2!
Grote uitslag die ik nooit had verwacht.
Sunderland wint bijna nooit uitwedstrijden.
Jammer voor Newcastle dat nog in gevaar is, 3 belangrijke puntenvoor Sunderland.
Ik heb liever Newcastle maar het liefst wil ik dat beide clubs in de PL blijven.

Geen goed voebal, wel ontzettend veel strijd en passie. Kansen over en weer en ook verkeerde beslissing om een goal van newcastle af te keuren vanwege buitenspel! de 0-3 van sunderland was zeer zeer fraai maar kwam ook voort uit een buitenspel situatie. kortom , leuke wedstrijd deze derby in een schitterende ambiance! en ja die Paolo di Canio is wel een mannetje!

Wat is die Di Canio toch een gek,
Ik neem aan dat hij dit allemaal doet omdat hij weet dat er allemaal camera's op zijn gericht.
Wel moet ik toegeven dat hij toch een goed resultaat boekt.
Hij lijkt op zijn manier van coachen wel op ''mou''. ook alle aandacht opeisen zodat zijn spelers met rust gelaten worden. wel vraag ik me een ding af: Wat zou het bestuur van Sunderland Hier van vinden?

14 april 2013 om 15:06

Een gek is hij wel.maar dat hij dit doet voor de camera's geloof ik niet..een oprecht gepassioneerde trainer die het gevoel van de fans begrijpt en meevoelt

Wat een drama is Newcastle vergeleken met vorig jaar, had echt gehoopt dat ze de lijn verder konden trekken en bij de beste 5 van Engeland zouden behoren. Niet dus.

Howard Webb blijft trouwens ongelooflijk slecht fluiten, wat een fouten maakt die man.

Di Canio was zelf ook een geweldige speler.
Mooie overwinning

Krul is dit seizoen wel erg blessuregevoelig voor een keeper... Jammer dit, zo kan hij nooit zijn topvorm bereiken.

Wat een diep en diep trieste dag... in al die 17 jaar dat ik newcastle supporter en in me hart draag heb ik nog niet zo'n slechte derby van onze kant gezien..
De uitslag doet nu ook vermoeden dat we compleet zijn weggespeeld, wat absoluut niet zo was, want corners waren gelijk balbezit was zelfs iets meer voor ons en er werd (zoals de laatste weken wel vaker) onterecht een doelpunt afgekeurd van ons.
Had dat doelpunt gewoon goedgekeurd geworden was het 1-1 geweest en hadden we waarschijnlijk nog wel gewonnen.
Maar je weet, na 13 jaar zonder thuisnederlaag tegen hun, dat het er een keer zit aan te komen, dus wat dat aan gaat kan het beter nu vallen (nu we toch niks meer kunnen halen) dan als we nog ergens voor hadden gespeeld.
Nu mogen ze weer even blij zijn en kunnen ze weer 10 jaar teren op deze overwinning.

14 april 2013 om 17:27

Heb deze wedstrijd moeten missen omdat ik bij de derby van Malberg aanwezig was.

Straks maar eens fijn de samenvatting bekijken ! 0-3 winnen van de Geordie boys ongelofelijk.

In tegenstelling gun ik het Di Canio wel , beoordeel liever mensen op het veld dan persoonlijke dingen.

Wow dit is heel erg pijnlijk voor Newcastle al kon je het wel een beetje verwachten. Sunderland verloor wat ongelukkig bij Chelsea waar ze ookal bloedfanatiek speelde. Di Canio heeft echt wat losgemaakt bij de spelers en dit zijn dan ook drie erg belangrijke punten. QPR en Reading degraderen sowieso en ik denk dat Wigan of Villa nummer drie wordt.

14 april 2013 om 15:27

Villa mag Niet degraderen!

Wat was Di Canio geweldig, ik mag hem nu al en dacht eerst dat ie een racist was, maar dat zie ik niet terug aan hem. Dat hij een fascist is moet ie zelf weten. Sunderland speelde niet goed, maar ze waren buitengewoon effecient. Hopelijk verliest Stoke vandaag effe en kunnen ze samen met Reading en QPR degraderen.

14 april 2013 om 16:03

Dus alleen omdat hij een paar donkere spelers knuffelt is hij geen racist? Zeg me, waarom besluit je plots om van mening te veranderen?

14 april 2013 om 17:11

Hij ontkende het ten eerste laatst nog. Knuffelen met donkere spelers is ook een deel daarvan en het opstellen van een groot aantal negers ook. Ken geen racist die dat doet eerlijk gezegd.

14 april 2013 om 18:40

Wat een naief ventje ben je. Als hij een hele ploeg vol blanke spelers zou zetten in het veld zou iedereen klagen dus dat minimaal 2 donkere spelers erin zijn is geen verrassing, volgens mij is dat zelfs een regel in het engelse voetbal (weet het niet zeker!). Ik heb naar die man gekeken, hij lijkt me geen racist maar een fascist is even erg. Je moet eens research doen en uitzoeken wat dat soort ventjes doen in hun vrije tijd, dan zal je een andere toon opslaan.

14 april 2013 om 20:26

Er bestaat dus een regel in het Engelse voetbal dat je minimaal twee donkere spelers moet opstellen? Ha, dat lijkt me wel erg idioot als dat echt zo is.

14 april 2013 om 20:58

Luister, laatst wilde ze nog een regel invoeren om clubs te dwingen om niet-blanke trainers aan te nemen dus als deze regel zou bestaan zou het niet vreemd zijn.

Krul is ook altijd geblesseerd he!

Geweldige wedstrijd, met prachtige doelpunten van Sunderland. De wedstrijd ging aardig gelijk op. Newcastle had een beetje pech bij dat afgekeurde doelpunt. Wellicht dat dat de wedstrijd had gekanteld maar dat weet je natuurlijk niet.

Mooi dat Rvp eindelijk weer eens scoort. Verder ook dat Carrick een keer scoort.
Verder geen moeilijkheden en een terechte overwinning.

wat deed di Canio als ik vragen mag ??

En United is weer uitgelopen tot 15 punten

Het was geen spectaculaire overwininning, maar United heeft hier dik terecht gewonnen. RvP met shirt nummer 20, scoort zijn 20ste goal op jacht naar de 20ste Premier League titel. De viering erbij was mooi om te zien

Rooney en Vidic speelde een puik van een wedstrijd. Valencia had enkele glimpsen van wat hij kan in vorm en Kagawa speelde ook niet onaardig. Op naar Westham.

Glory United !

Wooow echt knap van Van Persie, heeft gescoord en dat zelfs via een penalty!

Goed van United dat ze hebben gewonnen. Het kampioensschap komt steeds dichterbij..

Zeer goede overwinning van United. 2-0 uit bij Stoke is een geweldig resultaat. Lekker voor Rvp dat hij weer eens scoort. Hopelijk scoort hij woensdag weer.

14 april 2013 om 17:07

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij Suarez zal gaan inhalen. Dit zeg ik niet omdat hij nu heeft gescoord, maar dit zei ik al weken terug.

14 april 2013 om 17:12

Dit doelpunt zal er voor gaan zorgen dat hij weer meer gaat scoren! Denk ook wel dat hij Suarez in gaat halen.

14 april 2013 om 19:00

Suarez heeft gewoon pech dat hij het met moet doen met een zeer matig team. Terwijl van Persie wereldklasse overal om hem heeft in staan. Beste speler van Engeland dit seizoen is daarom niet voor niets Suarez.

De 900e overwinning van Fergie en wat voor eentje! Ik heb werkelijk genoten van het oogstrelende combinatie-voetbal met prachtige aanvallen keer op keer. Mooi dat Van Persie de penalty verzilverde en zo een goaltje kon meepikken. Dat werkt toch wel bevrijdend en geeft z'n zelfvertrouwen een boost. Vidic (motm) heerste vandaag. Het is aan hem te danken dat Stoke nauwelijks gevaarlijk is geweest door de lucht.

Nog zeven punten te behalen van de tien. De eerste plek mag niet meer uit handen worden gegeven, ook niet met het nog komende programma. Ben ik trouwens de enigste die zich al het hele seizoen ergert aan Ferdinand? verspilt zo ontzettend vaak dom de bal door 'm maar naar voren te peren en zo in te leveren bij de tegenpartij.

Mag hopen dat Falcao toch echt niet komt. Gevalletje wanbeleid. Zou echt de domste transfer in jaren zijn.

14 april 2013 om 17:13

Ik heb geloof ik de verkeerde wedstrijd gelezen als je zegt dat ze goed voetbalden. Het was ouderwets Utd voetbal wat effectief was.

14 april 2013 om 17:16

Het voetbal was zo oogstrelend dat ik mijn laptop maar had dichtgeklapt

Nee, maar een kleine correctie, nog 7 punten van de 18, want er zijn nog 6 wedstrijden te gaan. Al met al een mooie overwinning en de komst van Falcao zou ik niet erg vinden hoor.

14 april 2013 om 17:39

We hebben nog tien punten (nu zeven) nodig om kampioen te worden. Ervan uitgaande dat City ook nog alles wint. Je zou het niet erg vinden om 55 miljoen uit te geven aan een spits? dat kan je liever besteden aan een goede middenvelder en buitenspeler.

@soma,

Sarcasme

14 april 2013 om 19:10

Inderdaad heeft er vandaag nog 2 ingelegd.

14 april 2013 om 20:24

Kijk als je het zo zegt heb ik inderdaad me bedenkingen. Wanyama en Rodriquez/gaitan en voila 50 miljoen.

Goede overwinning van United. De wedstrijd zelf was niet zo leuk eigenlijk. Vidic vond ik echt wel goed spelen. Maar het is belangrijk voor United dat ze de 3 punten hebben binnen gehaald.

En ik had niet veracht dat Newcastle met 3-0 zou gaan verliezen hoor. Jammer dat ze het dit seizoen zo slecht doen. Vond het vorig jaar erg leuk om naar hun wedstrijden te kijken. Met spelers Ben Arfa, Cabaye en hun 2 spitsen waren ze erg goed.

Lekker dat van Persie weer heb gescoord hoop toch dat ie boven suarez gaat eindigen!! Buiten dat natuurljik een prima resultaat uit bij stoke toch altijd een vervelend ploeg om tegen te spelen met die houthakkers.

Typisch gevalletje Torres dit!

Toch wel knap van Di Canio. Eerst nipt verliezen van Chelsea met 2 ongelukkige tegendoelpunten en nu een prima overwinnin op Newcastle. Ik hoop dat ze erin blijven, het begint er steeds slechter uit te zien voor Stoke City.

Penalty sloeg trouwens nergens op. Van Persie ging op de voet staan van die verdediger en liet zich toen vallen. Wel lachwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Southampton40-18
15.Burnley 39-14
18.Fulham27-22
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller293
C. WilsonAanvaller2612
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
K. DarlowKeeper250
A. CarrollAanvaller171
D. GayleAanvaller151
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

56 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren