De makkelijkste van de drie

Vrijdag, 12 april 2013 om 16:54 door Ghandiaans

De Eredivisie nadert zijn apotheose en dan worden natuurlijk weer alle ‘kampioenskandidaten’ naar voren geschoven. Als we de media mogen geloven krijgt het slot dit seizoen in de Eredivisie een weerzinwekkende ontknoping waar wel liefst vier clubs kampioen kunnen worden. Maar als je het mij vraagt zal het slot in de Eredivisie helemaal niet zo’n weerzinwekkende ontknoping krijgen. Waarom, zult u waarschijnlijk denken? Na het lezen van deze Clubexpert zult u het begrijpen.

/

Eerst behandel ik de doelsaldo’s van de kampioenskandidaten. PSV leidt hier de dans met een positief doelgemiddelde van +56, gevolgd door Ajax met +42, hierna komt Vitesse met +28 en Feyenoord daaropvolgend met +19. Dan pakken we de ranglijst erbij. Het verschil tussen de huidige nummer een, Ajax, en de huidige nummer vier, Feyenoord, is vier punten. De huidige nummer drie en twee, Vitesse en PSV, staan op maar drie punten van de huidige koploper Ajax. Nu zult u denken: de verschillen tussen de clubs in punten zijn toch niet heel groot? Gelijk heeft u. De verschillen zijn klein. Maar als u goed kijkt heeft Ajax al het eerste gat geslagen. Namelijk van een gat van drie punten.

Ik zal gelijk de gevaarlijkste concurrent voor het kampioenschap van Ajax belichten: PSV. Ten eerste kijk ik naar het programma van de Eindhovenaren. Te beginnen met een thuisduel tegen Ajax, waarover later in deze Clubexpert meer, dan een uitduel tegen de bekerfinalist AZ gevolgd door twee ‘simpele thuiswedstrijden’ tegen FC Groningen en NEC Nijmegen en ter afsluiting van het seizoen moet PSV uit tegen FC Twente spelen. Als je het programma zo bekijkt kan je verwachten, zeker als je naar het bedroevende niveau wat PSV de laatste weken haalt kijkt, dat er punten worden verspeeld. Hiernaast is het een ander feit dat PSV het de afgelopen vier jaar telkens in de tweede seizoenshelft punten laat liggen, terwijl dat bij Ajax juist omgedraaid is. Dit is niet het enige gegeven waar ik mijn mening op baseer dat PSV het niet zal redden, maar ook om het feit dat het binnen de selectie niet lekker loopt. Dit kwam tot uiting in incidenten die de laatste maanden zich binnen PSV hebben afgespeeld: het agressieve gedrag van sommige spelers op het veld, de vecht- en scheldpartijen in verschillende de catacomben, de ingehuurde gedragsdeskundigen en als klap op de vuurpijl een coach die naar buiten uit uitspreekt het niveau van bepaalde spelers binnen de selectie eigenlijk niet goed genoeg zijn voor PSV, maar bij gebrek aan beter opgesteld moeten worden. Hoe moeten deze teksten binnen de selectie van PSV zijn aangekomen? Dit kan wel eens het einde van een vruchtbare samenwerking worden tussen de spelersgroep en de technische staf.

Dan belicht ik de club die er voor mij bovenuit springt. De club die enkel nog van zichzelf kan verliezen. De club van de drie sterren en Johan Cruijff: Ajax. Eerst het programma. Drie uitwedstrijden tegen PSV, NAC Breda en FC Groningen en slechts twee thuisduels met Marco van Bastens SC Heerenveen en de lantaarndrager Willem II. Natuurlijk is dit programma niet geheel eenvoudig. NAC en Groningen uit zijn lastige potjes. Maar een gegeven is wel dat Ajax in een kampioensflow zit, terwijl NAC en Groningen beide in het rechterrijtje gepositioneerd staan , wat er alles op duidt dat ze een matig seizoen draaien en dus op geen enkele manier een goed geoliede machine in de vorm van Ajax kunnen stoppen. Die twee wedstrijden moeten dus zes punten opleveren. De thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen en Willem II moeten ook geen problemen voor de Amsterdammers opleveren, gezien het feit dat Ajax dit ‘jaar’ thuis nog ongeslagen is en het dus onwaarschijnlijk lijkt dat de nummer laatst en zeven uit de Eredivisie daar verandering in gaan brengen. Hiernaast is het algemeen bekend dat er een uitstekende sfeer bestaat binnen de spelersgroep en staf binnen Ajax. Nooit komen er incidenten naar buiten zoals bij PSV.

Als we dus kijken naar de vorm van beide clubs springt Ajax er met kop en schouders boven uit. Waar Ajax alle wedstrijden de laatste weken met een nulletje of vier op de automatische piloot wint heeft PSV de grootse moeite met iedere club die ze tegenkomen. Hier was de wedstrijd van afgelopen weekend een mooi voorbeeld van. Een B-team van Willem II, ter verduidelijking de nummer laats in de Eredivisie, had nog bijna punten van de Eindhovenaren afgesnoept. Dit heeft met de druk te maken. Ajax heeft bewezen in de afgelopen jaren een meester te zijn als het gaat om met de kampioensdruk om te gaan en lijkt hier dit seizoen wederom goed mee om te gaan in tegenstelling tot PSV. Dit kan komen door het feit dat Ajax al twee titels op een rij heeft binnen gehaald en PSV al jaren lang niks meer heeft gepresteerd, maar dat is te makkelijk om te zeggen. Het heeft eerder te maken met de mentale weerbaarheid van de belangrijke spelers van beide clubs. Waar de topspelers van Ajax: Siem de Jong en Eriksen zich als voorbeeldige profs gedragen binnen- en buiten het veld, zetten de topspelers van PSV: Mark van Bommel en Kevin Strootman zich wekelijks te kaken met onbehoorlijk gedrag. Zoals het uitschelden van collega’s of scheidsrechters op het veld, tot vechtpartijen in de wandelgangen na afloop van wedstrijden. Het is dan ook niet gek dat een team geleid door zulke idioten al jaren geen titels meer binnen haalt en een team waar voorbeeldprofs aan de leiding staan wel in staat zijn tot het winnen van eremetaal.

Het zal dus ook niet klinken als ik beweer dat Ajax zondag fluitend met een overwinning aan de haal gaat in Eindhoven. Als we de balans opmaken tussen beide clubs en dus kijken naar de programma’s, vorm en cohesie van beide clubs kun je enkel concluderen dat Ajax er in alle opzichten beter voor staat dan PSV. Dit zal dan ook tot uiting moeten komen in een overwinning voor de Amsterdammers in de ‘topper’ van dit weekend in de Eredivisie tegen PSV.

Voor mij is het allemaal heel duidelijk: dit kampioenschap van Ajax zal de makkelijkste zijn van de drie achtereenvolgende door Frank de Boer behaalde titels.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door numbernine)

Slecht geschreven stuk zeg. Leest heel moeilijk en je vertelt dingen die we al wisten. Je krijgt van mij 0 sterren

Ik vind het ook geen sterk stuk. Met als klap op de vuurpijl dat Ajax wel even van Heerenveen gaat winnen... Heerenveen heeft juist tegen de topploegen hun punten gepakt. Eerder dit seizoen werd het ook 2-2 tegen Ajax. Als je het voetbal een beetje volgt, weet je dit.

Geen beoordeling, provocerend stuk vol Amsterdamse arrogantie van iemand die waarschijnlijk nooit in de Arena zit. Geweldig hoor

Edit: mening herzien. Uitleg staat onderaan.

Jij bezorgd mij als Ajacied het schaamrood op de kaken. Ik mag hopen dat je bewust dingen heb aangedikt en reactie wilt uitlokken van Psv, Feyenoord- Supporters. Want jij stapt wel heel makkelijk over bepaalde zaken heen.

Vitesse en Feyenoord belicht je niet. Kennelijk neem je die niet serieus. Ik doe dat absoluut wel. Verder sla je op zijn zachts gezegd behoorlijk door met jouw liefde voor Ajax en hun suprematie in jouw ogen.

Ajax staat er inderdaad het beste voor, ik verwacht ook dat ze het gaan redden. Maar het is absoluut geen gelopen race en iets meer respect naar de andere ploegen zal ook wel op zijn plaats zijn.

Reken er maar op dat je hiermee om je oren geslagen gaat worden als een andere club de titel pakt.

Dus inhoudelijk ben ik het niet met je eens. Ik denk (hoop) dat je uit bent op provocatie. Taalkundig is het wel in orde, hier en daar wel een schrijffoutje of een zin die niet lekker loopt.

12 april 2013 om 19:29

Oke Jorge,
Bedankt voor de feedback. Ik heb in een reactie hieronder aangegeven waarom ik geen aandacht aan Fey en Vit heb gegeven. Niet dat ik ze niet wilde beschouwen, maar hoofdzakelijk was het niet, aangezien Ajax toch wel alles gaat winnen.

Een typisch ajax-stuk waarin bijna alle vooroordelen over dit soort supporters uitkomen. Ik weet zeker dat je nog in je ajax-pyjama slaapt met die nr1-stropdas nog om. Kampioen open deuren, irrelevante opsommingen en arrogantie bent je in ieder geval al. Gefeliciteerd.

Zelden zo een slechte CE als dit op de VZ gelezen. Dit stuk had beter op een ajax fansite geplaatst kunnen worden dan hier.
Zinsopbouw en taalgebruik is nog best ok, inhoudelijk echt waardeloos. Wat algemeenheden uit de media geplukt over PSV , geen alinea over Feyenoord of Vitesse terwijl daar wel mee wordt geopend in het stuk. Uiteindelijk niets anders dan een treurig stukje provocatie van een gesjeesde Ajaxied van 28 jaar.
Ajax heeft al drie sterren, jij krijgt er geen.
Ga je schamen, Ajax verdiend betere supporters.

12 april 2013 om 19:08

Ik had nog een paar alinea's aan F'noord en Vitesse gewijd, maar doordat dat ik op 1500 woorden zat moest ik schappen. Dit is mn eerste en ik was me er dus niet van bewust dat ik me aan een 100-woordennorm moest houden.
Ik zou overigens niet weten waarom het voor een Ajax-fansite bedoeld is, maar dat even terzijde. Iedereen mag zijn/haar mening geven over het feit wie er kampioen zal worden. Dat Ajax de beste papieren heeft staat vast. Daar kan niemand meer omheen.

12 april 2013 om 22:21

Je ziet aan de alle reacties hier waarom ik zeg dat het op een ajax site geplaatst moest worden. Iedereen die heeft gereageerd (inclusief) Ajax fans vatten dit stuk op als pure provocatie. Als dat de bedoeling was, doe het dan goed.
Dan kan ik er misschien nog om lachen. Nu zit het gewoon slecht inelkaar en kraakt iedereen je hard af.
Misschien ben je masochistisch ingesteld, en kick je op negative reacties maar dan ben je fan van de verkeerde club.
Ik vind het wel klasse dat je reageert maar ook je reactie is vrij zielig. Gelijk dat geleuter van iedereen mag hier zijn mening geven bla bla. Niemand stelt dat dit niet kan, ik ook niet. De vraag is of het zin heeft om dit stuk hier te plaatsen. En die laatste twee zinnen zijn gewoon typerend voor fans met weinig kijk op voetbal, gloryhunter die je bent.

14 april 2013 om 12:40

Ik kan niet afleiden dat dit stuk speciaal voor een Ajax-site is gemaakt. Ik geef als Ajacied gewoon mijn prognose over de titelstrijd. Dat niet iedereen zich daar in kan vinden vind ik geen probleem. Daar is immers een forum voor.

Kijk ik snap dat je voor Ajax bent, en dat is ook een hele goede zaak ^^, maar deze CE slaat nergens op. Je probeert het er allemaal heel professioneel uit te laten zien, maar doe het dan ook goed. Je haalt uitdrukkingen door elkaar en de interpunctie laat ook te wensen over. Daarnaast is je verhaal inhoudelijk ook flinterdun. Je noemt allereerst leuk het doelsaldo op, laat ik maar terzijde dat dit een open deur van jewelste is, maar je gaat hier verder niet op in. Vreemd.
Vervolgens bombardeer je PSV tot de enige titelkandidaat, maar je vertelt nergens waarom. Feijenoord met het makkelijke programma en het Vitesse dat nu een serie aan het neerzetten is, doen niet meer mee voor de titel? Kom op. Als je je over een uitgekauwd onderwerp als de titelrace wil beginnen, doe het dan goed of bij voorkeur niet.

Ik probeer vaak Ce's zo objectief mogelijk te bekijken en zo vaak mogelijk mijn Ajax-bril thuis te laten, maar dik keer had ik er geen problemen mee.

Je inhoud is veel te subjectief, ook al som je feiten op, en je laat alleen de zwakke kant van PSV zien. Dat Ajax het makkelijk gaat krijgen tegen de komende opponenten geloof ik niet. Groningen en NAC uit zijn altijd teams die het ons lastig maken, ookal strijden ze voor niks. Dat jij PSV als enige titelfavoriet uitmaakt, vind ik 1e klas onzin. Je streept Feyenoord en Vitesse uit terwijl zij elk moment in kunnen lopen. Iedereen binnen de top 4 maakt kans.

Zoals Partner95 al aangaf: ls je je over een uitgekauwd onderwerp als de titelrace wil beginnen, doe het dan goed of bij voorkeur niet.

1.5 ster.

mijn tip is om Ce's zo neutraal mogelijk te houden.

Ik vind dat je het opzich wel leuk bedacht hebt, maar je trekt veel te makkelijk conclusies. Groningen staat in het rechterrijtje, dus zal Ajax daar de overwinning pakken.

Bovendien heb je in de tweede alinea wel 5 keer het woord 'huidige' gebruikt. En als lezer is het niet fijn om constant hetzelfde woord te lezen. Let hier dus op bij je volgende Ce.

Verder vind ik het niet heel bijzonder stuk, waarin je PSV ook nog eens heel negatief neerzet. V Bommel is niet de persoon die loopt te schelden, hij is juist de man van PSV die met alles wat hij heeft de rust tracht te bewaren. Strootman is daarentegen wel bezig om een slechte naam te krijgen.

Ik zie evenveel kans voor PSV als voor Ajax om zondag te winnen. Om de titelstrijd spannen te houden hoop ik natuurlijk op een driepunter van Psv.

13 april 2013 om 18:50

Ik had ook nog uitgebreide analyses over de wedstrijden die Ajax nog moest spelen gemaakt. Maar omdat daar geen plek meer voor was heb ik die, uit noodzaak, geschapt.
Maar het spreekt aan de andere kant ook wel voor zich dat Ajax thuis van Groningen wint. Gezien de historie tussen beide clubs, het spelbeeld en de positie op de ranglijst.

14 april 2013 om 09:48

Wie was de gene die verhaal kwam halen bij VD Berg dan.. En dan niet zonder scheldwoorden dacht ik zo

"het is dan ook niet gek dat een team geleid door zulke idioten al jaren geen titels meer binnen haalt en een team waar voorbeeldprofs aan de leiding staan wel in staat zijn tot het winnen van eremetaal. "

Wat een belachelijke zinnetje heb jij hier staan en gewoon een belachelijke CE, volgens mij ben je vergeten dat Ajax na 2004 zeven jaar moest wachten op een kampioenschap en toen ook helemaal niet liep daar. Je hele stuk gaat bijna over hoe slecht PSV is en hoe goed Ajax is triest man hopeloos gewoon dit stuk. Daarom hoop ik nu ook dat PSV wint, want de arrogantie druipt er vanaf in jou stuk hopeloos gewoon.

In de inleiding gebruik je tot twee maal toe het woord 'weerzinwekkend' in vrij kort tijdsbestek. Probeer altijd wat te rouleren in je woordgebruik. Twee keer hetzelfde woord schrijven staat niet mooi. Daarnaast vind ik weerzinwekkend ook niet echt een fijn gekozen woord. Duidt meer op iets negatiefs dan iets positiefs wat er denk ik bedoeld wordt met dit nieuws van het einde van de Eredivisie.

"nu zult u denken: de verschillen tussen de clubs in punten zijn toch niet heel groot? Gelijk heeft u. De verschillen zijn klein. Maar als u goed kijkt heeft Ajax al het eerste gat geslagen. Namelijk van een gat van drie punten." Ik heb zelden zoiets tegenstrijdigs gelezen. Dit gat stelt niks voor namelijk. Bovendien moet Ajax nog tegen Psv, dus was het misschien verstandiger om je stuk naar aanleiding van deze wedstrijd te schrijven. Mocht PSV winnen dan staat Ajax gewoon weer tweede. De strijd is dus echt nog niet gestreden, zoals je het nu een beetje laat overkomen.

Het programma van Ajax noem je dan eerst weer niet eenvoudig, maar ze moeten wel alles gewoon gaan winnen volgens jou. Tegenstrijdigheid nummer twee. Ik vraag me nog af of Ajax van Groningen gaat winnen uit. Dat je in het rechter rijtje staat wil weinig zeggen. Ajax verspeelde ook punten in Almelo. Alles is dus mogelijk. Ik vind het stuk een beetje richting populistisch gebazel neigen. Ik zou niet weten waarom Ajax nu al 100% kampioen zou moeten zijn. Verder vind ik dat je taaltechnisch ook niet een al te best stuk hebt geschreven. Meestal noteer ik al deze foutjes om het voor de schrijver duidelijk te maken, maar bij dit stuk neem ik niet eens de moeite om dat te doen. Echt zwaar onder de maat. Ik draag altijd een warm hart voor de club Ajax, maar supporters zoals jij halen die prachtige club echt naar beneden. Doodzonde.

13 april 2013 om 18:41

Hey,
Ten eerste bedankt voor de uitgebreide feedback op mijn stuk. Dit laat zien dat je mijn Clubexpert serieus neemt. Ik weet dat het taalkundig niet een prijs verdient. Daarvoor heb ik er niet echt uitvoerig genoeg nagekeken.
Ik had om eerlijk te zijn een iets ander concept voor ogen, maar doordat ik op 1500 woorden zat moest ik teveel informatie, wellicht, schappen. Dit heeft er in alle waarschijnlijkheid mnaar geleid dat men dit stuk niet geheel kan begrijpen. Ik zal hier in de toekomst rekening mee gaan houden. xxx

Een paar goede punten gevonden in je CE en je mening komt duidelijk naar voren.
Ik vind alleen dat je teveel door een 'ajax bril' kijkt. Ik ben ook Ajacied, maar je spreekt meer met negativiteit over andere clubs dan positiviteit over Ajax .daar moet je aan werken!

13 april 2013 om 18:43

Het het niet voor niks Clubexpert. Ik zal dus mijn licht omtrent de situatie bij Ajax laten schijnen.

Volgens mij is dit je eerste stuk, dus twee sterren, maar hier even wat tips.

- jezelf moet je niet beoordelen (gelukkig doe je dat niet)
- hou het zo neutraal mogelijk
- schrijf over verrassende dingen
- laat je stuk controleren voor domme foutjes

Ik ben het trouwens niet met je eens. Ajax raakte aan het begin van het seizoen Jantje, Vurnon en Greg kwijt en het heeft langer geduurd dan vorig jaar dat Ajax constant werd. Daarnaast heeft Ajax in mijn ogen na PSV het moeilijkste speelschema. Wel leuk die Amsterdamse bluf, maar probeer dat te neutraliseren.

2 sterren.

Ik ga mijn mening over je CE herzien. Ik vind dat je, op een paar taalfouten na, eigenlijk precies hebt gedaan wat een CE moet doen. Deze clubexpert gaat(bedoeld of onbedoeld) helemaal niet over het aanstaande kampioenschap van Ajax. Deze clubexpert is een fantastische spiegel naar alle ajacieden. Hoever kun je gaan in je opportunistische arrogantie. Jij hebt de grens bepaald. Deze clubexpert is zó over de top pro-ajax, dat zelfs ras-ajacieden het gevoel hebben dat je te ver gaat. Ik dacht zelf ook dat het maar een prul was, maar nu ik de reacties lees, vind ik dat je het geweldig hebt gedaan.

Kijk naar de laatste drie Clubexperts. Deze heeft na een dag tegen de 18 reacties. Die andere twee(hoger beoordeeld) hebben er maar een paar. Ghandiaans heeft een discussie op gang gebracht over de grenzen van arrogantie. Dat is die andere twee niet gelukt.

Je gaat van geen beoordeling naar 5 sterren. Chapeau!

13 april 2013 om 15:14

Je kunt anders ook niet alle ajacieden over 1 kam scheren...

Dit was zijn eerste CE en hij is al op zijn fouten gewezen. Ga dan ook op het stuk in, en ga niet alle ajacieden aanvallen...

13 april 2013 om 15:23

Ik val helemaal niemand aan. Deze reactie is ook zeker niet alzijnde anti-ajax bedoeld. Ik complimenteer hem alleen voor de discussie die hij op gang heeft gebracht.

Hetzelfde zou er voor Feyenoord kunnen gebeuren door bijvoorbeeld een betoog te houden over hoe goed het was het Maasgebouw te bestormen. Het is belangrijk om niet bang te zijn jezelf onder de loep te leggen.

Ik gebruikte de term 'alle ajacieden' omdat dit stuk geschreven is vanuit Ajax perspectief. Zo kan elke ajacied voor zichzelf de grens bepalen wat hij/zij te ver vindt gaan. Daarmee impliceer ik niet dat alle ajacieden arrogant zijn, maar dat het interessant is om ernaar te kijken.

Ik heb niks tegen Ajax, of welke andere club dan ook. Ondanks dat ik voor Feyenoord ben en altijd gezonde rivaliteit voor wedstrijden tegen onze grootste concurrent voel, heb ik respect voor hetgeen Ajax heeft bereikt in haar historie. Ik snap dat het een beetje overkomt als bashen van de tegenstander, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Hoop dat je hier begrip voor hebt.

13 april 2013 om 16:39

In eerste instantie kwam dat compliment nogal sarcastisch over, maar vooruit, je krijgt het voordeel van de twijfel

13 april 2013 om 18:46

Bedankt voor de feedback Feye88.
Eindelijk iemand die de het lijkt te begrijpen. Ik laat 'mijn licht schijnen over mijn club'. Dit is waar een Clubexpert voor bedoeld is.

15 april 2013 om 08:39

lol. En dan nog denken dat feye88 je serieus een compliment geeft daar.

Dan heb je toch wel lichtelijk een bord voor je kop, denk ik.

15 april 2013 om 08:44

Feye88: briljante reactie. Zo goed dat hij het nog als een serieus compliment ziet ook.

O ja Ajax heeft natuurlijk al 10 jaar op rij elk jaar een prijs gepakt, 2 keer achter mekaar en Ajax is opeens onoverwinnelijk? PSV heeft een moeilijk schema, maar alle clubs of het nou Utrecht, Willem II, Heerenveen of PEC is, ze willen winnen van de titelkandidaten, niet alleen omdat je dan iets bereikt, maar ook omdat er nog wat anders dat de titel op het spel staat, Willem II moet knokken tegen degradatie, denk je dat Ajax daar over heen walst. NAC en Groningen uit zijn lastig, ze spelen nog voor Play-offs, evenals Heerenveen die tegen topclubs het goed doet, alleen PSV wist in eigen huis 3 punten te pakken, wil het wel eens zien. Ik gun het Ajax van harte, sterker nog ik ben Anti-psv, (gewoon om t lelijke voetbal, das gewoon mijn mening, sorry Eindhovenaren) maar jou CE is een beetje zielig.
Alsof Ajax nog meedoet voor de CL lijkt t wel. wat jou betreft is Ajax al kampioen. maar ze kunnen zomaar een offday hebben en dan gewoon verliezen of gelijk spelen, al zal dat niet in de Arena zijn denk ik.
Ik vond je CE een tikkeltje, klein beetje maar hoor, subjectief

Sorry even snel er door gelezen maar waarom worden dit soort stukken gepubliceerd? Er zit werkelijk 0,0 waarden aan, ik ben ook een Ajax fan maar dit is een stuk van een idioot om te provoceren en als voetbalzone goede stukken wil publiceren dan keuren ze dit soort troep toch af?

Jammer dat hier veel kakkerlakken enzo zitten die jouw stuk niet goed vinden omdat er staat dat Ajax kampioen wordt.
Daarbij klopt jouw stuk ook: Ajax heeft van PSV gewonnen en het gat is groot.

Om alle haat en jaloezie te compenseren geef ik jou vijf sterren.

De meeste voorbeelden die jij aangeeft weten de mensen hier op voetbalzone al. Je noemt nu vooral de punten op die bekend zijn. Probeer de volgende keer eens een nieuwe invalshoek waar nog niet zoveel mensen iets van weten. Daarnaast zijn de reacties hierboven erg neerbuigend. Iedereen moet ergens beginnen en ik vind het knap dat je de moeite neemt om een stuk te schrijven. Kritiek leveren is altijd het makkelijkste wat iemand kan. Veel succes bij je volgende stuk en wellicht dat je wat aan mijn reactie hebt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren