PSV wil 'ideale kracht in selectie' een jaar langer contracteren

Woensdag, 3 april 2013 om 11:20Daniel Cabot Kerkdijk

/

PSV is niet van plan om Wilfred Bouma na dit seizoen van de loonlijst te halen. Hoewel de verdediger vorige week zoals verwacht een ontslagbrief ontving, zal de club uit Eindhoven hem op korte termijn voorstellen voor één jaar bij te tekenen. De veteraan kan onder verlaagde voorwaarden een nieuw contract signeren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wilfred Bouma maakt PSV sterker


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door peter-4-ajax)

Topverdediger voor het niveau Vvv, Willem II, Psv, Rkc. Uitstekende actie om te verlengen, anders loop je kans dat er een jeugdspeler zou moeten spelen, wat naturlijk tegen het beleid van PSV indruist. Gewoon verlengen en nog wat talentvolle jeugdspelers naar de concurrent laten vertrekken. topbeleid!

3 april 2013 om 11:43

Als ze denken dat ze met het 'niveau Bouma' ooit weer kampioen zullen worden, waarom trekken ze dan niet ook Matthijssen aan en nemen ze Manolev weer terug of krompamp?
Wisgerhof is ook in vorm!

3 april 2013 om 12:09

Leuk dat je Matthijssen noemt, maar hij is niet van het 'niveau Bouma'. Bouma zou in principe op de bank moeten zitten bij Willem II, terwijl Matthijssen zeer bruikbaar zou zijn voor Psv...

3 april 2013 om 12:15

Mathijssen bruikbaar voor Psv? Tuurlijk... Mathijssen mag de veters nog niet eens strikken van Marcelo. En dat is al een matige verdediger

3 april 2013 om 12:44

Tja, Marcelo kan zijn eigen veters niet eens strikken denk ik, dus op zijn minst iemand moet het doen

3 april 2013 om 14:37

Ja toen Ajax met Ooijer verlengde voor een jaar ervaring was het slim. Nu doet Psv het voor een vergelijkbare rol en krijg je dit soort reacties. Bewijst maar wat voor zielige hypocrieten jongetjes er reageren op vz.

3 april 2013 om 19:38

Ehhhhh met alle respect, maar Bouma is een soort van zielig aan het worden, Ooijer is op tijd gestopt.

3 april 2013 om 11:44

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat hij volgend jaar regelmatig speelt. Hij ligt uitstekend in de groep en zeurt nooit om een basisplaats, daarnaast kan hij met zijn ervaring talenten als Koch en Hendrikx prima helpen. Ik kan deze beslissing wel begrijpen mits zijn salariseisen niet te gortig zijn.

In het land der blinden is eenoog koning. Tegen verlaagde voorwaarden is het nog te doen om hem een jaar erbij te houden. Is geen top, maar is op dit moment de minst slechte verdediger.

3 april 2013 om 12:46

Precies goed verwoord: "de minst slechte verdediger". Al zie ik Bouma geen potten breken (en ook geen glas), bruikbaar is hij zeker wel.

Tsja PSV heeft een topverdediging dus ik begrijp dat ze hem willen behouden.

Bouma
Een echte PSV man maar dit kan niet meer we hebben recht op een stabiele verdediging en daar hoort hij (helaas) niet meer bij

Bouma is niet het niveau wat PSV nastreeft. Kan me niet voorstellen dat iemand hier in Eindhoven blij mee is.

3 april 2013 om 11:58

Zoals het de laatste weken gaat is Bouma de minst slechte. Marcelo kan echt niet meer ondanks dat hij soms toch ook wel hele goede dingen doet. Derijck is pure middelmaat en minder dan Bouma. Je kan niet verwachten dat ze ineens 4 hele goede verdedigers halen dus het verlengen van Bouma voor 1 jaar kan ik in dat kader nog wel begrijpen. Zeker ook omdat het wel een echte Psv'er is.

Dit komt nooit meer goed met Psv. Haal gewoon Virgil van Dijk, Mike van der Hoorn of Cuco Martina. Bouma kan echt niet meer, zelfs niet op de bank.

3 april 2013 om 11:44

Ja haal die of die en die. Ik begrijp Bazoer opeens heel goed. Heb hem van het weekend aan het werk gezien, wat een gemis voor psv. Maar aan de andere kant: zij hebben Bouma.

3 april 2013 om 11:51

Hoezo begrijp je Bazoer opeens heel goed, nu Bouma misschien een contract krijgt als mentor van de groep? Riep je dit ook toen Ooijer een contract kreeg? Dat Bazoer dit weekend schitterde in de Aegon Future Cup verbaasde me niks, is gewoon een goede voetballer, maar hij speelt nu dus bij Ajax ook gewoon nog in de B1. Ik heb er alle vertrouwen in dat Cocu volgend jaar Hendrikx door laat schuiven naar de eerste selectie. Daar had Bazoer ook kunnen staan.

3 april 2013 om 12:01

Ik heb alleen de wedstrijden op zaterdag gezien, maar ik vond Bazoer juist erg matig. Matige balcontrole, geen bijzonder geweldige passing en niet bijzonder sterk in duels. ik vond Owusu juist heel erg sterk en leuk spelen in de eerste wedstrijden.

3 april 2013 om 12:55

Ik weet niet of je op de hoogte bent manodedios. Maar Bazoer is weg.

3 april 2013 om 11:46

En jij denkt dat Cuco Martina PSV wel aan de landstitel zal helpen? Die jongen is gewoon van het niveau Derijck, er wordt wat meer gevraagd in de top. Ik hoop dat de staf dit inmiddels ook door heeft. Van Dijk zou een prima aankoop zijn, naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij mentaal ook erg sterk. Dat is met Van der Hoorn nog maar afwachten, die heeft een zeer stabiele Wuytens naast hem en is zodoende nog niet echt voor de leeuwen gegooid.

3 april 2013 om 12:54

Ik denk niet dat Martina PSV aan de titel gaat helpen. Ik denk dat hij drie klassen better is dan Derijck en co.

Ik denk dat iedere Psv fan sympathie en respect voor deze jongen heeft. Hij heeft vroeger goed gepresteerd en veel succes geboekt met onze club, en hij was altijd een echte psv'er. Maar je moet ook weten wanneer iemands tijd is geweest en de tijd van Fredje Bouma is helaas echt geweest, hij kan het niveau gewoon niet meer aan en staat jongens als Koch en Hendrixs in de weg. Maar Bouma kan er natuurlijk ook niks aan doen dat het bestuur van Psv belachelijke beslissingen aangaande de defensie blijft nemen dus ik zou zeggen: Fredje, laat het nog een jaartje zien en alvast bedankt voor alle goede diensten!

Kijk, op dit nieuws zaten wij in eindhoven echt te wachten. Brands is echt een TOB manager!

laat ze maar lekker deze acties doorvoeren nu derijck nog even een contract verlenging geven en het feest is compleet.

Verstandige keuze. PSV jongen en kan wellicht dan zo doorstromen naar de trainersgilde op de Herdgang samen met v. Bommel en Ooijer.

Ik denk dat hij als back up nog een prima optie is. Niet meer als basisspeler.

kan het niveau al lang niet meer aan. psv zou beter eens een paar goede verdedigers kunnen halen. van dijk en van der hoorn zou een geweldig centrum zijn voor psv en met hun erbij wordt psv gewoon kampioen.

Prima keus om hem één jaar langer bij PSV te houden. Als invaller is die zeker nuttig en in de groep absoluut belangrijk.

Onbegrijpelijk dat iedereen dit besluit volledig afkraakt. Bouma zijn contract wordt verlengd omdat hij binnen de selectie een ideale kracht is. Niet binnen de eerste elf. Bouma kan de jonge spelers op zijn hand nemen, werkt altijd hard en heeft veel ervaring. Ik vind dit geen verkeerde keuze van Psv. Ooijer heeft een aantal jaar terug bij Ajax dezelfde rol gehad. Prima toch?

Prima back-up voor als de eerste keus loopt te schutteren maar een heel seizoen kan hij niet meer aan. Oh wacht......

Ik snap dat het mode is om PSV af te kraken en dat je in je skinny jean achter je apple jezelf verplicht voelt om hier iets negatiefs over te zeggen. Echter is het gewoon een prima beslissing, voor de bank heb je ook spelers nodig, waar je geen fortuin aan kan besteden, en daarbuiten is hij een meerwaarde.

3 april 2013 om 13:09

Een meerwaarde? In welk opzicht? Hij heeft geen leiderschapskwaliteiten, hij is niet snel, hij is niet sterk, hij is niet groot, hij is niet meedogenloos. Benieuwd wat jij die meerwaarde vindt...

3 april 2013 om 14:27

Skinny jeans hahaha

Ga toch weg man Advocaat. Moet achterin schoon schip worden gemaakt en dan hoor je niet door te gaan met 1 van de clowns. Dick is gewoon bevooroordeeld en denkt dat als je op leeftijd bent en wat rustiger bent je met ervaring wat kan toevoegen, maar in het geval van Bouma is dat niet zo. Die coacht e.d. totaal niet en staat ook niet op wanneer dat nodig is.

Ik mag hopen voor PSV dat hij volgend jaar niet ook speelt, het is toch te gek voor woorden dat ze zulke goede jeugdspelers hebben en desondanks een stelletje bejaarden in het veld neer gaan zetten?

Vd Week lieten ze in VI nog een speler zien die ze aan Zwolle verkocht hadden voor 75000, hij dolde heel Vitesse helemaal gek!

Wat doet Psv? Het contract van Wilfred Bouma verlengen :s!? Voor mij zijn ze gek.

helemaal mee eens grote vuurbal! hopelijk sluist PSV Hendrix en Koch naar het eerste door, dan kan Bouma hen mooi op weg helpen

Wat een onzin lees ik hier zeg. Bouma heeft dit seizoen nog geen 1 fout gemaakt in de defensie, speelt niet veel natuurlijk maar hij kan zijn werk doen als LCV of Linksback. Als linksback is hij nota bene beter dit seizoen dan Willems, puur omdat Bouma geen gekke dingen doet. Als ervaren kracht heeft hij het in zich om er te staan op welk moment dan ook. Veel snelheid heeft hij niet maar dat compenseert hij door positioneel goed te staan. Bij corners heb je ook een goede aan Bouma.

En dan heb ik het nog niet over zijn leidinggevende rol in de selectie. Bouma wordt onterecht (veelal door medesupporters) afgekraakt. Totaal onnodig. Kraak liever Zanka, Marcelo en Derijck af, dát zijn de verdedigers die Koch en Hendrix in de weg staan.

3 april 2013 om 17:27

Ik ben het in voetbaltechnisch opzicht met je eens. Daarom is een voorstel onder verlaagde voorwaarden geen gek idee.

Alleen over zijn leidinggevende rol in de selectie; die kan toch nooit tot uiting komen met spelers als van Bommel, Toivonen, Lens en Strootman? Laat staan dat jongens Mertens, Marcelo zich iets door hem laten vertellen. Nee, die leidersrol is denk ik niet voor hem weggelegd. Daar schuilt de meerwaarde wat mij betreft niet in.

Wilfred Bouma is zeker geen goede voetballer en kan het niveau PSV niet meer aan, maar hij speelt soms nog redelijk degelijk en kan dezelfde rol gaan vervullen als André Ooijer bij Ajax door zijn ervaring door te laten stromen op de spelers en in de Champions League spelers te overtuigen dat ze moeten uitgaan van hun eigen kunnen. Goede keus van Psv, maar wel een goede CV kopen, en anders eventueel de jeugd door laten stromen.

Niet normaal dat ze met bouma willen verlengen, die voegt totaal niks toe aan de selectie, misschien voor bankzitter maar verder is die toch alang op zn retour..

Heel die achterhoede gewoon verhuren, strootman, lens en willems weg en dan een betere verdediging terug halen en wat meer jeugd laten spelen. Je speelt een jaar om een team te krijgen maar kunt dan prijzen gaan winnen.. met deze achterhoede win je echt niks

Bij PSV amateurs zeker !!! Met hem kan je toch niet meer aankomen in Europa !!!

Ow ow ow PSV is weer lekker bezig hoor de verdediging is al zo slecht als het maar kan en dan ga je ook nog Bouma zijn contract verlengen fantastisch maak het nog mooier haal dan ook meteen ff Mathijsen,manolev en vraag of Ooijer weer wil voetballen. Doe immers er ook maar bij

Verkopen: Strootman/pieters/toivonen/lens/mertens/tyton (opbr. +- 40 miljoen)
Verkopen: Marcelo/hutchinson (opbr. 2 euro)

Verlengen met van Bommel

Kopen: Asare (utrecht) / Wildschut (vvv) / Viergever (AZ en van Dijk (groningen)

Opstelling:
Zoet (dm)
Koch (vr)
van Dijk (vrc)
Viergever (vlc)
Willems (vl)
van Bommel (vmc)
Asare (mc)
Wijnaldum (mc)
Wildschut (aml)
Matavz (sc)
Narsingh (amr)

dan gaat het volgend seizoen stuk beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

93 fans
Coach, 74 jaar
SeizoenClub
2021-2021 Irak
2019-2021 Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Zeljko Petrovic door het stof na doldwaze actie bij debuutwedstrijd Irak

Zeljko Petrovic heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tussen Irak en Oman (1-1) van afgelopen dinsdag. De debuterende bondscoach van Irak zorgde voor verbijstering in de openingswedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren