'Benfica stelt onderzoek in naar normen en waarden Van Ginkel'

Vrijdag, 29 maart 2013 om
/

Het lijkt erop dat Ola John met ingang van komend seizoen niet langer de enige Nederlander bij Benfica zal zijn. Diverse Portugese media claimen vrijdag opnieuw dat Marco van Ginkel serieuze belangstelling van de ambitieuze club uit Lissabon geniet en dat de vraagprijs van Vitesse ongeveer zes miljoen euro bedraagt.

Scouts van Benfica zagen Van Ginkel dit seizoen diverse malen aan het werk. De positieve scoutingsrapporten hebben indruk gemaakt op technisch directeur Rui Costa, die net als voorzitter Luís Filipe Vieira voorstander is van de zomerse komst van de middenvelder. Het contract van Van Ginkel in Arnhem loopt medio 2015 af.

Benfica kijkt niet alleen naar de voetballer Van Ginkel. Zo claimt A Bola dat de Portugese topclub gaat onderzoeken of de middenvelder ook buiten de voetballerij over de juiste normen en waarden beschikt.


Poll

Speelt Marco van Ginkel ook komend seizoen voor Vitesse?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door supportt)

Die vraagprijs valt best mee en verklaart ook waarom FC Twente hem graag als vervanger van Fer had willen halen in de winterstop.

29 maart 2013 om 13:39

De vraagprijs is onzin. Ik kan je verzekeren dat Vitesse minimaal het dubbele verlangt.

Lijkt me een naast een goede voetballer ook een ideale schoonzoon. Zou een mooie transfer voor die jongen zijn.

29 maart 2013 om 10:59

Ik weet het niet. Ik vind Van Ginkel niet bij Benfica passen. Benfica moet altijd het spel maken en krijgt niks tot weinig ruimte die Van Ginkel wel nodig heeft. Het is een loper

29 maart 2013 om 11:08

Ik weet het niet. Ik vind dat hij qua spel wel wat weg heeft van Witsel en dat is ook een groot succes geworden bij Benfica.

29 maart 2013 om 11:58

Misschien zien ze in hem de opvolger van Witsel

Volgens mij is Van Ginkel een voorbeeld van een modelprof, hij komt in ieder geval zo over in de media. Komt wel goed met die normen en waarden dus.

Voor 6 miljoen binnenhalen om vervolgens voor 30 miljoen te verkopen. Ik weet niet hoe lang zijn contract nog duurt, maar ik zou hem niet voor minder dan 10 miljoen laten gaan.

29 maart 2013 om 10:56

Staat gewoon in de tekst... Tot 2015.

6 miljoen? Ik hoop dat dat een grap is.. Waar wij als Nederland zijnde meer mee op zouden schieten is ook eens onze talenten niet voor een paar miljoen verkopen, maar ook eens bedragen a la Portugal. Toch van de zotte dat het grootste talent van Vitesse voor 6 miljoen er vandoor gaat?

29 maart 2013 om 11:09

Een reeele transfersom heeft te maken met het afkopen van het lopende contract, een verhoogde vraag kan de prijs vervolgens opdrijven maar doordat dit soort spelers in Portugal beduidend meer verdienen is hun transfersom logischerwijs hoger. Ook andere factoren die voornamelijk de vraag opkrikken zijn er een voorbeeld van waarom FC Porto en Benfica relatief grote transfersom,en binnenhalen. Sporting haalt de bedragen van deze twee clubs bij lange na niet evenals de andere Portugese clubs. Overigens werken Porto en Benfica met financiele constructies die enorme risico's met zich mee brengen en het is niet ondenkbaar dat beide clubs in Nederland misschien wel failliet waren geweest daar onze regelgeving strenger is.

Ajax, laat Maher gaan en haal van Ginkel :-)
Scheelt miljoenen en groter talent (multifunctioneler) Box to box player.
Kan op plek van eriksen / de jong / poulsen

29 maart 2013 om 13:40

Misschien moet Vitesse Eriksen dan maar halen.

Toch bizar dat Ajax 20 miljoen krijgt voor Eriksen en Vitesse ''maar'' 6 miljoen voor van Ginkel. Ja, ik weet dat Eriksen al langer en vanaf jongere leeftijd meedraaide, in de nationale ploeg heeft gespeeld en zich Europees staande heeft gehouden.

Maar dat rechtvaardigt nog steeds geen verschil van 14 (?!) miljoen

29 maart 2013 om 11:08

Er is geen rechtvaardigheid in de voetballerij, dat is nou net het hele punt. Mensen denken dat het systeem zo werkt, maar zo werkt het niet.

29 maart 2013 om 11:18

@ Afca Godenzoon

Nee, dat weet ik. Dat blijkt maar weer eens des te meer. Eriksen is een exceptioneel talent, maar om nou te zeggen dat hij echt ver boven van Ginkel uitsteekt... Mwoah

@ Codec

Dat geef ik zelf toch ook aan? Ik zeg alleen dat ik het opvallend vind dat dit zo'n ontzettend verschil in prijs oplevert.

Edit: Typefout

29 maart 2013 om 11:56

@magnus dominus

Eriksen speelt bij Ajax en Ajax levert al jaren grote talenten af aan de europese topcompetities. Tientallen voorbeelden van te noemen, ze hoeven nauwelijks te wennen aan hun nieuwe omgeving omdat ze topsport klimaat gewend zijn.

Daarnaast heeft Eriksen al dik 100 wedstrijden voor Ajax gespeeld terwijl hij pas net 21 jaar is. Neem daarmee op dat hij al 3 Cl-seizoen ervaring heeft en 1 WK en 1 EK heeft gespeeld en Van Ginkel is vergelijken met Eriksen een beginneling.

Daarnaast vind ik talent altijd moeilijk te beoordelen het gaat erom wat de kwaliteiten zijn momenteel en dan vind ik toch echt dat Eriksen wekelijks meer laat zien dan Van Ginkel die bijlange na niet Vitesse op sleeptouw neemt maar puur profiteert van de aanwezigheid van Janssen en Bony. Dat terwijl Eriksen veel meer de belangrijkste schakel in het hele Ajax-systeem is.

29 maart 2013 om 14:22

Van Ginkel is net twintig en heeft inmiddels bijna 90 officiele duels voor Vitesse gespeeld. Zo groot is dat verschil dus niet.

Het zit 'm in de Cl-ervaring. Een EK of WK maakt niet heel gek veel uit, daar verminderde Eriksen altijd eerder zijn marktwaarde, dan deze op te schroeven.

Wat jij aangeeft dat van Ginkel profiteert van de aanwezigheid van Janssen en Bony is eenvoudigweg niet waar. 8 assists moet je toch nog altijd zelf geven en die zeven doelpunten komen ook niet zomaar uit de lucht vallen.

Zes miljoen is voor van Ginkel echter te weinig, acht is een bedrag waarvan ik denk dat het zou passen.

29 maart 2013 om 11:22

Het slaat ook echt nergens op dat klopt.
Van Ginkel heeft een contract dat drie keer zo lang is, maar hij speelt nu eenmaal niet bij Ajax en heeft zich nog niet bewezen in de Cl.

Ik hoop dat Vitesse 'm houdt en als hij zich straks in Oranje heeft gespeeld, dan wordt hij ook wel twintig miljoen waard.

29 maart 2013 om 13:04

Dat komt door alle spelers die Vitesse nog niet aan de top heeft geleverd.
Er is geen reden om aan te nemen dat Vitesse voetballers de nodige bagage mee geeft voor de (sub)top, terwijl bij Ajax alle reden is om aan te nemen dat zij goede producten leveren.
Ajax mag daardoor terecht hoger in de boom gaan zitten.
Al is dit verschil natuurlijk te groot, hij kost ook wel wat meer dan 6 miljoen...

29 maart 2013 om 13:32

Ow, dus Schaars, Van Wolfswinkel, Janssen maar bijvoorbeeld ook Diarra hadden niet genoeg bagage om veel op te leveren?

29 maart 2013 om 22:19

Nee dat zeg ik niet, je moet wel lezen.

van Ginkel moet nu nog niet naar het buitenland vertrekken vind ik. Hij is nog op een leeftijd waarbij hij nog erg veel kan leren in de eredivisie.

Overigens zie ik ook van Ginkel wel samen met Maher bij Ajax spelen. Wanneer Ajax Eriksen verkoopt voor 20 miljoen, dan zou ik het mooi vinden als ze deze spelers zouden ophalen (siem vertrekt namelijk hoogst waarschijnlijk ook). Dan heb je twee goede jonge talentvolle opvolgers die samen op de links en rechtshalf kunnen spelen.
In mijn ogen het ideale scenario.

29 maart 2013 om 11:44

Ajax gaat V Ginkel niet 'halen'. Jordania doet hem simpelweg niet van de hand aan een directe concurrent. Net zo min dat Bony naar Liverpool gaat, dat staat Abramovic niet toe. Die gaat of naar Chelsea, of naar een Engelse middenmoter of naar een ander land.

Goede speler Vitesse moet gewoon 10M vragen want die Portugezen verkopen hun huid ook altijd zeer duur. 6M is bijna gratis in mijn ogen. Nederlandse clubs moeten meer geld vragen aan buitenlandse clubs vaak gebeurt het omgekeerde PSV en Ajax betalen de hoofdprijs terwijl buitenlandse clubs hier goedkoop komen shoppen...

Ajax, PSV en Twente sla je slag. 6 miljoen is niks voor van Ginkel zou ik zeggen. Laat hem maar komen in plaats van Eriksen, daar verdienen we nog veel aan denk ik!

29 maart 2013 om 11:02

Zo, dus Van Ginkel speelt volgend jaar bij drie clubs?

On: Jordania zal hem niet laten vertrekken naar een concurrent. Blijven of buitenland, dus.

29 maart 2013 om 11:05

Ja inderdaad, ze gaan hem delen namelijk. Om de week veranderd hij van team, elk team heeft hem dus om de 3 weken. Twee keer per jaar heb je een joker waardoor je hem kan 'stelen' van het andere team omdat je hem nodig hebt. Verder bezitten ze elk 33,33..% van de transferrechten en zullen ze hem uiteindelijk verkopen aan een club in Myanmar omdat daar opeens olie is gevonden.

Op welke club lijken die shirtjes op die foto nou toch ik kom er toch niet op ...

ON: Als van Ginkel slim is blijft hij nog even in nederland denk niet dat hij veel opschiet in portugal

29 maart 2013 om 11:02

Ze doen me denken aan het uitshirt van Vitesse.

29 maart 2013 om 11:07

Lol

nee even serieus kan het niet uitstaan dat ik er niet op kom !

29 maart 2013 om 11:13

Trabzonspor

29 maart 2013 om 16:05

inderdaad trabzonspor.. dacht dat aston villa in het verleden ook gestreepte shirts had in die kleur.

29 maart 2013 om 11:05

Ze doen me ergens denken aan de shirt van Aston Villa, voor de rest kan ik nergens op komen. Mooi vind ik ze niet.

29 maart 2013 om 11:08

ja Aston villa ook maar mij hangt op een of andere manier een turkse club bij en dan niet een recent shirt maar kan ook jaren geleden zijn.

en nee ik hou er ook niet echt van

29 maart 2013 om 11:11

Trabzonspor speelt in vergelijkbare kleuren inderdaad.

Een vraagprijs van 6 miljoen, Vitesse? Daar kan dus zelfs nog wat van af?!
En dan een vervanger met veel minder kunnen voor 2 miljoen erbovenop moeten halen zeker.

Niet lachen, maar bij mijn FC Utrecht is dat met Van Wolfwinkel wel gebeurd.
Hebben we later Gerndt voor moeten halen. Die word met verlies verkocht, terwijl de Portugezen er nu met de hoofdprijs voor Van Wolfswinkel er vandoor gaan.

Iedereen praat hier alsof Eriksen al verkocht is voor 20 miljoen en van Ginkel voor 6... Moet het eerst nog maar eens zien allemaal. Denk dat die 20 miljoen voor Eriksen nogal overdreven is en dat ook Vitesse een bod ter hoogte van 6 miljoen ook nooit zou accepteren.

Volgens Portugeze bronnen moet v Ginkel 6 m kosten. Lachertje en Jordania kennende zal die nog niet eens voor het dubbele vertrekken.
Vergeet niet dat v Ginkel dit seizoen meer gescoord heeft dan Maher en ook de seizoenen daarvoor niet minder was dan Maher.

Rare titel is dit. Alsof er reden is om te twijfelen aan Van Ginkels gedrag of zoiets. Als ze het bij hem doen dan zullen ze dat wel standaard doen (wat ik trouwens ook heel goed vind).

Ik zie Van Ginkel niet zo snel meedoen met van die schoppartijen zoals Benfica vorig jaar thuis tegen Barcelona liet zien. Als Matic al door de Balkenende-keuring komt, zal dat met v Ginkel ook wel lukken.

29 maart 2013 om 12:00

Als een ploeg probeert te voetballen en druk te zetten tegen Barcelona, is het meteen een schoppende ploeg. Als ze dat niet doen en volledig op de counter spelen, is het anti-voetbal.

Laat me het je eens uitleggen. Als een ploeg probeert de bal af te pakken, dan zetten ze hun voet. De spelers van Barcelona zijn over het algemeen echter klein, hebben immens rappe voetjes en zijn heel beweeglijk. Dus de kans dat je denkt de bal te hebben, maar net te laat bent is immens groot.

En dat is ook één van de grote redenen waarom de meeste teams gewoon kiezen (en vaak er ook ingeduwd worden) om in te zakken en pas in te grijpen als het nodig is.

29 maart 2013 om 13:11

Je maakt er een hele theorie van, maar ik heb het alleen over die specifieke wedstrijd. Daar zetten ze druk EN schopten ze aardig raak. Helaas zie je dat vaker bij Benfica, vandaar dat ik V Ginkel er niet zo bij vind passen.

Zes miljoen voor een tweejarig contract? Dan liever niet.

29 maart 2013 om 11:57

Zou ik ook niet mee akkoord gaan nee, kan je hem beter nog een jaar voor de club behouden. Hij ontwikkeld zich door en is volgend jaar waarschijnlijk een vaste waarde in de oranje-selectie (geen basis) en heeft dan allicht wat meer Europese ervaring. Dan vang je veel sneller een bedrag tussen de 10-12 miljoen voor Van Ginkel.

29 maart 2013 om 13:46

Voor een dan nog 1-jarig contract ga je geen 12 miljoen meer vangen dan , zal je waarschijnlijk ook op 8 miljoen uitkomen of minder.

Contract zien te verlengen , Vitesse heeft ambities gaat sowieso Europees spelen , zal waarschijnlijk de selectie verder versterken en van Ginkel is jong dus genoeg tijd om nog naar het buitenland te gaan.

Als hij niet open staat voor verlenging kan Vitesse nog eens weinig gaan vangen voor hem ben ik bang.

Die clubs in Portugal kopen jonge talentvolle spelers die vervolgens een prijskaartje van rond de 20 miljoen om hun nek krijgen. Daar heb je dan een speler voor opgeleid zodat een ander er met de hoofdprijs vandoor gaat. Wat zei kunnen kunnen wij ook, dus lekker nog een jaartje in Arnhem blijven dan gaat hij volgend jaar voor een slordige 12 miljoen de deur uit. Kan hij zich mooi verder ontwikkelen en hebben wij nog een jaartje plezier van hem gehad.

Los van het feit dat het bedrag niet klopt wil van Ginkel zelf nog niet weg uit Nederland en Vitesse, hij vind zelf dat hij nog niet is uitgeleerd hier en vind de stap naar het buitenland nog te vroeg, dit is een hele nuchtere en verstandige jongen die zich de kop niet op hol laat brengen door aanbiedingen van over de grenzen, ik weet zeker dat hij volgend seizoen nog in het geelzwart speelt.

Zes miljoen is toch erg weinig voor deze speler. Ik zou eerder acht of negen miljoen voor deze speler verwachten. Ik vind hem een potentiële basisspeler van Oranje, echt een hele goede middenvelder die heel all-round is. Op zich zou Benfica geen verkeerde keuze zijn, maar nog mooier zou een subtopper grotere competitie zijn, of een topclub in Nederland. Jammer alleen dat dat laatste niet zo snel meer gaat.

Ola John, Djuricic en nu Van Ginkel dus. Benfica heeft het mooi voor elkaar. Alle supertalenten hier wegplukken en straks met 5x zoveel winst verkopen.

29 maart 2013 om 13:34

Neem maar van mij aan dat Van Ginkel niet naar Benfica gaat. Ook de transfersom die genoemd wordt is erg laag en onjuist...

Hoe komt het dat vitesse met donkerrood/blauw speelt kan iemand me uitleggen waarom?

29 maart 2013 om 12:42

Spelen ze niet in , is een speciaal shirt voor een wedstrijd in september tijdens de airborne herdenking. Echter hebben ze kort daarna er nog een keer in gespeeld omdat het uit shirt ongeschikt was door gelijkenis met tegenstander en scheidsrechter.

Oftwel het is het airborne shirt voor de herdenking van market garden

29 maart 2013 om 12:47

O oke bedankt ik volg niet zoveel vitesse maar dan snap ik het wel

Van Ginkel gaat niet weg. Die blijft zeker tot het wk lekker ballen bij Vitesse. Zowel hijzelf als de club hebben uitgesproken samen door te gaan, daarnaast is die 6 miljoen een schijntje en is op niks gebaseerd. Diversen Portugese media zit er volledig naast.

Ik vind 6 miljoen weinig voor van Ginkel. Rond de 8 á 9 miljoen is toch echter wat hij waard is. En Benfica? Hmm. Zou wachten op een premier league/ bundesliga club.

'benfica stelt onderzoek in naar normen en waarden Van Ginkel'

Volgens mij zit dat wel goed bij Van Ginkel. 6 miljoen is ook nog eens veel minder dan ik had verwacht dus waarschijnlijk zal Benfica hem wel kopen. Ik hoop dat ie wel zijn minuten gaat maken, ook in de CL want het is een jongen met heel veel potentie.

Dit bericht kan de prullenbak in. Van Ginkel gaat echt niet voor 6 miljoen euro weg...

v Ginkel gaat nog niet weg voor 10miljoen,hij blijft nog zeker 1a2 jaar bij vitesse en dan naar een mooie club in het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica139
3.FC Porto1210
4.Rio Ave103
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
JonasAanvaller3432
Raúl JiménezAanvaller285
Andreas SamarisMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

192 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 september
Manchester United wil meer dan 225 miljoen euro hebben voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren