Standard-duo weggestuurd bij Belgische beloften na avondje met callgirls

Dinsdag, 26 maart 2013 om 10:50Peter Nusselder • Laatste update: 12:14

Johan Walem, de bondscoach van de Belgische beloften, stelt de aanwezigheid van Michy Batshuayi en Ibrahima Cissé in zijn selectie niet langer op prijs. Het tweetal van Standard Luik is weggestuurd, nadat ze zondagavond diverse callgirls hadden uitgenodigd op een feestje in hun hun hotelkamer.

Walem was niet te spreken over de actie en heeft de spits en de verdediger van Standard verteld hun koffers te pakken. De trainer liet weten dat de twee gestraft zijn omdat ze zich niet hebben gehouden aan ‘de gedragscode die we samen hebben opgesteld’. Overigens gaf Walem ook aan dat Batshuayi en Cissé niet definitief verbannen zijn; een terugkeer behoort in de toekomst tot de mogelijkheden.

“De deur is voor hen niet definitief gesloten, maar dit kon niet door de beugel”, vertelt de bondscoach aan Het Laatste Nieuws. Ook de clubleiding van Standard is niet gecharmeerd van het gedrag van het duo en het is niet uitgesloten dat Batshuayi en Cissé beboet zullen worden. “Ze hebben het imago van Standard geschaad”, zegt sportief directeur Jean-François De Sart.


Poll

Vind je het terecht dat dit duo is weggestuurd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door alexdelpiero10)

Een man moet soms ook aan zijn trekken komen
Nee dit is natuurlijk onproffesioneel.
Je moet je volop focussen op je elftal, een feestje geven op je kamer is dan ook zeer dom.


26 maart 2013 om 10:59

Nee beboer, strafexpeditie naar Friesland.

Blijft natuurlijk dom van die jongens, je weet bij voorbaat al dat je daar gedonder mee gaat krijgen.

Van der Gijp zou dit alleen maar hebben toegejuicht.. Die deed dit tijdens elke interland periode.

ON: Het kan natuurlijk niet als je serieus bezig bent met de nationale ploeg, dat je dan een seks feestje organiseer in je hotelkamer..

26 maart 2013 om 12:58

Gijpje toejuichen?
Nee dat geloof ik niet,hij ziet liever een boysband binnen stappen met een zwart-wit sjaaltje om.
Trouwens,als zich Walem maar niet in de vingers snijdt door deze spelers weg te sturen,want die Michy Batshuayi is een geweldige speler een echte winner.

26 maart 2013 om 13:28

Uh, nee. Van der Gijp stond en staat bekend om zijn voorliefde voor vrouwen. En dan ook nog van lichte zeden. Dat zou iemand met jouw leeftijd toch moeten weten dacht ik zo?

Beetje klunzig. Batshuayi en Cisse zijn ook twee belangrijke spelers bij de beloften, beide hebben zich ontussen in de basis geknokt bij Standard. Bij Batshuayi is het al bekend dat hij nog niet helemaal volwassen is, hopelijk kopieert Cisse dit gedrag niet.

26 maart 2013 om 11:05

Ach zoveel voetballers doen dit, lees het boek speler X maar eens. Ik zeg niet dat ze het allemaal doen, maar toch veel van die gasten, en je kan ze geen ongelijk geven. Zolang ze presteren op het veld word dit zelf door de meeste clubs door de beugel gezien, sommige clubs regelen dit soort meisjes zelfs voor hun spelers na overwinningen. Staat allemaal in dat boek, dat verrast mij allerminst, zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar, waar geld en faam in overvloed is..... Gebeuren zulke zaken. Niks om een drama over te starten.

26 maart 2013 om 12:58

Jij snapt er bar weinig van hoe het voetballeven er uit ziet! Gewoon in de voorbereiding op een interland een paar hoeren op je kamer uitnodigen? Blijkbaar zijn die twee niet in staat de anderhalve hersencel die ze hebben te laten werken en jij vindt dat niemand daar een punt van moet maken? Blij dat je niet in mijn bedrijf werkt.

26 maart 2013 om 14:35

Is het middagpauze op je bedrijf? Aangezien je tijd hebt om op pc te zitten?

Ik snap er waarschijnlijk meer dan jij van, maar goed, ik vind dat niemand er een punt van moet maken zolang de voetbalwereld op zich zo hypocriet is, en escortes zijn niet de ergste zaak van de wereld, zo verdienen zij hun kost, en de spelers kunnen wat stoom aflaten, maar goed, moraalridders vind je overal.

Was een waarschuwing niet genoeg?

Natuurlijk onprofessioneel van die jongens, maar we moeten hier nu ook niet te zwaar aan tillen. Het zijn jonge gasten die zin in een leuke avond hadden en daarvoor terecht gestraft zijn. Daarmee is de kous af wat mij betreft!

Domme actie natuurlijk. Dit kun je bijna elk moment van de week doen, maar net in aanloop naar een internationale wedstrijd doe je dit. Onverstandig,net zo klunzig als die actie van mvila om eventjes te gaan stappen.

Tja. Regels zijn regels. Als je er niet aanhoudt dan moet je maar leven met de consequenties.
De spelers zitten een week bij de nationale ploeg of zo, zoveel moeite kost het ook niet om je te gedragen.

26 maart 2013 om 11:16

Als je steeds in die weelde vertoeft van te doen en laten wat je wilt is een weekje ofzo echt een eeuwigheid.

26 maart 2013 om 11:45

Wel ja. Dan gaan ze maar naar huis. Kunnen ze doen en laten wat ze willen.

26 maart 2013 om 14:30

Doen ze toch ook

Ik heb liever dat ze dit doen dat ze dronken een auto tegen een boom parkeren.

Die Michy Batshuayi vind ik trouwens wel echt een groot talent!

26 maart 2013 om 11:53

Ja precies, dit is niet al te gek vind ik. Het is niet netjes, maar om ze nou weg te sturen en te beboeten vind ik wel ietwat overdreven.

wat maakt dat nou uit?
is af en toe toch wel lekker?

Ja jongens nu zijn jullie genaaid hadden jullie het maar niet moeten verneuken, toch maar iets proffesioneler gaan gedragen in de toekomst zodat jullie het niet verkloten.

Ze doen hier toch niemand kwaad mee?

26 maart 2013 om 12:51

Het was tegen de regels. En dan nog verwacht een trainer waarschijnlijk dat de spelers zich op zijn minst de avond voor de wedstrijd gedragen, vooral als dat een kwalificatiewedstrijd is.
Ze zijn Ronaldinho nog niet.

26 maart 2013 om 13:08

Dat is waar, maar ik vind dat over 'seks' vaak zo raar gedaan wordt, terwijl het de natuurlijkste zaak van de wereld is :P

Ik snap de trainer, maar snap die jonge jochies ook wel, leuk toch ze hebben gelyk beetje neuken en erna shinen in t veld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België U21

Actuele wedstrijden

13 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Besiktas 19 9 3 0
2020/2021 Crystal Palace 18 2 0 0
2019/2020 Chelsea U23 1 2 0 0
2019/2020 Chelsea 16 1 0 0
2018/2019 Valencia 15 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Besiktas boekt na 122 dagen eindelijk weer een uitoverwinning

Besiktas heeft dinsdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Süper Lig. Op bezoek bij Fatih Karagümrük won de ploeg van trainer Önder Karaveli met 0-1. Daardoor neemt Besiktas de derde plek...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren