FA laat schandalige tackle onbestraft, ongeloof bij Newcastle United

Dinsdag, 19 maart 2013 om 16:53Thijs Post

Ongelooflijk maar waar: Callum McManaman zal niet geschorst worden voor zijn schandalige tackle waarmee hij zondag bijna het been brak van Newcastle United-tegenstander Massadio Haïdara. De aanvaller van Wigan Athletic ging tijdens de wedstrijd al vrijuit omdat scheidsrechter Mark Halsey het incident niet goed kon zien, maar de verwachting was toch wel dat hij achteraf een flinke schorsing zou krijgen.

Een van de officials bij de wedstrijd had de tackle wel waargenomen en daarom kan er nu geen actie meer ondernomen worden, zo laat de Engelse voetbalbond FA weten in een verklaring. “We hebben afgesproken dat we na afloop van de wedstrijden alleen actie ondernemen als iets helemaal niet gezien is door de wedstrijdofficials”, luidt het statement van de bond. “In het geval van McManaman is het bevestigd dat tenminste een van de officials het incident heet waargenomen, zij het niet volledig. Toch kunnen we nu geen actie meer ondernemen.”

Bij Newcastle United is met grote verbazing gereageerd op de berichtgeving van de FA. “Het kan niet kloppen dat overtredingen als deze ongestraft blijven. We maken ons sterk bij de FA en de Premier League voor een rechtvaardigere manier van straffen, om incidenten als deze in de toekomst te voorkomen”, schrijft directeur Derek Llambias op de clubwebsite. Haidara hoort later deze week hoe lang hij is uitgeschakeld door de tackle van McManaman.

Bekijk hier de beelden van de tackle:


Poll

Callum McManaman had wel geschorst moeten worden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door ramos_4)

Dit moet gewoon bestraft worden dat ze deze speler niet straffen is gewoon ongelofelijk.

19 maart 2013 om 17:02

Ja maar de regels zijn duidelijk, zolang iets waargenomen wordt door een official kan de FA niks meer doen. Desondanks was het een zware overtreding.

Off:
Het valt me op dat je op elke topic open deuren intrapt, ben je zo zielig bezig voor je aantal reacties???

19 maart 2013 om 17:36

@xp-tje

Maar dat is het nu juist, de FA geeft aan dat het niet volledig is waargenomen. De regels zeggen, als het waargenomen is, maar dat is het in dit geval dus niet volledig. Dan is het toch achterlijk dat ze achteraf niets doen?

19 maart 2013 om 17:37

Dat klopt. Dat is een duidelijke regel en werkt in Nederland ook zo.

Maar de FA moet dan zo groot zijn om de dienstdoende leidsman (scheidsrechter, grensrechter of vierde man) die dit waargenomen heeft, tijdelijk op non-actief te zetten. Als je het ziet, maar je onderneemt hier niets tegen, dan ben je minder geschikt voor het vak.

19 maart 2013 om 18:10

Ja, maar regels zijn gemaakt om overtreden te worden. Mcmanaman moet gewoon gestraft worden, dat zal iedereen met een beetje gezond verstand wel vinden.

19 maart 2013 om 18:37

Dit heeft niks meer met de FA te maken, hier moet justitie voor ingezet worden.
We weten wat er met Niels Kokmeijer is gebeurd?

19 maart 2013 om 17:03

Je kunt het ook van de andere kant bekijken, zat er opzet in bij Mcmanaman? Het is een belachelijke overtreding, waar minimaal een schorsing op zou staan. Dit verdiend zon 2-3 wedstrijden, niet meer en niet minder.

19 maart 2013 om 17:10

Ja maar Newcastle zal wel in beroep gaan denk ik

19 maart 2013 om 17:19

Is dat mogelijk? Newcastle schiet er niks mee op en ze zouden hierdoor alleen maar de concurrentie bevoordelen.

19 maart 2013 om 17:26

De intentie maakt bij zo'n horror-tackle niets uit. Dit is gewoon onbezonnen inkomen of er nou wel of geen sprake is van opzet.

19 maart 2013 om 18:15

Opzet of niet, welke idioot komt nou zo in op een speler die ook nog de bal voor zich heeft en dus zijn been erachter. Van mijn part het hele seizoen schorsen, want dit is abnormaal.

19 maart 2013 om 18:36

Aan de ene kant: Als de scheids dit zag is gewoon een rode kaart en word hij zowiezo geschorst...

Ik twijfelde eerst nog of hij niet de bal wilde raken. Maar stel hij wilde schieten, dan maakte zijn voet niet plots zo'n rare beweging richting het been van Haïdara. Ongelooflijk dat dit onbestraft blijft.

Wat een afschuwelijke tackel, die verdiend inderdaad een schorsing.
Maar in Engeland is zo een systeem als in Nederland, alleen als een scheidsrechter aangeeft dat hij niks heeft waargenomen dan kan men achteraf straffen opleggen. Aan de ene kant een goed systeem, zodat niet continu na een wedstrijd nog alles bekeken moet worden. Alleen bij deze tackel lijkt het wel een keerzijde van het systeem, want deze man verdient gewoon een schorsing.

Zo, dit is een beste aanslag....raar, heel raar hoe dit soort zaken soms beoordeel worden. Zal Verbeel hier iets op de zeggen hebben? Vriendjespolitiek daar bij de Fa...

19 maart 2013 om 17:04

Artikel niet gelezen? Het punt is nl. dat de FA de zaak niet kan beoordelen omdat een van de officials het al tijdens de wedstrijd (deels) heeft waargenomen. Dan hadden ze dus gelijk moeten ingrijpen en niet achteraf.

19 maart 2013 om 17:40

Dat is trouwens een debiele regel. Zulke dingen kunnen blijkbaar dus gewoon onbestraft gelaten worden. Zelfde geldt voor Suarez of zo. Weet niet zeker of hij het was, maar de scheids beoordeelde dat bijten dacht ik. Ik kan er ook naast zitten. Blijft een vreemde regel.

1 woord:

Wtf?!?!?!

19 maart 2013 om 17:02

Off: Dat zijn er drie.

On: Schandalig natuurlijk, ook al is het waargenomen door de scheidsrechter, dit moet natuurlijk bestraft worden. Die jongen had alles kunnen breken/scheuren in de knie, zo geef je geen goed signaal af.

19 maart 2013 om 17:02

Dat zijn natuurlijk drie woorden. Maar verder heb je 100% gelijk.

Ik erger me kapot aan de FA, echt een bond die maar wat doet.
Je kunt het niveau daar al zien als je deze tackle onbestraft laat.

19 maart 2013 om 18:30

Nou de FA is nog niets vergeleken met de Spaanse bond, die gewoon niet durft op te treden tegen Real en Barça.

zo, daarmee kan je iemands benen mee breken. dat dit onbestraft blijft is opmerkelijk te noemen, want dit is echt een smerige tackle

19 maart 2013 om 17:35

Hier moet je dan ook geen schorsing voor krijgen van de FA maar strafrechterlijke vervolging voor poging tot het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel lijkt me meer op zijn plek.

Blijven rare regels dat als een official iets waarneemt er achteraf niets meer aan gedaan kan worden. Soms worden dingen fout beoordeeld en gaan spelers die schandalige dingen uithalen vrijuit. Lijkt me tijd worden dat deze regel in extreme gevallen niet langer geldt en dat spelers voor ernstig gemeen spel alsnog geschorst kunnen worden achteraf.

Wat een klote bond is de FA. Ook al heeft de official dit gezien dit kan en mag niet ongestraft blijven.

19 maart 2013 om 17:03

Ja inderdaad, een bond die bestaat uit nutteloze ezels. Ik heb er al genoeg ervaring mee als Liverpool fan zijnde. En dit is niet de eerste keer dat ze zo'n stom besluit nemen.

19 maart 2013 om 17:06

Wat bedoel je dan als Liverpool ervaring? Het Suarez incident is mij het meest bijgebleven. Maar als Suarez inderdaad iets racistisch heeft gezegd dan moet hij daar voor gestraft worden, dat hoort naar mijn mening gewoon niet thuis op het voetbalveld.

Ik vind dat Liverpool altijd op het veld genaaid word, de afgelopen 2/3 jaar hoeveel penalty's zijn er wel niet gegeven die er wel hadden moeten zijn gegeven.

19 maart 2013 om 17:08

Ook met dat 'middelvinger' verhaal bij Fulham, omdat de Fulhamfans dingen zeiden tegen hem. Er waren dat seizoen meerdere middelvingers onbestraft gelaten en bij Suarez werd er meteen een schorsing opgelegd. En toen met dat Suarez - Evra verhaal, mocht Liverpool niet eens in beroep gaan.
En zo kan ik nog wel tig dingen noemen.

19 maart 2013 om 18:51

Het is altijd zo bij de FA, als je in beroep gaat en je hebt geen gelijk krijg je extra straf. Is niet alleen bij Liverpool, daarnaast kreeg Rooney een flinke schorsing orhet opsteken van een middle finger. Dat is dus niet alleen bij Suarez zo. Het ligt aan wat voor middle finger het is ofzoiets. Vandaar dat sommige bestraft worden en anderen niet. Je zag de Manu fans er ook over klagen.

19 maart 2013 om 19:37

Natuurlijk vind jij dat Liverpool altijd genaaid wordt op het veld want jij bent Liverpool fan. De leden op Rawk vinden ook dat Liverpool altijd genaaid wordt...

Dit is toch ongelofelijk of niet? Wat wil de FA hiermee duidelijk maken? Nu loop je de kans dat er meer van dit soort afschuwelijke overtredingen gemaakt gaan worden. Newcastle moet met z'n allen richting de FA stappen. Iedereen die Newcastle lief heeft moet dit doen. Dit is toch niet normaal of wel man. Wat een regelrechte schande die FA. En ik maar denken dat de Knvb inconsequent was!

Absurd dit!

Schandalig, dat deze man hiermee wegkomt..

Poeh.. Gelukkig maar dat de speler niks overkomen is.. Wat een onbesuisde actie, puur op de man gericht! Ze mogen de regels wel wat gaan aanscherpen hoor, die hoge pieten, want dit kan gewoon niet!!

19 maart 2013 om 17:07

Niks overkomen? Hij heeft z'n been gebroken

19 maart 2013 om 17:15

Ow oké. Want in het artikel staat dat Mcmanaman 'bijna' Haïdara zijn been brak....

19 maart 2013 om 17:21

Eja, zie het nou ook, terwijl er eerst toch echt stond dat hij zijn been brak.

Belachelijk van de FA. Benieuwd of ze er nog op terug gaan komen.

Ongelooflijk, dat dit gebeurd! Mcmanaman mag in zijn handjes knijpen met deze beslissing!

Waarom trekt die official tijdens de wedstrijd zijn mond niet open? Ze staan daar dus voor Jan met de korte achternaam. Schandalig! Minstens een schorsing die net zolang mag duren tot Haidara weer is hersteld.

Als de official de tackle waargenomen heeft, waarom is er dan geen rode kaart uitgedeeld?

19 maart 2013 om 18:21

hij gaf niet eens een vrije trap!!!

na dit incident was er wel een vrije trap, maar dat was omdat Mcmanaman opzettelijk hands maakte om het spel stil te laten leggen.

Hier maakt de FA zich in 1 klap Belachelijk..

Ondanks dat ik mijn twijfels heb of hij ook daadwerkelijk de intentie heeft om de beste man te blesseren, ben ik voornamelijk van mening dat die 4de official geschorst moet worden. hij stond er bovenop en op tv was duidelijk te zijn dat het allemaal gebeurde in zijn gezichtsveld of een paar meter afstand. Als hij dus heeft waargenomen dat hier iets gebeurd, dan is het dankzij hem dat er geen straf staat op misschien wel een hele lelijke blessure bij Haidara

Oefff krijg gewoon pijn in me knie als ik het filmpje zie

Lekker Hazard schorsen omdat hij een bal wegtrapt maar een schandalige aanslag als deze onbestraft laten. En kom je niet aanzetten dat het de regels zijn en dat het is waargenomen want dat is dus niet zo. Als dit goed was waargenomen dan had deze man direct rood gekregen.

19 maart 2013 om 19:11

Idd. En de FA heeft Ferdinand ook niet geschorst door die lompe actie op Fernando Torres. Dit gaat nergens over.

19 maart 2013 om 20:05

Klopt die lui zijn zo inconsequent als wat. Het verbaast me niet eens meer...

Het is daar dus net zo tragisch als in nederland.
Had zeker geschorst moeten worden!

Rare knuppels die Fa.
Dit gruwelijk aanslag moet keihard aangepakt worden.
De FA is een grote grap.

Maar ff serieus

Hoe kan de scheidsrechter dit nou missen????

Rare knuppels die Fa.
Dit gruwelijk aanslag moet keihard aangepakt worden.
De FA is een grote grap.

Ergste is nog dat de directeur van wigan het een correcte tackle vond, schandalig dit en te triest voor woorden dat ze niks kunnen doen, in mijn ogen moet hier de FIFA dan maar optreden en iniedergeval alsnog de FA een uitzondering maken want dit kan niet, in mijn ogen minimaal 8wedstrijden schorsing maar dan bekijk ik het denk ik niet helemaal objectief

En ik nam de Knvb al niet meer serieus. Hoe moet ik dit dan nog serieus nemen zeg

Jongens, kom nou, een beetje mannelijkheid in het voetbal siert het spel. Geel kan je geven maar na de wedstrijd nog kaarten vragen;-;.

19 maart 2013 om 18:19

Een beetje mannelijkheid heeft niks te maken met deze schandalige overtreding.

Deze overtreding zou als uitzondering op de regel gewoon voor 5 wedstrijden schorsing garant moeten staan

wat een ongeloofelijke beslissing van de Fa. daarnaast ook nog eens 3 punten afgenomen door die rare beslissingen van Halsey (handsbal bij 2-1). En het meest afschuwelijke vind ik dat zowel de voorzitter (whelan) als Martinez de actie goedkeuren en dat er geen intentie was omdat hij de bal eerst raakte. Dus volgens hun is de norm dat als je klein beetje de bal raakt je meteen ongestraft blijft.

Nee in plaats daarvan schorsen ze maar John Carver (assistent coach van Newcastle) vanwege onfatsoenlijk gedrag naar Mcmanaman toe.

Nog een feitje over Mcmanaman die normaal zo'n lieverdje is volgens Martinez en Whelan en geen kwade bedoelingen had met die tackle

Taken from the match report for the Manchester City v Wigan Athletic U21 league game on March 1st, 2011:
John Guidetti scored a late winner as City's Elite Development Squad returned to winning ways against Wigan. However, the gloss was taken off the victory when former Barcelona youngster Gai Assulin was stretchered off in the 90th-minute following a reckless tackle by Latics' Callum Mcmanaman which led to his second yellow and resulting red card. As yet, there is no update on Assulin, who left the pitch in a leg brace, or the extent of his injury.

Here's a reminder of what bumbling fool and Skysports News favourite blatherer, Whelan dribbled out earlier: "the ball was there and Mcmanaman went in for the ball and got the ball, as clean as a whistle, then followed through and they collided. He hasn't gone over the ball. That's an accident. “when I broke my leg in the (1960 FA) cup final it was exactly the same type of tackle. We both went for the ball. It brought back memories. It ruined my career.

Schandalig vind ik dit , als je kijkt hoe hij inkomt , het is een wonder dat hij niks heeft gebroken.

Vind dat je in extreme gevallen en dat is dit toch duidelijk moeten kunnen afwijken van de regel , hij komt duidelijk te laat , men kan aanvoeren dat hij de bal wilt spelen maar je komt nooit zo inzetten.

Deze jongen heeft een naam wat betreft vreselijke tackles , een paar jaar terug heeft hij volgens mij een speler van City toen met een achtelijke tackle gevloerd en die brak toen zijn been volgens mij.
Het is een recalcitrant die eigenlijk een gevaar op een voetbalveld is.

19 maart 2013 om 19:45

Inderdaad, zo lelijk op die knie ingaan, deze jongen heeft al bij al veel geluk gehad, schorsen voor de rest van het jaar, dan zullen zulke k*tspelers deze overtredingen wel afleren, heeft niks meer met voetbal en sport in het algemeen te maken.

En wij maar klagen over de Knvb haha. Jezus wat een schop is dat! Krijg er echt de rillingen van, dit zou vanuit de club al reden moeten zijn om iemand te schorsen.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze .... vereniging dit seizoen degradeert en never nooit meer terugkomt in de PL, daar horen ze ab-so-luut niet! niet qua toeschouwersaantallen, niet qua elftal en al helemaal niet qua beschaafdheid.
De website van Newcastle noemde Wigan niet voor niks het 'disgraceful Wigan' (naar hun eigen stadion het DW Stadium), maar het is gewoon 'disgusting Wigan'
En dat de FA dit niet bestraft zegt genoeg over de FA, kijken als het de volgende keer bij Man utd gebeurt en ze krijgen Fergie op hun dak wat ze dan doen..
Elk seizoen redden ze het net om erin te blijven, ik hoop echt dat dat dit seizoen niet gebeurt en dan mogen ze van mij wegrotten en dan niet in de Championship of in League 1 maar het liefste nog vééél lager!! *nufc forever*

Zow wat een tackle maar het ziet er niet uit alsof het met opzet was maar een schorsing van een wedstrijd of 2 was op zijn plaats geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wigan Athletic

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: League One
SpelersPositieW
J. WhatmoughVerdediger71
B. AmosKeeper70
J. CousinsMiddenvelder70
T. NaylorMiddenvelder70
W. KeaneAanvaller74
T. DarikwaVerdediger71
C. LangAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Wigan Athletic.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren