Davids maakt zich populair: ‘Dag als deze maak je alleen mee bij Barnet’

Dinsdag, 19 maart 2013 om

Edgar Davids kan voorlopig niet meer stuk bij de fans van Barnet. De speler-trainer en zijn verloren zaterdag de uitwedstrijd bij Accrington weliswaar met 3-2, maar de 36 supporters die de moeite hadden genomen om hun favorieten te komen aanmoedigen waren na afloop toch erg blij met Davids.

/

De coach van de League Two-club kreeg in de gaten dat de bus waarmee de fans de terugreis van bijna 350 kilometer dienden af te leggen pech had gekregen en dat de aanhangers van Barnet in de kou stonden te wachten op hulp. Davids zorgde ervoor dat de supporters met de spelersbus van Barnet naar een nabijgelegen tankstation werden gebracht, waar hij de fans van koffie voorzag.

“Dat was het minste wat ik kon doen”, laat Davids weten in de Engelse media. Op het fanforum van Barnet werd de actie van de voetballende oefenmeester, die tijdens de wedstrijd nog uit het veld werd gestuurd, geprezen. “Je kunt de plastic Premier League nog zo leuk vinden, maar een dag als deze maak je alleen mee bij Barnet.”Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door roytjeeeee)

Geweldige actie dit. Was al een tijdje fan van Barnet met een vriend. Nu Edgar Davids er coach is hebben we besloten binnenkort eens een weekendje Barnet te gaan kijken in het stadion haha! Geweldig dat je als zo'n speler lekker bij Barnet wilt gaan spelen. verdient daar vast geen drol. Echte liefde voor de sport en de fans noem ik dit! Chapeau!

19 maart 2013 om 13:32

Ik was er 8 jaar terug. Toen speelde daar Grazioli. Geweldig om mee te maken. Dat veld is ook briljant, dat is bijna een heuvel. Veel plezier alvast... (is echt randje Londen, tot laatste metro-station - dus ga op tijd weg als je in centrum verblijft)

19 maart 2013 om 13:49

Als ik competities met bijvoorbeeld Fifa of een Football Manager speel kies ik ook regelmatig voor Barnet. Ben er een aantal jaar geleden mee begonnen omdat het destijds het slechtste team was in de Engelse 4e divisie in Fifa.
Ik volg helemaal niks van deze competitie, maar dingen over Barnet pak ik toch altijd wel even mee. Blijft toch grappig dan dat Davids daar (spelercoach is geworden.

Prachtig gebaar richting de supporters van Davids! De uitspraak over de 'plastic Premier League' die hij doet klopt ook voor een groot gedeelte.

19 maart 2013 om 12:37

Wat is een plastic premier league. Vind het nogal denigrerende opmerking.

19 maart 2013 om 12:40

Hiermee doelt Davids op de 'nepheid' van de huidige premier league, hoge toegangsprijzen, buitenlandse spelers, buitenlandse fans, eigenaren uit alle windstreken, niet-engelse sponsoren etc. etc. De premier league is niet meer 'de competitie van het volk' die het geweest is, in lagere engelse divisies is dit nog wel het geval bij de meeste clubs.

19 maart 2013 om 12:54

Het was niet Davids maar een Barnet fan die dat zei maar die heeft wel helemaal gelijk. De Premier League heeft al zijn Engelsheid verloren door de maffiabazen en olie sheiks die de clubs opkopen, het gebrek aan Engelse spelers en coaches bij de de top en subtop clubs, de veel te hoge toegangsprijzen waardoor de lowerclasses en lower middleclasses van Engeland (de mensen die aan de wieg van het voetbal stonden met hun fabrieksploegen) de wedstrijden niet meer kunnen bezoeken. Nee de Premier League is geen Engelse League meer de hoogste Engelse League is de Championship.

19 maart 2013 om 13:15

@ Johndylan,

Je hebt een prima punt, alleen zonde van je maffiabazen opmerking. Er zijn Engelse ploegen die in handen zijn van zeer goede zakenmensen. Om die mensen nou als maffia af te schilderen lijkt me niet echt terecht.

19 maart 2013 om 13:39

Lijkt mij juist wel. Aan vrijwel alle handen van Ceo's, van de echt aller grootste bedrijven, kleeft op 1 of andere manier wel bloed. In welke sector dan ook. ..

ON: Strakke actie van E.davids daar maakt hij uitstekende PR mee. Dat doet de nederlaag ook snel weer vergeten.

19 maart 2013 om 12:52

Die opmerking over plastic premier league....die werd door een supporter gemaakt hoor. Niet door Davids.

19 maart 2013 om 14:46

Hij doet die uitspraak niet, die wordt door iemand anders gedaan op het fanforum..

Edgard Davids, jeugdheld, all time oranje-legend, een van de meest herkenbare spelers van zijn tijd. Hadden we nu nog maar zo een pitbull bij oranje op het middenveld.. Elk team waar hij speelde maakte hij beter. Weet nog dat hij een half jaar bij Barca ging spelen, werden direct onverslaanbaar. Helaas ging Edgar voor het geld maar goed kan het hem niet eens kwalijk nemen. Kwam hem eens tegen in een skybox in de arena, super aardige baas. Hij raakte aan de praat met mn pa die mee was die indertijd baas was van een grote HBO school en davids wilde dolgraag iets doen in de educatie. Is toen via mn pa gast-colleges gaan geven op Roc's in regio Amsterdam. Deze actie voor de fans van Barnet verbaasd me dan ook totaal niet. Edgar = held.

19 maart 2013 om 12:39

Hey man, toff verhaal. Davids is echt een goeie gast!

Edgar Davids die menselijke trekjes vertoont? Het moet niet gekker worden!

19 maart 2013 om 12:49

haha ja hij heeft ook wel wat mindere keuzes gemaakt op persoonlijk vlak volgens mij. Maar aan de andere kant ook zn MBA gehaald op Neyenrode, echt geen domme vent hoor! Don't judge a book by it's cover is een mooie uitspraak in deze.

Davids moet dat soort dingen ook blijven doen om het respect van de supporters de blijven houden.

Barnet blijft wisselvallig, vooral slecht spelen en echt verbetering in het spel is er niet. Nu is de league two sowieso niet te voorspellen want iedereen kan daar van elkaar winnen. Je kunt vanaf het 5de niveau makkelijk mee met het 4de niveau en een club die degradeerd uit de league 1 kan maar zo onderin de middenmoot terecht komen.

Barnet blijft dus slecht presteren en draait met 5 andere clubs om de degradatiezone. Plymouth en Torquay schat ik zeker hoger in en zie ik niet degraderen. Dan blijven York, Aldershot en Accrington over en laatstgenoemde zijn de twee zwaksten. Ben benieuwd of Davids ze er weet in te houden.

19 maart 2013 om 13:36

Toen Davids daar trainer werd, waren ze echt nummer laatst en hadden ze 5 punten achterstand op 1 na laatste plaats. Nu zijn de vooruitzichten al stukken beter, want hij heeft wel betere prestaties neergezet dan zijn voorganger, en dat is altijd moeilijk om even om te draaien. Dat is tot nu toe wel gelukt (ik volg het altijd iedere week hoeveel ze hebben gespeeld, omdat ik daar 8 jaar geleden ben geweest, en dan volg je sommige clubs, net als Brentford. Ik heb ook een oerlelijk shirt van Barnet uiteraard haha... Oranje en Zwart blijf ik toch niet zo mooi vinden, maarja... )

19 maart 2013 om 15:57

Ze hebben inderdaad een achterstand ingegaald, maar ben niet van mening dat ze ook daadwerkelijk beter zijn gaan spelen. Ze wisselen een overwainning af met vaak slechte wedstrijden en nederlagen. Ik zou het meer terecht vinden dat York, Torquay en Plymouth erin blijven.

Ik volg de league two ook al 5/6 seizoenen toen ik in 2006 met Morecambe ging spelen op de Ps3. Sindsdien elke week gevolgd, een bezoek gebracht en supporter gebleven.

In tegenstelling tot voor de winterstop, blijven de punten maar binnen komen. Nog 10 punten voor ons om in te halen!

20 maart 2013 om 11:29

Grappig is dat ja, dat je zo'n club toch volgt. Ik kan mezelf niet supporter noemen, daar heb ik mss te weinig binding mee. Maar toch kijk je iedere week.

Barnet heeft helaas een lelijke naam, Morecambe klinkt toch wel wat beter

Geweldige actie van Davids!

Ik hoop dat hij wat succes weet te maken met Barnet.

Davids er weer uit gestuurd, vroeger stopte hij wel met zeuren na zijn eerste kaart. Wel een nette actie van hem

Goede actie van Davids, alleen jammer dat hij diie wedstrijd een rode kaart pakte. Was vroeger een goed voetballer. Toch knap dat hij op zijn 40 nog profvoetbal speelt wliswaar heel laag maar toch

Prachtige actie van hem, maar dat hele Barnet verhaal blijft toch apart haha, dat hij daar speler/coach is. Blijkbaar vind hij spelen leuker als coachen, want voor zijn trainerscarriere is dit nou niet echt een goede zet denk ik. Maar als voetballer was hij natuurlijk een geweldenaar.

Geweldige actie maar voor zover ik weet staat Barnet nog steeds op degraderen.. ben benieuwd of hij als trainer/speler de degradatie kan ontlopen.. En als ze degraderen.. zullen de fans hem dan nog steeds op handen dragen?

Daarnaast kreeg hij, naast een verloren partij, ook nog 2x geel, dus rood. Dat betekent dat hij alweer op 2 rode kaarten staat voor dit seizoen.

Wat een held. Als ik zeker wist dat hij minimaal een helft zou spelen, zou ik zo een weekendje London pakken en een wedstrijd van 'm kijken.

Ik vraag me altijd af of het nou juist een slimme jongen is of een hele domme. Een middenweg is het niet bij hem.

Geweldige actie van Davids om zo iets te doen en geweldig ook voor de fans om zoiets mee te maken vooral door een legende als Davids.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barnet FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ricardo SantosVerdediger10
David TutondaVerdediger10
Michael NelsonVerdediger10
Elliot JohnsonVerdediger10
Harry TaylorVerdediger10
Wesley FonguckMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barnet FC.

123 fans
Middenvelder, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren