‘AC Milan schrijft namen van drie Nederlanders op als kandidaat-trainers’

Donderdag, 14 maart 2013 om

AC Milan heeft volgens La Repubblica de naam van drie Nederlanders opgeschreven als kandidaat-trainer voor het seizoen 2013-14. Clarence Seedorf, Frank Rijkaard en Marco van Basten gelden alle drie als mogelijke kandidaten, wanneer het tot een breuk komt tussen i Rossoneri en de huidige hoofdtrainer Massimiliano Allegri. Filippo Inzaghi’s naam circuleert daarnaast ook.

/

Allegri, die bezig is aan zijn derde seizoen, staat niet onder directe druk. De trainer maakte Milan in zijn eerste jaar kampioen en won aan het begin van zijn tweede jaar de Supercoppa met de club. Sindsdien kwam er echter geen prijs meer bij en dit seizoen lijkt kampioen worden een onmogelijke opgave geworden. Op zich vindt Milan dat geen ramp, maar Champions League-voetbal bereiken is wel een vereiste.

Mocht Allegri daar niet in slagen met Milan, dan is de kans groot dat Silvio Berlusconi en Adriano Galliani besluiten dat het tijd voor hem is om te gaan. Van Basten (sc Heerenveen) en Rijkaard (clubloos) hebben beiden een prachtig verleden als speler in Milaan en gelden als kandidaten om Allegri’s erfenis indien nodig over te nemen. Seedorf nam na vorig seizoen afscheid van de club en speelt nu nog bij Botafogo.


Poll

Wie zou de beste Nederlandse kandidaat zijn voor AC Milan?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door dijotteke001)

eigenlijk zouden ze het met zn drieen samen moeten doen.

14 maart 2013 om 11:44

Hoe zie je dat voor je? Seedorf als assistent zou ik nog wel kunnen inschatten, maar combi San Marco en Rijkaard?

14 maart 2013 om 13:08

Het lijken me types die best met elkaar kunnen samenwerken. Geen mega-egos. Maar aan de andere kant zou het dan wel een bizar dure trainersstaf zijn. Ze doen het vast niet gratis.

14 maart 2013 om 14:04

Geen mega-ego's inderdaad. Maar ik denk dat Rijkaard en San Marco beide een functie als hoofdtrainer ambieren.

14 maart 2013 om 16:06

Seedorf heeft volgens mij juist een heel groot ego.

14 maart 2013 om 17:41

Ze moeten het alle 3 niet doen. Milan heeft maar 1 wereldtopper in het elftal en dat is Balo, de rest is redelijk middelmatig.

Gaillani heeft in het begin gezegd dat hij derde wou worden. Tegen Barcelona zijn we afgemaakt en we hebben daar volgend jaar meer te zoeken dan nu. Als we tweede worden hebben we het fantastisch gedaan. Wie had dit nog verwacht, Allegri zeurde nooit dus mag hij van mij blijven.

AC Milan heeft niet meer een elftal dat geheid potten breekt. Ze hebben enkele goede talenten, maar ook veel middelmatige spelers die niet echt bij de top horen. Goed voorbeeld is Emanuelson, ook al is hij nu verhuurd. Ze hebben niet veel geld te besteden, maar met zulke spelers kom je steeds verder van de Europese top te staan.

Een staf met van Basten als hoofdtrainer en Seedorf als assistent lijkt in mijn ogen perfect voor Milan.

14 maart 2013 om 11:46

Dat is een goede optie voor Seedorf om het vak te leren inderdaad!

14 maart 2013 om 11:47

Herinner wel dat van Basten Seedorf niet oproepte voor het Nederlands elftal. Die band zal ook niet optimaal zijn.

14 maart 2013 om 13:21

Van Basten riep inderdaad Seedorf niet op, maar dat betekent niet dat er per definitie een slechte band is. Het was vooral van Marwijk die niet met Seedorf wou werken!

14 maart 2013 om 11:48

Klikken van Basten en Seedorf wil, kan me herinneren dat Seedorf graag voor NL uit wou komen in de tijd dat van Basten bondscoach was.

14 maart 2013 om 15:08

Van Basten gaf toen een hele heldere uitleg daarvoor , hij kon Seedorf geen basisplek garanderen en hij vond hem te groot om als wissel te selecteren , heldere uitleg niks mis mee lijkt me.

14 maart 2013 om 11:49

Ik denk niet dat dit ooit gaat gebeuren. Zo ver ik weet moet Seedorf van Basten niet echt. Seedorf was geloof ik echt klaar met Van Basten. Hij heeft daardoor ook het EK van 2008 gemist.

14 maart 2013 om 11:50

Lijkt mij ook een goede combi. San Marco is natuurlijk een icoon bij Milan en wie weet doet hij het daar wel fantastisch!? Voor Seedorf is het inderdaad nog wat te vroeg, op deze manier kan hij zijn start in het trainersvak maken.

Seedorf voetbalt nog, v basten blijft denk ik wel bij heerenveen, rijkaard lijkt mij een mooie kandidaat, hij kan ze wel helpen de cl te winnen volgend jaar.

14 maart 2013 om 11:46

Ik denk dat het doel niet de CL winst zou moeten zijn, maar een structureel meedoen om de prijzen, zowel nationaal als internationaal. Ze raken er nu steeds meer van verwijderd. Een CL winst zou mooi zijn, maar niet als ultieme uitgangspunt.

14 maart 2013 om 12:09

Als je internationaal mee wil doen om de prijzen, ga je toch voor de cl winst?

Je moet wel een beetje durven dromen

14 maart 2013 om 12:15

Ja, dat sowieso, je moet elk jaar als spelersgroep tot het uiterste gaan om dit te bereiken. Echter als club zijnde zou ik me eerst richten om de wederopstanding zodat Milan elk jaar grote ogen kan gooien op alle drie de terreinen (competitie, beker en Cl). Het heeft weinig zin als je super dure spelers gaat aantrekken, die de club alleen maar meer in verval laten doen geraken.

14 maart 2013 om 16:42

Denk niet dat van Basten zou blijven bij Heerenveen als AC langskomt hoor.
Ga er vanuit dat hij dan binnen no-time weg is.
of van Basten potten kan breken als trainer bij AC betwijfel ik, maar dat is een andere discussie.

Ik vind Allegri een prima trainer, je merkt echter aan de buitenwereld dat zij een 'grotere naam' als trainer van Milan willen zien. De matige prestaties van dit seizoen (voor milan-begrippen) kan hij niets aan doen gezien het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft.

Het lijkt me vreemd als ze Seedorf voor volgend seizoen willen aanstellen, die man is nog druk met voetballen in Brazilië en heeft daarnaast geen ervaring als trainer. Seedorf zie ik eerder over minimaal 5 jaar als trainer terugkeren bij Milan. Rijkaard en van Basten hebben wel al trainers ervaring en zijn grote namen in Milaan, dus die zie ik daar wel terecht komen.

Seedorf spreekt als sinds zijn 16e als een trainer maar ik mag hopen dat hij zelf heel goed weet dat hij beter eerst wat ervaring op kan doen op een aardig niveau. Stage lopen bij vgaal bijv.
Ik kan me niet voorstellen dat Rijkaard bij Sparta veel heeft geleerd waar hij bij Barca iets aan had.

14 maart 2013 om 11:56

Van Gaal had het enige tijd geleden erover dat Seedorf een rol binnen de staf kan spelen gezien het WK in Brazilie wordt gespeeld, maar daar hebben we laatst niks meer over gehoord. Misschien komt dat later nog als de plaatsing echt is zeker gesteld.

Ik hoop dat Seedorf na zijn spelersloopbaan een testimonial krijgt in Amsterdam waar prominenten van Madrid en Milan voor uitgenodigd worden en dat hij daarna gaat aansluiten bij Ajax zoals Bergkamp en VDS dat ook hadden gedaan.

14 maart 2013 om 12:16

Ik help het je hopen maar het zou me niets verbazen als Seedorf (met zijn Braziliaanse vrouw) niet meer permanent in Nederland wil wonen. Vind hem toch meer een wereldburger van VDS en Bergkamp.
Ik kan me ook niet echt voorstellen dat vgaal met een extra assistent zoals Seedorf naar Brazilië gaat als Seedorf tijdens de kwalificatie geen rol heeft gespeeld.

Seedorf zou qua status perfect bij de club passen,maar ik vraag me af of hij het zelf wel wil.
Op dit moment heeft hij volgensmij alles goed voor elkaar met het kampioenschap en ambassadeur(fonds).
Van Basten zou denk ik een mindere keuze zijn aangezien hij weinig bereikt heeft tot nu toe.
Maar je weet het maar nooit, zou plots een wereldrainer daar kunnen worden.
Frank Rijkaard ben ik wel benieuwd naar, bij Barcelona mooie prestaties en die vind ik op dit moment het best bij acmilan passen.

Maar misschien een poging doen om Mourinho te halen?, kent de Italiaanse cultuur en zou net zoals bij inter voor mooie prestaties kunnen zorgen.

14 maart 2013 om 12:02

Ik denk niet dat mourinho naar AC Milan wilt :P als hij terugkeert naar milaan denk ik dat hij naar inter toe komt naar AC gaan zou een hele zware zet zijn aangezien het een icoon is voor de meeste inter supporters.

14 maart 2013 om 12:21

Tjah, dit idee hadden we ook bij spelers als Ibrahimovic en balotelli, deze spelers(tog anders als trainer), zag ook niemand bij de rivaal spelen

14 maart 2013 om 12:50

Toch denkik dat dat met mourinho niet het geval was balo was altijd al een ac fan en mourinho blijft steeds maar aangeven hoe veel hij van inter houd en dat hij daar graag terugkomt

Seedorf zou prachtig zijn,maar heeft haast geen ervaring. Rijkaard als triainer en seedorf als assistent zou geweldig zijn!

Gezien de prestaties die Allegri met dit team heeft berijkt, mag hij niet ontslagen worden. Hij is een prima trainer, een echte tacticus. Hij lijkt veel op Ancelotti.

Mits er echte versterkingen bijkomen zie ik Rijkaard wel een goede keuze. Seedorf lijkt me nog te vroeg en denk dat ie swso nog een jaartje of twee door blijft gaan. Van Basten heeft alleen zijn naam mee, is een matige trainer, en zal alleen presteren met een topselectie... en dat heeft Milan nu dus niet.

Rijkaard absoluut een topkandidaat en van Seedorf ben ik eigenlijk wel benieuwd of hij het ook in zich heeft om een toptrainer te worden.
Van Basten zie ik eerlijk gezegd niet meer als een potentiele toptrainer. Hij was als voetballer zo goed, dat hij nooit heeft hoeven nadenken over hoe een team nou eigenlijk functioneert. Als trainer moet hij dat wel en persoonlijk denk ik dat het daar bij hem aan schort.

Was van Basten maar nooit in het trainersvak gestapt. In mijn geheugen stond hij als een wereldvoetballer. Nu hij al coach constant overal faalt, wordt het beeld van hem toch anders.

14 maart 2013 om 12:04

Vergeet niet dat ie nu 3 keer op rij heeft gewonnen he :P Denk zelf dat het nog wel goed komt met van Basten en dat hij uiteindelijk gewoon leert van zijn falen. Naar Milan gaan moet hij alleen pas doen als hij echt een paar succesvolle seizoenen als trainer achter de rug heeft.

14 maart 2013 om 12:05

misschien is marco van basten wel een trainer die moeite heeft om leiding te geven aan een groep spelers met middelmatige kwaliteiten.

tot nu lijkt het daar wel een beejte op.

16 maart 2013 om 11:42

Het Nederlands elftal dat van Basten onder zijn hoede had, bestond echt niet uit spelers met middelmatige kwaliteiten en bij Ajax had hij toch ook best een aardige groep. Dus dat is onzin.

Een goede coach maakt zijn spelers juist beter en zijn team sterker en dat is nou juist de kwaliteit die van Basten blijkbaar niet bezit. Hij is gewend om vanuit zichzelf te denken dat is mijns inziens zijn tekortkoming. Zolang dat niet veranderd, zal hij hooguit een middelmatige trainer worden.

- Seedorf heeft totaal geen ervaring als coach, je zou dan wel gek zijn als Milan zijnde om hem aan te stellen.. Het mag dan wel een held zijn binnen die club, loopt hem maar eerst ergens een paar jaar ervaring opdoen voordat hij zo'n job accepteert..

- Van Basten, nog zo'n held voor Milan.. Echter smaakt hij mij totaal niet als coach.. Hij zal het zeker niet slecht doen maar op één of andere manier denk ik niet dat hij het in zich heeft om een topcoach te worden..

- Rijkaard is ook een held en ik denk dat hij de beste optie zou zijn.. Heeft al wat ervaring opgedaan bij grotere clubs en heeft bovendien ook enkele goede prestaties geleverd.. Echter is het voetbal in Italië toch wel anders dan bv in Spanje, al denk ik dat hijzelf dat ook maar al te goed weet..

Wie het ook wordt, ik denk dat ze alle drie sowieso een budget willen hebben van zeker dertig miljoen euro of iets meer.. Gewoon puur omdat er sowieso een te kort is aan kwaliteiten, zowel in de verdediging als minstens één positie op het middenveld.. De aanval zit eigenlijk redelijk goed in elkaar, daar moet je geen verschuivingen gaan doorvoeren..

14 maart 2013 om 12:45

Ik vond het een prima reactie, je verdict over de verdediging en het middenveld was ik het mee eens. Maar je kan het toch maar niet laten om een klein schopje uit te delen. Redelijk goed in elkaar? Wil jij beweren dat Milan geen fantastische aanval heeft? De beste uit de league? Ook Juve zou alle drie de aanvallers willen amico .

14 maart 2013 om 13:21

Het was geen uithaal richting de aanval hoor.. Het zit toch ook redelijk goed in elkaar? Maar nog niet wow, soms heb je het idee dat ze nog niet elkaar perfect aanvoelen en soms niet weten wat ze van elkaar verwachten.. Dat heeft voor een deel te maken met de beperkte tijd dat ze samen spelen, dat wil ik daarmee zeggen.. Het was helemaal uithaal, anders was dat laatste er niet bij gezet (daar moet je geen verschuivingen gaan doorvoeren)..

En waarom zou je Allegri buiten gooien? Hij doet het toch gewoon goed met de selectie die ze nu hebben.

En Ruud Gullit dan??

Kan niet geloven dat dit serieuze kandidaren zijn.
Als er al kandidaten zijn dan zou ik denken aan Frank de Boer of Ronald Koeman.

Het lijkt mij sterk dat het grote Milan een beginnend trainer zonder enkele ervaring voor de groep zet, daarmee valt Seedorf gelijk af (al kan een rol als assistent zijn trainerscariere kickstarten). Marco van Basten, ondanks zijn nog niet erg indrukwekkende trainerscariere, en Rijkaard zijn beter kandidaten en tevens boegbeelden van de club. Ben erg benieuwd

''van Basten (sc Heerenveen) en Rijkaard (clubloos) hebben beiden een prachtig verleden als speler in Milaan en gelden als kandidaten om Allegri’s erfenis indien nodig over te nemen. Seedorf nam na vorig seizoen afscheid van de club en speelt nu nog bij Botafogo.''

Dit stukje komt een beetje op mij over alsof Seedorf geen prachtig verleden heeft bij deze club. Seedorf is succesvoller geweest dan die andere twee en bij de meeste fans nog geliefder ook.

Van Basten lijkt me een prima coach voor Milan, heeft natuurlijk onwijs veel verbinding met de club en ze hebben veel vertrouwen in hem. Ik ben benieuwd wie de coach zal worden, ik zou het wel mooi vinden als dat een Nederlander wordt.

Het zou een grote fout zijn als Allegri ontslagen wordt. Wat hij doet met zo'n matig selectie is toch indrukwekkend.

Rijkaard is een goede optie, maar moet wel versterken anders red hij het niet. Barca top met ten Cate maar Sparta net als zijn laatste avontuur was niks. v Basten weet niet of hij het gaat redden met een balletje wegtikken of een tik op je oorlel? Waar is Gullit toch de man van AC en nu een club waar wel goede spelers lopen en niet de laatste clubs waar niets kon. Zie hem wel zitten. Heeft autoriteit en charisma en Milan ooit op de kaart gezet. Kan hij het eindelijk als manager Chelsea een vervolg geven.

Alledrie de namen nog weinig tot niks bewezen als trainer, zouden worden binnengehaald op de naam die ze gemaakt hebben als speler. Alleen Rijkaard heeft bij Barcelona wat laten zien maar wel met een veel sterkere selectie dan de huidige van Milan. Zou een enorme gok zijn een van deze heren aan te stellen.

Van Basten en/of Rijkaard als supervisor zou naar mijn mening met een paar uitstekende veldtrainers om zich heen, niet eens zo gek idee zijn. Te meer beide mannen heden en zowel in het verleden als trainer/coach hebben aangetoond vanuit hun persoonlijke ervaringen als topspeler te veel verantwoordelijkheden bij hen spelers te leggen en bepaalde basiskwaliteiten bij spelers (soms ten onrechte) als vanzelfsprekendheid te lijken zien. Deze werkwijze werkt niet naar mijn mening bij kleinere clubs (heerenveen/sparta en Ajax in mindere mate) waar je werkt met minder begaafde spelers...

Alle drie zijn het milan helden,maar ik denk dat rijkaard de beste keus zou zijn.misschien kan rijkaard seedorf als assistent gebruiken.

Rijkaard lijkt mij de beste keuze. Van Basten heeft nog steeds kunnen overtuigen als trainer. Dat Seedorf gelijk hoofdtrainer wordt lijkt me sterk. Hij nog helemaal geen ervaring.

Ik denk dat seedorf nog wil voetballen, en vbasten en rijkaard vind ik beide goede kandidaten.
Ze hebben beide ook wel door dat milan helemaal niet zo'n slechte ploeg heeft, ze hebben namelijk maar 2 of 3 versterkingen nodig. het geraamte is jong en talentvol. El Sharaawy, Ballotelli, Niang, de Sciglio Boateng en zal er hier en daar wel een aantal vergeten, voor de rest Montolivo, acerbi, abate.
Vrij jong allemaal, dus een keeper nog een middenvelder en een centrale verdediger en je heb gewoon met 2 jaar een top team.
Afscheid nemen van Mexes, Zapata, Abiatti, Ambrosini, Yepes en Robinho.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1676 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6637
2.Napoli5324
4.AC Milan4213
5.AS Roma3814
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

438 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Zinédine Zidane staat open voor de functie van manager bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren