Van Gaal verrast Van der Hoorn volledig: ‘Dan sta je perplex’

Woensdag, 6 maart 2013 om

Mike van der Hoorn zag zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal absoluut niet aankomen. De twintigjarige verdediger is dit seizoen basisspeler bij FC Utrecht en wordt door Van Gaal met een oproep voor Oranje beloond voor zijn goede spel van de afgelopen maanden. Van der Hoorn mag nu hopen bij de definitieve selectie te blijven voor de oefeninterlands tegen Estland en Roemenië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door mols1970)

gefeliciteerd mike je verdient het, kijkend naar het spel van de afgelopen tijd

6 maart 2013 om 15:30

Zeker goed bezig, Mike.

Een van de minst gepasseerde verdedigingen van NL. Dan heb je de uitverkiezing wel verdient.

Speelt de laatste tijd wel aardig maar er zijn toch echt betere verdedigers.
Misschien dat Van Gaal hem oproept en later af laat vallen puur om een signaal af te geven dat hij goed bezig is en goed op weg is, want dat is hij zeker wel.

6 maart 2013 om 15:32

Noem is 5 centrale verdedigers uit de NL competitie die beter zijn volgens jou? Bij PSV zitten die iig niet.

6 maart 2013 om 15:41

Zeg ik dan dat ze bij PSV zitten en verder gaat het om Nederlanders.
Spelers als Virgil van Dijk en Gouweleeuw zijn in mijn ogen beter.

6 maart 2013 om 16:06

Reactie zegt wel weer genoeg. Je kan niet eens 5 goede verdedigers in de NL competitie noemen. Dan kan ik je reactie niet helemaal serieus nemen. En zeker de twee die je noemt.

Deze twee zijn wel talenten, maar nog niet goed genoeg voor Oranje. Zie verdediging van die twee clubs en hoe makkelijk daar doelpunten worden weggegeven.

6 maart 2013 om 17:51

De Vrij, Martins Indi, Mathijsen, Van Dijk, Gouweleeuw, Viergever, Alderweireld, Moisander...

6 maart 2013 om 17:57

Je snapte al dat de laatste twee niet opgeroepen kunnen worden voor oranje?

6 maart 2013 om 19:16

Hij vraagt toch echt of die vijf verdedigers kan opnoemen die in NL spelen. En ik denk dat er zeker nog wel vijf nederlandse verdedigers beter zijn dan vd Hoorn, en die hoeven natuurlijk niet allemaal in de NL competitie te spelen.

6 maart 2013 om 19:25

Moisander en Alderweireld kunnen niet voor Oranje worden opgeroepen, zucht

6 maart 2013 om 19:27

Van Dijk, Gouweleeuw, Viergever en Mathijsen halen op dit moment niet zo'n niveau als Van der Hoorn vind ik. Alhoewel het alsnog verrassend is dat hij is opgeroepen denk ik zo. Je ziet toch niet vaak dat er spelers van Utrecht worden geselecteerd.

6 maart 2013 om 19:29

Mols, Dave Vandenbergh, Johan de Kock, Vierklau Vorm, v Wolfswinkel etc gingen hem voor

6 maart 2013 om 19:31

noem er eens 5 dan die ook wekelijks spelen want dat wil v Gaal

in het buitenland zijn er niet veel actief die wekelijks spelen, hooguit Donk en Nuytinck,

vd Wiel is bankzitter, voor de rest geen toppers in het buitenland

6 maart 2013 om 21:01

Fcu1970 zegt duidelijk: 'noem is 5 centrale verdedigers uit de NL competitie die beter zijn volgens jou?' EN 'je kan niet eens 5 goede verdedigers in de NL competitie noemen. '..........

waarop 'downtoearth' 8 spelers noemt uit de nederlandse competetitie.. waar moisander en alderweireld dus ook in voetballen!!

vervolgens gaan alle schapen hier elkaar na zitten praten en roepen dat ze niet opgeroepen kunnen worden voor het nederlands elftal??

Leer Lezen.......

7 maart 2013 om 08:42

Van Dijk en Gouweleeuw, excuseer me even, dan kan ik lachen. Van der Hoorn speelt al weken fantastisch, zit overal tussen en het is volledig terecht dat hij wordt opgeroepen. Simpelweg omdat diezelfde Gouweleeuw, net als Viergever een kutseizoen heeft. Van Dijk doet het iets beter maar is niet zo overtuigend als Van der Hoorn. Verder zijn De Vrij en BMI beter, maar Mathijsen op het moment echt niet hoor. En de rest van Oranjes verdedigers zijn sowieso matig.

En degene die dit onterecht noemen hebben simpelweg Utrecht niet gevolgd na de winterstop!

Ik snap niet waarom Gaal Kuyt en Sneijder heeft opgeroepen, Kuyt heeft de afgelopen 6 wedstrijden 2 eigen goals gemaakt, ervoor gezorgt dat Fenerbahce tegengoals kreeg door zijn balverlies en hij kan serieus niets anders dan rennen.

Sneijder speelt pas zijn 5e wedstrijd bij Galatasaay, lijkt dat mij niet te vroeg om hem nu al op te roepen? Je kunt beter jongere zoals wat van Gaal doet de kans geven over Kuyt en Sneijder

6 maart 2013 om 14:46

Kuyt is 5 jaar ouder dan Sneijder. Ik denk niet dat je hun daarom in dezelfde leeftijdscategorie kan plaatsen. Kuyt is echt oud ja, maar Sneijder valt nog wel mee.

6 maart 2013 om 14:56

Heb je wel gelijk in, daarom zei ik ook niet zoveel over hem, maar om hem al na 5 wedstrijden op te roepen terwijl er nog iets bewezen? Is een beetje risico imo.

6 maart 2013 om 14:59

Je moet Sneijder toch een keer weer gaan inpassen. En als hij 5 potjes bij Gala kan spelen moet hij ook fit/scherp genoeg zijn om bij Oranje aan te haken. Daarnaast duurt het nog 2,5 week voordat er gebald wordt.

6 maart 2013 om 16:21

Mja, daar heb je ook weer gelijk in, we zullen het zien.

6 maart 2013 om 19:26

Kuyt wordt als pinchitter meegenomen die staat niet in de basis hoor

v Gaal roept toch veel jongeren op? maar je moet ook ervaren jongens erbij hebben voor de balans

Je was niet de enige die verrast was Mike! hahaha, ik vind hem nou nog niet Nlelftal waardig, maarja wie weet vergis ik mij enorm en doet hij het erg goed. We zullen zien...tis ook maar een oefeninterland, daarin kan Van Gaal iedereen wel testen, zolang hij maar niet zulke spelers voor Wk-kwalicatiewedstrijden gaat selecteren.

6 maart 2013 om 14:43

dan moet je maar snel eens gaan kijken op de knvb site want dit zijn zeker wel 2 wk kwalificatie wedstrijden

ontopic: ik was zeker verrast en misschien nog te vroeg maar ben er wel blij mee vind hem 1 van de beste cv van nederland op dit moment

6 maart 2013 om 14:47

Damn: idd, keek te snel hahaha. Maar ik denk dat Van Gaal gewoon een signaal afgeeft aan vd Hoorn dat ie goed bezig is, maar afvalt voor de definitieve selectie.

Maare 1 vd beste?..ik vind BMI beter, maar hij is geblesseerd, dan kom je al gauw op Heitinga, Vlaar, vd Hoorn uit. Ook de Vrij heb je nog..maar wat ik niet begrijp is dat Van Gaal niet een keer Bram Nuijtink een kans geeft. Die speelt toch basis bij Anderlecht?
Onbegrijpelijk, maarja wie weet maakt Louis de goede keuze door vd Hoorn te selecteren en heb ik het mis. Ben iig erg benieuwd hoe hij het gaat doen..

6 maart 2013 om 14:52

whahah agja ik moest ook eerst effe goed kijken hoor maar bmi speelt bij feyenoord op de back positie heitinga speelt op dit moment niet en vlaar ja daar hoor ik weinig over dus kan ik niet over oordelen maar dat is zo dat vind ik ook of donk maar van gaal zal het wel weten die heeft het voetbal uitgevonden zoals die zelf zegt :P maar ben benieuwt of die er bij zit ik acht de kans wel groot aangezien er maar 2 3 echte cv bij de selectie zit

7 maart 2013 om 08:45

Vdhoorn, De Vrij en Nuytinck zijn alle drie beter dan Heitinga en Vlaar op dit moment dus wat dat betreft maakt het allemaal weinig uit.

6 maart 2013 om 19:28

we hebben niet veel anders, in het buitenland hebben we geen 1 topverdediger lopen die iedere week speelt , nu bij PSV lopen amper Nederlanders in de defensie en die zijn matig, Twente hetzelfde... dus dan blijft er weinig te kiezen over

7 maart 2013 om 08:47

Bij PSV loopt er geen Nederlander in de defensie Bij Twente Douglas. Bij Ajax ook geen en bij Vitesse alleen een middenvelder die als CV speelt. Dusja dan kom je automatisch bij de Feyenoorders uit die het fantastisch doen. En Vdhoorn, ja. Die speelt al weken goed

7 maart 2013 om 11:59

Willems die is ook opgeroepen

Blind bij Ajax en van Rijn, ook beide oproepen zijn, voor de rest niets wat fit is of speelt (pieters geblesseerd, Bouma bankzitter en te oud(

Prima speler, vind hem beter dan bijvoorbeeld Mathijsen dus terecht dat hij erbij zit.
Snap alleen waarom Nuytink ook niet een keer de kans krijgt.

Zal niet zo snel afvallen aangezien er maar 3 centrale verdedigers zijn geselecteerd

Hoop voor m dat ie zn debuut kan maken als de wedstrijden het toelaten! Zal vooralsnog nog wel achter mathijssen en de vrij op de bank zitten

Niet voor niets dat onder andere Twente en PSV hem al willen.

Ik denk dat het ook mede is vanwege de tegenstanders. Estland is een leuk interlandtje voor jongens als Vilhena, Boëtius en dus ook van der Hoorn.

Toont ook gewoon aan dat van Gaal echt jonge jongens de kans wilt geven om eens te ruiken aan oranje. Als ze alle drie gewoon normaal blijven presteren zitten ze er gewoon bij gok ik.

Er zijn met van der Hoorn maar 3 centrumverdedigers opgeroepen dus hij maakt wel grote kans om er echt bij te zitten. Alleen met BMI geblesseerd zit je met Mathijssen opgescheept. Dat die gast zelf niet bedankt dat is echt zonde. Niemand die hem erbij wilt hebben behalve van Gaal.

Wie weet is van der hoorn wel een hele goede keuze, toen bij BMI voor het eerst op riep, was hij ook nog helemaal niet definitief doorgebroken bij Feyenoord en dat heeft zeer goed uitgepakt.
Wel vindt ik dat bram nuytinck misschien een kans verdiend speelt toch wel op een niveau hoger en doet het daar best aardig.

Van der Hoorn, van Dijk, Gouweleeuw en ook Bruma nog zijn spelers die potentie hebben, maar grote stappen moeten maken. Ze zijn in mijn ogen allemaal nog niet Oranje waardig, maar om ze te stimuleren is het goed om ze eens erbij te halen. De Vrij en Indi schat ik vele malen hoger in. Hopelijk haalt van Gaal Douglas ook bij Oranje voordat hij 3 wedstrijden goed speelt bij Inter komend seizoen en Brazilië hem de kans geeft.. Ook Rekik en Akë kunnen in de toekomst internationals worden, maar nu is het dus van der Hoorn die de kans krijgt. Ik ben benieuwd. Van Gaal ziet het vaak wel goed en als hij deze kans pakt zie ik hem zeker zijn debuut maken tegen Estland.

ik wordt een beetje ziek van die voorselectie elke keer, dit heeft toch totaal geen zin.
Een paar dagen later vallen er weer enkele spelers af. je maakt ze blij met een dooie mus.
Gewoon 23 spelers selecteren, mocht er eentje met een blessure afmelden, dan roep je vervanger op.

Als de bondscoach zo spelers wil prikkelen, dan kan hij ze ook bellen, dat ze in de gaten worden gehouden.

Mooi, ik was dus niet de enige die al het hele seizoen zegt dat Mike van der Hoorn een revelatie in de Eredivisie is.
Natuurlijk is het mooi dat hij en die andere twee de voorselectie halen, maar komende tijd zullen we nog geen minuten spelen denk ik. Hoewel van Gaal natuurlijk andere debutanten ook gewoon hun kans gegeven heeft.. dus wie weet.

6 maart 2013 om 17:13

Ik denk dat mensen vanaf nu op hem gaan letten en idd in zien dat het een hele grote kan worden .. heeft een sprongkracht in luchtduels dat is ongekend

Een Nuytinck, Bruma, Van Dijk, Gouweleeuw(al vind ik Gouweleeuw wat overschat) worden ook niet opgeroepen? Daarnaast wordt v Aanholt weer niet opgeroepen... Opvallend, maar oké... Hij neemt ook vginkel niet mee en Vilhena opeens wel (wat ik logisch vindt, want Vilhena is echt bizar goed)

Wat ik echt niet begrijp is dat spelers als Kuyt en Schaken nog worden opgeroepen. Als je dan gaat doorselecteren selecteer je die 2 toch ook niet meer? Dan haal je gewoon Boëtius bij de definitieve selectie in plaats van Schaken en Lens in plaats van Kuyt, want Les is toch niet geschorst voor het Nederlands elftal ofwel?

Daarnaast snap ik de oproep van Mathijssen ook niet, maar vgaal is altijd wel een eigenwijze man geweest.

Fysiek een ijzerstreke verdediger, die ook nog op kan bouwen. Komt natuurlijk wel internationale eraring tekort, maar wie niet van 20 jaar. Louis kennende, zo eigenwijs als die is, kijk ik er niet raar van op, dat hij gewoon bij de definitieve selectie zal zitten. Voor mijn cluppie in ieder geval een uitstekende opsteker, met dit nieuws. Helaas zitten we in Nederalnd dun bezaaid met goede verdedigers, dat is Mike zijn voordeel weer.

Ik denk dat Bert van Marwijk hier zéér verrast is dan hij zelf. Het is heel goed van Louis wat ie doet, hij denkt altijd in het belang voor het Nederlandse voetbal én in de toekomst. Bert van Marwijk is meer in zichzelf, kortom voor eigen resultaat, hij onderschat ook Eredivisie-spelers. Louis van Gaal denkt in het groot, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor het publiek, toekomst, visie, organisatie, spelers beter maken.

Ik ben zeer blij voor Mike van der Hoorn, het is aan hem te bewijzen dat van Gaal gelijk heeft door hem te selecteren. Zo maakt de Eredivisie sterker van. Het is maar goed dat van Marwijk is opgestapt, hij mag van Basten bedanken zodat hij de selectie die van van Basten had verder gaan met deze selectie, alleen haalde hij van van Bommel wel terug. Terwijl van van Gaal niets van Van Marwijk heeft meegekregen.

Het duidt wel op dat van Marwijk de spelers niet beter kan maken én de nieuwe generatie niet kan (of durven) doorgroeien.

Mikie, lekker dan. Ik hoop echt voor je dat je bij de definitieve selectie van Oranje zal zitten. En gezien de komende tegenstanders zal je bij eventuele speelminuten grote vertrouwen kunnen opdoen.

De naam van der Hoorn doet al de ronde in Eindhoven. Zou en uitstekende speler zijn voor Philips. Ik vind het een type stam. Ok....dat niveau heeft hij nog niet, maar hij is ook nog niet op z'n top.

7 maart 2013 om 00:42

Ja hoor, we hebben weer een goede speler en eindhoven klopt al weer op de deur. hoewel ik moet toegeven dat dit voor hun een goede aankoop zou zijn, met die baggerverdediging.

OT: logische beloning voor een verrassend stabiele en volwassen jonge speler. Daar gaan we nog heel veel plezier van hebben in Utreg!

Mensen die Gouweleeuw noemen kijken zeker niet naar dit seizoen

Heeft van Hanegem al gereageerd op het selecteren van maar liefst 7 Feyenoord spelers. Want van gaal is natuurlijk een Ajax man en op deze manier heeft Ajax weer voordeel in de competitie volgens van Hanegem.

niemand zag dit aankomen, ook ik niet. al moet ik wel zeggen dat hij mij dit seizoen heel positief opvalt bij een goed spelend utrecht. een groot talent, deze jongen moet komende zomer lekker overstappen naar een psv

Het grote oranje had ik ook niet zo snel verwacht. Jong Oranje zou niet meer dan logisch zijn voor deze jongen. Hij speelt erg sterk bij Utrecht en zoals iedereen onderhand wel weet is de verdediging niet de sterkste schakel bij het Nederlands elftal, wat betekent dat je meer kans maakt!

Ik feliciteer Mike van harte met zijn uitverkiezing!

je moet kijken waaruit je kan kiezen als coach en dat is niet veel qua verdedigers dus kom je al snel bij dit soort spelers uit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ184
7.Vitesse184
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

52 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Manchester United keert mogelijk in januari terug bij Internazionale voor Ivan Perisic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren