Update: Ploeggenoot Bruins zet na horrortackle streep door restant seizoen

Vrijdag, 8 maart 2013 om 10:08Peter Nusselder • Laatste update: 10:10

Valentin Eysseric en Jérémy Clément zullen het Ligue 1-duel tussen Saint-Étienne en Olympique Nice van afgelopen zaterdag niet snel vergeten. Nice-middenvelder Eysseric beging een overtreding op Clément, die vervolgens met een enkelbreuk naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Alhoewel de twee spelers inmiddels al contact hebben gehad en Clément zijn tegenstander heeft vergeven, heeft Eysseric voor zichzelf nog niet helemaal kunnen verwerken wat hij op zijn geweten heeft. De speler van Nice had al gauw in de gaten dat hij de middenvelder van Saint-Étienne ernstig verwond had en viel in de kleedkamer flauw. “Ik was helemaal in shock, mijn hoofd begon te draaien en ik had pijn aan mijn hart”, vertelt hij aan L’Équipe.

Inmiddels heeft Eysseric niet vaker dan één keer kunnen kijken naar de beelden van zijn tackle. “Ik heb gekeken om het te kunnen begrijpen, maar vaker ook niet. Het is te afschuwelijk, de beelden achtervolgen me. Flitsen van de enkel van Clément, in die rare hoek, komen steeds voorbij.” Het slachtoffer heeft wel laten weten dat de operatie geslaagd is. “Hij deed zelfs zijn best om mij gerust te stellen”, zegt Eysseric. “Ik weet niet of ik dat in zijn plaats ook had gekund.”

Update 8 maart 10.08 uur - Ploeggenoot Bruins zet na horrortackle streep door restant seizoen
Valentin Eysseric maakte met een verschrikkelijke tackle een einde aan het seizoen van Jérémy Clément en de middenvelder van Olympique Nice zal zelf ook niet meer in actie komen in dit voetbaljaar. Eysseric heeft van de Franse bond een schorsing van liefst elf wedstrijden gekregen en hij heeft besloten om niet in beroep te gaan. Voor Luigi Bruins biedt de schorsing meer zicht op speeltijd: hij speelt evenals de geschorste Eysseric op het middenveld.

Bekijk hieronder de beelden. Waarschuwing: niet bestemd voor mensen met een zwakke maag:Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door diejon)

Eens in de zoveel tijd zie je weer eens zo'n horrortackle voorbijkomen. Echt gruwelijk. Het is te hopen dat Clement er weer helemaal bovenop komt.

Noem me een watje, maar ik heb nog niet op 'play' durven drukken. Kan heel slecht tegen dit soort dingen.

5 maart 2013 om 12:38

Off. Watje
On. Netjes van hem dat hij zich er zo druk om maakt... De tackle is iets minder netjes! Beterschap voor die jongen

8 maart 2013 om 12:53

Wauw. Wat een goede reactie zeg..

5 maart 2013 om 12:39

Ik heb het gezien, maar je moet ook écht niet op play te gaan drukken als je niet tegen horrortackles kunt! Dit is er één van de bovenste plank..

Edit: Dit was een reactie op filmfreak. Snap niet hoe die hier komt te staan..

5 maart 2013 om 12:41

Kan ik me voorstellen, zeker voor degenen die zelf een voet, been of arm hebben gebroken kan zoiets enorm smerig zijn om te zien. Persoonlijk kan ik bijna alles gewoon zien; de meest gruwelijke operaties, open wonden of bloed überhaupt. Maar sinds ik de twee botten in m'n onderarm heb gebroken en laten we zeggen aan het vlees van m'n arm alles aan elkaar hield, kan ik het ongeluk zelf waarbij het bot gebroken wordt niet meer aanzien. Gruwelijk! Hopelijk dat Clement er weer helemaal bovenop komt!

5 maart 2013 om 12:49

Ongeveer hetzelfde als de horror tackle van Witsel, als je die wel durfde te kijken tenminste

5 maart 2013 om 13:03

@ Chelsea
Die van Witsel was veel heftiger. Dit is een sliding op een vaststaande enkel. Die van witsel was gewoon een trap op een liggend been. Alsof hij een plank door wilde trappen. Veel groffer en veel onnodiger dan deze. Zo raar als dat Been van Wasyl erbij hing heb ik het ook nog nooit gezien.

Dat die man slechts 8 wedstrijden schorsing kreeg, Standard hem in Europa doodleuk bleef inzetten en ze het sportgala boycotten omdat de media hem een verwerpelijk persoon noemde is nog steeds één van de grootste schandes van de afgelopen jaren.
België heeft een goede ploeg, maar met Witsel, Fellaini, Lukaku etc. zou ik er nooit voor kunnen supporteren/.

5 maart 2013 om 13:40

Ik begrijp niet hoe je zoiets durft zeggen van Witsel! Die tackel van Witsel was gewoon een ongeluk. Zulke tackels gebeuren wekelijks, al had die van Witsel zeer zware gevolgen.
Hier is het duidelijk erger, echt recht op de enkel die juist op de grond komt. Dit is gewoon een regelrechte aanslag!

8 maart 2013 om 12:02

een ongeluk!! meen je niet he! Witsel was vooral in dat seizoen echt absurd bezig met zn tackels. Niks ongeluk!! gewoon dom onbezonnen inkomen!!

on: zie nu pas de tackel!! wat een aanslag!! niet fijn om ernaar te kijken.

5 maart 2013 om 13:06

Het wordt een horror tackle omdat de blessure er eng uitziet maar de tackle op zich kun je in mijn ogen een harde tackle noemen. Kan me niet voorstellen dat hij erop uit was om hem zo’n grote blessure aan te brengen.
Zo'n soort tackles worden vaak gemaakt ieder weekend. Meestal loopt dit goed af, deze keer spijtig niet voor hem. Wens hem veel sterkte toe met revalideren (ja...ik weet wat het is, heb precies hetzelfde meegemaakt)

5 maart 2013 om 13:20

Kan je eerlijk zeggen dat ondanks dat de hoek er eng uit ziet het nog wel meevalt eigenlijk, maar dat is persoonlijk dan. Kan me die tackle op Eduardo volgens mij nog herinneren bij Arsenal, die heb ik nog steeds op me netvlies brrrr..

5 maart 2013 om 13:39

Ach, de beelden vallen wel mee. Was een beetje pech, maar de sliding is overduidelijk op de bal en verder zie je niet zo heel veel. Het verbaasde mij dat hij een enkelbreuk opliep, dat kon ik namelijk niet zien gebeuren. Waarschijnlijk bedoelen ze een klein scheurtje of iets dergelijks, maar de beelden kun je prima bekijken hoor, valt reuze mee

5 maart 2013 om 14:28

Zeg alsjeblieft dat je een grap maakt.

5 maart 2013 om 15:05

Dit meen je toch niet serieus? Dit is 1 van de gruwelijkste overtredingen die ik ooit heb gezien.

5 maart 2013 om 16:15

Jongens...ooit van sarcasme gehoord...

ON : Het doet je pijn in de ogen zo'n tackle, maar ook zelden zo'n soort reactie gezien van de speler zelf ten op zichte van het slachtoffer die deze tackel moest voorduren

8 maart 2013 om 10:24

Je mist niets.
Het blijft wel hypocriet dat er pas enorme schorsingen vallen als er daadwerkelijk benen gebroken worden. De tackle op Ronaldinho onlangs, gister ook weer eentje in de Uefa cup op Karadeniz, Waarom wordt hier niet ingegrepen? Pure waanzin.

what has been seen cannot be unseen

Ik ken de speler niet, dus ik weet niet of hij een recidivist is, maar dit komt toch op me over als een voorbeeldige instelling. Iedereen kan een keer de fout in gaan op het veld, als je verkeerd uitkomt of zelfs als je in een vlaag van verstandsverbijstering over de schreef gaat. Erg netjes dat deze speler zich zo opstelt nu.

5 maart 2013 om 12:37

te ruig ! Beetje nadenken mag wel !

het voordeel is in ieder geval dat je geen dokter hoeft te zijn om te zien dat dit een beenbreuk is.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand zo'n horrortackel echt bewust zou doen, maar het gebeurt toch af en toe... Hoe het kan, geen idee. Maar hoe erg het ook is, zulke drama's horen ook wel een beetje bij het voetbal.. Waarschijnlijk overkomt hem dit ook geen tweede keer meer.

@ Henk32

Ik hoop inderdaad niet dat jij een dokter bent want het is een enkel breuk zoals ook in de tekst staat en geen beenbreuk.

On: afschuwelijk om zo'n tackle voorbij zien komen. Hopen op een voorspoedig herstel voor Clement

5 maart 2013 om 13:23

Een enkelbreuk is een verkeerde term. Dit wordt gebruikt als 1 van de botten gebroken is die onderdeel is van het enkelgewricht. Dit kan dus scheenbeen, kuitbeen, het bovenste middenvoetsbeentje of een combinatie zijn. Natuurlijk ten hoogte van de voet....

On: Natuurlijk zuur, helaas komt dit elk jaar wel een paar keer voor.

waaauw deze is ook weer naar zeg, mijn maag draaide om

Soms zie je echt zieke tackles, hier nog zo 1.br Iemand trouwens die tackle gezien op Ronaldinho? Die speler kwam met 2 benen recht vooruit vliegen.

5 maart 2013 om 13:10

yep, daar is deze tackle van eyssyeric niets bij

Gisteren de beelden al gezien, dat is genoeg vind ik. Echt verschrikkelijke beelden, die me doen denken aan de blessure van die Kroatische Braziliaan die bij Arsenal speelde. Netjes van de speler dat hij zich zo veel zorgen maakt, maar dat is ook niet meer dan normaal denk ik. Hij zal het heus niet expres hebben gedaan.

5 maart 2013 om 14:27

Eduardo...

Volgens mij kwam hij na zijn blessure nooit meer op zijn oude niveau.

5 maart 2013 om 18:26

@dd28

Klopt helemaal , na lange revalidatie helemaal afgezakt en is daarna zijn geluk anders gaan beproeven. Meen me nog een wedstrijd Arsenal - Shaktar te herinneren waar Eduardo speelde voor Shaktar , vlak na zijn transfer. Arsenal won met 5-1 , maar het hele stadion juichte toen Eduardo scoorde.

On: Je kan zien dat het nooit zijn bedoeling was geweest , maar soms gebeuren die dingen. Als je eenmaal in een wedstrijd zit ga je er atlijd vol voor .... soms iets te.

5 maart 2013 om 20:24

Inderdaad, dat was een mooi eerbetoon. Tevens zijn laatste wapenfeit wat ik me zo herinner, bij Arsenal vond ik hem nog wel een aardige spits.

Je ziet ook niet vaak dat een speler die de tackle inzet zoveel spijt heeft. Hij valt gewoon flauw in de kleedkamer. Het zag er in ieder geval niet fijn uit, moet toch behoorlijk pijn hebben gedaan

Voetbal, geen sport voor mietjes, ook al doen ze dat soms voorkomen vanwege eigen belang.

5 maart 2013 om 13:37

Slechte opmerkig. Voetbal, geen sport voor debielen. Lijkt me beter.

Begrijp soms wel dat spelers uit zelfbescherming makkelijk gaan liggen. Het is onbegrijpelijk en ongelofelijk dat een tackle als deze op een voetbalveld uitgevoerd wordt.

5 maart 2013 om 14:16

Nee, 'ik vind het een slechte opmerking' zeggen we dan. Want spruitjes zijn niet vies.

Ik wilde enkel aangeven dat voetbal meer dan vaker wordt aangezien voor sport waarbij ze eerder 'au' hebben dan bij andere sporten. Alsof ze altijd acteren en nooit iets hebben. Aangezien dat hier niet het geval is, is het een mooi voorbeeld voor hoe hard de sport kan zijn. Niet dat ik het toejuich, maar het gebeurt.

5 maart 2013 om 15:15

Het is een schandaldige overtreding! Maar er zijn genoeg schandalige tackels acties in het weekend op de amateurvelden.. Daarbij zijn er natuurlijk ook genoeg doorgedraaide debielen die niet tegen hun verlies kunnen en gaan schoppen plus tackelen. Voetbal spelen heelveel debielen, teveel. En vaak zijn het stoere binkies met flinke triceps en biceps die vinden dat ze een statement moeten maken met een goede tackle op iemand zijn benen. Ik zeg "vaak" dus mocht iemand een flinke triceps en of biceps hebben en nooit zulk gedrag vertonen voel je ajb niet aangesproken

Wow wat een zieke tackel. Ben er eigenlijk ook geen fan van om ze te zien, maar kan het ook nooit laten om op play te drukken. Voor de mensen die deze vergelijken met die van Witsel: ik denk dat er in die van Witsel net wat meer opzet zat. Maar dat is mijn mening.

Vreselijke tackle. Verdiend een hele grote schorsing. Ik zou me loyaal verklaren aan de St. Etienne speler en stoppen als hij gedwongen zijn carrière moet beëindigen

Als je zulke tackles ziet, zou je bijna begrip krijgen voor de pietluttige scheidsrechter die we hier in Nederland hebben. Alhoewel zulke overtredingen natuurlijk overal op de wereld rood zullen opleveren.

Goed van hem dat hij er zelf zo verschrikkelijk van geschrokken is, jammer genoeg veranderd het niks meer aan de situatie van Clement.

Vorig seizoen een soortgelijke tackle van dichtbij zien gebeuren op een teamgenoot van mij. Die kan nooit meer voetballen.

Mijn god wat is dat een afschuwelijke tackel , en terecht dat de speler hier misselijk van wordt !!

Hoe je het wendt of keert zal de getroffen speler nog lang moeten revalideren om weer optimaal te kunnen voetballen ! Hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd en beter nadenkt over zijn toekomstige tackels !

Ik vond tackle op ronaldinho veel erger verbaast me wel dat hij gewoon verder kon speler. 2 gestrekte been op je knie, drop kick achtige. Deze is zeker niet minder auw

Zulke debielen moeten een levenslange schorsing krijgen, echt te gruwelijk dit.

Gewoon een vreselijk slechte timing maar die jongen die die tackle inzet heeft dit nooit zo bedoeld. Elf wedstrijden is een terechte schorsing maar om die man nu meteen een debiel te noemen..

8 maart 2013 om 11:55

Ja dan is alles een slechte timing lekker makkelijk dit was puur op de man en echt schandalig.

8 maart 2013 om 12:07

Echt onzin wat je zegt, jij kijkt door een bril van frustratie ik door een bril van objectiviteit. Iedereen die dat doet ziet dat hij dit nooit zo bedoelt. Kijk het verschil tussen deze overtreding en die van Bouaouzan op Niels kokmeijer dan begrijp je misschien wat ik bedoel.

8 maart 2013 om 12:35

Klopt ik kom ook altijd met gestrekt been met volle snelheid in?! Haha ga eerst voetballen want blijkbaar weet je er weinig van. Altijd zo inkomen dat je je been kan terug trekken en dat moeten hun helemaal weten maar nee het is verkeerde timing haha.

Tja, het is natuurlijk een rode kaart, maar ik ben benieuwd hoe lang hij geschorst zou zijn als Clement geen breuk op liep. Hij is duidelijk te laat, maar in mijn ogen niet bedoelt om de tegenstander daadwerkelijk te blesseren. Ik vind elf wedstrijden overdreven veel.

Verschrikkelijk deze tackle, hopelijk verloopt de revalidatie goed en kan hij terug op het hoogste niveau aan de bak. Zoiets als dit zou niet mogen. Zonde.

Wow dit is er wel weer een hoor, te erg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder90
K. Thuram-UlienMiddenvelder91
W. BenítezKeeper90
A. GouiriAanvaller95
C. StengsAanvaller71
A. DelortAanvaller62
Y. AtalVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

0 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren