Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Drie op de vijf voetballers zijn vijf jaar na einde van loopbaan failliet’

Laatste update:

Een meerderheid van de profvoetballers in Engeland houdt het na zijn spelerspensioen niet lang meer uit, in financieel opzicht. Een stichting die gestopte voetballers helpt heeft schokkende cijfers bekendgemaakt die naar voren zijn gekomen uit een onderzoek. Liefst drie op de vijf profs is binnen vijf jaar na het einde van zijn carrière compleet failliet, zo blijkt. Dit, ondanks de miljoenensalarissen die betaald worden.

/

XPro maakt bekend dat zestig procent van de gestopte voetballers in enorme financiële problemen terechtkomt in de jaren na de profloopbaan. Het gemiddelde salaris in de Engelse competitie ligt op 34.000 euro per week, oftewel 1,8 miljoen euro per jaar. Toch is dat niet voldoende om daarna nog decennia na te kunnen genieten. “Uit onze database blijkt dat drie op de vijf voetballers snel failliet gaan”, zegt Geoff Scott, directeur van XPro.

“Dat hangt overigens samen met de cijfers dat één op de drie in een scheiding terechtkomt, twaalf maanden na het pensioen. Voetballers worden vaak geadviseerd door de verkeerde mensen en voor ze het weten is hun kapitaal verdwenen. Zelfs als ze na de sport aan de slag gaan in de media, als analyticus bijvoorbeeld, houden sommigen er geen rekening mee dat ze nog veel belasting moeten betalen”, aldus Scott.

“Dit klinkt misschien ongelooflijk voor sommige supporters, maar het gebeurt echt”, geeft hij aan in The Sun. Mark Sands zegt namens RSM Tenon, een specialist in faillissementen, dat veel voetballers er een dure smaak op nahouden tijdens hun actieve jaren. Ze doen riskante investeringen en als de profloopbaan stopt, hebben ze geen ander inkomen meer. “Wat binnenkomt daalt drastisch, maar hun uitgaven blijven onverminderd hoog”, aldus Sands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat komt omdat spelers van 16 al dikke contracten krijgen en dus nooit met geld leren omgaan. Daar kunnen we ze bijna de schuld niet van geven, dat gaat eenmaal zo. Er wordt gewoon hard gewerkt worden voor je een contract krijgt. Nu hoef je alleen geboren te worden met wat talent en je wordt miljonair, of je nou mentaliteit hebt of niet.

4 maart 2013 om 12:31

Het heeft ook een deel met je intelligentie te maken er zijn ook veel jongeren die gewoon in het dagelijks leven ineens van baan verwisselen waardoor ze ineens 5 keer zoveel geld verdienen en hun zie je ook gewoon met geld smijten alsof het niets is.

Er zullen altijd mensen zijn die impulsief reageren als het op financiën aankomt, beste voorbeeld vind ik Neymar die kocht afgelopen jaar een jacht van een paar miljoen waardoor hij nu eigenlijk al failliet is terwijl zijn carrier pas begonnen is.

4 maart 2013 om 13:21

Neymar verdient meer dan 20 miljoen per jaar en is pas 21 jaar oud, een paar miljoen kan hij wel lijden.

4 maart 2013 om 14:37

Hij had wel problemen om juist met zijn geld om te gaan en had wel degelijk geldproblemen, hoe gek het ook mag klinken. Je kan je geld altijd wel aan iets uitgeven, als je weet dat Abramovich een jacht heeft van 350 miljoen euro. Dan zijn die voetballers maar arme sukkelaars met hun 8 miljoen per jaar.

4 maart 2013 om 14:40

Ha 20 nooit, eerder rond de 8 miljoen aan salaris en sponsor inkomens, wat al extreem veel is voor zijn leeftijd en een club in brazilie.
En dat jacht koste al rond de 7 miljoen, dus een gat in zn hand heeft hij zeker.

4 maart 2013 om 18:52

Jachten zijn daar een goede belegging hoorde ik van iemand. Het is onroerend goed, dat daar snel in waarde stijgt.

4 maart 2013 om 22:54

Een jacht is roerend goed. Een woonboot is onroerend goed. Roerend is bewegend

4 maart 2013 om 14:27

Kan het niet gewoon mee te maken hebben dat dit onderzoek onder profvoetballers wordt gedaan. In de PL verdienen ze miljoenen, maar in League 2 bijv. zal je je niet snel financieel onafhankelijk spelen.

Blijkt maar weer dat veel geld niet gelukkig maakt. Veel mensen weten niet goed hoe ze met geld om moeten gaan. Ze kunnen jarenlang met geld strooien, maar als er opeens niet veel meer binnenkomt, is het blijkbaar lastig om dit patroon om te zetten.

4 maart 2013 om 13:40

Als je mag kiezen tussen veel geld of weinig geld maakt veel geld het toch wel makkelijker. Ik zeg niet gelukkiger. Maar de meeste voetballers vinden het wel prima, hebben hun school vaak niet eens afgemaakt en stooien ermee alsof ze sinterklaas zijn. Stippel een plan uit, investeer in de juiste dingen, leef van de rente enz. Maar zoals jezelf al aangeeft, de meeste hebben moeite om hun patroon aan te passen en zijn sneller bij de bodem dan ze lief is. Kijken ze later terug en weten ze niet eens waar het aan opgegaan is. Neem alleen v.d.meijde als voorbeeld,hij weet dan wel waar het aan opgegaan is maar het slaat echt nergens op waar hij of zijn ex het aan ogemaakt heeft. Start een bedrijfje op ofzo. Maak je nuttig, maar dat kunnen de meeste dan niet meer opbrengen.

4 maart 2013 om 14:38

Nou uiteindelijk blijkt meer hieruit dat geen geld niet gelukkig maakt.
Want als er geen probleem was geweest Nadat het geld op was, dan was dit artikel er niet geweest.

Schijnbaar genieten ze meer van het uitgeven van geld dan van het niet hebben van geld.

Geld maakt wel gelukkig, maar dan moet je wel zo intelligent zijn om er goed mee om te gaan.

Haha, tja het was over het algemeen al duidelijk dat de meeste voetballers het niet van hun intelligentie moet hebben. Toch verbaasd het me over hoe weinig opvang en hulp er is voor gestopte voetballers, enig advies van betrouwbare mensen zou bij de meesten toch wel op zijn plaats zijn!

De factor intelligentie zal ook wel meespelen denk ik. Er zijn nogal wat voetballers die niet bekend staan om hun intelligentie. Voetballen is soms echt het enige wat ze kunnen.

Als je eenmaal geen grote cashflow meer hebt dan moet je ook maar eens je maatregelen treffen door kleiner te gaan wonen of de 5 ferrari's de deur uit

4 maart 2013 om 12:40

En dan zijn er ook nog al die golddiggers die gebruik maken van die iets minder slimme voetballers. Een mooi praatje, beetje vriendelijk zijn, overhalen dat ze echt moeten investeren in dit en dat... Eigenlijk erg sneu voor die ex-profs, aangezien ze het meestal gewoon in goed vertrouwen doen, ze staan helemaal niet stil bij het feit dat het alleen maar om het geld gaat bij die mensen.

4 maart 2013 om 13:24

Ook gewoon educatie. Vele voetballers maken hun middelbare school zelfs niet af. En dat scheelt al veel. Het is leuk om te horen dat een 17-jarig talent overkomt van Afrika of Zuid-amerika en dan debuteert. Maar wat dan met hun educatie? Ook hier in Europa, stoppen veel proffen vroeg met school. Het feit dat ze dan al dikke contracten krijgen helpt natuurlijk ook niet

4 maart 2013 om 13:50

Tja heeft natuurlijk ook heel veel met niveau te maken! Als je als voetballer een beetje hersens hebt, investeer je in jezelf en zorg je dat je een opleiding hebt voor later en dat je een financieel toekomst plaatje hebt. Van 1 miljoen op de bank, kun je echt niet leven tot je 80ste! Als je zorgt dat je een leuk baantje na je carrière krijgt (met de opleiding die je hebt genoten), dan kun je dus wel een erg leuk leven lijden tot je pensioen.

En mensen zoals Van der Meide, Helder en Bogarde zouden ook zonder al die voetbalcenten wel failliet verklaard worden, die leven in een milieu zonder goede randvoorwaarden, hebben geen (goede) begeleiding en te weinig hersens om zichzelf daarvoor te behoeden. Ga maar eens kijken bij de stadsbank hoeveel mensen er in Nederland daarvan last hebben...

4 maart 2013 om 14:29

Tja wij denken nu eenmaal zo. Maar veel van die voetballers komen nu niet bepaald uit de beste buurten en dan ontwikkel je een andere denkwijze. Jammer maar helaas. Niet iedereen heeft het geluk om uit een goede wijk te komen en die denkwijze te ontwikkelen. Zij zien het waarschijnlijk anders.

Als 20 jaar lang een vast inkomen hebt en dat makkelijk kan spenderen zonder problemen is dat natuurlijk heerlijk als voetballer. Maar als je aan het einde van je loopbaan zonder vast inkomen zit en je uitgaven patroon niet verandert lijkt me het logisch dat je dan al gauw blut bent. Terwijl dit eigenlijk niet eens hoeft als je een beetje slim nadenkt. Je hebt miljoenen op de bank. In principe hoor je je hele leven daar rustig van te kunnen rentenieren. Als je hier en daar misschien wat kleine bedrijven opent heb je nog wat extras ook. Maar goed. De meeste voetballers zijn ook niet slim genoeg om voor hun zelf eens goed na te denken over dit soort zaken.

Als je na jaren als een echte prof leeft, met veel geld strooit en dan stopt dan kun je ook niet anders verwachten. Men leeft dan nog steeds als een prof maar dan zonder een inkomen..

4 maart 2013 om 22:17

als je als een echte prof leeft, koop je je huisje, auto en de benodigde middelen om door te komen. dan hoef je echt niet de big spender uit te hangen.

spendeer je wekelijks 50 duizend, ja dan vraag je erom. mensen kunnen gewoon niet omgaan met geld, althans het sparen daarvan. en er zijn ook kut geesten in bepaalde mensen die het mooi vinden dat een man zo veel geld weggooit, en die kut geesten doen het overkomen alsof degene in kwestie een held is, terwijl ze profiteren van je.

5 maart 2013 om 09:33

Die voetballers hebben meerdere huizen, invenstering maar geen inkomen om dat te dekken, en daar gaat het mis.

Ongelooflijk is dit zeg. Verwende en ondankbare nesten zijn het. Wanneer supporters beginnen te fluiten, liggen ze al foetushouding. Dus emotioneel zijn ze ook al niet de sterkste personen.

Het is ook moeilijk om je levensstandaard en uitgavenpatroon weer aan te passen als je ineens minder of niets gaat verdienen.

Hoe krijg je al die miljoenen dan op? Als je 20 profvoetballer ben geweest met zulke hoge salarissen
+ bonussen. Wat gaan die gasten dan doen uitkeringkje aanvragen?

Ik heb echt geen medelijden met die gasten als je met zoveel poen nog failliet kan gaan zit er echt iets niet goed met je verstand.

Vroeger hoorde je dit nooit ,maar ja toen waren de salarissen veel normaler niet zo schandalig hoog als t.w. Ook hadden de spelers veel meer discipline en leefde niet voor de glamour zoals t.w

4 maart 2013 om 12:29

vroeger hoorde je dit nooit dus was het niet zo??

vroeger gebeurde dit ongetwijfeld ook.
maar daarnaast waren er ook genoeg voetballers die na hun werk nog weer een normale baan hadden in een fabriek, als schilder of postbode of wat dan ook.

Ik heb er idd ook geen medelijden mee. Waarom 4 super dure auto's kopen als je er toch maar in 1 kunt rijden. Waarom je geld investeren in risicovolle projecten om nog net iets meer te verdienen.

Ze kunnen prima genieten van het geld zonder het kansloos over de balk te gooien. Dan hou je genoeg over om te sparen en te rentenieren als je klaar bent met voetbal.

4 maart 2013 om 13:35

Waarom 4 paar schoenen kopen als je toch maar 1 paar kan dragen? Moraalriddertje.

4 maart 2013 om 12:50

Welke speler is er dan 20 jaar topvoetballer? Ze heten niet allemaal Giggs. De meesten hebben een loopbaan van ongeveer 10 jaar waarin ze goed kunnen verdienen. Maar de uitgaven zijn er dan ook naar. Het hangt gewoon in grote mate van persoonlijkheid en sociale omgeving af. Jongens als Bergkamp, Stam, Overmars en vd Sar hebben nooit gekke dingen gedaan met hun geld en zullen dus niet in de problemen komen. Maar Bogarde, die toch echt gewoon dikke knaken heeft verdiend, zit gewoon aan de grond terwijl als hij maar een beetje normaal had gedaan hij zijn geld nu nog op een tropisch eiland aan het tellen was.

“dat hangt overigens samen met de cijfers dat één op de drie in een scheiding terechtkomt, twaalf maanden na het pensioen."

Oftewel: De fame is over, het huwelijk is over..

Wel schokkende cijfers inderdaad. Als jij na je pensioen blijft leven alsof je nog steeds dat salaris krijgt dan heb je inderdaad heel snel grote problemen.

Een stichting voor gestopte voetballers, die gasten verdienen miljoenen, je kunt wter een stichting voor gepensioneerde postduiven oprichten!

En dit moet dan een voorbeeldfunctie zijn ? Hier kan ik echt geen medelijden mee hebben. hun gem weeksalaris is voor groot aantal mensen nog niet eens jaar salaris.

Is deelname aan het genoemde pensioenfonds eigenlijk verplicht?

Dit soort zelfde gebeurt met mensen die de loterij winnen. Die worden begeleid om goed om te gaan met het grote bedrag dat ze binnenkrijgen, maar voetballers niet. Die krijgen jaarlijks een groot bedrag op hun rekening en zijn dat (vaak) al van jonge leeftijd gewend te krijgen. Met zoveel geld op de bank geef je het makkelijker uit. Geld maakt niet gelukkig, maar het leven wel makkelijker. Waarschijnlijk verdienen die spelers zoveel dat ze de waarde van geld compleet uit het oog verloren zijn. De Boer werd ooit gevraagd hoeveel hij dacht dat een pak melk koste;''8 gulden (of euro weet niet precies meer wanneer het was''.

Zeker als ik dit soort verhalen hoor zou ik voorstellen om spelers allemaal hetzelfde salaris uit te betalen. Laten we zeggen 400.000 euro per jaar. Alles wat een club meer wil betalen word in een pensioenpot gestopt voor de speler zelf (dus niet gedeeld met andere spelers). Dan verdienen ze voldoende om heel erg makkelijk te kunnen leven en hebben ze na hun loopbaan allemaal een mooi pensioen opgebouwd.

Het uitbetalen kan als volgt; het opgespaarde bedrag verdelen over een vast te stellen aantal jaar (laten we zeggen 20 jaar). Het uitbetalen start dan met wat de speler gewend is te verdienen per jaar en zakt per jaar naar (uiteindelijk) een ''normaal'' salaris. Op die manier raken spelers langzamerhand weer gewend aan ''normale'' waarde van geld.

Voordeel hiervan is ook dat spelers misschien langer bij hun club blijven, omdat de salarissen in eerste instantie allemaal even hoog zijn.

Met een miljoen zou je (als je een doodnormaal leven zou lijden) het 20 jaar vol kunnen houden als je 50.000 per jaar besteed. Sommige voetballers willen juist meer als ze aan het grote geld hebben geroken dus gaan het investeren en boem geld weg. Meestal laten ze zich dan adviseren voor dubieuze markten om je geld in onder te brengen.

4 maart 2013 om 15:19

Je betaalt 1,2 over je vermogen jaarlijks in de 3e box. Daarna word je geld elk jaar minder waard door inflatie. Gaan toch geen ruime 20 jaar worden.

4 maart 2013 om 17:52

Als je het slim aanpakt kan je met een miljoen makkelijk 20 jaar over doen. Als je de halft op een spaardepositorekening stort die je elke 5 jaar mag openen dan kan je al gauw rond de 3% verdienen. Kun je al gauw rond de 95.000 euro aan rente verdienen in 5 jaar tijd.

4 maart 2013 om 17:27

Je betaal inderdaad veel belasting en veel voetballers hebben meerdere huizen met torenhoge hypotheken.
Ik las laatst ergens dat Sneijder en Heitinga hun huizen in Madrid ook nog steeds niet verkocht hebben

4 maart 2013 om 22:14

Ik denk dat ze die hypotheken binnen een paar jaar al af hebben betaald hoor.

4 maart 2013 om 22:45

Nou niet als je 3 huizen hebt van miljoenen.
Als je van club veranderd en in verschillende landen huizen van miljoenen koopt tikt dat aardig aan.

Speler(s) als Balotelli en Neymar zie ik heel snel failliet gaan als ze stoppen met hun carriere.. natuurlijk zijn ze heel jong om daarover al te praten maar als je ziet dat Neymar al financieel aan de grond zit.. En Balotelli al snel een standbeeld wilt en al snel Ferrari's enzo.. ja dan geraakt je geld inderdaad al snel leeg..

Maar speler(s) als Raul,zidane,beckham etc.. zullen nooit failliet geraken die zijn volwassen genoeg om te weten hoe je met je geld om moet gaan ook al heb je er miljoenen..

Offtopic : Als ik zoveel geld had zou ik gewoon paar bedrijven starten dan weet ik tenminste dat ik na mijn carriere wekelijks of maandelijks investering heb..

4 maart 2013 om 12:35

Neymar heeft nu al financiële problemen en geeft meer geld uit dan dat er binnen komt. Dus die transfer naar Europa zal er snel aan moeten komen.

Balotelli is inderdaad riskant maar ik denk dat de echte grote sterren buiten schot zullen blijven omdat zij veel meer dan 1.8 miljoen euro verdienen. Zij houden makkelijk, netto/na belastingen 3-5 miljoen euro over. Op een lucratieve carrière van 10 jaar moet je minstens 15-3x miljoen over houden.

4 maart 2013 om 12:42

Gelijk heb je Neymar zit al aan de grond.. hij moet maandelijks 13.000 euro betalen aan zijn " ex-vrouw " om het verzorgen van zijn kindje.. En dan heeft hij nog is een huis gekocht voor 800.000 euro voor dat zelfde vrouw..

Hij heeft zichzelf ook is verwend met een Italiaanse jacht van maar liefst zeven miljoen euro.. Die man moet dringend naar Europa komen als hij helemaal niet failliet wilt geraken.

Overigens denk ik dat maximum de 10% van de voetballers failliet geraken.. De meeste weet wel hoe ze moeten omgaan met geld..

4 maart 2013 om 12:50

Ik snap niet waarom hij een jacht heeft gekocht, sowieso al eentje van 7 miljoen euro wat gigantisch veel is.

Hij heeft amper vrije tijd om er gebruik van te maken, dan is het financieel veel verstandiger om eentje te huren wanneer je er toch zin in hebt. Komt veel goedkoper uit. Goede financiële adviseur heeft hij....

4 maart 2013 om 14:36

@soccerquotes: Neymar verdient ook 7.000.000 per jaar dus die 13.000 per maand mist hij niet. En jouw aanname dat maximaal 10% van de voetballers failliet gaat, waar is die op gebasseerd? Voor dit artikel is ruim onderzoek gedaan en jij beweerd zonder research doodleuk dat het wel meevalt?

4 maart 2013 om 15:21

@azalkmaar2
Voor je de wijsneus uithangt dat is in Engeland zo niet over de hele wereld.

moeilijk in te schatten natuurlijk als je het niet ervaren hebt, maar goed als je gewoon veel uitgeeft dan ja is de pot een keer leeg, snap ook niet dat de spelers gewoon op tijd een X bedrag gewoon met rust laten dat ze daar de rente van pakken lijkt me meeeeeer als zat om gewoon alles te betalen wat niet buitensporig is als je verder niet meer dik verdient, maar het is natuurlijk een heel ander leven waar ze van de 1 op de andere dag in komen.

Je hebt gelukkig een deel slimme voetballers die ook investeringen doen tijdens hun carrière.

Schrijnend om te zien dat een groot aantal voetballers na de profloobaan keihard onderuit gaat, met massaal onbegrip als gevolg - en de voetballer zelf die waarschijnlijk baalt en/of spijt heeft.

Dit soort cijfers zijn zorgwekkend, maar moeten mijns inziens omgezet worden in beleid. Ik zou het dus niet verkeerd vinden om (bijvoorbeeld vrijblijvend) voetballers hulp aan te bieden tijdens hun loopbaan. Hen bewust maken van de tijdelijkheid van hun carrière en de eindigheid van het inkomen. Ofwel: ze voorbereiden op hun toekomst na het voetbal op het gebied van geld, scholing en andere vormen van stabiliteit.

Daarmee voorkom je grove fouten, domme keuzes en volks genuil nadien.

4 maart 2013 om 13:20

Vrijblijvend hulp aan bieden? Je doet net of het groep verslaafde bijstandsmoeders is. Who cares als ze alles er doorheen jassen? Laat ze dan maar lekker net als alle andere mensen een gewone baan zoeken, dan leren ze vanzelf met geld om te gaan.

4 maart 2013 om 13:47

Niet zozeer hulp, eerder handvatten zodat een prof nadien geen vrije val maakt.

Een engels onderzoek dus. Benieuwd hoe het zit met de Nederlandse voetballers.

4 maart 2013 om 12:47

Je ziet Nederlandse voetballers niet heel snel een jacht van 7 miljoen euro kopen he..

4 maart 2013 om 14:03

De naam Bogarde zegt al genoeg.

4 maart 2013 om 14:12

Ken hem niet maar zocht wel op google ziet er iemand uit die graag zijn geld uitgaf..

Jongens laten we nou niet heel hypocriet doen.. Als je het goed hebt gaat je levensstandaard ook hierna veranderen. Je "went" op een gegeven moment aan die standaard. Om daarin een stapje terug te doen is gewoon ontzettend moeilijk. Kan ik mij goed voorstellen. Achteruit gaan vindt niemand leuk. Ook een voetballer niet. Professionele begeleiding lijkt mij hierin verstandig.

In Nederland zal het niet zo hoog liggen, maar ook hier zijn er genoeg ex-voetballers failliet gegaan.
Bekendste namen zijn Cruijff, Blinker, Van Gobbel, Bogarde, Wooter.....

Bergkamp en Overmars hebben heel goed gespaard voor zover ik weet.

4 maart 2013 om 17:32

Ja en Overmars is geloof ik een van de weinig voetballers die wel goed geïnvesteerd heeft.

@medellin, ik hoorde dat neymar zelfs 2 jachten heeft? dom natuurlijk..
maarja zulke voetballers kunnen denk ik al goed leven van hun rente.
maar je hebt gelyk hy heeft geen vrije tijd enzo dus komt t eigenlyk weldom uit.
maarja als ze gwn goed met hun geld omgaan kan er denk ik niet veel gebeuren, ik zie byv een sneyder niet zo snel failliet gaan, en iemand met een inkomen van 1.8 miljoen per jaardie niet teveel gaatzwefen kan met hetgeld omgaan maja.. de meeste zsullen wel meer kosten enzo hebben dat wat er soms binnen komt.

Geldt niet alleen voor voetballer, ook voor mensen die grote prijzen winnen in een loterij of mensen die in zaken doen heel snel een zaak opbouwen en die vervolgens verkopen. Het lijkt gemakkelijk om ineens veel geld ter beschikking te hebben, maar zeker als je dat niet bent gewend is het best wel wennen en al helemaal als je weinig/geen/slechte begeleiding krijgt.
Voorbeeld. Vriend van me heeft universiteit voltooid (dus bedeeld met aardig wat hersencellen), geniaal software-programmaatje bedacht, 3jr later enkele miljoenen euri verdiend toen hij zijn bedrijf verkocht. Toch ging hij binnen 2 jaar persoonlijk failliet. Hij heeft 't financieel nooit breed gehad, ook niet toen hij z'n bedrijfje had, altijd veel uren gemaakt, klein appartement, gewone kleding, vw golf....... Als er miljoenen binnenkomen lijkt het niet op te kunnen, maar dat gaat veel sneller dan je denkt. Vooral aan uitgaven waar je helemaal niet bij stilstaat (verzekeringen, onderhoud, etc).
Ook krijg je te maken met allerlei familie, vrienden, bekenden die weten dat je goed in de slappe was zit en ook graag daar van wat zouden willen zien.

Het is ook niet zo moeilijk.
Die jongens hebben hun hele leven gevoetbald,hebben nooit hoeven werken voor hun geld en moeten leren omgaan met een normaal salaris en met normale onkosten.
Zijn hun hele leven al in een schijnwereld met wannabeevrienden en getrouwd met een partner omdat ze voetballer zijn en rijk zijn.
Als je dan ineens door omstandigheden een normaal burgerleven moet gaan lijden is het lastig wennen en blijf je vaak nog ht leven lijden wat je gewend was te leven,dat kan dus niet meer.

Het is ook niet zo moeilijk.
Die jongens hebben hun hele leven gevoetbald,hebben nooit hoeven werken voor hun geld en moeten leren omgaan met een normaal salaris en met normale onkosten.
Zijn hun hele leven al in een schijnwereld met wannabeevrienden en getrouwd met een partner omdat ze voetballer zijn en rijk zijn.
Als je dan ineens door omstandigheden een normaal burgerleven moet gaan lijden is het lastig wennen en blijf je vaak nog ht leven lijden wat je gewend was te leven,dat kan dus niet meer.

'het gemiddelde salaris in de Engelse competitie ligt op 34.000 euro per week, oftewel 1,8 miljoen euro per jaar. Toch is dat niet voldoende om daarna nog decennia na te kunnen genieten.'

Natuurlijk is het dat wel, mits ze een beetje verantwoordelijk met hun geld omgaan. Maar als ze het zo over de balk blijven smijten zoals velen zichzelf gewoon hebben gemaakt, is de lol er natuurlijk snel vanaf. Het probleem is niet dat het verdiende geld niet genoeg is, het probleem is de manier waarop veel voetballers met hun geld omgaan.

Als je jaarlijks zoveel verdiend let je niet op de kleintjes en als je dan ineens zonder salaris moet leven of met veel minder is dat waarschijnlijk wel moeilijk om mee om te gaan. Zeker als je nooit echt naar de prijs hoeft te kijken, omdat je het meestal toch wel kan kopen.

Tjah, op den duur stop je met voetballen en zie je je salaris ook nihiel worden in vergelijking met wat je verdiende gedurende je actieve loopbaan. Dan hebben sommige nog inkomsten binnen de voetbalwereld of in de media (wat natuurlijk heel wat minder is tenzij je een toptrainer wordt). Als je dan als een imbeciel nog gaat uitgeven wat je gewend was terwijl je inkomsten veel minder zijn..dan ga je inderdaad binnen no time falliet.

Goed voorbeeld is Bogarde..man wat was die vent graag gezien in Amsterdam. Met zijn mooie bmw 6 serie cabrio. Hoorde dat hij falliet is gegaan vanwege verkeerde investeringen in Suriname. Of die Ghanese jongen die bij Feijnoord speelde en nu in de Rotterdamse haven werkt. Of Kiki Musampa van Ajax. Allemaal jongens die misschien goed konden voetballen, maar niet al te snuger zijn/waren. Ik heb zo een vermoeden dat Neymar en Ballotelli ook die kant op gaan.

Gelukkig heb je ook mooie voorbeelden als Boussoufa. Die jongen verdient nu goud geld bij Anzhi, maar investeert nu al heel slim in onroerend goed in Marokko. Die zie ik niet snel falliet gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren