De held van Rotterdam-Zuid

Groot nieuws vanuit De Kuip: na weken op zoek te zijn naar een geschikte opvolger voor John Guidetti, heeft Feyenoord eindelijk een spits die Ronald Koeman wenst, namelijk een balvaste spits. Graziano Pellè wordt voor één seizoen gehuurd van Parma uit Italië. Nog maar net nadat Pellè is gepresenteerd met rugnummer 19 klinkt hier en daar wat kritiek en gelach van de media, en geef ze eens ongelijk. Pellè die nog nooit in één seizoen meer dan 10 doelpunten heeft gemaakt moet voor de nieuwe doelpunten gaan zorgen bij Feyenoord, waar de laatste weken de productie niet al te hoog was.

/

De strateeg Martin van Geel krijgt daarom aardig wat kritiek te verwerken over de lage doelpuntenproductie van zijn spits, maar hij lijkt zeker van zijn zaak. Waar de meeste voetbalkenners vraagtekens neerzetten, vertrouwt van Geel, net als Ronald Koeman in de nieuwe aanwinst, die Guidetti moet doen vergeten, maar is dit wel realistisch?

Zondag 28 oktober. De spannende klassieker staat op het programma in De Kuip. Met Guidetti als toeschouwer zien alle toeschouwers hoe Feyenoord met 1-2 achter komt te staan. Als de laatste minuut van de officiële speeltijd aanbreekt, en sommige fans overwegen om de drukte straks voor te wezen door alvast te vertrekken, voldoet zich iets geweldigs. Martins Indi geeft een mooie dieptepass op Pellè, die vervolgens de bal geweldig aanneemt met de borst en met een heerlijke volley Vermeer te kijk zet. Werkelijk het hele stadion ontploft van blijdschap, net als Guidetti die totaal uit zijn dak gaat. De fans zijn uitzinnig blij en Pellè wordt letterlijk en figuurlijk op de schouders gedragen. Ook in de acht volgende wedstrijden voor de winterstop scoort Pellè aan de lopende band. Maar liefst elf keer weet hij het net te vinden, en heeft daarmee alle critici de mond gesnoerd. Pellè wordt nu gezien als onmisbare kracht voor Feyenoord en doet Guidetti langzamerhand vergeten. Langzamerhand begint de boomlange spits uit te groeien tot een publiekslieveling

Na zijn goede spel in de eerste helft van de competitie ziet Feyenoord veel in Pellè voor de toekomst en willen er alles aan doen om hem te behouden in de Kuip. Al snel is de kogel door de kerk, en op 5 januari tekent Pellè zijn vierjarig contract voor Feyenoord die hem tot de zomer van 2017 aan Feyenoord verbind. Met een bedrag van bijna drie miljoen euro, wat als koopje wordt beschouwd, weet van Geel voor de zoveelste keer een belangrijke speler voor de club te behouden. Vanaf nu wordt er natuurlijk van Pellè verwacht dat hij doelpunten blijft maken wat heel wat druk met zich meebrengt. Ik denk dat Pellè hier goed mee om kan gaan, aangezien hij altijd rustig blijft en niet meteen te hoog van de toren gaat blazen bij een goede wedstrijd. Tevens weet Pellè gelukkig nu wel waar het doel zich bevindt, waar hij in zijn jongere jaren nog moeite mee had. Hierdoor is zijn vertrouwen dubbel zo groot geworden.

Maar niet alleen zijn doelpunten zorgen voor de overwinningen. Pellè wint bijna alle duels op het middenveld. Met zijn enorme lengte en kracht houdt hij de bal makkelijk bij zich wat zodat de rest kan bijsluiten voor het vervolg van de aanval. Pellè schiet dus niet alleen de ballen tussen de palen, maar is hij ook bij bijna elke aanval betrokken. Hij straalt rust uit en laat het team beter spelen. Ik vind het daarom ook niet onlogisch om Pellè de spelverdeler te noemen van Feyenoord. Hakje naar Immers, dan weer een mooie dieptepass naar Verhoek, alles zit erin. En dit maakt Pellè tot de gedroomde aanvaller bij Feyenoord. Met het publiek erachter verlaat bijna elke tegenstander met neergebogen hoofd het veld na weer een nederlaag in de gevreesde Kuip.

We kunnen uit bovenstaande concluderen dat Pellè zeker niet tot miskoop mag worden beschouwd. Waar iedereen hem aan het begin nog aanzag als miskoop, is Pellè in een korte tijd uitgegroeid tot één van de beste voetballers in de eredivisie. Met zijn overzicht, kracht en scorend vermogen is hij een rijzende ster aan het voetbalfirmament. En wie weet staat hij straks met de prachtige schaal in zijn handen op de Coolsingel.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door v-watcher)

Goed stuk het leest goed weg. Inderdaad een geweldige prestatie van Pelle die het formidabel doet bij Feyenoord. Uiteraard ook complimenten voor Koeman en van Geel die vertrouwen hadden in het aantrekken van Pelle.

Vijf sterren.

Mooi stuk 5* (ik ben dan ook bevooroordeeld)

Aan het begin van het seizoen was ik (en vele met mij) nogal sceptisch over Pellè.
Waar ik bij Guidetti meer verwachtingen had omdat hij van City kwam.
Bleek Pellè een of twee klasse(s) beter te zijn.

Thank You Graziano Pellè!
Hopen op de Coolsingel.
Hero van 0-1-zero

Ik hou van een club-expert als deze me op een andere manier naar iets laat kijken of me iets leert. Dit is in mijn ogen open deuren intrappen. Pelle was inderdaad een miskoop volgens velen en lijkt nu een superspits te zijn. Het hele stuk is een soort samenvatting van Pelle bij Feyenoord tot nu toe. Het leest makkelijk weg, maar het zet je niet aan het denken.

3 sterren van mij, maar dat is eigenlijk alleen omdat Pelle een verhaal is dat op zich al 2 sterren oplevert. Die ene ster extra krijg je vanwege het taalgebruik wat je hanteert. Het leest makkelijk weg.

Een volgende keer zou ik toch liever een stuk van je zien wat bepaalde zaken van een andere kant belicht of nieuwswaarde heeft. Maak bijvoorbeeld eens een vergelijking tussen de Pelle bij AZ en de Pelle van nu. En gebruik dan niet het onderwerp 'vertrouwen', maar ga eens dieper in op spelelementen of andere zaken die niet al dagelijks worden besproken!

Edit: Per ongeluk op 4 sterren gedrukt. Ach, je bent immers een 'vriend' op voetbalzone. Laten we die extra ster daar dan aan toeschrijven .

3 maart 2013 om 10:33

Hier ben ik het mee eens. Complimenten voor je schrijfstijl, het leest lekker weg! Alleen vertel je in mijn ogen niets nieuws. Daarom ook van mij 3 sterren.

Met je schrijfstijl kun je zeker nog meer Ce's schrijven, maar probeer dan nieuwe dingen aan de lezer duidelijk te maken die nog maar weinig mensen weten of waar niemand zich van bewust is. Succes!

3 maart 2013 om 11:14

@deach, V.oetbal

bedankt voor het commentaar, hier kan ik veel mee. het is pas me eerste clubexpert dus kan in de toekomst nog veel beter zie ik.

mijn schrijfstijl is duidelijk in orde als ik naar de reacties kijk

thanks voor de sterren

4 maart 2013 om 14:02

Ik weet niet of dit nog steeds zo is, maar er zijn mensen op Voetbalzone die bewust weinig sterren geven als de CE zichzelf 5 sterren geeft. Dat kun je beter niet doen!

Fijn verhaal en het leest wel lekker door.

Het enigste waar ik voor Feyenoord wel blij mee ben is dat de publiekslieveling in dit geval eigendom is van de club en er langer blijft. Geen gevalletje Guidetti of Miyachi, want met alle respect maar ik verwacht niet dat Guidetti er ooit nog komt spelen, hoe leuk het ook zou zijn voor de club.

Je vertelt helemaal niks nieuws, het is een opsomming van feiten en daarna trap je een aantal open deuren in, ongekend.

Gelukkig leest het wel lekker weg en maak je weinig tot geen fouten, maar deze CE heeft mij totaal niet weten te boeien...

Leuk verhaaltje, maar niks nieuws.
Je vertelt van alles wat iedereen al wist, leuk stukje, maar niet een Club Expert.

Pelle is voor mij op het moment de beste speler van de Eredivisie. Fysieke kracht gecombineerd met techniek, want dat heeft hij zeker.

Leuk verhaal maar volgens Van Geel was de aankoop rond de 2 miljoen.

4 maart 2013 om 10:22

ik heb het opgezocht, en het bedrag was tegen de 3 miljoen euro.

4 maart 2013 om 11:26

Nee, 3 miljoen was volgens Krabbendam. Van Geel heeft toen tegen ELF voetbal en Radio Rijnmond bevestigd dat het rond de 2 miljoen is.
Waar kan jij het opzoeken? Het geld is nog niet overgemaakt en dit komt natuurlijk nog niet in de jaarverslagen terecht?!

4 maart 2013 om 11:55

ik heb het van krantenberichten, en die zijn meestal wel betrouwbaar denk ik. de meeste zeggen tussen de 2 en de 3 miljoen. het maakt niet zo veel uit, want ze hebben Pelle allang binnen

4 maart 2013 om 14:12

Volgens transfermarkt.de is Pelle voor 3 miljoen gekocht. Die site is mega betrouwbaar.

5 maart 2013 om 11:54

Van Geel zei op tv dat het bedrag dichter bij 2 als 3 miljoen zit

Goed stuk, lekker leesbaar. Incidenteel spel-/grammaticafoutje maar gelukkig niet zo veel fouten als je in menig ander stuk hier ziet.

Niet heel erg vernieuwend inderdaad, maar dat vind ik niet zo'n probleem.

"pellè die nog nooit in één seizoen meer dan 10 doelpunten heeft gemaakt". Deze zin loopt niet echt lekker, heb het gevoel dat de zinsopbouw niet helemaal klopt. Daarnaast gebruik je in kort tijdsbestek twee keer de woorden 'één seizoen', en je moet 10 uitschrijven - 'tien doelpunten' dus. Verder moet 'die ... gemaakt' tussen komma's aangezien het een beschrijving is van Pellè. Beter is dus: "pellè, die nog nooit meer dan tien doelpunten in één seizoen heeft gemaakt, ... "

"waar de meeste voetbalkenners vraagtekens neerzetten, vertrouwt van Geel, net als Ronald Koeman in de nieuwe aanwinst, die Guidetti moet doen vergeten, maar is dit wel realistisch?" Je gebruikt echt enorm veel komma's in deze zin. Probeer anders zo'n zin in tweeën te delen, het leest nu niet echt lekker door. Beter zou dus zijn: "waar de meeste voetbalkenners vraagtekens neerzetten, vertrouwen Van Geel en Ronald Koeman wel in de nieuwe aanwinst. Maar is het eigenlijk wel realistisch dat Pellè Guidetti moet doen vergeten?"

"en sommige fans overwegen om de drukte straks voor te wezen door alvast te vertrekken," 'wezen' is meer spreektaal dan schrijftaal, het is goed Nederlands, maar ik zou toch de voorkeur geven aan 'zijn'.

"maar liefst elf keer weet hij het net te vinden, en heeft daarmee alle critici de mond gesnoerd." Ook deze zin loopt niet helemaal goed, door de woorden 'heeft' en 'daarmee' om te draaien loopt het al een stuk beter. Resultaat: "maar liefst elf keer weet hij het net te vinden, en daarmee heeft hij alle critici de mond gesnoerd."

"langzamerhand vergeten. Langzamerhand". Mij is altijd geleerd om creatief te zijn met woorden, in een kort tijdsbestek moet je dan ook nooit twee keer hetzelfde woord gebruiken, en in een stuk moet je ook niet telkens teruggrijpen op dezelfde terminologie. Probeer daarom een synoniem voor 'langzamerhand' te vinden, en als je zelf niks kunt bedenken kun je altijd nog terecht op Google.

"na zijn goede spel in de eerste helft van de competitie ziet Feyenoord veel in Pellè voor de toekomst en willen er alles aan doen om hem te behouden in de Kuip." - 'willen ze' , het is daarnaast 'om hem te behouden' of 'om hem in de Kuip te houden'

"en op 5 januari tekent Pellè zijn vierjarig contract voor Feyenoord die hem tot de zomer van 2017 aan Feyenoord verbind" - 'verbindt'

"met zijn enorme lengte en kracht houdt hij de bal makkelijk bij zich wat zodat de rest kan bijsluiten" - 'wat zodat' klopt natuurlijk niet, misschien een schoonheidsfoutje.

"pellè schiet dus niet alleen de ballen tussen de palen, maar is hij ook bij bijna elke aanval betrokken. " 'is hij' moet 'hij is' zijn, anders loopt de zin niet goed.

Eigenlijk zijn dit wat veel schoonheidsfoutjes, en je kunt ze zeker wel voorkomen! Je inhoud is prima, een leuk onderwerp en ik ben het ook volkomen met je eens. Geweldige speler voor Feyenoord al was men eerder wat cynisch, wat natuurlijk niet onbegrijpelijk is gezien zijn matige periode bij AZ. Zie het maar als opbouwende kritiek, taaltechnisch kan het nog een stuk beter, dus voor nu krijg je drie sterren. Als je de volgende keer wat extra let op zulke foutjes geef ik je met veel plezier meer punten, want zoals gezegd heb je verder gewoon een prima stuk geschreven.

@sjonniex,

ten eerste bedankt voor de tips. hier kan ik veel mee. het zijn natuurlijk geen grote fouten, maar als je heel kritisch bent dan kan ik het wel begrijpen. wel bedankt voor de sterren

4 maart 2013 om 14:09

Iedereen streeft natuurlijk naar perfectie he Ook al ziet het er miereneukerig uit, je maakt nu waarschijnlijk dezelfde fouten de volgende keer niet weer, en dan krijg je automatisch een betere beoordeling

Trouwens moet je jezelf niet beoordelen, dat is voor veel mensen de reden om je weinig sterren te geven. Ik had je ook minder sterren gegeven als ik had gezien dat je jezelf vijf sterren had gegeven, dus achteraf kom je nog goed weg. Nooit doen dus!

4 maart 2013 om 14:14

meerdere personen hebben me daar al op gewezen. ik zal het de volgende keer ook niet meer doen.stom van me!!
in ieder geval bedankt voor de tips

Je vertelt niet echt iets nieuws, maar je schrijfstijl is leuk
Twee sterren.
Edit, je geeft jezelf vijf sterren, dus dat wordt er 1 minder.

Ik vind dit een lekker lezende CE, maar zoals velen ook hierboven mij beweerden: weinig nieuws en een hoop open deuren ingetrapt. Dit noem ik geen ''club Expert''. Probeer de volgende keer aan je onderwerp te werken, een aantrekkelijk en onbekend onderwerp want iedereen wist Pelle's verhaal al uit z'n hoofd.

Ondanks mijn voorkeur vind ik dit geen bijzondere CE , het is een opsomming van feiten die iedereen die de Eredivisie kent al van op de hoogte is , het doel van een CE is dat men met iets nieuws komt waarvan vele denken , dat heb ik nooit geweten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Voormalig rechtsback Cicinho heeft Alexandre Pato (31) gevraagd om naar Sivasspor te komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren